Potpisani sporazumi o saradnji sa NIS-om i Energoprojektom окт 27. 2015. 18:10 Objavljeno u PRIVREDA
sberbankBEOGRAD, Sberbanka u Srbiji saopštila je da je danas potpisala sporazume o saradnji sa Naftnom industrijom Srbije /NIS/ i „Energoprojektom“ iz Beograda.
Sporazumi su potpisani u okviru srpsko-ruskog poslovnog foruma u Moskvi, gdje učestvuje oko 120 kompanija iz Srbije i oko 100 kompanija iz Rusije.
U saopštenju se navodi da je ruska Sberbanka odobrila građevinskoj firmi „Energoprojekt“ bankarsku garanciju u iznosu od 50 miliona evra.
Saradnja te banke sa NIS-om i „Energoprojektom“, kako je istaknuto, imaće pozitivne efekte i na privredu Srbije. Srna
U saopštenju se navodi da je ruska Sberbanka odobrila građevinskoj firmi „Energoprojekt“ bankarsku garanciju u iznosu od 50 miliona evra.
I to izvesno na nezakonit nacin, bez saglasnosti skupstine akcionara konkretnog drustva o raspolaganju imovinom velike vrednosti !!
Investitor: GAZPROM (OAO "GAZPROM Transgaz Belarus") i izvođač radova: Energoprojekt Oprema a.d. iz Beograda ugovorili su projekat "ključ u ruke" – Izgradnja Energo centra sa trigeneracijom za potrebe snabdevanja električnom, toplotnom i rashladnom energijom poslovno komercijalnog kompleksa Gazproma u Minsku, Belorusija.
Ukupna vrednost radova iznosi 50.055.282 USD. Rok za realizaciju projekta je 23 meseca. ˝˝ Znaci OPREMA a.d. je usla u ovaj aranzman sa garancijama i imovinom velike vrednosti !!!!! Bice mozda skupstina a mozda i nesaglasnosti
_________________ "Umesto retrovizora moramo uzeti u ruke dvoglede" iz ekspozea PM. - E ovo je Aco moj izum !!
Big Mile VIP
Broj poruka : 1658 Points : 6510 Datum upisa : 19.02.2011
Vidim generalni nosi značku Energoprojekta. Mogla bi uprava da pošalje i nama akcionarima značke i ostalu rekvizitu da i mi malo nosio na reveru kad nam se nosi. Kalendare se nešto ne sećam da su deljeni, evo ide nova godina, pa je prava prilika za tako nešto. Meni bi najviše godio kačket sa znakom Energoprojekta.
Ima dosta radnika akcionara pa neka prenesu ideju, neka lobiraju, da se vidi kolko nas ima.
Sasuolo VIP
Broj poruka : 206 Points : 877 Datum upisa : 07.11.2011
Vidim generalni nosi značku Energoprojekta. Mogla bi uprava da pošalje i nama akcionarima značke i ostalu rekvizitu da i mi malo nosio na reveru kad nam se nosi. Kalendare se nešto ne sećam da su deljeni, evo ide nova godina, pa je prava prilika za tako nešto. Meni bi najviše godio kačket sa znakom Energoprojekta.
Ima dosta radnika akcionara pa neka prenesu ideju, neka lobiraju, da se vidi kolko nas ima.
Edit: Mod. D
_________________ He makes millions of dollars come out of those phones. He is the most revered of all species: a Big Swinging Dick.
faceman Still learning
Broj poruka : 56 Points : 264 Datum upisa : 16.10.2015
Ja bih pre rekao da su rezultati na nivou od prošle godine. Jedino ako su očekivanja bila mnogo veća
Ovi brojevi ne znace nista, posto su za maticno drustvo iskljucivo. Bitni su konsolidovani brojevi da bi se razumeo stvari rezultat grupe. Mislim da je jedno milion puta poentirano!!!
_________________ He makes millions of dollars come out of those phones. He is the most revered of all species: a Big Swinging Dick.
Trade Now VIP
Broj poruka : 404 Points : 1837 Datum upisa : 13.04.2014
ENHL je razocarao u trecem kvartalu,ali i ja mislim da su konsolidovani rezultati mnogo vazniji. Godisnji i polugodisnji bili su sasvim dobri. Sudeci i po vestima a i poslednjih nekoliko potpisanih ugovora u kratkom roku,ENHL radi sasvim dobro. Dividenda sledece godine ne bi smela biti manja od ove , EPEN i ENOP su odlicni , tako da mislim da akcionari ovde nemaju mnogo razloga za brigu.
Ars Vivendi VIP
Broj poruka : 2817 Points : 8028 Datum upisa : 21.01.2009
Stize dividenda,17 dinara po akciji. U izvestaju stoji da je ugovoreno 203,6 miliona evra novih poslova,sto je 73% od godisnjeg plana. Kad se saberu poslovi posle Septembra po mojoj racunici ENHL je premasio svoj godisnji plan. Ima li nekih novih poslova na vidiku?
pepermint VIP
Broj poruka : 2694 Points : 6094 Datum upisa : 05.02.2014
Čudno da niko ne piše o opštoj brljotini prilikom isplate ovogodisnje dividende koja za većinu akcionara jos uvek traje a kada ce biti okončana .... jos uvek ne znamo....
Naime rukovodstvo ENHL koje je aktivno/pasivno ucestvovalo u Upravi ENERGO BROKERA prepustilo je skoro sve svoje akcionare TESLA Kapitalu ( vrhunskim mesetarima) po automaatizmu.Samo manji broj akcionara koji su samostalno uradili prenos HoV otisli su u MVI , Jorgic B. i sl.
Rezulat je danas da su samo akcionari koji su imali akcije kod MVI nekim cudom dobili dividendu do danas dve nedelje od isplate CRHoV -u. Za to vreme Tesla ( kakva surova zloupotreba i skrnjavljene imena) nateruje akcionare da mu potpisu saglasnost na njihovu proviziju od 2% sa neizvesnom isplatom. Ovako ponasenje i otimačina je zrelo za Komisiju .
_________________ "Umesto retrovizora moramo uzeti u ruke dvoglede" iz ekspozea PM. - E ovo je Aco moj izum !!
Ars Vivendi VIP
Broj poruka : 2817 Points : 8028 Datum upisa : 21.01.2009
Čudno da niko ne piše o opštoj brljotini prilikom isplate ovogodisnje dividende koja za većinu akcionara jos uvek traje a kada ce biti okončana .... jos uvek ne znamo....
Naime rukovodstvo ENHL koje je aktivno/pasivno ucestvovalo u Upravi ENERGO BROKERA prepustilo je skoro sve svoje akcionare TESLA Kapitalu ( vrhunskim mesetarima) po automaatizmu.Samo manji broj akcionara koji su samostalno uradili prenos HoV otisli su u MVI , Jorgic B. i sl.
Rezulat je danas da su samo akcionari koji su imali akcije kod MVI nekim cudom dobili dividendu do danas dve nedelje od isplate CRHoV -u. Za to vreme Tesla ( kakva surova zloupotreba i skrnjavljene imena) nateruje akcionare da mu potpisu saglasnost na njihovu proviziju od 2% sa neizvesnom isplatom. Ovako ponasenje i otimačina je zrelo za Komisiju .
Nakon intervencije vecine akcionara TESLA/CRHoV uplatio dividendu bez provizije na namenske racune gde se akcije i nalaze.. Info radi........
Teletrader Old member
Broj poruka : 994 Points : 2799 Datum upisa : 05.09.2008
Info radi... Dakle bilo je dovoljno da ih samo prozoveš na ovom forumu i da se oni user.... itd! A da pišeš komisiji je malo "opasno" iz tvog ugla gldanja, zar ne? Kakva si ti samo faca!
Tenerife VIP
Broj poruka : 739 Points : 2460 Datum upisa : 02.10.2013