| Agrobanka - AGBN (5. DEO) | |
|
+108C R A Z Y Nikola Zwiebel Cucla Stockbroken Savatije Nik Bulat MORNAR Jelena123 gogloee Sax MYSTIC021 Tjuric Rogy Eliot Ness Fmember Djuro GogaAna Paja011 Zopr Kupac grubi Stefanakuv Dnenad85 Smile Greta vajabaja Nemesis Mica Folio Friz Guverner BojanNS DJ03811 Teletrader Zvezdica9 Josh Maca Sasuolo Momir Limited011 NEBOJSAe Taliano Spejs JMBR Frenky Milica1 Radoznalac Mendo Bookmaker pepsiman E.T. Matthew Greenburgh Mistery 011 sexy jea Sneki shunjalo Aleks Milos86 Vlada BG Berza011 Toplica 1 Vladulns Dax Kobe Bryant geogsi Miladin Dusan LUMTDZOS Zane BoS Sofke Ris nepet Big Mile Jumbo Goast Prokuplje iki ILoveRoses Ilija Popaj MilanLaki Fast Pekoilic Mitar Ceras Sheriff flash Lolita Moma Drag_Mlad Magi2 Dalaj Lama Aritmeticar Zoranecc Sutra moj matori Bond Banaćanin Slovenac1 đubretarac Lilihip Boranija Steve McQueen Ars Vivendi Kurajber 112 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
C R A Z Y VIP
Broj poruka : 538 Points : 1953 Datum upisa : 19.03.2010
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (5. DEO) 2/18/2012, 22:32 | |
| I ja cenim da je upravo to da masa treba da vidi za ponedeljak. Sprema se izgleda velika igranka Rogy. Što bi rekao Bajaga gore-dole, gore-dole | |
|
| |
Pekinis Still learning
Broj poruka : 94 Points : 332 Datum upisa : 30.08.2011
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (5. DEO) 2/19/2012, 00:50 | |
| Sta je sa tom stranicom 20 jel to samo kod mene ne moze ili je neka zavera. | |
|
| |
Spejs Still learning
Broj poruka : 131 Points : 390 Datum upisa : 02.06.2009
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (5. DEO) 2/19/2012, 04:07 | |
| Ovaj ponedeljak ... ili neki drugi ponedeljak (kad se objave rezultati) ... u svakom slucaju nece biti lepo :( | |
|
| |
Slovenac1 VIP
Broj poruka : 2522 Localisation : Ljubljana Points : 6094 Datum upisa : 04.01.2008
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (5. DEO) 2/19/2012, 12:25 | |
| - Spejs ::
- Ovaj ponedeljak ... ili neki drugi ponedeljak (kad se objave rezultati) ... u svakom slucaju nece biti lepo :(
To je svima jasno, ono šta nas zanima je kako dalje ako isto tako možemo sa sigurnošču predpostaviti da stečaj banke nije opcija | |
|
| |
vajabaja Still learning
Broj poruka : 128 Localisation : Na putu za jug Points : 489 Datum upisa : 08.02.2011
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (5. DEO) 2/19/2012, 13:06 | |
| Kakve veze ima stecaj ili ne kad su mali akcionari u pitanju? Cemu se to nadate, ako ne bude stecaja, da ce book volsebno iznedriti na 5000 a ne na 500 i krene jagma ko 2007me? Dosta bre vise sa tim ko papagaji, ne sme stecaj, ne moze stecaj i sl, zasto se to ne bi desilo, sta ce strasno da se dogodi? Ima slucajeva u okruzenju pa nista, mala panika tri dana i ako drzava amortizuje stednju, kao sto hoce, ode prica u zaborav a akcije na djubre. Ovde je, sto se spekulacije i trgovanja tice, za nasu generaciju prica gotova, ovako ili onako a signala da ce biti propast bilo je kolko hoces, samo da covek ne bude slep i bar malo pri mozgu. Uostalom, neka se procitaju moji postovi iz vremena kad sam banovan jer rusim "ugled foruma" Sad vidite sta je bilo vaznije, "ugled" ili KG, kako su vas samo nasankali maheri sa foruma _________________ Sve će ovo krenuti na bolje, čim izgubimo i poslednju nadu | |
|
| |
geogsi VIP
Broj poruka : 351 Points : 873 Datum upisa : 14.12.2007
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (5. DEO) 2/19/2012, 13:23 | |
| @vajabaja Glavni dobitnici nisu "maheri sa foruma" ili ko nas je sve sankao kako kažeš. Ovde je gubitnika na sve strane, od države do malih akcionara, reputacije berze i svih firmi na njoj. Dobitnika je samo kod ovih što su dobijali te kredite i povezanih lica u samoj banci. Jedino ako misliš da oni na forumu... | |
|
| |
Spejs Still learning
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (5. DEO) 2/19/2012, 14:10 | |
| - Slovenac1 ::
- Spejs ::
- Ovaj ponedeljak ... ili neki drugi ponedeljak (kad se objave rezultati) ... u svakom slucaju nece biti lepo :(
To je svima jasno, ono šta nas zanima je kako dalje ako isto tako možemo sa sigurnošču predpostaviti da stečaj banke nije opcija Ima tu vise opcija, evo ja cu pomenuti dve: 1. NBS trazi masan dokap, akcionari se ne sloze i drzava preuzme banku za DJABA .. kroz program zastite ili sta je vec predvidjeno novim zakonom, pricalo se o tome na ovom forumu. 2. Posto tvdre da nema para u budzetu za drzavni dokap, drzava moze da ponudi nekoj od postojecih banaka u Srbiji da preuzme Agro, ili nekoj koja tek dolazi u Srbiju .... po smesnoj ceni za Agro akcionare of course! Postoji i opcija da preuzimanje bude preko berze ako se cena bas skroz sroza ... ali ne verujem u preuzimanje preko berze u ovom slucaju. | |
|
| |
Sneki Beli Mag
Broj poruka : 5404 Localisation : Centar grada Points : 6907 Datum upisa : 21.05.2007
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (5. DEO) 2/19/2012, 14:42 | |
| - vajabaja ::
- Uostalom, neka se procitaju moji postovi iz vremena kad sam banovan jer rusim "ugled foruma"
Sad vidite sta je bilo vaznije, "ugled" ili KG, kako su vas samo nasankali maheri sa foruma Ovo su krupne reči. Valjalo bi da to potkrepiš nekim primerom... a bilo bi lepo da daš neku od tih tvojih poruka da ih vidimo, kako ti nije teško... A o "maherima s foruma" baš nisam nešto primetila, moraš da shvatiš da svako, ali baš svako ko je član ima pravo na svoje mišljenje ma koliko ono bilo pogrešno! To ti je ta "demokratija" a sad da li ti na osnovu nečijeg "mišljenja" kupuješ akcije - to već zavisi od tvog IQ. Neko veruje i Dinkiću... neko kristalnoj kugli!! | |
|
| |
Zopr Our family
Broj poruka : 180 Points : 180 Datum upisa : 19.01.2012
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (5. DEO) 2/19/2012, 15:29 | |
| - Eliot Ness ::
- Radna grupa za sanaciju AGBN je zavrsila izvestaj i podnela NBS zahtev da Drzava preuzme 100 Mil eura nenaplativih potrazivanja u formi Obveznica sa rokom dospeca do 2020.
Sada je na NBS da odluci da li ce to odobriti.
Eliot Ness Udruzenje malih akcionara AGBN AGBN2012@yahoo.com U jednom od svojih postova ste napisali da ovaj plan radne grupe treba da bude prihvaćen od strane NBS do 15.02. Da li se sad zna nešto više ? | |
|
| |
vajabaja Still learning
Broj poruka : 128 Localisation : Na putu za jug Points : 489 Datum upisa : 08.02.2011
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (5. DEO) 2/19/2012, 15:36 | |
| @geogsi - Na forumu ima dobronamernih i manje dobronamernih pa i onih koji nasankavaju. Ako znas da citas izmedju redova, sto je za berzarenje daleko bitnije od FA i TA jasno je da ovde upravlja psiha a ne racio. Procitaj sta sam pisao o ovoj hartiji pa ces videti ko je i kako rezonovao @Sneki - pa necu sa tobom valjda da polemisem o krupnim recima i forumu, kuku i naopako. Necu ja da ti trazim lkinkove, sto nisi sam lepo citao sta pisem pa se potkrepi kol'ko volis mesto da banujes kako ti nadodje. Sad sabiraj minuseve svoje i ne jedi se puno _________________ Sve će ovo krenuti na bolje, čim izgubimo i poslednju nadu | |
|
| |
shunjalo Still learning
Broj poruka : 71 Points : 71 Datum upisa : 29.12.2011
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (5. DEO) 2/19/2012, 16:10 | |
| - zopr ::
- Eliot Ness ::
- Radna grupa za sanaciju AGBN je zavrsila izvestaj i podnela NBS zahtev da Drzava preuzme 100 Mil eura nenaplativih potrazivanja u formi Obveznica sa rokom dospeca do 2020.
Eliot Ness Udruzenje malih akcionara AGBN AGBN2012@yahoo.com U jednom od svojih postova ste napisali da ovaj plan radne grupe treba da bude prihvaćen od strane NBS do 15.02. Da li se sad zna nešto više ? MMF se protivi izdavanju obveznica. Ne znam zasto bi NBS morao da odluci od nekog striktnog datuma. U svakom slucaju trebalo bi brzo da odluce sta ce. I mene zanima takodje. | |
|
| |
Greta VIP
Broj poruka : 1280 Localisation : Bgd Points : 3147 Datum upisa : 28.05.2007
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (5. DEO) 2/19/2012, 16:18 | |
| - vajabaja ::
- @geogsi - Na forumu ima dobronamernih i manje dobronamernih pa i onih koji nasankavaju. Ako znas da citas izmedju redova, sto je za berzarenje daleko bitnije od FA i TA jasno je da ovde upravlja psiha a ne racio. Procitaj sta sam pisao o ovoj hartiji pa ces videti ko je i kako rezonovao
@Sneki - pa necu sa tobom valjda da polemisem o krupnim recima i forumu, kuku i naopako. Necu ja da ti trazim lkinkove, sto nisi sam lepo citao sta pisem pa se potkrepi kol'ko volis mesto da banujes kako ti nadodje. Sad sabiraj minuseve svoje i ne jedi se puno @vajabaja ni pored najbolje volje, nisam uspela da shvatim - u čemu je tvoj problem? _________________ Samo hrabri pobedjuju
| |
|
| |
Zopr Our family
Broj poruka : 180 Points : 180 Datum upisa : 19.01.2012
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (5. DEO) 2/19/2012, 17:15 | |
| - shunjalo ::
- zopr ::
- Eliot Ness ::
Eliot Ness Udruzenje malih akcionara AGBN AGBN2012@yahoo.com U jednom od svojih postova ste napisali da ovaj plan radne grupe treba da bude prihvaćen od strane NBS do 15.02. Da li se sad zna nešto više ? MMF se protivi izdavanju obveznica. Ne znam zasto bi NBS morao da odluci od nekog striktnog datuma. U svakom slucaju trebalo bi brzo da odluce sta ce. I mene zanima takodje. Pa koliko znam postojali su neki rokovi kako za radnu grupu tako i za izjašnjavanje NBS. U svakom slučaju u narednom periodu bi trebali da uđemo u neke mirnije vode sto se tiče Agrobanke, a ne da se trzamo na svaki šum. Pretpostavljam da je situacija u banci mnogo bolja nego pre nove godine, nisu sedeli skrštenih ruku, samo treba neko to da nam saopšti. | |
|
| |
Teletrader Old member
Broj poruka : 994 Points : 2799 Datum upisa : 05.09.2008
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (5. DEO) 2/19/2012, 17:41 | |
| - Citat :
- у инвестиционим круговима било познато да је Агробанка давала ризичне пласмане и као пример наводи да је хотел „у забити, који не вреди ни милион евра, процењивала 15 милиона“. Али, на то раније нико није обраћао пажњу, упозорава он. Извори НИН-а наводе и други пример. Фирми из села на обали Дрине одобрен је кредит од шест милиона евра, а као осигурање је стављена хипотека на пословни простор од око 1.000 квадрата. У књигама је наизглед све у реду, али се тај објекат не може продати за више од 100.000 евра, па на крају, уместо шест милиона евра потраживања од „првокласног“ дужника, банка мора да искаже губитак од 5,9 милиона.
У прилог тој тези извори НИН-а наводе да је Агробанка позајмила више десетина милиона евра Хабитфарму. Тај кредит никада неће моћи да буде наплаћен, јер се фирма од средине 2011. налази у стечају. Још 50 милиона евра, од којих ће банка највероватније морати да се „поздрави“, позајмљени су четворици малинара. Извори НИН-а не желе да открију њихова имена, али тврде да су ти кредити високо ризични, што значи да ће у најбољем случају банка моћи да наплати само један део, а остатак ће морати да се отпише и за толико умањи капитал банке. Naplatiće nešto. Neće to biti punih 200 miliona evra. Mada je neverovatna ova priča o malinarima? Ša 4 malinara rade sa 50 miliona evra? | |
|
| |
Nikolaj3 Our family
Broj poruka : 280 Points : 1057 Datum upisa : 24.11.2009
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (5. DEO) 2/19/2012, 20:17 | |
| u pravu si...neverovatno je da 4 malinara dobiju toliki kredit,pa cak i da su hladnjace gradili! | |
|
| |
Nikola VIP
Broj poruka : 583 Points : 2009 Datum upisa : 06.12.2011
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (5. DEO) 2/19/2012, 20:23 | |
| Nesto mi se cini da ce to biti neki malinari kao sto je Zivkovic vinogradar. _________________ I don't want any of your get-rich-quick schemes but I do need to make a lot of money really fast.
| |
|
| |
Pekinis Still learning
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (5. DEO) 2/19/2012, 23:00 | |
| Ako sutra nema kupaca onda ste svi u pravu,ali ako ih ima neko namerno pravi paniku.Ja kupio 1000 na 1500 ako padne na 500 kupovacu jos pa kad ide june nek ide i uze. | |
|
| |
Zoranecc VIP
Broj poruka : 209 Points : 587 Datum upisa : 19.11.2010
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (5. DEO) 2/19/2012, 23:18 | |
| - Pekinis ::
- Ako sutra nema kupaca onda ste svi u pravu,ali ako ih ima neko namerno pravi paniku.Ja kupio 1000 na 1500 ako padne na 500 kupovacu jos pa kad ide june nek ide i uze.
Ja cu je kupovati i na 1000. | |
|
| |
Slovenac1 VIP
Broj poruka : 2522 Localisation : Ljubljana Points : 6094 Datum upisa : 04.01.2008
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (5. DEO) 2/19/2012, 23:23 | |
- Ako sutra nema kupaca onda ste svi u pravu,ali ako ih ima neko namerno pravi paniku.
To je poanta svega, videčemo u ovim danima... | |
|
| |
Radoznalac Just looking
Broj poruka : 15 Points : 43 Datum upisa : 10.03.2011
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (5. DEO) 2/20/2012, 07:36 | |
| Превара деценије | Афера Агробанка Мањак двеста милиона евра
Сви актери, од државе, која је појединачно највећи власник, преко НБС, која је задужена за контролу, до чланова Извршног и Управног одбора банке, негирају било какву кривицу. Биће да је неко, ипак, крив
Катастрофално стање, које су у Агробанци затекли принудни управници Милорад Џамбић и Јулије Миладиновић, много је горе него што су и највећи песимисти страховали. Када су евидентирани сви кредити, које је стара управа одобравала, а који највероватније никада неће моћи да буду наплаћени, губици банке су се на крају 2011. попели на скоро 200 милиона евра, сазнаје НИН у више независних извора. Поређења ради, тај минус већи је од профита, који је годину дана раније заједно остварило пет највећих банака у Србији: Интеза, Комерцијална, Рајфајзен, Уникредит и Еуробанка ЕФГ! Коментаришући један од рекламних слогана Агробанке, „треба у ову земљу корен пустити“, циници констатују да је смењено руководство тако „дубоко заорало“ да више ништа и не може нићи. Осим губитака. http://www.nin.co.rs/pages/article.php?id=66556
| |
|
| |
Radoznalac Just looking
Broj poruka : 15 Points : 43 Datum upisa : 10.03.2011
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (5. DEO) 2/20/2012, 07:37 | |
| Сектор контроле НБС
Много неправилности
За објективност финансијских извештаја искључиво је одговорно руководство банке. Законом о банкама недвосмислено је прописана одговорност Управног одбора за „тачност свих извештаја о пословању, финансијском стању и резултатима пословања банке упућених акционарима банке, јавности и НБС“, као и обавеза Извршног одбора да „обезбеђује законитост рада банке“ и да „без одлагања информише УО и НБС о сваком погоршању финансијског стања банке или постојању опасности од тог погоршања, као и о другим чињеницама које могу знатно утицати на финансијско стање банке“, наводи се у одговору Сектора контроле НБС на питање НИН-а како је могуће да је Агробанка сада исказала велики губитак, а само неколико месеци пре увођења принудне управе је наводно имала добит и капиталну адекватност већу од законског минимума. У НБС наводе и да се непосредна контрола у банке шаље ако постоји оправдана сумња у веродостојност финансијских извештаја које им банке достављају. „НБС је, изражавајући сумњу у објективност финансијских извештаја и података о њеном финансијском стању, одбила да Агробанци да сагласност за оснивање банке у Републици Српској у јуну 2011. Такође, НБС је извршила ванредну непосредну контролу пословања ове банке до 30. јуна 2011. У току овог поступка уочене су бројне слабости у пословању због чега је, ради спречавања даљег нарушавања њеног финансијског стања, НБС 19. октобра донела решење о увођењу привремених мера. По окончању поступка, у коме су констатоване бројне неправилности, укључујући и нетачно приказано финансијско стање, 29. децембра уведена је принудна управа“, наводе у НБС, уз напомену да су у последњих пет година спровођене и друге активности које су указивале на „неправилности и слабости у пословању банке, које су често биле везане за објективност финансијског извештавања, о чему су органи банке, укључујући и представнике њених акционара у УО, морали бити редовно обавештавани“. Да ли је Агробанка системски важна, да ли је њено спасавање неопходно и колико би коштало? Системски значај одређене банке одређује се у зависности од негативних последица које би престанак њеног пословања могао имати, пре свега, на повериоце (депоненте), као и на финансијски систем у целини. Током принудне управе реално ће се проценити финансијско стање банке да би се утврдило колико је капитала потребно обезбедити за њено несметано функционисање у будућности. Будући да је у току израда финансијских извештаја за 2011. и њихова ревизија, тренутно се не може говорити о алтернативним сценаријима. Циљ увођења принудне управе је да се отклоне неправилности у пословању, побољша финансијско стање и очува сигурност депозита. Већински акционари су обавезни да сачине план активности, који подразумева и могућност докапитализације. Да ли је менаџмент Агробанке новац пласирао и фирмама у стечају? Банка је имала доста потраживања од правних лица у стечају за које је утврдила знатно већи степен наплативости од реалног. Такође, утврђено је и да многи дужници нису редовно измиривали обавезе. Одлучивање о кредитним пласманима у искључивој је надлежности руководства банке. Контрола НБС је идентификовала и низ слабости у систему управљања ризицима Агробанке, који су за последицу имали погоршање њеног финансијског стања, односно веома високу изложеност ризицима, значајно изнад нивоа расположивог капитала банке.
Петрица Ђаковић, Милан Ћулибрк
Dal je ovo moguce? Dal ce biti obustava trgovanja ovom hartijom?
| |
|
| |
Spejs Still learning
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (5. DEO) 2/20/2012, 08:53 | |
| Ti malinari su pravili hladnjace ... nisu sigurno zasadili malinu ili ribizli!! | |
|
| |
Zagorr Still learning
Broj poruka : 46 Points : 62 Datum upisa : 30.12.2008
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (5. DEO) 2/20/2012, 10:00 | |
| Ako banke uzimaju stanove zbog neizmirenih kredita zasto im ne bi uzela hladnjace (ako su ih pravili) | |
|
| |
Spejs Still learning
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (5. DEO) 2/20/2012, 10:04 | |
| - Zagorr ::
- Ako banke uzimaju stanove zbog neizmirenih kredita zasto im ne bi uzela hladnjace (ako su ih pravili)
Mislis da do sada ne bi prodali da su mogli ... prodace prinudna, tj. pokusace .... ali cena ce biti najverovatnije smesna, nije to stan u bg | |
|
| |
Folio VIP
Broj poruka : 276 Points : 1023 Datum upisa : 19.11.2010
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (5. DEO) 2/20/2012, 10:10 | |
| - Spejs ::
- Zagorr ::
- Ako banke uzimaju stanove zbog neizmirenih kredita zasto im ne bi uzela hladnjace (ako su ih pravili)
Mislis da do sada ne bi prodali da su mogli ... prodace prinudna, tj. pokusace .... ali cena ce biti najverovatnije smesna, nije to stan u bg Da su proizvodjaci malina sad organizovaniji, mogli bi da se udruze i kupe te iste hladnjace po "smesnoj" ceni na kojima su ih drali. Da bar neko ko nesto proizvodi ima korist od ove pljacke. | |
|
| |
Spejs Still learning
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (5. DEO) 2/20/2012, 10:16 | |
| Eh, da je to tako jednostavno ... prvo nemaju love, drugo, gde si video da su srbi nekad bili slozni osim kad im to ide na stetu :) | |
|
| |
C R A Z Y VIP
Broj poruka : 538 Points : 1953 Datum upisa : 19.03.2010
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (5. DEO) 2/20/2012, 10:20 | |
| Situacija na tabli vrlo zanimljiva. Priča u NINu kaže da je sve gotovo, a baš je lepo i tempirana. Tik nekoliko dana pred konačnu odluku. Meni deluje vrlo sumljivo. Međutim, situacija na tabli danas totalno je drugačija od očekivane. Koliko vidim panike nema (osim ovog što je ispaničio sa 35 komada). Il su se ljudi uspavali ili se otprilike nešto već načulo. E sada, ja ne znam šta će biti ali ću dati mišljenje. Znam da odluka o spašavanju banaka treba da padne uskoro, načuo sam da je AGRO u malo boljoj situaciji nego PRBN (oko procenta nenaplativih kredita), znam da je ono što AGRO čini još bitnijom za spašavanje visok nivo štednje koji ima, znam da je jedna od opcija da država pokupi loše plasmane. Ne znam šta će odlučiti ali mi sve deluje da će AGRO biti spašena. Naravno podvući ću da je to moje (trenutno) mišljenje s'obzirom na informacije koje imam i koje sam izložio. | |
|
| |
Slovenac1 VIP
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (5. DEO) 2/20/2012, 10:26 | |
| Da li če biti sličan scenario i za AGBN? http://www.sinteza.net/vesti/belex/nin_drzavi_vecinsko_vlasnistvo_u_privrednoj_banci.html | |
|
| |
Slovenac1 VIP
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (5. DEO) 2/20/2012, 12:00 | |
| I opet kao i pri prvom padu do nivoa oko 1500 RSD pojavili su se kupci... | |
|
| |
Pekinis Still learning
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (5. DEO) 2/20/2012, 12:23 | |
| Prvo su placali novinare da pisu da dolaze Kinezi da bi prodavali na 5000 onda su placali te iste da pisu da je sve propalo da bi kupovali na 1500. | |
|
| |
Jumbo VIP
Broj poruka : 424 Points : 1997 Datum upisa : 25.12.2010
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (5. DEO) 2/20/2012, 12:33 | |
- Prvo su placali novinare da pisu da dolaze Kinezi da bi prodavali na 5000 onda su placali te iste da pisu da je sve propalo da bi kupovali na 1500.
Svaka knjiga o burzi će vam reći: -ako cijena ne raste da dobre vjesti.....prodaj -ako cijena ne pada na loše vjesti.....kupi Šteta što se sam nisam držao onog prvog. Tada je cijeli Belex padao, bez pravih razloga, pa me to zavaralo. | |
|
| |
Mistery 011 VIP
Broj poruka : 482 Points : 1945 Datum upisa : 22.02.2011
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (5. DEO) 2/20/2012, 15:35 | |
| ako je stvarno taj gubitak 200 mil. evra, sto deluje malo mnogo neverovatno, onda obracunska vrednost akcije pada sa 22,000 na minus 5,000 dinara...fantasticno... _________________ Budi umeren i odmeren.
| |
|
| |
Milos86 VIP
Broj poruka : 2228 Godina : 38 Localisation : Nish Points : 1318 Datum upisa : 20.05.2007
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (5. DEO) 2/20/2012, 15:52 | |
| A da nije 200.000.000 / 788.903 akcija = 253.51 eur po akciji | |
|
| |
Mistery 011 VIP
Broj poruka : 482 Points : 1945 Datum upisa : 22.02.2011
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (5. DEO) 2/20/2012, 16:03 | |
| Jeste, a to po kursu 105, daje 26,618 dinara....posto je trenutna obracunska vrednost cc. 22,000 dinara u plusu...eto ti minus 5,000 din. _________________ Budi umeren i odmeren.
| |
|
| |
Bond Moderator
Broj poruka : 13963 Localisation : Novi Sad Points : 52453 Datum upisa : 03.06.2009
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (5. DEO) 2/20/2012, 16:46 | |
| Informacija:
CRHOV je veoma zakomplikovao situaciju jer postoji dosta pozicija kod raznih hartija (posebno banke) gde su postavili komentar " postoji upisana zaloga prvog reda". Zbog toga je veoma zahtevno postavljati promene jer bi za obradu svakog takvog fajla trebalo najmanje desetak minuta. Ja odustajem, ako neko želi neka preuzme aktivnost bar dok se stvari ne vrate u normalu. | |
|
| |
| Agrobanka - AGBN (5. DEO) | |
|