| Energoprojekt - ENHL (II DEO) | |
|
+111StM Jegulja Cope mikim pera27 Jaca Zakasneli belexovac LUMTDZOS gogloee Isidora Mrdak boban75 Deniko civas Zidar a slobodan armando.banja Zile Aria WildCherry V.I.S. Idoli Aca123 DocHolliday Ticket Scalpers Vladulns Cicija Markoni Draganvi Strujni udar Terra Nullius ima nade Voiceoflaw zemunac Djepeto83 Admin Kaleopa duomono janko marko kuku Prijateljica TomasMasarik alen0101 MightyZ Medax Pljeskovo Moma & Nedja Dragan555 Strbac Sole Roman Abramovich Popaj StariHrast goxi capriolo dragand Non-ProfitOrganization BBrroo Jovan04 Al Kapone Ceras Teletrader MHE kila(H)WATacina Limited011 Frenky Sasuolo faceman Zexx Pera Božić zekapeka Cucla Lolo2 Peka Beli Trade Now MORNAR Prokuplje bonum.mm FatCat Momir Aca kurbla Folio Sneki Pera Zdera MarkoJTD Sutra Slovenac Boranija Stane Dolanc Kobe Bryant Dalaj Lama Mitar Tenerife Ars Vivendi Aritmeticar Pavle3 mili61 pepermint Bond Maca Matthew Greenburgh Taliano Akcionar07 Dragot MYSTIC021 tandaric Smile gaggii Sikikiki bboki1 Dragivoje Big Mile 115 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
armando.banja Just looking
Broj poruka : 28 Points : 140 Datum upisa : 17.06.2017
| Naslov: Re: Energoprojekt - ENHL (II DEO) 6/18/2017, 16:16 | |
| Slažem se u potpunosti. Samo mislim da kada si pominjao Vladu i ekipu, nisi pomenuo i mladog doktora Mengelea - prema informacijama koje imam, a znam dosta o toj jazbini, on je preuzeo kormilo po mnogim pitanjima i pita se bas ON za mnoge stvari, ali je očigledno vrlo spretan pa to niko ne primećuje. Verovatno zato sto se max trudio da napakosti malim akcionarima, tu se dokazivao, a to je tamo jako pohvalno, pa je kao klinac postao deo top menadzmenta. Učio od najgorih lisaca i svakog od njih zadržao pored sebe za svoje savetnike..mislim da će i on morati da dobije simiku.. ako ima pravde | |
|
| |
Matthew Greenburgh Partner
Broj poruka : 1578 Localisation : EC4A 2BB Points : 2526 Datum upisa : 09.08.2007
| Naslov: Re: Energoprojekt - ENHL (II DEO) 6/18/2017, 16:30 | |
| - armando.banja ::
- Slažem se u potpunosti. Samo mislim da kada si pominjao Vladu i ekipu, nisi pomenuo i mladog doktora Mengelea - prema informacijama koje imam, a znam dosta o toj jazbini, on je preuzeo kormilo po mnogim pitanjima i pita se bas ON za mnoge stvari, ali je očigledno vrlo spretan pa to niko ne primećuje. Verovatno zato sto se max trudio da napakosti malim akcionarima, tu se dokazivao, a to je tamo jako pohvalno, pa je kao klinac postao deo top menadzmenta. Učio od najgorih lisaca i svakog od njih zadržao pored sebe za svoje savetnike..mislim da će i on morati da dobije simiku.. ako ima pravde
Na koga misliš? Nemam pojma...ko je bre mladi doktor? Tamo su svi do jednog indijanci, zato ih je ovaj i odvalio. _________________ He makes millions of dollars come out of those phones. He is the most revered of all species: a Big Swinging Dick.
| |
|
| |
| Naslov: Re: Energoprojekt - ENHL (II DEO) 6/18/2017, 16:38 | |
| ID za pravne poslove.. dr Jole | |
|
| |
Broj poruka : 1578 Localisation : EC4A 2BB Points : 2526 Datum upisa : 09.08.2007
| Naslov: Re: Energoprojekt - ENHL (II DEO) 6/18/2017, 17:34 | |
- ID za pravne poslove.. dr Jole
Nikčević? I taj je izguzen na Niskogradnji, sud mu se grohotom smejao. Ma idi,..ja mislio ti na nekog ozbiljnog ciljaš. _________________ He makes millions of dollars come out of those phones. He is the most revered of all species: a Big Swinging Dick.
| |
|
| |
| Naslov: Re: Energoprojekt - ENHL (II DEO) 6/18/2017, 18:15 | |
| Sve znam, ja sam bio međju njima, ali smo propisali majčino mleko dok je zaludjivao sud i ostale akcionare. A i ubedjen sam da je otkup Ng potcenjen i da je moglo bolje.. | |
|
| |
Dragivoje Our family
Broj poruka : 267 Points : 715 Datum upisa : 03.06.2011
| Naslov: Re: Energoprojekt - ENHL (II DEO) 6/19/2017, 13:00 | |
| Osnovno pitanje je da li će biti borbe oko ENHL ili je sve dogovoreno pa od toga zavisi cena. Ako nema dogovora, pa cena u ponudi za preuzimanje bude npr. oko 1500 din. ili viša, mislim da će u tom periodu na berzi biti viša cena od one iz ponude. Ovde su se strane podelile na otprilike tri trećine, sa rastućom tendencijom kod jedne trećine. Sve ovo bi moglo da bude dobro za akcionare u smislu kada si neki jezičak na vagi, mada sve zavisi od osnovnog pitanja.
Valjalo bi da se ko god bude kupio ENHL malo „otvori“ jer je sadašnja cena preniska, ne moraju naši „privrednjaci“ baš da zarade 300%, nije loša zarada ni 100%. Koliko samo vrede nekretnine ENHL, među kojima nije samo blok preko puta SIV-a, već na N.Beogradu ima dosta odličnih lokacija, o drugim lokacijama, novcu na raznim računima, poslovima, brendu itd. da ne govorimo.
Onaj ko bude kupio ENHL zaradiće svakako, a može da proda razne delove kompanije koji nisu osnovna delatnost, npr. ENJUB, Energopet, Energoplast, Hajat, razne lokacije....Otprilike skoro kao kada je Blackstone hedž fond ( koji je bio specijalista za takve poslove) kupio (ako se sećam) EOP fond koji je bio vlasnik prestižnih nekretnina na Menhetnu. Blackstone ih je kupio za 39 milijardi dolara, podelio firmu na delove i posle 48 sati prodao trećinu EOP-a za 30 milijardi dolara, a ostatak preuzete firme je nastavio da radi. | |
|
| |
Boranija Old member
Broj poruka : 2213 Points : 6106 Datum upisa : 25.07.2010
| Naslov: Re: Energoprojekt - ENHL (II DEO) 6/19/2017, 20:45 | |
| Dobrosav Bojović iz kompanije "Napred razvoj" kaže da ih je menadžment medijskom hajkom naterao da nađu zajednički interes i da krenu da se udruže.
"Mi smo 15. juna prešli prag od 25 odsto stečenih akcija kao kompanija 'Napred razvoj', u skladu s tim objavili nameru davanja ponude za pruzimanje i nameru da s nama deluju i ostala pravna lica", napominje Bojović.
Da se ipak nisu udružili tek pre neki dan – utvrdila je Komisija za hartije od vrednosti, kojoj je prijavu podnela uprava "Energoprojekta".
"Mi smo utvrdili da je prag od 25 odsto grupa prešla 31. januara ove godine i u skladu s tim smo doneli rešenje kojim oduzimamo pravo glasa i obavezujemo da daju ponudu. Imaju rok od 30 dana da to učine. Naše rešenje je konačno u upravnom postupku, a oni mogu da ga osporavaju pred sudom", poručuje predsednik Komisije za hartije od vrednosti Predrag Dedeić.
Zato što, kada su stekli 25 odsto vlasništva, nisu dali ponudu za preuzimanje i ostalih akcija, grupa firmi okupljena oko kompanije "Napred" napravila je privredni prestup, kažu u Komisiji za hartije od vrednosti, pa će platiti kaznu. A šta će uraditi najveći akcionar u "Energoprojektu", država Srbija, da li će prodati svojih 34,58 odsto akcija – u Vladi se ne izjašnjavaju. _________________ Kad ima love za šljam, ima da bude i za mene!!
| |
|
| |
Sikikiki VIP
Broj poruka : 56 Points : 275 Datum upisa : 25.06.2010
| Naslov: Re: Energoprojekt - ENHL (II DEO) 6/20/2017, 18:39 | |
| Zasto je MVI jos i dalje korporativni Broker ENHL-a kada on direktno radi protiv. AIK daje pare a njihovi Brokeri brokerisu. Do juce su bili u NO ENHL-a . Kosticu treba reci dosta je bree .. | |
|
| |
Sikikiki VIP
| Naslov: Re: Energoprojekt - ENHL (II DEO) 6/20/2017, 19:21 | |
| [url=http://www.energoprojekt.rs/images/stories/Vesti/2017/srb/Komisija za HoV - Re%C5%A1enje Holding 20.06.17..pdf]Ko ima zivce neka cita kako Kole plete mrežu[/url] [url=http://www.energoprojekt.rs/images/stories/Vesti/2017/srb/Komisija za HoV - Re%C5%A1enje Holding 20.06.17..pdf] [You must be registered and logged in to see this link.] | |
|
| |
Tenerife VIP
Broj poruka : 739 Points : 2460 Datum upisa : 02.10.2013
| Naslov: Re: Energoprojekt - ENHL (II DEO) 6/20/2017, 20:34 | |
| Svaka vlast ima svog "tajfuna".
Šojić _________________ Folk je narod, turbo je sistem ubrizgavanja goriva pod pritiskom u cilindar motora sa unutrašnjim sagorevanjem
Turbo folk je gorenje naroda, svako pospešivanje tog sagorevanja je turbo folk, razbuktavanje najnižih strasti kod homo sapiensa
Glasački listić koji omogućuje svakoj budali da ga ispravno popuni je turbo folk
| |
|
| |
bonum.mm Moderator
Broj poruka : 494 Points : 1298 Datum upisa : 28.11.2007
| Naslov: Re: Energoprojekt - ENHL (II DEO) 6/21/2017, 09:21 | |
| Енергопројект“ и национални интерес Аутор: Небојша Катићсреда, 21.06.2017. у 08:00 „Велика мачку говеђа глава“ – ово би могао бити наслов нове хит представе која се игра у српском транзиционом театру. У овој представи патуљасти „Напред“ и његов амбициозни власник, удружени са две пријатељске им компаније о којима се ништа не зна, планирају да преузму „Енергопројект“. Ова фарса прети да помути славу чувеног водвиља у коме се радња вртела око покушаја једног таблоида да преузме „Политику“. Овакве монтипајтоновске фарсе нису само манифестација беспућа транзиције – оне показују и колико је у Србији изгубљен сваки осећај мере, реда, па и елементарне пристојности. „Енергопројект“ (ЕП) није само „једна од најбољих грађевинских фирми“, како се често помиње у медијима, он је више од тога – ЕП је бренд, можда последњи српски бренд. ЕП је грађевински и пројектантски систем широког дијапазона делатности и још веће географске дисперзије пословања. Нема домаће фирме која се икада могла мерити са ЕП-ом. Ни распад земље, ни ратови, ни санкције, чак ни транзиција, нису успели да га униште. Систем је опстао и упркос несебичном труду постоктобарских структура да му одмогну. Ово није сентиментални панегирик некога ко је потекао из ЕП-а. Систем је увек имао озбиљних слабости, а мора бити да их и данас има. Свеједно, такав какав је, најбоље је што је Србија створила. Такав какав је, једини је систем који има потенцијал да се носи са иностраним конкурентима. Пословни консултант [You must be registered and logged in to see this link.]ЦЕО ТЕКСТ САМО У ШТАМПАНОМ И ДИГИТАЛНОМ ИЗДАЊУ [You must be registered and logged in to see this link.] | |
|
| |
Zidar a slobodan Just looking
Broj poruka : 5 Points : 25 Datum upisa : 22.06.2017
| Naslov: Re: Energoprojekt - ENHL (II DEO) 6/22/2017, 21:39 | |
| E moj Milovanovicu, ti dok si jurio Tom & Jerry-ja, ode ti kompanija u alimprc. | |
|
| |
Dragan555 Old member
Broj poruka : 1489 Points : 3162 Datum upisa : 18.01.2014
| Naslov: Re: Energoprojekt - ENHL (II DEO) 6/23/2017, 23:12 | |
| Evo nesto koga zanima. Mada verujem da ste svi koji ste u temi vec procitali. [You must be registered and logged in to see this link.] | |
|
| |
| Naslov: Re: Energoprojekt - ENHL (II DEO) 6/25/2017, 08:18 | |
| - Zidar a slobodan ::
- E moj Milovanovicu, ti dok si jurio Tom & Jerry-ja, ode ti kompanija u alimprc.
Sto je najcrnje, Tom & Jerry mu govorili sta treba da radi pre 3-4 godine,..i to detaljno. Sad je krenuo sve to da radi, ali kasno Vlada na Kosovo stize !! _________________ He makes millions of dollars come out of those phones. He is the most revered of all species: a Big Swinging Dick.
| |
|
| |
bboki1 Still learning
Broj poruka : 60 Points : 300 Datum upisa : 11.11.2012
| Naslov: Re: Energoprojekt - ENHL (II DEO) 6/26/2017, 09:47 | |
| Ko su Tom & Jerry? Zeka i Pirke? | |
|
| |
Roman Abramovich Member
Broj poruka : 686 Localisation : Zemun Points : 1798 Datum upisa : 25.05.2007
| Naslov: Re: Energoprojekt - ENHL (II DEO) 6/26/2017, 10:55 | |
| - bboki1 ::
- Ko su Tom & Jerry? Zeka i Pirke?
[You must be registered and logged in to see this link.] | |
|
| |
| Naslov: Re: Energoprojekt - ENHL (II DEO) 6/26/2017, 21:56 | |
| Očekujem da za akcionare Entela Napred uradi procenu na 6000 po akciji..i da će ta procena biti data za preuzimanje Entela..ovo mi je potvrdilo još nekoliko ljudi do kojih je došla ista info. | |
|
| |
| Naslov: Re: Energoprojekt - ENHL (II DEO) 6/26/2017, 21:59 | |
| Od trenutka nastanka obaveze objavljivanja ponude za preuzimanje do isteka roka važenja ponude, ponuđač i lica koja sa njim zajednički deluju ne smeju steći akcije s pravom glasa ciljnog društva, niti se smeju obavezati da će ih steći na drugi način, osim ponudom za preuzimanje, kao što ne smeju ni otuđivati niti se obavezivati da će otuđiti akcije s pravom glasa ciljnog društva.
Definitivno ga treba tužiti. Bar znam sta cu ja da uradim, i to koliko sutra, pa neka on osporava moju procenu..bas me interesuje kako će se Khov odnositi prema dve ravnopravne procene. Ako je sve ovo zaista tačno. | |
|
| |
| Naslov: Re: Energoprojekt - ENHL (II DEO) 6/26/2017, 22:00 | |
| P. S. Izvinjavam se, ono gore je bio citat clana 36 zakona o preuzimanju. | |
|
| |
| Naslov: Re: Energoprojekt - ENHL (II DEO) 6/26/2017, 22:02 | |
| Sikisiki ima dobre procene. Sta on misli? Hoće li akcionari Epe biti izradjeni i ovog puta? | |
|
| |
Ars Vivendi VIP
Broj poruka : 2817 Points : 8028 Datum upisa : 21.01.2009
| Naslov: Re: Energoprojekt - ENHL (II DEO) 6/27/2017, 00:20 | |
Definitivno ga treba tužiti. Bar znam sta cu ja da uradim, i to koliko sutra, pa neka on osporava moju procenu..bas me interesuje kako će se Khov odnositi prema dve ravnopravne procene. Ako je sve ovo zaista tačno. Koga da tužiš i za šta? I šta je "tačno"? Zakon je sve regulisao samo je pitanje da li akcionari pristaju da prodaju svoje akcijue. Nšta drugo. - armando.banja ::
- Sikisiki ima dobre procene. Sta on misli? Hoće li akcionari Epe biti izradjeni i ovog puta?
Koji crni siki-tiki-miki? Taj zveči kao prazna tikva, nema pojma ni o čemu.... Ni ko je direktor taj ne zna ni odakle dolazi ni gde je pre toga bio, a ni ko je Zeka, Danko, Vlahović... A tebe ako si akcionar, niko ne može da "prevari" ako ti na to ne pristaneš! _________________ Prazan listić nije stav! Izaberi da drugi ne bi birali umesto tebe!
| |
|
| |
| Naslov: Re: Energoprojekt - ENHL (II DEO) 6/27/2017, 00:28 | |
| Daj Bože da si u pravu, ali mislim da grešiš..poslednja recenica koju si napisao mi govori da možda ipak grešiš. Ako preuzme akcije Entela dovoljno da stekne efektivnu kontrolu, ne očekujem da cu nakon toga imati bilo kakva prava već da je bolje osporavati obaveznu ponudu, kao neadekvatnu. | |
|
| |
| Naslov: Re: Energoprojekt - ENHL (II DEO) 6/27/2017, 00:30 | |
| P. S. Mislim da nema potrebe tako govoriti o bilo kome ko je foruma s, kao sto ti pričaš o sikikiki. Mozda se znate pa imate neki licni animozitet ali je sve to bez veze.. | |
|
| |
Ars Vivendi VIP
Broj poruka : 2817 Points : 8028 Datum upisa : 21.01.2009
| Naslov: Re: Energoprojekt - ENHL (II DEO) 6/27/2017, 01:09 | |
| Jesi li pročitao Zakon o privrednim društvima? [You must be registered and logged in to see this link.] _________________ Prazan listić nije stav! Izaberi da drugi ne bi birali umesto tebe!
| |
|
| |
Sikikiki VIP
| Naslov: Re: Energoprojekt - ENHL (II DEO) 6/27/2017, 09:55 | |
| - Ars Vivendi ::
Taj zveči kao prazna tikva, nema pojma ni o čemu.... Ni ko je direktor taj ne zna ni odakle dolazi ni gde je pre toga bio, a ni ko je Zeka, Danko, Vlahović...
ADMINE .... sta je ovo kakva je ovo NEKULTURA I AGRESIJA .... KO JE OVAJ LIK ????? | |
|
| |
Sikikiki VIP
| Naslov: Re: Energoprojekt - ENHL (II DEO) 6/27/2017, 12:22 | |
| Члан 41б Х М(1) Ако понуђач, након настанка обавезе објављивања понуде за преузимање, независно од тога да ли је иста утврђена решењем Комисије у складу са одредбама овог закона, у законском року не поднесе уредан захтев за одобрење објављивања понуде за преузимање или му Комисија одбије или одбаци захтев за одобрење објављивања понуде за преузимање или након што му је Комисија одобрила захтев за објављивање понуде за преузимање, не објави понуду за преузимање под условима и на начин из овог закона, или уколико Комисија обустави поступак преузимања, сваки акционар циљног друштва може путем месно надлежног привредног суда захтевати откуп акција, под условима под којима је морала бити објављена понуда за преузимање. | |
|
| |
| Naslov: Re: Energoprojekt - ENHL (II DEO) 6/27/2017, 12:23 | |
| Ja sam upravo o tome pisao. | |
|
| |
civas Just looking
Broj poruka : 2 Points : 10 Datum upisa : 30.03.2017
| Naslov: Re: Energoprojekt - ENHL (II DEO) 6/27/2017, 13:22 | |
| Kada je objavljena ponuda za preuzimanje? Mozda sam nesto propustio? Koliko sam ja video objavljena je samo namera o preuzimanju a po meni to nije isto sto i ponuda za preuzimanje. | |
|
| |
Sole Just looking
Broj poruka : 30 Points : 129 Datum upisa : 01.02.2009
| Naslov: Re: Energoprojekt - ENHL (II DEO) 6/27/2017, 14:21 | |
| - civas ::
- Kada je objavljena ponuda za preuzimanje? Mozda sam nesto propustio?
Koliko sam ja video objavljena je samo namera o preuzimanju a po meni to nije isto sto i ponuda za preuzimanje. Komisija za hartije od vrednosti im je nalozila da objave ponudu: [You must be registered and logged in to see this link.] | |
|
| |
civas Just looking
Broj poruka : 2 Points : 10 Datum upisa : 30.03.2017
| Naslov: Re: Energoprojekt - ENHL (II DEO) 6/27/2017, 14:38 | |
| ako mislis na tacku 6. ona kaze "Nalaze se licima iz tacke 1.. ... .., te da podnesu Komisiji za hartije od vrednosti zahteve za odobrenje objavljivanja ponude za preuzimanje ciljanih drustava ... ... , u roku od 30 dana od dana prijema ovog resenja." Koliko sam upoznat oni jos nisu podneli zahtev za odobrenje objavljivanja. Da li posle toga sledi objavljivanje ili ne. Kad obvjave onda valjda ne smeju da trguju sa akcijama a do tad valjda smeju.
Ovo je moje vidjenje, a mozda sam sve pogresno shvatio. | |
|
| |
Stane Dolanc Our family
Broj poruka : 339 Points : 823 Datum upisa : 22.05.2007
| Naslov: Re: Energoprojekt - ENHL (II DEO) 6/27/2017, 16:19 | |
| Bojović & co ne smeju da trguju akcijama od trenutka nastanka obaveze podnošenja ponude za preuzmanje. Do sada se nije desilo da KzHOV nekome ne dozvoli da da ponudu, stim da ponudjivać mora da pruži dokaz da ima para za onoliko % koliko je spreman da preuzme. Do sada je od Bojoovića samo stigla namera o preuzimanju, cena koja je bila na berzi tog dana za njega važi kao cena za ENHL koja će biti navedena u ponudi. A može i svojevoljno da postavi veću cenu.
armando.banja@ ne vidim ni ja o kakvoj "prevari" govoriš. Ako je cena koju u ponudi bude neveo Bojović ispod tvojih očekivanja ti nemoj da mu prodaš akcije.
| |
|
| |
WildCherry Just looking
Broj poruka : 5 Points : 25 Datum upisa : 02.06.2017
| Naslov: Re: Energoprojekt - ENHL (II DEO) 6/27/2017, 21:22 | |
| | |
|
| |
Zidar a slobodan Just looking
Broj poruka : 5 Points : 25 Datum upisa : 22.06.2017
| Naslov: Re: Energoprojekt - ENHL (II DEO) 6/27/2017, 21:58 | |
| Ako je Milovanovic taki cojek, iksan nije pod vagres, koji su ga birali za serifa? | |
|
| |
Trade Now VIP
Broj poruka : 404 Points : 1837 Datum upisa : 13.04.2014
| |
| |
Sole Just looking
Broj poruka : 30 Points : 129 Datum upisa : 01.02.2009
| Naslov: Re: Energoprojekt - ENHL (II DEO) 6/28/2017, 10:20 | |
| | |
|
| |