| Naftna Industrija - NIIS 7. DEO | |
|
+103Djekic Von Misha mili61 Berza011 Matans BojanNS Mistery 011 StariHrast Zane Tom80 Zexx Cope MHE kila(H)WATacina Boza Belex Lolo2 Dejansss Stane Dolanc Borodino piol C R A Z Y Cicija Trade Now LUMTDZOS Pajce hey-ho Al Kapone Ilija Tenerife Greta Mikica Urosk Cucla Zile Bond Kobe Bryant Slovenac1 Vladulns Nikola Jumbo Steve McQueen Zeljko321 Djepeto83 Ivan2211 Dejan1 Ars Vivendi Dragivoje Teletrader Big Mile Sneki insajderxxx Folio Aca kurbla boban75 Drasko Gocili Racunarko Dalaj Lama Matthew Greenburgh Roman Abramovich ivan45 mr Bean Jaca Popaj Dragan11 boxxi Aritmeticar Jerry Springer Zmark Frenky Sasuolo Aleks Friz kapmark Taliban Fast geogsi Dragan555 Beli philips1 Momir Boki72 Bojjan Boranija Fokus milicam Zalad neskroman Smile Dkolak Cermet MilanR Limited011 Miros Lav Sutra gogloee Red max Maca FatCat Fmember Baki. V Taliano MORNAR Dragot 107 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
Cermet VIP
Broj poruka : 304 Points : 1036 Datum upisa : 18.05.2008
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 7. DEO 2/20/2014, 12:13 | |
| A sećam se koliko euforično se prošle godine proslavljala hiljadarka...
U stilu pogledajte današnji dan kada je poslednji put cena NIS-a bila ispod 1000...
Jel' neko pravio procenu za koliko bi bilo realno u odnosu na investicije i ostale stvari, da se cena recimo 1. 3. ove godine razlikuje od cene 1. 3. prošle godine? | |
|
| |
Jerry Springer VIP
Broj poruka : 225 Localisation : Backa Points : 948 Datum upisa : 22.01.2012
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 7. DEO 2/20/2014, 15:00 | |
| Bice 5000 za 5 godina rekao Kiril. | |
|
| |
Dragan555 Old member
Broj poruka : 1489 Points : 3162 Datum upisa : 18.01.2014
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 7. DEO 2/20/2014, 16:30 | |
| Bas me zanima gde je to rekao i kad? | |
|
| |
Aleks Old member
Broj poruka : 1306 Godina : 71 Localisation : Bezanijska kosa Points : 3868 Datum upisa : 15.05.2009
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 7. DEO 2/20/2014, 16:40 | |
| http://www.b92.net/biz/nis/fokus.php?nav_id=455522 | |
|
| |
Aritmeticar Moderator
Broj poruka : 725 Points : 2414 Datum upisa : 01.12.2009
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 7. DEO 2/20/2014, 17:49 | |
| Dobro de, rekao je i Dinkić da će narodne akcije da vrede 1000 evra. Da bi se nešto tvrdilo u vezi berze potrebno je puno iskustva. Kravčenko može da predviđa kakvo će biti poslovanje za 5 godina i ja mu se u to ne mešam. Ali čak i da mu je taj račun vrlo pouzdan dalek je put do procene cene akcije u toj budućnosti. | |
|
| |
Momir Old member
Broj poruka : 2084 Points : 5785 Datum upisa : 06.12.2008
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 7. DEO 2/21/2014, 13:50 | |
| Naftna industrija Srbije će ove godine nastaviti razvoj velikih dugoročnih projekata, poput modernizacije Rafinerije „Novi Sad”, ulaganja u dubinu prerade u pančevačkoj refineriji i kogenerativna postrojenja za proizvodnju električne i toplotne energije – rekao je generalni direktor NIS-a Kiril Kravchenko.
Na proleće će početi izbor partnera za Termoelektranu-toplanu u Pančevu, a uskoro će biti poznati i prvi rezultati geoloških istraživanja u regionu – Rumuniji, Mađarskoj i Bosni i Hercegovini.
Izborom partnera za TE-TO Pančevo praktično bi počela realizacija potpisanog memoranduma sa Gazprom energoholdingom potpisanog prošle godine u Moskvi kojim se predviđa izgradnji parno-gasne termoelektrane u Pančevu.
Ove dve kompanije pregovaraju o stvaranju zajedničkog preduzeća koje će imati isključivo pravo investiranja u termoelektranu, snage do 208 megavata. Predviđeno je da grupi Gazprom energoholding pripada 51 odsto udela u osnivačkom kapitalu nove kompanije, a NIS-u 49 odsto. Električna i toplotna energija koje se budu proizvodile u ovoj te-to prvenstveno će snabdevati strujom NIS-ovu rafineriju u Pančevu i petrohemijski kombinat Petrohemija u kome je NIS strateški partner.
Planirano je da se preostala količina struje plasira na energetsko tržište Srbije, koje će se, prema očekivanjima, u potpunosti liberalizovati početkom 2015. godine.
Izgradnja parno-gasne termoelektrane je ekonomski i ekološki najefikasnije rešenje. Ova tehnologija obezbeđuje visok koeficijent korisnog dejstva i nisku potrošnju goriva. To će omogućiti smanjenje troškova nabavke električne energije za rafineriju NIS-a, ali i petrohemijski kombinat za kog je NIS viđen kao novi strateški partner, ako se vlada pita.
Gorivo za termoelektranu biće prirodni gas-ekološki najčistiji energetski resurs. Najnovija tehnologija koja će se koristi u novoj TE-TO obezbeđuje visok koeficijent korisnog dejstva i sledstveno tome, nisku potrošnju goriva. _________________ “Cash combined with courage in a crisis is priceless.”
| |
|
| |
Racunarko VIP
Broj poruka : 612 Godina : 45 Localisation : Beograd Points : 2814 Datum upisa : 22.06.2010
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 7. DEO 2/21/2014, 20:10 | |
| To sto je pricao Krivcenko da ce se desiti za 5 godina je mnogo sumnjivo, s obzirom da je od tog intervjua proslo vec 3 pune godine. Vec bi se videlo do sada da je to ostvarivo. | |
|
| |
Frenky VIP
Broj poruka : 516 Godina : 49 Localisation : Vrbas Points : 1581 Datum upisa : 19.07.2009
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 7. DEO 2/22/2014, 08:55 | |
| Krivcenko ide po proverenoj metodi svaki cigo svoga konja hvali da ce za koju godinu vredeti mnogo vise . | |
|
| |
boxxi VIP
Broj poruka : 69 Points : 329 Datum upisa : 23.11.2013
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 7. DEO 2/22/2014, 09:43 | |
| Kravcenku zaista svaka cast! Otkad je on dosao na mesto direktora Nis zaista radi odlicno. U svakom pogledu sluzi za primer ostalim firmama. Kad bi i ostale radile kao Nis i imale takav odnos prema investitorima imali bi pravu berzu,a ne ovakvu kao sad. Firma vredi mnogo vise od ove cene. Kad ovi mali bezveznjaci rasprodaju svoje besplatne akcije cena ce doci na svoju realnu vrednost. Pitanje je samo kad ce to biti. Imaju oni jos dosta akcija. Dobra dividenda mogla bi mnoge od njih da odvrati od prodaje. | |
|
| |
Teletrader Old member
Broj poruka : 994 Points : 2799 Datum upisa : 05.09.2008
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 7. DEO 2/22/2014, 12:30 | |
| | |
|
| |
Red max Our family
Broj poruka : 280 Points : 1247 Datum upisa : 09.02.2013
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 7. DEO 2/22/2014, 14:35 | |
| Evo sad došao na forum i vidim da je izašlo izvješće! Izgleda da sam postao pravi dugoročni ulagač koji dobre kompanije tek tu i tamo pogleda jer više od toga nema ni potrebe. Čitam da NIS daje pumpe u najam, nisu jedini: Implementacijom pilot projekta „Postanite poduzetnik“, kojim se benzinske postaje žele dati u franšizu privatnim poduzetnicima, zaposlenici maloprodaje Ine gube sva stečena radnička prava, plaća se smanjuje za gotovo polovinu, na iznos od 2.800 do 3.200 kuna, a novi poslodavac im nije dužan ponuditi stalni radni odnos. Iz INAŠ-a upozoravaju da iskustva MOL-a i Slovnafta pokazuju da je jedino što će Ini ovaj projekt donijeti sveukupna devastacija maloprodaje i daljnje smanjenje udjela Ine na tržištu te da otvara prostor i za druga izdvajanja poslova iz Ine. http://www.vecernji.hr/hrvatska/prosvjedni-skup-sindikata-nema-ine-bez-cjeline-922613 _________________ Na burzi moraš biti budala da uspiješ,oni najbolje prolaze,jer samo budale kupuju kad pametne glave crnjače o kraju svijeta i ekonomije....
| |
|
| |
Dragan11 VIP
Broj poruka : 126 Godina : 47 Points : 486 Datum upisa : 04.08.2011
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 7. DEO 2/25/2014, 16:52 | |
| Konsolidovani finansijski izvestaj za 2013
http://www.belex.rs/data/2014/02/00086957.pdf | |
|
| |
Sutra PESIMISTA
Broj poruka : 1147 Points : 4402 Datum upisa : 11.12.2010
| |
| |
insajderxxx Still learning
Broj poruka : 51 Points : 255 Datum upisa : 27.05.2013
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 7. DEO 2/27/2014, 03:47 | |
| Gazpromovoj dominaciji na europskom kontinentu uskoro će doći kraj Autor/izvor: SEEbiz / Radio Slobodna Evropa Datum objave: 26.02.2014. - 20:11:55
http://rs.seebiz.eu/gazpromovoj-dominaciji-na-europskom-kontinentu-uskoro-ce-doci-kraj/ar-82708/ | |
|
| |
Ilija Member
Broj poruka : 480 Points : 1261 Datum upisa : 30.09.2009
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 7. DEO 2/27/2014, 09:53 | |
| - insajderxxx ::
- Gazpromovoj dominaciji na europskom kontinentu uskoro će doći kraj
Autor/izvor: SEEbiz / Radio Slobodna Evropa Datum objave: 26.02.2014. - 20:11:55
http://rs.seebiz.eu/gazpromovoj-dominaciji-na-europskom-kontinentu-uskoro-ce-doci-kraj/ar-82708/ E je li, svetoga ti Grgura!? | |
|
| |
Bojjan VIP
Broj poruka : 348 Points : 869 Datum upisa : 18.04.2012
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 7. DEO 2/27/2014, 17:56 | |
| vecu glupost nisam skoro procitao | |
|
| |
Cermet VIP
Broj poruka : 304 Points : 1036 Datum upisa : 18.05.2008
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 7. DEO 2/27/2014, 23:05 | |
| Niko ne komentariše ovo:
NIIS: I ove godine 25% dobiti NIS-a ide u dividendu Anton Fjodorov, direktor službe za finansije, ekonomiku i računovodstvo u NIS-u (NIIS), izjavio je danas na Beogradskoj berzi da je „99% izvesno da će i ove godine kroz dividendu biti podeljeno 25% dobiti“. On je dodao da je biznis planom kompanije planirano sve do 2016. godine da se akcionarima isplaćuje ovaj procenat dobiti. Ukoliko skupština akcionara izglasa ovaj način podele dobiti, akcionarima bi pripao bruto iznos od 80,2 RSD po akciji (neto iznos od 68,2 RSD). | |
|
| |
gogloee VIP
Broj poruka : 1024 Points : 2865 Datum upisa : 10.01.2008
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 7. DEO 2/28/2014, 07:43 | |
| | |
|
| |
Vladulns VIP
Broj poruka : 1750 Localisation : novi sad Points : 6154 Datum upisa : 02.09.2009
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 7. DEO 2/28/2014, 21:31 | |
| Домаће бушотине дале нафту вредну милијарду долара
http://www.dnevnik.rs/ekonomija/domace-busotine-dale-naftu-vrednu-milijardu-dolara | |
|
| |
Aca kurbla VIP
Broj poruka : 580 Points : 1636 Datum upisa : 17.02.2014
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 7. DEO 2/28/2014, 23:51 | |
| - Vladulns ::
- Домаће бушотине дале нафту вредну милијарду долара
http://www.dnevnik.rs/ekonomija/domace-busotine-dale-naftu-vrednu-milijardu-dolara E super,cede suvu drenovinu iz nasih izvora,a dele profit sa drzavom sve do 2016,za male akcionare nikakva opipljiva korist u narednih par god... Samo da naglasim pasus iz tog linka: Зарада иде у истраживањеСав профит остварен од прераде домаће нафте, кажу у НИС-у, реинвестира се. Од 2009. године у компанију је уложено две милијарде евра, а у наредне три године планирано је улагање још 1,5 милијарде. Улаже се константно, и то пре свега у нове, еколошке технологије истраживања нафте и гаса, а методе које НИС примењује користе се у водећим светским нафтним компанијама и задовољавају најстроже стандарде заштите животне средине. | |
|
| |
Red max Our family
Broj poruka : 280 Points : 1247 Datum upisa : 09.02.2013
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 7. DEO 3/1/2014, 09:42 | |
| Kako nikakva korist? Dividenda od 25% dobiti je sasvim ok s obzirom na veličinu ulaganja,mogli su komotno isplatiti 15% ali eto,ipak im je stalo do dioničara što je rijetkost na ovim prostorima.
A značajno je i ovo:
[size=17.33333396911621]On je dodao da je biznis planom kompanije planirano sve do 2016. godine da se akcionarima isplaćuje ovaj procenat dobiti.[/size]
Što mislite da će nakon što završe sa ulaganjima isplaćivati više,manje ili isto od tih 25% u dividendu? _________________ Na burzi moraš biti budala da uspiješ,oni najbolje prolaze,jer samo budale kupuju kad pametne glave crnjače o kraju svijeta i ekonomije....
| |
|
| |
Racunarko VIP
Broj poruka : 612 Godina : 45 Localisation : Beograd Points : 2814 Datum upisa : 22.06.2010
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 7. DEO 3/1/2014, 15:10 | |
| Ja mogu samo da se nadam da ce isplacivati vise, a koliko ce isplacivati to niko ne zna. Ili bar ja ne znam nikoga ko zna. | |
|
| |
Aca kurbla VIP
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 7. DEO 3/1/2014, 17:15 | |
| - Red max ::
- Kako nikakva korist?
Dividenda od 25% dobiti je sasvim ok s obzirom na veličinu ulaganja,mogli su komotno isplatiti 15% ali eto,ipak im je stalo do dioničara što je rijetkost na ovim prostorima. Dividenda u procentima od dobiti je relativna stvar,upravo ako oni iz celokupne dobiti izmaknu dobit i profit od prodaje domace nafte,gde je profit i najveci. Mozda bi i 15% dividende u tom slucaju donelo istu dividendu u novcu,a koliko tek 25%..Ne verujem da bi se protivio dividendi od 100 din neto Ali eto oni sav profit od domace nafte ne daju u dividendu vec reinvestiraju, i to u sta?-u istrazivanje, a to je u ovoj industriji investicija po principu-mozda bidne al ne mora da znaci...Nismo mi Emirati I gle, jos naredne 3god ce oni tako "reinvestirati" profit od domace nafte,taman dok ona verovatno toliko i potraje..? Ovo mi se nimalo ne dopada i sve mi vise lici na pricu o crvenoj sargarepi na dugackom stapu,a zato je i cena ovakva Nek investiraju oni u Istrazivanje za svoje pare,ili od svog dela profita,nemam nista protiv,a ne za nase,pa ako nesto nadju, eto im veceg procenta profita pri eksploataciji,to se tako radi,a ne ovako preko ledja svih, pa i sitnih investitora. | |
|
| |
Racunarko VIP
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 7. DEO 3/2/2014, 15:00 | |
| Mada, mora se reci nesto o tom investiranju. Nikako ne bi bilo logicno pretpostaviti da ce sva ta istrazivanja biti bacene pare. Nekako, verujem da ce se iza svega toga ipak pojaviti povecanje profita. U suprotnom, ne bi imalo smisla investirati. Ipak, ne bi oni bili tako uspesna kompanija da tek tako ulazu u projekte koji ne donose nista. | |
|
| |
Ilija Member
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 7. DEO 3/2/2014, 16:36 | |
| Čekajte bre ljudi, ja vas ne razumem (šta pišete koješta). NIS nije deo dobiti od domaće nafte reinvestirao, pa na ostatak primenio procenat za dividendu - nego je na ukupnu dobit primenio procenat za dividendu, a isto od ukupmne dobiti dobit iz domaćih izvora reinvestirao. | |
|
| |
Aca kurbla VIP
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 7. DEO 3/2/2014, 17:40 | |
| Nisam ja ni rekao da su dobit od domace nafte izmakli iz obracuna za dividendu.rekao sam AKO jesu onda je procenat u dividendi od 25%krajnje relativan,neznaci puno,samo lepse zvuci od 15% i to rekao kao primer
Ono sto jeste cinjenica je da su sav Profit od domace nafte (a ako je dobit milijardu, profit tu nije manji od 10% ubacili u istrazivanja,a mogli su u nesto drugo,opipljivije,na kraju krajeva i u jos vecu dividendu svima...
I ne cude mene rusi, mene cude nasi koji tamo sede,ima li sa nase strane dovoljno strucnih da procene kolike su to zapravo vredne investicije,pogotovo ako je rec o najnovijim tehnologijama,sa kojima smo mi itekako upoznati,jel ...kolko tu sta kosta itd..Sto se mogucih mogucih zloupotreba tice,tu je drugoj strani samo nebo granica...a cifre nisu male pa tako i naredne 3 god.
Ali cak i da je sve ok i da nadju neku rupu sa naftom na vecoj dubini koja se moze iscackati novim tehnologijama,ko garantuje da se i nadalje nece i od te novo izvadjene nafte izdvajati profit za nesto trece Ponovicu nismo mi Emirati da zabodes asov..ovde su se istrazivanja nalazista radila jos od 70 ih god proslog veka,i skoro se sve zna...
Lepo rece ovde neko ranije,previse investiraju za moj ukus.
Bas zato sto to ne rade od svojih,vec od nasih para. | |
|
| |
Racunarko VIP
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 7. DEO 3/8/2014, 16:28 | |
| Na prethodnim izborima 2012 godine se desilo sledece: Na dan raspisivanja izbora 13 marta NIIS je bio na 712 din i pocinje konstantan pad sve do proglasenja konacnih rezultata i jos 3-4 dana posle toga) kada je cena bila 591. Nakon toga pocinje skoro konstantan rast do one cele price sa dividendom. Ovi sada izbori su raspisani 29 januara, ali je vec pre toga svima bilo jasno da ce biti raspisani i cena je nadlo cimnula na dole sa 944 na 890 din, ali se desilo da se cena jos pre samih izbora cena vrati na skoro prethodni nivo pre pada i da se prilicno stabilno drzi (stoji stabilnije nego ikada, cini mi se). Jedina bitna razlika, po meni je to sto je na prethodnim izborima bio veci pritisak prodaje akcija podeljenih gradjanima. Da li sve ovo znaci da izbori nemaju nikakav uticaj na NIIS (sto mi je tesko da poverujem posto izbori uticu na sve u Srbiji) ili se nesto drugo desava? Ili je toliko izvesno da se nista bitno nece menjati, pa svi zanemaruju trenutak izbora? I sta se moze ocekivati posle njih? | |
|
| |
MilanR VIP
Broj poruka : 136 Localisation : Nis Points : 401 Datum upisa : 26.09.2012
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 7. DEO 3/10/2014, 09:29 | |
| Velika je verovatnoca da se na izborima nista nece nista bitno menjati, sve drugo bi bilo iznenadjenje. Medjutim, izbori u ovom trenutku na NIS imaju posredni uticaj kroz zestoku odbranu kursa, po principu ,,drzi bure vodudok majstori odu" iliti do 16 marta. Budite svesni da je 730 miliona evra prodato od pocetka godine u sklopu intervencija ,,u cilju sprecavanja prekomernih dnevnih oscilacija". Razmislite moze li takvim tempom da se brani do, recimo, jeseni? Naravno da ne moze... Ali tada vise nece ni biti vazno, sta vise, bice objasnjeno narodu da je u njegovom dugorocnom interesu da kurs bude slabiji. Trenutno smo nominalno na odnosu P/B<1, sto je u slucaju NIS-a primamljivo, ali... preko noci moze da se promeni devalvacijom dinara. Jos ako uzmete u obzir da ima dosta jeftino kupljenih akcija (indeksirano u EUR), nece da me iznenadi da kad brana na kursu pocne da se rusi, mnogi shvate da im se itekako isplati da izadju. Svasta ce ovde da se desava, kad pocnu oscilacije tokom prelaznog perioda, na momente ce biti trgovine i ispod 7EUR po akciji. Ovo je samo jedno od razmisljanja koje me sprecava da trenutno za slobodne pare (koje su u EUR) kupim bilo sta, pa i NIS. Sa druge strane, imam poriv da kupim. Verovatno jos neki imaju slicnu dilemu, sto se, u konacnom, odrazava i na cenu. Drzi se bolje nego pred prethodne izbore, samo zato sto vise verujemo u NIS, nego sto sumnjamo u drzavu i Gospodara Vucica . | |
|
| |
Sutra PESIMISTA
Broj poruka : 1147 Points : 4402 Datum upisa : 11.12.2010
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 7. DEO 3/10/2014, 13:02 | |
| @MilanR
Za kurs si verovatno u pravu, do leta bi trebao na 120. Ali posle opet 6 meseci mirovanja. Za NIIS si isto u pravu, minimum bi mogao biti 800-850 POSLE dividende, slicno kao i prosle godine. Zato i pricam stalno da je pametno prodati na 1100-1200. Ali NIIS sada nije na tim nivoima, nego je na 930, sto ti je TACNO 850 posle dividende.
Dosta sam hvalio NIIS, ali me jako zanima da li si zadovoljan prinosom na slobodne pare. Mislim da samo najveci strucnjaci mogu da dozvole sebi da imaju slobodne pare, a i oni samo tokom letnjih meseci.
U vreme najvece krize moglo se dobiti 10% na slobodne pare u evrima, tada nije bilo ni poreza. Ali ne zivi se u proslosti, trenutno se moze dobiti 1% i da pevas. | |
|
| |
Tenerife VIP
Broj poruka : 739 Points : 2460 Datum upisa : 02.10.2013
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 7. DEO 3/10/2014, 13:35 | |
| Niti očekujem velike oscilacije na gore, niti na dole. Kao što je već vise puta konstantovano na ovoj temi, da se sve vec zna, politika, dividende, rukovodstvo NIS-a teško da će na leto akcija imati prošlogodišnji ponor, jedino će zavisiti od toga kolika će euforija biti pred dividendu. A posle izbora ne vidim razlog zašto bi akcija skočila na 1100, a kamoli pala na 850 ili niže. Ništa se nije naročito dešavalo do sada, pre izbora, ništa neće ni da se dešava posle. Moja procena je da će sve da se odvija u okvirima 890 - 950 dinara po akciji sa veoma blagim trendom na gore (ako uopšte postoji trend) sve do dana za dividendu.
Moj subjektivno mišljenje, bez odgovornosti za prihvatanje mišljenja od strane učesnika foruma zdravo za gotovo svega gore navedenog. _________________ Folk je narod, turbo je sistem ubrizgavanja goriva pod pritiskom u cilindar motora sa unutrašnjim sagorevanjem
Turbo folk je gorenje naroda, svako pospešivanje tog sagorevanja je turbo folk, razbuktavanje najnižih strasti kod homo sapiensa
Glasački listić koji omogućuje svakoj budali da ga ispravno popuni je turbo folk
| |
|
| |
Taliano Forum queen
Broj poruka : 1475 Points : 6231 Datum upisa : 23.02.2011
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 7. DEO 3/10/2014, 14:25 | |
| Bitno je da je poslovanje dobro-a cena će doći. _________________ Istina je-veliki sam fan NIISa. I šta je tu loše? Navijam za njih i to ne krijem!!
| |
|
| |
Aleks Old member
Broj poruka : 1306 Godina : 71 Localisation : Bezanijska kosa Points : 3868 Datum upisa : 15.05.2009
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 7. DEO 3/11/2014, 18:07 | |
| https://www.youtube.com/watch?v=TvEFkeE9ASQ | |
|
| |
Ilija Member
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 7. DEO 3/11/2014, 19:04 | |
| U ovu cenu akcije nije ugradjena očekivana dividenda, tako da će do juna cena akcije sigurno dostići 1.000 din. A koliko će prebaciti može zavisiti i od ukrajinske krize. | |
|
| |
Smile Old member
Broj poruka : 1652 Points : 4820 Datum upisa : 04.06.2008
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 7. DEO 3/11/2014, 19:30 | |
| - Ilija ::
- U ovu cenu akcije nije ugradjena očekivana dividenda, tako da će do juna cena akcije sigurno dostići 1.000 din. A koliko će prebaciti može zavisiti i od ukrajinske krize.
Teško da če cena "sigurno dostići 1000 din" tu moraš da dodaš da ti tako misliš ili da si to video u kristalnoj kugli!! A ako si baš "siguran" onda bi valjalo da navedeš neki argument, koji će potkrepiti tvoju "sigurnost". | |
|
| |
Big Mile VIP
Broj poruka : 1658 Points : 6510 Datum upisa : 19.02.2011
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 7. DEO 3/11/2014, 21:19 | |
| ilija, ovde se baš sve zna i sve je uracunato u trenutnu cenu, možda bude malog rasta posle izbora i to je sve. Ja mislim da ce dalje kretanje cene definisati objava rezultata za 1q , netreba prevideti da je prošle godine baš lošiji rezultat od ocekivanog za 1q oborio cenu sa tih 1000 koje pominješ. | |
|
| |
| Naftna Industrija - NIIS 7. DEO | |
|