| Komercijalna banka - KMBN 2. DEO | |
|
+88Tods Alonisos Mrdak Ceras Folio Andridis Anais arsen123 geogsi Boranija ima nade Nisimo23 Nikolaj3 Delboj Jegulja bonum.mm Roman Abramovich Lutvi BBrroo MightyZ Tenerife Pera Božić Smile Sneki Boza Belex Trade Now MORNAR Sasuolo Motika Cicija Aca123 MarkoJTD NewStar Medax Mitar goxi faceman Drag65 Sahbaz beaglle bsbane Beli Varta Kengur MHE kila(H)WATacina Dragan555 Aritmeticar capriolo C R A Z Y Cucla Momir Bobo011 Sutra mili61 Prokuplje Aca kurbla Mistery 011 Bezimena pepermint Ars Vivendi Zikica Milosss Popaj Al Kapone Maca Miorade Igi-bg Joca Dragivoje Aleks Toplica Matthew Greenburgh Kurajber Gashi ivan45 Zeljko321 Fokus Tom80 Bond Dragot Big Mile Jovan I Zexx boban75 Frenky gogloee Gocili Aria 92 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
Tom80 VIP
Broj poruka : 214 Localisation : Europe Points : 339 Datum upisa : 04.03.2012
| Naslov: Re: Komercijalna banka - KMBN 2. DEO Sre 5 Jul - 12:16 | |
| - Fokus ::
- Ja se pitam, ako su akcije na Lelex-u jeftine, medju njima i KMBN, i ako su nase "reforme" uspesne i napredujemo krupnim koracima, zbog cega onda nema krupnih stranih investitora da pokupuju jeftine srpske akcije?
Akcije i nisu tako jeftine, kmbn kao je jeftin ali ipak nije zbog gubitaka, uprava vise laze nego govori istinu. Zatim porezi su veliki na dobitak, i ima sto komplikacija i troskova sa trgovanjem. Ja bi uzeo jos kmbnpb ali uprava laze tako da neznam sta ce biti. 3 godine lazu za dividendu, ej 3 godine! Pa lazu za financijske rezultate. Ako bude sve dobro ode to 200% gore, ali ko ce ga znat. Kostic je pokrao dionicare... | |
|
| |
Fokus Still learning
Broj poruka : 88 Godina : 56 Points : 212 Datum upisa : 12.03.2013
| Naslov: Re: Komercijalna banka - KMBN 2. DEO Sre 5 Jul - 12:32 | |
| Kako nisu jeftine kad trzisna vrednnost prema sajtu Bg berze svih listiranih firmi je 4,5 Mlrd eur-a? Na primer jedan OMV vredi 15 Mlrd 3x vise nego sve na nasoj berzi. Da ne spominjem neke krupnije firme. Mogu da otkupe celu srpsku berzu za delic svog kapitala. | |
|
| |
Tom80 VIP
| Naslov: Re: Komercijalna banka - KMBN 2. DEO Sre 5 Jul - 13:27 | |
| Gledam p/e. Sa jedne strane je jeftino sa jedne nije, ovisi kako se gleda. Ja kes imam ali strah me ulagati na belex nakon svega sta se desilo. | |
|
| |
pepermint VIP
Broj poruka : 2694 Points : 6094 Datum upisa : 05.02.2014
| Naslov: Re: Komercijalna banka - KMBN 2. DEO Sre 5 Jul - 13:46 | |
| - Tom80 ::
- Gledam p/e. Sa jedne strane je jeftino sa jedne nije, ovisi kako se gleda. Ja kes imam ali strah me ulagati na belex nakon svega sta se desilo.
Eto odgovora zasto nema stranih investitora da pokupuju te jeftine akcije. | |
|
| |
Dragan555 Old member
Broj poruka : 1489 Points : 3162 Datum upisa : 18.01.2014
| Naslov: Re: Komercijalna banka - KMBN 2. DEO Sre 5 Jul - 15:03 | |
| Tom80 rasporedi na više akcija pa smanji rizik. Tako će te manje boleti glava ako krene naopako. | |
|
| |
Tom80 VIP
| Naslov: Re: Komercijalna banka - KMBN 2. DEO Sre 5 Jul - 15:44 | |
| - Dragan555 ::
- Tom80 rasporedi na više akcija pa smanji rizik. Tako će te manje boleti glava ako krene naopako.
Ne vidim nista jeftino osim KMBNPB. Kazu da Makedonija ima jeftine hartije, i nema komplikacija ni velikih poreza. | |
|
| |
Dragan555 Old member
| Naslov: Re: Komercijalna banka - KMBN 2. DEO Sre 5 Jul - 21:29 | |
| Koliko sam ispratio KMBNPB prodaje neko sa 6000 akcija i drugi sa nesto manje. Onda ne bi trebalo da ti bude problem da kupis. Posto pratim KMBNPB temu znam kad si prosle godine nudio da prodas A i KMBN mi deluje vrlo jeftino pa ako ne vidis nista drugo povoljno navali. | |
|
| |
C R A Z Y VIP
Broj poruka : 538 Points : 1953 Datum upisa : 19.03.2010
| Naslov: Re: Komercijalna banka - KMBN 2. DEO Čet 6 Jul - 13:02 | |
| Da li ste razmislili o sledećem: 1. Šta znači ova odluka o uključivanju rezervi i neraspoređene dobiti u osnovni kapital? 2. Kako to može da se izvede? 3. Kako će to da se odrazi obične a kako na prioritetne akcije? _________________ Jedna društvena zajednica postaće velika onog trenutka kada stari ljudi počnu da sade mladice drveća u čijem hladu nikada neće sedeti. (Grčka poslovica)
| |
|
| |
Matthew Greenburgh Partner
Broj poruka : 1578 Localisation : EC4A 2BB Points : 2526 Datum upisa : 09.08.2007
| Naslov: Re: Komercijalna banka - KMBN 2. DEO Čet 6 Jul - 13:39 | |
| - C R A Z Y ::
- Da li ste razmislili o sledećem:
1. Šta znači ova odluka o uključivanju rezervi i neraspoređene dobiti u osnovni kapital? 2. Kako to može da se izvede? 3. Kako će to da se odrazi obične a kako na prioritetne akcije? Nista dramaticno, samo alociranje racunovodstvenih kategorija u regulatorni kapital. Samo pozitivno utice, jer se povecava reg. kapital banke. _________________ He makes millions of dollars come out of those phones. He is the most revered of all species: a Big Swinging Dick.
| |
|
| |
Gocili VIP
Broj poruka : 756 Localisation : Vojvodina Points : 1795 Datum upisa : 25.05.2009
| Naslov: Re: Komercijalna banka - KMBN 2. DEO Čet 6 Jul - 14:01 | |
| @Crazy Kako je ukupan kapital zbir osnovnog ili akcijskog kapitala + rezerve + revalorizacione reserve+ nerasporedjena dobit. Ja bih rekla da iza toga stoji namera da se signalizira investitorima da nece biti buducih otpisa (za sta sluze rezerve) kao i da nece biti gubitaka(za cije pokrice sluzi nerasporedjena dobit). Kako ukupan kapital ostaje isti knigovodstvena vrednost akcija se ne menja. A nominalna se povecava kad god se povecava akcijski kapital a da se ne emituju nove akcije. _________________ Masta je vaznija od znanja. A.Ajnstajn
| |
|
| |
C R A Z Y VIP
Broj poruka : 538 Points : 1953 Datum upisa : 19.03.2010
| Naslov: Re: Komercijalna banka - KMBN 2. DEO Čet 6 Jul - 17:28 | |
| - Matthew Greenburgh ::
Nista dramaticno, samo alociranje racunovodstvenih kategorija u regulatorni kapital.
Samo pozitivno utice, jer se povecava reg. kapital banke. Tako je Matt, a povećanje regulatornog kapitala ima pozitivnih efekata na banku. Ali ima još nešto opipljivije.. - Gocili ::
Kako ukupan kapital ostaje isti knigovodstvena vrednost akcija se ne menja. A nominalna se povecava kad god se povecava akcijski kapital a da se ne emituju nove akcije. Upravo tako Gocili.. uključivanje rezervi i dobiti u osnovni kapital može da se sprovede na dva načina: - emitovanjem novih akcija (ovo ima pozitivnog uticaja na cenu i običnih i prioritetnih) - ili povećanje nominalne vrednosti (ovo ima pozitivnog uticaja na cenu prioritetnih) | |
|
| |
Toplica VIP
Broj poruka : 274 Godina : 36 Localisation : Mauricijus Points : 657 Datum upisa : 17.02.2011
| Naslov: Re: Komercijalna banka - KMBN 2. DEO Pet 21 Jul - 12:24 | |
| Svi trguju samo KMBN u zadnje vreme nula bodova :( | |
|
| |
MightyZ VIP
Broj poruka : 130 Godina : 40 Points : 452 Datum upisa : 28.06.2007
| Naslov: Re: Komercijalna banka - KMBN 2. DEO Pet 21 Jul - 12:27 | |
| - Toplica ::
- Svi trguju samo KMBN u zadnje vreme nula bodova :(
hahaha ali bas isto razmisljam, birao sam da li da dokupim IMPL na oko 3300 ili da otvorim poziciju na KMBN... | |
|
| |
Sahbaz VIP
Broj poruka : 333 Points : 1288 Datum upisa : 30.06.2008
| Naslov: Re: Komercijalna banka - KMBN 2. DEO Pet 21 Jul - 12:57 | |
| KMBN je kao nategnuta opruga. Niko ne zna da li će da poleti, ili pukne. Zato se ne žuri ni kupcima, a ni prodavcima. Evo i danas se ceo dan kupci preskaču za po dinar, poslednji sa 1765 na 1766 i neće da kupe po 1800, ne bi li uštedeli tih 300-400 dinara za kafu. Slična situacija i u mojoj glavi: deluje mi da treba kupiti, a crvena lampica se pali jer se simbol akcije završava slovima BN. Odoh i ja da skuvam tu kafu. _________________ Ne veruj menadzmentu koji te laze. [You must be registered and logged in to see this image.] | |
|
| |
Toplica VIP
Broj poruka : 274 Godina : 36 Localisation : Mauricijus Points : 657 Datum upisa : 17.02.2011
| Naslov: Re: Komercijalna banka - KMBN 2. DEO Pet 21 Jul - 15:42 | |
| Uspavana lepotica koju princ izgleda lose ljubi, pa nikako da se probudi. | |
|
| |
Toplica VIP
| Naslov: Re: Komercijalna banka - KMBN 2. DEO Ned 23 Jul - 11:24 | |
| - Sahbaz ::
- KMBN je kao nategnuta opruga. Niko ne zna da li će da poleti, ili pukne. Zato se ne žuri ni kupcima, a ni prodavcima. Evo i danas se ceo dan kupci preskaču za po dinar, poslednji sa 1765 na 1766 i neće da kupe po 1800, ne bi li uštedeli tih 300-400 dinara za kafu. Slična situacija i u mojoj glavi: deluje mi da treba kupiti, a crvena lampica se pali jer se simbol akcije završava slovima BN. Odoh i ja da skuvam tu kafu.
Zasto mislis da je nategnuta opruga? Veoma je malo interesovanja na obe strane za bilo koje zakljucke. | |
|
| |
BBrroo VIP
Broj poruka : 585 Points : 1870 Datum upisa : 09.03.2010
| Naslov: Re: Komercijalna banka - KMBN 2. DEO Ned 23 Jul - 11:58 | |
- Sahbaz ::
- KMBN je kao nategnuta opruga. Niko ne zna da li će da poleti, ili pukne. ....
Zasto mislis da je nategnuta opruga? Veoma je malo interesovanja na obe strane za bilo koje zakljucke. Pa u kontekstu da moze da ima jak momentum samo se ne zna smer ... Uostalom kada se desi okidac sve ce pokrenuti... | |
|
| |
Tom80 VIP
| Naslov: Re: Komercijalna banka - KMBN 2. DEO Ned 23 Jul - 14:24 | |
| - BBrroo ::
- Toplica ::
Zasto mislis da je nategnuta opruga? Veoma je malo interesovanja na obe strane za bilo koje zakljucke. Pa u kontekstu da moze da ima jak momentum samo se ne zna smer ... Uostalom kada se desi okidac sve ce pokrenuti... Tako se i meni cini. Mislim da ce dobro zavrsiti ali nemoze se znati sigurno sa tim lopovima. | |
|
| |
Toplica VIP
| Naslov: Re: Komercijalna banka - KMBN 2. DEO Ned 23 Jul - 14:38 | |
| Ko su lopovi? Najveci lopov i onaj koji ne uliva poverenje je akcionar drzava Srbija. Kada oni budu izasli iz vlasnistva sve ce biti mnogo bolje. | |
|
| |
Tom80 VIP
| Naslov: Re: Komercijalna banka - KMBN 2. DEO Pon 24 Jul - 2:03 | |
- Ko su lopovi? Najveci lopov i onaj koji ne uliva poverenje je akcionar drzava Srbija. Kada oni budu izasli iz vlasnistva sve ce biti mnogo bolje.
Oni sta vec godinama obecavaju dividendu, privatizaciju, profit... da su posteno rekli sta bude sad bi im se moglo vjerovati i ja bi ulozio. Onako lagati mogu samo lopovi i budale i zato me sada strah kupiti jos dionica. | |
|
| |
BBrroo VIP
Broj poruka : 585 Points : 1870 Datum upisa : 09.03.2010
| Naslov: Re: Komercijalna banka - KMBN 2. DEO Pon 24 Jul - 11:12 | |
| Na zalost, mnogo ima raznoraznih lopova... | |
|
| |
Fokus Still learning
Broj poruka : 88 Godina : 56 Points : 212 Datum upisa : 12.03.2013
| Naslov: Re: Komercijalna banka - KMBN 2. DEO Pon 24 Jul - 11:15 | |
| Lopovi bi trebalo da su u zatvoru zar ne? | |
|
| |
ima nade Still learning
Broj poruka : 70 Points : 194 Datum upisa : 12.04.2012
| Naslov: Re: Komercijalna banka - KMBN 2. DEO Pon 24 Jul - 12:37 | |
| Počišćena ponuda na 1820 din. i to 1135 komada. trenutno u ponudi samo 120 komada po 1850. | |
|
| |
Dragan555 Old member
| Naslov: Re: Komercijalna banka - KMBN 2. DEO Čet 27 Jul - 12:16 | |
| [size=36]U jednom trenutku danas je bilo sve počišćeno na 18300 i kompletna ponuda na KMBNPB. Da li će da se ostvari drugi deo onog što je rekao Matthew?[/size] | |
|
| |
Andridis Just looking
Broj poruka : 17 Points : 58 Datum upisa : 30.08.2009
| Naslov: Re: Komercijalna banka - KMBN 2. DEO Pet 28 Jul - 11:38 | |
| izveštaj sa skupštine KMBN | |
|
| |
pepermint VIP
Broj poruka : 2694 Points : 6094 Datum upisa : 05.02.2014
| Naslov: Re: Komercijalna banka - KMBN 2. DEO Uto 1 Avg - 9:50 | |
| Ode 2000 komada po 1900 din. | |
|
| |
Dragan555 Old member
| Naslov: Re: Komercijalna banka - KMBN 2. DEO Sre 2 Avg - 10:26 | |
| Opet se pojacava Tezoro Broker i Sebic Sasa. | |
|
| |
Sahbaz VIP
| Naslov: Re: Komercijalna banka - KMBN 2. DEO Sre 2 Avg - 12:34 | |
- Opet se pojacava Tezoro Broker i Sebic Sasa.
Da, verovatno je tako, ali ti zvučiš kao da si siguran? Pojačavali su se u poslednje vreme i trgovine su dogovorene kao i prethodnih dana (pojavi se na tabli i brzo nestane), ali sa druge strane bilo je i drugih kupaca. Prodaje se skoro isključivo sa Unicredit i Raiffeisen kastodi i zbirnih računa (ako me program CRpromene dobro služi, jer oni imaju više računa sa istim imenom, što zna da stvori greške, a ja nisam baš zagledao). Današnja trgovina je (za sada) na obimu 5546 akcija uz promet od 10,37miliona. Ne znam sa koliko novca raspolaže Tezoro, ali mi se čini da je ovo što rade na Komercijalnoj za njih veoma krupan zalogaj. Pretpostavljam da znaju šta rade. Na sajtu banke izašlo je još par šturih obaveštenja. Ko voli da čita: http://www.kombank.com/sednice-skupstine-banke _________________ Ne veruj menadzmentu koji te laze. [You must be registered and logged in to see this image.] | |
|
| |
Dragan555 Old member
| Naslov: Re: Komercijalna banka - KMBN 2. DEO Sre 2 Avg - 15:03 | |
| Naravno da sam siguran. Znam koliko akcija su imali prosle nedelje a video sam koliko imaju sad.
Na sajtu banke izašlo je još par šturih obaveštenja. Ko voli da čita:
http://www.kombank.com/sednice-skupstine-banke
Akcija trenutno i raste zbog tacke 2. Bar ja tako mislim. | |
|
| |
Toplica VIP
| Naslov: Re: Komercijalna banka - KMBN 2. DEO Sre 2 Avg - 15:21 | |
| Da li se nesto menja kada tacka 2. bude odradjena, cena nominalne ili obracunska vrednost, broj hartija...? Mirise i na jesenju zvanicnu ponudu prodaje banke... | |
|
| |
Sahbaz VIP
| Naslov: Re: Komercijalna banka - KMBN 2. DEO Sre 2 Avg - 16:15 | |
- Naravno da sam siguran. Znam koliko akcija su imali prosle nedelje a video sam koliko imaju sad.
Aha, ja sam loše razumeo da ti odgovaraš na post člana Pepermint, tj. da pišeš za jučerašnje trgovanje. Ne znam zašto raste, ali ne vidim zašto bi 2. tačka uticala. Ima toliko međusobno suprotstavljenih i nesigurnih faktora da ne umem da ih saberem i oduzmem, tako da je bolje da i ne komentarišem. Diskutabilno je čak i to, ali opet ću spomenuti- tržišna kapitalizacija je oko 265 miliona evra, a dobit u prvih pet meseci ove godine je oko 29 miliona, što valjda predstavlja neku rezervu po pitanju rizika odnosno podcenjenosti hartije. _________________ Ne veruj menadzmentu koji te laze. [You must be registered and logged in to see this image.] | |
|
| |
Gocili VIP
Broj poruka : 756 Localisation : Vojvodina Points : 1795 Datum upisa : 25.05.2009
| Naslov: Re: Komercijalna banka - KMBN 2. DEO Čet 3 Avg - 11:43 | |
| KMBN: Snažan rast profitabilnosti Komercijalne banke u 2Q _________________ Masta je vaznija od znanja. A.Ajnstajn
| |
|
| |
Dragan555 Old member
| Naslov: Re: Komercijalna banka - KMBN 2. DEO Pet 4 Avg - 3:47 | |
| Prvi povukli nogu.
http://www.b92.net/biz/vesti/svet.php?yyyy=2017&mm=08&dd=03&nav_id=1289504 | |
|
| |
Matthew Greenburgh Partner
Broj poruka : 1578 Localisation : EC4A 2BB Points : 2526 Datum upisa : 09.08.2007
| Naslov: Re: Komercijalna banka - KMBN 2. DEO Pet 4 Avg - 8:28 | |
| - Gocili ::
- KMBN: Snažan rast profitabilnosti Komercijalne banke u 2Q
Pre nego sto ovo preraste u histeriju, treba reci sledece: da, banka je konacno profitabilna, ali je kvalitet profita ove godine los. U pitanju su ukidanja rezervisanja, jednokrati prihodi od sudskih sporova i priznavanje poreskih gubitala kroz priznavanje odlozenih poreskih sredstava. Na operativnom nivou pre rezervisanja, banka je samo +1% rast, a ako druga polovina bude godine bude kao i prva, na ovom nivou ce banka biti ispod biznis plana. Ljulja se zestoko u banci,..lete krivicne prijave, svasta se prica i da ce CEO dobiti otkaz, a da ce biti i ozbiljnih promena na UO. I to sve u avgustu/septembru. Pitanje kako ce sve to uticati na tajming privatizacije. _________________ He makes millions of dollars come out of those phones. He is the most revered of all species: a Big Swinging Dick.
| |
|
| |
MightyZ VIP
Broj poruka : 130 Godina : 40 Points : 452 Datum upisa : 28.06.2007
| Naslov: Re: Komercijalna banka - KMBN 2. DEO Pet 4 Avg - 10:35 | |
| - Matthew Greenburgh ::
- Ljulja se zestoko u banci,..lete krivicne prijave, svasta se prica i da ce CEO dobiti otkaz, a da ce biti i ozbiljnih promena na UO. I to sve u avgustu/septembru.
zbog smanjene profitabilnosti iz operacije ili ima jos necega? | |
|
| |
| Komercijalna banka - KMBN 2. DEO | |
|