BELEX Club
BELEX Club
BELEX Club
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
BELEX Club

Ekonomski Forum

PrijemTABLEEventsPublicationsTražiRegistruj sePristupi

HAG_nametnuta pravda

Ići dole 
+20
Maca
MORNAR
Boranija
C R A Z Y
Drag65
Smile
Boby
Voiceoflaw
Limited011
Gargamel011
Kobe Bryant
Friz
Lurije
Stenli
Sneki
Pijacar
Milos86
NIKOLAG
pionir
pepsiman
24 posters
Idi na stranu : 1, 2  Sledeći
AutorPoruka
pepsiman
VIP
VIP
pepsiman

Broj poruka : 1774
Godina : 70
Datum upisa : 05.01.2008

HAG_nametnuta pravda Empty
PočaljiNaslov: HAG_nametnuta pravda   HAG_nametnuta pravda Icon_minitime2/28/2008, 20:04

Ko finansira?
Dokle ce da postoji?
Ko ga sve priznaje?
Koliko smo Srpskih rodoljuba isporucili?
Koliko su godina zatvora dobili?
Dali ce se dr Vojislav Seselj izvuci iz Haga?(hoce li ga rasturiti?)
Kako ocenjujete sva dosadasnja sudjenja?
Dali se sudi Srbiji od NATO pakta?
Ima li tamo pravde?
Dali je pravda jednaka za sve nacionalnosti?
Nazad na vrh Ići dole
pionir
VIP
VIP
pionir

Broj poruka : 190
Datum upisa : 31.01.2008

PočaljiNaslov: Re: HAG_nametnuta pravda   HAG_nametnuta pravda Icon_minitime2/28/2008, 20:24

Što reče "miloš86"
"tebra" sve si u pravu!
Nazad na vrh Ići dole
NIKOLAG
Just looking
Just looking

Broj poruka : 8
Datum upisa : 21.01.2008

PočaljiNaslov: Re: HAG_nametnuta pravda   HAG_nametnuta pravda Icon_minitime2/28/2008, 21:15

@ pepsiman

1. Sud finansiraju UN. Koliki mu se znachaj pridaje - Karla je imala platu od 1 mil CHF, 2x vecu od
generalnog sekretara UN.
2. Zvanichno prestaje sa radom 2010. ali s obzirom da se svi optuzeni ne nalaze u pritvoru, vrlo je verovatno da ce se njegov rad produziti. Za utehu je sto vishe nema podizanja optuznica,
3. Priznaju ga sve clanice UN, i mi izmedju ostalih.
4. Oko 50. Shto milom, shto silom. Nedostaje josh 6 da bi se spisak Srba kompletirao.
5.Nemam podatak, ali ima i nekoliko oslobodjenih, a nekoliko sa dozvotnom robijom.
6.Voja je vec 5 godina tamo.I pored dobrovoljne predaje, nije privremeno pusten slobodu. Dakle, on je vec unapred osudjen, samo ne znamo na koliko.
7. Nisam detaljno pratio, ali sam imao prilike da i pored gomile nebuloznih, osporenih svedochenja vidim da su optuzenici uglavnom osudjivani. Neki su se u dogovoru sa tuzilastvom pojavljivali kao svedoci na kasnijim sudjenima, a nagrada im je bila umanjena kazna ( Drazen Erdemovic ) Nekima i pored priznanja krivice i kajanja je nagrada bila uvecana kazna ( Biljana Plavsic ) zato shto nije pristala da svedoci protiv Slobe onako kako su oni zeleli.
8. Ne, jer bi se to isto moglo primeniti i na HR i BiH, a oni su u jako dobrim odnosima.
9. Odgovoreno u tachki 7.
10. Jeste, jer su sve vlade zemalja uchesnica rata, imale jako puno problema sa Hagom. Franju i Aliju je samo smrt spasila od zatvora. Nashih ima najvishe valjda zato shto smo napravili najvishe sranja. Jedino se pichke Slovenachke izvukshe, sve su dogovorili sa Amerima, pa ih niko nije dirao.

A i rat je tamo trajao samo 3 dana. Nego najvishe mi smeta shto se danas kurche kako su razbili JNA, i pishu po chitankama o velikoj pobedi slovenachke TO i specijalaca nad srpskim agresorima.

A pristali su na sve shto je od njih trazeno na Brionskom sastanku samo da vojska prestane sa dejstvima i kukumavchili su po celom svetu da ubedi Slobu da ih ne dira. I dozvolili JNA da sa svim naoruzanjem, opremom , zalihama 3 meseca napushta teritoriju SLO. Kada nekog pobedish, onda ga cokulom shutnesh u bulju i isterash ga sa podruchja na kome si ratovao, a ne da mu dozvolish da ti iz vojnih objekata demontira chak i slavine i prekidache za struju.

Njihova pobeda je u tome shto su ipak dobili svoju dezelu, koju nikad nisu imali i zbog toga treba da Slobi da podignu spomenik. I shto danas mogu da pishu sopstvenu istoriju onako kako se to njima svidja.

A pobeda svih je shto su prestankom rata ipak spashene hiljade zivota koje bi uzaludno bile izgubljene, da je JNA nastavila rat.
Nazad na vrh Ići dole
Milos86
VIP
VIP
Milos86

Broj poruka : 2228
Godina : 38
Datum upisa : 20.05.2007

PočaljiNaslov: Re: HAG_nametnuta pravda   HAG_nametnuta pravda Icon_minitime2/28/2008, 22:10

HAG_nametnuta pravda 17d74110

Odgovor pocinjem slikom, a inache kad sam bio rekli su mi da gradjanima Haga skidaju po 2% mesecne zarade, i da su zeshce napizdili zbog toga

evo i jedne pesme http://www.mediafire.com/?mjzcsxzxfhz
Nazad na vrh Ići dole
pionir
VIP
VIP
pionir

Broj poruka : 190
Datum upisa : 31.01.2008

PočaljiNaslov: Re: HAG_nametnuta pravda   HAG_nametnuta pravda Icon_minitime2/28/2008, 22:15

Super ti je kajla!
A na kom jeziku su ti to rekli?
Ruskom? :)

p.s.http://pravopis.tripod.com/velika_i_mala_slova.html
Nazad na vrh Ići dole
Pijacar
VIP
VIP

Broj poruka : 231
Datum upisa : 04.08.2007

PočaljiNaslov: Re: HAG_nametnuta pravda   HAG_nametnuta pravda Icon_minitime2/28/2008, 22:35

@NIKOLAG

Sud u Hagu SAD ne priznaju, to sigurno, a mislim da ni jos neke evropske zemlje osnivaci ne priznaju sud u Hagu-odnosno njima ne moze da sudi
Nazad na vrh Ići dole
NIKOLAG
Just looking
Just looking

Broj poruka : 8
Datum upisa : 21.01.2008

PočaljiNaslov: Re: HAG_nametnuta pravda   HAG_nametnuta pravda Icon_minitime2/28/2008, 23:36

@ pijacar

Sud u Hagu je osnovan da bi sudio iskljuchivo za ratne zlochine pochinjene na podruchju ex-YU i Ruande, i kao takav on je privremenog karaktera.Formiran je na inicijativu Saveta Bezbednosti UN.

Shto se tiche toga da USA i josh neke zemlje ne priznaju sud, to se odnosi na pokushaj formiranja stalnog medjunarodnog suda za ratne zlochine u Rimu. Veliki broj zemalja chlanica je potpisao , ali ameri nisu i nece.
Nazad na vrh Ići dole
Milos86
VIP
VIP
Milos86

PočaljiNaslov: Re: HAG_nametnuta pravda   HAG_nametnuta pravda Icon_minitime2/29/2008, 03:05

Pa da kad su trazili Amerima da posalju kao svedoke ona govna Holbruka, onu mrtvu babu Madlen, pedera Sejmi Dzeja, Vesli Klarka i Klintona sto jebe kuche na drugom postu oni nisu prihvatili jel kao em ne priznaju em imaju imunitet neki, a dok smo dosli do sudnice samo sto nas nisu vukli za jajca.....
Nazad na vrh Ići dole
Milos86
VIP
VIP
Milos86

PočaljiNaslov: Re: HAG_nametnuta pravda   HAG_nametnuta pravda Icon_minitime2/29/2008, 03:06

pionir ::
Super ti je kajla!
A na kom jeziku su ti to rekli?
Ruskom? :)

p.s.http://pravopis.tripod.com/velika_i_mala_slova.html

Ja sam chetnik majko kokarda mi kaze, da sam vojnik majko velikoga Draze....

MISLIM DA OVA DUKUSIJA VIŠE NEMA SMISLA !! .... ADMIN
Nazad na vrh Ići dole
Pijacar
VIP
VIP

Broj poruka : 231
Datum upisa : 04.08.2007

PočaljiNaslov: Re: HAG_nametnuta pravda   HAG_nametnuta pravda Icon_minitime3/1/2008, 05:23

NIKOLAG ::
@ pijacar

Sud u Hagu je osnovan da bi sudio iskljuchivo za ratne zlochine pochinjene na podruchju ex-YU i Ruande, i kao takav on je privremenog karaktera.Formiran je na inicijativu Saveta Bezbednosti UN.

Shto se tiche toga da USA i josh neke zemlje ne priznaju sud, to se odnosi na pokushaj formiranja stalnog medjunarodnog suda za ratne zlochine u Rimu. Veliki broj zemalja chlanica je potpisao , ali ameri nisu i nece.

U pravu si, ja sam pobrkao malo loncice
Nazad na vrh Ići dole
Sneki
Beli Mag
Beli Mag
Sneki

Broj poruka : 5404
Datum upisa : 21.05.2007

PočaljiNaslov: Re: HAG_nametnuta pravda   HAG_nametnuta pravda Icon_minitime4/3/2008, 22:03

Haški tribunal oslobodio Ramusha Haradinaja

BEOGRAD - Tribunal se ovom odlukom ruga pravdi i ruga se nevinim žrtvama koje su stradale od ruke Haradinaja, rekao je srpski premijer Koštunica.

-

Just looking
Just looking

Broj poruka : 18
Datum upisa : 28.11.2007

PočaljiNaslov: Re: HAG_nametnuta pravda   HAG_nametnuta pravda Icon_minitime4/4/2008, 00:16

Sramna odluka koja moze imati velike posledice na KiM po pitanju sigurnosti Srba koji tamo zive a takodje se moze odraziti i na skorasnje izbore. Tezak udarac za, kako neko zove, proevropske stranke i jako uzletiste za, kako neko zove, nacionalisticke stranke.
Nazad na vrh Ići dole
Sneki
Beli Mag
Beli Mag
Sneki

PočaljiNaslov: Re: HAG_nametnuta pravda   HAG_nametnuta pravda Icon_minitime4/4/2008, 11:44

Da, Stenli... baš kao da se ovi iz EU trude da pobede Radikali.... alien
REn sad kaže: Nema olakšica za vize, prvo da vidimo ko će da pobedi!!
Pa, mislim .... STVARNO nas jbu!!
Ne shvataju situaciju ili NAMERNO idu na testiranje naših živaca... ??

VIP
VIP
pepsiman

PočaljiNaslov: Re: HAG_nametnuta pravda   HAG_nametnuta pravda Icon_minitime4/4/2008, 14:17

To se znalo unapred.Cim je on bio pustan da vodi politiku po Kosovu.Americka lova servira pravdu.
Pitanje je dali su ovi nasi lovci na glave svesni sta rade?
Nazad na vrh Ići dole
Lurije
Just looking
Just looking

Broj poruka : 22
Datum upisa : 25.02.2008

PočaljiNaslov: Re: HAG_nametnuta pravda   HAG_nametnuta pravda Icon_minitime4/5/2008, 00:29

Naravno da nema pravde za onoga ko je izgubio rat, a mi smo ti. Da li je bilo pravedno što je bačena bomba na Hirošimu i Nagasaki ili što je Drezden 1945. sravnjen sa zemljom bez razloga? Nije bilo pravedno. U ratu je sve dozvoljeno, samo jedno nije - da se rat izgubi.

Mi suviše naivno shvatamo odnose u svetu i olako smo ušli u sukob sa zapadom. Kad je SAD bila u stanju da baci atomsku bombu na narod, šta smo mi mislili, da će biti fini i milostivi prema nama? Uvek je bilo i biće da veliki i pobednici rade šta hoće sa malim i poraženima.

Ne postoji međunarodno pravo. Postoji pravo sile najjačih, u ovom slučaju SAD.
Ja očekujem nešto slično da će biti i sa Gotovinom.

Beli Mag
Beli Mag
Sneki

PočaljiNaslov: Re: HAG_nametnuta pravda   HAG_nametnuta pravda Icon_minitime4/5/2008, 00:48

Lurije,
delim tvoje mišljenje glede malih i neposlušnih naroda...
Haag me i ne zanima nešto,
ali mislim da bi već jednom mogli i da nam pruže ruku...
Odužilo mi se nekako sve to...

.

VIP
VIP
pepsiman

PočaljiNaslov: Re: HAG_nametnuta pravda   HAG_nametnuta pravda Icon_minitime2/26/2009, 16:48

M.Milutinovic oslobodjen.N.Sainovic,N.Pavkovic,S.Lukic po 22 godine.A Ojdanic i Lazarevic

po 15 godina.

Zamisljo sam sliku kako se sudi Amerima u Hagu za Vijetnam,Avganistan,Irak,Srbiju

za Hirosimu Nagasaki doci ce i taj dan.
Nazad na vrh Ići dole
Friz
VIP
VIP
Friz

Broj poruka : 1684
Godina : 54
Datum upisa : 16.12.2007

PočaljiNaslov: Re: HAG_nametnuta pravda   HAG_nametnuta pravda Icon_minitime6/15/2009, 15:13

Na Haškom sudu počinje suđenje francuskoj novinarki i bivšoj glasnogovornici tužiteljstva Florence Hartmann. Ona je optužena za nepoštivanje suda zbog objavljivanja povjerljivih informacija. U svojoj knjizi "Mir i kazna" objavila je da su odlukama Žalbenog vijeća Tribunala 2006. godine važni dokumenti sa suđenja Slobodanu Miloševiću proglašeni povjerljivim, i na taj način sklonjeni od očiju javnosti. Zbog takvih odluka ključni dokazi o umiješanosti političkog i vojnog vrha Beograda u genocid u Srebrenici nisu se mogli upotrijebiti na suđenju po tužbi za genocid, koju je Bosna i Hercegovina podnijela protiv Srbije pred Međunarodnim sudom pravde.

:drunken: :D

VIP
VIP
Kobe Bryant

Broj poruka : 3003
Godina : 48
Datum upisa : 22.05.2007

PočaljiNaslov: Re: HAG_nametnuta pravda   HAG_nametnuta pravda Icon_minitime6/15/2009, 16:59

Ništa neobično! Žena rešila da uzme lovu - ko plati više!
:queen:
Samo se još mi, Srbi zamajavamo s nekakvim moralom i poštenjem,
toga više nema!
Nedostatak morala i preteran gramzljivost je donela ovu krizu !!!
Mislite o tome !!!!

VIP
VIP
Gargamel011

Broj poruka : 249
Godina : 45
Datum upisa : 24.03.2009

PočaljiNaslov: Re: HAG_nametnuta pravda   HAG_nametnuta pravda Icon_minitime6/15/2009, 23:06

Artman: Šta ću ja u Slobinoj stolici?

Suđenje Florans Artman, bivšoj portparolki glavne tužiteljke optuženoj za nepoštovanje suda, počelo je pred Haškim tribunalom uvodnim rečima optužbe i odbrane. Istovremeno, ona je za radio "Frans enfo" izjavila da je šokirana što se našla na istoj optuženičkoj klupi na kojoj je sedeo Slobodan Milošević. Pretresno veće tribunala saslušalo je danas dvojicu svedoka optužbe.

"Potpuno sam šokirana, teško mogu da poverujem da ću se naći u istoj sali za ispitivanje u kojoj je bio Milošević, na toj stolici. Ima nešto što tu nije u redu", rekla je ona u izjavi koju je danas preneo radio "Frans enfo".

Tribunal je Artmanovu u avgustu prošle godine optužio za nepoštovanje suda zato što je obelodanila sadržaj dve poverljive odluke žalbenog veća iz procesa protiv Slobodana Miloševića, donete septembra 2005. i aprila 2006.

Danas su saslušani predstavnik francuske izdavačke kuće Flamarijon Jorik Kermarek čija je kuća objavila knjigu Artmanove "Mir i kazna" u kojoj je ona, po optužbi, otkrila sadržaj poverljivih odluka suda, i Robin Vinsent.

Jorik Kermarek potvrdio je da je ta kuća objavila knjigu Florens Artman "Mir i kazna",

Dok ga je unakrsno ispitivao branilac Florens Artman Ginel Metro Kermarek je izjavio da izdavačka kuća nije imala razloga da sumnja u istinitost onoga što je Artman napisala. Na pitanje tužioca Brusa Mekfarlejna , svedok je, međutim, priznao da "Flamarijon" nije istraživao istinitost tih navoda.

Drugi svedok optužbe, Robin Vinsent izjavio je da su odluke o poverljivom statusu dokumenata koje države dostavljaju međunarodnim sudovima od ključne važnosti za saradnju tih država i sudova i međusobno poverenje.

Ukoliko se naruši poverljivost takvih dokumenta, ne može se očekivati da će države biti previše susretljive u saradnji sa sudovima, kazao je Vinsent, koji je trenutno sekretar specijalnog suda za Liban, a ranije je bio zamenik sekeretara Tribunala.

Branilac Florens Artman Karim Kan je tokom unakrsnog ispitivanja Vinsentu predočio više odluka različitih sudskih veća Tribunala u kojima se pominju poverljive odluke zbog čijeg je objavljivanja Artman optužena.

Na sugestiju branioca da to dokazuje da za ukidanje poverljivosti dokumenata nije potrebna izričita odluka sudskog veća, svedok je odgovorio da to "zavisi od okolnosti".

U uvodnoj reči, tužilac Brus Makferlejn rekao je da će dokazi pokazati da je Artmanova u svojoj knjizi "Mir i kazna" i tekstu koji je objavio Bošnjački institut svesno i namerno objavila sadržaj odluka žalbenog veća Tribunala, iako je znala da su one odlukom sudija poverljive.

"Mi ćemo dokazati da reči koje je ona upotrebila nisu bile upotrebljene slučajno i da je, u suštini, to bio znak njenog prkosa" prema Tribunalu, rekao je tužilac.

Makferlejn je naznačio da tema procesa nisu "sukob u bivšoj Jugoslaviji, ni zločini, ni ko je za to kriv, kao ni lično mišljenje Artmanove, niti šta mediji o tome kažu", već samo "odgovornost" Artmanove za "ono što je sama odlučila da objavi".

Nasuprot tome, branilac Karim Kan tvrdio je da su informacije koje je Armtanova objavila ranije već bile objavljivane, između ostalog i u Njujork tajmsu, te da se stoga nisu mogle smatrati poverljivim.

Advokat Kan negirao je da je Artmanova imala nameru da ometa sprovođenje pravde, niti delovala nasuprot dužnosti zvaničnika Tužilaštva, napominjući da je druga odluka zbog čijeg je objavljivanja optužena doneta tri dana pošto je ona, početkom aprila 2006, napustila Tužilaštvo.

U nastavku procesa, tužilac Makferlejn će kao svedoke izvesti predstavnika francuskog izdavača knjige Mir i kazna i bivšeg sekretara Tribunala.

Odbrana je najavila da će izvesti tri svedoka, među kojima je i direktorka beogradskog Fonda za humanitarno pravo Nataša Kandić.

Za nepoštovanje suda, zaprećena je kazna do sedam godina zatvora, novčana globa do 100.000 evra ili obe.

Po optužnici, Artmanova je u svojoj knjizi i još jednom članku objavila poverljive odluke žalbenog veća Tribunala iz postupka protiv Slobodana Miloševića.

Artmanova je u tekstovima tvrdila da su tim odlukama sudije Haškog tribunala učestvovale u prikrivanju ključnih dokumenata o umešanosti SR Jugoslavije u genocid u Srebrenici tako što su odbile da skinu oznaku poverljivosti sa zapisnika Vrhovnog saveta odbrane koje je zvanični Beograd dostavio Tribunalu na suđenju Miloševiću.

U knjizi "Mir i kazna" i članku pod naslovom "Prikriveni ključni dokazi o genocidu", koji je objavio Bošnjački institut, Artmanova je tvrdila da su sudsko i žalbeno veće Tribunala u postupku protiv Miloševića pogrešili kada su odobrili zahtev vlasti SRJ da zapisnici VSO na suđenju Miloševiću budu korišćeni u redigovanoj verziji zbog zaštite nacionalnih interesa SRJ.

Zvanični Beograd je, po Artmanovoj, kasnije to iskoristio da spreči upotrebu zapisnika u procesu pred Međunarodnim sudom pravde po tužbi BiH protiv SRJ zbog navodnog genocida.

Artmanova je u knjizi - napominjući da su "poverljive" - citirala dve odluke kojim je apelaciono veće Tribunala odbilo da na zahtev Tužilaštva skine oznaku poverljivosti sa delova zapisnika VSO.

"Pet sudija apelacionog veća tako je postalo dobrovoljnim saučesnicima manipulacije koju organizuju vlasti u Beogradu s jedinim ciljem da podstaknu jedno drugo pravosudno telo, Međunarodni sud pravde, da počini istu sudsku pogrešku, jer nema pristupa dokumentima", piše u knjizi Artmanova.

Ona je sugerisala da zahvaljujući tim odlukama žalbenog veća Tribunala "informacije o direktnoj umešanosti Srbije u rat u Bosni i pokolje u Srebrenici ostaju nedostupne Međunarodnom sudu pravde i javnosti". Međunarodni sud pravde je u presudi, izrečenoj u februaru 2006, SRJ proglasio odgovornom što nije sprečila genocid u Srebrenici, ali ne i za sam genocid.

"Tužilaštvo nije bilo u mogućnosti da iznese taj skandal u javnost zato što su sudije svaku svoju odluku označili poverljivom", napisala je u knjizi Artmanova.
Nazad na vrh Ići dole
Limited011
Old member
Old member
Limited011

Broj poruka : 2052
Datum upisa : 07.05.2009

PočaljiNaslov: Re: HAG_nametnuta pravda   HAG_nametnuta pravda Icon_minitime11/16/2012, 11:01

Citat :
HRVATSKA NEVINA: GOTOVINA I MARKAČ SLOBODNI!

UŽIVO IZ HAAGA Srušena cijela presuda! Sud: 'Odmah pustite generale iz pritvora! Nije bilo udruženog zločinačkog pothvata, deportacije Srba ni prekomjernog granatiranja!' NOVO Ministar Kotromanović Vladinim avionom ide po generale

http://www.jutarnji.hr/

kafa

Još jedan šamar Srbima?

VIP
VIP
Voiceoflaw

Broj poruka : 541
Datum upisa : 20.05.2011

PočaljiNaslov: Re: HAG_nametnuta pravda   HAG_nametnuta pravda Icon_minitime11/16/2012, 11:18

Ne samo Srbima vec celom svetu, kako se deli pravda. HAG_nametnuta pravda 266457

HAG_nametnuta pravda 3927895188
Nazad na vrh Ići dole
Boby
VIP
VIP
Boby

Broj poruka : 2614
Godina : 53
Datum upisa : 04.02.2011

PočaljiNaslov: Re: HAG_nametnuta pravda   HAG_nametnuta pravda Icon_minitime11/16/2012, 11:58

sprdnja...sramota
Nazad na vrh Ići dole
Sneki
Beli Mag
Beli Mag
Sneki

PočaljiNaslov: Re: HAG_nametnuta pravda   HAG_nametnuta pravda Icon_minitime11/16/2012, 18:30

Moralo je tako.
Da su osudjeni, bilo bi jedno 100.000 tužbi za oštetu, patnju i ko za šta još...
Ovako, sve ide u zaborv!

Dogodine u Kninu.

Old member
Old member
Smile

Broj poruka : 1652
Datum upisa : 04.06.2008

PočaljiNaslov: Re: HAG_nametnuta pravda   HAG_nametnuta pravda Icon_minitime11/19/2012, 12:20

Citat :
Jeremić zakazao debatu o Hagu: "Nanet udarac ugledu UN"
Oslobađajućom presudom hrvatskim generalima nanet udarac ugledu UN, kaže Vuk Jeremić. Predsednik Generalne skupštine UN zakazao je za 10. april 2013. godine javnu raspravu o ulozi međunarodnih ad hok krivičnih tribunala u ostvarivanju pravde i pomirenja između naroda.
http://www.media1.rs/politika/996029/1521121/Jeremic_zakazao_debatu_o_Hagu_u_UN

Mali je odrzao rec.
Ne bi me cudilo da bude uskoro smenjen...
Nazad na vrh Ići dole
Drag65
VIP
VIP
Drag65

Broj poruka : 611
Datum upisa : 12.07.2009

PočaljiNaslov: Re: HAG_nametnuta pravda   HAG_nametnuta pravda Icon_minitime11/19/2012, 21:40

Smile ::
Mali je odrzao rec.
Junošno kurčenje predsednika teniskog saveza, navodno u izlivu emocionalnog napada,
za posledicu MORA imati strahoviti, novi poraz Srbije.

Jeremić saziva "najširu moguću diskusiju u UN" koja se, logično, odvija na tlu USA, suorganizatora "Oluje". Više je nego izvestan scenario da "najšira intelektualna, politička i pravna javnost (u USA), a posredno i UN" ne samo i eksplicitno oslobodi Cro (USA) od odgovornosti za etničko čišćenje Krajine (sporna presuda HT ne sadrži takvu izreku), već da se pripremi teren kako bi se donela presuda na štetu Srbije po tužbi Cro za genocid.

S kim se to neozbiljni twiteraš uopšte konsultovao (Predsednik, Vlada, Skupština, članovi saveta bezbednosti, benevolentni članovi UN) - on tamo nije izabran u svojstvu ljubitelja tenisa, već kao predstavnik Srbije. Da li je akcija (u roku od 48h) dogovorena, dubinski anliziran svaki scenario, minuciozno razrađen svaki potez ovog ekstremno rizične avanture? Naravno da nije.

To je, međutim, konsekventno nanošenje štete:
- koje smo već jednom imali na sudu u Hagu vezano za nezavisnost Kosova, gde je postigut savršeni auto-gol,
- promena predloga rezolucije UN u poslednji čas, kontra ovo malo saveznika koje Srbija ima.

Nema slučajnosti:
i onda i tada i sada
harvardski đak radi protiv interesa Srbije,
a prvenstveno u svom ličnom interesu.

1. Suštinski, ovo otežava eventualnu akciju iz Srbije oko vanrednog preispitivanja presude HT (Gotovina-Markač). Recimo zbog nedovoljno preispitanog činjeničnog stanja u vezi audio zapisa sa Briona, pogrešne primene procesnih odredbi u obrazlaganju pobijanja prvostepene presude, izvesne rezervacije mišljenja (drugog) i trećeg sudije po pojedinim pitanjima, obaveznih korekcija "pravila 200m pogrešnog gađanja" u manjim, gusto naseljenim mestima itd.

2. Nije nemoguće ni pokretanje postupka za utvrđvanje lične odogovornosti sudije(a) koji su presudu od 1.300 strana pobili presudom od nekoliko listova, govorka se o korupciji, spominju se cifre od oko 50 milona EUR.

Pre nedeljak dana naj-Evropljanin je skoro puna 4 sata pregovarao sa Tačijem (bez "platforme", plana, bilo čega?), pre dva dana je izjavio da se ne mogu uštedeti agencije "jer EU ne da", juče da se Ustavom (a ni bilo čim drugim) ne može braniti granica, danas, u vezi presude HT, total-defetistički, da "smo svi samo posmatrači u igri velikog brata".
Nemaš snage, ne vidiš rešenja, nemaš ideja, volje, ne kontrolišeš ni Jeremića, ni direktora (ni načelnike ni komandire) policije - idi bre i odmori.

Ili se i ovde radi o izostanku slučajnosti?

-------------
Ćudim sebe
Nazad na vrh Ići dole
Limited011
Old member
Old member
Limited011

Broj poruka : 2052
Datum upisa : 07.05.2009

PočaljiNaslov: Re: HAG_nametnuta pravda   HAG_nametnuta pravda Icon_minitime11/20/2012, 00:32

Drag65 ::

1. Suštinski, ovo otežava eventualnu akciju iz Srbije oko vanrednog preispitivanja presude HT (Gotovina-Markač). Recimo zbog nedovoljno preispitanog činjeničnog stanja u vezi ....

Toga neće biti. Presuda je konačna.

VIP
VIP
Boby

Broj poruka : 2614
Godina : 53
Datum upisa : 04.02.2011

PočaljiNaslov: Re: HAG_nametnuta pravda   HAG_nametnuta pravda Icon_minitime11/20/2012, 08:45

JEDINO ,NOVI BITNI DOKAZI ,ZA KOJE SE UTVRDI ,DA NISU BILI RANIJE DOSTUPNI.
Cenim,da taj scenario ima sanse 2 posto.

Drag65 svaka cast za tekst.
A da se ti pocnes baviti politikom?Imas prilicnog dara. HAG_nametnuta pravda 145841
Nazad na vrh Ići dole
C R A Z Y
VIP
VIP
C R A Z Y

Broj poruka : 538
Datum upisa : 19.03.2010

PočaljiNaslov: Re: HAG_nametnuta pravda   HAG_nametnuta pravda Icon_minitime11/20/2012, 13:42

Корисна иницијатива Јеремића

Иницијатива Вука Јеремића да се поведе јавна расправа о улози и учинку међународних "ад хок" кривичних трибунала веома добра и корисна, оценио бивши амбасадор СРЈ у Турској, Азербејџану и при Светој столици Дарко Танасковић.

Cela vest na RTS
http://bit.ly/USLgTw

VIP
VIP
Drag65

PočaljiNaslov: Re: HAG_nametnuta pravda   HAG_nametnuta pravda Icon_minitime11/20/2012, 19:11

Limited011 ::
Toga neće biti. Presuda je konačna.
Toga može biti jer:
presuda je pravosnažna ali nije konačna i podleže preispitivanju.

1. Postupak pred MKSJ (haški tribunal)
Detalji se sadrže u poglavljima 7 i 8 pravilnika o postupku i dokazima MKSJ, ključni je član 119 - Zahtev za preispitivanje.
http://www.icty.org/sid/136

Osnov mora biti u novootkrivenim činjenicama (kao i kod svakog postupka za preispitivanje), čega, imho, ima kolko oćeš. Rok je 12 meseci od dana izricanja presude. Auto-gol: netjemo saradnju sa tužilaštvo, a ono je vlasno da podnese ovaj zahtev. U taktici, misim, treba ići na što kasniji podnesak, jer je moguća i promena veća (onaj Meron je prilično mator, mož bači kašičicu).

2. Kod Međunarodnog suda pravde može se pokrenuti poseban, ili proširiti već pokrenuti postupak. Po meni tu Gotovina i Markač nisu ključni, već osuda državno organizovanog terora radi etničkog čišćenja. Tu bi mogla da se uradi "kvaka22" - da MSP traži saradnju od MKSJ u vezi spornih pitanja, preko mehanizma pravne pomoći, a u vezi prethodnih pitanja i ujednačavanja međunarodnih standarda, ili tako nešto.

3. I jedan i drugi sud su u vezi sa UN (dakle Jeremić im je šef:). MKSJ je osnovao SB, kome MKSJ podnosi i izveštaje o radu. Dakle članovi SB itekako mogu pokrenuti preispitivanje rada žalbenog veća (Meron&Co). Ovde treba tražiti detaljan, ali baš detaljan, zapisnik sa suđenja, siguran sam da odnos 3:2 (pro general Cash) nema šanse da bude po svim navodima optužnice.

Postoji još nekoliko načina da se pravda zadovolji: ipak nije moguće genocidni egzodus od 220.000 ljudi, bilo kako, gurnuti pod tepih. Stoga je potrebno odraditi sveobuhvatnu analizu svih pravnih i političkih mogućnosti, videti sa čim i sa kim se može računati, pa tek onda krenuti u borbu za ostvarivanje ciljeva - koje, valjda, prethodno utvrdimo.

"Talasanje međunarodne javnosti" kako tvrdi orijentalista&ambasador Tanasković (i on u roku od 24h), odnosno amok-play by twiter aktivist, međutim, može doprineti da se pravda prolongira. A mož dobijemo i po nosu. Aj ne dajemo auto-golove, može?

Ovaj, a koji je cilj Jeremićeve inicijative ?
U naknadnom obrazlaganju svoje inicijative danas je navodio i KiM: jel to u vezi IBM - gde sada srpski političari (Dačić, Ljajić) naprasno koriste engleske skraćenice o uspostavljanju graničnih prelaza sa Kosowa.

Veoma je zabrinjavajuće kad se teorijski fizičar, sa magistraturom u oblasti državne administracije (?), uz malo životnog i radnog iskustva energično bavi najsloženijim pravnim i političkim pitanjima današnjice. I to preko twitera. I kada za to dobija naknadnu podršku "državnog vrha". Pre nego što su i pročitali presudu u celini.
-------------
Ćudim sebe.
@Boby: thanks. Thanks, no. jbg, for now.
Nazad na vrh Ići dole
Boranija
Old member
Old member

Broj poruka : 2213
Datum upisa : 25.07.2010

PočaljiNaslov: Re: HAG_nametnuta pravda   HAG_nametnuta pravda Icon_minitime11/20/2012, 20:20

KiM nije engleska skracenica...

VIP
VIP
Drag65

PočaljiNaslov: Re: HAG_nametnuta pravda   HAG_nametnuta pravda Icon_minitime11/20/2012, 23:04

IBM: laž na srpskom
Boranija ::
KiM nije engleska skracenica...
Stvarno se može i tako razumeti :) Al sam mislio na ovo drugo - IBM.
Preciznije: Dačić, Ljajić a i drugi odjednom koriste skraćenicu IBM (Integrated Border Management).

Čini mi se da prevod glasi: integrisano upravljanje granicom. Nezgodno, a potrđuje moju tvrdnju, je da EULEX koristi i skraćenicu BCP (border crossing point- granični prelaz) u svom tekstu "Guidelines for Integrated Border Management in the Western Balkans".
http://www.eulex-kosovo.eu/training/police/PoliceTraining/BORDER_BOUNDARY/DOCUMENTS/6.pdf?page=agreements

Još nezgodnije: pa Dačić je, ne jednom, rekao da neće lagati (svoj narod). Korišćenje skraćenice IBM je baš to: laž na srpskom. I o tome pregovara sa Tačijem 3 sata i 45 minuta. A to je važno pitanje:
http://www.google.rs/search?q=integrated+border+management&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:en-US:official&client=firefox-a

Nazad na vrh Ići dole
Sneki
Beli Mag
Beli Mag
Sneki

PočaljiNaslov: Re: HAG_nametnuta pravda   HAG_nametnuta pravda Icon_minitime11/21/2012, 11:10

Citat :
Tužilaštvo: Neće biti žalbe

Frederik Svinen, specijalni savetnik Serža Bramerca, glavnog tužioca u Haškom tribunalu, za Kurir je rekao da zasad neće tražiti reviziju odluke žalbenog veća.

- Odluka je konačna i pravosnažna. Tačno je da u Statutu postoji mogućnost da tužilaštvo zatraži reviziju postupka ukoliko se pojave novi važni dokazi. Međutim, tužilaštvu to nije na dnevnom redu - naglasio je Svinen.

Nazad na vrh Ići dole
Drag65
VIP
VIP
Drag65

PočaljiNaslov: Re: HAG_nametnuta pravda   HAG_nametnuta pravda Icon_minitime11/21/2012, 16:21

Sneki ::
Tačno je da u Statutu postoji mogućnost da tužilaštvo zatraži reviziju postupka ukoliko se pojave novi važni dokazi. Međutim, tužilaštvu to nije na dnevnom redu - naglasio je Svinen.
A ovako se, na pravi način, dopunjuje dnevni red:

VUKČEVIĆ O “OLUJI”: Istražujemo Dvor na Uni i još pet zločina nad Srbima!
Prema rečima tužioca za ratne zločine, predistražne radnje na šest lokacija ne pokreću se kao reakcija na oslobađajuće presude za Gototvinu i Markača, već zato što je moralo da sačeka pravosnažnost presude u Hagu.

http://www.telegraf.rs/vesti/politika/425823-vukcevic-o-oluji-istrazujemo-dvor-na-uni-i-jos-pet-zlocina-nad-srbima

E sad treba zapeti i odraditi maksimalno profesionalno. Ukoliko se uradi bez greške i savesno - nema šanse da se ne izdejstvuje revizija (preispitivanje presude). Sad Srbija mora i da investira u ovaj napor, jedan od predloga je i da se raspiše visoka novčana nagrada za dostavljanje artiljeriskih dnevnika itd. A ne vidim razloga da se ne pribave i iskazi svih 220.000 stradalnika - koji to tribunal, tužilaštvo ili pojedinac se neće rasprsnuti pod takvim teretom: vox populi - vox dei.

Proterivanje 220.000 ljudi mora biti osuđeno. Kraj priče.
Nazad na vrh Ići dole
MORNAR
VIP
VIP
MORNAR

Broj poruka : 709
Datum upisa : 28.01.2010

PočaljiNaslov: Re: HAG_nametnuta pravda   HAG_nametnuta pravda Icon_minitime11/22/2012, 11:16

Ti si se baš primio...
veshtica
Nazad na vrh Ići dole

HAG_nametnuta pravda
Nazad na vrh 
Strana 1 od 2Idi na stranu : 1, 2  Sledeći

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
BELEX Club :: Deponija-
Skoči na: