| Naftna Industrija - NIIS 11. DEO | |
|
+70nepet boban75 mili61 Limited011 Fmember Bond marjanovicgane Delboj Dragan555 Jegulja Cucla Aca kurbla Nina Zeljko petronije Dalaj Lama MORNAR Big Brle pepermint Stane Dolanc Cicija Milos86 Alonisos Ars Vivendi Vladulns Ivan2211 Momir Polos ima nade Teletrader Dr. Maca Aleks J_stojan kovac Gocili dejan9898 arsen123 Aritmeticar C R A Z Y Big Beast Bezimena Kobe Bryant Racunarko Neki Prokuplje Drasko Trade Now rovver Krkobabic Boranija Dragivoje Jerry Springer Boza Belex Nemesis LUMTDZOS gaggii Zile Cermet MilanR Dacha232 Popaj Al Kapone Sutra goxi Big Mile Marioss Nisimo23 Tenerife Medax BBrroo 74 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
AkiTaki Our family
Broj poruka : 340 Points : 743 Datum upisa : 15.12.2019
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 11. DEO 1/21/2020, 10:06 | |
| Moram da ti odgovorim, bez namere da se svadjam.
Ekologija jeste skupa, tako da ekonomski to ne moze biti jeftino, ali...
Ovo sto si predlozio nikako ne pije vodu. Toplovod od Obrenovca nije moguc, iako je napravljen. To je ideja Milosevica koja mu je sinula tokom sankcija da na neki nacin obezbedi grejanje, ali taj toplovod ima PREVELIKE TOPLOTNE GUBITKE, nije izolovan i prakticno nije upotrebljiv. Inace, cevi tog toplovoda mi prolaze 5 m od zgrade i gledao sam kako ga grade, pricao sam sa inzenjerima iz termoelektrane koji su takodje rekli da je taj projekat bio kompletno predizborno (za ko zna koje izbore) sra***. A, sada ga zamenik ponovo uvodi kao genijalnu ideju.
Ostalo sto si napisao podrzavam u potpunosti. Proizvodnja srtuje iz gasa je dobrodosla svuda gde je moguca. Saobracaj svakako treba srediti i metroom i na svaki drugi nacin. _________________ Sve što napišem na forumu ne predstavlja niti preporuku za kupovinu te akcije, niti preporuku za prodaju. | |
|
| |
Roman Abramovich Member
Broj poruka : 686 Localisation : Zemun Points : 1798 Datum upisa : 25.05.2007
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 11. DEO 1/21/2020, 22:02 | |
| - AkiTaki ::
- Ne znam koliko ima veza sa niis, ali koliko ja znam u svetu se termoelektrane na ugalj masovno ruse, recikliraju i njifovom mestu prave elektrane na gas.
To bi pomoglo mnogo vise od filtera. Pa nije baš tako da se "masovno" ruše.... Jedno je Nemačka donela zakon po kojem će izaći iz termoelektrana na ugalj do 2038. godine. Ni jedna druga država na svetu nema takav zakon. Nemačka će naravno vlasnicima termocentrala nadoknaditi štetu i za to su koliko sam čitao spremni da plate vlasnicima 50 milijardi evra.... Istovremeno u Nemačkoj rastu protesti protiv "vetrenjača" koje prave struju - građani ih neće u blizini svojih kuća, ove godine skoro da nije izgrađena ni jedna "vetrenjača" otpor raste... A poznato je i da će Nemačka da izađe i iz atomskih centrala, to je u toku, ali na dugom štapu i opet će to sve da plati nemački porezni obveznici... Skupo je to zezanje - ta "zelena energija" - za Srbiju skoro nezamislivo skupa! | |
|
| |
AkiTaki Our family
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 11. DEO 1/21/2020, 23:49 | |
| Oh, ta zalena energija.
Samo da napomenem da Srbija vec 50 godina, koristi zelenu energiju. Vise 1000 MW godisnje.
Pogadjate, Djerdap.
Zasto je tako tesko zamisliti da svet prelazi na zelenu energiju. Znam da ovde svi vole NIIS i ja posedujem ove akcije, ali... _________________ Sve što napišem na forumu ne predstavlja niti preporuku za kupovinu te akcije, niti preporuku za prodaju. | |
|
| |
AkiTaki Our family
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 11. DEO 1/21/2020, 23:55 | |
| I jos nesto. Da, SAD, na primer, nemaju takav zakon, ali je cinjenica da su zatvorili 268 elektrana na ugalj od 2010.
Pa, sada, zakon ili ne, zatvaraju se.
Opet, to bas i nema veze sa nama jer mi i tako imamo samo 3 (valjda). _________________ Sve što napišem na forumu ne predstavlja niti preporuku za kupovinu te akcije, niti preporuku za prodaju. | |
|
| |
pepermint VIP
Broj poruka : 2694 Points : 6094 Datum upisa : 05.02.2014
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 11. DEO 1/22/2020, 09:09 | |
| Nisu problem velike elektrane na ugalj ako poseduju odgovarajuce filtere. Pogledaj, bolji kvalitet vazduha je imao Obrenovac nego centar Beograda, zato sto su u Obrenovcu svi prikaceni na centralno grejanje iz elektrane koja ima elektrostaticke filtere za prikupljanje sitnih cestica. Problem je sumpor, ali evo Jedinstvo sa Hitacijem i to radi i bice za dve godine gotovo. A da ne govorimo o baznoj energiji koja jedino moze da se dobije od termoelektrana i nuklearnih elektrana. Ove ostale, hidro, vetar i solar, samo pokrivaju pikove od tih baznih. | |
|
| |
starter Still learning
Broj poruka : 97 Points : 394 Datum upisa : 08.06.2019
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 11. DEO 1/22/2020, 12:10 | |
| Da li je realno da se do sada trgovalo sa 90 akcija???????? | |
|
| |
pepermint VIP
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 11. DEO 1/22/2020, 13:01 | |
| | |
|
| |
pepermint VIP
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 11. DEO 1/22/2020, 13:17 | |
| Objavljen tender za busotine u Rumuniji https://www.tenderi.nis.eu/Details.aspx?ido=20179&lang=sr | |
|
| |
Big Brle Our family
Broj poruka : 324 Points : 873 Datum upisa : 10.09.2019
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 11. DEO 1/22/2020, 14:21 | |
| Ista situacija kao kada se vrtelo do 730, sada je to 750, sve če se teže kupovati ispod te cene, pogotovo neke pristojnije kolicine. Kako se stvari odvijaju izgleda je q4 vrlo pristojan. | |
|
| |
FatCat Member
Broj poruka : 854 Points : 1943 Datum upisa : 14.12.2008
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 11. DEO 1/22/2020, 23:35 | |
| - AkiTaki ::
- I jos nesto. Da, SAD, na primer, nemaju takav zakon, ali je cinjenica da su zatvorili 268 elektrana na ugalj od 2010.
Imaš li neki link, neki text o "činjenici" da su u USA zatvorili 268 (?) elektrana i zašto su to uradili? A i glede Trampovih izjava da ne postoji nikakva "promena klime" i da će ugalj i dalje da se koristi u USA, kao i glede njegove izjave da "vetrenjače" ubijaju ptice i izazivaju rak? _________________ Dinkić: Drugačije bi sve bilo da sam JA bio premijer !!
| |
|
| |
Big Brle Our family
Broj poruka : 324 Points : 873 Datum upisa : 10.09.2019
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 11. DEO 1/23/2020, 13:23 | |
| - Big Brle ::
- Ista situacija kao kada se vrtelo do 730, sada je to 750, sve če se teže kupovati ispod te cene, pogotovo neke pristojnije kolicine. Kako se stvari odvijaju izgleda je q4 vrlo pristojan.
Do 799 u ponudi 1091 akcija, dali je to sledeča cena??? Tražnja se gomila a ponuda na 750 izostaje... ------- https://www.aikb.net/viewtopic.php?t=1987 | |
|
| |
| Naftna Industrija - NIIS 11. DEO | |
|