BELEX Club
BELEX Club
BELEX Club
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
BELEX Club

Ekonomski Forum

PrijemTABLEEventsPublicationsTražiRegistruj sePristupi

Komercijalna banka - KMBN 2. DEO

Ići dole 
+88
Tods
Alonisos
Mrdak
Ceras
Folio
Andridis
Anais
arsen123
geogsi
Boranija
ima nade
Nisimo23
Nikolaj3
Delboj
Jegulja
bonum.mm
Roman Abramovich
Lutvi
BBrroo
MightyZ
Tenerife
Pera Božić
Smile
Sneki
Boza Belex
Trade Now
MORNAR
Sasuolo
Motika
Cicija
Aca123
MarkoJTD
NewStar
Medax
Mitar
goxi
faceman
Drag65
Sahbaz
beaglle
bsbane
Beli
Varta
Kengur
MHE kila(H)WATacina
Dragan555
Aritmeticar
capriolo
C R A Z Y
Cucla
Momir
Bobo011
Sutra
mili61
Prokuplje
Aca kurbla
Mistery 011
Bezimena
pepermint
Ars Vivendi
Zikica
Milosss
Popaj
Al Kapone
Maca
Miorade
Igi-bg
Joca
Dragivoje
Aleks
Toplica
Matthew Greenburgh
Kurajber
Gashi
ivan45
Zeljko321
Fokus
Tom80
Bond
Dragot
Big Mile
Jovan I
Zexx
boban75
Frenky
gogloee
Gocili
Aria
92 posters
Idi na stranu : Prethodni  1 ... 10 ... 16, 17, 18 ... 23 ... 29  Sledeći
AutorPoruka
Tom80
VIP
VIP

Broj poruka : 214
Datum upisa : 04.03.2012

Komercijalna banka - KMBN 2. DEO - Page 17 Empty
PočaljiNaslov: Re: Komercijalna banka - KMBN 2. DEO   Komercijalna banka - KMBN 2. DEO - Page 17 Icon_minitimeSre 5 Jul - 12:16

Fokus ::
Ja se pitam, ako su akcije na Lelex-u jeftine, medju njima i KMBN, i ako su nase "reforme" uspesne i napredujemo krupnim koracima, zbog cega  onda nema krupnih stranih investitora da pokupuju jeftine srpske akcije?
Akcije i nisu tako jeftine, kmbn kao je jeftin ali ipak nije zbog gubitaka, uprava vise laze nego govori istinu. 
Zatim porezi su veliki na dobitak, i ima sto komplikacija i troskova sa trgovanjem.
Ja bi uzeo jos kmbnpb ali uprava laze tako da neznam sta ce biti. 3 godine lazu za dividendu, ej 3 godine! Pa lazu za financijske rezultate. Ako bude sve dobro ode to 200% gore, ali ko ce ga znat. Kostic je pokrao dionicare...
Nazad na vrh Ići dole
Fokus
Still learning
Still learning

Broj poruka : 88
Godina : 56
Datum upisa : 12.03.2013

PočaljiNaslov: Re: Komercijalna banka - KMBN 2. DEO   Komercijalna banka - KMBN 2. DEO - Page 17 Icon_minitimeSre 5 Jul - 12:32

Kako nisu jeftine kad trzisna vrednnost prema sajtu Bg berze svih listiranih firmi je 4,5 Mlrd eur-a? Na primer jedan OMV vredi 15 Mlrd 3x vise nego sve na nasoj berzi. Da ne spominjem neke krupnije firme. Mogu da otkupe celu srpsku berzu za delic svog kapitala.
Nazad na vrh Ići dole
Tom80
VIP
VIP

PočaljiNaslov: Re: Komercijalna banka - KMBN 2. DEO   Komercijalna banka - KMBN 2. DEO - Page 17 Icon_minitimeSre 5 Jul - 13:27

Gledam p/e. Sa jedne strane je jeftino sa jedne nije, ovisi kako se gleda. Ja kes imam ali strah me ulagati na belex nakon svega sta se desilo.
Nazad na vrh Ići dole
pepermint
VIP
VIP
pepermint

Broj poruka : 2694
Datum upisa : 05.02.2014

PočaljiNaslov: Re: Komercijalna banka - KMBN 2. DEO   Komercijalna banka - KMBN 2. DEO - Page 17 Icon_minitimeSre 5 Jul - 13:46

Tom80 ::
Gledam p/e. Sa jedne strane je jeftino sa jedne nije, ovisi kako se gleda. Ja kes imam ali strah me ulagati na belex nakon svega sta se desilo.
Eto odgovora zasto nema stranih investitora da pokupuju te jeftine akcije.
Nazad na vrh Ići dole
Dragan555
Old member
Old member
Dragan555

Broj poruka : 1489
Datum upisa : 18.01.2014

PočaljiNaslov: Re: Komercijalna banka - KMBN 2. DEO   Komercijalna banka - KMBN 2. DEO - Page 17 Icon_minitimeSre 5 Jul - 15:03

Tom80 rasporedi na više akcija pa smanji rizik. Tako će te manje boleti glava ako krene naopako.
Nazad na vrh Ići dole
Tom80
VIP
VIP

PočaljiNaslov: Re: Komercijalna banka - KMBN 2. DEO   Komercijalna banka - KMBN 2. DEO - Page 17 Icon_minitimeSre 5 Jul - 15:44

Dragan555 ::
Tom80 rasporedi na više akcija pa smanji rizik. Tako će te manje boleti glava ako krene naopako.
Ne vidim nista jeftino osim KMBNPB. Kazu da Makedonija ima jeftine hartije, i nema komplikacija ni velikih poreza.
Nazad na vrh Ići dole
Dragan555
Old member
Old member
Dragan555

PočaljiNaslov: Re: Komercijalna banka - KMBN 2. DEO   Komercijalna banka - KMBN 2. DEO - Page 17 Icon_minitimeSre 5 Jul - 21:29

Koliko sam ispratio KMBNPB prodaje neko sa 6000 akcija i drugi sa nesto manje. Onda ne bi trebalo da ti bude problem da kupis.  Posto pratim KMBNPB  temu znam kad si prosle godine nudio da prodas sesir A i KMBN mi deluje vrlo jeftino pa ako ne vidis nista drugo povoljno navali.
Nazad na vrh Ići dole
C R A Z Y
VIP
VIP
C R A Z Y

Broj poruka : 538
Datum upisa : 19.03.2010

PočaljiNaslov: Re: Komercijalna banka - KMBN 2. DEO   Komercijalna banka - KMBN 2. DEO - Page 17 Icon_minitimeČet 6 Jul - 13:02

Da li ste razmislili o sledećem:
 1. Šta znači ova odluka o uključivanju rezervi i neraspoređene dobiti u osnovni kapital?
 2. Kako to može da se izvede?
 3. Kako će to da se odrazi obične a kako na prioritetne akcije?

Partner
Partner
Matthew Greenburgh

Broj poruka : 1578
Datum upisa : 09.08.2007

PočaljiNaslov: Re: Komercijalna banka - KMBN 2. DEO   Komercijalna banka - KMBN 2. DEO - Page 17 Icon_minitimeČet 6 Jul - 13:39

C R A Z Y ::
Da li ste razmislili o sledećem:
 1. Šta znači ova odluka o uključivanju rezervi i neraspoređene dobiti u osnovni kapital?
 2. Kako to može da se izvede?
 3. Kako će to da se odrazi obične a kako na prioritetne akcije?

Nista dramaticno, samo alociranje racunovodstvenih kategorija u regulatorni kapital.

Samo pozitivno utice, jer se povecava reg. kapital banke.

kafa

VIP
VIP
Gocili

Broj poruka : 756
Datum upisa : 25.05.2009

PočaljiNaslov: Re: Komercijalna banka - KMBN 2. DEO   Komercijalna banka - KMBN 2. DEO - Page 17 Icon_minitimeČet 6 Jul - 14:01

@Crazy
Kako je ukupan kapital zbir osnovnog ili akcijskog kapitala + rezerve + revalorizacione reserve+ nerasporedjena dobit. Ja bih rekla da iza toga stoji namera da se signalizira investitorima da nece biti buducih otpisa (za sta sluze rezerve) kao i da nece biti gubitaka(za cije pokrice sluzi nerasporedjena dobit).
Kako ukupan kapital ostaje isti knigovodstvena vrednost akcija se ne menja. A nominalna se povecava kad god se povecava akcijski kapital a da se ne emituju nove akcije.

VIP
VIP
C R A Z Y

Broj poruka : 538
Datum upisa : 19.03.2010

PočaljiNaslov: Re: Komercijalna banka - KMBN 2. DEO   Komercijalna banka - KMBN 2. DEO - Page 17 Icon_minitimeČet 6 Jul - 17:28

Matthew Greenburgh ::

Nista dramaticno, samo alociranje racunovodstvenih kategorija u regulatorni kapital.

Samo pozitivno utice, jer se povecava reg. kapital banke.

Tako je Matt, a povećanje regulatornog kapitala ima pozitivnih efekata na banku. Ali ima još nešto opipljivije.. 

Gocili ::

Kako ukupan kapital ostaje isti knigovodstvena vrednost akcija se ne menja. A nominalna se povecava kad god se povecava akcijski kapital a da se ne emituju nove akcije.

Upravo tako Gocili.. uključivanje rezervi i dobiti u osnovni kapital može da se sprovede na dva načina:
 - emitovanjem novih akcija (ovo ima pozitivnog uticaja na cenu i običnih i prioritetnih)
 - ili povećanje nominalne vrednosti (ovo ima pozitivnog uticaja na cenu prioritetnih)
Nazad na vrh Ići dole
Toplica
VIP
VIP

Broj poruka : 274
Godina : 36
Datum upisa : 17.02.2011

PočaljiNaslov: Re: Komercijalna banka - KMBN 2. DEO   Komercijalna banka - KMBN 2. DEO - Page 17 Icon_minitimePet 21 Jul - 12:24

Svi trguju samo KMBN u zadnje vreme nula bodova :(
Nazad na vrh Ići dole
MightyZ
VIP
VIP
MightyZ

Broj poruka : 130
Godina : 40
Datum upisa : 28.06.2007

PočaljiNaslov: Re: Komercijalna banka - KMBN 2. DEO   Komercijalna banka - KMBN 2. DEO - Page 17 Icon_minitimePet 21 Jul - 12:27

Toplica ::
Svi trguju samo KMBN u zadnje vreme nula bodova :(

hahaha ali bas isto razmisljam, birao sam da li da dokupim IMPL na oko 3300 ili da otvorim poziciju na KMBN...
Nazad na vrh Ići dole
http://www.fantasynova.rs
Sahbaz
VIP
VIP

Broj poruka : 333
Datum upisa : 30.06.2008

PočaljiNaslov: Re: Komercijalna banka - KMBN 2. DEO   Komercijalna banka - KMBN 2. DEO - Page 17 Icon_minitimePet 21 Jul - 12:57

KMBN je kao nategnuta opruga. Niko ne zna da li će da poleti, ili pukne. Zato se ne žuri ni kupcima, a ni prodavcima. Evo i danas se ceo dan kupci preskaču za po dinar, poslednji sa 1765 na 1766 i neće da kupe po 1800, ne bi li uštedeli tih 300-400 dinara za kafu. Slična situacija i u mojoj glavi: deluje mi da treba kupiti, a crvena lampica se pali jer se simbol akcije završava slovima BN. Odoh i ja da skuvam tu kafu. kafa

VIP
VIP

PočaljiNaslov: Re: Komercijalna banka - KMBN 2. DEO   Komercijalna banka - KMBN 2. DEO - Page 17 Icon_minitimePet 21 Jul - 15:42

Uspavana lepotica koju princ izgleda lose ljubi, pa nikako da se probudi.
Nazad na vrh Ići dole
Toplica
VIP
VIP

PočaljiNaslov: Re: Komercijalna banka - KMBN 2. DEO   Komercijalna banka - KMBN 2. DEO - Page 17 Icon_minitimeNed 23 Jul - 11:24

Sahbaz ::
KMBN je kao nategnuta opruga. Niko ne zna da li će da poleti, ili pukne. Zato se ne žuri ni kupcima, a ni prodavcima. Evo i danas se ceo dan kupci preskaču za po dinar, poslednji sa 1765 na 1766 i neće da kupe po 1800, ne bi li uštedeli tih 300-400 dinara za kafu. Slična situacija i u mojoj glavi: deluje mi da treba kupiti, a crvena lampica se pali jer se simbol akcije završava slovima BN. Odoh i ja da skuvam tu kafu. kafa
Zasto mislis da je nategnuta opruga? Veoma je malo interesovanja na obe strane za bilo koje zakljucke.
Nazad na vrh Ići dole
BBrroo
VIP
VIP

Broj poruka : 585
Datum upisa : 09.03.2010

PočaljiNaslov: Re: Komercijalna banka - KMBN 2. DEO   Komercijalna banka - KMBN 2. DEO - Page 17 Icon_minitimeNed 23 Jul - 11:58

Sahbaz ::
KMBN je kao nategnuta opruga. Niko ne zna da li će da poleti, ili pukne. ....
Zasto mislis da je nategnuta opruga? Veoma je malo interesovanja na obe strane za bilo koje zakljucke.

Pa u kontekstu da moze da ima jak momentum 
samo  se ne zna smer ...
Uostalom kada se desi okidac  sve ce pokrenuti...
Nazad na vrh Ići dole
Tom80
VIP
VIP

PočaljiNaslov: Re: Komercijalna banka - KMBN 2. DEO   Komercijalna banka - KMBN 2. DEO - Page 17 Icon_minitimeNed 23 Jul - 14:24

BBrroo ::

Pa u kontekstu da moze da ima jak momentum 
samo  se ne zna smer ...
Uostalom kada se desi okidac  sve ce pokrenuti...
Tako se i meni cini. Mislim da ce dobro zavrsiti ali nemoze se znati sigurno sa tim lopovima.
Nazad na vrh Ići dole
Toplica
VIP
VIP

PočaljiNaslov: Re: Komercijalna banka - KMBN 2. DEO   Komercijalna banka - KMBN 2. DEO - Page 17 Icon_minitimeNed 23 Jul - 14:38

Ko su lopovi? Najveci lopov i onaj koji ne uliva poverenje je akcionar drzava Srbija. Kada oni budu izasli iz vlasnistva sve ce biti mnogo bolje.
Nazad na vrh Ići dole
Tom80
VIP
VIP

PočaljiNaslov: Re: Komercijalna banka - KMBN 2. DEO   Komercijalna banka - KMBN 2. DEO - Page 17 Icon_minitimePon 24 Jul - 2:03

Ko su lopovi? Najveci lopov i onaj koji ne uliva poverenje je akcionar drzava Srbija. Kada oni budu izasli iz vlasnistva sve ce biti mnogo bolje.
Oni sta vec godinama obecavaju dividendu, privatizaciju, profit... da su posteno rekli sta bude sad bi im se moglo vjerovati i ja bi ulozio. Onako lagati mogu samo lopovi i budale i zato me sada strah kupiti jos dionica.
Nazad na vrh Ići dole
BBrroo
VIP
VIP

Broj poruka : 585
Datum upisa : 09.03.2010

PočaljiNaslov: Re: Komercijalna banka - KMBN 2. DEO   Komercijalna banka - KMBN 2. DEO - Page 17 Icon_minitimePon 24 Jul - 11:12

Na zalost,  mnogo ima raznoraznih lopova...
Nazad na vrh Ići dole
Fokus
Still learning
Still learning

Broj poruka : 88
Godina : 56
Datum upisa : 12.03.2013

PočaljiNaslov: Re: Komercijalna banka - KMBN 2. DEO   Komercijalna banka - KMBN 2. DEO - Page 17 Icon_minitimePon 24 Jul - 11:15

Lopovi bi trebalo da su u zatvoru zar ne?
Nazad na vrh Ići dole
ima nade
Still learning
Still learning

Broj poruka : 70
Datum upisa : 12.04.2012

PočaljiNaslov: Re: Komercijalna banka - KMBN 2. DEO   Komercijalna banka - KMBN 2. DEO - Page 17 Icon_minitimePon 24 Jul - 12:37

Počišćena ponuda na 1820 din. i to 1135 komada. trenutno u ponudi samo 120 komada po 1850.
Nazad na vrh Ići dole
Dragan555
Old member
Old member
Dragan555

PočaljiNaslov: Re: Komercijalna banka - KMBN 2. DEO   Komercijalna banka - KMBN 2. DEO - Page 17 Icon_minitimeČet 27 Jul - 12:16

[size=36]U jednom trenutku danas je bilo sve počišćeno na 18300  i kompletna ponuda na KMBNPB. Da li će da se  ostvari drugi deo onog što je rekao Matthew?[/size]
Nazad na vrh Ići dole
Andridis
Just looking
Just looking

Broj poruka : 17
Datum upisa : 30.08.2009

PočaljiNaslov: Re: Komercijalna banka - KMBN 2. DEO   Komercijalna banka - KMBN 2. DEO - Page 17 Icon_minitimePet 28 Jul - 11:38

izveštaj sa skupštine KMBN
Nazad na vrh Ići dole
pepermint
VIP
VIP
pepermint

Broj poruka : 2694
Datum upisa : 05.02.2014

PočaljiNaslov: Re: Komercijalna banka - KMBN 2. DEO   Komercijalna banka - KMBN 2. DEO - Page 17 Icon_minitimeUto 1 Avg - 9:50

Ode 2000 komada po 1900 din. sesir
Nazad na vrh Ići dole
Dragan555
Old member
Old member
Dragan555

PočaljiNaslov: Re: Komercijalna banka - KMBN 2. DEO   Komercijalna banka - KMBN 2. DEO - Page 17 Icon_minitimeSre 2 Avg - 10:26

Opet se pojacava Tezoro Broker i Sebic Sasa.
Nazad na vrh Ići dole
Sahbaz
VIP
VIP

PočaljiNaslov: Re: Komercijalna banka - KMBN 2. DEO   Komercijalna banka - KMBN 2. DEO - Page 17 Icon_minitimeSre 2 Avg - 12:34

Opet se pojacava Tezoro Broker i Sebic Sasa.

Da, verovatno je tako, ali ti zvučiš kao da si siguran? Pojačavali su se u poslednje vreme i trgovine su dogovorene kao i prethodnih dana (pojavi se na tabli i brzo nestane), ali sa druge strane bilo je i drugih kupaca. Prodaje se skoro isključivo sa Unicredit i Raiffeisen kastodi i zbirnih računa (ako me program CRpromene dobro služi, jer oni imaju više računa sa istim imenom, što zna da stvori greške, a ja nisam baš zagledao). Današnja trgovina je (za sada) na obimu 5546 akcija uz promet od 10,37miliona. Ne znam sa koliko novca raspolaže Tezoro, ali mi se čini da je ovo što rade na Komercijalnoj za njih veoma krupan zalogaj. Pretpostavljam da znaju šta rade.

Na sajtu banke izašlo je još par šturih obaveštenja. Ko voli da čita:

http://www.kombank.com/sednice-skupstine-banke

Old member
Old member
Dragan555

PočaljiNaslov: Re: Komercijalna banka - KMBN 2. DEO   Komercijalna banka - KMBN 2. DEO - Page 17 Icon_minitimeSre 2 Avg - 15:03

Naravno da sam siguran. Znam koliko akcija su imali prosle nedelje a video sam koliko imaju sad.

Na sajtu banke izašlo je još par šturih obaveštenja. Ko voli da čita:

http://www.kombank.com/sednice-skupstine-banke

Akcija trenutno i raste zbog tacke 2. Bar ja tako mislim.
Nazad na vrh Ići dole
Toplica
VIP
VIP

PočaljiNaslov: Re: Komercijalna banka - KMBN 2. DEO   Komercijalna banka - KMBN 2. DEO - Page 17 Icon_minitimeSre 2 Avg - 15:21

Da li se nesto menja kada tacka 2. bude odradjena, cena nominalne ili obracunska vrednost, broj hartija...? Mirise i na jesenju zvanicnu ponudu prodaje banke...
Nazad na vrh Ići dole
Sahbaz
VIP
VIP

PočaljiNaslov: Re: Komercijalna banka - KMBN 2. DEO   Komercijalna banka - KMBN 2. DEO - Page 17 Icon_minitimeSre 2 Avg - 16:15

Naravno da sam siguran. Znam koliko akcija su imali prosle nedelje a video sam koliko imaju sad.
Aha, ja sam loše razumeo da ti odgovaraš na post člana Pepermint, tj. da pišeš za jučerašnje trgovanje.

Ne znam zašto raste, ali ne vidim zašto bi 2. tačka uticala. Ima toliko međusobno suprotstavljenih i nesigurnih faktora da ne umem da ih saberem i oduzmem, tako da je bolje da i ne komentarišem. Diskutabilno je čak i to, ali opet ću spomenuti- tržišna kapitalizacija je oko 265 miliona evra, a dobit u prvih pet meseci ove godine je oko 29 miliona, što valjda predstavlja neku rezervu po pitanju rizika odnosno podcenjenosti hartije.

VIP
VIP
Gocili

Broj poruka : 756
Datum upisa : 25.05.2009

PočaljiNaslov: Re: Komercijalna banka - KMBN 2. DEO   Komercijalna banka - KMBN 2. DEO - Page 17 Icon_minitimeČet 3 Avg - 11:43

KMBN: Snažan rast profitabilnosti Komercijalne banke u 2Q

Old member
Old member
Dragan555

PočaljiNaslov: Re: Komercijalna banka - KMBN 2. DEO   Komercijalna banka - KMBN 2. DEO - Page 17 Icon_minitimePet 4 Avg - 3:47

Prvi povukli nogu.

http://www.b92.net/biz/vesti/svet.php?yyyy=2017&mm=08&dd=03&nav_id=1289504
Nazad na vrh Ići dole
Matthew Greenburgh
Partner
Partner
Matthew Greenburgh

Broj poruka : 1578
Datum upisa : 09.08.2007

PočaljiNaslov: Re: Komercijalna banka - KMBN 2. DEO   Komercijalna banka - KMBN 2. DEO - Page 17 Icon_minitimePet 4 Avg - 8:28

Gocili ::
KMBN: Snažan rast profitabilnosti Komercijalne banke u 2Q

Pre nego sto ovo preraste u histeriju, treba reci sledece: da, banka je konacno profitabilna, ali je kvalitet profita ove godine los. U pitanju su ukidanja rezervisanja, jednokrati prihodi od sudskih sporova i priznavanje poreskih gubitala kroz priznavanje odlozenih poreskih sredstava.
Na operativnom nivou pre rezervisanja, banka je samo +1% rast, a ako druga polovina bude godine bude kao i prva, na ovom nivou ce banka biti ispod biznis plana.
Ljulja se zestoko u banci,..lete krivicne prijave, svasta se prica i da ce CEO dobiti otkaz, a da ce biti i ozbiljnih promena na UO. I to sve u avgustu/septembru. Pitanje kako ce sve to uticati na tajming privatizacije.

kafa

VIP
VIP
MightyZ

Broj poruka : 130
Godina : 40
Datum upisa : 28.06.2007

PočaljiNaslov: Re: Komercijalna banka - KMBN 2. DEO   Komercijalna banka - KMBN 2. DEO - Page 17 Icon_minitimePet 4 Avg - 10:35

Matthew Greenburgh ::
Ljulja se zestoko u banci,..lete krivicne prijave, svasta se prica i da ce CEO dobiti otkaz, a da ce biti i ozbiljnih promena na UO. I to sve u avgustu/septembru.
zbog smanjene profitabilnosti iz operacije ili ima jos necega?
Nazad na vrh Ići dole
http://www.fantasynova.rs

Komercijalna banka - KMBN 2. DEO
Nazad na vrh 
Strana 17 od 29Idi na stranu : Prethodni  1 ... 10 ... 16, 17, 18 ... 23 ... 29  Sledeći
 Similar topics
-
» Komercijalna banka - KMBN 3. deo
» Komercijalna banka - KMBN 3. deo
» Komercijalna banka - KMBN
» Komercijalna banka (prioritetne) - KMBNPB
» Komercijalna banka (prioritetne) - KMBNPB

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
BELEX Club :: Banke fun club-
Skoči na: