| Bitcoin Srbija | |
|
+54Popaj boban75 Momir Limited011 Smile MORNAR Al Kapone Cicija marjanovicgane Maca Joca Floxed Dejansss FatCat hund adamm starter djuken MightyZ monacco Dragan555 Dejv7 pepermint Jegulja Jaca Stane Dolanc Cucla BBrroo Big Mile Medax Sahbaz Boza Belex Sneki Zile MarkoJTD Big Beast Aca kurbla Tenerife Dalaj Lama Zeljko321 Ars Vivendi ivan45 MMcorp Zelen Teletrader C R A Z Y Kupi akcije Boranija Drag65 Aritmeticar Fmember Kobe Bryant ILoveRoses Nikola 58 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
Al Kapone VIP
Broj poruka : 1154 Points : 2806 Datum upisa : 06.12.2011
| Naslov: Re: Bitcoin Srbija 12/23/2017, 13:58 | |
| https://crobitcoin.com/bjelorusija-legalizirala-kripto-valute/
Predsjednik Bjelorusije, Alexander Lukashenko, potpisao je dokument s kojim je unutar države legalizirao kripto valute, ICO-e i pametne ugovore.
Od potpisivanja ovoga dokumenta, sve transakcije i prihod od kripto valuta (uključujući i rudarenje) je oslobođeno plaćanja poreza na idućih 5 godina.
| |
|
| |
Big Beast Our family
Broj poruka : 160 Points : 322 Datum upisa : 15.11.2017
| Naslov: Re: Bitcoin Srbija 12/23/2017, 16:39 | |
| Da li postoji 100% sigurna zastita za kupljenu valutu? Vise od pada valute plase me kradje. Vise nisu ni tako retke. Samo zamisljam udjem sa nekom znacajnom sumom, probudim se neki dan, uhvatim se za telefon, bacim pogled a tamo divota dobitak 30% preko noci. Ustanem srecan upalim komp a tamo novcanik prazan. E to bi me sokiralo a na gubitak putem pada valute, kao i za akcije sam spreman. Za stednju u banci imate to na papiru, za akcije postoji trag a za ovaj ulozeni novac ako se bilo sta desi izgubljeno zauvek. | |
|
| |
Popaj VIP
Broj poruka : 1168 Localisation : Srbija Points : 3039 Datum upisa : 12.09.2007
| Naslov: Re: Bitcoin Srbija 12/23/2017, 22:45 | |
| Sinoc opet poceo rast svih coina, legoh da prespavam, kada ono i danas raste i ja uletim opet sa svim raspolozivim keshom. Bumo videli sta ce ispasti. | |
|
| |
Popaj VIP
| Naslov: Re: Bitcoin Srbija 12/23/2017, 22:49 | |
| - Big Beast ::
- Da li postoji 100% sigurna zastita za kupljenu valutu? Vise od pada valute plase me kradje. Vise nisu ni tako retke. Samo zamisljam udjem sa nekom znacajnom sumom, probudim se neki dan, uhvatim se za telefon, bacim pogled a tamo divota dobitak 30% preko noci. Ustanem srecan upalim komp a tamo novcanik prazan. E to bi me sokiralo a na gubitak putem pada valute, kao i za akcije sam spreman. Za stednju u banci imate to na papiru, za akcije postoji trag a za ovaj ulozeni novac ako se bilo sta desi izgubljeno zauvek.
Big, sve si u pravu, a i nije onda brate ovo za tebe. Mnogi su do sada rizikovali, a i zaradili. Malo njih je svojom nepaznjom pokradeno. Zastita postoji, ali je treba prouciti, savladati. Ubaci neku sicu za koju ti nije zhao, pa se igraj, vezbaj, pa ces se posle kajati sto nisi vise ubacio. Srecno. | |
|
| |
Big Beast Our family
| Naslov: Re: Bitcoin Srbija 12/24/2017, 14:57 | |
| Na zalaost ako nisu oni odradili zastitu, i kad kupim da oni sami smeste novac u moj novcanik, a ja samo odredim lozinku, onda si u pravu. Jer mi se uopste ne igra ako ulazim ulazim sa za mene ozbiljnom sumom. | |
|
| |
MightyZ VIP
Broj poruka : 130 Godina : 40 Points : 452 Datum upisa : 28.06.2007
| Naslov: Re: Bitcoin Srbija 12/24/2017, 16:25 | |
- Da li postoji 100% sigurna zastita za kupljenu valutu? Vise od pada valute plase me kradje. Vise nisu ni tako retke. Samo zamisljam udjem sa nekom znacajnom sumom, probudim se neki dan, uhvatim se za telefon, bacim pogled a tamo divota dobitak 30% preko noci. Ustanem srecan upalim komp a tamo novcanik prazan. E to bi me sokiralo a na gubitak putem pada valute, kao i za akcije sam spreman. Za stednju u banci imate to na papiru, za akcije postoji trag a za ovaj ulozeni novac ako se bilo sta desi izgubljeno zauvek.
sto se tice btc-a mozes ga smestiti na "trezor"-u, kao usb izgleda i ne moze biti hakovan. sto se tice ostalih kripto valuta, imas "papirne novcanike" i jos nekoliko off line "novcanika" koje jedino sluze za skladistenje samih koina, i kao takvi ne mogu biti hakovani. u svakom slucaju, uvek koristi 2FA zastitu (sa telefona, ne sa maila), za svaku berzu koristi posebnu mail adresu, menjaj redovno pasvorde, uvek koristi samo svoj internet za trgovinu, i bices u redu, bez bojazni da ce da te hakuju. PS kada aktiviras 2FA za svaku berzu, dobices secret key i api key i nikako ne stavljaj te kodove na uredjajima koji mogu biti pn line, samo stari dobri papir :) pozdrav | |
|
| |
MightyZ VIP
| Naslov: Re: Bitcoin Srbija 12/24/2017, 16:33 | |
| - Popaj ::
- Sinoc opet poceo rast svih coina, legoh da prespavam, kada ono i danas raste i ja uletim opet sa svim raspolozivim keshom. Bumo videli sta ce ispasti.
i ja sam od nocas u altovima skroz, moj favorit je nxt do 28/12/2017 ocekuje se bas dobar rast i ako je vec pomahnitalo rastao :), jer imaju airdrop tada. naravno, osim ako btc ne probije 12.000 i krene put 9.800.. u tom slucaju retko koji alt ce rasti.. pozdrav | |
|
| |
Tenerife VIP
Broj poruka : 739 Points : 2460 Datum upisa : 02.10.2013
| Naslov: Re: Bitcoin Srbija 12/24/2017, 21:02 | |
| https://www.teletrader.com/btc-usd/currencies/details/tts-75667213 _________________ Folk je narod, turbo je sistem ubrizgavanja goriva pod pritiskom u cilindar motora sa unutrašnjim sagorevanjem
Turbo folk je gorenje naroda, svako pospešivanje tog sagorevanja je turbo folk, razbuktavanje najnižih strasti kod homo sapiensa
Glasački listić koji omogućuje svakoj budali da ga ispravno popuni je turbo folk
| |
|
| |
Tenerife VIP
| Naslov: Re: Bitcoin Srbija 12/24/2017, 21:14 | |
| Kakvo je ovo ludilo, skok 2800% Equitrader:
https://www.cryptocompare.com/coins/#/usd _________________ Folk je narod, turbo je sistem ubrizgavanja goriva pod pritiskom u cilindar motora sa unutrašnjim sagorevanjem
Turbo folk je gorenje naroda, svako pospešivanje tog sagorevanja je turbo folk, razbuktavanje najnižih strasti kod homo sapiensa
Glasački listić koji omogućuje svakoj budali da ga ispravno popuni je turbo folk
| |
|
| |
Popaj VIP
| Naslov: Re: Bitcoin Srbija 12/24/2017, 22:53 | |
- Sinoc opet poceo rast svih coina, legoh da prespavam, kada ono i danas raste i ja uletim opet sa svim raspolozivim keshom. Bumo videli sta ce ispasti.
Zeznuo sam se sto sam uopste ponovo ulazio. Danas sam ponovo pobegao u $, ali sam izgubio 40% od prvobitne lepe zarade. Sada cekam da vidim u kom pravcu ce sve da krene. Samo da se opet ne zaletim, pa da zabrljam. | |
|
| |
Big Beast Our family
| Naslov: Re: Bitcoin Srbija 12/25/2017, 11:49 | |
| MightyZ hvala puno na informacijama. Verujem da ce biti korisne i mnogim drugim. Jos samo jedno pitanje? Kako se kupuje? Da li bi neko objasnio ceo postupak od kesa u dzepu do stavljanja alt valute u of line novcanik? Da li se otvara neki poseban racun ili se devize uplate na bilo koji devizni racun? Preko koje banke bi mi preporucili da kupujem? Izvinjavam se na ne znanju ali i vama ce u nekom trenutku nove tehnologije postati tesko razumljive. A sa druge strane mnogima ce to biti jako, jako korisno. Mnogi bi verujem ulozili neku sumu, ko vecu ko manju. A opet svima je korisno da nas bude sto vise u valutama jer cena robe koja je trazena uvek raste. Samo nek neko jos izdvoji vremena za ovo i ja vam vise necu oduzimati vreme. | |
|
| |
Big Beast Our family
| Naslov: Re: Bitcoin Srbija 12/26/2017, 16:01 | |
| Zar niko nema vremena da korak po korak objasni kupovinu? Ne verujem da mu treba vise od nekoliko minuta. | |
|
| |
Dejansss Moderator
Broj poruka : 635 Points : 846 Datum upisa : 21.05.2007
| Naslov: Re: Bitcoin Srbija 12/26/2017, 19:51 | |
| Nisam jos poceo sa trgovinom, ali sa drugih sajtova sam saznao...
Registrujes se na www.cex.io/trade/BTC-USD , verifiujes najbolje mastercard kreditnu karticu i krenes u kupovinu. Moze i visa debitna kartica. Velika vecina koristi kartice Telenor banke.
Poslacu ti u PM linka sajta gde ima dosta o trgovini sa kripto valutama. _________________ Nije tesko biti fin...
| |
|
| |
Fmember VIP
Broj poruka : 1630 Points : 5176 Datum upisa : 01.11.2010
| Naslov: Re: Bitcoin Srbija 12/27/2017, 01:01 | |
| cex.io ne prihvata nove korisnike
probaj sa https://www.virwox.com/ oprezno sa nalozima samo limit order, nikako market order, jer trziste je plitko. _________________ Bolje je živeti na nogama nego na umreti na kolenima
| |
|
| |
Sahbaz VIP
Broj poruka : 333 Points : 1288 Datum upisa : 30.06.2008
| Naslov: Re: Bitcoin Srbija 12/27/2017, 16:58 | |
| @Big Breast: Ne znam da li su ti ovi dobro rešenje za kupovinu: ecd.rs ali znam da je Srbija među prvima u blokčejnu . Citiram: "Novosadski Institut BioSens lider je u oblasti razvoja poljoprivredne tehnologije, dok su mnoge kompanije iz Srbije svetski lideri u svojim oblastima", rekla je Brnabić i dodala da su posebno važne nove tehnologije, kao što je blockchain, imajući u vidu da je Srbija među prvih pet zemalja za razvoj te tehnologije u svetu. (izvor: https://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2017&mm=12&dd=27&nav_id=1340879 ) _________________ Ne veruj menadzmentu koji te laze. | |
|
| |
MightyZ VIP
| Naslov: Re: Bitcoin Srbija 12/27/2017, 18:33 | |
| nisam bio par dana na forumu, zato kasnim sa odgovorom, izvinjavam se.
kod nas preko ecd.rs mozes da kupis bct, eth, ltc... , ali su im provizije dosta visoke mislim oko 4-6% za korisnike koji uplacuju preko 1/2 miliona rsd, a cak i vise ako su manje sume u pitanju. takodje, ceka se jedan dan minimum, sto znaci da cena po kojoj zelis da kupis ne mora da bude i cena po kojoj kupujes.
znaci, odes na ecd.rs, registrujes se, napravis zahtev za kupovinom npr btc-a, dobijes predracun koji platis, kad evidentiraju uplatu, posalju ti btc na tvoj wallet.
odes na neku berzu, npr bittrex.com ili binance.com i tamo se registrujes, odes u svoj wallet i napravis sebi btc wallet, i njega prosledis ecd-u, koji ce ti poslati btc. | |
|
| |
MightyZ VIP
| Naslov: Re: Bitcoin Srbija 12/27/2017, 18:37 | |
| a mozes i ovde ili meni na pm da pises koliko btc-a zelis da kupis, pa mozemo preskociti ecd i njihove provizije :) | |
|
| |
Al Kapone VIP
| Naslov: Re: Bitcoin Srbija 12/28/2017, 00:49 | |
| Evo linka do mnogih berzi - https://www.cryptocompare.com/exchanges/#/overview U gornjem desnom uglu imate pojasnjenja - Where & How pa citajte... Na vecini (skoro svakoj) berzi mozete napraviti nalog, i za to vam je potreban mail za pocetak... pa se posle odlucite sta i kako... Neke berze trenutno ne prihvataju nove korisnike zbog coinmania-e koja vlada u svetu, a preko nekih necete moci da trgujete jer zivimo u Srbiji. Svaka berza ima pojasnjenje (FAQ i Help) kako da kupite kriptovalutu i koje opcije kupovine postoje (da li samo mozete kupiti samo bitkoin, altkoin, da li mozete kupiti samo za dolare, evre, koine i sl...) Pozeljno je pratiti vesti u vezi kriptovaluta jer su oscilacije ogromne (da ne dozivite neprijatnost, da ne kazem neki infarkt ili slicno ) Na https://coinmarketcap.com/coins/views/all/ pratite kapitalizaciju (MARKET CAP) kriptovaluta jer dosta govori o valuti. Pre neki dan videh da ima preko 2000 kriptovaluta, a bice sve vise novih, a bice i nestajanja nekih sadasnjih... Sve dobro proverite pre nego sto investirate!!! P.S.- Nadam se da ce biti jos postova ovde i od drugih clanova kako bi zajedno ucili i obrazovali se... | |
|
| |
Popaj VIP
| Naslov: Re: Bitcoin Srbija 12/29/2017, 13:59 | |
| - MightyZ ::
- Popaj ::
i ja sam od nocas u altovima skroz, moj favorit je nxt do 28/12/2017 ocekuje se bas dobar rast i ako je vec pomahnitalo rastao :), jer imaju airdrop tada. naravno, osim ako btc ne probije 12.000 i krene put 9.800.. u tom slucaju retko koji alt ce rasti.. pozdrav Ranije sam kupio XRP po 0,8 pa majmun izasao. Kao cuvam dobit. Vise dana stojim u $, a sinoc usao u XRP na 1,4$, jutros sa svim ostalim raspolozivim keshom na 1,6$. Deluje kao da ce brzo stici do 2$, a onda ne znam sta cu. | |
|
| |
MightyZ VIP
| Naslov: Re: Bitcoin Srbija 12/29/2017, 15:56 | |
- MightyZ ::
i ja sam od nocas u altovima skroz, moj favorit je nxt do 28/12/2017 ocekuje se bas dobar rast i ako je vec pomahnitalo rastao :), jer imaju airdrop tada. naravno, osim ako btc ne probije 12.000 i krene put 9.800.. u tom slucaju retko koji alt ce rasti.. pozdrav Ranije sam kupio XRP po 0,8 pa majmun izasao. Kao cuvam dobit. Vise dana stojim u $, a sinoc usao u XRP na 1,4$, jutros sa svim ostalim raspolozivim keshom na 1,6$. Deluje kao da ce brzo stici do 2$, a onda ne znam sta cu. xrp je bas preskup za moj ukus, nisam ga hteo na 20centi, a sad na preko 1$ i ne gledam.. :) | |
|
| |
Popaj VIP
| Naslov: Re: Bitcoin Srbija 12/29/2017, 23:06 | |
| - MightyZ ::
- Popaj ::
Ranije sam kupio XRP po 0,8 pa majmun izasao. Kao cuvam dobit. Vise dana stojim u $, a sinoc usao u XRP na 1,4$, jutros sa svim ostalim raspolozivim keshom na 1,6$. Deluje kao da ce brzo stici do 2$, a onda ne znam sta cu. xrp je bas preskup za moj ukus, nisam ga hteo na 20centi, a sad na preko 1$ i ne gledam.. :) Evo ga vec prebacuje 2$. Ici ce to izgleda i na 3, a neki kazu 5 ili 10. Banke ga podrzavaju, ... Ja zaradio danas na njemu za sada od 3500$ do 4000$, tu negde. Ujutro cemo videti na cemu smo i koja strategija. Ubacio sam u ripple i A6 i AERO, a u sredu ide i TGAS. Popalio sam se kao malo dete, pa idem na veliko. Zato kazem da nije lose odvojiti koju hiljadarku $ pa sta bude. Moze da ispadne puno puno vise nego na belex-u. | |
|
| |
Big Beast Our family
| Naslov: Re: Bitcoin Srbija 12/30/2017, 10:35 | |
| Ja sam Ripple poceo da pratim na 0.22$ resio da ga kupim na 0.7$ i dok sam se ovde raspitao sta gde i kako ode na 1.36. A jutros kad sam video 2.4$ bas sam se rastuzio. Prateci desavanja sa akcijama na nasoj berzi zakljucio sam da je dobit od 300% za nekoliko godina veliki uspeh a ovde sam uz rizik mogao za par dana da ostavrim toliki dobitak. Nije mi jasna jos jedna stvar. Zasto svi altcoini mogu da se kupe samo tako sto prvo kupite Bitcoin? Zasto ne moze direktno za eure? Po tome sudeci to drzi cenu Bitcoina a posto Bitcoin pada namece mi se misljenje da je potraznja sve manja. Mozda gresim to su moji zakljucci. Bilo kako bilo za praznike cu dobro da proucim nacin kupovine i onda prvo za manju kolicinu a onda za onu koju mogu da prezalim ako krene po zlu. A za Riplle mi dugo nece biti dobro https://www.b92.net/biz/vesti/svet.php?yyyy=2017&mm=12&dd=30&nav_id=1341924 | |
|
| |
Popaj VIP
| Naslov: Re: Bitcoin Srbija 1/4/2018, 00:09 | |
| Ode Ripple (XRP) na 3$ i malo i vise, tu se ljulja. Nisam nista prodavao sve do sada. Trebao sam ga prodati na 2.8, pa kasnije uci na 1.9, ali nisam Evo sada se opet vratio i na visu cenu, tako da sam duplirao dolare na XRP. Na cex.io izgleda ne primaju nove klijente zbog zagusenja. Ne znam koja druga radi sa Srbijom. Idem da spavam, nista ne diram do jutra, a zhalicu svakako. Ovo vam prica novajlija u coin-ima, a sta tek rade dzombe. Srecno. | |
|
| |
Al Kapone VIP
| Naslov: Re: Bitcoin Srbija 1/4/2018, 00:28 | |
| Popaje, postavio sam link (malo iznad) do vecine berzi, pa proveri... | |
|
| |
Popaj VIP
| Naslov: Re: Bitcoin Srbija 1/4/2018, 07:10 | |
| - Al Kapone ::
- Popaje, postavio sam link (malo iznad) do vecine berzi, pa proveri...
Hvala druze, vidim da ovaj XRP luduje i ne znam sta da radim. Zaradjuje mi dolare, ali mi alavost ne da da izadjem iz njega. Sada je vec oko 3.5 $, a tek treba da izadje na CoinBase, pa ce mu verovatno cena tada jos porasti. | |
|
| |
Big Beast Our family
| Naslov: Re: Bitcoin Srbija 1/4/2018, 11:49 | |
| Koliko vremena je potrebno kad date nalog prodaje da se isti realizuje? I da li ako ste dali ponudu sad na 3$ istog momenta ste prodali, kao na berzi? Ili vi date nalog prodaje sad ali se vasa ponuda pojavljuje tek sutra pa ako je cena i dalje 3$ ili vise prodali ste a ako je pala onda nista? | |
|
| |
Popaj VIP
| Naslov: Re: Bitcoin Srbija 1/4/2018, 12:53 | |
- Koliko vremena je potrebno kad date nalog prodaje da se isti realizuje? I da li ako ste dali ponudu sad na 3$ istog momenta ste prodali, kao na berzi? Ili vi date nalog prodaje sad ali se vasa ponuda pojavljuje tek sutra pa ako je cena i dalje 3$ ili vise prodali ste a ako je pala onda nista?
Evo ovde se vidi uzivo trgovina : https://www.teletrader.com/xrp-usd/traders/screen/tts-132659856 Ako das dobru cenu, obavi se u sekundu. | |
|
| |
Big Beast Our family
| Naslov: Re: Bitcoin Srbija 1/4/2018, 21:34 | |
| Hvala Popaje. Sve mislim necu vise da pitam nista ali jel taj sajt kasni sa cenom ili ovaj? Na teletrederu je cena 3.02$ a na ovom koji pratim je 2.68$
https://ethereumprice.org/xrp/ | |
|
| |
Al Kapone VIP
| Naslov: Re: Bitcoin Srbija 1/4/2018, 21:37 | |
| Cene su razlicite... to je tako sa svim coinima... | |
|
| |
Sahbaz VIP
Broj poruka : 333 Points : 1288 Datum upisa : 30.06.2008
| Naslov: Re: Bitcoin Srbija 1/4/2018, 21:54 | |
- Hvala Popaje. Sve mislim necu vise da pitam nista ali jel taj sajt kasni sa cenom ili ovaj? Na teletrederu je cena 3.02$ a na ovom koji pratim je 2.68$
https://ethereumprice.org/xrp/ Nisam gledao, ali moguće je da kasne oba, a još verovatnije da prate različite berze. _________________ Ne veruj menadzmentu koji te laze. | |
|
| |
Tenerife VIP
| Naslov: Re: Bitcoin Srbija 1/4/2018, 22:03 | |
| Ne, svaki crypto currency exchange iz padajuce liste ima svoje cene: _________________ Folk je narod, turbo je sistem ubrizgavanja goriva pod pritiskom u cilindar motora sa unutrašnjim sagorevanjem
| |
|
| |
Al Kapone VIP
| Naslov: Re: Bitcoin Srbija 1/4/2018, 22:11 | |
| Evo linka pa pratite - https://cryptowat.ch/
Imate najbitnije coine i njihove cene na vecini bitnih berzi.
P.S. Na dnu za svaki coin imate strelicu koja "prosiruje" chart (da je tako nazovem).
Primer za Bitcoin - vidljivo je 8 berzi, a kad kliknete strelicu videcete 16.
Koga zamnima... imate Blockfolio aplikaciju za mobilni... | |
|
| |
Joca VIP
Broj poruka : 159 Points : 325 Datum upisa : 29.06.2008
| Naslov: Re: Bitcoin Srbija 1/4/2018, 23:19 | |
| Ljudi gde vi trgujete?
Bitfinex.com | cex.io | bittrex.com - ne može se registrovati novi korisnik
gdax.com - ne radi za rezidente iz Srbije (Country is not included in the list) Ima li neka pristojna platforma za trgovinu odavde? | |
|
| |
Tenerife VIP
| Naslov: Re: Bitcoin Srbija 1/4/2018, 23:25 | |
| Ja sam na cex.io registrovan krajrm novembra, pocetkom decembra _________________ Folk je narod, turbo je sistem ubrizgavanja goriva pod pritiskom u cilindar motora sa unutrašnjim sagorevanjem
| |
|
| |
Popaj VIP
| Naslov: Re: Bitcoin Srbija 1/4/2018, 23:57 | |
| Probajte ovde : https://ecd.rs/ | |
|
| |
| Bitcoin Srbija | |
|