Autor beleži varljiv uspon srpske građanske klase i buru koji je njen uspon izazvao na ranjivom tkivu Beograda. Tokin u Terzijama iznosi ono što nam je i danas dobro poznato – surove ekonomske podele, nezadrživ prodor mediokriteta, užas i udar prvobitne akumulacije kapitala, urbanistički haos (Tokin u tom smislu Beograd naziva nedovršenom simfonijom). Nadahnuto prikazuje važno doba u kojem Beograd prerasta u metropolu, uz detaljni prikaz stasavanja popularne i više kulture u njemu, uz jetke prikaze tadašnjeg queer života unutar srpske prestonice.
„U opštoj vrtoglavici Beograd bez ideala, bez društvenog morala, Beograd novih kuća, reke automobila, uz besnu muziku džeza, poglede elegantnih i našminkanih žena, rasnih i po spoljašnosti najsuptilnijih pojava, Beograd je igrao opasnu igru. Hazarderski. Kockarski. Stavio je na kocku osnovne crte nacije, Temalje. Budućnost...“ ODLICHNA KNJIGA!!!
_________________ Najviše volim zakone koji nemaju kaznene odredbe, ti su najbolji!
Ars Vivendi VIP
Broj poruka : 2817 Points : 8028 Datum upisa : 21.01.2009
Od 12 romana koji su bili u užem izboru, petočlani žiri za dodelu NIN-ove nagrade odlučio je da u finale izbora uvrsti romane “Park Logovskoj” Dane Todorović (Geopoetika), “Rajska vrata” Ljubice Arsić (Laguna), “Republika Ćopić” Vuleta Žurića (Službeni glasnik), “La Sans Parelle” Milisava Savića (Agora), “Islednik” Dragana Velkića (Laguna) i “Andjeo atentata” Svetislava Basare (Laguna).
Dragan Velikić i Svetislav Basara su već nagrađivani NIN-ovom nagradom, kao i Milisav Savić koji je svoje priznanje 1992. vratio, a Dana Todorović, Vule Žurić i Ljubica Arsić su prvi put u najužem izboru.
Mislim da će Dana Todorović, ćerka poznatog glumca ove godine dobiti nagradu...
_________________ Prazan listić nije stav! Izaberi da drugi ne bi birali umesto tebe!
Maca VIP
Broj poruka : 1869 Godina : 47 Localisation : Sombor Points : 5160 Datum upisa : 28.05.2007
Otkrio sam jednog izuzetnog pisca..... Preporučujem roman "Kraljevstvo ljubavi i zla" - Miće Milovanovića. Knjiga je apsolutno remek delo. Dugo, dugo ništa interesantnije nisam čitao a inače čitam mnogo. Oduševljen sam i knjigom "Vidimo se u večnosti".
Od filmova preporučujem:
1) Svoga tela gospodar -, domaća drama. Po meni apsolutno remek delo, najbolji film u istoriji kinematografije. 2) H8 - domaći horor film. Verovatno najbolji horor ikada. 3) Dan četrnaesti - domaća drama. 4) Rondo - art film.
Stane Dolanc Our family
Broj poruka : 339 Points : 823 Datum upisa : 22.05.2007
Dostojevski u audio obliku na srpskom.... Mislim da treba podržati ove ljude lajkovima i pregledima kako bi mogli da nastave rad. https://www.youtube.com/watch?v=PrpzCEDc2Dc&fbclid=IwAR3PbkTi5bm_I-VVjLZRSOD2YZgSAh4VLwKoOJ2srpm5e4fBTN-2d6xp01Y