Pisana ponuda je obavezna po zakonu. Još nije prošla ni jedna ponuda za preuzimanje gde sam imao akcije a da nisam dobio pisanu ponudu. To što je posao poveren MV to je ok jer je to Koletova firma. Onaj ko daje ponudu može da bira ko će mu biti korporativni agent i često traži ponude od više brokerskih kuća, a može i da se pogadja s njima.
_________________ Najviše volim zakone koji nemaju kaznene odredbe, ti su najbolji!
Milos86 VIP
Broj poruka : 2228 Godina : 38 Localisation : Nish Points : 1318 Datum upisa : 20.05.2007
Mozda ce i ovaj moj komentar biti koristan postojecim akcionarima Aik banke. Mislim da ce Kole ovde biti uporan i da ce ici do kraja,do 100%. Prethodni primeri firmi koje je on preuzimao pokazali su da je on placao sasvim pristojne ponude i da akcionari tu uopste nisu lose prosli. Pre svega tu mislim na Carnex i Pobedu holding. Ja bih rekao da ce on i posle ponude za preuzimanje nastaviti da kupuje pa je logisno da to nece biti ispod cene 1635. Mnogo ce zavisiti i od grka,koji bi mogli da mu prodaju paket po vecoj ceni,sto ce biti i dobra prilika za ostale akcionare. Naravno,sve ovo pisem sa velikom rezervom,posto ne znam poslovne rezultate za prethodnu godinu. Medjutim,mozda ne bi bilo lose za postojece akcionare da ih sacekaju.
Bond Moderator
Broj poruka : 13963 Localisation : Novi Sad Points : 52453 Datum upisa : 03.06.2009
Prethodni primeri firmi koje je on preuzimao pokazali su da je on placao sasvim pristojne ponude i da akcionari tu uopste nisu lose prosli. Pre svega tu mislim na Carnex i Pobedu holding.
Kod Carnexa je samo zemlja vredela više od cene koju je platio za celu firmu. Praktično je sve ostalo dobio za džabe, proizvodnju od njive do trpeze i BREND. Toliko o njegovom poštenju. Lopina, velika lopina.
Taliano Forum queen
Broj poruka : 1475 Points : 6231 Datum upisa : 23.02.2011
Pa i ovde ti zemlja koja je uzeta kao osiguranje za kredite glavna vrednost njegovog bankarskog"biznisa".Samo sto imam neki utisak da ce se malo zajebati...
_________________ Istina je-veliki sam fan NIISa. I šta je tu loše? Navijam za njih i to ne krijem!!
Ivan2211 VIP
Broj poruka : 419 Points : 885 Datum upisa : 31.05.2009
Da li Ljubisa jos uvek ima bilo kakav uticaj na poslovanje banke i donosenje odluka? Da li Kole sve ovo radi po strogim uputstvima nekada prvog coveka banke? Cini se da je u pitanju dobro osmisljen plan.
Bond Moderator
Broj poruka : 13963 Localisation : Novi Sad Points : 52453 Datum upisa : 03.06.2009
BELGRADE (Serbia), February 5 (SeeNews) – Erste Research said on Wednesday it has downgraded Serbian blue chip AIK Banka [BEL:AIKB] to 'hold' from 'accumulate' while raising its target price for the stock.
Lower estimates, lower interest rates and proximity of 2013 dividend have led to a target price of 1,700 dinars ($19.8/14.6 euro) per share, up from 1,600 dinars previously, Erste Research said in a note to investors.
The Erste analysts note that AIK Banka is valued well below its book value and also trades at a significant discount to peer group of banks with Central and Eastern Europe exposure. "This is mostly due to high risk profile for the country and high level of NPL that AIK Bank is coping with already for a long time."
"We believe that the new management is on the mission to restructure the bank, tighten up the risk procedures and engage more into retail business. If successful in these efforts, the new management could create a very attractive target for some player from the banking industry. Of course, this process might last from one to three years," the note said.
Earlier this week, Serbian sugar maker Sunoko - acting in concert with other shareholders - launched a tender offer for 62.09% of AIK at a price of 1,635 dinars per share.
According to Erste Research, it is realistic to expect that ATEBank’s 20.4% AIK stake - now owned by Piraeus Group - will be sold to Sunoko, considering the situation on Greek banking sector.
"As far as minority shareholders are concerned, we believe that a very small number of them would accept to sell at the price offered in this tender. We would expect that, after the tender for remaining shares is over, share price might drift south, but we see this only as a good entry opportunity," the note said.
AIK Banka closed down 1.59% at 1,613 dinars on the Belgrade bourse on Wednesday
Sutra PESIMISTA
Broj poruka : 1147 Points : 4402 Datum upisa : 11.12.2010
Djordje Daskalovic je potpisao ovaj tekst, pa je moje pitanje za njega zasto misli da ce grci prodati svoj deo, a on dize target na 1700? Sam sebi je kontradiktoran? Mozda mu nije dobro? :)
Zeljko321 VIP
Broj poruka : 497 Points : 1462 Datum upisa : 19.01.2013
Djordje Daskalovic je potpisao ovaj tekst, pa je moje pitanje za njega zasto misli da ce grci prodati svoj deo, a on dize target na 1700? Sam sebi je kontradiktoran? Mozda mu nije dobro? :)
A možda je tekst dobro plaćen?
Matthew Greenburgh Partner
Broj poruka : 1578 Localisation : EC4A 2BB Points : 2526 Datum upisa : 09.08.2007
Pa to mu Caric basira sigurno...sve ih je poredjao odzacar da mrace situaciju.
_________________ He makes millions of dollars come out of those phones. He is the most revered of all species: a Big Swinging Dick.
Milos86 VIP
Broj poruka : 2228 Godina : 38 Localisation : Nish Points : 1318 Datum upisa : 20.05.2007
Prema poslednjim podacima Centralnog registra, najveći kupac akcija AIK banke protekle nedelje je bio kastodi račun Unicredit banke.
Ovaj račun je prošle nedelje dokupio dodatnih 10.452 akcije po prosečnoj ceni od 1.635 dinara.
Ovo je vrlo interesantna tržišna situacija s obzirom da je u toku ponuda za preuzimanje po istoj ceni od strane M. Kostića koji sa povezanim licima kontroliše oko 38% vlasništva banke.
_________________ Kupite akcije, uzmite pilule za spavanje, spavajte i kada se probudite bićete bogati...
Milos86 VIP
mislim da se radi o nekom od fondova, treba kopati na podforumu https://www.aikb.net/f9-investicioni-fondovi Posebno treba ispratiti postove nekadašnjeg moda Dušana, tu negde se kriju i ti kastodi računi koji pripadaju fondovima... Ne kupuje to Kole, a ni Farmakom!
Milos86 VIP
Mislim da Kole ne kupuje.Zasto bi placao i jedan jedini dinar preko ponude-kakvu bi poruku imao time da saopsti!?! Ovo kupuje neko drugi koji time sto placa malo vise zeli da poruci:Evo kupujemo,kupite i vi...ili bar nemojte deponovati-pa da ga oderemo ko zeca na zadnjih 5%
_________________ Istina je-veliki sam fan NIISa. I šta je tu loše? Navijam za njih i to ne krijem!!
Nikola VIP
Broj poruka : 583 Points : 2009 Datum upisa : 06.12.2011
Nije nelogično da bi platio koji dinar više, i da se zato sakrije iza kastodija. Ali ne verujem da je on zato što mu nije u interesu da podgreva očekivanja da postoje druge zainteresovane strane za AIKB. Ali ko zna...
_________________ I don't want any of your get-rich-quick schemes but I do need to make a lot of money really fast.
Djavo Member
Broj poruka : 395 Points : 1502 Datum upisa : 05.04.2011