| AIK banka a.d. Niš - AIKB (II DEO) | |
|
+85HUACHUMA Pekoilic radnikPera 4wd nepet Dudix1 Vladulns Ivan2211 bez motike Jegulja NEBOJSAe Zeljko Mr. Price Prolaznik Aleks Lolita Dexiv Yudejavu KRUSKA Mima pakodazna Moschino Mira Djuka Non-ProfitOrganization MilanLaki Bond Kupi akcije Zane StefanMR Momir geogsi Mrvica kaktusic Brmbocla Curry Pesic EHHO iki sniper74 Ris Cope Milica1 bonum.mm Greta Sasa965 Indijanac Vidovnjak pionir coach80 Dejansss Nebojsa ALHEMICAR 07 nervozaniglup Tanja chuka011 Kurajber Vlada DI BRABUS SDJ Shpekulant DKrstic Pijacar Slovenac1 Pendula011 AliAli BojanNS Air milosstojan mirami Atomski mrav njegoš Dusan StefanoProdi gogloee milan Kobe Bryant pepsiman Centurion Friz Sneki Taliban Evronije Mitar Milos86 89 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
Evronije Just looking
Broj poruka : 19 Points : -7 Datum upisa : 27.12.2007
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (II DEO) 3/23/2009, 14:32 | |
| I ja bih voleo da znam nešto više o celoj situaciji,prema mojim informacijama od prijatelja iz NS-a,ispituju se sumnjivi plasmani,kontroverznom biznismenu Jerkoviću,i povezanost preduzeća koja je kupovao sa Aik bankom.Bojim se da je sam pad u poslednjem kvartalu prošle godine bio usko vezan sa ovim događanjima,a i samo ne učestvovanje banke u državnim kreditnim linijama uz subvencije govori da nešto nije u redu.Nadam se da se najgore neće obistiniti i da će Aik dokazati i opravdati imidž i reputaciju jedne veoma uspešne i moćne banke koja je prebrodila sve izazove koji su diktirali nestabilno tržište i ova nesretna država | |
|
| |
kaktusic VIP
Broj poruka : 206 Points : 389 Datum upisa : 14.01.2008
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (II DEO) 3/23/2009, 14:49 | |
| Poštovani Evronije,
da ne mislite možda na Metals banku a ne na AIK? | |
|
| |
Mrvica Just looking
Broj poruka : 6 Points : 12 Datum upisa : 10.10.2008
| Naslov: kako vidi konkurencija 3/23/2009, 17:50 | |
| AIK banka Core revenues weaken, as volumes decline Huge FX gains contributed viable 4Q pre/tax profit Core income drops (/16.3% qoq) as corporate lending falls (/7.6% qoq) Risk charges growing, still corporate focus might entail higher amount Price target and recommendation under review
Customer deposits (corporate deposits prevailing) withdrawals pull the total amount down by19.6% qoq triggered by difficult macroeconomic environment. Deterioration in funding drove lending down by 7.6% qoq and L/D ratio up to 140.3% from 132.8% in 3Q. Soaring FX gains produced by robust local currency depreciation in 4Q compensated lower core revenues delivering modest growth in pre tax profit (+0.9% qoq). Shrinking lending volumes delivered decline in F&CI income (568.4% qoq) and NII (52.6%) qoq, the latter one impacted by high deposit offer as well. Although showing upside trend, risk charges were lower then expected, given increasing credit risk. Good cost management remained as one of the banks’ key strength with CIR lingering at 20.7% in 4Q. Low risk costs: Growing credit risks drove risk charges to negative territory, contrary to 4Q 07 when the bank disclosed positive result. AIK banka booked 450 bps for the whole year (180 bps in 4Q), which is rather high for the region, but we assume this might not be sufficient given corporate lending focus. We see further substantial increase in 2009 to around 710 bps. However high equity ratio (4Q: 40.7%) provides nice cushion. Profit in line: Full year pre tax profit was in line as well as NII, whilst FX gains were underestimated, as we did not encounter such robust dinar depreciation. Further deviation came from the F&CI driven from weak lending volumes compared to RCB estimates. Outlook and recommendation under review: We intend to adjust downward our estimates for 2009-2011 to capture growing credit and macro economic risks, as well as weakening profitability. The scheduled conference call with the client is expected to provide more insight on the new bank’s strategy to cope with the difficult environment. Though the stock trades at P/BV 09 of 0.3 we still do not see the stock as a buying opportunity, given weak macro environment, threat of further funding deterioration and growing credit risk. | |
|
| |
Cope VIP
Broj poruka : 148 Points : 429 Datum upisa : 10.12.2008
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (II DEO) 3/23/2009, 23:07 | |
| Кажеш `како види конкуренција АИК банку`...
К`о што рече Љајић за Вељу: `Кад ми овако мисли пријатељ, како ми тек непријатељ мисли...`
Та конкуренција је пријатељ или непријатељ,а? | |
|
| |
Friz VIP
Broj poruka : 1684 Godina : 54 Points : 2978 Datum upisa : 16.12.2007
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (II DEO) 4/9/2009, 19:44 | |
| Iako Fidelinka već duže slovi za jednu od najuspešnijih firmi i prema svim parametrima posluje dobro, pre tri sedmice niška AIK banka je odlučila da blokira njen račun jer je došlo do zastoja u vraćanju podignutog kredita. To je izazvalo lančanu reakciju na bankarskom tržištu, pa se još nekoliko banaka, čije su centrale u inostranstvu, odlučilo na isti korak. To je dovelo do toga da su zarade za 600 zaposlenih prvi put kasnile desetak dana, ali su radnici krajem marta ipak dobili zarade, tople obroke i putne troškove.
Pretpostavlja se da su problemi izazvani činjenicom da je Fidelinka na tržište plasirala više robe nego što je imala na zalihama, što je dovelo do pada likvidnosti i bojazni banaka da neće moći da naplate svoja potraživanja. Očekuje se da će ove sedmice biti održan sastanak rukovodstva subotičke kompanije sa predstavnicima banaka. U Fidelinki je potvrđeno da u klauzuli ugovora o kreditu sa bankom iz Niša stoji da ona može reagovati u slučaju da proceni da je njen kapital u opasnosti. Ipak, ostaje nejasno zašto je tako procenjeno jer u subotičkoj kompaniji tvrde da su potraživanja veća od dugovanja, te očekuju da će bankari na zajedničkom sastanku skinuti _________________ All we need is love
| |
|
| |
bonum.mm Moderator
Broj poruka : 493 Points : 1293 Datum upisa : 28.11.2007
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (II DEO) 4/24/2009, 10:05 | |
| Sazvana XXIII sednica Skupština akcionara AIK-a za 27. Maj 2009 sa početkom u 12h. Danasnja "Politika" | |
|
| |
Milos86 VIP
Broj poruka : 2228 Godina : 38 Localisation : Nish Points : 1318 Datum upisa : 20.05.2007
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (II DEO) 4/24/2009, 10:12 | |
| Hvala :) zna li neko kako da stupim sa bojanNS? ako ima neko mail nek mi posalje na pm | |
|
| |
Friz VIP
Broj poruka : 1684 Godina : 54 Points : 2978 Datum upisa : 16.12.2007
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (II DEO) 4/28/2009, 00:54 | |
| Šta bi ovo Miloše, kakav BojanNS !!! Ja koliko ovo razbiram, nič od dividende :no:
VII. IZVEŠTAJI I RASPODELA DOBITI 1. USVAJANJE: 1.1. Izveštaja o poslovanju AIK BANKE AD NIŠ za period januar-decembar 2008. godine, sa osvrtom na kontrolu poslovanja Banke koju je sprovela NBS u toku 2008. godine. 1.2 Godišnjeg Finansijskog izveštaja (Godišnjeg Računa) AIK BANKE AD NIŠ za 2008. godinu, sa Izveštajem i mišljenjem Spoljnog Revizora-Delloite doo Beograd. 2.DONOSENJE : Odluke o upotrebi i raspoređivanju ostvarene dobiti AIK BANKE AD NIŠ po Godišnjem Finansijskom izveštaju (Godišnjem računu) AIK BANKE AD NIŠ za 2008. godinu i to: -o pokriću posebne rezerve za procenjene Gubitke po bilansnoj aktivi i vanbilansnim stavkama , - o rasporedu nerasporedjene dobiti AIK BANKE po Godisnjem Racunu za 2008.g na : Akcionare , na Rezerve AIK BANKE , clanove organa upravljanja Zaposlene u AIK BANCI i ostale Zaposlene u AIK BANCI i - Odluke o povecanju osnovnog kapitala AIK BANKE iz sredstava nerasporedjene dobiti AIK BANKE po Godisnjem Racunu za 2008.g _________________ All we need is love
| |
|
| |
Kurajber Member
Broj poruka : 414 Points : 1092 Datum upisa : 18.12.2007
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (II DEO) 4/30/2009, 04:22 | |
| moze li ovde malo diskusije? ipak je ovo aikb forum | |
|
| |
Sneki Beli Mag
Broj poruka : 5404 Localisation : Centar grada Points : 6907 Datum upisa : 21.05.2007
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (II DEO) 5/1/2009, 02:02 | |
| - kurajber ::
- moze li ovde malo diskusije? ipak je ovo aikb forum
Šta reći? Tuga... :no: Nema ni dividende (one smešne crkavice 8) ) Daj bože da su ovo nagoveštaji boljih dana... P.S. Kontrola NBS-a je bila redovna kontrola, kao i prošle godine... Avatar ti je SUPER !! :bball: Ko je to na slici? _________________ Kupite akcije, uzmite pilule za spavanje, spavajte i kada se probudite bićete bogati...
| |
|
| |
Kurajber Member
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (II DEO) 5/2/2009, 02:54 | |
| Kazu da sam zgodan. Phil Spector. Mozete me naci na google.
A oce li dati dividende za aikpb i aikpc? Kakva su tu pravila, ako ih ima? | |
|
| |
Sneki Beli Mag
Broj poruka : 5404 Localisation : Centar grada Points : 6907 Datum upisa : 21.05.2007
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (II DEO) 5/2/2009, 14:05 | |
| Prioritetne akcije Ono po čemu se prepoznaju prioritetne akcije jeste da sa sobom ne nose pravo glasa na skupštini akcionara. Kao i obične akcije, one predstavljaju deo kapitala preduzeća, ali ne pružaju mogućnost učešća u donošenju odluka koje su u nadležnosti skupštine akcionara. Preduzeća prioritetne akcije obično emituju kada žele da obezbede dodatna sredstva za finansiranje proizvodnje, ali nisu spremni da obezbede drugim akcionarima da učešće u odlučivanju. Sa druge strane, da bi se investitori motivisali da ulažu u prioritetne akcije i bez prava na upravljanje, ove akcije imaju prioritet prilikom isplate dividende i eventualno likvidacionog ostatka, kao i ponekad, fiksni, garantovani iznos dividende. Pogledaj: https://www.aikb.net/edukacija-f6/osnovni-pojmovi-berzanske-terminologije-t377.htm#10810 _________________ Kupite akcije, uzmite pilule za spavanje, spavajte i kada se probudite bićete bogati...
| |
|
| |
geogsi VIP
Broj poruka : 351 Points : 873 Datum upisa : 14.12.2007
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (II DEO) 5/4/2009, 13:37 | |
| Pošto niko neće, onda da ja podsetim da su izašli bilansi za IQ http://www.aikbanka.rs/izvestaji Meni se ne sviđaju naročito, iako krajnji rezultat izgleda solidno. Naime, desio se pad neto prihoda od kam i nakn od celih 24%. Rezervacije su manje nego prethodne godine, što mi je malo nelogično. U stvari veći deo profita dolazi od nižih rezervacija(koje bi mogle naglo da se pojave tokom godine) i naročito od pada dinara i povećanja vrednosti plasmana po tom osnovu. Ovakav vidno našminkan bilans ne liči na AIK i više podseća na Metals u Ananijevim danima. Nadam se da grešim... Pozitivno je povećanje depozita nakom drastičnog smanjenja u IVQ. To je jedina lepa novost u bilansima PS. Da ne budem pogrešno shvaćen. Ja sam dugoročno bullish na AIKB, a trenutna cena je još dosta podcenjena. | |
|
| |
Slovenac1 VIP
Broj poruka : 2522 Localisation : Ljubljana Points : 6094 Datum upisa : 04.01.2008
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (II DEO) 5/4/2009, 19:22 | |
| - geogsi ::
- Pošto niko neće, onda da ja podsetim da su izašli bilansi za IQ
http://www.aikbanka.rs/izvestaji Meni se ne sviđaju naročito, iako krajnji rezultat izgleda solidno. Naime, desio se pad neto prihoda od kam i nakn od celih 24%. Rezervacije su manje nego prethodne godine, što mi je malo nelogično. U stvari veći deo profita dolazi od nižih rezervacija(koje bi mogle naglo da se pojave tokom godine) i naročito od pada dinara i povećanja vrednosti plasmana po tom osnovu. Ovakav vidno našminkan bilans ne liči na AIK i više podseća na Metals u Ananijevim danima. Nadam se da grešim... Pozitivno je povećanje depozita nakom drastičnog smanjenja u IVQ. To je jedina lepa novost u bilansima PS. Da ne budem pogrešno shvaćen. Ja sam dugoročno bullish na AIKB, a trenutna cena je još dosta podcenjena. Ocenjivanje visine rezervacija bilo koje banke na svetu od nas koji nemamo upogled u kreditni portfolio banke je totalno bez veze. I to važi tako za povečanja kao i za smanjenja rezervacija, jednostavno zbog toga jer nemamo pojma šta banke zapravo rade i zbog kojih danih kredita zapravo povečuju ili smanjujuju rezervacije. | |
|
| |
geogsi VIP
Broj poruka : 351 Points : 873 Datum upisa : 14.12.2007
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (II DEO) 5/4/2009, 21:59 | |
| - Slovenac1 ::
- geogsi ::
http://www.aikbanka.rs/izvestaji Meni se ne sviđaju naročito, iako krajnji rezultat izgleda solidno. Naime, desio se pad neto prihoda od kam i nakn od celih 24%. Rezervacije su manje nego prethodne godine, što mi je malo nelogično. U stvari veći deo profita dolazi od nižih rezervacija(koje bi mogle naglo da se pojave tokom godine) i naročito od pada dinara i povećanja vrednosti plasmana po tom osnovu. Ovakav vidno našminkan bilans ne liči na AIK i više podseća na Metals u Ananijevim danima. Nadam se da grešim... Pozitivno je povećanje depozita nakom drastičnog smanjenja u IVQ. To je jedina lepa novost u bilansima PS. Da ne budem pogrešno shvaćen. Ja sam dugoročno bullish na AIKB, a trenutna cena je još dosta podcenjena. Ocenjivanje visine rezervacija bilo koje banke na svetu od nas koji nemamo upogled u kreditni portfolio banke je totalno bez veze. I to važi tako za povečanja kao i za smanjenja rezervacija, jednostavno zbog toga jer nemamo pojma šta banke zapravo rade i zbog kojih danih kredita zapravo povečuju ili smanjujuju rezervacije. Uporedi planirani bilans za 2009. i ovaj za IQ pa ćeš shvatiti otkud moje razočarenje. Core revenue je -24% u IQ a planirano je za celu godinu +20%. Pogledaj hrvatske banke, danas HPB i PBZ, obe imaju 4-8% veće prihode od nakn i prov. AIK je do IIIQ 08 imao sve bolje i kvalitetnije bilanse, a od tada generiše rast profita, defacto na osnovu pada dinara. Pitanje će biti šta kada to prestane i šta kada nelikvidnost krene da postaje nesolventnost u privredi, što je neminovnost. U ovom trenutku ja ne vidim profit u 2009. veći od onog u 2007. Kako ti ocenjuješ bilans? | |
|
| |
Slovenac1 VIP
Broj poruka : 2522 Localisation : Ljubljana Points : 6094 Datum upisa : 04.01.2008
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (II DEO) 5/5/2009, 08:58 | |
| - geogsi ::
- Slovenac1 ::
- geogsi ::
http://www.aikbanka.rs/izvestaji Meni se ne sviđaju naročito, iako krajnji rezultat izgleda solidno. Naime, desio se pad neto prihoda od kam i nakn od celih 24%. Rezervacije su manje nego prethodne godine, što mi je malo nelogično. U stvari veći deo profita dolazi od nižih rezervacija(koje bi mogle naglo da se pojave tokom godine) i naročito od pada dinara i povećanja vrednosti plasmana po tom osnovu. Ovakav vidno našminkan bilans ne liči na AIK i više podseća na Metals u Ananijevim danima. Nadam se da grešim... Pozitivno je povećanje depozita nakom drastičnog smanjenja u IVQ. To je jedina lepa novost u bilansima PS. Da ne budem pogrešno shvaćen. Ja sam dugoročno bullish na AIKB, a trenutna cena je još dosta podcenjena. Ocenjivanje visine rezervacija bilo koje banke na svetu od nas koji nemamo upogled u kreditni portfolio banke je totalno bez veze. I to važi tako za povečanja kao i za smanjenja rezervacija, jednostavno zbog toga jer nemamo pojma šta banke zapravo rade i zbog kojih danih kredita zapravo povečuju ili smanjujuju rezervacije. Uporedi planirani bilans za 2009. i ovaj za IQ pa ćeš shvatiti otkud moje razočarenje. Core revenue je -24% u IQ a planirano je za celu godinu +20%. Pogledaj hrvatske banke, danas HPB i PBZ, obe imaju 4-8% veće prihode od nakn i prov. AIK je do IIIQ 08 imao sve bolje i kvalitetnije bilanse, a od tada generiše rast profita, defacto na osnovu pada dinara. Pitanje će biti šta kada to prestane i šta kada nelikvidnost krene da postaje nesolventnost u privredi, što je neminovnost. U ovom trenutku ja ne vidim profit u 2009. veći od onog u 2007. Kako ti ocenjuješ bilans? Sve što si napisao istina je, ali ipak vrlo težko mogu ocenjivati bilans, a da nemam upogled u kreditni portfolio banke. Sve te brojke iz bilansa banke mogu biti shvačene tako ili onako (svetska kriza i bilansi banaka u svetu jasno su pokazali na to). Možda je mnogo bitnije to, da u svetu kako izgleda ide oporavak i da je kod ovakvo nizke cene AIK banka totalan buy. | |
|
| |
Kurajber Member
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (II DEO) 5/5/2009, 13:43 | |
| U svetu ide oporavak, ali da li ide i u Srbiji? Bojim se da ovaj bull moze vrlo brzo da splasne. Ja sam spreman za sell. | |
|
| |
Slovenac1 VIP
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (II DEO) 5/5/2009, 13:48 | |
- U svetu ide oporavak, ali da li ide i u Srbiji? Bojim se da ovaj bull moze vrlo brzo da splasne. Ja sam spreman za sell.
Veruj da ako če se situacija bar smiriti u svetu, doči če investitori i na belex. Jednostavno zato jer su akcije još uvijek 90% ispod maksimuma. Ne govorim, da če AIK na 10.000, ali do knjigovodstvene vrednosti mogao bi da dogura do nove godine. | |
|
| |
bonum.mm Moderator
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (II DEO) 5/8/2009, 11:45 | |
| od 03-07.05.09 | |
|
| |
Evronije Just looking
Broj poruka : 19 Points : -7 Datum upisa : 27.12.2007
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (II DEO) 5/22/2009, 17:13 | |
| Ima li nekih novosti pred skupštinu,krčka li se nešto u Nišu? | |
|
| |
bonum.mm Moderator
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (II DEO) 5/27/2009, 12:00 | |
| Danas XXIII Skupština akcionara AIK banke. | |
|
| |
Kurajber Member
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (II DEO) 5/27/2009, 16:47 | |
| - bonum.mm ::
- Danas XXIII Skupština akcionara AIK banke.
Sta bi? Omrknuse?
Poslednji izmenio kurajber dana 5/27/2009, 23:37, izmenjeno ukupno 1 puta | |
|
| |
Kurajber Member
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (II DEO) 5/28/2009, 12:36 | |
| | |
|
| |
BojanNS VIP
Broj poruka : 589 Localisation : Novi Sad Points : 691 Datum upisa : 21.05.2007
| Naslov: Skup 5/28/2009, 13:39 | |
| Skupstina je trajalo do jutra. Miloska jos spava! samo polako... | |
|
| |
Momir Old member
Broj poruka : 2084 Points : 5785 Datum upisa : 06.12.2008
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (II DEO) 5/28/2009, 15:25 | |
| Jel moze neko da stvi najnovije promene? | |
|
| |
Dusan VIP
Broj poruka : 5270 Points : 6307 Datum upisa : 23.03.2008
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (II DEO) 5/28/2009, 15:30 | |
| Promene - 23.05-28.05.2009. T-3 _________________ BelexClub na youtube!
| |
|
| |
Milos86 VIP
Broj poruka : 2228 Godina : 38 Localisation : Nish Points : 1318 Datum upisa : 20.05.2007
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (II DEO) 5/29/2009, 12:28 | |
| Ko trzi Milosa :)
Gde ste drugari?
Nista zanimljivo na skupstini osim te 2,3 milijarde za nove akcije sa danom u buducnosti, sigurno ce podici cenu i tih 840 miliona za intervencije na berzi, od toga videcemo sta ce da bude, dividenda u novcu oko 40 din ako odobri NBS. Sve u svemu ono sto pise u materijalu za skupstinu sa aikovog sajta. Sta se radi? | |
|
| |
Slovenac1 VIP
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (II DEO) 5/29/2009, 12:38 | |
| - milos86 ::
- Ko trzi Milosa :)
Gde ste drugari?
Nista zanimljivo na skupstini osim te 2,3 milijarde za nove akcije sa danom u buducnosti, sigurno ce podici cenu i tih 840 miliona za intervencije na berzi, od toga videcemo sta ce da bude, dividenda u novcu oko 40 din ako odobri NBS. Sve u svemu ono sto pise u materijalu za skupstinu sa aikovog sajta. Sta se radi? Te 2,3 milijarde za nove akcije su znači kao dividenda? Ako bi bila obračunska vrednost 3000 din, to bi značilo oko 770000 novih akcija, a to bi značilo da dobijamo negde na 10 akcija jednu novu. | |
|
| |
Milos86 VIP
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (II DEO) 5/29/2009, 15:09 | |
| Slovenac i ja sam do te lude racunice dosao u koju licno ne verujem | |
|
| |
Kurajber Member
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (II DEO) 5/30/2009, 10:42 | |
| Odakle vam 3000din? Ako uzimate prosecnu cenu sa berze, onda mi nije jasno kako ce se tu uklopiti PB i PC akcije? Valjda ce po nominali da dele? | |
|
| |
Atomski mrav Moderator
Broj poruka : 1071 Godina : 46 Points : 1232 Datum upisa : 19.11.2007
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (II DEO) 5/30/2009, 12:44 | |
| Bate iz Nis Jel imas informaciju koji se dan uzima za dana preseka? Nije mi jasno to neki dan u buducnsti jer to bi sigurno znacajno podiglo cenu? | |
|
| |
Slovenac1 VIP
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (II DEO) 5/31/2009, 09:54 | |
- Odakle vam 3000din? Ako uzimate prosecnu cenu sa berze, onda mi nije jasno kako ce se tu uklopiti PB i PC akcije?
Valjda ce po nominali da dele? 3000 din sam uzeo samo kao primer za kalkulaciju koliko besplatnih akcija bi dobili. Ako če biti po nominali opet je pitanje po koji nominali, ako je nominala na 31.12.2008 onda je to 1900 din, ako je nominala posle skupštine onda je ta uvečana za deo profita iz 2008. | |
|
| |
StefanMR Dr. Economy
Broj poruka : 2983 Points : 2867 Datum upisa : 30.05.2009
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (II DEO) 6/4/2009, 10:49 | |
| Muči mi se AIKB... | |
|
| |
Slovenac1 VIP
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (II DEO) 6/4/2009, 11:25 | |
| - StefanMR ::
- Muči mi se AIKB...
Na žalost mislim da tehnička analiza na tržištima sa takvom likvidnošču (i ostalim manama tržišta u razvoju) kakva je na belexu nema baš neke vrednosti. | |
|
| |
StefanMR Dr. Economy
Broj poruka : 2983 Points : 2867 Datum upisa : 30.05.2009
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (II DEO) 6/4/2009, 11:55 | |
| Hehehe... To ti je kao kad piješ čaj kada dobiješ grip. Nije da nešto stvarno pomaže, ali neće ni da naškodi! :)
Poslednji izmenio StefanMR dana 6/4/2009, 13:29, izmenjeno ukupno 1 puta | |
|
| |
| AIK banka a.d. Niš - AIKB (II DEO) | |
|