|
| Kupo-prodajne aktivnosti fondova | |
| | Autor | Poruka |
---|
Dusan VIP
Broj poruka : 5270 Points : 6307 Datum upisa : 23.03.2008
| Naslov: Kupo-prodajne aktivnosti fondova Pet Apr 18, 2008 4:09 pm | |
| Kako sam počeo da uređujem podforum fondova, sada prvi put možemo da vidimo kako su se fondovi ponašali (poredeći porfolio fondova, naravno) u poslednje vreme.
Ovde možete da komentarišete kupo-prodajne aktivnosti fondova, tj. da zajedno analiziramo, ako ste zainteresovani, zašto su fondovi izlazili, odnosno ulazili u određene akcije. | |
| | | Dusan VIP
| Naslov: Re: Kupo-prodajne aktivnosti fondova Pet Apr 18, 2008 4:27 pm | |
| Da ja onda i započnem, pošto su meni interesantne neke stvari:
- Od početka rada fonda Delta Dynamic primećujem "presipanje" akcija iz jednog fonda u drugi, tj. Delta plus prodaje određene akcije, a Delta Dynamic ih kupuje i obrnuto. Tipičan primer za ovo u ovim poslednjim promenama portfolia je PUUE, Delta plus je kupila 780 komada, a Delta dynamic prodala 756.
- Takođe je kod ova dva fonda interesantno što i jedni i drugi imaju BIPB , doduše ne mnogo, Delta plus 19.529 a Delta Dynamic 10.802, s tim da se dynamic pojačao u poslednje dve-tri nedelje za nešto više od 5.000 komada. | |
| | | pepsiman VIP
Broj poruka : 1774 Godina : 70 Localisation : Melenci_Banja Rusanda Points : 3428 Datum upisa : 05.01.2008
| Naslov: Re: Kupo-prodajne aktivnosti fondova Pet Apr 18, 2008 4:44 pm | |
| Kod Delte nije cudno mozda uskladjuju portfolio. Vidim Fimaproaktiv je dosta toga prodala i izlazi iz pojedinih pozicija. Ocigledno kod svih nedostatak svezeg kapitala. Ali me cudi kad je sad dno,da nevrse prekonponovanje svojih pozicija na akcijama. Ocigledno da na nekim imaju promasaja. | |
| | | Dusan VIP
| Naslov: Re: Kupo-prodajne aktivnosti fondova Pet Apr 18, 2008 4:59 pm | |
| Da, vidi se kod starijih fondova rasprodaja, Fima, Raiffeisen, Delta plus (verovatno su i obveznice prodavali).
Dok se recimo, Focus pojačava na IMPL i GMON, dok recimo Fima prodaje GMON. Svako ima neku svoju taktiku.
Novi fondovi izgleda ne mrdaju, Ilirika i KD vrlo male promene imaju, skoro nikakve. Oni su na buy&hold i čekaju novi priliv gotovine da kupuju.
Ja tu kod prodaje i ne vidim neku određenu strategiju, prodaju se one akcije koje se MOGU prodati, tj. one likvidnije. | |
| | | Dusan VIP
| Naslov: Re: Kupo-prodajne aktivnosti fondova Čet Maj 08, 2008 5:50 pm | |
| Da analiziramo malo novo stanje portfolija fondova:
Fima: ništa novo, rasprodaja i dalje, uz sitna pojačavanja na CNTP i PUPO.
Raiffeisen: praktično stagnacija, povremena prodaja DINN, iz kojeg izgleda imaju nameru skroz da izađu i izlazak iz TGAS, kupovina - skoro ništa.
Focus: manje-više isto stanje.
Delta Dynamic: pojačavanje na BIPB, skraćivanje na MLKP, PUUE, IKRB, JMBN i izlazak iz PUPO.
Delta Plus: nova kupovina PUPO.
Ilirika: ušli u AGBN i VINZ, sitne prodaje na pojedinim hartijama.
KD: ulazak u DDNS, MOIN, NVDM i RFNF, nisu ništa prodavali. | |
| | | Dusan VIP
| Naslov: Re: Kupo-prodajne aktivnosti fondova Sre Maj 21, 2008 1:33 pm | |
| Drago mi je da naši fondovi nisu prošle nedelje podlegli euforiji, tj. nisu krenuli u onaj stampedo u ponedeljak. Iskusno... Neki su čak i špekulantski prodavali (Delta Dynamic) i s obzirom na dalja dešavanja, pozitivno me iznenadili.
Fima, Delta plus i Ilirika su malo dokupljivali najlikvidnije akcije, Zepter i Jubmes su tek krenuli sa trgovinom pa se od njih i očekuje da kupuju, dok ostali fondovi nisu imali nekih većih aktivnosti. | |
| | | Gost Gost
| | | | | Kupo-prodajne aktivnosti fondova | |
|
Similar topics | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| |