| Pekabeta - PKBT | |
|
+52Momir Big Mile Ceras Sci Drag65 Sahbaz Ppanic Ljubisa45 Popaj Steve McQueen Sofke Teletrader Zonet KRUSKA Pekoilic Nemesis Zmark Tamanend Smile Boranija Dibesto ILoveRoses oec.Lukic Brmbocla Dmitar Djepeto83 Aleks Ars Vivendi đubretarac Cermet BoS Milica1 Lilihip Lord Stem Rogy Sutra SabanNonda bonum.mm MarkoJTD Joe Greta Dragan Limited011 Maca Friz Bond Dusan Kobe Bryant Mitar Albatera DI Sneki 56 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
SabanNonda Still learning
Broj poruka : 49 Points : 297 Datum upisa : 21.09.2010
| Naslov: Re: Pekabeta - PKBT 8/12/2011, 13:26 | |
| Danas su se kupci malo zaigrali, cena iznad one iz ponude za preuzimanje. Prodaju stari znalci, East West Invest (ulazili su po znatno nižim cenama), Olimpia Invest a.d. (društvo sa Zobnatice a.d.), delom i EGP Investments i Monphrey ltd. ali i na kupovini ima dosta iskusnih igrača. Kada se po nekoliko miliona dinara ulaže radi 2-3% razlike u ceni to je najbolji pokazatelj opšte nesigurnosti i straha koje vlada na tržištu. Ponuda oko 30% ispod obračunske vrednosti ali i pored toga očekujem solidan odziv akcionara. Teško i zanimljivo vreme je pred nama, biće sigurno još nekoliko talasa opšte panike, dvocifrenih upona i padova, treba biti mudar. Videćemo ko su najbolji trgovci na BB. | |
|
| |
Pekoilic VIP
Broj poruka : 232 Points : 668 Datum upisa : 25.04.2009
| Naslov: Re: Pekabeta - PKBT 8/12/2011, 17:04 | |
| Neko je kupovao da bi izgubio 2-3%.Vrlo cudna igra...Mislim da sve zavisi od drzave.Ako prodaju na 0,6 pb,nemamo ni mi sta vise da ocekujemo. | |
|
| |
Rogy VIP
Broj poruka : 517 Points : 2119 Datum upisa : 10.09.2009
| Naslov: Re: Pekabeta - PKBT 8/12/2011, 20:03 | |
| Da vas podsetim na martovske vesti: - Bond ::
- Dogovor „Deleza” i Agencije za privatizaciju
Državi od akcija „C marketa“ i „Pekabete“ 40 miliona evra
Suzana Bojadić | 09. 03. 2011. - 00:02h
BEOGRAD - „Delez” se dogovorio sa Agencijom za privatizaciju da otkupi državne akcije u „Deltinom“ „C marketu” i „Pekabeti”, pa bi osim poreza, država od prodaje „Maksija” mogla da profitira dodatnih 40 miliona evra, saznaje „Blic”. Novac će ići u Akcionarski fond, pa će svaki građanin koji ima pravo na besplatne akcije od novog vlasnika „Maksija” dobiti po osam evra.
Procenjuje se da će jedna akcija „Pekabete“ vredeti 200 evraKad je „Delta” kupila većinske pakete „Pekabete” i „C marketa” propisi je nisu obavezivali da otkupi i akcije ostalih akcionara. Danas po Zakonu o preuzimanju, svi koji kupe najmanje 25 odsto kapitala nekog preduzeća moraju dati ponudu za preuzimanje njegovog celokupnog vlasništva.
- Zastupnici „Deleza” bili su u Agenciji za privatizaciju, a juče su o detaljima preuzimanja manjinskih paketa razgovarali i u Komisiji za hartije od vrednosti. Dogovor je da će kupiti državne pakete u „Pekabeti” i „C marketu” i da žele da ispune sve zakonske obaveze - kaže naš izvor, inače jedan od pregovarača.
Najviše bi mogla da se ovajdi država koja ima 14 odsto akcija u „Pekabeti” i 23 u „C marketu”. Oko 17 procenata, odnosno dva odsto akcija u „C marketu” je u rukama građana i pravnih lica, a ponovo bi mogao da profitira i Miroslav Mišković. Naime, kompanija „Tvidel” koja se nezvanično vezuje za njegovo vlasništvo, u „Pekabeti” je vlasnik 18.508 akcija.
U Agenciji za privatizaciju su nam potvrdili da će državne deonice prodati po ceni ne manjoj od one koju je „Delez” po deonici platio „Maksiju“.
- Tražimo način kako ćemo društveni kapital u „C marketu” pretvoriti u državni. Zna se da će novac od prodaje ići u Akcionarski fond koji se deli na besplatne akcije - kažu u Agenciji.
U jednoj konsultantskoj kući koja je zastupala prodaju najvećih kompanija u Srbiji, izračunali su za „Blic” da bi akciju „Pekabete” „Delez” mogao da otkupljuje po ceni od oko 200 evra, a „C marketa” po 700 evra. U brokerskoj kući „Sinteza” ocenjuju da će cena po kojoj država bude prodavala svoje akcije važiti i za ostale akcionare. Kažu da „Pekabeta“ ima 1.765 akcionara, a „C market” 195. Bivši akcionari „C marketa” najavili su juče da će od četvrtka, 10. marta, ponovo protestovati ispred zgrade Vlade Srbije i tražiti preispitivanje prodaje tog trgovinskog lanca „Delti”.
Dakle: U Agenciji za privatizaciju su nam potvrdili da će državne deonice prodati po ceni ne manjoj od one koju je „Delez” po deonici platio „Maksiju“. A ne tromesečni prosek na berzi, koji je frizirala delta, nego prodajna cena Maksija! Delez podučen Deltinim maherima samo pokušava da prođe jeftinije, šatro niko nije radio procenu učešća PKBT u Maksiju ?! Pa uradite je, jer ni državi ni građanima nije u interesu da poklanjaju Delezu išta, jedino ako se Cvele ponovo nije dobro omastio! Čekam ispravljenu ponudu za preuzimanje! NE DAM ZA Dz! Ako treba organizovaćemo demonstracije pred Vladom, ovo im neće proći!! _________________ .
| |
|
| |
Zonet Just looking
Broj poruka : 21 Localisation : Beograd Points : 130 Datum upisa : 16.08.2011
| Naslov: Re: Pekabeta - PKBT 8/17/2011, 00:52 | |
| Već duže vreme pratim ovu temu na forumu. Evo prvi put se javljam i nastaviću, posebno kad 23. avgusta ističe Delezova ponuda za preuzimanje akcija Pekabete. Zbog toga bi ukratko naveo neke važne činjenice:
1. Kada se uzme u obzir vrednost trenutne Pekabetine imovine sa nekretninama (bez ostvarivanja profita) i to prevede u vrednost akcije ona treba da bude oko 150 evra. Druga je stvar što je po Miškovićevom nalogu Pekabeta izdala svoje magacine i maloprodajne objekta njegovom 100% Maxiju po 1 din i tako uništio Pekabetin profit i ime. Ali u knjigama je vlasnik Pekabeta i to je činjenica. Prema tome 30,56% te imovine pripada Akcionarskom fondu (čitaj: Državi Srbiji) i malim akcionarima.
2. Akcionarski fond mora pod hitno da se oglasi i to odmah danas. Sutra je već kasno. Da li će Država Srbija pokloniti Delezu akcije Pekabeta po 7220 din, ili ne? Neka Cvele i družina dokažu da se nisu omastili. Neka odmah pozovu male akcionare i kažu im da je Delezova ponuda mala i sramna. To je sad bitno uraditi kako mali akcionari ne nasednu na Delezovu ponudu. Na kraju neka se AF oglasi da se udruži sa malim akcionarima.
3. Upravni odbor Pekabete se oglasio. Od njega se i nije moglo drugo očekivati od onog što su napisali. Pa i mala deca znaju da je ponuda zakonita, ali da je Upravni odbor (čitaj: Ž.Delić, Ž.Tomović i ostali bez morala) dao podršku Delezovoj ponudi, e to je već sramotno i bezobrazno. Pa gospodo iz Upravnog odbora, vaše knjigovodstvo obračunava akciju po 11307,43 din, a podržavate ponudu od 7220 din. Ali ovo je Srbija i Delez dobro zna kako se Mišković obogatio.
4. Rogy i ostali istomišljenici su potpuno u pravu. Treba istrajati.
5. Na kraju. Delezu niko ne osporava zakonitost, ali zameram zašto država ne gleda svoj interes i ne štiti male akcionare, jer joj je i to posao. Malim akcionarima poručujem da je u njihovom interesu da se ne jave na ponudu Deleza.
| |
|
| |
Teletrader Old member
Broj poruka : 994 Points : 2799 Datum upisa : 05.09.2008
| Naslov: Re: Pekabeta - PKBT 8/17/2011, 01:01 | |
| U svemu se slažem s tobom. Apsolutnio. Imam ovu akciju i neću je prodavati ako me ne prisile.
Ali imaš grešku u razmišljanju. Nije ponudu dao Delez, ponuda je data od strane Ponuđač: DRUŠTVO ZA TRGOVINU I ZASTUPANJE DELTA MAXI DOO BEOGRAD. Tek da ne bude transparentno.
Treba pisati Komisiji za HOV ! | |
|
| |
Zonet Just looking
| Naslov: Re: Pekabeta - PKBT 8/17/2011, 01:20 | |
| Fino kad se slažemo. Voleo bih da se i drugi oglase. I ovi forumi imaju i te kako uticaja. Inače iza imena ponudjača: Društvo ... stoji ipak Delez za 100% vlasništva. | |
|
| |
Joe Just looking
Broj poruka : 34 Points : 60 Datum upisa : 11.01.2008
| Naslov: Re: Pekabeta - PKBT 8/17/2011, 01:26 | |
| Jasno je sta ce AF da uradi posto se do sada nisu oglasili. | |
|
| |
Pekoilic VIP
Broj poruka : 232 Points : 668 Datum upisa : 25.04.2009
| Naslov: Re: Pekabeta - PKBT 8/17/2011, 02:09 | |
| Cinjenica je da ovde nema drzave.Ovde su interesi pojedinaca vazniji.Spustiti prag prinudnog otkupa na 90% sigurno nisu zastita akcionara i razoj trzista.Znaci ako AF proda(uz miskove povezane firme) vec u februaru letimo napolje.Sve je po zakou-Miskovic uzeo pare,za drzavne im se je..a za nase jos vise.Ja necu deponovati!!! | |
|
| |
Sofke Our family
Broj poruka : 330 Points : 1228 Datum upisa : 13.11.2009
| Naslov: Re: Pekabeta - PKBT 8/17/2011, 02:16 | |
| Ajd da ne poametujem,ali ljudi da li stvarnio mislite da mozete bilo sta da uradite protiv ove vlasti koja ladno gazi same postulate USTAVA, ja vam se divim ako mozete i ako zelite imace te moju podrzku . popzxdrav | |
|
| |
Zonet Just looking
| Naslov: Re: Pekabeta - PKBT 8/19/2011, 10:25 | |
| Sad se već pouzdano može reći da se na ponudu Deleza Akcionarski fond neće ni javljati, jer se ova ponuda ne odnosi na akcije koje su u portfelju AF-ea. Ove akcije će biti prodate ili na tenderu, ili na bgd berzi, ili na neki treći zakonski način. Kad će se to dogoditi ne može se još znati. Iz dobro obaveštenih izvora stiže i pouzdana informacija da i jedan veliki igrač neće odgovoriti na ponudu. Mali akcionari, imate još 4 ipo dana da odlučite, i kako neko reče da svojim delom pokažete da ima časnih ljudi. | |
|
| |
Joe Just looking
| Naslov: Re: Pekabeta - PKBT 8/19/2011, 11:35 | |
| Ovde najveci igrac ima nesto iznad jedan posto. | |
|
| |
Sutra PESIMISTA
Broj poruka : 1147 Points : 4402 Datum upisa : 11.12.2010
| Naslov: Re: Pekabeta - PKBT 8/19/2011, 18:22 | |
| @Zonet
Nemam pojma zasto obmanjujes ljude, ponuda se odnosi na svih 30% koje nema Delez. Da li ce AF prodati videcemo, obicno uvek proda na ponudi. Necu nikog da nagovaram vise da proda ako nece, moja procena je da cete prodati PKBT po 7220 u martu sledece godine na prinudnoj prodaji.
Ja cu tad isto prodati, ali nove akcije sto budem kupio po 6500-7000 oko nove godine.
Kakav je to nacin da kazes da oni koji prodaju SVOJE akcije vecinskom vlasniku na ponudi koja je par stotina procenata iznad cene pocetkom godine nisu casni ljudi. Mogla je cena biti veca da je neko skupio da kupuje miskove akcije po 7000 i da probije barijeru. Niko nije.
Ne prodajem ja uvek na ponudama. RVNC naprimer nisam prodao, ali tamo je PE 1.5 a pekabeta je 7. Drugacija bi prica bila da postoji sansa da ne predju 90%. Ja mislim da ne postoji. Za pekabetin PE moze da se kupi i NIIS i Aerodrom i sve likvidne hartije sa dividendom. | |
|
| |
Bond Moderator
Broj poruka : 13963 Localisation : Novi Sad Points : 52453 Datum upisa : 03.06.2009
| Naslov: Re: Pekabeta - PKBT 8/19/2011, 18:55 | |
| Promene: 04.08. - 19.08.2011. (T-3) ili 01.08. - 16.08.2011. | |
|
| |
Zonet Just looking
| Naslov: Re: Pekabeta - PKBT 8/20/2011, 02:19 | |
| Odgovor za sutra
1. Ja ne obmanjujem ljude. Ja sam se ovde prijavio da bi informisao, i da bi se informisao. Normalno je da da ti ne mogu preneti izvor, ali evo ga pisani citat (ponavljam: PISANI):
********** From: ??? To: ??? Sent: Thursday, August 18, 2011 9:19 AM Subject: Re: ???
Postovani, Ponuda koja je data od strane Delhaize-a za preuzimanje akcija preduzeca koja su bila u sastavu Delta Maksija ne odnossi se na akcije koje su u portfelju Akcionarskog Fonda. ??? ----- Original Message ----- From: ??? To: ??? Sent: Thursday, August 18, 2011 6:26 AM Subject: ???
Poruka / Pitanje: Poštovani, da li možete da mi kažete da li će se Akcionarski fond javiti na ponudu Delta Maxija da proda Pekabetine akcije po ceni od 7220 din, ili će čekati neku drugu povoljniju priliku. S poštovanjem, ???********** Ovo je informacija. Možeš ti da veruješ, ili ne.
2. Kad je reč o vrednosti Pekabetinog kapitala tu sam direktno u toku. To da su akcije 100 puta veće nego na početku godine na fingiranom tržištu akcija nema nikakve veze sa vrednostima. Da li znaš kako se Mišković obogatio. Od 16% do 49%, pa danas do 69% Pekabete mali akcionari, radnici Pekabete su mu skoro poklonili akcije iako su dobro znali vrednosti i tako sami sebi skočili u stomak. I tad je bila lepa ponuda. Mišković nije platio ni koliko upravna zgrada Pekabete vredi, a postao je gospodar svega. Tu časti nema. Znači treba ceniti vrednosti i časno prodati. Ovo je informacija.
3. Da ćeš nove akcije kupiti oko nove godine po 6500-7000 din. Ovo nije informacija. Ovo je najblaže prognoza, ili još gore vradžbina. I sve ostalo što navodiš. | |
|
| |
Dmitar Our family
Broj poruka : 188 Points : 567 Datum upisa : 19.12.2007
| Naslov: Re: Pekabeta - PKBT 8/20/2011, 16:16 | |
| Potražiti u: Akcije fun club Naslov: Pekabeta - PKBT Čet Mar 03, 2011 12:54 pm Imam sitno akcija ove kompanije od neomiljenog nam vlasnika. Ne znam ni zasto sam kupio.
Sta sad raditi? Kakvog ima uticaja prodaja Maksija? Jedino sto je sigurno je da ce dobit biti jos veca jer ce iznajmljivati verovatno po jos vecoj ceni. Ali sta mogu da ocekuju akcionari? Kada i po kojoj ceni ce drzava prodavati?
Potražiti u: Akcije fun club Naslov: Pekabeta - PKBT Čet Jul 14, 2011 4:12 pm Ja se nadam ceni od oko 10.000 pri preuzimanju, ali to je cisto nagadjanje.
Posto imam akcije od ranije i jedva cekam da ih se oslobodim necu kupovati jos. Prodacu ih cak i ako ponude samo 7.000
Potražiti u: Akcije fun club Naslov: Pekabeta - PKBT Pon Avg 01, 2011 4:40 pm Ja prodajem. NAJZAD. Nadao sam se vecoj ceni, ali sta je tu je.
Svako donosi odluke za sebe, ali moja preporuka forumasima je da prodaju. To sam napisao i kod koka kole i kod mnogih drugih ponuda za preuzimanje. Ne svih ali mnogih.
Prodaj odmah, a kupuj polako, sa razumevanjem,da ne izazoves kakav potres na ovome nestabilnom trzistu.
| |
|
| |
Rogy VIP
Broj poruka : 517 Points : 2119 Datum upisa : 10.09.2009
| Naslov: Re: Pekabeta - PKBT 8/22/2011, 15:28 | |
| Danas u 12 istekao rok za deponovanje. Drago mi je što fond nije deponovao hartije Pekabete, a nadam se da nisu ni mali akcionari u velikom broju, a znaćemo za nekoliko dana tačan procenat.
Zanimljivo je to što su miškovićevi brokeri od ranog jutra zvali akcionare da ih podsete da eventualno ne zaborave da deponuju.
Ovakva brižnost me je baš dirnula, samo se pitam dokle će da nas smatra ovcam za šišanje. _________________ .
| |
|
| |
Mitar VIP
Broj poruka : 729 Points : 1976 Datum upisa : 14.11.2007
| Naslov: Re: Pekabeta - PKBT 8/22/2011, 16:02 | |
| Sutra istice rok za deponovanje | |
|
| |
Joe Just looking
| Naslov: Re: Pekabeta - PKBT 8/22/2011, 16:30 | |
| - Rogy ::
Drago mi je što fond nije deponovao hartije Pekabete, Otkud ta informacija? | |
|
| |
Maca VIP
Broj poruka : 1869 Godina : 47 Localisation : Sombor Points : 5160 Datum upisa : 28.05.2007
| Naslov: Re: Pekabeta - PKBT 8/22/2011, 18:23 | |
| Znaci drzava ne prodaje ili|? | |
|
| |
Djepeto83 VIP
Broj poruka : 186 Points : 860 Datum upisa : 26.12.2010
| Naslov: Re: Pekabeta - PKBT 8/24/2011, 11:02 | |
| Evo i PC traznje posle zavrsetka ponude. Znaci li to da je AF ostao po strani i da je napravljen neki separatni deal? | |
|
| |
Sutra PESIMISTA
| Naslov: Re: Pekabeta - PKBT 8/24/2011, 11:07 | |
| Ako je tako svaka cast, priznajem pogresio sam | |
|
| |
Djepeto83 VIP
| Naslov: Re: Pekabeta - PKBT 8/24/2011, 12:02 | |
| Maximalan rast danas. Cekamo T+3 da vidimo ima li jos nade ili je ovo samo pokusaj spekulanata da odigraju igru (ne zaboravimo da je Tvidel radio za Maxi da spreci rast cene - sada ga ne bi trebalo vise biti medj' akcionarima te ima prostora za rast; no pitanje je dal novog vlasnika zanima 100% Pekabete) | |
|
| |
Bond Moderator
Broj poruka : 13963 Localisation : Novi Sad Points : 52453 Datum upisa : 03.06.2009
| Naslov: Re: Pekabeta - PKBT 8/24/2011, 12:08 | |
| Ovo danas je urađeno sa ciljem, postavljen je tržišni kupovni nalog (250 komada) - počišćena je tabla uz maksimalni porast cene. E sada, pitanje je šta je cilj? | |
|
| |
Djepeto83 VIP
| Naslov: Re: Pekabeta - PKBT 8/24/2011, 12:36 | |
| - Bond ::
- Ovo danas je urađeno sa ciljem, postavljen je tržišni kupovni nalog (250 komada) - počišćena je tabla uz maksimalni porast cene. E sada, pitanje je šta je cilj?
Da je Delhaize zeleo da kupi 100% akcija PKBT ponudio bi vecu cenu. Ovom Ponudom on je samo ispunjavao zakonsku obavezu (Misljenje Komisije nije Zakon - videli smo to i na primeru dividende AERO). Gledamo dakle pokusaj onih koji nisu prodali a veci su igraci (mozda ne toliko na PKBT koliko na Belexu) da vecom cenom pokusaju dobiti vise. No, opet kazem pitanje je dal ce to uspeti jer cak i da je AF ostao u PKBT ima jos toliko hartija u kojima je on bez ikakvog smisla i logike (zasad bar; npr UMKA i neprihvatanje ponude) | |
|
| |
Mitar VIP
| Naslov: Re: Pekabeta - PKBT 8/25/2011, 01:52 | |
| | |
|
| |
Steve McQueen Member
Broj poruka : 539 Points : 2079 Datum upisa : 30.11.2009
| Naslov: Re: Pekabeta - PKBT 8/25/2011, 11:06 | |
| Opet tržišni na bidu. Znači da ide ovo još gore ali dokle? Pošto ima podvlačenja na asku, da ih imam, ja bih se danas oslobodio makar jedog dela. Što naravno ne znači da neće još na gore, ali isto tako može i sve drugo. Sumnjiv mi ovaj odnos bid/ask. | |
|
| |
Popaj VIP
Broj poruka : 1168 Localisation : Srbija Points : 3039 Datum upisa : 12.09.2007
| Naslov: Re: Pekabeta - PKBT 8/25/2011, 12:34 | |
| Danas su sa jednom akcijom podigli cenu za 13,6 % ? Sta li se ovde muti ? | |
|
| |
Mitar VIP
| Naslov: Re: Pekabeta - PKBT 8/25/2011, 12:53 | |
| Veoma prosto i jednostavno...kada se bude spajala PKBT sa ostalim firmama to ce da ide po KKV | |
|
| |
Lilihip Member
Broj poruka : 838 Godina : 48 Localisation : Bugojno Points : 2807 Datum upisa : 14.05.2009
| Naslov: Re: Pekabeta - PKBT 8/25/2011, 13:22 | |
| Delez dao ponudu za preuzimanje TP Srbija, pa je za ocekivati da ce uskoro ponuda za PKBT i CMAR | |
|
| |
Mitar VIP
| Naslov: Re: Pekabeta - PKBT 8/25/2011, 13:31 | |
| Sada kada su se otarasili veceg broja akcionara na 7200 ostale ce po KKV da isplate | |
|
| |
Boranija Old member
Broj poruka : 2213 Points : 6106 Datum upisa : 25.07.2010
| Naslov: Re: Pekabeta - PKBT 8/25/2011, 15:36 | |
| Bar da se na nekoj akciji nesto desava. Bilo bi lepo da male akcionare ovde ogreje sunce na nekih 11k !!
| |
|
| |
Djepeto83 VIP
| Naslov: Re: Pekabeta - PKBT 8/26/2011, 18:06 | |
| Dakle, AF izasao. Sad je ostalo da se Delhaize i ostali akcionari (a ostalo je dosta njih) nadmudruju oko cene za preostali udeo a sve to sa novim Zakonom koji stupa na snagu od februara. Nadamo se da ce ipak dati neku bolju brojku od one iz prosle Ponude! | |
|
| |
Mitar VIP
| Naslov: Re: Pekabeta - PKBT 8/26/2011, 18:12 | |
| Delhaize ukoliko bude hteo da konsoliduje i spaja sve firme a logicno je jer tako moze da ustedi mnogo na administraciji morace najmanje da ponudi KKV tako da isplati se sacekati | |
|
| |
Bond Moderator
| Naslov: Re: Pekabeta - PKBT 8/26/2011, 18:30 | |
| Promene: 19.08. - 26.08.2011. (T-3) ili 16.08. - 23.08.2011. ITD | |
|
| |
Sutra PESIMISTA
| Naslov: Re: Pekabeta - PKBT 8/26/2011, 19:08 | |
| Po novom zakonu, a to NISAM znao kada smo se ovde dopisivali ne samo da ce morati da ponude KKV ako hoce, nego ce bilo ko moci da im trazi da kupe od njega po KKV.
Stalno sam racunao da ce morati akcionari da prodaju po poslednjoj ceni iz ponude kao sto je u STAROM zakonu. A vi gospodo ste mogli da kazete: Alo covece procitaj novi zakon taj i taj clan, a ne da lupetate o tome kako je super firma ili da akcionarski fond nece deponovati.
Pa cela kombinatorika je jedino i uspela u ovom slucaju kada su skoro svi prodali, inace se knjigovodstvena i ne pominje nigde drugde u zakonu sem u slucaju ili prinudnog otkupa preko 90%, ili dobrovoljnog trazenja kada ima vecinski preko 90%. Zato je taj pominjani veliki akcionar i prodao deo akcija. U sustini rizik i nije bio preveliki, da su presli 95% odmah isplatili bi ostale po 7220, tako da bi dobili isto para, samo par meseci kasnije u ovom losijem scenariju.
Mogao bih da kazem na kraju da sam najgluplji ispao upravo ja zato sto nisam na vreme procitao buduci zakon, ali sam zadovoljan hartijama u koje sam usao kada sam prodao ovo, tako da se nadam da cemo za 6 meseci imati slican prinos.
Jedini problem ce biti ako naprave gubitak u 2011 pa vam ponude novu knjigovodstvenu koja je niza, ali tu bi vec bilo materijala za sud i ne verujem da ce Delez to uraditi, previse je mala cifra u igri. | |
|
| |
| Pekabeta - PKBT | |
|