Počeo sam da skijam u šestom razredu osnovne škole. To je bilo u Slovačkoj, u mestu Donovali. Bio sam na zimovanju gde su difovci imali školu skijanja. Toga se dobro sećam jer je tada skijanje učio i Dražen Dalipagić, naš legendarni košarkaš. Priključio sam se toj školi skijanja maltene kao padobranac - i naučio. Na Kopaonik u početku nisam ni išao. Uglavnom sam skijao po susednim zemljama. Išao sam u Rumuniju u Poljanu Brašov, u Slovačku na Visoke Tatre, bio sam na Jahorini, Bjelašnici, Brezovici i Šar-planini.
Tek devedesete sam došao prvi put na Kopaonik, ali nema mnogo izazovnih staza. Uglavnom je tu neko lagano skijanje. Najbolja mesta za skijanje video sam u Francuskoj, gde sam bio devedesete godine, u vreme Ante Markovića, kad nam je skočio standard. Tri doline, 600 kilometara staza, 250 kilometara ski-liftova. Pamtim to kao najbolje skijaške staze. Posle njih najbolje su Bjelašnica i Brezovica. Bolje i od austrijskih, gde sam bio dva puta - rekao je Dinkić za Glas.
Najviše ga privlače staze gde je velika visinska razlika, koje su relativno strme i dugačke.
- U prethodnoj vladi najbolji skijaši su bili ministar za privatizaciju Aleksandar Vlahović i ministar za ekonomske odnose sa inostranstvom Goran Pitić. S njima sam bio na skijanju ove godine, početkom marta, na Kopaoniku. Solidni su skijaši. Što se tiče sadašnje vlade, rekli su mi da Velja Ilić zna da skija, međutim to nikad nisam video jer se poslednji put na Kopaoniku pravdao da ima nekih problema s nogom. Navodno je izvrnuo nogu na fudbalu. Od ostalih, Miroljub Labus zna da skija, ali on to radi više penzionerski. Mnogo je spor i ne može da me prati - tvrdi Dinkić.
Ski-vikend na Kopaoniku ministar je završio s novinarima u kafani, gde se na kraju dokopao gitare i svirao s lokalnim orkestrom skoro dva sata. Bilo je tu svega - od pesama Silvane Armenulić, Harisa Džinovića, "Kuće male krečene u belo", "Zvjezda tjera mjeseca", do "Azre", "Čorbe" i "Bijelog dugmeta". Publika je tražila "Cajku", pa je Dinkić predložio da otpevaju blažu verziju ove čuvene pesme koja nema kraja, a obiluje bezobrazlucima. Jedan stih bio je: "E da mi je, da mi je, da stignem do popadije, da je stisnem uz banderu, pa joj uzmem meru"!
Izveštač: (Dragoljub) DRAŽA PETROVIĆ
(danas glavni urednik lista DANAS)
http://arhiva.glas-javnosti.rs/arhiva/2005/03/29/srpski/R05032802.shtml