| Neoplanta a.d. Novi Sad - NEOP | |
|
+91Zexx Zcurcic Amater u pokušaju Roman Abramovich Veljko77 Milicas trind Delboj Dkolak Dragann_bgd Stane Dolanc Mikkii Colin Farrell kapmark Zen grej BojanNS Matans Lilibet Bojjan Beli Aria Greta Dragan muitobom C R A Z Y Ars Vivendi kolins Bond Zile Danx Maca Facts&Figures vladimirdns Peka Sasuolo Sahbaz Smile Boza Belex Dmitar Boby đubretarac Teletrader Dalaj Lama SabanNonda Djepeto83 MYSTIC021 Big Mile Djavo DelBoy Fmember Nemesis Limited011 Aca123 MORNAR Momir Folio bez motike Guinness kudrinjo bg Dragot Non-ProfitOrganization Mitar Vladulns Prokuplje vajabaja Sofke raspolozen Enron Pera Božić Steve McQueen MarkoJTD Rogy Boranija Lolita bonum.mm Dnenad85 Friz GogaAna Zane Ris Gargamel011 Mima Raiden Kobe Bryant Dusan StefanMR gogloee Sneki Milos86 cromodora Shkafishkafnjak 95 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
Bond Moderator
Broj poruka : 13963 Localisation : Novi Sad Points : 52453 Datum upisa : 03.06.2009
| Naslov: Re: Neoplanta a.d. Novi Sad - NEOP 2/19/2011, 09:51 | |
| - MarkoJTD ::
- VOSP su danas prodali po 0,14 pb
Cena je skočila 20% ali su sve prodali. | |
|
| |
MarkoJTD VIP
Broj poruka : 1164 Godina : 36 Points : 3673 Datum upisa : 19.10.2009
| Naslov: Re: Neoplanta a.d. Novi Sad - NEOP 2/21/2011, 11:21 | |
| Cudno kako nema prodavaca danas :) | |
|
| |
vajabaja Still learning
Broj poruka : 128 Localisation : Na putu za jug Points : 489 Datum upisa : 08.02.2011
| Naslov: Re: Neoplanta a.d. Novi Sad - NEOP 2/21/2011, 11:35 | |
| Ponedeljak - kolegijumi, vikend tračevi uz kaficu... Imaju kade, radili ne radili plata stiže, staž ide... _________________ Sve će ovo krenuti na bolje, čim izgubimo i poslednju nadu | |
|
| |
MarkoJTD VIP
| Naslov: Re: Neoplanta a.d. Novi Sad - NEOP 2/21/2011, 11:41 | |
| Evo neki car stavio nalog na 240 din, iako u potraznji stoji market nalog za 170k komada :D
E ima nas svakavih... | |
|
| |
MarkoJTD VIP
| Naslov: Re: Neoplanta a.d. Novi Sad - NEOP 2/22/2011, 12:04 | |
| Izgleda da ovi iz AF-a nisu bas najpametniji.
| |
|
| |
Prokuplje VIP
Broj poruka : 325 Points : 1202 Datum upisa : 19.10.2009
| Naslov: Re: Neoplanta a.d. Novi Sad - NEOP 2/22/2011, 12:20 | |
- Izgleda da ovi iz AF-a nisu bas najpametniji.
Sta bi sa ovih 10k na bid strani. Jel to neko zakasnio? | |
|
| |
Rogy VIP
Broj poruka : 517 Points : 2119 Datum upisa : 10.09.2009
| Naslov: Re: Neoplanta a.d. Novi Sad - NEOP 2/22/2011, 12:29 | |
U tome i jeste fora, sigurno se sa svojim parama ne bi tako ponašali, ali obzirom da je državno - čitaj ničije, i da verovatno imaju proviziju na ovako blesavo ponašanje (neće imati drugu priliku - idu izbori) sasvim ih razumem. Još kada se uporede s ostalim muvatorima koji nisu odgovarali za silne mahinacije, dal zbog aljkavosti policije, tužilaštva ili sudstva - još se više osokole. E Srbijo čime si zaslužila ovakvu propast odn. vlast! | |
|
| |
Boranija Old member
Broj poruka : 2213 Points : 6106 Datum upisa : 25.07.2010
| Naslov: Re: Neoplanta a.d. Novi Sad - NEOP 2/22/2011, 14:46 | |
| - Rogy ::
- MarkoJTD ::
U tome i jeste fora, sigurno se sa svojim parama ne bi tako ponašali, ali obzirom da je državno - čitaj ničije, i da verovatno imaju proviziju na ovako blesavo ponašanje (neće imati drugu priliku - idu izbori) sasvim ih razumem. Još kada se uporede s ostalim muvatorima koji nisu odgovarali za silne mahinacije, dal zbog aljkavosti policije, tužilaštva ili sudstva - još se više osokole.
E Srbijo čime si zaslužila ovakvu propast odn. vlast! Što kukate? Zašto niste dokupili ako mislite da država prodaje za dž?? Imate 9000 komada pa udri Mile... | |
|
| |
Rogy VIP
| Naslov: Re: Neoplanta a.d. Novi Sad - NEOP 2/22/2011, 15:53 | |
| @ Boranija, Očigledno niste probali pa ne znate da to neide. Ja sam juče probao, ali ne mogu se takmičiti sa nalogom od 200.000 | |
|
| |
Boranija Old member
| Naslov: Re: Neoplanta a.d. Novi Sad - NEOP 2/22/2011, 15:56 | |
| - Kobe Bryant ::
- Rogy ::
- @ Boranija, Očigledno niste probali pa ne znate da to neide. Ja sam juče probao, ali ne mogu se takmičiti sa nalogom od 200.000
[You must be registered and logged in to see this link.]Ovo je tabla u 12:04 ! Ne razumem kako nije moglo??? | |
|
| |
Rogy VIP
| Naslov: Re: Neoplanta a.d. Novi Sad - NEOP 2/22/2011, 16:31 | |
| JUČE, je 21.02.2011, a čini mi se da je ovo tabla od danas. Mogu postaviti i mejl sa izveštajem brokera da mi nije realizovan tržišni nalog. | |
|
| |
Boranija Old member
| Naslov: Re: Neoplanta a.d. Novi Sad - NEOP 2/22/2011, 16:40 | |
| - Rogy ::
U tome i jeste fora, sigurno se sa svojim parama ne bi tako ponašali, ali obzirom da je državno - čitaj ničije, i da verovatno imaju proviziju na ovako blesavo ponašanje (neće imati drugu priliku - idu izbori) sasvim ih razumem. Još kada se uporede s ostalim muvatorima koji nisu odgovarali za silne mahinacije, dal zbog aljkavosti policije, tužilaštva ili sudstva - još se više osokole.
E Srbijo čime si zaslužila ovakvu propast odn. vlast! Pa i ovaj gore post je od danas. Što nisi danas kupovao ako je toliko jeftino?? I ako država poklanja? | |
|
| |
Rogy VIP
| Naslov: Re: Neoplanta a.d. Novi Sad - NEOP 2/22/2011, 17:06 | |
| UF, neko je baš naporan, ko da je iz AF.
Dajući tržišni juče sam blokirao velika sredstva, bolje da sam ušao u AERO, jer nisam uspeo da kupim NEOP. Iako se danas moglo kupiti, ništa ne govori za sutra i dalje, jer veliki često imaju svoje brokere i prednost u unosu. A sutra je već 60% gore!
Smatram da ništa ne opravdava suludu odluku AF da se ogromna količina hartija prodaje po 0,2 buka, s tim da je prvo trgovanje (petak) obavljeno pre objavljivanje vesti iz AF.
Ukoliko je neko uspeo da kupi NEOP od petka čestitam mu, i voleo bih da nam se javi.
Neću više odgovarati na poruke Boranije, jer ko je želeo da shvati shvatio je. Pozdrav.
| |
|
| |
Boranija Old member
| Naslov: Re: Neoplanta a.d. Novi Sad - NEOP 2/22/2011, 17:19 | |
| Rekao bih da danas NELT nije ni kupovao! Gomila naloga... verovatno će i sutra biti po današnjoj ceni. Eto i tebi šanse. | |
|
| |
MarkoJTD VIP
| Naslov: Re: Neoplanta a.d. Novi Sad - NEOP 2/22/2011, 17:26 | |
| Problem je u ljudima koji daju naloge u ime AF-a. Da su ranije postavili nalog sve bi otislo, vec su se kao i juce igrali sa zivcima kupca i stavili nalog tek u poslednjim minutima, nakon sto je ovaj poprilicno smanjio iznos koji zeli da kupi. A oni, veoma pametni, su stavili vise na prodaju nego sto je bilo kupovnih trzisnih, i tako ce im sad ovaj paket ostati i sutra. Umesto da sutra idemo na + 20%, sad cemo kasniti najmanje jedan dan.
Ovih 10000 je uslo za vreme blackout-a, i oni nisu bili trzisni vec su imali neku cenu koju platforme ne vide (otud blackout).
Inace, ovo je bas cudno sto su nalozi ovako "iseckani" bice zanimljivo videti ko je tu stvarno kupovao. | |
|
| |
Kobe Bryant VIP
Broj poruka : 3003 Godina : 48 Localisation : N.BGD Points : 5593 Datum upisa : 22.05.2007
| Naslov: Re: Neoplanta a.d. Novi Sad - NEOP 2/22/2011, 18:38 | |
| Da na prvi pogled zbunjujuće. Danas sam pratio tablu,čudne su se stvari dešavale - ali samo na prvi pogled Prvo je bila ogromna količina tržišnih na strani kupovien, stim što je i relativno rano postavljeno i 100 komada tražnje na 288 - delovalo je smešno ali kako će se kasnije pokazati to je bio zaštitni zid za onih 10000 koje se i sada vide na tražnji i pored preostalih oko 9000 u ponudi. Pred BO se smanje broj tržišnih i postavlja se na početku BO onih 10000 komada tražnje- ali ispod cene od 288 - sada postaje jasno čemu služi ona tražnja od 100 komada na 288! Pošto se u BO pokazuje samo najbolja cena na strani tražnje onih 10000 k0mada ide na gomilu u kojoj se inače nalaze tržišni nalozi... Za nekoga sa strane u tom trenutku se činilo glupim da se dodaje još tražnje jer se na tabli čini da imamo preko 20k tržišnih naloga i samo jedan limit nalog od 288. Veoma lukavo postavljanje naloga! Svaka im čast, ko god da je u pitanju. _________________ Najviše volim zakone koji nemaju kaznene odredbe, ti su najbolji!
| |
|
| |
GogaAna VIP
Broj poruka : 506 Localisation : NIŠ Points : 1341 Datum upisa : 16.11.2007
| Naslov: Re: Neoplanta a.d. Novi Sad - NEOP 2/23/2011, 12:09 | |
| - Kobe Bryant ::
Veoma lukavo postavljanje naloga! Svaka im čast, ko god da je u pitanju. Ja se sad pozdravi sa NEOP izašao sam sa prodajnim limit nalogom na 397 ubačenim u BO, tj. 11 i 56. Da li je pametno što sam prodao ne znam, možda ima smisla čekati cenu oko 500, ali sam išo onom logikom udješ izadješ i gotovo, šteta što je bilo sa malo para ali 15.03% za jedan dan je OK, a inače sam kupio juče tržišnim. | |
|
| |
Vladulns VIP
Broj poruka : 1750 Localisation : novi sad Points : 6154 Datum upisa : 02.09.2009
| Naslov: Re: Neoplanta a.d. Novi Sad - NEOP 2/23/2011, 12:10 | |
| Danas opet velike igre i naravno cena je opet otišla gore..... | |
|
| |
MarkoJTD VIP
| Naslov: Re: Neoplanta a.d. Novi Sad - NEOP 2/23/2011, 12:13 | |
| Sutra AF na 478, bas me zanima da li ce ga kupiti neko.
Danasnje promene posle 15h ce biti zanimljive. | |
|
| |
Mitar VIP
Broj poruka : 729 Points : 1976 Datum upisa : 14.11.2007
| Naslov: Re: Neoplanta a.d. Novi Sad - NEOP 2/23/2011, 15:09 | |
| | |
|
| |
Non-ProfitOrganization VIP
Broj poruka : 210 Points : 600 Datum upisa : 20.08.2007
| Naslov: Re: Neoplanta a.d. Novi Sad - NEOP 2/23/2011, 16:18 | |
| Nelt jeste prvi dan, ali drugi...iznenadicete se.. | |
|
| |
MarkoJTD VIP
| Naslov: Re: Neoplanta a.d. Novi Sad - NEOP 2/23/2011, 16:23 | |
| Podelite promene sa ostalima :) | |
|
| |
Bond Moderator
Broj poruka : 13963 Localisation : Novi Sad Points : 52453 Datum upisa : 03.06.2009
| Naslov: Re: Neoplanta a.d. Novi Sad - NEOP 2/23/2011, 16:26 | |
| Promene: 11.02. - 23.02.2011. (T-3) ili 08.02. - 18.02.2011. | |
|
| |
MarkoJTD VIP
| Naslov: Re: Neoplanta a.d. Novi Sad - NEOP 2/23/2011, 16:31 | |
| Hvala Bond-e.
Jos kad bi NPO napisao sta je cuo, ko je kupio akcije u ponedeljak :) | |
|
| |
Sneki Beli Mag
Broj poruka : 5404 Localisation : Centar grada Points : 6907 Datum upisa : 21.05.2007
| Naslov: Re: Neoplanta a.d. Novi Sad - NEOP 2/23/2011, 16:55 | |
| - Non-ProfitOrganization ::
- Nelt jeste prvi dan, ali drugi...iznenadicete se..
Ne bi me čudilo da se pojavi Delta! Nelt je svojevremeno nenadano ušao u JGHM i Miško je bio baš ljut... _________________ Kupite akcije, uzmite pilule za spavanje, spavajte i kada se probudite bićete bogati...
| |
|
| |
MarkoJTD VIP
| Naslov: Re: Neoplanta a.d. Novi Sad - NEOP 2/23/2011, 18:23 | |
| Da li neko zna po kojoj ceni je Nelt stekao akcije, pre ovog paketa, tj. koja je bila najveca cena koju je platio za akciju? | |
|
| |
Dragot VIP
Broj poruka : 655 Points : 2873 Datum upisa : 16.10.2010
| Naslov: Re: Neoplanta a.d. Novi Sad - NEOP 2/23/2011, 19:21 | |
| - GogaAna ::
- Kobe Bryant ::
Veoma lukavo postavljanje naloga! Svaka im čast, ko god da je u pitanju. Ja se sad pozdravi sa NEOP izašao sam sa prodajnim limit nalogom na 397 ubačenim u BO, tj. 11 i 56. Da li je pametno što sam prodao ne znam, možda ima smisla čekati cenu oko 500, ali sam išo onom logikom udješ izadješ i gotovo, šteta što je bilo sa malo para ali 15.03% za jedan dan je OK, a inače sam kupio juče tržišnim. Meni je moj broker saopštio da ne mogu trgovati kupljenim akcijama, pre saldiranja. A koliko vidim, Goga Ana je trgovao već sutradan. | |
|
| |
kudrinjo bg Just looking
Broj poruka : 15 Points : 71 Datum upisa : 23.02.2011
| Naslov: Re: Neoplanta a.d. Novi Sad - NEOP 2/23/2011, 19:25 | |
| Od ove poslednje tabele, istrgovano je jos oko 39.000 akcija, sto znaci da ako je sve akcijski fond prodavao ostalo je jos najmanje 191.000 akcija.... p/b 0,29 sto je zaista minimum minimuma.... | |
|
| |
GogaAna VIP
Broj poruka : 506 Localisation : NIŠ Points : 1341 Datum upisa : 16.11.2007
| Naslov: Re: Neoplanta a.d. Novi Sad - NEOP 2/23/2011, 19:33 | |
| - Dragot ::
- GogaAna ::
- Kobe Bryant ::
Veoma lukavo postavljanje naloga! Svaka im čast, ko god da je u pitanju. Ja se sad pozdravi sa NEOP izašao sam sa prodajnim limit nalogom na 397 ubačenim u BO, tj. 11 i 56. Da li je pametno što sam prodao ne znam, možda ima smisla čekati cenu oko 500, ali sam išo onom logikom udješ izadješ i gotovo, šteta što je bilo sa malo para ali 15.03% za jedan dan je OK, a inače sam kupio juče tržišnim. Meni je moj broker saopštio da ne mogu trgovati kupljenim akcijama, pre saldiranja. A koliko vidim, Goga Ana je trgovao već sutradan. Menjaj brokersku kuću, ja sam trgujem i ispostavljam naloge preko Komercijalne banke aplikacija KOMBANK,a kod njih je moguć neting novca i hartija tj. jedan dan i hartije su ti na računu u netingu, a isto važi i za novac možeš ga koristiti sutra dan. | |
|
| |
kudrinjo bg Just looking
Broj poruka : 15 Points : 71 Datum upisa : 23.02.2011
| Naslov: Re: Neoplanta a.d. Novi Sad - NEOP 2/23/2011, 19:35 | |
- Da li neko zna po kojoj ceni je Nelt stekao akcije, pre ovog paketa, tj. koja je bila najveca cena koju je platio za akciju?
730,00 dinara po jednoj akciji ako nisam pogresio.... Moguce da za ovo pitas [You must be registered and logged in to see this link.] | |
|
| |
Guinness Just looking
Broj poruka : 33 Localisation : Beograd Points : 125 Datum upisa : 18.10.2010
| Naslov: Re: Neoplanta a.d. Novi Sad - NEOP 2/23/2011, 20:20 | |
| - GogaAna ::
- Dragot ::
- GogaAna ::
Ja se sad pozdravi sa NEOP izašao sam sa prodajnim limit nalogom na 397 ubačenim u BO, tj. 11 i 56. Da li je pametno što sam prodao ne znam, možda ima smisla čekati cenu oko 500, ali sam išo onom logikom udješ izadješ i gotovo, šteta što je bilo sa malo para ali 15.03% za jedan dan je OK, a inače sam kupio juče tržišnim. Meni je moj broker saopštio da ne mogu trgovati kupljenim akcijama, pre saldiranja. A koliko vidim, Goga Ana je trgovao već sutradan. Menjaj brokersku kuću, ja sam trgujem i ispostavljam naloge preko Komercijalne banke aplikacija KOMBANK,a kod njih je moguć neting novca i hartija tj. jedan dan i hartije su ti na računu u netingu, a isto važi i za novac možeš ga koristiti sutra dan. GogaAna meni je to jako cudno... Kada sam pre par godina razmisljao za koju brokersku kucu da se odlucim, raspitivao sam se i svaki broker sa kojim sam pricao mi je rekao da mozes trgovati sa akcijama tek nakon saldiranja. Dakle moze ti se saldirati novac na T+1 i ima banaka koje dozvoljavaju da kad prodas akcije iste odmah kupujes tim novcem dobijenim od prodaje jer je taj novac u nettingu pa ti banka izlazi u susret i prakticno kupujes njihovim novcem sto se pokriva tvojim kada se saldira. Banka te time u sustini stimulise da vise trosis :D Uglavnom prvi put cujem da mozes prodati akcije koje si kupio/la prethodni dan, dakle pre nego sto su ti akcije saldirane jer prakticno prodajes nesto sto jos uvek nemas na vkasnickom. Izvinjavam se sto sam malo skrenuo sa teme ali me jako zbunila ova informacija. | |
|
| |
MarkoJTD VIP
| Naslov: Re: Neoplanta a.d. Novi Sad - NEOP 2/23/2011, 20:40 | |
| - kudrinjo bg ::
- Da li neko zna po kojoj ceni je Nelt stekao akcije, pre ovog paketa, tj. koja je bila najveca cena koju je platio za akciju?
730,00 dinara po jednoj akciji ako nisam pogresio.... Moguce da za ovo pitas [You must be registered and logged in to see this link.]
Lice koje stekne preko 25% akcija neke firme obavezno je da iznese ponudu za preuzimanje ostalih akcija i to po ceni ne nizoj od najvise cene koju je to lice platilo za akciju. Sto bi znacilo da Nelt sad mora da da ponudu na 730 din :) @Guinness odmah promeni brokera, ja mogu da kupim akcije i da ih prodam iste sekunde. U ova turbulentna vremena period koji treba da prodje za saldiranje moze da te puno kosta u nekim situacijama. Kolko bi meni tanak bio bankovni racun da nisam presao kod Intercapitala... | |
|
| |
Friz VIP
Broj poruka : 1684 Godina : 54 Points : 2978 Datum upisa : 16.12.2007
| Naslov: Re: Neoplanta a.d. Novi Sad - NEOP 2/23/2011, 20:43 | |
| - Guinness ::
GogaAna meni je to jako cudno... Kada sam pre par godina razmisljao za koju brokersku kucu da se odlucim, raspitivao sam se i svaki broker sa kojim sam pricao mi je rekao da mozes trgovati sa akcijama tek nakon saldiranja. Dakle moze ti se saldirati novac na T+1 i ima banaka koje dozvoljavaju da kad prodas akcije iste odmah kupujes tim novcem dobijenim od prodaje jer je taj novac u nettingu pa ti banka izlazi u susret i prakticno kupujes njihovim novcem sto se pokriva tvojim kada se saldira. Banka te time u sustini stimulise da vise trosis :D Uglavnom prvi put cujem da mozes prodati akcije koje si kupio/la prethodni dan, dakle pre nego sto su ti akcije saldirane jer prakticno prodajes nesto sto jos uvek nemas na vkasnickom. Izvinjavam se sto sam malo skrenuo sa teme ali me jako zbunila ova informacija. O ovoj temi je diskutovano na ovom forumu na više tema. Opšti konsenzus je da je IC Broker najpovoljniji po provizijama (Komerc je preskup, ali baš deru!!) Zato se javi IC Brokeru, koji je ujedno i partner Belex Cluba i odobrava dodatni popust članovima Belex Club Foruma! I ako nisi iz BG šalju sve potrebnu dokumentaciju kurirskom poštom. Dobijaš i CD koji ti omogućava da sam daješ naloge (kvazi) i praćenje trgovanja preko QuoteStation... kao i da istu akciju kupiš i prodaš ISTOG DANA !!! Prelistaj malo ovu temu: [You must be registered and logged in to see this link.]Slobodno tu postavi i pitanja, odgovoriće ti direktno neko iz IC Brokera... _________________ All we need is love
| |
|
| |
bez motike Still learning
Broj poruka : 60 Points : 217 Datum upisa : 26.06.2009
| Naslov: Re: Neoplanta a.d. Novi Sad - NEOP 2/23/2011, 20:55 | |
| ne prodajes ono sto nemas na vlasnickom, vec prodajes za tri dana, danas i ne moras da imas na racunu vec za tri dana kad je saldiranje, isto kao i kad prodas sa tim novcem ne mozes nisata da kupis u prodavnici taj dan jer ga nemas nego za tri dana. to su ranije radili brokeri u pojedinim slucajevima ali su morali da prave veliku gimnastiku i oni su preuzimali odgovornost licnu za to, danas su se neke banke opametile pa to rade po proceduri... | |
|
| |
Friz VIP
Broj poruka : 1684 Godina : 54 Points : 2978 Datum upisa : 16.12.2007
| Naslov: Re: Neoplanta a.d. Novi Sad - NEOP 2/23/2011, 21:02 | |
| - bez motike ::
- ne prodajes ono sto nemas na vlasnickom, vec prodajes za tri dana, danas i ne moras da imas na racunu vec za tri dana kad je saldiranje, isto kao i kad prodas sa tim novcem ne mozes nisata da kupis u prodavnici taj dan jer ga nemas nego za tri dana.
to su ranije radili brokeri u pojedinim slucajevima ali su morali da prave veliku gimnastiku i oni su preuzimali odgovornost licnu za to, danas su se neke banke opametile pa to rade po proceduri... Nije tako! Ako trguješ on-line preko IC Brokera (i sličnih) ako danas u 10:00 kupiš akciju AIKB možeš da je prodaš (po većoj ili manjoj ceni) u 10:20 !! Na MPC (Neoplanta) ako danas kupiš, možeš već sutra da je prodaš! Jedino (a to je kod svih brokera isto) ako želiš keš, moraš da sačekaš 3 dana. S tim što su provizije kod IC Brokera apsolutno najpovoljnije... Vidi ovde: [You must be registered and logged in to see this link.] _________________ All we need is love
| |
|
| |
| Neoplanta a.d. Novi Sad - NEOP | |
|