| Naftna Industrija - NIIS 9. DEO | |
|
+90Limited011 FatCat beljic100 Zmark Dragan11 Karlo Nikollla Kobe Bryant adamm Bond draggon Bojjan Ivan2211 Aleks Tom80 trind Zeljko Zrimi Drasko Bochek Joca Fmember JMBR BojanNS zekapeka Folio MIlanNoviSad Zexx Aritmeticar Voiceoflaw flyer Zeljko321 Motika Sutra philips1 Dragivoje Dalaj Lama Boza Belex mr Bean Dr. Gocili malecki Fast boban75 gaggii Jovan I Friz Sahbaz vladimir85 Al Kapone Zwiebel Ceras LUMTDZOS Popaj Momir Boranija Roman Abramovich tandaric Teletrader Jaca Trade Now Maca Ars Vivendi pepermint gogloee Sasuolo Racunarko vladimir1976 ivvan Sneki Fokus MilanR MORNAR Dragot Dragan555 Taliban Jerry Springer capriolo Smile MYSTIC021 Aca kurbla Big Mile Strbac Tenerife Frenky Red max govedinho Taliano Vladulns Urosk 94 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
Zeljko321 VIP
Broj poruka : 497 Points : 1462 Datum upisa : 19.01.2013
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 9. DEO 3/10/2015, 19:27 | |
| - Taliano ::
- Jos je gore ako uporedis sa svajcarskim frankom.Imamo veliki pad akcije i veliki rast dolara i svajcarca.Ako si sa tim kalulisao marta 2014-svaka cast,cestitam.Dividenda od 15% po mom misljenju jednostavno nije realnost.
I ja smatram da samo dobra dividenda moze da izvuce akciju iz bunara. sacekacemo je pa onda videti sta dalje | |
|
| |
Aca kurbla VIP
Broj poruka : 580 Points : 1636 Datum upisa : 17.02.2014
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 9. DEO 3/10/2015, 19:47 | |
| Tacno tako
Nije problem sto na ovoj akciji ima losih vesti na kilo..,ovde je problem sto nema nijedne dobre | |
|
| |
malecki Still learning
Broj poruka : 60 Godina : 40 Localisation : Salzburg Points : 60 Datum upisa : 28.02.2015
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 9. DEO 3/10/2015, 20:34 | |
| - Aca kurbla ::
- Tacno tako
Nije problem sto na ovoj akciji ima losih vesti na kilo..,ovde je problem sto nema nijedne dobre Od 1200 "kompanija" na Beogradskoj berzi njih 8 ispunjava uslove listiranja na berzi koje je propisala ista ta berza, 200 njih ima prospekt a neispravne, netačne FI,, a ostali bukvalno nemaju nista.... toliko o našem tržištu kapitala | |
|
| |
Aca kurbla VIP
Broj poruka : 580 Points : 1636 Datum upisa : 17.02.2014
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 9. DEO 3/10/2015, 21:01 | |
| Nisam bas to mislio,NISS je jedna od retkih kompanija sa transparetnim poslovanjem na belexu,i s obzirom sta ostali u prvih 15 rade...ali jednostavno okolnosti su takve...Btw ko god da je vecinski vlasnik ove kompanije,trpeo bi iste posledice | |
|
| |
Big Mile VIP
Broj poruka : 1658 Points : 6510 Datum upisa : 19.02.2011
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 9. DEO 3/10/2015, 21:09 | |
| malecki, i MTBN je bila na A listingu pa znamo kako je prošla, tako da ni za tih 8 nebih baš stavio ruku u vatru. Inace ba belexu postoji tacno 911 izdavalaca-AD | |
|
| |
malecki Still learning
Broj poruka : 60 Godina : 40 Localisation : Salzburg Points : 60 Datum upisa : 28.02.2015
| |
| |
vladimir85 Just looking
Broj poruka : 21 Points : 33 Datum upisa : 17.01.2015
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 9. DEO 3/11/2015, 06:26 | |
| A kada ce NIIS izaci na stranu berzu kako je najavljivano ranije i sta bi tada bilo sa akcijama? | |
|
| |
Zeljko321 VIP
Broj poruka : 497 Points : 1462 Datum upisa : 19.01.2013
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 9. DEO 3/11/2015, 07:40 | |
| Po mom skromnom misljenju, ovde veliki ne kupuju i pustaju akciju niz vodu kako bi smanjili pondere, a mali naravno cekaju uzlazni trend kako bi poceli da kupuju. Sve ostalo je nebitno, i lose vesti, koje i nisu bas toliko lose, ni cinjenica da je NIS mozda jedina transparentna kompanija na Belexu, koja trenutno vredi makar dva puta vise od trenutne cene. jednostavno nasa berza je takva kakva jeste. E sad ko moze tu da pliva taj ostaje , ko ne moze odlazi. U principu svi smo mi pomalo mazohisti. | |
|
| |
Taliano Forum queen
Broj poruka : 1475 Points : 6231 Datum upisa : 23.02.2011
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 9. DEO 3/11/2015, 08:12 | |
| Tacno tako.Treba dosta strpljenja i zivaca na belexu.Stranci malo kupuju sto zbog turbulentnosti,sto zbog toga sto se Srbija izbegava a i zbog zapadne direktive da se Gazprom pritiska. _________________ Istina je-veliki sam fan NIISa. I šta je tu loše? Navijam za njih i to ne krijem!!
| |
|
| |
Dragivoje Our family
Broj poruka : 267 Points : 715 Datum upisa : 03.06.2011
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 9. DEO 3/11/2015, 09:49 | |
| @malecki Ovde samo NIIS i ništa više,,,, ostalo je mačka u džaku Možda bi to moglo da se kaže teoretski i po lepim željama, ali nažalost danas je takvo stanje i splet okolnosti za NIS-a da je, po meni, mogućnost rasta NIS-a samo u domenu takođe teorije. I to nevezano za dividendu - pitanje je i da li će poslovanje 2015.g. omogućiti dividendu za 2016? Ustvari jedinu mogućnost za rast akcije NIS-a vidim u tome da Rusi reše da ga prodaju, ovako trend će ići na dole, samo je pitanje gde će se zaustaviti. | |
|
| |
Tenerife VIP
Broj poruka : 739 Points : 2460 Datum upisa : 02.10.2013
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 9. DEO 3/11/2015, 10:00 | |
| Kad već teoretišemo, kolega Dragivoje, moje mišljenje je da treba sačekati još neko vreme kako bi se NIIS otresao od viška zaposlenih, onda od Rusa otkupimo po fer ceni od 50% onoga što su platili za NIIS, bratski se izljubimo i . _________________ Folk je narod, turbo je sistem ubrizgavanja goriva pod pritiskom u cilindar motora sa unutrašnjim sagorevanjem
Turbo folk je gorenje naroda, svako pospešivanje tog sagorevanja je turbo folk, razbuktavanje najnižih strasti kod homo sapiensa
Glasački listić koji omogućuje svakoj budali da ga ispravno popuni je turbo folk
| |
|
| |
flyer Still learning
Broj poruka : 122 Points : 374 Datum upisa : 07.07.2014
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 9. DEO 3/11/2015, 10:07 | |
| - Zeljko321 ::
- Po mom skromnom misljenju, ovde veliki ne kupuju i pustaju akciju niz vodu kako bi smanjili pondere, a mali naravno cekaju uzlazni trend kako bi poceli da kupuju. Sve ostalo je nebitno, i lose vesti, koje i nisu bas toliko lose, ni cinjenica da je NIS mozda jedina transparentna kompanija na Belexu, koja trenutno vredi makar dva puta vise od trenutne cene. jednostavno nasa berza je takva kakva jeste. E sad ko moze tu da pliva taj ostaje , ko ne moze odlazi. U principu svi smo mi pomalo mazohisti.
Sve točno. Još kad uzmeš u obzir da su ga Rusi platili 580 dinara, a sad je malo više. Pa potom ulaganja u firmu od oko 600 dinara po akciji... A kakva je tad NIS bio firma (čitaj gubitaš), a kakva je danas (čitaj P/E = 4, što ima malo koja firma) | |
|
| |
flyer Still learning
Broj poruka : 122 Points : 374 Datum upisa : 07.07.2014
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 9. DEO 3/11/2015, 10:09 | |
| Zanimljiv kanal na NIS-u | |
|
| |
Tenerife VIP
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 9. DEO 3/11/2015, 10:26 | |
| Jel uzima neko u obzir TSF? _________________ Folk je narod, turbo je sistem ubrizgavanja goriva pod pritiskom u cilindar motora sa unutrašnjim sagorevanjem
Turbo folk je gorenje naroda, svako pospešivanje tog sagorevanja je turbo folk, razbuktavanje najnižih strasti kod homo sapiensa
Glasački listić koji omogućuje svakoj budali da ga ispravno popuni je turbo folk
| |
|
| |
malecki Still learning
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 9. DEO 3/11/2015, 11:45 | |
| Pa kaže Negativan trend će se nastaviti sve do objavljivanja rezultata negativnog Q1, nakon čega bi trebalo da bude dotaknuto dno od 600 rsd. U međuvremenu biće prostora za špekulativne ulaze sa zaradom od 70 -80 rsd. Rastući trend počinje objavom procenta dividende, za koju mislim da će biti veći od 25 % jer to NIIS-u odgovara, em vraća potraživanja koja nikada neće moći na drugi način naplatiti em dolazi do love koja im je potrebna za nova ulaganja,, ovo traje sve do preseka za dividendu koji će biti u junu mesecu. tako ja to vidim | |
|
| |
Ars Vivendi VIP
Broj poruka : 2817 Points : 8028 Datum upisa : 21.01.2009
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 9. DEO 3/11/2015, 11:59 | |
| He, he... A evo i ja da malo gledam u kristalnu kuglu ali kod ove gospodje Jasno je da će q1 biti loš, to može samo da pogura cenu na dole u podrum.... Dividenda može i da izostane s objašnjenjem da je kriza i da firma po podacima iz q1 ide dodjavola i da treba iz predostrožnosti dobit ostaviti kao nerasporedjenu (to ne znaći da novac stoji na računu - već je sve vreme na raspolaganju firmi za ulaganje itd...). Ako baš moraju da isplate dividendu (bili su valjda obavezni kupoprodajnim ugovorom ali beše li na 3 ili 4 god? Posle toga - po odluci skupštine....) onda će ići na minimalnu dividendu jer nema logike za nešto drugo. Osim toga, bolje je ne isplaćivati dividendu ako će firma taj novac da uloži i obrne (za sve akcionare je to bolje) - pretpostavka da znaju kako će taj novac da ulože i šta se time dobija. Koliko znam Rusi imaju nameru još da ulažu u rafineriju Pančevo, a to košta, shodno tome, bolje je ulagati svoje pare nego se još zadužiti (mada se oni zadužuju kod Gasproma u Rusiji, pa je i pitanje kolike su tu dogovorene kamate?). Isplata dividende (ako je bude) ide tek u novembru, kao prošle godine, a do tada ko živ ko mrtav.... _________________ Prazan listić nije stav! Izaberi da drugi ne bi birali umesto tebe!
| |
|
| |
malecki Still learning
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 9. DEO 3/11/2015, 12:42 | |
| - Ars Vivendi ::
- He, he...
A evo i ja da malo gledam u kristalnu kuglu ali kod ove gospodje
Jasno je da će q1 biti loš, to može samo da pogura cenu na dole u podrum....
Dividenda može i da izostane s objašnjenjem da je kriza i da firma po podacima iz q1 ide dodjavola i da treba iz predostrožnosti dobit ostaviti kao nerasporedjenu (to ne znaći da novac stoji na računu - već je sve vreme na raspolaganju firmi za ulaganje itd...).
Ako baš moraju da isplate dividendu (bili su valjda obavezni kupoprodajnim ugovorom ali beše li na 3 ili 4 god? Posle toga - po odluci skupštine....) onda će ići na minimalnu dividendu jer nema logike za nešto drugo.
Osim toga, bolje je ne isplaćivati dividendu ako će firma taj novac da uloži i obrne (za sve akcionare je to bolje) - pretpostavka da znaju kako će taj novac da ulože i šta se time dobija.
Koliko znam Rusi imaju nameru još da ulažu u rafineriju Pančevo, a to košta, shodno tome, bolje je ulagati svoje pare nego se još zadužiti (mada se oni zadužuju kod Gasproma u Rusiji, pa je i pitanje kolike su tu dogovorene kamate?).
Isplata dividende (ako je bude) ide tek u novembru, kao prošle godine, a do tada ko živ ko mrtav.... Šta očekujete od naredne godine? (2015.)"Ja sam optimista u životu, ali pesimista u planiranju. Planirali smo aktivnosti sa potpuno drugom cenom nafte, ali život unosi sopstvene «korekcije» – danas je cena ugljovodonične sirovine na rekordno niskom nivou. Prinuđeni smo da korigujemo svoje planove, da ciljeve rangiramo po prioritetu i da smanjujemo sve vrste troškova. Sveukupna ekonomska situacija daje nam osnov za pesimistička predviđanja. Očekujemo da će naredna godina biti još teža za našu kompaniju nego ova, ali nismo promenili politiku s dividendama. Takođe ne planiramo značajnije smanjenje investicionog programa za sledeću godinu. Planiramo da, kao i ove godine, uložimo oko 40 milijardi dinara. To je za nas veoma ozbiljan izazov."Intervju Kirila Kravčenka za „Politiku“ | |
|
| |
MilanR VIP
Broj poruka : 136 Localisation : Nis Points : 401 Datum upisa : 26.09.2012
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 9. DEO 3/11/2015, 13:28 | |
| Ok, malecki, bas kao sto pise slovima koja si zacrveneo:
,,nismo promenili politiku sa dividendama"
a to znaci: ,,dobicete garantovanih 15% i vrlo verovatno cemo da vas castimo sa 10% preko.
I to je to narode. Nemojte da se sad opet ,,lozimo" kao proslog proleca, molim vas (secate se onog: ,,Pokazace njima Vucic, pa ce da vide svog Boga, ima da daju mnoooogo veliku dividendu" ).
Naravno da nije bilo tako. Nece ni ove godine. I zato, ako je tvoja prica o vecoj dividendi dobronamerna i zaista verujes u nju, a ne plasiras je u svrhu paljenja mase, savetujem ti da pogledas malo unazad... | |
|
| |
malecki Still learning
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 9. DEO 3/11/2015, 14:07 | |
| - MilanR ::
- Ok, malecki, bas kao sto pise slovima koja si zacrveneo:
,,nismo promenili politiku sa dividendama"
a to znaci: ,,dobicete garantovanih 15% i vrlo verovatno cemo da vas castimo sa 10% preko.
I to je to narode. Nemojte da se sad opet ,,lozimo" kao proslog proleca, molim vas (secate se onog: ,,Pokazace njima Vucic, pa ce da vide svog Boga, ima da daju mnoooogo veliku dividendu" ).
Naravno da nije bilo tako. Nece ni ove godine. I zato, ako je tvoja prica o vecoj dividendi dobronamerna i zaista verujes u nju, a ne plasiras je u svrhu paljenja mase, savetujem ti da pogledas malo unazad... Mislim da nije problem u mom optimizmu i dobroj nameri, koliki je problem što ste Vučku poverovali | |
|
| |
Sneki Beli Mag
Broj poruka : 5404 Localisation : Centar grada Points : 6907 Datum upisa : 21.05.2007
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 9. DEO 3/11/2015, 19:20 | |
| Ko nije prodao na vreme sada kuka i loži se kako nije strašno... Ovo posle objave 1q ide još dole, samo kosmos zna koliko duboko (550??), ali će u jednom trenutku krenuti na gore.... Ali sigurno ne brzo. Ni q2 neće "ispeglati" bilanse, ali firma i dalje nije krš, i na duuuge staze će doneti zaradu, ko bude strpljiv. Samo je štete što su mnogi ovde iz tvrdoglavosti zarobili keš. Lepo su vam kolege govorile da prodate pre dividende po +900 ali niste hteli - sad nema kajanja, znate i sami posle čega.... _________________ Kupite akcije, uzmite pilule za spavanje, spavajte i kada se probudite bićete bogati...
| |
|
| |
Sneki Beli Mag
Broj poruka : 5404 Localisation : Centar grada Points : 6907 Datum upisa : 21.05.2007
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 9. DEO 3/11/2015, 19:51 | |
| A sad malo da pogledamo u ogledace, ogledalce, ko je najviše zgrešio? - smile ::
- Nekako mi se javlja da nisam pogrešio kada sam prodao po 940 din.....
10 Sep 2014 - 13:33
- Jerry Springer ::
- Budi srecan sto mozes da udjes na 7.5 eura po akciji nazad. NIS ce kad tad imati trzisnu kapitalizaciju od bar 3-4 milijarde evra.
- Tenerife ::
- @smile
bravo za tvog brokera, tako treba i on da zaradi koji deo procenta. Mislim, ući i izaći nisačim i čekati da u vreme isplate dividende akcija bude na starom? Ne bih više da smetam sa ciframa, jel da sam preterao, ali razmisljajući o tržišnom nalogu u sitnim satima odlučio da pokupim na dnu sa preostalim kešom u vrednosti 30% akcija nisa još neku akciju pa ako ode gore, onda win-win -što reče kolega u postu iznad. Gde drugo ulagati ova dva meseca?
- Big Mile ::
- Smile, da ce danas pasti za dividendu to su svi znali i to se podrazumevalo, ali poenta diskusije je bila da nece mnogo ispod 900 i da nece na prošlogodišnji nivo. Ti si eto juce prodao i izgubio dividendu, platio izlaznu proviziju, trebaš platiti i ulaznu proviziju,na koliko treba da padne da bi nešto zaradio? Sem ako 1-2% zarade smatraš vredno truda i nerviranja.Sa velikom pažnjom cu od sada pratiti ovaj tvoj majstorski potez, cisto da i ja naucim kako se trguje špekulativno.
https://www.aikb.net/t1635p792-naftna-industrija-niis-7-deoDa sad ne citiram i komičara iz Italije... ali bilo je još bisera, Red Max i ekipa iz CRO. _________________ Kupite akcije, uzmite pilule za spavanje, spavajte i kada se probudite bićete bogati...
| |
|
| |
Red max Our family
Broj poruka : 280 Points : 1247 Datum upisa : 09.02.2013
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 9. DEO 3/11/2015, 20:18 | |
| Komičar Red Max je napisao da je izašao relativno na vrijeme,po 880.I zašto je izašao i to real time,bez naknadne pameti. Jbg,nisam vidovit kao neki koji su znali da će nafta roknuti ovako.
_________________ Na burzi moraš biti budala da uspiješ,oni najbolje prolaze,jer samo budale kupuju kad pametne glave crnjače o kraju svijeta i ekonomije....
| |
|
| |
Dragan555 Old member
Broj poruka : 1489 Points : 3162 Datum upisa : 18.01.2014
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 9. DEO 3/11/2015, 20:34 | |
| Tacno tako to se nije dalo naslutiti. Mene vise cudi da sad ima potraznje. Istina upola manje nego ponude ali opet. Nekako sama situacija sa gorivom vuce na dole. Jos da Dolar u trenutku kad pisem nije na 1.05457 nafta bi bila jos jeftinija. A i to moze da se okrene protiv naftasa jer za dalje jacanje dolara nema jos puno prostora. Ili mozda gresim? | |
|
| |
Red max Our family
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 9. DEO 3/11/2015, 20:53 | |
| Jedan prijedlog za one koje se klade na oporavak nafte i vjeruju da dolar neće rasti do neba. Dakle,moja preporuka je NORW. To je ETF koji prati Norveški index,znači bogatu i sređenu državu sa AAA rejtingom,,gdje žive pametni i civilizirani ljudi,ETF koji sadrže najbolje od Norveškog gospodarstva i isplaćuje dividendu od preko 6%. Izgubio je dosta na vrijednosti zbog pada valute prema dolaru te naravno nafte. | |
|
| |
Frenky VIP
Broj poruka : 516 Godina : 49 Localisation : Vrbas Points : 1581 Datum upisa : 19.07.2009
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 9. DEO 3/11/2015, 21:56 | |
| Izgeda je situcija da netreba kupovati akciju vise nego sto su rusi platili 580 din. a to bi moglo biti sledece nedelje. | |
|
| |
Big Mile VIP
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 9. DEO 3/11/2015, 22:55 | |
| Sneki, ti postovi su iz juna meseca 2014 kada se nisu znali q2 rezultati, dakle kada niko živ nije mogao ni u ludilu da predvidi ovo. Posle toga se stvar malo zatalasala, ali ništa ozbiljno sve do 05.11.14. kada su objavljeni q3 rezultati. E tada su svi iskusniji poizlazili ili bar dobro skratili poziciju jer je sve bilo potpuno jasno.Dakle svi koji su se tada iskrcali na 860 i više pre toga nisu ništa posebno izgubili u odnosu na one koji su se iskrcali pre dividende na 930-940, jer su uzeli neto dividendu od 68 din. | |
|
| |
Momir Old member
Broj poruka : 2084 Points : 5785 Datum upisa : 06.12.2008
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 9. DEO 3/11/2015, 23:06 | |
| Ali je kolega Smile pisao kako ga je broker nazvao i predložio mu da proda pre dividende, ali ste ga ismejali, što se iz citiranih postova vidi. Tako da nije korektno to što pišeš. Ako nisi znao nije trebalo da ga ismejavaš i pričaš priče o troškovima itd.
Ništa, svako je odlučivao za sebe i ja sam prodao na nekih 850 i udarao sam glavom o zid što nisam imao petlju da poslušam kolegu Smile i njegovog brokera. A ti ako misliš da je dobro što nisi prodao, to je naravno tvoje pravo i ja ti želim puno sreće!
Priča o dividendi je jednostavno smešna, koliko se sećam kolega Smile je izašao na +900 i obavesti nas da ulazi u AERO, a ti si uze 60+ din i sad si na ivici da sklizneš ispod 600 din a smejao si mu se....
_________________ “Cash combined with courage in a crisis is priceless.”
| |
|
| |
Taliano Forum queen
Broj poruka : 1475 Points : 6231 Datum upisa : 23.02.2011
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 9. DEO 3/11/2015, 23:14 | |
| Iskrcavao sam se i ponovo ukrcavao sa 30% portfelja.Na kraju balade-zadovoljan.Ako dodje na 650-ukrcavam.Nesto mi je ovde pun brod sveznalica,a obimi malecki.Vise strpljenja preporucujem-i bice sve OK.Nadam se da nema onih koji su kupovali na kredit!!! _________________ Istina je-veliki sam fan NIISa. I šta je tu loše? Navijam za njih i to ne krijem!!
| |
|
| |
Momir Old member
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 9. DEO 3/11/2015, 23:18 | |
| BigMile šta god da odgovoriš, moj odgovor je: Šta god da si uradi, čestitam! Pozdrav za Italijanske državljane... _________________ “Cash combined with courage in a crisis is priceless.”
| |
|
| |
Trade Now VIP
Broj poruka : 404 Points : 1837 Datum upisa : 13.04.2014
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 9. DEO 3/11/2015, 23:22 | |
| - Big Mile ::
- Dakle svi koji su se tada iskrcali na 860 i više pre toga nisu ništa posebno izgubili u odnosu na one koji su se iskrcali pre dividende na 930-940, jer su uzeli neto dividendu od 68 din.
Ja to ovako posmatram za ovaj konkretan slučaj. Bolje je kapitalizovati akciju odmah i ne čekati dividendu. Time se kupuje vreme za ulaz u akcije koje još nisu porasle. Dividenda jeste stigla ali sa velikim razmakom u vremenu kada su neke akcije završile rastući trend. Dakle ovi na ceni od oko 860 su izgubili vreme a vreme je novac. Pisao sam dosta o tome u vremenu pre dividende, ali se velikoj većini to nije sviđalo. Nisam imao istomišljenike ali to nije uticalo na moj lični bilans. Nemam običaj da koristim smaljije(možda i zbog toga što je ograničen izbor) ali ovog puta ću napraviti izuzetak . | |
|
| |
Tenerife VIP
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 9. DEO 3/11/2015, 23:29 | |
| Vidim da se svi pravdaju, ja izašao oko 911, a to više nikog nije briga. Pluskvamperfekat i gotovo!
Ne ulazim do daljnjeg. Čekam. Šta čekam, neznam. Kad procenim da je pravi trenutak, tek onda. _________________ Folk je narod, turbo je sistem ubrizgavanja goriva pod pritiskom u cilindar motora sa unutrašnjim sagorevanjem
| |
|
| |
Red max Our family
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 9. DEO 3/11/2015, 23:32 | |
| Mislim,zaista rasprava tipa čiji je veći...jedan prodao na 940,ostao bez dividende od 68 dinara,kasnije nakon FIQ3 moglo se bez problema prodati po 860,znači razlika je 940-68=872 prema 860 cijelih 12 dinara a današnja je cijena koliko ono? To što je netko prebacio u drugu akciju koja je rasla,tim bolje za njega ali to nema veze sa ničim. Btw. da se pohvalim,današnja cijena CBI 46.65,tad mi je bio ulaz na 39 i nešto,prije mjesec dana+rast dolara. Ja i Buffet druga dva. - Red max ::
- Berkshire also upped its stake in Suncor (NYSE:SU) by nearly 4M shares to 22.4M as oil prices plunged. However, the firm dumped the 41M-share stake in Exxon Mobil (NYSE:XOM) it held at the end of Q3, and its 5M-share stake in ConocoPhillips (NYSE:COP). Its 449K-share stake in Express Scripts (NASDAQ:ESRX) was also liquidated.
Ima udio u još tri manje naftne kompanije,računajući SU.
Za CBI je kupovao na svoje ime,ne za Berkshire,ukupno ima oko 30% kompanije,i moja malenkost je dioničar od prije dva dana... http://www.snl.com/irweblinkx/doc.aspx?iid=4234612&did=31199504
| |
|
| |
Momir Old member
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 9. DEO 3/11/2015, 23:35 | |
| - Tenerife ::
- @smile
bravo za tvog brokera, tako treba i on da zaradi koji deo procenta. Mislim, ući i izaći nisačim i čekati da u vreme isplate dividende akcija bude na starom? Ne bih više da smetam sa ciframa, jel da sam preterao, ali razmisljajući o tržišnom nalogu u sitnim satima odlučio da pokupim na dnu sa preostalim kešom u vrednosti 30% akcija nisa još neku akciju pa ako ode gore, onda win-win -što reče kolega u postu iznad. Gde drugo ulagati ova dva meseca?
A ovo kao nema veza, šta li? Kao zezao sam se.... Kao što se iz priloženog vidi ima forumaša koji čitaju šta pišete i što je važno PAMTE šta ste pisali! _________________ “Cash combined with courage in a crisis is priceless.”
| |
|
| |
Big Mile VIP
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 9. DEO 3/11/2015, 23:51 | |
| - Momir ::
- BigMile šta god da odgovoriš, moj odgovor je: Šta god da si uradi, čestitam!
Ako prelistaš malo postove videceš da sam izlazio tokom leta na nivoima oko 900 din.i kupovao druge hartije u prilicnim kolicinama što se lepo može videti iz Bondovih promena. Zadnjih par stotina komada sam prodao po 860 taj dan kada je bila prezentacija q3 rezultata. Covek mi javio koji je bio na licu mesta i ja bez razmišljanja odmah prodao. Dakle još od tada nemam ni komada i pisao sam da ga cekam na 600 i nešto, a sada možda i niže. Ja mislim da u junu 2014 ovo što se dešava sa NIIS-om zaista niko nije mogao ni da zamisli. | |
|
| |
Tenerife VIP
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 9. DEO 3/11/2015, 23:53 | |
| Sam sam kriv, nije me niko nagovorio da pišem. Fail,fail,fail > success. Nije sramota pasti, sramota je ne ustati! _________________ Folk je narod, turbo je sistem ubrizgavanja goriva pod pritiskom u cilindar motora sa unutrašnjim sagorevanjem
| |
|
| |
| Naftna Industrija - NIIS 9. DEO | |
|