| AIK banka a.d. Niš - AIKB (9. IDEO) | |
|
+106kristofer018 Tom80 Fokus Cicija Folio boban75 JelenaS Zane Frenky Nebosky Atomski mrav Sir Oliver 69 Matthew Greenburgh KRUSKA ivan45 MMcorp Dragan11 Sebastian Limited011 Anam Racunarko Mr. Price Nikola Zmajica Dusan Drag65 Beli rovadc MORNAR Zwiebel real_finanza ingglick Matans Djavo Stane Dolanc mili61 Tic BiSnet Kupi akcije Prokuplje Josip Dalaj Lama Roman Abramovich RobinHood Tomislav Popaj Zeljko321 mile2012 Pekinis Friz Bidza Cucla Sneki C R A Z Y Mistery 011 Sutra Sahbaz Lolita Ars Vivendi Taliano Dragan Bojjan Maca Djede1 kisko Aritmeticar Ilija Cermet MYSTIC021 Boza Belex Kobe Bryant dejan.dedijer Al Kapone Optimista Aria Facts&Figures Danx Boby Air Taliban Ivan2211 Smile Nemesis Malimis Fmember Gavrec MarkoJTD Zoran1969 Momir BuffetSon Teletrader Boranija Mitar Steve McQueen Fast Milos86 ILoveRoses Zoranecc Dax Voiceoflaw Dragot Bond Big Mile geogsi Ceras Slovenac1 110 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
Fmember VIP
Broj poruka : 1630 Points : 5176 Datum upisa : 01.11.2010
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (9. IDEO) 2/4/2013, 10:47 | |
| - Slovenac1 ::
- Fast ::
- Slovenac1 ::
A kermaika Jovanović ti se ne čini kao insajder? Cini mi se kao neko ko ima visak kesa i odredjene informacije Možda isto prezime kao bivši direktor nešto znači... Da li si ozbiljan? pa Jovanović je najčešće prezime u srbiji. | |
|
| |
Slovenac1 VIP
Broj poruka : 2522 Localisation : Ljubljana Points : 6094 Datum upisa : 04.01.2008
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (9. IDEO) 2/4/2013, 11:19 | |
| - Fmember ::
Cini mi se kao neko ko ima visak kesa i odredjene informacije Možda isto prezime kao bivši direktor nešto znači... Da li si ozbiljan? pa Jovanović je najčešće prezime u srbiji. Ok, ali to ne znači da tu nema neke veze zar ne? Zar nije nekako čudno, da ima neka keramika toliko količinu akcija baš aik banke? | |
|
| |
Steve McQueen Member
Broj poruka : 539 Points : 2079 Datum upisa : 30.11.2009
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (9. IDEO) 2/4/2013, 11:37 | |
| A da to nema opet neke veze sa Čedom i njegovom ženom? [You must be registered and logged in to see this image.] | |
|
| |
Voiceoflaw VIP
Broj poruka : 541 Points : 1212 Datum upisa : 20.05.2011
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (9. IDEO) 2/4/2013, 12:05 | |
| http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/365992/Uhapsen-niski-bankar-koji-je-sa-racuna-klijenta-podigao-56000-evra [You must be registered and logged in to see this image.] | |
|
| |
Aritmeticar Moderator
Broj poruka : 725 Points : 2414 Datum upisa : 01.12.2009
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (9. IDEO) 2/4/2013, 17:49 | |
| U protekle tri godine Keramika Jovanović DOO (do 2012.02.24 Jovanović d.o.o.) nije prodavala ovde. Ubrzana kupovina je krenula krajem oktobra od kada su se pojačali za oko 30.000 akcija.
Sa druge strane Venturer Management AG je spretan. Znatno je smanjio izloženost marta prošle godine po 1900 din, a onda obzirom na veličinu svoje pozicije slabo trguje. Letos je kupio nekoliko hiljada akcija ispod 1400 din, zatim skoro 6000 početkom decembra kada je cena bila 1550, a u poslednje dve nedelje je prodao 3700 i nešto oko 1700 din. | |
|
| |
Big Mile VIP
Broj poruka : 1658 Points : 6510 Datum upisa : 19.02.2011
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (9. IDEO) 2/4/2013, 19:07 | |
| Nekome su danas popustili živci, ili nešto zna što mi neznamo!!! | |
|
| |
Cermet VIP
Broj poruka : 304 Points : 1036 Datum upisa : 18.05.2008
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (9. IDEO) 2/5/2013, 01:57 | |
| Čudno, čudno...
Božo, kako ti gledaš na ovo? | |
|
| |
Fast VIP
Broj poruka : 745 Points : 2372 Datum upisa : 21.04.2011
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (9. IDEO) 2/5/2013, 07:52 | |
| - Cermet ::
- Čudno, čudno...
Božo, kako ti gledaš na ovo? Pa on misli da isti igrac obara cenu na RBS i AIKB [You must be registered and logged in to see this image.] Imas malo iznad. Nekad mi smetale takve odvaljotine, ali sad me uveseljavaju. A puni rubriku Najsmesniji post | |
|
| |
Djavo Member
Broj poruka : 395 Points : 1502 Datum upisa : 05.04.2011
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (9. IDEO) 2/5/2013, 11:02 | |
| kao da su ovde potrebni vise rezultati, i ovako bi palo jel nema investitora, a daleko je podcenjena sa bilo kakvim rezultatima | |
|
| |
Boza Belex VIP
Broj poruka : 657 Points : 2387 Datum upisa : 23.04.2011
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (9. IDEO) 2/5/2013, 19:12 | |
| - Fast ::
- Cermet ::
- Čudno, čudno...
Božo, kako ti gledaš na ovo? Pa on misli da isti igrac obara cenu na RBS i AIKB [You must be registered and logged in to see this image.] Imas malo iznad. Nekad mi smetale takve odvaljotine, ali sad me uveseljavaju. A puni rubriku Najsmesniji post KUPI KUPI KUPI....RSI kaze KUPI KUPI KUPI, Vidim najnizu mogucu tacku 1470, ako je uopste i bude! A najvisa tacka 1800, sve gde kupis ispod nje bices dobar!!! Ako probije 1800 test do 2380!!! | |
|
| |
kisko Just looking
Broj poruka : 2 Points : 2 Datum upisa : 05.02.2013
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (9. IDEO) 2/5/2013, 19:57 | |
| momci (i devojke ako ih ima), lepi pozdrav
Ulagač sam na ZSE, imam jedostavno pitanje vezano za AIKB, a to je zašto se dogodio drastičan pad profitabilnosti u 2011 u odnosu na godine od pre? Ako budem pisao tu i tamo koji post, unapred se ispričavam ako mi izleti ijekavica, nastojat ću da pišem na srpskom. hvala vam na razumevanju
ako vam možda zatreba kakav info vezno za ZSE, rado ću da pomognem (ukoliko znam).
Kisko | |
|
| |
Slovenac1 VIP
Broj poruka : 2522 Localisation : Ljubljana Points : 6094 Datum upisa : 04.01.2008
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (9. IDEO) 2/5/2013, 20:53 | |
| - kisko ::
- momci (i devojke ako ih ima), lepi pozdrav
Ulagač sam na ZSE, imam jedostavno pitanje vezano za AIKB, a to je zašto se dogodio drastičan pad profitabilnosti u 2011 u odnosu na godine od pre? Ako budem pisao tu i tamo koji post, unapred se ispričavam ako mi izleti ijekavica, nastojat ću da pišem na srpskom. hvala vam na razumevanju
ako vam možda zatreba kakav info vezno za ZSE, rado ću da pomognem (ukoliko znam).
Kisko A zašto je drastično pala profitabilnost svih banaka u svetu posle 2008? Otpisi, otpisi, otpisi,... | |
|
| |
Dax VIP
Broj poruka : 414 Points : 1325 Datum upisa : 25.11.2009
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (9. IDEO) 2/5/2013, 21:18 | |
| - Boza Belex ::
- Čudno, čudno...
Božo, kako ti gledaš na ovo? Pa on misli da isti igrac obara cenu na RBS i AIKB [You must be registered and logged in to see this image.] Imas malo iznad. Nekad mi smetale takve odvaljotine, ali sad me uveseljavaju. A puni rubriku Najsmesniji post KUPI KUPI KUPI....RSI kaze KUPI KUPI KUPI, Vidim najnizu mogucu tacku 1470, ako je uopste i bude! A najvisa tacka 1800, sve gde kupis ispod nje bices dobar!!! Ako probije 1800 test do 2380!!! Tehničku analizu na Lelexu možeš da okačiš mačku o rep. Nelikvidno!!! | |
|
| |
Boranija Old member
Broj poruka : 2213 Points : 6106 Datum upisa : 25.07.2010
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (9. IDEO) 2/5/2013, 21:21 | |
| Dax nemoj da se odma ljutiš! Boža je lepo rekao da je iz NIIS prešao u AIKB, pa malo da pogura... _________________ Kad ima love za šljam, ima da bude i za mene!!
| |
|
| |
Boza Belex VIP
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (9. IDEO) 2/5/2013, 21:26 | |
| | |
|
| |
Dax VIP
Broj poruka : 414 Points : 1325 Datum upisa : 25.11.2009
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (9. IDEO) 2/5/2013, 21:48 | |
| Ne ljutim se taman posla, dok je onog ćelavog i njegovih satelita, teško će ići. | |
|
| |
Cermet VIP
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (9. IDEO) 2/5/2013, 22:18 | |
| Zašto?
Čovek drži maltene pola banke, zar njemu nije najviše u interesu da ovo ide gore? | |
|
| |
Bojjan VIP
Broj poruka : 348 Points : 869 Datum upisa : 18.04.2012
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (9. IDEO) 2/5/2013, 22:29 | |
Kisko jedan od glavnih razloga pada dobiti u pomenutoj godini je nibens korporacija i milo djuraskovic naime iz pomenute korporacije veliki deo firmi je u stecaju dok su ostale u teskom finansiskom stanju tako da je najveci deo potrazivanja aik banke nenaplativ, bar za sada jedan od mojih prethodnih postova govori o tome | |
|
| |
Bojjan VIP
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (9. IDEO) 2/5/2013, 22:34 | |
| - Matthew Greenburgh ::
- ILoveRoses ::
- Kako to da cena akcije miruje i pored 3 milijarde profita?
Pa zato sto je taj profit obracunao Ljubisa, Jelica overila/zavela, a Vladan lupio krompir pecat u trenucima trezvenosti.
Iz aviona se vidi da je sve laz...AIK se vrednuje kao hedge fond: diskont na NAV, a jadni NAV u kanalu!! da nije ovo jedan od razloga pada aik banke u poslednjih 8 dana [dobro je sto nisam usao u pricu po ceni od 1700] | |
|
| |
kisko Just looking
Broj poruka : 2 Points : 2 Datum upisa : 05.02.2013
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (9. IDEO) 2/6/2013, 20:11 | |
- kisko ::
Kisko A zašto je drastično pala profitabilnost svih banaka u svetu posle 2008? Otpisi, otpisi, otpisi,... ovo nije sasim tačno. Primerice, najveće banke u RH (ekvivalenti AIKB-u u SRB) nisu bilježile takav pad profitabilnosti, već konzistentnu dobit tokom svih godina krize, a neke čak i rast dobiti (u skladu sa rastom prihoda od kamata). Ovde pričamo o padu dobiti za celih 50%. | |
|
| |
Cermet VIP
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (9. IDEO) 2/6/2013, 20:37 | |
| Imajući u vidu koliko ih je Đurašković orobio, meni je nejasno kako AIKB uopšte radi...
Mada je to opšte poznato, to se na ovoj temi gotovo i ne pominje, ali moram priznati da mi je to dodatna kočnica da ne uđem u ovu nekada mi omiljenu hartiju. | |
|
| |
Slovenac1 VIP
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (9. IDEO) 2/6/2013, 22:00 | |
- kisko ::
Kisko A zašto je drastično pala profitabilnost svih banaka u svetu posle 2008? Otpisi, otpisi, otpisi,... ovo nije sasim tačno. Primerice, najveće banke u RH (ekvivalenti AIKB-u u SRB) nisu bilježile takav pad profitabilnosti, već konzistentnu dobit tokom svih godina krize, a neke čak i rast dobiti (u skladu sa rastom prihoda od kamata). Ovde pričamo o padu dobiti za celih 50%. Onda su banke u RH dosta unikatne u svetu u ovo vreme, sa obzirom kako vam stoji ekonomija pre bih verovao da su nafrizirali bilanse. Kod nas recimo banke imaju katastrofalne rezultate | |
|
| |
Slovenac1 VIP
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (9. IDEO) 2/6/2013, 22:02 | |
- Imajući u vidu koliko ih je Đurašković orobio, meni je nejasno kako AIKB uopšte radi...
Mada je to opšte poznato, to se na ovoj temi gotovo i ne pominje, ali moram priznati da mi je to dodatna kočnica da ne uđem u ovu nekada mi omiljenu hartiju. Možda neka analiza koliko znači potraživanje do Nibensa u odnosu na cijeli kreditni portfolio banke? Inače Nibens još radi ili je propao totalno? | |
|
| |
ingglick Still learning
Broj poruka : 104 Points : 273 Datum upisa : 11.05.2011
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (9. IDEO) 2/6/2013, 23:40 | |
| Dok cekamo ovogodisnje rezultate...
Pad dobiti prosle godine nije bio 50%, nego 100%, a verovatno i vise (gubitak), samo nisu sve prikazali.
Kako? Isplata prioritetnim akcionarima nije deo stvarnog profita, jer su oni de facto kreditori banke, a ne akcionari. Taj "profit" nije profit preduzeca, tj akcionara kao vlasnika. Ostatak profita je otisao na rezervisanje gubitaka, sto takodje de facto nije profit, vec otpis, samo je tako prikazano. O tome sam vec pisao prosle godine. | |
|
| |
ingglick Still learning
Broj poruka : 104 Points : 273 Datum upisa : 11.05.2011
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (9. IDEO) 2/6/2013, 23:41 | |
| Ne znam da li je kome bitno, imam nesto sitno AIKB vec par godina i ne mislim da ce cena dole, bar ne mnogo. _________________ "Diversification, that's for idiots." - Mark Cuban.
| |
|
| |
Cermet VIP
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (9. IDEO) 2/7/2013, 00:05 | |
| Slovenac1, Đurašković je orobio banke za oko 130 miliona evra, pri čemu je poznato da je AIK najveći pojedinačni poverilac.
Detalje možeš da nađeš na netu, mislim da otprilike polovina te celokupne sume otpada samo na AIK, a i čini mi se da je ona najmanja od tih nekoliko banaka koje su pokradene tim besmislenim kreditima, što znači da u svakom slučaju ta suma čini popriličan deo njenog kreditnog portfolija.
| |
|
| |
Slovenac1 VIP
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (9. IDEO) 2/7/2013, 09:01 | |
- Slovenac1, Đurašković je orobio banke za oko 130 miliona evra, pri čemu je poznato da je AIK najveći pojedinačni poverilac.
Detalje možeš da nađeš na netu, mislim da otprilike polovina te celokupne sume otpada samo na AIK, a i čini mi se da je ona najmanja od tih nekoliko banaka koje su pokradene tim besmislenim kreditima, što znači da u svakom slučaju ta suma čini popriličan deo njenog kreditnog portfolija.
Kao prvo bilans AIK banke je 1,3 milijarde eur pa ti onda razmišljaj, da li je taj iznos do Nibensa stvarno čini popriličan deo kreditnog portfolia. A kao drugo koliko ja razumem Nibens još uvek radi i vrača kredute zar ne? | |
|
| |
Bojjan VIP
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (9. IDEO) 2/7/2013, 17:42 | |
- Slovenac1, Đurašković je orobio banke za oko 130 miliona evra, pri čemu je poznato da je AIK najveći pojedinačni poverilac.
Kao prvo bilans AIK banke je 1,3 milijarde eur pa ti onda razmišljaj, da li je taj iznos do Nibensa stvarno čini popriličan deo kreditnog portfolia. A kao drugo koliko ja razumem Nibens još uvek radi i vrača kredute zar ne? nibens kao grupacija dali postoji jos uvek neznam, ali sigurno znam da jedina firma iz te grupacije koja je bilo sta vratila bankama je fabrika maziva iz krusevca, da je iz pomenute grupacije 3 firme raskinulo ugovor o privatizaciji i da su trenutno u restruktuiranju, a ostale su u rasulu, da je aik banka u celom dugu nibensa prema bankama ucestvuje sa najmanje najmanje 30% od ukupnog duga | |
|
| |
Slovenac1 VIP
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (9. IDEO) 2/7/2013, 18:15 | |
| - bojjan ::
Kao prvo bilans AIK banke je 1,3 milijarde eur pa ti onda razmišljaj, da li je taj iznos do Nibensa stvarno čini popriličan deo kreditnog portfolia. A kao drugo koliko ja razumem Nibens još uvek radi i vrača kredute zar ne?
nibens kao grupacija dali postoji jos uvek neznam, ali sigurno znam da jedina firma iz te grupacije koja je bilo sta vratila bankama je fabrika maziva iz krusevca, da je iz pomenute grupacije 3 firme raskinulo ugovor o privatizaciji i da su trenutno u restruktuiranju, a ostale su u rasulu, da je aik banka u celom dugu nibensa prema bankama ucestvuje sa najmanje najmanje 30% od ukupnog duga I za celi taj dug su več napravili rezervacije, tako da bila šta dobiju od toga ide samo u plus... | |
|
| |
Boza Belex VIP
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (9. IDEO) 2/11/2013, 22:19 | |
| [You must be registered and logged in to see this image.]A ovde kakve su prognoze na osnovu predhodnih godina? 4milijarde a? A sta kazete na knjigovodstvenu cenu ovi ljubicanstveni pravougaonici? A neko nece da uzme sad po 1550, eeee!!! | |
|
| |
Fast VIP
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (9. IDEO) 2/11/2013, 23:14 | |
| Božo, ne loži narod. Projekcija sama po sebi ne znači ništa. To što je projektovano ne mora da znači da će tako i biti. Sačekajmo da izadju rezultati. Izašao si iz Nis-a i kupio Aik i sad ovo treba da poleti? Gledajući ko prodaje rekao bih da je Kole pokušao da dogovori sa Grcima transakciju, da su ga oni lagano napušili i da će sad on lagano da nafrizira bilanse tako da ga zamole da se on predomisli. | |
|
| |
Fmember VIP
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (9. IDEO) 2/11/2013, 23:31 | |
- Božo, ne loži narod. Projekcija sama po sebi ne znači ništa. To što je projektovano ne mora da znači da će tako i biti. Sačekajmo da izadju rezultati. Izašao si iz Nis-a i kupio Aik i sad ovo treba da poleti? Gledajući ko prodaje rekao bih da je Kole pokušao da dogovori sa Grcima transakciju, da su ga oni lagano napušili i da će sad on lagano da nafrizira bilanse tako da ga zamole da se on predomisli.
ne razumem kako bi friziranjem izveštaja nešto postigao? ako grci mogu da dopuste bilo kome da frizira izveštaje dok oni imaju 20% vlasništva, ne treba ni banku da dobiju za svojih 20% | |
|
| |
Fast VIP
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (9. IDEO) 2/11/2013, 23:47 | |
| Ko pita Grke? Ko će njima u Nišu da da prave podatke? Zapravo, nema tu friziranja. Samo treba da urade realan bilans i cena ode u jarak. Kad sam rekao "friziran" mislio sam "prilagođen potrebama" MK. Ne tvrdim da će biti ovako, samo sumnjam da će biti ovako. | |
|
| |
Fmember VIP
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (9. IDEO) 2/12/2013, 00:06 | |
- Ko pita Grke? Ko će njima u Nišu da da prave podatke?
Otkud znam, ali kad već imaju 20% vlasništva, valjda postoji neki mehanizam koji bi im omogućio da da znaju da li su izveštaji frizirani ili nisu. Možda je i prošlogodišnji izveštaj bio friziran ali tako da što više spusti cenu kako bi neki kupili što više i što jeftinije... a možda su u šumi... Izveštaji sigurno mogu da se frziraju, da papir trpi sve, tu nema dileme. na papiru je i agrobanka bila u plusu, podelila dividendu pa i nakon toga otišla u stečaj. Samo se pitam da li je moguće da budu frizirani a da oni to ne znaju. | |
|
| |
Djede1 Just looking
Broj poruka : 3 Points : 3 Datum upisa : 12.02.2013
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (9. IDEO) 2/12/2013, 08:41 | |
| I ja odoh iz NIS-a u AIK, međutim skoro sam dobio informaciju slučnu Fastovoj i to iz AIKa. Mislim da ako Kole dodje do para moglo bi se očekivati scenario sličan kao i za SJPT. bojim se da rezultati neće biti dizani već naprotiv umanjeni, samo da MK dodje do AIKa za male pare. | |
|
| |
| AIK banka a.d. Niš - AIKB (9. IDEO) | |
|