BELEX Club
BELEX Club
BELEX Club
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
BELEX Club

Ekonomski Forum

PrijemTABLEEventsPublicationsTražiRegistruj sePristupi

Naftna Industrija - NIIS 6. DEO

Ići dole 
+100
piol
muitobom
MilanR
Anam
Cucla
mili61
LUMTDZOS
Zwiebel
Kobe Bryant
Vladulns
Dragan
Jumbo
Urosk
Voiceoflaw
Pripravnik
Dejansss
pakodazna
hey-ho
Mc.Intosh
Roman Abramovich
Zile
Drag65
Centrum
zveki
Bookmaker
C R A Z Y
Miros Lav
Nenadnenad67
Kupi akcije
Friz
Tenergy
Lolita
J_stojan
BoS
Matans
insajderxxx
Zeljko321
Dusan
gogloee
Smile
Maca
MORNAR
Teletrader
Gocili
Boranija
Bochek
mr Bean
Al Kapone
Maxx
Sneki
Dragan11
DelBoy
StariHrast
Folio
Karlo
Mendo
Nikola
Enron
Boza Belex
Sasuolo
Zmark
Slovenac1
Ilija
BuffetSon
Steve McQueen
Delboj
Retenzija
Ars Vivendi
Bond
philips1
Boby
Aleks
Cermet
Racunarko
Marioss
ILoveRoses
Jerry Springer
JelenaS
BojanNS
FatCat
Dmitar
Boki72
Baki. V
geogsi
Ivan2211
Firke77
Djavo
Taliano
Non-ProfitOrganization
Dragot
Sutra
Momir
Fast
Bojjan
Fmember
Drasko
Big Mile
Aritmeticar
Red max
Limited011
104 posters
Idi na stranu : Prethodni  1 ... 9 ... 14, 15, 16 ... 22 ... 29  Sledeći
AutorPoruka
Vladulns
VIP
VIP
Vladulns

Broj poruka : 1750
Datum upisa : 02.09.2009

Naftna Industrija  - NIIS 6. DEO - Page 15 Empty
PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 6. DEO   Naftna Industrija  - NIIS 6. DEO - Page 15 Icon_minitime7/4/2013, 11:25

Zamolio bih "strucnjake" da nam nesebicno ponude viziju o tim drugim sjajnjim prilikama, naravno za posle izlaska iz nis-a. Ovamo pricate "lelex", te svi bezimo sto pre sa "lelex-a", a odjednom "lelex" - sirina i glamur....
Nazad na vrh Ići dole
Limited011
Old member
Old member
Limited011

Broj poruka : 2052
Datum upisa : 07.05.2009

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 6. DEO   Naftna Industrija  - NIIS 6. DEO - Page 15 Icon_minitime7/4/2013, 12:00

citat ::
Zbog krađe ankera srušio se visokonaponski dalekovodni stub u blizini mesta Starčevo kod Pančeva, što je ozbiljno ugrozilo napajanje Hemijske industrije Pančevo (HIP) i Naftne industrije Srbije (NIS), saopštila je danas Elektromreža Srbije (EMS).

http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/391675/Zbog-kradje-na-dalekovodu-ugrozeno-snabdevanje-HIPa-i-NISa

VIP
VIP
Big Mile

Broj poruka : 1658
Datum upisa : 19.02.2011

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 6. DEO   Naftna Industrija  - NIIS 6. DEO - Page 15 Icon_minitime7/4/2013, 12:23

Baki, u pravu si,  nisam se dobro izrazio, NIIS je svakako sigurna kompanija, hteo sam reci u ovom trenutku proitabilnije nego NIIS na ovim cenama i u ocekivanju slabijeg Q2. Potsetio bih NIIS fanove da je ove god. dividenda bila 25%, što neznaci da ce i sledece (primer AERO) možda bude garantovanih 15%  od iste ili cak nešto manje dobiti ( dakle 30-40 din.) Ako se to sve desi gde ce tada biti cena u odnosu na sadašnju????? kafa
Nazad na vrh Ići dole
C R A Z Y
VIP
VIP
C R A Z Y

Broj poruka : 538
Datum upisa : 19.03.2010

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 6. DEO   Naftna Industrija  - NIIS 6. DEO - Page 15 Icon_minitime7/4/2013, 13:48

I ja sam mišljenja da je ovo danas bila dobra SELL prilika s'obzirom da je presek već prošao.
Ko je danas prodao NIIS po 875 din to je ekvivalent prodaji po 875 + 75 = 950 din pre preseka.
A složićete se 950 je dobra cena.

VIP
VIP
Boby

Broj poruka : 2614
Godina : 53
Datum upisa : 04.02.2011

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 6. DEO   Naftna Industrija  - NIIS 6. DEO - Page 15 Icon_minitime7/4/2013, 13:49

Mozda ti je smesno ali kada je zlato bilo 1900 bilo je nebo granica...a sada?Ne bih se ja preterano kunuo ,niusta.Nis je dobra firma ali...da je imuna,nije,veruj.Da cifre ne pominjem,gde ce i sta biti,videcemo.
Nazad na vrh Ići dole
Taliano
Forum queen
Forum queen
Taliano

Broj poruka : 1475
Datum upisa : 23.02.2011

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 6. DEO   Naftna Industrija  - NIIS 6. DEO - Page 15 Icon_minitime7/4/2013, 22:51

Realno,nije bio realan onoliki pad posle objave Q1.Takođe,čini mi se da će Q2 biti sasvim pristojan- obzirom na ničim izazvanu pojačanu tražnju zadnjih dana.Netreba zaboraviti da su na ovim "nižim" nivoima uglavnom prodavali građani sa po 5kom-naravno!

VIP
VIP
Ars Vivendi

Broj poruka : 2817
Datum upisa : 21.01.2009

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 6. DEO   Naftna Industrija  - NIIS 6. DEO - Page 15 Icon_minitime7/4/2013, 23:33

Pošto vidim da svako iznosi svoje prognoze u vezi sa NIIS evo i ja da dam izjavu za dnevnik:
q2 će biti najgori do sada.
Prodaja je u odnosu na prošlu godinu pala za ca. 30%
Nema nikakvog razloga da se cena bitno udalji od 800 din, čak pre bih rekao da će ići i spod te psihološke granice i to na jesen...
Dividenda će biti naravno mnogo manja, mada ja ne shvatam ljude koji ovu akciju kupuju zbog mizerne dididende. To je neka greška u genetskom kodu, šta li?

A to da se sa mnom neće složoti Boki V. alias Taliano, to me ne zabrinjava!
ajkula

Vladulns
VIP
VIP
Vladulns

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 6. DEO   Naftna Industrija  - NIIS 6. DEO - Page 15 Icon_minitime7/5/2013, 11:41

Apropo price da li se ili neprati ovaj forum, pogledajte ask danas. Skoro je troduplo veci od bid-a, sto nije bio slucaj prethodnih dana. Naprotiv, traznja je bila mnogo veca. Sta to znaci? Ljudi (prodavci) ukapirali, čitaj - poslusali i neke od forumasa, posto nam po njima sledi dramatican pad ove akcije.... Davno smo se vec slozili da je nase trziste izuzetno malo, pa sa relativno pristojnim novcima mozes i da pumpas, ali i da ispumpavas.....
Nazad na vrh Ići dole
Drasko
VIP
VIP
Drasko

Broj poruka : 281
Datum upisa : 01.07.2007

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 6. DEO   Naftna Industrija  - NIIS 6. DEO - Page 15 Icon_minitime7/5/2013, 11:49

Vladulns ::
Apropo price da li se ili neprati ovaj forum, pogledajte ask danas. Skoro je troduplo veci od bid-a, sto nije bio slucaj prethodnih dana. Naprotiv, traznja je bila mnogo veca. Sta to znaci? Ljudi (prodavci) ukapirali, čitaj - poslusali i neke od forumasa, posto nam po njima sledi dramatican pad ove akcije.... Davno smo se vec slozili da je nase trziste izuzetno malo, pa sa relativno pristojnim novcima mozes i da pumpas, ali i da ispumpavas.....

I meni je ovo palo na pamet kad sam jutros pogledao tablu....
Nazad na vrh Ići dole
Baki. V
Still learning
Still learning
Baki. V

Broj poruka : 124
Datum upisa : 21.01.2013

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 6. DEO   Naftna Industrija  - NIIS 6. DEO - Page 15 Icon_minitime7/5/2013, 12:17

Ovo je samo kratkotrajna korekcija posle jučerašnjeg rasta, što je sasvim normalno a mogu da razumem vas koji sanjate da Nis padne ispod 800 ali jedno su snovi a drugo je java.
Nazad na vrh Ići dole
Gocili
VIP
VIP
Gocili

Broj poruka : 756
Datum upisa : 25.05.2009

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 6. DEO   Naftna Industrija  - NIIS 6. DEO - Page 15 Icon_minitime7/5/2013, 12:30

Evo da i ja dam svoje vidjenje situacije vezano i za kretanje cena NIS-a a i za predstojecu objavu rezultata.
Kada cena pocne da raste pred objavu rezultata posredi mogu biti dva razloga:
1) spekulacije 2) insajderske informacije
Sto se tice Q2, podsetila bih da politika dobiti (iskazivanje dobiti) moze da se vodi kao:
1) politika uravnotezene dobiti cija je sustina da se iskazuje stabilan dobitak iz perioda u period.
2) politika fluktuirajuce dobiti koja podrazumeva da se dobit iskazuje u skladu sa stvarnim poslovnim dogadjajima.
3) politika "odresenih ruku" koja oznacava iskazivanje dobiti prema vladajucim prilikama i poslovnim ciljevima kompanije.
S obzirom da je preovladujuca politika dobiti na BB politika "odresenih ruku", ne sumnjam da ce "majstori" srediti bilanse.
Tako da se u nacelu slazem sa Talianom da ce q2 biti solidan bez obzira na poznate okolnosti.
Nazad na vrh Ići dole
Boranija
Old member
Old member

Broj poruka : 2213
Datum upisa : 25.07.2010

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 6. DEO   Naftna Industrija  - NIIS 6. DEO - Page 15 Icon_minitime7/5/2013, 17:28

Rafinerija u Pančevu na minimumu rada zbog krađe delova sa dalekovoda

http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/391793/Rafinerija-u-Pancevu-na-minimumu-rada-zbog-kradje-delova-sa-dalekovoda

Just looking
Just looking

Broj poruka : 33
Datum upisa : 30.01.2013

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 6. DEO   Naftna Industrija  - NIIS 6. DEO - Page 15 Icon_minitime7/5/2013, 18:25

Sasuolo ::
Za blagi porast je moguce da bivsi radnici kupuju akcije 

Koliko je meni poznato oko 300 radnika je 10.01.2013. dobilo otpremnonu ( 750 bruto po godini staža).Za neke znam da su kupili akcije NIS-a.
 Oko 320 radnika je 20.05.2013 god proglašeno tehnološkim viškom i oni su dobili po 560 evra bruto.Krajem juna je otišao jedan broj radnika a sledeći "dobrovoljni" odlazak  mislim da je planiran za 1.09.2013.Radnici su primorani da "uzmu" otpremninu pa im postoji mogućnost da ih ponovo zaposle preko lizinga.Ko to ne uradi bude prebačen u neku radnu jedinicu PPP koju kasnije "ugase " i bude proglašen tehnološkim viškom.
Ta tehnika  je već  jednom primenjena .Majski tehnološki višak je nastao "gašenjem" radne jedinice ATP.
Da li se navedeni datumi poklapaju sa povećanjem vrednosti akcije?Mislim da postoji neki blagi rast.Možda to još neko detaljnije prostudira.
Nazad na vrh Ići dole
Sneki
Beli Mag
Beli Mag
Sneki

Broj poruka : 5404
Datum upisa : 21.05.2007

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 6. DEO   Naftna Industrija  - NIIS 6. DEO - Page 15 Icon_minitime7/5/2013, 21:49

Teško je na ovakvoj akciji (broj akcija i broj akcionara) izvršiti manipulaciju koja bi se trajnije odrazila na cenu, bez obzira na plitkost Belexa.

Zato je i smešno ovde pisati da je otvorena neka pumpa ili da je uloženo xy milijardi u rafineruje...
To ne može na duže staze da ima uticaj na cenu.

Ovde treba obratiti pažnju na obime, samo oni mogu da pokažu neki trend, sve drugo su gluposti...

Apsolutno je nevažno da li radnici kupuju (u šta iskreno sumnjam, a i nema ih mnogo) ili da li su na strani prodaje "samo" gradjani koji su dobili besplatne akcije. Akcije prodaje ko želi ili kome trebaju pare.

Ako neka "manipulacija" (dizanje cene, tako što se pokupi izvestan broj akcija) i uspe, ne može da bude dugog daha. Ne verujem da je rast ili pad prouzrokovan pisanjem na ovom forumu, mada se dešavalo da forum ima uticaja na nekim drugim akcijama...

Kao što rekoh: i ako je to bio pokušaj, sve se vrlo brzo vratilo tamo gde mora...
Nazad na vrh Ići dole
Sasuolo
VIP
VIP
Sasuolo

Broj poruka : 206
Datum upisa : 07.11.2011

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 6. DEO   Naftna Industrija  - NIIS 6. DEO - Page 15 Icon_minitime7/6/2013, 13:42

Miros Lav ::
Sasuolo ::
Za blagi porast je moguce da bivsi radnici kupuju akcije 

Koliko je meni poznato oko 300 radnika je 10.01.2013. dobilo otpremnonu ( 750 bruto po godini staža).Za neke znam da su kupili akcije NIS-a.
 Oko 320 radnika je 20.05.2013 god proglašeno tehnološkim viškom i oni su dobili po 560 evra bruto.Krajem juna je otišao jedan broj radnika a sledeći "dobrovoljni" odlazak  mislim da je planiran za 1.09.2013.Radnici su primorani da "uzmu" otpremninu pa im postoji mogućnost da ih ponovo zaposle preko lizinga.Ko to ne uradi bude prebačen u neku radnu jedinicu PPP koju kasnije "ugase " i bude proglašen tehnološkim viškom.
Ta tehnika  je već  jednom primenjena .Majski tehnološki višak je nastao "gašenjem" radne jedinice ATP.
Da li se navedeni datumi poklapaju sa povećanjem vrednosti akcije?Mislim da postoji neki blagi rast.Možda to još neko detaljnije prostudira.
Sve ovo sto si napisao je tacno.Kada sam rekao da bivsi radnici kupuju akcije-nisam mislio da oni organizovano ili pod nekim moranjem kupuju akcije.Njih 11 za koje znam da su kupili-dobili su otpremninu oko 2 miliona a milion su ulozili u kupovinu akcija.Posto su oni laici sto se tice akcija,moguce da su akcije kupovali i po malo vecoj ceni i da zbog toga postoji blagi rast.
Cisto sam hteo da kazem da neki bivsi radnici deo svojih sredstava od otpremnine ulazu u kupovinu akcija.
Nazad na vrh Ići dole
Ars Vivendi
VIP
VIP
Ars Vivendi

Broj poruka : 2817
Datum upisa : 21.01.2009

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 6. DEO   Naftna Industrija  - NIIS 6. DEO - Page 15 Icon_minitime7/6/2013, 18:48

Nezaludjujte se tom pričom o radnicima koji kupuju enormne količine akcija.
U Srbiji radnik koji dobije otpremninu ili proda akcije prvo kupuje nov automobil, zatim belu tehniku, letouje u Turskoj ili Egiptu, eventualno ako ima dovoljno kupi i neki stan za ćerku ili za izdavanje...

Priča je poznata i opisana, primeri su Beočinska cementara, Apatinska pivara, Knjaz Miloš....

Poslednja stvar na svetu koju će radnik da kupi su akcije, bilo čega...
Pa i ako se neko od njih prevari da kupi neku akciju to je na 160 miliona akcija kap u moru.

Bookmaker
Still learning
Still learning
Bookmaker

Broj poruka : 149
Datum upisa : 23.09.2009

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 6. DEO   Naftna Industrija  - NIIS 6. DEO - Page 15 Icon_minitime7/6/2013, 20:10

@Ars Vivendi
Uz navedene primere dodao bih i Hemofarm jer je tu bilo novca za takve kupovine i investiranja.Kod drugih jedva da je bilo da se pokrpe dugovi za komunalije , struju, zaostale poreze i eventualno neko prevremeno izlaženje iz kredita i vraćanje dugova kumovima,komšijama i rodbini.

Just looking
Just looking

Broj poruka : 7
Datum upisa : 04.06.2013

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 6. DEO   Naftna Industrija  - NIIS 6. DEO - Page 15 Icon_minitime7/8/2013, 14:33

Ne znam cemu rasprava oko toga da li radnici kupuju ili ne kupuju akcije, kada je to moguce sasvim lako doznati  cak i iz povrsnih kontakata koje gotovo svako od nas ima u NIS-u.

Jedan broj radnika je krajem juna dobio solidne otpremnine (reda par miliona dinara), a sa njima i preporuku da kupe akcije, sto se bez ikakve sumnje i desilo. Treba imati u vidu i cinjenicu da su to ljudi koji su vecinom van svoje volje napustili NIS, i oni jako vole da barem jedan deo svoje otpremnine investiraju u akcije, jer time makar  psiholoski nastavljaju kontinuitet sa maticnom firmom.

Naravno, s obzirom na velicinu NIS-a to su samo mrvice kapitala, ali na ovom plitkom Lelexu se i to kratkotrajno oseti.

Dodatni dokaz da su prethodnih dana kupovali amateri je i nacin kako je cena rasla, a slozicemo se da je to bilo nervozno i van racionalnih argumenata.

Licno se slazem sa iskusnijim forumasima da ce u narednom periodu slabe investiocione aktivnosti, a narocito i iz vise drugih dodatnih razloga i u ocekivanju slabog Q2, cena ici dole.
Nazad na vrh Ići dole
Sutra
PESIMISTA
Sutra

Broj poruka : 1147
Datum upisa : 11.12.2010

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 6. DEO   Naftna Industrija  - NIIS 6. DEO - Page 15 Icon_minitime7/8/2013, 16:08

Mene uplasio rast na stranim berzama, koji ce izgleda potrajati bar jos nedelju dve, pa sam usao opet u NIIS samo par procenata neto nize nego sto sam prodao.

Znam da vas to ne zanima previse, ali sam napisao zato sto zelim da istaknem da ne ispadnem ni ja uvek pametan. I zato da bi ponovio tezu da je za ogromnu vecinu najbolje da kupuju i prodaju akcije najvise dvaput godisnje, a usput skupljaju dividende.

NAJBITNIJA informacija za NIIS, a i za ceo beleks (osim q2 naravno) je u petak ili ponedeljak kada objave inflaciju u junu. Kada budem imao vremena pisacu duze o tome. Ukratko svaki procenat ocekivanog pada inflacije donece po mojoj racunici 8% rasta beleks akcija, ali mozete racunati konzervativno cak i sa pola te cifre, pa ce opet biti lepo po nas. Znaci Jorgovanka pazi sta radis, nadam se da cemo te mnogo lepse pamtiti nego Soskica.
Nazad na vrh Ići dole
Boby
VIP
VIP
Boby

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 6. DEO   Naftna Industrija  - NIIS 6. DEO - Page 15 Icon_minitime7/8/2013, 17:28

TENERGY,na tabli se jasno videlo to sto pricas posebno je bio jedan nalog od 1000 kom sto je PROVOCIRAO,bas sam zeni pokozao ,koja je prilicno nezainteresovana da je covek to sve mogao kupiti 30000 din jeftinije.
Ponovicu,da razlog skoka nisam video.

SUTRA,ona je vec najavila pad inflacije danas,ali u procente koje ti navodis,ne verujem,prosto jer nema likvidnosti na berzi i mali su obimi.
Nazad na vrh Ići dole
Sutra
PESIMISTA
Sutra

Broj poruka : 1147
Datum upisa : 11.12.2010

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 6. DEO   Naftna Industrija  - NIIS 6. DEO - Page 15 Icon_minitime7/8/2013, 21:59

@Boby

nisam mislio odmah, nego da ce se uracunati u cenu prilikom sledeceg rasta berze od jeseni do proleca.
Nisam trejder, niti je to i moguce biti na beleksu.

Medjutim ne lezi vraze, evo sad vidim na b92 vest o poskupljenju struje od 11%. Po meni direktan udarac od bar 50 dinara po akciji NIISa. Ali pretpostavljam da nije odrzivo da imamo najjeftiniju struju u Evropi.

Sto se tice price o kupovinama od strane radnika, ona je pokazala dve cinjenice. Prva sveopste poznata da neko ko nije iskusan na berzi sigurno nece kupiti po povoljnim cenama, nego po trenutnim onda kada ima love za ulaganje. Ali druga cinjenica je jos interesantnija, a to je da do 900 nema prakticno nikakve ponude, a i za 900-950 je pitanje koliko hiljada moze da se skupi.

Posle ovih desavanja sve sam sigurniji da ovog leta NIIS nece padati ispod 800 dinara. A cak i ako padne povratak do 900 ce biti  lagan i brz. Jedino bi q2 ispod 20 milijardi NETO mogao da poremeti situaciju, a bilo bi lepo ako neko ko misli da ce biti ispod 20 milijardi NETO da nam objasni zbog cega misli.
Nazad na vrh Ići dole
Gocili
VIP
VIP
Gocili

Broj poruka : 756
Datum upisa : 25.05.2009

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 6. DEO   Naftna Industrija  - NIIS 6. DEO - Page 15 Icon_minitime7/9/2013, 11:22

@Sutra
Jel si ti to presao u optimiste, ili samo kontriras vecini?
Nazad na vrh Ići dole
Baki. V
Still learning
Still learning
Baki. V

Broj poruka : 124
Datum upisa : 21.01.2013

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 6. DEO   Naftna Industrija  - NIIS 6. DEO - Page 15 Icon_minitime7/9/2013, 12:00

Citat :
@Sutra
Jel si ti to presao u optimiste, ili samo kontriras vecini? 

Pesimista

Citat :
  Mene uplasio rast na stranim berzama, koji ce izgleda potrajati bar jos nedelju dve, pa sam usao opet u NIIS samo par procenata neto nize nego sto sam prodao.
Kako nesvataš čovek je kupio akcije kako sad da priča negativno i tako naš Pesimista postao Optimista od
Nazad na vrh Ići dole
Bond
Moderator
Bond

Broj poruka : 13963
Datum upisa : 03.06.2009

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 6. DEO   Naftna Industrija  - NIIS 6. DEO - Page 15 Icon_minitime7/9/2013, 15:55

Одбор директора усвојио Одлуку о одређивању дана, поступка и начина исплате
дивиденди за 2012. годину акционарима НИС а.д. Нови Сад

http://www.belex.rs/data/2013/07/00084682.pdf
Nazad na vrh Ići dole
gogloee
VIP
VIP
gogloee

Broj poruka : 1024
Datum upisa : 10.01.2008

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 6. DEO   Naftna Industrija  - NIIS 6. DEO - Page 15 Icon_minitime7/9/2013, 16:56

...Исплату дивидендисвим акционарима Друштва извршити истовремено,најкасније до 30.новембра2013.године
...
Nazad na vrh Ići dole
Djavo
Member
Member
Djavo

Broj poruka : 395
Datum upisa : 05.04.2011

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 6. DEO   Naftna Industrija  - NIIS 6. DEO - Page 15 Icon_minitime7/9/2013, 23:18

ZNACI bice uplacena kod brokera, pa onda oni nama uplacuju na racun koji im mu kazemo.
Nazad na vrh Ići dole
Cermet
VIP
VIP

Broj poruka : 304
Datum upisa : 18.05.2008

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 6. DEO   Naftna Industrija  - NIIS 6. DEO - Page 15 Icon_minitime7/10/2013, 01:27

Niko ne komentariše ovaj rok do 30. novembra?

Nije li to kasnije nego što su svi predviđali? Kako to tumačiti?
Nazad na vrh Ići dole
C R A Z Y
VIP
VIP
C R A Z Y

Broj poruka : 538
Datum upisa : 19.03.2010

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 6. DEO   Naftna Industrija  - NIIS 6. DEO - Page 15 Icon_minitime7/10/2013, 07:01

undefined ::
CermetNiko ne komentariše ovaj rok do 30. novembra?

Nije li to kasnije nego što su svi predviđali? Kako to tumačiti?

Cermet, bez brige. Niko ne komentariše jer je potpuno normalno da kompanije sebi daju duže rokove za isplatu dividende. Najčešće se stavlja da je rok do kraja tekuće godine, iako to ne znači da će čekati do kraja roka kako bi isplatili dividendu.

Just looking
Just looking

Broj poruka : 9

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 6. DEO   Naftna Industrija  - NIIS 6. DEO - Page 15 Icon_minitime7/10/2013, 08:24

Nov sam pa ako moze neko da mi pomogne. Da li treba broj racuna za isplatu dividende da se posalje nekom u niis-u ili oni uplacuju brokeru(u mom slucaju IC) pa on prebacuje na moj racun? Imam otvoren racun u Vojvodjanskoj banci. Unapred hvala
Nazad na vrh Ići dole
Boby
VIP
VIP
Boby

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 6. DEO   Naftna Industrija  - NIIS 6. DEO - Page 15 Icon_minitime7/10/2013, 12:49

zveki ::
Nov sam pa ako moze neko da mi pomogne. Da li treba broj racuna za isplatu dividende da se posalje nekom u niis-u ili oni uplacuju brokeru(u mom slucaju IC) pa on prebacuje na moj racun? Imam otvoren racun u Vojvodjanskoj banci. Unapred hvala

Upravo tako,dobices na namenski racun.
Nazad na vrh Ići dole
zveki
Just looking
Just looking

Broj poruka : 9

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 6. DEO   Naftna Industrija  - NIIS 6. DEO - Page 15 Icon_minitime7/10/2013, 13:48

Boby ::
zveki ::

Upravo tako,dobices na namenski racun.

hvala sesir
Nazad na vrh Ići dole
Ilija
Member
Member
Ilija

Broj poruka : 480
Datum upisa : 30.09.2009

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 6. DEO   Naftna Industrija  - NIIS 6. DEO - Page 15 Icon_minitime7/12/2013, 08:12

@Limited011
Popravljen dalekovod u rekordnom vremenu:

http://www.akter.co.rs/26-ekonomija/46207-kod-pan-eva-popravljen-dalekovod.html
Nazad na vrh Ići dole
Vladulns
VIP
VIP
Vladulns

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 6. DEO   Naftna Industrija  - NIIS 6. DEO - Page 15 Icon_minitime7/12/2013, 12:56

NIS povećao investicije za 41 odsto
Ta ulaganja su iznosila 24,1 milijardu dinara, izjavila je direktor interne revizije u NIS-u Aleksandra Samardžić.
Ona je rekla da je NIS već sada postao značajan regionalni igrač i najavila nova ulaganja u naredne tri godine od oko 500 miliona evra iz sopstvenih izvora, kako bi ta kompanija ostvarila cilj da postane lider u jugoistočnoj Evropi.
Predstavljajući Izveštaj o održivom razvoju NIS-a za 2012. godinu, Samardžićeva je napomenula da je NIS u prošloj godini investirao 50,8 milijardi dinara što je za 48 odsto više nego 2011. kao i da je ostvario dobit od 49,5 milijardi dinara.

NIS će i u ovoj godini nastaviti investicije i širenje u regionu, najavila je ona i dodala da je ta naftna kompanija već otvorila prve benzinske stanice pod brendom "Gasprom" u Rumuniji, Bugarskoj i BIH, a pod brendom "NIS petrol" u Republici Srpskoj, dok se istrazna bušenja, osim u Srbiji, izvode i u Mađarskoj i Republici Srpskoj.

Nastaviće se i ulaganja u energetske projekete i obnovljive izvore energije, kao što je projekat vetroparka "Plandište", kazala je Samardžić.

Ona je navela da je NIS u različite socijalne projekte u prošloj godini uložio 375,7 miliona dinara i dodala da će ta kompanija i dalje podržavati različite humanitarne projekte, nauku, kulturu i sport.

Treći izveštaj o odriživom razvoju NIS-a urađen je u skladu sa svetskim standardima "Global reporting initiative", a revizorska kuća KPMG uradila je analizu i dala ocenu B+, iako je NIS za 2012. godinu duplo povećao broj indikatora o kojima se izveštavalo u odnosu na 2011. godinu.

Taj Izveštaj o održivom razvoju urađen je u skladu sa najsavremenijim svetskim standardima, a NIS je kako je istaknuto, pionir u Srbiji u uvođenju takve vrste izveštavanja i takvog publikovanja rezultata rada.
http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2013&mm=07&dd=12&nav_id=731788
Nazad na vrh Ići dole
Red max
Our family
Our  family
Red max

Broj poruka : 280
Datum upisa : 09.02.2013

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 6. DEO   Naftna Industrija  - NIIS 6. DEO - Page 15 Icon_minitime7/12/2013, 13:06

Vesti
11.07.2013
ENERGETSKA EFIKASNOST- USLOV RENTABILNOSTI PROIZVODNJE U NIS-U

Zbog ekonomske krize, koja već nekoliko godina traje u celom svetu kompanije teže maksimalnoj efikasnosti u radu uz minimalne troškove. Jedan od načina optimizacije troškova i povećanja rentabilnosti poslovanja jeste primena principa energetske efikasnosti u radu kompanije. Statistika kaže da se pri promišljenoj i doslednoj primeni principa energetske efikasnosti, troškovi u tom segmentu mogu smanjiti do 40%. O prioritetnim projektima i o tome kako se principi energetske efikasnosti koriste u radu najuspešnije srpske kompanije za Balkanmagazin govori Aleksej Belov, izvršni direktor Bloka Energetika Naftne industrije Srbije.
[b style="border: 0px; margin: 0px; padding: 0px;"]Kako je doneta odluka da se u okviru NIS-a oformi Blok Energetika? Koji su vam ciljevi bili postavljeni na početku rada?[/b]
U 2011. godini Odbor direktora NIS-a usvojio je Strategiju dugoročnog razvoja Kompanije za period do 2020. godine. Jedna od odredbi ove strategije predviđa transformaciju NIS-a iz nacionalne naftno-gasne kompanije u međunarodni energetski holding. U cilju realizacije tog zadatka, doneta je odluka da se u okviru NIS-a formira Blok Energetika – poseban specijalizovani organizacioni deo unutar Kompanije.
Naš primarni zadatak je realizacija projekata koji su u vezi sa generacijom toplotne i električne energije. Zapravo, to i jeste pretvaranje NIS-a u energetsku kompaniju. Trećeg jula 2013. napravili smo prvi korak: u okviru realizacije programa iskorišćavanja rastvorenog gasa puštena je u eksperimentalni rad prva mala kogeneraciona elektrostanica kapaciteta oko 1 MW, nedaleko od Sirakova (opština Veliko Gradište). O programu iskorišćavanja rastvorenog gasa kasnije ću pričati malo više, za sada ću samo reći da je NIS prva kompanija na Balkanu koja primenjuje takve tehnologije u svom radu. Pre nas, to niko nije radio.
Ako ćemo pričati o perspektivama razvoja kapaciteta za generaciju struje, mogu da vam kažem da tokom naredne tri godine planiramo da u svom aktivu imamo ukupno do 500 MW generatorskih kapaciteta
http://www.nis.rs/prescentar/vesti/energetska-efikasnost-uslov-poslovanja?lang=sh

I tako dalje,bla,bla.bla...koga zanima neka dalje čita,ima dosta toga...za Macu i ekipu upozorenje da to neće utjecati na cijenu dionice ove godine pa neka ne gube vrijeme...kafa 
Nazad na vrh Ići dole
Mendo
Still learning
Still learning

Broj poruka : 49
Datum upisa : 27.02.2011

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 6. DEO   Naftna Industrija  - NIIS 6. DEO - Page 15 Icon_minitime7/12/2013, 22:27

kakav je bio Q2
Nazad na vrh Ići dole

Naftna Industrija - NIIS 6. DEO
Nazad na vrh 
Strana 15 od 29Idi na stranu : Prethodni  1 ... 9 ... 14, 15, 16 ... 22 ... 29  Sledeći
 Similar topics
-
» Naftna Industrija - NIIS 5. DEO
» Naftna Industrija - NIIS 13. DEO
» Naftna Industrija - NIIS 7. DEO
» Naftna Industrija - NIIS 8. DEO
» Naftna Industrija - NIIS 9. DEO

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
BELEX Club :: AKCIJE NISA - NIIS I ENERGETIKA SRBIJE-
Skoči na: