| Energoprojekt - ENHL (II DEO) | |
|
+111StM Jegulja Cope mikim pera27 Jaca Zakasneli belexovac LUMTDZOS gogloee Isidora Mrdak boban75 Deniko civas Zidar a slobodan armando.banja Zile Aria WildCherry V.I.S. Idoli Aca123 DocHolliday Ticket Scalpers Vladulns Cicija Markoni Draganvi Strujni udar Terra Nullius ima nade Voiceoflaw zemunac Djepeto83 Admin Kaleopa duomono janko marko kuku Prijateljica TomasMasarik alen0101 MightyZ Medax Pljeskovo Moma & Nedja Dragan555 Strbac Sole Roman Abramovich Popaj StariHrast goxi capriolo dragand Non-ProfitOrganization BBrroo Jovan04 Al Kapone Ceras Teletrader MHE kila(H)WATacina Limited011 Frenky Sasuolo faceman Zexx Pera Božić zekapeka Cucla Lolo2 Peka Beli Trade Now MORNAR Prokuplje bonum.mm FatCat Momir Aca kurbla Folio Sneki Pera Zdera MarkoJTD Sutra Slovenac Boranija Stane Dolanc Kobe Bryant Dalaj Lama Mitar Tenerife Ars Vivendi Aritmeticar Pavle3 mili61 pepermint Bond Maca Matthew Greenburgh Taliano Akcionar07 Dragot MYSTIC021 tandaric Smile gaggii Sikikiki bboki1 Dragivoje Big Mile 115 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
zemunac Just looking
Broj poruka : 19 Points : 95 Datum upisa : 10.02.2017
| Naslov: Re: Energoprojekt - ENHL (II DEO) 7/27/2017, 21:22 | |
| - Markoni ::
- Pljeskovo ::
- 'ajde da pokrenemo kladionicu. Ja tipujem na do 800.000,00 (do 7%).
Dodajem na to još 3,67 mil. akcija države, pa da zaokružimo da je do danas deponovano barem 4,7 mil. akcija ;) Samo daj da se dogovorimo u šta se kladimo | |
|
| |
duomono Just looking
Broj poruka : 21 Points : 105 Datum upisa : 13.06.2016
| Naslov: Re: Energoprojekt - ENHL (II DEO) 7/27/2017, 21:26 | |
| Pazi sta pričaš. Jedan je banovan jer je podsticao temu deponivanja od strane države. Ja se kladim u prase da država neće deponovati! | |
|
| |
duomono Just looking
Broj poruka : 21 Points : 105 Datum upisa : 13.06.2016
| Naslov: Re: Energoprojekt - ENHL (II DEO) 7/27/2017, 21:27 | |
| Možemo da se kladimo u akcije | |
|
| |
Cicija Member
Broj poruka : 895 Points : 2060 Datum upisa : 10.01.2008
| Naslov: Re: Energoprojekt - ENHL (II DEO) 7/27/2017, 22:17 | |
| Ja ne bih da se kladim, ali bih rado došao da pomognem da se to prase izjede Samo javite na PM, kada i gde da dodjem, jer ako samo vas dvoje jedete može i na jetru da vam udari | |
|
| |
zemunac Just looking
Broj poruka : 19 Points : 95 Datum upisa : 10.02.2017
| Naslov: Re: Energoprojekt - ENHL (II DEO) 7/27/2017, 22:56 | |
| oooo.... prasen_CE i piv_CE... pa to je bre sve zdravo! Može, može ;) | |
|
| |
goxi Our family
Broj poruka : 216 Points : 816 Datum upisa : 03.03.2011
| Naslov: Re: Energoprojekt - ENHL (II DEO) 7/28/2017, 10:45 | |
| Ovi sto danas kupuju tesko da su na Bojovicevoj strani. I da hoce ne mogu da ispostave akcije na prodaju. Ne znam sta je sa onima koji su juce kupovali. Bio je dobar promet. | |
|
| |
Roman Abramovich Member
Broj poruka : 686 Localisation : Zemun Points : 1798 Datum upisa : 25.05.2007
| Naslov: Re: Energoprojekt - ENHL (II DEO) 7/28/2017, 11:55 | |
| Koliko znam Bojovic i ekipa ne smeju da kupuju akcije dok traje ponuda, osim ako opet zele da budu kaznjeni.... | |
|
| |
Sole Just looking
Broj poruka : 30 Points : 129 Datum upisa : 01.02.2009
| Naslov: Re: Energoprojekt - ENHL (II DEO) 7/28/2017, 21:36 | |
| Da li postoji neko od vas ko nije nervozan a voljan je da objasni nama koji ne znamo, sta se desava ukoliko akcionari deponuju (dakle, prihvate ponudu od 1.501 din. po akciji) odredjeni procent akcija. Da li i tu postoji neki propis, neki limiti i obaveze? Na primer, iskreno, nisam znao da neko ko pribavi 25% akcija mora da da ponudu za preuzimanje. Jasno je da Bojovic nema dovoljno novca da to sve sam plati i da dobija kredite, koje mu ne bi dala nijedna normalna banka, sto ukazuje da postoje dogovori vecih igraca, gde je Bojovic samo isturen. Sta ce se desiti ukolko nakon 31.7.2017. Bojovic i ekipa budu imali, na primer 45% akcija? Ili 60%? Ili, kao sto neko rece vise od 75%?
Unapred hvala...:)
Pozdrav. | |
|
| |
Zakasneli Just looking
Broj poruka : 24 Points : 89 Datum upisa : 30.06.2013
| Naslov: Re: Energoprojekt - ENHL (II DEO) 7/28/2017, 21:51 | |
| Jedina nepoznanica u ovoj priči je država. Šta ona hoće i šta će uraditi sa svojim delom. Ako proda svoj deo Bojović ima većinu bez problema, ali ako država kvarno igra i navlači male akcionare da prodaju Bojoviću a ona to ne uradi onda je to tek priča jer bojović verovatno neće namaći 50% a dobrano će se zaglaviti pa će država moći da traži "koliko hoće" za svoj deo a on da bi isplivao neće imati mnogo izbora. Ali pošto je po meni ovo sve u dogovoru sa državom mislim da je ovo i kraj priče ENHL.
PS Samo moje skromno mišljenje | |
|
| |
Ars Vivendi VIP
Broj poruka : 2817 Points : 8028 Datum upisa : 21.01.2009
| Naslov: Re: Energoprojekt - ENHL (II DEO) 7/28/2017, 23:45 | |
| - Sole ::
- Da li postoji neko od vas ko nije nervozan a voljan je da objasni nama koji ne znamo, sta se desava ukoliko akcionari deponuju (dakle, prihvate ponudu od 1.501 din. po akciji) odredjeni procent akcija.
Da li i tu postoji neki propis, neki limiti i obaveze? Na primer, iskreno, nisam znao da neko ko pribavi 25% akcija mora da da ponudu za preuzimanje. Jasno je da Bojovic nema dovoljno novca da to sve sam plati i da dobija kredite, koje mu ne bi dala nijedna normalna banka, sto ukazuje da postoje dogovori vecih igraca, gde je Bojovic samo isturen. Sta ce se desiti ukolko nakon 31.7.2017. Bojovic i ekipa budu imali, na primer 45% akcija? Ili 60%? Ili, kao sto neko rece vise od 75%?
Unapred hvala...:)
Pozdrav. Kao akcionar imaš i neke obaveze kao što je da znaš svoja prava i da ako je moguće ideš na skupštne firme i po potrebi udružiš svoj glas na skupštn i sa istomišljenicima. Treba da pročitaš Zakon o privrednim društvima i pratiš šta se dešava s tvojim akcijama Ovde imaš sve što treba da znaš, alo moraš da čitaš! [You must be registered and logged in to see this link.]Država se neće truditi oko tvojih akcija, one su privatno vlasništvo i živimo u kapitalizmu. Bojović može da kupi toliko koliko želi i imaće možda i ma manje od 70% ali će imati problem, jer ako se, recimo (što nije čest slučaj) svih (recimo) 32% akcionara udruži, oni bi imali veto na svaku odluku velike vrednosti što bi Bojoviću pravilo probleme. Dovoljno je da država ne proda svojih 32% i da ima isti problem. Ja lično mislim da on posle ove ponude za otkup neće imati više od 60%. Možda se varam, al može da se desi da ima manje..... Mislim da će posle ove ponude usledeti uskoro još jedna ponuda. Cilj je verovatno da dodje do 90% svih akcija jer onda može da prinudno otkupi i sve ostale akcje od malih akciponara (Ovde opet čitaj zakon). Mada meni ni to nije jasno: zašto bi on želeo da postane vlasnik 100% ENHL-a? Mene zbunjuje jedino što menadžment i "udruženja" akcionara savetuju da se akcije što pre prodaju Bojoviću? Ko tu igra za koga? Izvesno: ne rade u interesu malih akcionara! Ništa specijalno se neće desti ako Bojović uzme 45 lii više %. Biće to pirova pobeda EDITOVAO SAM VIŠE PUTA JER MI JE TASTATURA POLUDELA. _________________ Prazan listić nije stav! Izaberi da drugi ne bi birali umesto tebe!
Poslednji put izmenio Ars Vivendi dana 7/28/2017, 23:56, izmenio ukupno 2 puta | |
|
| |
Ars Vivendi VIP
| Naslov: Re: Energoprojekt - ENHL (II DEO) 7/28/2017, 23:51 | |
| P.S. Za mene bi bilo veliko iznenadjenje ako država SADA proda svoj udeo. Jedino ako Karić stoji iza Bojovića. A da budemo iskreni ni do sada država nije mogla sama da radi šta želi u ENHL-u jer ima samo 32% akcja. To je i AV rekao kada su od njega tražli da država naredi Fijatu u KG da poveća plate radnicima jer je i tu vlasnig 30% - poručio im je "Gde ste videli da manjinski vlasnik naredjuje većinskom? To ne biva!" Moj savet: ne upisujte akcije Bojoviću, do 31. imate pravo i da povućete svoje odobrenje za otkup! Mislim da će svi oni koji sada ne upišu akcije vrlo brzo dobiti bolju ponudu. _________________ Prazan listić nije stav! Izaberi da drugi ne bi birali umesto tebe!
| |
|
| |
Zakasneli Just looking
| Naslov: Re: Energoprojekt - ENHL (II DEO) 7/29/2017, 00:05 | |
| Pa nije to baš lako. Ako oni dodju do većinskog paketa, praksa pokazuje da se onda ide na obaranje vrednosti akcija pa se ostatak kupuje po mnogo nižoj ceni jer njemu nije hića a pare će da izvlači iz firme kako hoće jer je većinski dok firma i akcije ne budu na niskim granama. Bojović je eksper u ovome nije mu prvi put a sigurno ni onima koji stoje iza njega. Zato rukovodstvo predlaze prodaju.
Ps opet samo moje skromno mišljemje | |
|
| |
Admin Admin
Broj poruka : 342 Points : 745 Datum upisa : 19.05.2007
| Naslov: Re: Energoprojekt - ENHL (II DEO) 7/29/2017, 00:09 | |
| Ako neko (država) ili udruženi mali akcionarii budu zadržali +30% neće mu bti lako, ni da velike pare izvlači iz firme niti da donosi tek tako odluke velike vrednost, a one su jedine važne!
I on se (sa ekipom) ovde kocka. Zato mu ne treba dati akcije, a ako bude hteo veći % moraće da se "otvori".... Nije ovde sve baš tako jednostavno, mnogo je akcija i akcionara, a mnogo je i interesa. Videćemo....
Tačno je da je država ovde sa svojih 30% bitna, hajde da ne n agadjamo, da sacekamo, pa kako bude.
_________________ BELEX Club je forum slobodnih ljudi koji podržava slobodu govora.
| |
|
| |
Ars Vivendi VIP
| Naslov: Re: Energoprojekt - ENHL (II DEO) 7/29/2017, 00:17 | |
| Ja lično sam optimsta i mislim da država neće prodati akcije.
AV je na Pinku ili na TV Hepi sam rekao da su neke državne firme prodale akcije Bojoviću ne konsultujući se sa vladom.
Šta to može da znaći? Da misli da je to bilo pogrešno?
Možda.
Ali ako ga ministar privrede ubedi da je bolje da se prodaju ta akcije, onda će možda i da ih prodaju. OVDE VLADA odlučuje o prodaji državnog paketa i BIĆE BRUKE ako pogreše. Tako ja razmišljam... _________________ Prazan listić nije stav! Izaberi da drugi ne bi birali umesto tebe!
| |
|
| |
Isidora Just looking
Broj poruka : 21 Points : 105 Datum upisa : 23.10.2011
| Naslov: Re: Energoprojekt - ENHL (II DEO) 7/29/2017, 00:20 | |
| Vrlo mu je lako da raspolaze imovinom velike vrednosti bez odluke skupstine, pa to i ovaj menadzment radi sve vreme jer se glavna imovina i kes nalaze na biansima cerki odnosno unukama firmama zavisnih preduzeca. I na tom imovinom se upravljalo po nahodjenju par ljudi koji ce to i nastaviti samo u saradnji sa casnim crnogorcima. | |
|
| |
Ars Vivendi VIP
| Naslov: Re: Energoprojekt - ENHL (II DEO) 7/29/2017, 00:22 | |
| Čudi me da naš kolega Matt nema stav, bar ga nije ovde izneo? Na čijoj li je on strani? Kako on razmišlja? Šta misli o državnom paketu?? _________________ Prazan listić nije stav! Izaberi da drugi ne bi birali umesto tebe!
| |
|
| |
Ars Vivendi VIP
| Naslov: Re: Energoprojekt - ENHL (II DEO) 7/29/2017, 00:30 | |
| - Isidora ::
- Vrlo mu je lako da raspolaze imovinom velike vrednosti bez odluke skupstine, pa to i ovaj menadzment radi sve vreme jer se glavna imovina i kes nalaze na biansima cerki odnosno unukama firmama zavisnih preduzeca. I na tom imovinom se upravljalo po nahodjenju par ljudi koji ce to i nastaviti samo u saradnji sa casnim crnogorcima.
Slažem se s tobom. Menadžmet (ovaj lopovski) se ponašao kao da je ENHL njihovo vlasništvo, delom jer država nije učestvovala na skupštinama, a onda je prosta većina bila dovoljna, mali akcionari često (ili uvek) nisu umeli da se udruže (idiotska stvar) a čak često nisu ni imali pojma za šta da glasaju (nije im država rekla ). Sam vidiš da su tu 2 udruženja koja teraju neku "politiku" bez znanja i pameti. Da nisu umeli da se ujedine jer nisu znali čak ni kako to da urade, a osobe kao taj Simić su dodatno unosile zabunu (obečano mu da bude član UO ili NO)?? . Iz postova zaposlenih (koji i sami verovatno imaju akcije koje su dobli za dž) vidiš da skoro nšta ne znaju o akcionarstvu, ali mrze sadašnji menadžment, a tu su i neki likovi koji su za predjašnji menadžment, a ima Bojovićevih ljudi (akcionara) kojima je nešto obećano! Konfuzija.... _________________ Prazan listić nije stav! Izaberi da drugi ne bi birali umesto tebe!
Poslednji put izmenio Ars Vivendi dana 7/29/2017, 00:37, izmenio ukupno 2 puta | |
|
| |
Ars Vivendi VIP
| Naslov: Re: Energoprojekt - ENHL (II DEO) 7/29/2017, 00:31 | |
| Sve ovo gore što sam napisao neko je hteo da tako bude. Ko je to? Videćemo. _________________ Prazan listić nije stav! Izaberi da drugi ne bi birali umesto tebe!
| |
|
| |
Popaj VIP
Broj poruka : 1168 Localisation : Srbija Points : 3039 Datum upisa : 12.09.2007
| Naslov: Re: Energoprojekt - ENHL (II DEO) 7/29/2017, 09:45 | |
| Svaka cast Ars, pero ti je britko i uvek gadjas u centar bez uvijanja i parafraziranja. | |
|
| |
Smile Old member
Broj poruka : 1653 Points : 4821 Datum upisa : 04.06.2008
| Naslov: Re: Energoprojekt - ENHL (II DEO) 7/29/2017, 18:26 | |
| Tu neko bas ozbiljno zajebava male akcionare.... | |
|
| |
mikim Just looking
Broj poruka : 30 Points : 150 Datum upisa : 27.07.2017
| |
| |
mikim Just looking
| Naslov: Re: Energoprojekt - ENHL (II DEO) 7/29/2017, 23:29 | |
| Tačnije, šta da radimo do ponedeljka u 12:00?
Edit: Moraš sam da odlučiš. Ako ne znaš šta da radš prespavaj ponedeljak!
Za ove koji rade u ENHL-u i raduju se odlasku sadašnjeg menadžmeta: ovde veliki deo akcionara koji ne rade u ENHL-u UOPŠTE ne zanima šta će biti sa njima kao ni i vaša zluradost i tračevi iz firme! Zanima ih samo cena akcije.
A vi imate podforum INFO, tema HAPŠENJA pa tamo pišite, (ili na Informeru, Kuriru itd..), smoriliste forum vašim nezanimljivim žvakama! Admin | |
|
| |
mikim Just looking
| Naslov: Re: Energoprojekt - ENHL (II DEO) 7/30/2017, 01:17 | |
| Ja ne radim u ENHL-u i UOPŠTE me ne zanima šta će biti sa njima kao ni (njihova) zluradost i tračevi iz firme! Zanima me samo cena akcije (koje sticajem nekih okolnosti posedujem) i samo sam pitao kako to da očuvam.
Sve baš kao što ti reče, pa stvarno ne znam u čemu je (tvoj) problem, g. Admin! | |
|
| |
mikim Just looking
| Naslov: Re: Energoprojekt - ENHL (II DEO) 7/30/2017, 01:35 | |
| A što se tiče tema kao što su: hapšenja, „nabijanja“ koječega u „d***“, „bukagija“ i tome slično - pogledaj malo postove tvojih uvaženih članova kao što su npr. „Matthew Greenburgh” (Partner) i „MHE kila(H)WATacina“ (Our Family) - da li je to za tebe OK?Edit: Nije zato su i smesteni u podforum Deponija i Arhiva,
[You must be registered and logged in to see this link.]
Moja opaska se nije odnosila na tebe. Admin . | |
|
| |
MHE kila(H)WATacina Voli da LAŽE !!
Broj poruka : 350 Points : 1540 Datum upisa : 07.04.2011
| Naslov: Re: Energoprojekt - ENHL (II DEO) 7/30/2017, 07:05 | |
| Smile @ Miki @ za vas pogledajte stare postove pa komentarisite clanove [You must be registered and logged in to see this link.]Hvala _________________ "Umesto retrovizora moramo uzeti u ruke dvoglede" iz ekspozea PM. - E ovo je Aco moj izum !!
| |
|
| |
Djepeto83 VIP
Broj poruka : 186 Points : 860 Datum upisa : 26.12.2010
| Naslov: Re: Energoprojekt - ENHL (II DEO) 7/30/2017, 09:18 | |
| [You must be registered and logged in to see this link.]Direktno iz svemira! Uzgred, mozda se u svemiru ne zna, ali ipak : - mogao je akcije da deponuje u prvoj sekundi a povuce deponovanje u poslednjoj sekundi (kad su mu vec sekunde bitne) - ako niko ne deponuje akcije procenat koji Ponudjac ima ostaje isti - ako deponuje akcije, pomaze, onome kome navodno ne zeli, da stekne sto vise akcija - maticno drustvo je moglo da nastavi da stice sopstvene akcije i preko cene od 1.501 dinar - dosadasnjim sticanjem sopstvenih akcija samo je smanjio broj akcija (a time i iznos) koji ponudjac treba da izdvoji/deponuje itd... Bas su ovi svemirci neobavesteni! | |
|
| |
MHE kila(H)WATacina Voli da LAŽE !!
Broj poruka : 350 Points : 1540 Datum upisa : 07.04.2011
| Naslov: Re: Energoprojekt - ENHL (II DEO) 7/30/2017, 18:57 | |
| Mislim da maticno a i povezana drustva NE SMIJU niti prodavati niti kupovati akcije drustva koje je predmet PONUDE. Logicno .... _________________ "Umesto retrovizora moramo uzeti u ruke dvoglede" iz ekspozea PM. - E ovo je Aco moj izum !!
| |
|
| |
Tenerife VIP
Broj poruka : 739 Points : 2460 Datum upisa : 02.10.2013
| Naslov: Re: Energoprojekt - ENHL (II DEO) 7/30/2017, 19:13 | |
| Ne shvatam šta hoćete od akcija ove firme? Pa ovo direktno Kole finansira, mislim na otkup, pretpostavljam da je održao i par kurseva iz predmeta "kupiš jeftino, prodaš skupo". Ako se i država pridruži ovoj igranci, to samo znači da iz višeg, vama nepoznatog, razloga silom prilika ovo mora da nastavi svojim putem bez obzira na vas, vaš kapital i istoriju firme! Važno je da se neko tu u sredini zaglavi u medjuprostoru/medjuvremenu kako bi pokupio kajmak. Sve je organizovano kao - samo takav cirkus "Kolorado", klovn do klovna i u firmi i van nje! _________________ Folk je narod, turbo je sistem ubrizgavanja goriva pod pritiskom u cilindar motora sa unutrašnjim sagorevanjem
Turbo folk je gorenje naroda, svako pospešivanje tog sagorevanja je turbo folk, razbuktavanje najnižih strasti kod homo sapiensa
Glasački listić koji omogućuje svakoj budali da ga ispravno popuni je turbo folk
| |
|
| |
Djepeto83 VIP
Broj poruka : 186 Points : 860 Datum upisa : 26.12.2010
| Naslov: Re: Energoprojekt - ENHL (II DEO) 7/30/2017, 19:47 | |
| - MHE kila(H)WATacina ::
- Mislim da maticno a i povezana drustva NE SMIJU niti prodavati niti kupovati akcije drustva koje je predmet PONUDE. Logicno ....
NO je 13.02.2017 doneo da se sticu sopstvene akcije do 2 % i jos nije toliko steceno. Odnosno odluka je doneta pre objavljivanja obaveštenja o nameri preuzimanja te se mogu sticati akcije. Ali, ovo i nije toliko bitno. Vise sam hteo reci da ovde NO zeli da pomislimo da je pao iz svemira - sa jedne strane tako svemirski cist od zemaljske prljavstine a sa druge strane nesvestan sta je sve mogao i moze ciniti (jer tako u svemiru ne rade A na kraju kupac ce dobiti firmu gde je holding upotrebio novce da bi isplatio akcionare i EPVI i EPNS i EPHD (kao i jos nekih manje bitnih EP). Jos da mu je holding i EPEN odradio | |
|
| |
bboki1 Still learning
Broj poruka : 60 Points : 300 Datum upisa : 11.11.2012
| Naslov: Re: Energoprojekt - ENHL (II DEO) 7/30/2017, 21:08 | |
| Šta će biti sa akcijama Garanta, Entela, Industrije i Opreme? | |
|
| |
Ars Vivendi VIP
| Naslov: Re: Energoprojekt - ENHL (II DEO) 7/31/2017, 12:49 | |
| Ponuda je zatvorena, sad samo da cujemo rezultat... _________________ Prazan listić nije stav! Izaberi da drugi ne bi birali umesto tebe!
| |
|
| |
WildCherry Just looking
Broj poruka : 5 Points : 25 Datum upisa : 02.06.2017
| Naslov: Re: Energoprojekt - ENHL (II DEO) 7/31/2017, 13:16 | |
| | |
|
| |
pepermint VIP
Broj poruka : 2694 Points : 6094 Datum upisa : 05.02.2014
| Naslov: Re: Energoprojekt - ENHL (II DEO) 7/31/2017, 13:29 | |
| Kraj sage: Bojović uspeo, preuzeo Energoprojekt[You must be registered and logged in to see this link.] | |
|
| |
Vladulns VIP
Broj poruka : 1750 Localisation : novi sad Points : 6154 Datum upisa : 02.09.2009
| Naslov: Re: Energoprojekt - ENHL (II DEO) 7/31/2017, 13:33 | |
| Kakva smejurija, i onda se pitaju gde su strani investitori (ulagači na berzi)..... | |
|
| |
Zakasneli Just looking
| Naslov: Re: Energoprojekt - ENHL (II DEO) 7/31/2017, 13:35 | |
| Samo da mi je znati šta država misli sa svojim delom sad kad ENHL ima većinskog vlasnika??? | |
|
| |
| Energoprojekt - ENHL (II DEO) | |
|