BELEX Club
BELEX Club
BELEX Club
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
BELEX Club

Ekonomski Forum

PrijemTABLEEventsPublicationsTražiRegistruj sePristupi

Naftna Industrija - NIIS (4. DEO)

Ići dole 
+103
BuffetSon
Zmark
Ceras
LUMTDZOS
Sahbaz
Tods
Gocili
Jerry Springer
C R A Z Y
Mistery 011
sexy jea
Pera Božić
Dragot
Taliban
Berzanski_Duduk
iki
Polos
Prokuplje
Matthew Greenburgh
Boranija
Admin
Bochek
Bojjan
Bjekam23
Firke77
Grom
Ivan2211
Al Kapone
Bond
Ilija
Dalaj Lama
Dmitar
Bookmaker
Strbac
FatCat
Dax
Djepeto83
Beli
Nestrpljivi
raspolozen
Light
Momir
Dibesto
Aritmeticar
Dnenad85
BojanNS
Friz
Bombica
geogsi
Big Mile
Boza Belex
MYSTIC021
MORNAR
Smile
DelBoy
Petar Pan
Fmember
Djavo
Rogy
Jumbo
Sutra
pepsiman
Cope
Aca123
mr Bean
Jelena123
Mitar
Lilihip
Lolita
Amater u pokušaju
Dusan
Vladulns
Zrimi
Teletrader
Boby
Drag65
Ars Vivendi
Nauzika
Drasko
Aleks
Slovenac1
Limited011
Sneki
Frenky
Maca
Fast
Zeljko
Nemesis
Steve McQueen
Zmajica
Taliano
Zoranecc
Drag_Mlad
Kobe Bryant
Dragan11
gogloee
Nikola
Folio
Pekoilic
Ris
Sofke
Milica1
Kupac
107 posters
Idi na stranu : Prethodni  1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 19 ... 29  Sledeći
AutorPoruka
Taliano
Forum queen
Forum queen
Taliano

Broj poruka : 1475
Datum upisa : 23.02.2011

Naftna Industrija  - NIIS (4. DEO) - Page 9 Empty
PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS (4. DEO)   Naftna Industrija  - NIIS (4. DEO) - Page 9 Icon_minitime3/5/2012, 12:19

Ima veze i te kakve.....samo što jadni belex ne reaguje ni na zemljotrese i cunamije,a kamoli na ovako nešto.

VIP
VIP
Ars Vivendi

Broj poruka : 2817
Datum upisa : 21.01.2009

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS (4. DEO)   Naftna Industrija  - NIIS (4. DEO) - Page 9 Icon_minitime3/5/2012, 12:30

Slovenac1 ::
taliano ::
Biće interesantno za videti,dali će ovde danas biti značajnijeg skoka.......Putin ubedljivo pobedio.........

Ma šta ima veze pobeda Putina sa NISom, kao da je to neko veliko i pozitivno iznenadjenje
Ima veze i te kakve.....samo što jadni belex ne reaguje ni na zemljotrese i cunamije,a kamoli na ovako nešto.

Talijano@
Hajde sad budi fin pa nam lepo objasni kakve veze ima Putinova pobeda sa NIIS ili Belexom?
Nazad na vrh Ići dole
Boza Belex
VIP
VIP
Boza Belex

Broj poruka : 657
Datum upisa : 23.04.2011

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS (4. DEO)   Naftna Industrija  - NIIS (4. DEO) - Page 9 Icon_minitime3/5/2012, 13:39

tresla se gora, rodio se MIS
Nazad na vrh Ići dole
Taliano
Forum queen
Forum queen
Taliano

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS (4. DEO)   Naftna Industrija  - NIIS (4. DEO) - Page 9 Icon_minitime3/5/2012, 17:30

Ars Vivendi ::
Biće interesantno za videti,dali će ovde danas biti značajnijeg skoka.......Putin ubedljivo pobedio.........

Ma šta ima veze pobeda Putina sa NISom, kao da je to neko veliko i pozitivno iznenadjenje

Talijano@
Hajde sad budi fin pa nam lepo objasni kakve veze ima Putinova pobeda sa NIIS ili Belexom?

Posle bitke svi su generali............
Naprimer:Sigurnost,Gazprom,Južni tok su ključne reči koje bi svaki investitor trebalo da analizira pre nego što uloži u Srbiju i NIIS-zar ne?

Old member
Old member
Aleks

Broj poruka : 1306
Godina : 71
Datum upisa : 15.05.2009

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS (4. DEO)   Naftna Industrija  - NIIS (4. DEO) - Page 9 Icon_minitime3/5/2012, 17:33

http://www.blic.rs/Vesti/Ekonomija/310488/NIS-predstavlja-biznis-pravac-vezan-za-avio-goriva
Nazad na vrh Ići dole
http://www.slobodnajugoslavija.com/drugTito.html
Maca
VIP
VIP
Maca

Broj poruka : 1869
Godina : 47
Datum upisa : 28.05.2007

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS (4. DEO)   Naftna Industrija  - NIIS (4. DEO) - Page 9 Icon_minitime3/5/2012, 17:38

Taliano@
Ti si izgleda ovaj forum shvatio potpuno pogrešno, možda si zalutao?
Ponekad me tvoji postovi uvesele jer su potpuno van pameti, ali mislim da je vreme da se polako prilagodiš načinu i stilu pisanja ili da nas napustiš.
Dovoljno dugo si sa nama i valjda shvataš kakav je ovo forum?

Spamovanje nije neki kvalitet.
Evo ima foruma gde plaču za likovima kao što si ti:
http://www.zezanje.net/forum/
cekic

VIP
VIP
Maca

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS (4. DEO)   Naftna Industrija  - NIIS (4. DEO) - Page 9 Icon_minitime3/5/2012, 17:46

Talijano@

Naprimer:Sigurnost,Gazprom,Južni tok su ključne reči koje bi svaki investitor trebalo da analizira pre nego što uloži u Srbiju i NIIS-zar ne?

Čija SIGURNOST?
Putin nije predsednik Srbije!
Jel misliš da bi Gasprom propao bez Putina?
Kakvi generali posle bike?
Koji generali?
Ulaganje stranaca u Srbiju ne zavisi od Rusije i Putina!
Ako nisi ukapirao, Srbija ima nove "prijatelje" a to je EU!

Edit: Vest da je Putin pobedio na izborima na RTS-u je došla posle najave za "ja imam talenat", pa posle eksplozije kotla u u nekoj školi u rularnom delu Srbije i posle vesti o saobraćajki u okolini Pamčeva!
Jel zvone zvona?

VIP
VIP
Nikola

Broj poruka : 583
Datum upisa : 06.12.2011

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS (4. DEO)   Naftna Industrija  - NIIS (4. DEO) - Page 9 Icon_minitime3/5/2012, 17:58

Trebali biste da se nadjete na sredini.

Jeste bitno da nije izabran Prohorov, ali ova vest je za mene nebitna jer rezultat izbora nije bio ni blizu neocekivan. Cak i da je bilo drugog kruga, Prohorov ne bi stigao do njega, pa i da je stigao ne bi imao ni teoretske sanse da pobedi.

Vise bi moglo da utice bas to da je ovo vest koja je objavljena tek ispred sportske rubrike, tj znak da se nasa vlast kopa kanal izmedju nase drzave i vlasnika NISa.

VIP
VIP
Maca

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS (4. DEO)   Naftna Industrija  - NIIS (4. DEO) - Page 9 Icon_minitime3/5/2012, 18:03

Nikola ::

Jeste bitno da nije izabran Prohorov, ali ova vest je za mene nebitna jer rezultat izbora nije bio ni blizu neocekivan. Cak i da je bilo drugog kruga, Prohorov ne bi stigao do njega, pa i da je stigao ne bi imao ni teoretske sanse da pobedi.

Vise bi moglo da utice bas to da je ovo vest koja je objavljena tek ispred sportske rubrike, tj znak da se nasa vlast kopa kanal izmedju nase drzave i vlasnika NISa.

Na kojoj "polovini" da se nadjem sa spamerom?

Sam kažeš da nije neočekivano, a kako Slovenac1 reče, nije baš ni mnogo sjajna vest..
A o "kopanju kanala" - mogu da ga kopaju koliko im volja: privatno vlasništvo je neprikosloveno, posebno u zemlji koja je "postala" kandidat za EU !
Nikakve veze jedno s drugim nema.
A Talijanovo brzanje, navijanje bez argumenata i iznošenje pogrešnih podataka i zaključaka počinje da smeta, sa ili bez Putina!

sesir

VIP
VIP
Nikola

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS (4. DEO)   Naftna Industrija  - NIIS (4. DEO) - Page 9 Icon_minitime3/5/2012, 18:12

Da je stvarno neprikosnoveno ne bi smo svi citali vesti svaki dan :) Nista na ovom svetu nije neprikosnoveno. Kad ljudi prestanu da tako pojednostavljuju stvari svima ce nam biti mnogo lakse. Drzava moze da opstruira NIS ili da ga favorizuje, a izmadju postoji velika paleta ponasanja.

Kandidatura ne donosi nikakvu komparativnu prednost ni nad kim vec samo znaci da nam je guzica sad stalno u procepu i da su sad za zalbe nadlezne vlade vodecih zemalja EU a ne nasi sudovi. Za neke firme je to dobro, za neke ne, zavisi odakle dolaze. Za NIS ovo ne donosi nikakvu prednost, moze da bude samo nedostatak.

VIP
VIP
Maca

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS (4. DEO)   Naftna Industrija  - NIIS (4. DEO) - Page 9 Icon_minitime3/5/2012, 18:19

Da je stvarno neprikosnoveno ne bi smo svi citali vesti svaki dan :) Nista na ovom svetu nije neprikosnoveno. Kad ljudi prestanu da tako pojednostavljuju stvari svima ce nam biti mnogo lakse. Drzava moze da opstruira NIS ili da ga favorizuje, a izmadju postoji velika paleta ponasanja.
Varaš se - vlasništvo USA i Rusije, pa i još po neke zemlje je majka!
Kako da "opstrujišeš" NIS? Monopolistu koji još uz to ima i sopstvenu naftu?
A i država ima svoj udeo u NIS-u... da sama sebi skoči u usta?
Od toga nema leba.
sesir

Kandidatura ne donosi nikakvu komparativnu prednost ni nad kim vec samo znaci da nam je guzica sad stalno u procepu i da su sad za zalbe nadlezne vlade vodecih zemalja EU a ne nasi sudovi. Za neke firme je to dobro, za neke ne, zavisi odakle dolaze. Za NIS ovo ne donosi nikakvu prednost, moze da bude samo nedostatak.

O "kandidaturi" sam bila ironična, izgleda da nisi to osetio?
Bez datuma to je ... ne bih da budem prosta!
love3
EU kao nedostatak za NIS? Kako, zbog čega?

Forum queen
Forum queen
Taliano

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS (4. DEO)   Naftna Industrija  - NIIS (4. DEO) - Page 9 Icon_minitime3/5/2012, 18:35

Maca ::

Talijano@

Čija SIGURNOST?

Putin nije predsednik Srbij
Jel misliš da bi Gasprom propao bez Putina?

Kakvi generali posle bike?
Koji generali?
Ulaganje stranaca u Srbiju ne zavisi od Rusije i Putina!
Ako nisi ukapirao, Srbija ima nove "prijatelje" a to je EU!

Edit: Vest da je Putin pobedio na izborima na RTS-u je došla posle najave za "ja imam talenat", pa posle eksplozije kotla u u nekoj školi u rularnom delu Srbije i posle vesti o saobraćajki u okolini Pamčeva!
Jel zvone zvona?

Strašno!!! Koliko tu ima rupa u razmišljanju-mila majko!!

Forum queen
Forum queen
Taliano

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS (4. DEO)   Naftna Industrija  - NIIS (4. DEO) - Page 9 Icon_minitime3/5/2012, 18:45

Na kojoj "polovini" da se nadjem sa spamerom?

Sam kažeš da nije neočekivano, a kako Slovenac1 reče, nije baš ni mnogo sjajna vest..
A o "kopanju kanala" - mogu da ga kopaju koliko im volja: privatno vlasništvo je neprikosloveno, posebno u zemlji koja je "postala" kandidat za EU !
A Talijanovo brzanje, navijanje bez argumenata i iznošenje pogrešnih podataka i zaključaka počinje da smeta, sa ili bez Putina!

Da si na vreme slušala-pa kupila...sve bi bilo ok.Ovako imaš žestoke frustracije.
Nikakve veze jedno s drugim nema.

sesir

VIP
VIP
Maca

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS (4. DEO)   Naftna Industrija  - NIIS (4. DEO) - Page 9 Icon_minitime3/5/2012, 18:49

Još kad bi naveo precizno gde su te "rupe" u razmišljanju, moglo bi i da se raspravlja... ovako, sve bez argumenata, kao i uvek!

Forum queen
Forum queen
Taliano

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS (4. DEO)   Naftna Industrija  - NIIS (4. DEO) - Page 9 Icon_minitime3/5/2012, 19:08

Prvo treba uzrok nastanka rupa da ti se pojasni!!!
To što si ti pukla pare,ne znači da treba da mrziš one koji dobijaju i da ih udaraš čekićem.Da si me pažljivo čitala-i slušala...,sve bi bilo ok,nebi ispoljavala frustracije.Ovako je kod tebe ostala samo žuč-tako da ti ja više neću oči otvarati!! sesir

Edit:
OK. Očigledno si isuviše pametan za ovaj
forum. Čujemo se za 30 dana.
Mod D.

VIP
VIP
Nikola

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS (4. DEO)   Naftna Industrija  - NIIS (4. DEO) - Page 9 Icon_minitime3/5/2012, 19:12

Kako da opstruises NIS? Isto kao i bilo kog drugog. Pitanje je samo smes li, a to se pitanje razvija dalje na podpitanja:
- gde su vece sanse za neku vrstu sankcionisanja?
- cija sankcija ce vise da boli?
- ko ima vise mehanizama pritiska na drzavu?
- ko moze da dalje potpiruje razne vrste nemira? verskih, nacionalnih, ideoloskih, ..?

Ruski planovi za NIS mi deluju vrlo ozbiljno, zato i ocekujem ozbiljne reperkusije da bi se to zaustavilo, i u tom grmu lezi zec :) Dobro je uci po ceni ispod koje verovatno nece pasti a to je bilo onih 500 din, sad je sve vec po malo kocka.

Ne podrzavam Talianov bezrezervni optimizam, ali mi je svakako prijao par puta kad je ova akcija krenula da se povlaci :)

VIP
VIP
Maca

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS (4. DEO)   Naftna Industrija  - NIIS (4. DEO) - Page 9 Icon_minitime3/5/2012, 19:30

Nikola@
Ne razumem o kavom sankcionisanju i pobunama govoriš?
NIS je velika firma sa velikim državnim udelom i Gaspromom kao većinskim vlasnikom (i izvorima nafte) koja je monopolista u Srbiji, jer OMV (koji je najavio da se povlači sa srpskog i bosanskog tržišta) i ostali nisu ozbiljna konkurencija za njih.

Sasvim je izvesno (a ni Gasprom to ne krije) da imaju nameru da se šire po regionu, a ni nagoveštaja nema (a i zašto bi?) da će država Srbija da ih opstruira!
Ne shvatam poentu?

P.S. Taliano, otkud tebi ideja šta ja kupujem i da li sam u plusu?
Potpuno nebitno za našu diskusiju u kojoj ni jednom nisi pružio argumente za svoje tvrdnje...

VIP
VIP
Djepeto83

Broj poruka : 186
Datum upisa : 26.12.2010

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS (4. DEO)   Naftna Industrija  - NIIS (4. DEO) - Page 9 Icon_minitime3/5/2012, 19:35

OMV (koji je najavio da se povlači sa srpskog i bosanskog tržišta) i ostali nisu ozbiljna konkurencija za njih.

Moze li link gde se vidi da se OMV povlaci sa SRPSKOG (a ne HRVATSKOG) trzista.
Nazad na vrh Ići dole
Maca
VIP
VIP
Maca

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS (4. DEO)   Naftna Industrija  - NIIS (4. DEO) - Page 9 Icon_minitime3/5/2012, 19:38

OK, moja greška BIH i CRO!!
tt

VIP
VIP
BojanNS

Broj poruka : 589
Datum upisa : 21.05.2007

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS (4. DEO)   Naftna Industrija  - NIIS (4. DEO) - Page 9 Icon_minitime3/5/2012, 21:55

Pretera ga Taliano, prijace mu odmor malo da izracuna kursne razlike. Pumpao je malo previse. NIS ko NIS, tavorenje, kao i ceo blex
Nazad na vrh Ići dole
Slovenac1
VIP
VIP
Slovenac1

Broj poruka : 2522
Datum upisa : 04.01.2008

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS (4. DEO)   Naftna Industrija  - NIIS (4. DEO) - Page 9 Icon_minitime3/6/2012, 10:37

Da li je počelo popuštanje na Nisu pred izbore?
Nazad na vrh Ići dole
Fmember
VIP
VIP
Fmember

Broj poruka : 1630
Datum upisa : 01.11.2010

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS (4. DEO)   Naftna Industrija  - NIIS (4. DEO) - Page 9 Icon_minitime3/6/2012, 11:25

ne nego prodaju NIIS da bi kupili AIKB od
Nazad na vrh Ići dole
http://en.wikipedia.org/wiki/Boycie
Mitar
VIP
VIP
Mitar

Broj poruka : 729
Datum upisa : 14.11.2007

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS (4. DEO)   Naftna Industrija  - NIIS (4. DEO) - Page 9 Icon_minitime3/6/2012, 21:18

E moj Slovenac...gde li ti zivis...pa jesi video danas EU a evo i sada USA...a tebi izbori pali na pamet...tj mozda i ovo EU pada sto Srbija dobila kandidaturu pa vec spremaju bailout za nas sesir
Nazad na vrh Ići dole
Slovenac1
VIP
VIP
Slovenac1

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS (4. DEO)   Naftna Industrija  - NIIS (4. DEO) - Page 9 Icon_minitime3/6/2012, 21:29

Mitar ::

E moj Slovenac...gde li ti zivis...pa jesi video danas EU a evo i sada USA...a tebi izbori pali na pamet...tj mozda i ovo EU pada sto Srbija dobila kandidaturu pa vec spremaju bailout za nas sesir

Stanje u svetu se danas poklopilo, ali i da nema tog pada ne verujem u rast akcija dok če trajati izbori
Nazad na vrh Ići dole
Mitar
VIP
VIP
Mitar

Broj poruka : 729
Datum upisa : 14.11.2007

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS (4. DEO)   Naftna Industrija  - NIIS (4. DEO) - Page 9 Icon_minitime3/6/2012, 21:41

Nasi izbori imaju mnogo manje uticaja na belex nego sto se obicno misli...i 2008 su svi mislili o Kosovu a prevideli problem koji se valjao...isto tako i sada...nema stranaca ni sada a ne bi ih bilo da je Oli Rehn presednik Srbije jer jednostavno sada nema para za nas...zbog ogromnog straha u trzistu...EU fondovi koji su uglavnom u Srbiji prisutni nemaju uplate jer im se kod kuce trese i taman im treba da srecu okusaju u Srbiji...

ali ja sam optimista za resenje u EU pa samim tim i NIIS ...a Boris ili Toma...nema velike razlike
Nazad na vrh Ići dole
Sneki
Beli Mag
Beli Mag
Sneki

Broj poruka : 5404
Datum upisa : 21.05.2007

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS (4. DEO)   Naftna Industrija  - NIIS (4. DEO) - Page 9 Icon_minitime3/6/2012, 21:50

Sneki ::
Naftna Industrija  - NIIS (4. DEO) - Page 9 Borisa

od

Mitar@
Raduje me da je bar neko veseli optimista!!

.
Nazad na vrh Ići dole
raspolozen
never learning
raspolozen

Broj poruka : 120
Datum upisa : 10.10.2009

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS (4. DEO)   Naftna Industrija  - NIIS (4. DEO) - Page 9 Icon_minitime3/6/2012, 22:20

Izbori nemaju veze jer za 1% treba da se kupi preko 1.5 miliona akcija. Dnevni obimi u odnosu na emisiju su mizerija. Nije tehnicki izvodljivo da ce bilo ko dostici 1% u narednih par godina ovim tempom. Izvesno je ipak da profesionalni investitori zele procente vlasnistva. Svako normalan radije ce kupiti 3 akcije NIIS-a nego jednu akciju mlekare ili banke zato sto NIIS ostvaruje 20 x bolje rezultate. Profesionalni investitori sigurno je nece prodavati ni za 100% vecu cenu, opet zbog ovih 1% vlasnistva koji nisu lako dostizni.
Nazad na vrh Ići dole
Kobe Bryant
VIP
VIP
Kobe Bryant

Broj poruka : 3003
Godina : 48
Datum upisa : 22.05.2007

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS (4. DEO)   Naftna Industrija  - NIIS (4. DEO) - Page 9 Icon_minitime3/6/2012, 23:23

Raspolozeni@
Ko to pise lose o NIIS?
Niko ni reč lošeg nije napisao, samo da nema velikih kupaca.
samuraj

never learning
raspolozen

Broj poruka : 120
Datum upisa : 10.10.2009

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS (4. DEO)   Naftna Industrija  - NIIS (4. DEO) - Page 9 Icon_minitime3/8/2012, 08:30

Veliki kupac i mali kupac, Stanlio i Olio. Izgleda bas suprotno - velikih kupaca ima a malih nema. To se vidi po broju transakcija, i one pokazuju da nema prodavaca. Evo i narod vise nece da proda ovih 5 akcija. Ne razumem zasto banujete clanove poput Taliana koji iznose misljenje da ova akcija vredi mnogo vise. To je njegovo pravo da tako misli i sigurno bi se puno nas sa time slozili. Zasto ne banujete Slovenca koji je do juce pisao hvalospeve o AIK Banci, a sada se presaltao na NIIS da govori kako nece biti promena dok ne prodju izbori? Covek koji tako misli - da nema rasta, da smo propali i da srljamo u propast ne treba da siri svoj pesimizam na druge koji ovo citaju. To se zove ispumpavanje - i gore je od onoga sto nazivate pumpanjem. Ovo je nasa berza, i ako je mi ne hvalimo i ne prikazemo kao unosno mesto za investicije onda ni stranci nece zeleti ovde da uloze. Ako mi ne verujemo u sebe nece ni drugi verovati u nas. Razvoj berze svima donosi dobit a pljuvanje po istoj gubitak. Akcije NIIS-a treba da prodajemo skupo strancima jer to je nase crno zlato a ne da oni uzimaju jeftino pa da zaradjuju na nama. Mi manji investitori treba da verujemo u to da ce doci i bolje vreme za berzu. Ako nam ne budu na dobroj ceni akcije NIIS-a ne vredi nam ni vlast ni drzava. Koliko nam NIIS bude vredeo takva ce nam biti i drzava. Svi smo sada akcionari i dovescemo na vlast ljude koji nam vrednuju akcije a ne one koji nam obecavaju kule i gradove.

Nazad na vrh Ići dole
Aca123
Our family
Our  family
Aca123

Broj poruka : 264
Datum upisa : 13.05.2010

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS (4. DEO)   Naftna Industrija  - NIIS (4. DEO) - Page 9 Icon_minitime3/8/2012, 08:56

Veliki kupac i mali kupac, Stanlio i Olio. Izgleda bas suprotno - velikih kupaca ima a malih nema. To se vidi po broju transakcija, i one pokazuju da nema prodavaca. Evo i narod vise nece da proda ovih 5 akcija. Ne razumem zasto banujete clanove poput Taliana koji iznose misljenje da ova akcija vredi mnogo vise. To je njegovo pravo da tako misli i sigurno bi se puno nas sa time slozili. Zasto ne banujete Slovenca koji je do juce pisao hvalospeve o AIK Banci, a sada se presaltao na NIIS da govori kako nece biti promena dok ne prodju izbori? Covek koji tako misli - da nema rasta, da smo propali i da srljamo u propast ne treba da siri svoj pesimizam na druge koji ovo citaju. To se zove ispumpavanje - i gore je od onoga sto nazivate pumpanjem. Ovo je nasa berza, i ako je mi ne hvalimo i ne prikazemo kao unosno mesto za investicije onda ni stranci nece zeleti ovde da uloze. Ako mi ne verujemo u sebe nece ni drugi verovati u nas. Razvoj berze svima donosi dobit a pljuvanje po istoj gubitak. Akcije NIIS-a treba da prodajemo skupo strancima jer to je nase crno zlato a ne da oni uzimaju jeftino pa da zaradjuju na nama. Mi manji investitori treba da verujemo u to da ce doci i bolje vreme za berzu. Ako nam ne budu na dobroj ceni akcije NIIS-a ne vredi nam ni vlast ni drzava. Koliko nam NIIS bude vredeo takva ce nam biti i drzava. Svi smo sada akcionari i dovescemo na vlast ljude koji nam vrednuju akcije a ne one koji nam obecavaju kule i gradove.

[/quote] post2 post2 post2
Nazad na vrh Ići dole
Gost
Gost

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS (4. DEO)   Naftna Industrija  - NIIS (4. DEO) - Page 9 Icon_minitime3/8/2012, 10:24

@raspolozen
Vasa teza je, dakle, da bi trebalo da podignemo vrednost NIS-a do neba, jer cemo onda imati jednu akciju cija je trzisna kapitalizacija - pa, nebo - i koju cemo prodavati samo strancima? Veoma originalno.
Nazad na vrh Ići dole
Slovenac1
VIP
VIP
Slovenac1

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS (4. DEO)   Naftna Industrija  - NIIS (4. DEO) - Page 9 Icon_minitime3/8/2012, 11:44

Pinto ::
@raspolozen
Vasa teza je, dakle, da bi trebalo da podignemo vrednost NIS-a do neba, jer cemo onda imati jednu akciju cija je trzisna kapitalizacija - pa, nebo - i koju cemo prodavati samo strancima? Veoma originalno.

A kako se podigne cena na berzi, tako da se po forumima piše kako je sve super i samo je nebo granica udrimile
Nazad na vrh Ići dole
Dax
VIP
VIP
Dax

Broj poruka : 414
Datum upisa : 25.11.2009

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS (4. DEO)   Naftna Industrija  - NIIS (4. DEO) - Page 9 Icon_minitime3/8/2012, 12:29

Iole ozbiljan investitor ne donosi odluke na osnovu informacija sa foruma, a individualna stvar je svakog člana da izense svoje mišljenje, naravno u granicama "noramlnog" i realnog. Svima nam je u intersu da tržište raste, svakako da su NIS i AIKB najintersantnije velikim investitorima.
Nazad na vrh Ići dole
Vladulns
VIP
VIP
Vladulns

Broj poruka : 1750
Datum upisa : 02.09.2009

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS (4. DEO)   Naftna Industrija  - NIIS (4. DEO) - Page 9 Icon_minitime3/14/2012, 16:30

Novi Sad -- Naftna industrija Srbije otvorila je prvu bunker-stanicu za snabdevanje brodova gorivom.

Stanica je kod novosadske Rafinerije nafte, na kanalu Dunav-Tisa-Dunav, u neposrednoj blizini ušća kanala u Dunav.

Generalni direktor NIS-a Kiril Kravčenko je rekao na terminalu za snabdevanje gorivom da on ima po jednu liniju za unutrašnje tržište i za carinsko skladište, za brodove u međunarodnoj plovidbi koji su oslobođeni poreza na dodatu vrednost i akciza na gorivo.

Kravčenko je istakao da je najavio da će do polovine godine biti otvorena još dva takva bunkera na Dunavu - u Smederevu i na granici sa Hrvatskom, a do kraja godine još jedan terminal.

On je najavio da će NIS obezbediti i snabdevanje čamaca i jahti gorivom i nabaviti brod koji bi gorivom snabdevao velike putničke brodove.

Prema rečima Kravčenka, potrebe domaćih brodarskih kompanija i strane flote u tranzitu su veće od 40.000 tona nafte godišnje.

"Očekujem da će u naredne tri godine preko ovakvih bunkera biti zadovoljeno 70 odsto domaćeg tržišta, a da će godišnji promet biti 45.000 tona nafte", rekao je Kravčenko.

Generalni direktor NIS je istakao da je zadovoljan investicijama u Srbiji i podrškom republičkih i pokrajinskih vlasti. NIS, kako je rekao, svake godine povećava investicije, a one će ove godine iznositi 500 miliona evra.

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić je ocenio da je saradnja sa NIS "intenzivna" i da se pokrajinske vlasti trude da pomognu toj kompaniji smatrajući da je to u interesu svih građana.

"Primenom najviših tehnoloških standarda zaštitićemo i Dunav i zato ovaj projeket zaslužuje našu podršku", rekao je Pajtić.

Ocenio je da će otvaranje bunker-stanice NIS-a podstaći rečni saobraćaj i nautički turizam, i doprineti prilivu novca.

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2012&mm=03&dd=14&nav_id=590940
Nazad na vrh Ići dole
Milica1
VIP
VIP
Milica1

Broj poruka : 885
Datum upisa : 29.04.2008

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS (4. DEO)   Naftna Industrija  - NIIS (4. DEO) - Page 9 Icon_minitime3/15/2012, 08:21

Neto dobit NIS-a u 2011. godini iznosila čak 40,6 milijardi dinara

http://www.24sata.rs/vesti/ekonomija/vest/neto-dobit-nis-a-u-2011-godini-iznosila-cak-40-6-milijardi-dinara/32624.phtml
Nazad na vrh Ići dole

Naftna Industrija - NIIS (4. DEO)
Nazad na vrh 
Strana 9 od 29Idi na stranu : Prethodni  1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 19 ... 29  Sledeći
 Similar topics
-
» Naftna Industrija - NIIS 10. DEO
» Naftna Industrija - NIIS 12. DEO
» Naftna Industrija - NIIS 11. DEO
» Naftna Industrija - NIIS 13. DEO
» Naftna Industrija - NIIS 5. DEO

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
BELEX Club :: AKCIJE NISA - NIIS I ENERGETIKA SRBIJE-
Skoči na: