| FINTEL | |
|
+59Stuffearn Nisam lep al sam glup boban75 Limited011 AkiTaki Bond Ars Vivendi Stane Dolanc Dejansss Big Brle Momir adamm Smile Plejade Dr. Aca123 Boranija Delboj Jegulja Cope starter FatCat marjanovicgane Dragan555 markan Roman Abramovich petronije mirjana mirjana Nikolaj3 Fmember Nina Zeljko Cucla Toplica Limes Aleks cukicezar Neki Alonisos Berza011 Aca kurbla Dalaj Lama C R A Z Y Friman Mistery 011 Matthew Greenburgh Popaj Tenerife MHE kila(H)WATacina Zile Dmitar Trade Now BBrroo Minotaur Big Mile Teletrader arsen123 MarkoJTD bonum.mm goxi 63 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
Momir Old member
Broj poruka : 2084 Points : 5785 Datum upisa : 06.12.2008
| Naslov: MK Fintel Wind 5/19/2017, 11:01 | |
| MK Fintel Wind do kraja godine na Beogradskoj berzi
"Mi bismo želeli da zaključimo ovaj proces do kraja godine zato što se ovaj period poklapa sa izgradnjom našeg najvećeg vetroparka u zemlji Košava, koji je trenutno u izgradnji koja će trajati dodatnih 20 do 22 meseca", rekao je Djovaneti.
Objasnio je da su odlučili da plasiraju IPO u Srbiji, jer je to dugoročna investicija, koja ostaje u zemlji.
Istakao je da kompanija trenutno bira savetnike i konsultante koje će angažovati za izvršenje neophodnih procedura i da očekuje da se dostigne početna tržišna vrednost od 120 do 150 miliona evra.
On je dodao da je ta kompanija spremna da na tržištu ponudi od 20 do 40 odsto vlasničkog udela.
"Minimum prodaje će biti 20 odsto, a maksimum 40 odsto. Naravno mi ne želimo da prodamo većinski udeo zato što ne želimo da izgubimo kontrolu nad društvom", rekao je Djovaneti.
On je ocenio i da će biti zadovoljni ako prikupe od 15 do 20 odsto od inicijalnog cilja, s obzirom da je ovo nova delatnost u zemlji i da je ovo novo iskustvo za lokalne investitore. _________________ “Cash combined with courage in a crisis is priceless.”
| |
|
| |
goxi Our family
Broj poruka : 216 Points : 816 Datum upisa : 03.03.2011
| Naslov: Re: FINTEL 5/19/2017, 17:14 | |
| Ja razumem da mnogi ovde ne vole Koleta. Ne kazem ni ja da je dobar. Medjutim,koja god firma da izadje na berzu za nas moze da bude samo dobro. Ko nece da kupuje akcije ne mora ali je dobro da je sto vise firmi na berzi. Najvaznije je da pocnu firme da biraju ovakav nacin finansiranja. Posle njih mozda ce i druge firme krenuti istim putem i poceti da izlaze na berzu. Siguran sam da je ovo dobra vest za nas male akcionare ako je naravno sprovedu u delo. Naslusali smo se mi prica o izlazku na berzu Telekoma i EPS-a pa opet vidimo da nisu ni blizu toga. | |
|
| |
bonum.mm Moderator
Broj poruka : 493 Points : 1293 Datum upisa : 28.11.2007
| Naslov: Re: FINTEL 5/19/2017, 17:25 | |
| - goxi ::
- Ja razumem da mnogi ovde ne vole Koleta. Ne kazem ni ja da je dobar. Medjutim,koja god firma da izadje na berzu za nas moze da bude samo dobro. Ko nece da kupuje akcije ne mora
Važno je i da menadžment bude pošten (to je osnova akcionarstva). Ne treba nam još propalih pokušaja, lažnih izveštaja, korupcije i prevarenih malih akcionara. | |
|
| |
Fmember VIP
Broj poruka : 1630 Points : 5176 Datum upisa : 01.11.2010
| Naslov: sx 5/19/2017, 18:18 | |
| - goxi ::
- Ja razumem da mnogi ovde ne vole Koleta. Ne kazem ni ja da je dobar. Medjutim,koja god firma da izadje na berzu za nas moze da bude samo dobro. Ko nece da kupuje akcije ne mora
ali je dobro da je sto vise firmi na berzi. Najvaznije je da pocnu firme da biraju ovakav nacin finansiranja. Posle njih mozda ce i druge firme krenuti istim putem i poceti da izlaze na berzu. Siguran sam da je ovo dobra vest za nas male akcionare ako je naravno sprovedu u delo. Naslusali smo se mi prica o izlazku na berzu Telekoma i EPS-a pa opet vidimo da nisu ni blizu toga. vidi ovako: kad bi se sutra ta firma pojavila na belexu ne znam ko bi kupio te akcije. licno bih razmislio o kupovini mozda ako bi cena pala na 10% od pocetne. verovatno i ostali tako razmisljaju. kao rezultat bi imali to da su od planiranih X stredstava na berzi uspeli da skupe samo 5-10% od planiranog. i ko bi posle toga odlucio da se finansira na berzi? ko je taj koji danas trazi investiore za svoj startup na beogradskoj berzi? _________________ Bolje je živeti na nogama nego na umreti na kolenima
| |
|
| |
MarkoJTD VIP
Broj poruka : 1164 Godina : 36 Points : 3673 Datum upisa : 19.10.2009
| Naslov: Re: FINTEL 5/20/2017, 19:22 | |
| mozda im propada biznis, pa kao ajde bar nesto da uzmemo od ovih sto kupuju na berzi :D | |
|
| |
arsen123 Still learning
Broj poruka : 35 Points : 155 Datum upisa : 29.04.2016
| Naslov: Re: FINTEL 5/20/2017, 20:03 | |
| Nemam pojma koji je razlog izlaska na berzu, samo sam siguran da drzava u postupku prijema u EU mora da odredjen deo struje proizvodi (kupuje) od snage vetra, sad jedino su oni krenuli u ovaj poduhvat i imaju trziste, a i siguran sam da Koletu u Srbiji ne moze nista da propadne.... Sigurno posle AIK-a nista vise od koleta ne uzimam, ali bolje neka izlaze firme na berzu... | |
|
| |
Teletrader Old member
Broj poruka : 994 Points : 2799 Datum upisa : 05.09.2008
| Naslov: Re: FINTEL 5/21/2017, 12:29 | |
| Jasan je razlog izlaska na berzu IPO je najjeftnji način da se dodje do kapitala. Ako prodaju 20% firme dobijaju beskamatni kapital koji mogu da ulažu u nove projekte i da se šire, ako to urade cena akcija firme ima da raste, što ni za male akconare nje neinteresantno, samo je ptanje da li će Kole da se ponaša fer i po zakonu. Ova grana firme je profitabilna i nteresantna za ulaganje.
Možda je Kole ukapirao da je dosdašnje njegovo ponašanje isterivanja malih akcion ara z vlasnicke strukture svojih firmi bila pogrešna, odnosno da je bespotrebno trošio novac e da bi bo 100% vlasnik svega što poseduje? Ko zna, možda mu je došlo iz dupeta u glavu? | |
|
| |
arsen123 Still learning
Broj poruka : 35 Points : 155 Datum upisa : 29.04.2016
| Naslov: Re: FINTEL 5/21/2017, 12:37 | |
| Jasno je meni koji je razlog izlaska na berzu na normalnim trzistima, ali ovo je belex... Nisu akcionari zaboravili AIKB. | |
|
| |
Big Mile VIP
Broj poruka : 1658 Points : 6510 Datum upisa : 19.02.2011
| Naslov: Re: FINTEL 5/22/2017, 09:14 | |
| Možda je Kole ukapirao da je dosdašnje njegovo ponašanje isterivanja malih akcion ara z vlasnicke strukture svojih firmi bila pogrešna, odnosno da je bespotrebno trošio novac e da bi bo 100% vlasnik svega što poseduje? Ko zna, možda mu je došlo iz dupeta u glavu?[/quote] "Vuk dlaku menja a cud nikada", ne verujem u ta preobraženja pogotovo kod Koleta. | |
|
| |
Minotaur Just looking
Broj poruka : 1 Points : 5 Datum upisa : 19.03.2015
| Naslov: Re: FINTEL 5/22/2017, 20:25 | |
| Na berzu ne ide MK Fintel Wind, već Fintel Energija doo. Tako je to kad nestručni novinari prenose vest pa progutaju najvažniji deo izjave Djovanetija. Postojii i teaser koji su poslali na adresu dosta brokerskih kuća. [You must be registered and logged in to see this link.]Izvršni direktor MK Fintel Wind-a dodaje da planiraju da ponude između 20 i 40% akcijskog kapitala Fintel Energija AD putem inicijalne javne ponude čime žele da pribave čak 60 mil EUR od institucionalnih i privatnih investitora, koji će biti uloženi u projekat Košava i nekoliko manjih vetroparkova koje kompanija želi da izgradi bliže mestima potrošnje. Firma je DOO, još uvek , a ne AD. Imaju svoj biznis sa vetroparkovima. Koliko znam projekat Košava će biti najveći vetropark u Srbiji. AD je MK Fintel Wind, oko 54% vlasništva Fintel Energije DOO i manjinskim MK Holdingom sa 46% Vlasnik Fintel Energije DOO je Fintel Energia Group SPA. Ovi su kotirani na Milanskoj berzi. Nema Kostića ovde ni u tragovima. Основни подаци Пословно Име: FINTEL ENERGIJA društvo sa ograničenom odgovornošću Beograd Статус: Активно привредно друштво Матични број: 20305266 Правна форма: Друштво са ограниченом одговорношћу Седиште: Општина: Београд-Нови Београд | Место: Београд-Нови Београд | Улица и број: Булевар Михајла Пупина 115е Датум оснивања:27.06.2007 ПИБ: 105058839 Законски заступници Физичка лица Име Презиме: Tiziano Giovannetti Број пасоша: YA0032816 Држава издавања: Италија Лични број: Функција: Директор Самостално заступа:Да | |
|
| |
Boranija Old member
Broj poruka : 2213 Points : 6106 Datum upisa : 25.07.2010
| Naslov: Re: FINTEL 5/22/2017, 20:56 | |
| Пословно Име: FINTEL ENERGIJA društvo sa ograničenom odgovornošću Beograd Пословно име: FINTEL ENERGIA GROUP S.P.A. Матични број: 02658620402 Земља: Италија Тип: Члан Удео: 100 % Da ali postoji i MK-FINTEL WIND АКЦИОНАРСКО ДРУШТВО БЕОГРАД (sa crticom) Тип: Забележба Датум:10.04.2017 Текст:Уписује се у Регистар привредних субјеката статусна промена издвајање уз оснивање привредног друштва MK-FINTEL WIND АКЦИОНАРСКО ДРУШТВО БЕОГРАД, матични број 20392126, као друштва дељеника и привредног друштва MK-Fintel Wind Holding друштво са ограниченом одговорношћу за холдинг послове Београд-Нови Београд, као новооснованог друштва услед статусне промене издвајање уз оснивање. Матични број: Пословно име:Акцијски капитал Тип: Акционар ALI PAZI SAD: POSTOJI I MK-Fintel Wind Holding друштво са ограниченом одговорношћу за холдинг послове Београд-Нови Београд Чланови Пословно име:MK Holding друштво са ограниченом одговорношћу за холдинг послове Београд-Нови Београд Матични број:20928492 Тип: Члан Удео: 46,00263 % Уписани новчани капитал 4.600,26 RSD Уплаћени новчани капитал 4.600,26 RSD 10.04.2017 Пословно име:FINTEL ENERGIJA društvo sa ograničenom odgovornošću Beograd Матични број:20305266 Тип: Члан Удео: 53,99737 % Уписани новчани капитал 5.399,74 RSD Уплаћени новчани капитал 5.399,74 RSD 10.04.2017 NAGRADNO PITANJE GLASI: Koja od ovih 3 firmi izlazi na berzu i ko je kome dužan.... _________________ Kad ima love za šljam, ima da bude i za mene!!
| |
|
| |
BBrroo VIP
Broj poruka : 585 Points : 1870 Datum upisa : 09.03.2010
| Naslov: Re: FINTEL 5/22/2017, 21:30 | |
| Ajde u kontekstu teme oko ovih obnovljivih izvora. Slučajno sam bio prisutan oko neke priče ( nema nikakve konkretno veze sa Fintelima) i shvatim da je u duhu vremena i mentaliteta domaćih preduzetnika moguć jedan od dva sledeća pristupa u vezi ovih povlašćenih malih proizvođača el enregije.
Prvi je da domaći preduzetnici obezbede sve papire kako po pitanju vlasništva, zatim ispitivanja, tehničke dokumentacije i stvaranja uslova za dobijanje statusa povlašćenog proizvođača koji EPSu prodaje ovu struju mnogo skuplje od ove što se plaća EPSu. Kada sredi papire onda da proda firmu ili da proda samo jedan deo.
Drugi pristup je da krene i u izgradnju obnovljivog izvora i da digne kredite od banaka za to i da izvuce pare nezavisno da li ce ikada izvor proraditi i davati el energiju. Ne znam sta su sredstav obezbedjenja za banku , ali banke nude takve kredite.
Napominjem jos jednom, da priču koju sa čuo nema nikakve veze sa predhodno navedenim firmama.
P.S. Principi su uvak najvazniji .... | |
|
| |
Teletrader Old member
| Naslov: FINTEL 4/12/2018, 21:46 | |
| Akcije Fintel energije biće listirane na Beogradskoj berzi krajem maja ili početkom juna, kaže Ticijano Đovaneti, generalni direktor ove kompanije.
"Biće mogućnosti da se uključe i profesionalni investitori, porodice i privatni investitori. Mi ćemo ponuditi akcije i mogućnost da se investira u našu kompaniju.
Pojedinačna akcija će koštati oko četiri evra i naš model je da uključimo što veći broj ljudi, jer želimo da širimo naše akcije svuda.
Fintel energija će izdati od pet do šest miliona akcija u zavisnosti od tržišta i time ćemo prikupiti 20 do 25 miliona evra, koje ćemo ponovo investirati ovde u zemlji. Mi nećemo prodavati udeo, već ćemo prkupljati kapital od potencijalnih investitora, da bismo ulagali u Srbiju.
Konkretno to znači da ćemo izdati pet do šest miliona akcija, i time ćemo prikupiti 20 do 25 miliona evra koje ćemo investirati u zemlji, do sada smo investirali 150 miliona evra. Naš izlazak na berzu je prvi u Srbiji, svima je to novo, ima veze sa transparentnošću, zahteva zaštitu malih akcionara, prelazi se sa jednog vlasnika na široko vlasništvo, upravljanje akcionara. To je promena kulture pristupa kompanijama, osmišljavanje drugačijeg upravljanja", kaže Đovaneti.
| |
|
| |
boban75 VIP
Broj poruka : 810 Localisation : Vojvodina Points : 2718 Datum upisa : 03.01.2014
| Naslov: Re: FINTEL 4/12/2018, 23:02 | |
| Lepo zvuči, ali koliki je prinos na investiciju (za koliko godina se investicija vrati)? koliki je rizik na uloženi kapital? da li daju dividendu? da li na kraju otkupljuju izdate akcije od investitora po zagarantovanoj - početnoj ceni? Mislim da su ovo osnovna pitanja pre nego što bi bilio ko investirao u takvu vrstu investicije, a sve to bi trebalo da stoji u prospektu. Ali ovo je zemlja Srbija .... neko treba da veruje na majke mi _________________ Loša vest je da vreme leti. Dobra vest je što ste Vi pilot. - Majkl Altšuler
A Bird in the hand, is worth two in the bush. - Ezop 600. p.n.e.
If one equity analyst its raining and the other says its sunny... yuor job as an investor is to ignore them both and instead look out the window.
| |
|
| |
Teletrader Old member
| Naslov: Re: FINTEL 4/13/2018, 01:29 | |
| IPO ne garantuje ništa. Frma postavi prospekt, plan itd... Kupuješ akcije kao od svake druge firme koja je već na berzi stim da ovde firma odredjuje cenu sa kojom izlazi na berzu, ta cena može odmah da počne da pada ili da raste.
Kupiš na osnovu plana razvoja i prospekta, i sam procenjuješ kako će se cena kretati i da li će firma biti profitabilna i deliti divdendu.
Obavezni su da izdaju prospekt pred izlazak na Belex i da prezentuju planove i šta će raditi, na osnovu toga kupuješ.
Videćemo ko će kupovati, ne treba u napred hejtovati, nikad se ne zna.... | |
|
| |
Trade Now VIP
Broj poruka : 404 Points : 1837 Datum upisa : 13.04.2014
| Naslov: Re: FINTEL 4/13/2018, 10:03 | |
| - Teletrader ::
- IPO ne garantuje ništa.
Frma postavi prospekt, plan itd... Kupuješ akcije kao od svake druge firme koja je već na berzi stim da ovde firma odredjuje cenu sa kojom izlazi na berzu, ta cena može odmah da počne da pada ili da raste.
Kupiš na osnovu plana razvoja i prospekta, i sam procenjuješ kako će se cena kretati i da li će firma biti profitabilna i deliti divdendu.
Obavezni su da izdaju prospekt pred izlazak na Belex i da prezentuju planove i šta će raditi, na osnovu toga kupuješ.
Videćemo ko će kupovati, ne treba u napred hejtovati, nikad se ne zna.... Izdvojio bih ovaj deo: Kupuješ akcije kao od svake druge firme koja je već na berzi stim da ovde firma odredjuje cenu sa kojom izlazi na berzu, ta cena može odmah da počne da pada ili da raste. Odmah mi se javila situacija.... Povezana lica počnu da dižu emisionu cenu i onda se stekne utisak da se propušta da se kupi emisiona cena, pa se neki odluče da kupe. Nakon emisije nestaje tražnje i kupci ostaju zarobljeni u akciji... i onda se vrte priče kako će firma da raste a kupci nemaju ništa od toga itd... Forumaši su dosta dugo na belexu da mogu da procene šta i kako... | |
|
| |
Big Mile VIP
Broj poruka : 1658 Points : 6510 Datum upisa : 19.02.2011
| Naslov: Re: FINTEL 4/13/2018, 11:22 | |
| A, sada su izbacili onaj MK predznak i misle da su resili problem. Sada smo svi postali Tuta-Mute i zaboravili da je tu i Kostic u igri, pa ovo je vec uvreda za zdrav razum. Hvala lepo ali taj lopov i muljator nikada vise nece videti moj novac. Taj mi je dozivotno crn pred ocima. toliko od mena i sta mislim o prvom IPO sa Koletom na celu. | |
|
| |
Dmitar Our family
Broj poruka : 188 Points : 567 Datum upisa : 19.12.2007
| Naslov: Re: FINTEL 4/13/2018, 11:41 | |
| | |
|
| |
Zile VIP
Broj poruka : 331 Points : 1320 Datum upisa : 29.02.2012
| Naslov: Re: FINTEL 4/13/2018, 11:56 | |
| Malo su ga zamutili, sto jes - jes. Elem, Kad se malo pretrazi po APR i CRHoV, stvari stoje ovako: - Fintel - energija je cisto Italijanska firma - Postoje dva MK Fintel Wind-a - doo i ad. Italijani su vlasnici 53% u obe firme. Ako dobro tumacim Italijani (Fintel Energija) traze dodatni kapital za druge projekte, osim MK Fintel-wind-a. E, sad, da li onaj lopov ima neki dodatni dil sa Italijanima... Naravno, u MK Fintel Wind, ne bih ulozio pare ni pijan. A da li verovati Italijanima to je druga enigma. | |
|
| |
Teletrader Old member
| Naslov: Re: FINTEL 4/13/2018, 13:57 | |
| | |
|
| |
Zile VIP
Broj poruka : 331 Points : 1320 Datum upisa : 29.02.2012
| Naslov: Re: FINTEL 4/13/2018, 14:50 | |
| Dakle cela firma Fintel Energija je pod zalogom. Prema poslednjem objavljenom FI iz 2016, firma je prakticno dug od oko 3 miliona evra, bez bitne poslovne aktivnosti.
Pritom, MK Fintel Wind ciji su vecinski vlasnici imaju oko 2 miliona gubitka i poslovno su aktivni u smislu rashoda, tj prihod=0.
Dok ne stigne FI 2017, meni sve zajedno lici da su u buli i da "projekat" bas ne ide kako su planirali pa sad traze dodatnu svezu lovu da izadju na zelenu granu i za infuziju za zajednicki projekat se KM.
Za 5-6 miliona evra sveze love nude 20% firme.
Ovu "priliku" cu propustiti. | |
|
| |
Trade Now VIP
Broj poruka : 404 Points : 1837 Datum upisa : 13.04.2014
| Naslov: Re: FINTEL 4/13/2018, 17:07 | |
| Uopšte ne sumnjam ko je stavio zalogu na tim akcijama. | |
|
| |
MHE kila(H)WATacina Voli da LAŽE !!
Broj poruka : 349 Points : 1539 Datum upisa : 07.04.2011
| Naslov: Re: FINTEL 4/13/2018, 18:37 | |
| Dati pare MK kao i za AIK pa ce te to on isplatiti kao sto je i male akcionare otkupio . I ispod zaloge je majstor da te isplati uz pomoc KAMORE -privredne. Prevaranti !!!! _________________ "Umesto retrovizora moramo uzeti u ruke dvoglede" iz ekspozea PM. - E ovo je Aco moj izum !!
| |
|
| |
Tenerife VIP
Broj poruka : 739 Points : 2460 Datum upisa : 02.10.2013
| Naslov: Re: FINTEL 4/13/2018, 20:13 | |
| Moraće, čini mi se, na drugom mestu ovčice da pronađe
He, he _________________ Folk je narod, turbo je sistem ubrizgavanja goriva pod pritiskom u cilindar motora sa unutrašnjim sagorevanjem
Turbo folk je gorenje naroda, svako pospešivanje tog sagorevanja je turbo folk, razbuktavanje najnižih strasti kod homo sapiensa
Glasački listić koji omogućuje svakoj budali da ga ispravno popuni je turbo folk
| |
|
| |
Ars Vivendi VIP
Broj poruka : 2817 Points : 8028 Datum upisa : 21.01.2009
| Naslov: Re: FINTEL 4/13/2018, 22:51 | |
| Pa ideja Italijana i MK i jeste da dodju do para "akcionara" jer su to pare gde nema kamate. Cela ideja Berze i jeste u tome da dodješ do para sitnih i velikih investitora koji veruju da ćeš napraviti još više para s njihovim parama, umesto da uzmeš kredit od banke koja dere sa kamatama i i te kamate mogu da te pojedu...
Imali smo priliki da vidimo na pr. Drakulića koji je uzimao kreditee da bi isterao male ulagače i ulupao se potpuno... jer nije shvatao da bi mali akcionari rado dokapitalizovali njegove fireme, ne on je želeo da ih što pre istera i uzimao je kredite da bi ih isplati, jasno je kako je završio.
Mada, dobro, verovatno je na vreme sklonio "zgodnu" sumu na stranu da ne brine za sebe i decu mu....
Ovde, ne znam šta da kažem. Ko uzme kajaće se, ko ne uzme kajaće se!! _________________ Prazan listić nije stav! Izaberi da drugi ne bi birali umesto tebe!
| |
|
| |
Ars Vivendi VIP
Broj poruka : 2817 Points : 8028 Datum upisa : 21.01.2009
| Naslov: Re: FINTEL 4/13/2018, 22:57 | |
| P.S. S druge strane, baš mi sa ovog foruma trebalo bi da podržimo bilo kakav IPO, da time ohrabrimo i druge firme da dođu na Belex ili da se na njega vrate, jer ovo polako odumire.
Pa shodno tome hajde da kupimo svi bar po 1 ili 4 akcija, čisto da pokažemo da smo živi i da verujemo u bolje dane, da ohrabrimo buduće IPO-e.
Pa šta bude...
Edit: Hajde malo pogledajte šta se nudi na rek. s desne strane ekrana. Mišem malo išamarajte ponudu.. Hvala! Mod D.
_________________ Prazan listić nije stav! Izaberi da drugi ne bi birali umesto tebe!
| |
|
| |
Tenerife VIP
Broj poruka : 739 Points : 2460 Datum upisa : 02.10.2013
| Naslov: Re: FINTEL 4/13/2018, 23:46 | |
| Belex nezadrživo srlja samo u jednom pravcu, u kom - svima je jasno. _________________ Folk je narod, turbo je sistem ubrizgavanja goriva pod pritiskom u cilindar motora sa unutrašnjim sagorevanjem
Turbo folk je gorenje naroda, svako pospešivanje tog sagorevanja je turbo folk, razbuktavanje najnižih strasti kod homo sapiensa
Glasački listić koji omogućuje svakoj budali da ga ispravno popuni je turbo folk
| |
|
| |
Limited011 Old member
Broj poruka : 2052 Points : 5499 Datum upisa : 07.05.2009
| Naslov: Re: FINTEL 4/13/2018, 23:49 | |
| Da bude jasno, svakojakih IPO ima i na svetskim berzama. Ništa to nije čudno, prevaranata kao što je MK ima na svim berzama. Sad i kolega Ars jeste u pravu, svaki IPO je nešto što Belex može da digne iz mrtvila, da li je to baš ova kacija, nisam siguran.
Možda je treba pustiti da padne, ako MK ne bude kupovao, pa onda malo kupiti?
_________________ Henri Kisindžer: “Opasno je biti neprijatelj SAD-a, ali je pogubno biti i njen prijatelj.”
| |
|
| |
boban75 VIP
Broj poruka : 810 Localisation : Vojvodina Points : 2718 Datum upisa : 03.01.2014
| Naslov: Re: FINTEL 4/13/2018, 23:50 | |
| Da ja sam da se podržavaju ali PRAVI investitori, a ne ovo čudo što se nudi (fintel). Ja ću preskočiti ovaj IPO. Čekaću da vidim preostala tri koja će se nuditi. Pare ulažem samo kad sam siguran da je to dobra investicija koja sa što manjim rizikom i uloženim kapitalom donosi solidnu zaradu. Fintel po meni nije. Nismo mi humanitarna organizacija za pomoć Koletu & co. Investicija treba da bude kvalitetna da bi neko uložio, a ne da se kaže mi smo prvi IPO u Srbiji dajte nam pare. Ja nemam pare za bacanje. Ovo je moje mišljenje i nije nikom savet za kupovinu. . _________________ Loša vest je da vreme leti. Dobra vest je što ste Vi pilot. - Majkl Altšuler
A Bird in the hand, is worth two in the bush. - Ezop 600. p.n.e.
If one equity analyst its raining and the other says its sunny... yuor job as an investor is to ignore them both and instead look out the window.
| |
|
| |
Limited011 Old member
| Naslov: Re: FINTEL 4/13/2018, 23:53 | |
| Imaš, imaš.... 4 EUR možeš da baciš, pa šta bude! _________________ Henri Kisindžer: “Opasno je biti neprijatelj SAD-a, ali je pogubno biti i njen prijatelj.”
| |
|
| |
Fmember VIP
| Naslov: Re: FINTEL 4/13/2018, 23:53 | |
| - Ars Vivendi ::
- Pa shodno tome hajde da kupimo svi bar po 1 ili 4 akcija, čisto da pokažemo da smo živi i da verujemo u bolje dane, da ohrabrimo buduće IPO-e.
Pa šta bude...
Neka hvala, kupi ti umesto mene. Pa šta bude... _________________ Bolje je živeti na nogama nego na umreti na kolenima
| |
|
| |
Limited011 Old member
| Naslov: Re: FINTEL 4/14/2018, 00:08 | |
| Individualizam, pohlepa i samoživost, već upropašćava ovaj svet....
Nekad treba dati i ne očekivati da ti se odmah vrati, zarad sutra, jer ako ovaj IPO iole uspe, on će biti podstrek za neke firme da izađu ili da se vrate na Belex a to je neminovno svima od koristi.
Ni ja ne volim MK, ali ....već sam objasnio onima koji razumeju!
_________________ Henri Kisindžer: “Opasno je biti neprijatelj SAD-a, ali je pogubno biti i njen prijatelj.”
| |
|
| |
Fmember VIP
| Naslov: Re: FINTEL 4/14/2018, 00:34 | |
| - Limited011 ::
- Individualizam, pohlepa i samoživost, već upropašćava ovaj svet....
Nekad treba dati i ne očekivati da ti se odmah vrati, zarad sutra, jer ako ovaj IPO iole uspe, on će biti podstrek za neke firme da izađu ili da se vrate na Belex a to je neminovno svima od koristi.
Ni ja ne volim MK, ali ....već sam objasnio onima koji razumeju!
Mnogo volim kad neko zeli da bude human i altruista tudjim parama. Kad imam altruistički nagon, onda izaberem neku od ustanova u koje imam poverenje, kao što su Crveni Krsti ili druge humanitarne fondaciije. Ne pada mi na pamet da radi humanosti finansiram neki privatni poduhvat. Ako желите да будете донатор за реализацију програма Црвеног крста Србије, то можете учинити по доле наведеном упутству, на назначене адресе. Унапред хвала на разумевању и доброј вољи.Инструкције за динарске уплате _________________ Bolje je živeti na nogama nego na umreti na kolenima
| |
|
| |
Limited011 Old member
| Naslov: Re: FINTEL 4/14/2018, 01:31 | |
| Druže, nisi ti ni na šta obavezan, možda si me pogrešno shvatio? Sve je tvoja dobra volja..... i tvoje su pare, pa ti sam odluči. _________________ Henri Kisindžer: “Opasno je biti neprijatelj SAD-a, ali je pogubno biti i njen prijatelj.”
| |
|
| |
Popaj VIP
Broj poruka : 1168 Localisation : Srbija Points : 3039 Datum upisa : 12.09.2007
| Naslov: Re: FINTEL 4/14/2018, 12:32 | |
| Ni ja necu dati ni zutu banku Koletu i ekipi. Nisu zasluzili. Bice valjda i drugih IPO-a. Ovaj bih voleo da propadne, pa neka pisu novine koliko investitori imaju poverenja u MK. | |
|
| |
| FINTEL | |
|