BELEX Club
BELEX Club
BELEX Club
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
BELEX Club

Ekonomski Forum

PrijemTABLEEventsPublicationsTražiRegistruj sePristupi

Naftna Industrija - NIIS (4. DEO)

Ići dole 
+103
BuffetSon
Zmark
Ceras
LUMTDZOS
Sahbaz
Tods
Gocili
Jerry Springer
C R A Z Y
Mistery 011
sexy jea
Pera Božić
Dragot
Taliban
Berzanski_Duduk
iki
Polos
Prokuplje
Matthew Greenburgh
Boranija
Admin
Bochek
Bojjan
Bjekam23
Firke77
Grom
Ivan2211
Al Kapone
Bond
Ilija
Dalaj Lama
Dmitar
Bookmaker
Strbac
FatCat
Dax
Djepeto83
Beli
Nestrpljivi
raspolozen
Light
Momir
Dibesto
Aritmeticar
Dnenad85
BojanNS
Friz
Bombica
geogsi
Big Mile
Boza Belex
MYSTIC021
MORNAR
Smile
DelBoy
Petar Pan
Fmember
Djavo
Rogy
Jumbo
Sutra
pepsiman
Cope
Aca123
mr Bean
Jelena123
Mitar
Lilihip
Lolita
Amater u pokušaju
Dusan
Vladulns
Zrimi
Teletrader
Boby
Drag65
Ars Vivendi
Nauzika
Drasko
Aleks
Slovenac1
Limited011
Sneki
Frenky
Maca
Fast
Zeljko
Nemesis
Steve McQueen
Zmajica
Taliano
Zoranecc
Drag_Mlad
Kobe Bryant
Dragan11
gogloee
Nikola
Folio
Pekoilic
Ris
Sofke
Milica1
Kupac
107 posters
Idi na stranu : Prethodni  1 ... 14 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29  Sledeći
AutorPoruka
Grom
Our family
Our  family

Broj poruka : 154
Datum upisa : 29.06.2011

Naftna Industrija  - NIIS (4. DEO) - Page 25 Empty
PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS (4. DEO)   Naftna Industrija  - NIIS (4. DEO) - Page 25 Icon_minitime7/23/2012, 10:20

taliano ::
..Interesi Srbije se ne brane,ako imaš nekog direktora u vrhu ..

Država ima svoje direktore u Odboru direktora i tamo 'brani svoje interese' ( ako ima razloga), a ima i svoje predstavnike na Skupštini akcionara.
http://www.nis.rs/o-nama/informacija-o-kompaniji/upravljanje

Ali, ovde je takva rasprava bezpredmetna, jer je za Srbiju dobro da NIS bude što uspešnija kompanija, pa da što više plaća porez i ostale doprinose u državnu kasu.

NIS to redovno i radi, iako neka državna preduzeća imaju velike dugove prema NISu.
Nazad na vrh Ići dole
Ilija
Member
Member
Ilija

Broj poruka : 480
Datum upisa : 30.09.2009

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS (4. DEO)   Naftna Industrija  - NIIS (4. DEO) - Page 25 Icon_minitime7/23/2012, 10:24

Pa zar smo mi toliko pali i korumpirani da nemamo više ni stručne ljude i zar ima neko ko misli da nije potrebno u našoj zemlji da rade i naše stručnjaci?
Nazad na vrh Ići dole
Grom
Our family
Our  family

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS (4. DEO)   Naftna Industrija  - NIIS (4. DEO) - Page 25 Icon_minitime7/23/2012, 10:30

Ilija ::
Pa zar smo mi toliko pali i korumpirani ...

Ne možete Vi da namećete svoje stručnjake većinskom vlasniku, već on bira ekipu... kao svuda u Svetu. Nije više NIS socijalna ustanova za zapošljavanje 'vaših stručnjaka'.
Nazad na vrh Ići dole
Taliano
Forum queen
Forum queen
Taliano

Broj poruka : 1475
Datum upisa : 23.02.2011

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS (4. DEO)   Naftna Industrija  - NIIS (4. DEO) - Page 25 Icon_minitime7/23/2012, 12:11

Nego...........kakvi li su rezultati H1?

VIP
VIP
Boza Belex

Broj poruka : 657
Datum upisa : 23.04.2011

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS (4. DEO)   Naftna Industrija  - NIIS (4. DEO) - Page 25 Icon_minitime7/23/2012, 12:27

http://poslovi.infostud.com/posao/2012/07/nis-tocilac-goriva.pdf

a sta kazete na ovo?
Nazad na vrh Ići dole
Smile
Old member
Old member
Smile

Broj poruka : 1652
Datum upisa : 04.06.2008

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS (4. DEO)   Naftna Industrija  - NIIS (4. DEO) - Page 25 Icon_minitime7/23/2012, 13:34

NOVI SAD, 23. jula 2012. (Beta) - Nezavisni sindikat Naftagasa saopštio je u ponedeljak da će odlukom poslovodstva Naftne industrije Srbije 708 radnika tog dela kompanije biti poslato na dvomesečni prinudni odmor, a ne 300 kako je objavilo rukovodstvo.

Sindikat je negirao i navode poslovodstva NIS-a da je reč o radnicima koji obavljaju niskokvalifikovane administrativne poslove.

Predsednik Nezavisnog sindikata Naftagasa Sava Blagojević rekao je za agenciju Beta da se iz nove sistematizacije radnih mesta "jasno vidi" da će ukupno 708 radnika biti poslato na prinudni godišnji odmor".

"Nije tačno da se šalju ljudi sa nekih niskih administrativnih poslova, već su medju njima i rudarski inženjeri, inženjeri zaštite životne sredine, pravnici, ekonomisti...", naveo je Blagojević, koji je Beti pružio i dokumentaciju na uvid.

Blagojević je kazao da nije problem samo u tome što rukovodstvo šalje radnike na prinudne godišnje odmore na osnovu sistematizacije, koja je, kako tvrdi, promenjena nezakonito, već i u tome što oni koji ostaju rade prekovremeno i imaju veliki broj prekovremenih i noćnih radnih sati.

Nazad na vrh Ići dole
Ceras
VIP
VIP
Ceras

Broj poruka : 485
Datum upisa : 29.03.2011

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS (4. DEO)   Naftna Industrija  - NIIS (4. DEO) - Page 25 Icon_minitime7/23/2012, 14:00

Boza Belex ::

a sta kazete na ovo?

Verovatno preko usluznih firmi za 17000din, a kajmak jedrenje
Nazad na vrh Ići dole
Boza Belex
VIP
VIP
Boza Belex

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS (4. DEO)   Naftna Industrija  - NIIS (4. DEO) - Page 25 Icon_minitime7/23/2012, 17:49

Ceras ::

a sta kazete na ovo?

http://poslovi.infostud.com/posao/2012/07/nis-prodavac-kasir-novo.pdf
a 100kasira, cini mi se da ocekuju povecanje potraznje goriva na nisovim pumpama? Ili smena lopovske generacije!?
Nazad na vrh Ići dole
Aleks
Old member
Old member
Aleks

Broj poruka : 1306
Godina : 71
Datum upisa : 15.05.2009

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS (4. DEO)   Naftna Industrija  - NIIS (4. DEO) - Page 25 Icon_minitime7/24/2012, 13:22

http://www.telegraf.rs/vesti/80544-nis-%e2%80%93-imao-se-rasta-i-prodati
Nazad na vrh Ići dole
http://www.slobodnajugoslavija.com/drugTito.html
Boza Belex
VIP
VIP
Boza Belex

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS (4. DEO)   Naftna Industrija  - NIIS (4. DEO) - Page 25 Icon_minitime7/24/2012, 21:00

OAO Gazprom Neft, the majority owner of Serbia’s dominant oil company Naftna Industrija Srbije AD (NIIS), will start building the Serbian section of its South Stream gas pipeline by December.

The construction of the 411-kilometer (255 miles) pipeline will cost 1.9 billion euros ($2.32 billion), Serbian President Tomislav Nikolic’s press office said in an e-mail today after a meeting with a Russian business delegation led by Dmitry Malyshev, an adviser to GazpromNeft’s general manager.

Serbia is seeking to diversify its gas imports which currently come from Russia through Hungary and Ukraine to be less vulnerable to delivery disruptions.

Last October, state-owned gas company Srbijagas said the cost to build the Serbian section would be 1.38 billion euros, with an annual transit capacity of 34 billion square meters.

bloomberg
By Gordana Filipovic - Jul 19, 2012 4:27 PM GMT+0200
Nazad na vrh Ići dole
Vladulns
VIP
VIP
Vladulns

Broj poruka : 1750
Datum upisa : 02.09.2009

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS (4. DEO)   Naftna Industrija  - NIIS (4. DEO) - Page 25 Icon_minitime7/26/2012, 17:38

Naftna industrija Srbije će objaviti rezultate poslovanja za prvih šest meseci tekuće godine u ponedeljak, 30. jula, saopštila je ova kompanija putem Beogradske berze.

U prvih šest meseci prošle godine NIS je ostvario zavidne poslovne rezultate, premda je krajnjem učinku u velikoj meri pripomogao povoljan kurs dinara.

NIS je u periodu januar-jun 2011. godine zabeležio prihod od prodaje u visini od 83,1 milijardu dinara što je bio rast na godišnjem nivou od 31,1 odsto.

EBITDA je iznosila 20,5 milijardu dinara, dok je neto dobitak zahvaljujući pozitivnim kursnim razlikama bio još veći i iznosio je 21,4 milijarde dinara.

Akcije NIS-a okončale su današnje trgovanje na nivou od 610 dinara uz priličan pritisak na strani tražnje. Na ovoj ceni tržišna kapitalizacija ove kompanije iznosi 99,5 milijardi dinara (839 miliona evra).
http://www.sinteza.net/vesti/belex/nis_objavljuje_polugodisnje_poslovne_rezultate_u_ponedeljak.html
Nazad na vrh Ići dole
Taliano
Forum queen
Forum queen
Taliano

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS (4. DEO)   Naftna Industrija  - NIIS (4. DEO) - Page 25 Icon_minitime7/26/2012, 19:55

Ponovo koorporativna kultura na vrhunskom nivou.Prvi istrčavaju na teren sa rezultatima. aplauz

VIP
VIP
Boza Belex

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS (4. DEO)   Naftna Industrija  - NIIS (4. DEO) - Page 25 Icon_minitime7/27/2012, 09:14

a sta kazete na ovo?

Da ide preko usluznih firmi, izmenuli su poslodavca sad je Inter-Sib.
http://poslovi.infostud.com/posao/Inter-Sib/Prodavac-kasir/o79333
http://poslovi.infostud.com/posao/Inter-Sib/Tocilac-goriva/o79334

Citat :
Oni koji rade preko Nisa direktno imaju platu 40 000,a oni koji budu radili preko Inter Siba imace 20 000 :) Za isti posao.....
Citat :
ovo je zaposljavanje najverovatnije preko studentske ili omladinske zadruge kako je vec zovu,a ako bas nemate srece radicete na ugovor o strucnom usavrsavanju.Bio sam zaposlen na Luk-Oil-u dve godine preko neke njihove studentske zadruge gde su oni bili i vlasnici iste!,duze od 6 meseci ne moze da se radi na takav ugovor,kako sam ja tu visio 2 godine pojma nemam,sve te zadruge i kojekakve izmisljotine od ugovora treba zabraniti ili kontrolisati.Licno poznajem neke momke koji trenutno rade na Nis-u preko studenske zadruge ciji je vlasnik verovatno necija zena nekog direktora...Sve se to zna gospodo a dokle tako ko zna....
Nazad na vrh Ići dole
Taliano
Forum queen
Forum queen
Taliano

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS (4. DEO)   Naftna Industrija  - NIIS (4. DEO) - Page 25 Icon_minitime7/27/2012, 09:42

a sta kazete na ovo?

Kajmak valjda nama-VLASNICIMA!?

VIP
VIP
Ars Vivendi

Broj poruka : 2817
Datum upisa : 21.01.2009

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS (4. DEO)   Naftna Industrija  - NIIS (4. DEO) - Page 25 Icon_minitime7/27/2012, 10:06

A ne, ona razlika od 20000 ide posredniku, a NIS placa i dalje 40000.
Kao sto pise posrednik je neki direktor NIS ili njegova tetka...

Taliano@ kakav li bi ti bio kapitalista, majko moja! cekic
Pa ti bi najbolje da ne platis nista radnike a da se licno vozis u jahti i gomilas milione.

Taliano
Forum queen
Forum queen
Taliano

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS (4. DEO)   Naftna Industrija  - NIIS (4. DEO) - Page 25 Icon_minitime7/27/2012, 15:02

Ars Vivendi ::
A ne, ona razlika od 20000 ide posredniku, a NIS placa i dalje 40000.
Kao sto pise posrednik je neki direktor NIS ili njegova tetka...

Taliano@ kakav li bi ti bio kapitalista, majko moja! cekic
Pa ti bi najbolje da ne platis nista radnike a da se licno vozis u jahti i gomilas milione.

Hmmm... kakva destruktivna misao......Ako nemas novca ili si imao pa si pukao-žalim slučaj.Predlažem ti da ovde podeliš sa nama svoja bolna iskustva,samo nemoj držati moralne pridike,i sa tuđim novcem deliti socijalnu pravdu,i praviti "pravedniji sistem".Rekao bih da ustvari nikad i nisi napravio neke značajnije pare.
Uvek,ali uvek poslodavac teži da za manji novac obavi isti posao....pa ako mogu da plate 17.000(što treba proveriti) zašto bi platili 40.000?Ako je to sve po zakonu,onda mislim da tu nema šta da se priča....ako nije presavi brate tabak,obavesti neku službu...bori se...menjaj zakon...ili se odseli u neku drugu zemlju... ili prosto ĆUTI(budi uzdržan) cekic !!
Sećam se vremena kad se za radno mesto pumpadžije plaćalo i 10.000DM,pošto je "plata"bila extra.Krađa na svim nivoima u NIISu očigledno više nema,a od mega gubitaša napravljena je extra kompanija!Rusi su pokazali kakao!
Na kraju, samo će tržište iskristalisati kvalitet...a bogami i visinu naknade za rad,do tada glasam za to da NIIS pravi što više dobiti,dobijeno reinvestira(kao što su i najavili)...samim tim i otvori nova radna mesta...Tako se zasigurno najviše pomaže Srbiji!!
P.S. Moji zaposleni su zadovoljni platama!!

Edit: poslednja opomena.
Prozivanje članova!
Nije tvoje da ih prozivaš da li su gubili ili dobijali na berzi!
Izgleda da ti je to jedini "argument" u svakoj diskusiji.
I malo primiri svoju ljubav prema NIIS da te ne bih poslao na more!
Mod D.

Old member
Old member

Broj poruka : 2213
Datum upisa : 25.07.2010

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS (4. DEO)   Naftna Industrija  - NIIS (4. DEO) - Page 25 Icon_minitime7/27/2012, 15:20

Blago tebi!!
U kojoj li ti bajci živiš?
ajkula

Our family
Our  family
Beli

Broj poruka : 268
Datum upisa : 15.02.2012

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS (4. DEO)   Naftna Industrija  - NIIS (4. DEO) - Page 25 Icon_minitime7/27/2012, 15:55

Nekada je bilo normalno zasnovati radni odnos na neodredjeno
ili odredjeno vreme , sada su se uslovi poslovanja promenili i sve
gazde ili poslodavci bi da radis a da te oni sve manje plate .
Zato su uzeli recept sa zapada, dupla zarada na 1 radniku.
Nasa drzava je to dozvolila i oni samo koriste rupe u zakonu.
Nazad na vrh Ići dole
Boza Belex
VIP
VIP
Boza Belex

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS (4. DEO)   Naftna Industrija  - NIIS (4. DEO) - Page 25 Icon_minitime7/28/2012, 01:03

prvi target 615
drugi target 624 - (ukoliko na kraju meseca zavrsi na ceni iznad ove, budite sigurni da su vase pare na sigurnom u narednim mesecima) cyclops ( razume se ako i u sledecem mesecu bude iznad te cifre , nis je na pravom putu)

treci target 628

shvatite ovo kao blag rast, umeren rast i snazan rast...ovo su vam cene za smernice...

negativan scenario, ako cena padne ispod 603din down trend!
Nazad na vrh Ići dole
Sutra
PESIMISTA
Sutra

Broj poruka : 1147
Datum upisa : 11.12.2010

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS (4. DEO)   Naftna Industrija  - NIIS (4. DEO) - Page 25 Icon_minitime7/29/2012, 14:08

Vreme je za rezultate. Bice objavljeni pre pocetka trgovanja tako da moja procena verovatno nece nikom pomoci pa ni meni, ali tek sada sam nasao vremena da se poigram.

Sto se tice poslovne dobiti mislim da bi mogla da bude 29 milijardi za H1, a da bi q2 bio rekordan do sada u dinarima. Pad cene nafte je bio razlog za povecanje marzi koliko sam ja zapazio. Iako cifre o smanjenju prometa derivatima teraju na opreznost nisu se pokazale kao istinite pri q1 kada su bile ogromne prirodne nepogode, pa nisam pesimista kao sto sam tada bio.

S druge strane pad dinara i cene nafte su negativno uticale na finansijsku dobit. Smanjio sam procenu uticaja kursa ali ipak nece biti veselo i procenjujem da ce finansijska dobit biti -14 milijardi dinara.

Neto dobit je 85% od bruto dobiti, ako je verovati novom ministru. Znaci 29-14=15 15*85%= 13 milijardi dinara

Veci porez na dobit ce znaciti manje rezultate i manje dividende na svim akcijama na beleksu. Da su cene akcija vece pale bi da pokriju tu razliku. Ovako na PE 2 i gomili firmi koje su ili pred ili u bankrotu dodje ti svejedno.

Sto se NIISa tice nemojte se plasiti velikih finansijskih rashoda to je samo privremeno. Neto dobit ce biti u tri godine sigurno prosecno 40 milijardi. Kada se racuna u evrima 250 miliona prosecno posle revalorizacije, a na PE 6 je to milijarda i po evra. Pesimisti mogu da racunaju sa PE 4, pa se opet dodje da je trenutno akcija potcenjena.
Nazad na vrh Ići dole
Gocili
VIP
VIP
Gocili

Broj poruka : 756
Datum upisa : 25.05.2009

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS (4. DEO)   Naftna Industrija  - NIIS (4. DEO) - Page 25 Icon_minitime7/29/2012, 23:13

@sutra
Porez na dobit ide na 15%? Jel i porez na dividende?
Nazad na vrh Ići dole
Sutra
PESIMISTA
Sutra

Broj poruka : 1147

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS (4. DEO)   Naftna Industrija  - NIIS (4. DEO) - Page 25 Icon_minitime7/29/2012, 23:52

Dinkic je potvrdio za porez na dobit, ne znam jos za dividende, plasim se da je i to na tapetu, ali nije sigurno.
Nadam se da ce MMF da insistira vise na porezima na potrosnju.
Kako god da ga okrenes placacemo vise nego ranije.

Sutra cim dodjem do kompjutera pisem analizu H1 rezultata NIISa. Ocekujem lepe vesti, ali se ne nadam nekom skoku cene. Posto nisam prodavac najvise me zanima dividenda koja ce nam leci za nekih 11-12 meseci.
Nazad na vrh Ići dole
Nemesis
VIP
VIP
Nemesis

Broj poruka : 791
Godina : 41
Datum upisa : 11.02.2010

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS (4. DEO)   Naftna Industrija  - NIIS (4. DEO) - Page 25 Icon_minitime7/30/2012, 08:50

Ja nigde ne nadjoh vreme objavljivanja...Do sada su to radili posle zavrsetka trgovanja ali sad ne znam kada ce objaviti...
Nazad na vrh Ići dole
Light
VIP
VIP
Light

Broj poruka : 68

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS (4. DEO)   Naftna Industrija  - NIIS (4. DEO) - Page 25 Icon_minitime7/30/2012, 08:59

Nemesis ::
Ja nigde ne nadjoh vreme objavljivanja...Do sada su to radili posle zavrsetka trgovanja ali sad ne znam kada ce objaviti...
http://www.belex.rs/data/2012/07/00078780.pdf
Citat :
У понедељак, 30. јула 2012. године са почетком у 10 часова одржаће се презентација резултата које је НИС а.д. Нови Сад остварио у првом полугодишту 2012. године.
Nazad na vrh Ići dole
Nemesis
VIP
VIP
Nemesis

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS (4. DEO)   Naftna Industrija  - NIIS (4. DEO) - Page 25 Icon_minitime7/30/2012, 09:12

Light ::
Nemesis ::
http://www.belex.rs/data/2012/07/00078780.pdf
Citat :
У понедељак, 30. јула 2012. године са почетком у 10 часова одржаће се презентација резултата које је НИС а.д. Нови Сад остварио у првом полугодишту 2012. године.

Hvala najlepse sesir
Nazad na vrh Ići dole
Aca123
Our family
Our  family
Aca123

Broj poruka : 264
Datum upisa : 13.05.2010

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS (4. DEO)   Naftna Industrija  - NIIS (4. DEO) - Page 25 Icon_minitime7/30/2012, 10:23

dobit 22 mlrd
Nazad na vrh Ići dole
Nemesis
VIP
VIP
Nemesis

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS (4. DEO)   Naftna Industrija  - NIIS (4. DEO) - Page 25 Icon_minitime7/30/2012, 10:40

Nice...
Nazad na vrh Ići dole
Boza Belex
VIP
VIP
Boza Belex

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS (4. DEO)   Naftna Industrija  - NIIS (4. DEO) - Page 25 Icon_minitime7/30/2012, 10:41

Aca123 ::
dobit 22 mlrd

znaci to je u nivou planiranog 44mild na godisnjem nivou kako sam napisao u ranijim postovima!
Nazad na vrh Ići dole
Amater u pokušaju
Still learning
Still learning

Broj poruka : 82
Datum upisa : 23.05.2011

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS (4. DEO)   Naftna Industrija  - NIIS (4. DEO) - Page 25 Icon_minitime7/30/2012, 10:43

Lepo, znači biće i dividende Arrow
Nazad na vrh Ići dole
Big Mile
VIP
VIP
Big Mile

Broj poruka : 1658
Datum upisa : 19.02.2011

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS (4. DEO)   Naftna Industrija  - NIIS (4. DEO) - Page 25 Icon_minitime7/30/2012, 11:44

Sve je u granicama ocekivanog, uostalom to i cena na berzi pokazuje, bez ikakvog trenda ni gore ni dole, što i nije loše, može se pomalo dokupljivati a i prodavati i prepakivati u nešto mpžda interesantnije. kafa
Nazad na vrh Ići dole
Drasko
VIP
VIP
Drasko

Broj poruka : 281
Datum upisa : 01.07.2007

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS (4. DEO)   Naftna Industrija  - NIIS (4. DEO) - Page 25 Icon_minitime7/30/2012, 11:49

Sta bi bilo to interesantnije? bom
Nazad na vrh Ići dole
Boza Belex
VIP
VIP
Boza Belex

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS (4. DEO)   Naftna Industrija  - NIIS (4. DEO) - Page 25 Icon_minitime7/30/2012, 12:05

Generalni direktor Naftne industrije Srbije (NIS) Kiril Kravčenko predstavio je danas na Beogradskoj berzi poslovne rezultate NIS-a u prvih šest meseci tokom kojih je nastavljena ekspanzija poslovanja ove kompanije uprkos otežanim uslovima na tržištu.

NIS je u prvih šest meseci ostvario neto dobitak od 22 milijarde što je nominalno neznatno povećanje u odnosu na isti period protekle godine, pre svega usled negativnog uticaja kursa dinara i kretanja cene naftne na svetskom tržištu.

EBITDA je iznosila 36,8 milijardi dinara što je pvoećanje od 80 procenata u odnosu na isti period protekle godine, dok je prodaja iznosila 97 milijardi dinara i takođe je zabeležila dvocifrenu stopu rasta.

Kravčenko je napomenuo da u tekućoj godini očekuje dobit od najmanje 40 milijardi dinara, a kao najveći problem je istakao dug Srbijagasa od 150 miliona evra, istakavši da očekuje pregovore sa novom vladom po tom pitanju.

sinteza
Nazad na vrh Ići dole
Gocili
VIP
VIP
Gocili

Broj poruka : 756
Datum upisa : 25.05.2009

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS (4. DEO)   Naftna Industrija  - NIIS (4. DEO) - Page 25 Icon_minitime7/30/2012, 13:03

Ako je dobit u Q1 2012 bila nekih, 8.3 milijarde, znaci da je u Q2 2012 oko 13.7 milijardi, rast od priblizno 50% u odnosu na Q1, tako da ako se stabilizuje kurs dolara, a politika prema NIS-u se nepromeni nije nedostizno ni 50 milijardi neto dobiti za 2012g.
Nazad na vrh Ići dole
Grom
Our family
Our  family

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS (4. DEO)   Naftna Industrija  - NIIS (4. DEO) - Page 25 Icon_minitime7/30/2012, 13:09

"... istakao dug Srbijagasa od 150Mil evra,..."

Inače, možete vi da mi brišete postove, ali ne možete te dugove.

Edit: Ostaje samo banovanje,
zar ne Taliano?
Admin
Nazad na vrh Ići dole
Drasko
VIP
VIP
Drasko

Broj poruka : 281
Datum upisa : 01.07.2007

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS (4. DEO)   Naftna Industrija  - NIIS (4. DEO) - Page 25 Icon_minitime7/30/2012, 13:12

Dobit ce sigurno biti veca nego prosle godine,i zbog pocetka rada rafinerije u Pancevu...nego odakle takva nezainteresovanost za ovu akciju,jako mali obimi...
Nazad na vrh Ići dole

Naftna Industrija - NIIS (4. DEO)
Nazad na vrh 
Strana 25 od 29Idi na stranu : Prethodni  1 ... 14 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29  Sledeći
 Similar topics
-
» Naftna Industrija - NIIS 11. DEO
» Naftna Industrija - NIIS 13. DEO
» Naftna Industrija - NIIS 5. DEO
» Naftna Industrija - NIIS 6. DEO
» Naftna Industrija - NIIS 13. DEO

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
BELEX Club :: AKCIJE NISA - NIIS I ENERGETIKA SRBIJE-
Skoči na: