|
| Agrobanka - AGBN (5. DEO) | |
|
+108C R A Z Y Nikola Zwiebel Cucla Stockbroken Savatije Nik Bulat MORNAR Jelena123 gogloee Sax MYSTIC021 Tjuric Rogy Eliot Ness Fmember Djuro GogaAna Paja011 Zopr Kupac grubi Stefanakuv Dnenad85 Smile Greta vajabaja Nemesis Mica Folio Friz Guverner BojanNS DJ03811 Teletrader Zvezdica9 Josh Maca Sasuolo Momir Limited011 NEBOJSAe Taliano Spejs JMBR Frenky Milica1 Radoznalac Mendo Bookmaker pepsiman E.T. Matthew Greenburgh Mistery 011 sexy jea Sneki shunjalo Aleks Milos86 Vlada BG Berza011 Toplica 1 Vladulns Dax Kobe Bryant geogsi Miladin Dusan LUMTDZOS Zane BoS Sofke Ris nepet Big Mile Jumbo Goast Prokuplje iki ILoveRoses Ilija Popaj MilanLaki Fast Pekoilic Mitar Ceras Sheriff flash Lolita Moma Drag_Mlad Magi2 Dalaj Lama Aritmeticar Zoranecc Sutra moj matori Bond Banaćanin Slovenac1 đubretarac Lilihip Boranija Steve McQueen Ars Vivendi Kurajber 112 posters | |
Autor | Poruka |
---|
Sneki Beli Mag
Broj poruka : 5404 Localisation : Centar grada Points : 6907 Datum upisa : 21.05.2007
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (5. DEO) 1/18/2012, 13:04 | |
| Bilo bi lepo da daš neki primer gde to deluje kriminalna udruga ? (Naravno na tvojoj temi...) Mnogo si bre negatavan i ogorčen, ne možeš da ne hejtuješ... Šta li su ti to uradili? Možda bi trebalo da svratiš u moju ordinaciju? https://www.aikb.net/t165-zivotno-savetovaliste _________________ Kupite akcije, uzmite pilule za spavanje, spavajte i kada se probudite bićete bogati...
| |
| | | Magi2 Our family
Broj poruka : 323 Points : 710 Datum upisa : 21.01.2010
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (5. DEO) 1/18/2012, 13:40 | |
| - DJ03811 ::
- @ mali akcionari
Neodgovorno bi bilo da ovde iznosim cifre jer nisu usvojene od strane NBS koja je jedina merodavna institucija - regulatorno telo finansijskih institucija u Srbiji.
Onaj podatak koji sam izneo je podatak predstavnika NBS sa Skupstine na kojoj sam prisutvovao, dakle informacija veoma bitna za akcionare.
Moj interes je da se pronadje nacin/ modalitet/ procedura po kojoj ce se utvrditi krivicna i procesuirati odgovornost Dusana Antonica i povezanih lica.
Ako ste Vi spremni da po starom srpskom obicaju prepustite sve drugome onda nije cudo sto nam ovakva zemlja.
Sakupio sam podrsku 5169 akcija, sto je i dalje veoma malo ali ako se uzme u obzir period od 5 dana onda i nije mali poduhvat.
Pripremam se za sledecu skupstinu koja ce biti sazvana za 2 nedelje u Sava Centru.
Ja verujem da ce ova banka naci nove vlasnike vrlo brzo i dobiti novi menadzment ali necu dozvoliti da ova banda ostane nekaznjena.
Eliot Ness Upravo sam Vam (na e-mail) poslao podršku sa svojih nekoliko stotina akcija AGBN. Želim Vam puno sreće i uspeha u zaštiti naših interesa. | |
| | | Greta VIP
Broj poruka : 1280 Localisation : Bgd Points : 3147 Datum upisa : 28.05.2007
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (5. DEO) 1/18/2012, 13:56 | |
| @DJ03811 nemam ovu akciju ali podržavam ovu inicijativu. Žao mi je što na dugim akcijama nemamo nekog tako preduzimljivog. SREĆNO! _________________ Samo hrabri pobedjuju
| |
| | | Smile Old member
Broj poruka : 1653 Points : 4821 Datum upisa : 04.06.2008
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (5. DEO) 1/18/2012, 14:39 | |
| - Citat :
- Danica Popović
Jeste banka za razvoj, ali – korupcije! U zakon su stavili da razvojna banka ne može da ode u stečaj niti u likvidaciju. Tako da narodu kao zaštita od zloupotreba ostaje jedino Brankica Stanković
Najviše volim zakone koji nemaju kaznene odredbe, ti su najbolji. Evo, recimo, ovaj novi zakon o razvojnoj banci Srbije. Njime se formira državna banka koja će moći da plasira kapital od (najmanje, kažu) 400 miliona evra – koliko dve Marfin banke, ili Alfa banka, recimo.
Samo, za razliku od ovih, normalnih banaka, u kojima bi direktor leteo kroz prozor ako bi se banka približila zoni gubitka, ili bi im Narodna banka oduzela dozvolu za rad ako nešto debelo zgreše, ovde to ne može da se desi. Narodna banka neće ni biti nadležna za razvojnu banku, tako su rešili.
Ali ovo nije fer, reći će na to pisci i predlagači zakona. Upravo je ovo način da se prestane sa rasipanjem novca za razvoj, koji smo do sada trošili „neefikasno, nemilice i nekontrolisano”, kako nam je sa samog vrha države potvrdio Boško Živković, bivši premijerov savetnik, a ovo je način da se stvari poprave i da se ukinu silni jubmesi, siepe, fondovi za razvoj i ko zna šta sve još.
I zašto se ja sada bunim, kad se dobro zna kako su ljudi masovno gasili firme čim dobiju pare iz tih fondova, ili su novac odobren za razvoj davali pod kamatu, ili ga koristili za letovanje. Ili su jednostavno uzimali pare i nikad ih nisu vratili, kako nam je lepo prošle godine objasnila direktorka Fonda za razvoj pre nego što je hitno i naprasno smenjena – pet dana nakon što je dala intervju za „Blic”.
Ali dobro, kako ćemo sada trošiti te pare, kada ukinu ove, kako danas sami kažu, parazitske i rasipničke institucije? Evo kako. Novac neće više davati direktno firmama, burazerima, zombijima ili samima sebi, već će pare biti plasirane kroz poslovne banke, koje će vršiti odabir firmi i projekata u koje vredi ulagati. Razvojna banka će samo odrediti prioritete i dati pare, dalje se neće mešati. Je l’? A vidite sad kako glasi član 11 ovog zakona.
Prvi stav kaže baš to: „Razvojna banka Srbije obavlja poslove isključivo posredstvom banaka”. Lepo. Ali onda odmah imamo stav dva koji u potpunosti obesmišljava prethodni stav, gde se kaže: „Izuzetno, Razvojna banka Srbije može odobravati direktno finansiranje krajnjim korisnicima u ime i za račun Republike Srbije, uz saglasnost nadzornog odbora banke”. I sad imamo dva pitanja. Prvo, šta to znači „izuzetno”? Drugo, ima li kazne (izražene godinama zatvora, recimo) za zloupotrebu drugog stava člana 11? Naravno da nema, jer je zloupotrebu nemoguće dokazati kad je zakonodavac predvideo da je dovoljno da korumpirani činovnik buduće razvojne banke kaže: „ovo je baš bilo izuzetno” – i da stvar legne. Nije ni čudo što se tajkuni već raduju ovom zakonu i po medijima pozdravljaju ovu novinu. I ja bih, da sam tajkun, razmišljam.
Strašno je zanimljivo i to kako su smislili da upravljaju razvojnom bankom. Šta treba od kvalifikacija da imaju ljudi koji će upravljati tolikim parama? E pa, treba da nisu neku firmu oterali u stečaj i da nisu ležali u zatvoru. I za posao čistačice obavezno je da se ima osnovna škola, razmišljam, a ovde se ni to od škole ne traži. Ali, dobro. Ko će od neosuđivanih i nebankrotiranih kandidata ući u izvršni odbor, šta mislite, hoće li o tome odlučivati parlament? Ma ne, to će oni sami. Prvo će, piše u zakonu, napraviti nadzorni odbor, čiji će predsednik biti ministar finansija. Onda će on da bira sve ostale, a sam će, kao što znamo, raditi kako mu partija kaže.
Čijih je ovo 400 miliona evra, da ponovimo? To je vlasništvo vladajuće stranke i manjih partija sa ucenjivačkim kapacitetom. I kako smo to izbacili političke partije iz privrede? Nikako, naravno.
Pisci i predlagači zakona još govore po medijima kako je ovaj zakon rađen u saradnji sa stručnjacima nemačke razvojne banke (KfW) i kako su osnovna rešenja preuzeta iz nemačke prakse. Ova rešenja ovde, o kojima govorim, sigurno nisu iz nemačke prakse. Ali korisna su, brate, naročito u predizbornoj godini. Da ne valjaju ništa i da se partijskog upravljanja novcem odrekla čak i Razvojna banka Jamajke, to će nam sigurno i sami predlagači ovog zakona reći, samo ne sada, već pred neke naredne izbore. Kad budu smislili neku novu ujdurmu. Danica Popović je profesor makroekonomije i makroekonomskih modela na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Valjda je jasno o čemu se radi... | |
| | | DJ03811 Just looking
Broj poruka : 16 Points : 21 Datum upisa : 06.10.2009
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (5. DEO) 1/18/2012, 15:00 | |
| Hvala Greta, Magi2 , Sneki Beli Mag i ostali koji su me podrzali.
Udruzenje Eliot Ness je do sada prikupilo 5569 glasova (akcija).
Hvala na podrsci. javite mi se na AGBN2012@yahoo.com
ovo sto se desava na belexu netreba komentarisati jer u ovom trenutku sa 10,000 evra mozete da srusite cenu bilo koje akcije.
kad je rec o trenutnoj situaciji u AGBN upravljanje kriznim situacijama je posebna disciplina koja sa sobom nosi rezove na svim poljima.
moj cilj je da uticem se ova banka reorganizuje sa novim sposobnim menadzmentom i da se svi akcionari okupe oko nove vizije.
za to je potrebno 3 meseca.
ali ne 3 meseca posmatranja vec 3 meseca rada.
ja imam i viziju i znanje i zelju da ovo isteram do kraja.
mi smo u bukvalnom smislu vlasnici ove banke i znam koja su moja prava.
bankarski sektor je najprofitabilniji sektor i ova banka moze da se izvuce.
cene instrumenata obezbedjenja koju banka ima u svom posedu nisu pale tako da ima sasvim dovoljno resursa da se sve ocisti i krene se napred na zdravim osnovama.
od nepokretnosti do preuzimanja udela u dobrim preduzecima, intrumenata obezbedjenja ima dovoljno.
ja mislim da je ovo bio jedini nacin da se otarase Dusana Antonica i njegovih povezanih lica.
Sad kad je to uradjeno, treba nam novi menadzment kojeg cemo Mi izabrati i koji ce nama biti odgovorni.
Zato nam se pridruzite.
Eliot Ness Udruzenje | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (5. DEO) 1/18/2012, 15:55 | |
| @DJ0381 Ne bih da budem negativan, ali postoje najmanje dve stvari na koje bi trebalo obratiti paznju: 1. Reprogram moze biti lako zavodljiva kategorija (ispraviti bilanse, ali ne i stvarno stanje, jer se reprogram moze raditi pre svakog preseka - sto je prethodna uprava radila); 2. Vrednost kolaterala je nominalno x, trzisno y, a likvidaciono z (mislim da ce se brzo otkriti kako su procenjivani pojedini kolaterali). |
| | | shunjalo Still learning
Broj poruka : 71 Points : 71 Datum upisa : 29.12.2011
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (5. DEO) 1/18/2012, 16:31 | |
| po vama stecaj nije realna opcija? | |
| | | Bond Moderator
Broj poruka : 13968 Localisation : Novi Sad Points : 52478 Datum upisa : 03.06.2009
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (5. DEO) 1/18/2012, 16:36 | |
| Promene: 17.01. - 18.01.2012. (T-3) ili 12.01. - 13.01.2012. | |
| | | DJ03811 Just looking
Broj poruka : 16 Points : 21 Datum upisa : 06.10.2009
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (5. DEO) 1/18/2012, 16:44 | |
| Slovenacka grupa akcionara koju predstavlja AC broker, inace druga najveca grupa akcionara u AGBN, smatraju da ni stecaj ni likvidacija nije realna opcija za ovu banku. drugim recima to njima nije u interesu.
radi se o kolateralima (instrumentima obezbedjenja) koji se mere hiljadama hetktara plodnog zemljista. sto je vrednije i lakse za prodaju od nekretnina. | |
| | | Mica Just looking
Broj poruka : 6 Points : 8 Datum upisa : 17.01.2012
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (5. DEO) 1/18/2012, 17:56 | |
| - LUMTDZOS ::
- Mica ::
- Dalaj Lama ::
Mico, bilo bi lepo da nam malo pojasniš tvoju tvrdnju... Pojašnjavati političke igre i nameštaljke na forumima...opasno. Tragično je šta se namešta i prolazi. Moje misljenje je veoma blisko Micinom. Ja nisam ekonomista i u ove stvari se bas ne razumem osim sto pokusavam nekom svojom logikom doci do zakljucaka. Prosto mi nelogicno da odjednom banka koja deli dividendu, reklamira se na svim najvaznijim televizijama,...dobija prinudnu upravu. Ja to ne mogu drugacije tumaciti nego (politicku) igru. Namece se logicno pitanje zasto se do sada cutalo i tolerisalo "propadanje" a onda se samo preuzme banka a nikome ni dlaka sa glave. I, sto je jos vaznije, dosadasnje rukovodstvo banke cuti. Ja ovo cutanje i nekaznjavanje tumacim samo kao realizaciju vec ranije napravljenog scenarija kako bi se neko "omastio" na racun malih akcionara i...drzave. Ako je opasno razmisljati svojom glavom, onda neka mi bude sta bude. Ja svoje rekoh!
Divno je pročitati da nisu svi beznadežni slučajevi koji veruju lažnom scenariju koji mediji plasiraju. Sa bankom je bilo sve u redu do pre mesec dana. | |
| | | Mica Just looking
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (5. DEO) 1/18/2012, 18:08 | |
| - Sneki ::
- DJ03811@
A. P. S. O. L. U. T. N. O. si u pravu !!! Samo napred, i meni su se neki smejali kada sam krenula u raskrinkavanje na UNBN, pa su ućutali...
Želim ti uspeh i nadam se da će biti dovoljno forumaša da ti se pridruže.
Ne vidim razlog da tako ne bude i NEMOJ da opet neko postavi glupo pitanje: A ŠTA MI IMAMO DO TOGA što će banda biti u zatvoru? Pa, valda je jasno da kriminalci treba da budu hapšeni, tako se daje primer drugima... Valjda nam je svima cilj da ova država postane bolja!? Ako to vec naši političari ne umeju ili ne žele, ostaje nam da se sami izborimo za pravdu i istini!!!
- Mica ::
Pojašnjavati političke igre i nameštaljke na forumima...opasno. A Šooooo? Što Mico? Šta je tu "opasno" - da neće da nas hapse? Po tome bi ja odavno bila uhapšena... Jedino ako se javljaš iz Severne Koreje, onda razumem tvoju brigu... Po tvojoj priči u Agrobanci bi trebalo da nisu primane plate zbog "kriminalaca" od rukovodstva, umesto što je Antonić davao trinaestu platu radnicima i 10.000. za 8. Mart svim ženama u banci. Kom "kriminalcu" bi to za radnike preteklo????????????????????? Kriminalci radnicima ne isplaćuju ni redovne plate i to minimalce, a ne ono što je Antonić uspevao. I koje ti dostignuće u životu imaš da bi bila merodavna da komentarišeš onoga koji je dobio nagradu za Najboljeg bankara, nagradu M. Pupina za 1 od 4 najbolja privrednika u Srbiji, mnoga priznanja i u svetu i koji je podigao banku koja je bila baraka na svetski nivo. SRAM TE BILO, POJEŠĆE TE ZAVIST, NEOSTVARENA LIČNOSTI. | |
| | | Mica Just looking
| | | | Nemesis VIP
Broj poruka : 791 Godina : 41 Points : 3448 Datum upisa : 11.02.2010
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (5. DEO) 1/18/2012, 18:29 | |
| Mico oladi malo.... Pocece da ti izlazi para na usi | |
| | | Slovenac1 VIP
Broj poruka : 2522 Localisation : Ljubljana Points : 6094 Datum upisa : 04.01.2008
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (5. DEO) 1/18/2012, 19:08 | |
| Pitanje je da li je sve skupa kao pravovremena reakcija NBS i sve je čisto (što po meni nije verovatno u državi Srbiji) ili je sve skupa zavera da se prvo smanji kapital banke, preplaše akcionari i onda se AGBN priključi nekoj drugoj banci, po mome mišlenju to je najverovatniji scenario. Kad znamo da se to radi pre izbora onda je sve još više sumljivo. | |
| | | đubretarac Still learning
Broj poruka : 84 Points : 198 Datum upisa : 19.12.2007
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (5. DEO) 1/18/2012, 19:18 | |
| Mislim da je ovde jasno da je Mica neko ko je izgleda radio i verovatno jos radi u Agrobanci i ko je bas blizak sa Antonicem. To je bar svima ovde jasno. Vidim da baratas ciframa (nadam se tacnim) o 13-toj plati i 8. martu. Nije u zemlji Srbiji nikakav problem platiti tamo neku grupu građana da ti dodeli nagradu. Pa na sajtu Agrobanke stoje ta sva silna priznanja za koje niko nije ni cuo da postoje. Ali to je nebitno, a bitno je u kakvom je stanju sad banka. Kad izađe završni račun, mozemo ponovo ovde da prokomentarisemo sposobnost najboljeg bankara, ako banka uopste doceka mart mesec, nadam se iskreno da hoce.Interesuje me Mico da li si ti akcionar banke i da li si ikad ulozila i jedan dinar u akcije banke? | |
| | | BojanNS VIP
Broj poruka : 589 Localisation : Novi Sad Points : 691 Datum upisa : 21.05.2007
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (5. DEO) 1/18/2012, 19:25 | |
| Bogami, srecno ljudi sta da Vam kazem.... Akcija je izgubila skoro 50% vrednosti za mesec dana i stampedo je izjeda, a i nastavice kako stoje stvari na tabli. Po meni cista politicka igranka, ali jos uvek mi nije jasna zaledjina. Odmah se setih Metals banke svojevremeno, nadam se da nije isti scenario. Makar niste otisli na prime market pa izgubili 90% vrednosti kao Metalci. Ono je bilo za vesanje na banderi. SIRBISTAN | |
| | | Friz VIP
Broj poruka : 1684 Godina : 54 Points : 2978 Datum upisa : 16.12.2007
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (5. DEO) 1/18/2012, 20:42 | |
| - đubretarac ::
- Mislim da je ovde jasno da je Mica neko ko je izgleda radio i verovatno jos radi u Agrobanci i ko je bas blizak sa Antonicem. To je bar svima ovde jasno. Vidim da baratas ciframa (nadam se tacnim) o 13-toj plati i 8. martu.
Nije u zemlji Srbiji nikakav problem platiti tamo neku grupu građana da ti dodeli nagradu. Pa na sajtu Agrobanke stoje ta sva silna priznanja za koje niko nije ni cuo da postoje. Ali to je nebitno, a bitno je u kakvom je stanju sad banka. Kad izađe završni račun, mozemo ponovo ovde da prokomentarisemo sposobnost najboljeg bankara, ako banka uopste doceka mart mesec, nadam se iskreno da hoce.Interesuje me Mico da li si ti akcionar banke i da li si ikad ulozila i jedan dinar u akcije banke? - Nemesis ::
- Mico oladi malo.... Pocece da ti izlazi para na usi
Mica se uplašila za svoje radno meso, sa pravom. Biće tu i otkaza... a boga mi i krivičnih prijava, bez obzira na izmišljene nagrade! Kineze više niko ni da spomene... _________________ All we need is love
| |
| | | Spejs Still learning
Broj poruka : 131 Points : 390 Datum upisa : 02.06.2009
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (5. DEO) 1/18/2012, 21:22 | |
| Cudi me da nema stampeda na strani izlaza iz AGBN, na ovakve vesti se reaguje mnogo ostrije. 2000 kom. je jako sitno.
| |
| | | Drag_Mlad Forumska Legenda
Broj poruka : 772 Godina : 51 Points : 2536 Datum upisa : 06.01.2010
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (5. DEO) 1/18/2012, 22:18 | |
| - Spejs ::
- Cudi me da nema stampeda na strani izlaza iz AGBN, na ovakve vesti se reaguje mnogo ostrije. 2000 kom. je jako sitno.
To sam primetio jos u ponedeljak, ponuda nije nesto, a promet smesan,... kolebljivi prodaju,... korekcija ce slediti u svakom slucaju, jedino je pitanje koliko ce ici dole,... za ovo treba biti majstor pa odigrati,... | |
| | | Dnenad85 VIP
Broj poruka : 410 Godina : 39 Localisation : pickovac Points : 1545 Datum upisa : 28.01.2010
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (5. DEO) 1/18/2012, 22:31 | |
| - Drag_Mlad ::
- Spejs ::
- Cudi me da nema stampeda na strani izlaza iz AGBN, na ovakve vesti se reaguje mnogo ostrije. 2000 kom. je jako sitno.
To sam primetio jos u ponedeljak, ponuda nije nesto, a promet smesan,... kolebljivi prodaju,... korekcija ce slediti u svakom slucaju, jedino je pitanje koliko ce ici dole,... za ovo treba biti majstor pa odigrati,... Sta da se odigra, treba u buducnosti doci do cene od npr.5000,a da ne govorimo o onima koji su ulazili na vecim nivoima...........Gubitak na ovoj hartiji je ogroman i neminovan....... | |
| | | Taliano Forum queen
Broj poruka : 1475 Points : 6231 Datum upisa : 23.02.2011
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (5. DEO) 1/18/2012, 22:34 | |
| Može da profitira novi igrač! _________________ Istina je-veliki sam fan NIISa. I šta je tu loše? Navijam za njih i to ne krijem!!
| |
| | | Dnenad85 VIP
Broj poruka : 410 Godina : 39 Localisation : pickovac Points : 1545 Datum upisa : 28.01.2010
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (5. DEO) 1/18/2012, 22:38 | |
| - taliano ::
- Može da profitira novi igrač!
To da,naravno...... | |
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (5. DEO) 1/18/2012, 22:41 | |
| Pre mi se cini da ce profitirati neki stari .... novi u ovakvim situacijama obicno izgube ... nema ovde pocetnicke srece ;) | |
| | | Friz VIP
Broj poruka : 1684 Godina : 54 Points : 2978 Datum upisa : 16.12.2007
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (5. DEO) 1/18/2012, 22:44 | |
- Pre mi se cini da ce profitirati neki stari ....
Još kada bi nam otkrio način na koji to može da se izvede, bili bi mnogi zahvalni. A promet nije veliki jer nema kupaca na ovim cenama, videćemo na kojoj ceni će se pojaviti kada se zaustavi pad. _________________ All we need is love
| |
| | | Taliano Forum queen
Broj poruka : 1475 Points : 6231 Datum upisa : 23.02.2011
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (5. DEO) 1/18/2012, 22:53 | |
- Pre mi se cini da ce profitirati neki stari .... novi u ovakvim situacijama obicno izgube ... nema ovde pocetnicke srece ;)
Ne razumem kako će stari profitirati-kad je akcija na istorijskom minimumu sa sutrašnjom tendencijom -12%. Mislim da ova ružna priča negativno utiče na celi belex.Jedini benefit koji se ovde može izvući je hapšenje bagre...........barem bi poslali svetu pozitivne dimne signale! _________________ Istina je-veliki sam fan NIISa. I šta je tu loše? Navijam za njih i to ne krijem!!
| |
| | | Drag_Mlad Forumska Legenda
Broj poruka : 772 Godina : 51 Points : 2536 Datum upisa : 06.01.2010
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (5. DEO) 1/18/2012, 23:04 | |
| - taliano ::
- Pre mi se cini da ce profitirati neki stari .... novi u ovakvim situacijama obicno izgube ... nema ovde pocetnicke srece ;)
Ne razumem kako će stari profitirati-kad je akcija na istorijskom minimumu sa sutrašnjom tendencijom -12%.
Dodao bih da ovde nije samo u pitanju istorijski minimum, veci i istorijki pad,... tu bas i vidim sansu,... | |
| | | Ilija Member
Broj poruka : 480 Points : 1261 Datum upisa : 30.09.2009
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (5. DEO) 1/19/2012, 00:26 | |
| Jedino razumno rešenje bi bilo da se donese odluka od strane Berze ili Banke o prestanku trgovanja akcijama AGBN na odredjeno vreme, mesec, dva, tri, koliko bude trebalo dok se ne utvrde i očiste svi pokazatelji, odnosno i napravi završni račun. A onda da se izadje sa novom KKV i fer cenom. Pitam da li je tako nešto moguće? | |
| | | Steve McQueen Member
Broj poruka : 539 Points : 2079 Datum upisa : 30.11.2009
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (5. DEO) 1/19/2012, 00:31 | |
| Peiča o političkim igrama je čista glupost. Pa neće valjda najveći akcionar zbog politike da uništi vrednost svog vlasništva? Da je tako, imao je mnogo lakših načina za to. Npr. u svakom trenutku je mogao da traži od banke da ispoštuje ugovor sa državom i otkupom njenih akcija po utvrdjenoj ceni. I bilo bi bummmm. Ovde je posredi klasična manipulacija rukovodstva banke namerno prikazanim netačnim klasifikacijama obezbedjenja za date kredite, kolaterala, davanjima lažne slike u javnosti o stanju u banci, puštanju lažnih obećanja itd. Revizor bi morao takodje štošta da objasni i da je ovo Amerika, oni bi već morali bizi pod istragom. Za sada ne vidim neku razliku u odnosu na MTBN. Prijatelji, kumovi, drugari, trange-frange, ponašanje Antonića kao da je banka njegova a ne u vlasništvu akcionara itd. Osnovno pitanje gde su silne pare od dokapa i koliko će se moći na kraju kapitala navući posle otpisa ali i mnogih naplata preko garancija, hipoteka, prodaje udela u preduzećima i sl.
@Ilija To sam i ja pomislio još pre neki dan. Tako bi odreagovala svaka normalna berza dok se ne utvrdi pravo stanje stvari i koliki je kapital banke. | |
| | | Zoranecc VIP
Broj poruka : 209 Points : 587 Datum upisa : 19.11.2010
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (5. DEO) 1/19/2012, 00:46 | |
| - Ilija ::
- Jedino razumno rešenje bi bilo da se donese odluka od strane Berze ili Banke o prestanku trgovanja akcijama AGBN na odredjeno vreme, mesec, dva, tri, koliko bude trebalo dok se ne utvrde i očiste svi pokazatelji, odnosno i napravi završni račun. A onda da se izadje sa novom KKV i fer cenom. Pitam da li je tako nešto moguće?
Ja sam to ocekivao onog dana kada je objavljena vest o preuzetoj kontroli od strane NBS/a. Ali sam se jako prevario zato i nisam prodao svoje akcije! | |
| | | LUMTDZOS VIP
Broj poruka : 327 Localisation : NBgd Points : 1027 Datum upisa : 28.07.2010
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (5. DEO) 1/19/2012, 01:09 | |
| - Steve McQueen ::
- Peiča o političkim igrama je čista glupost. Pa neće valjda najveći akcionar
zbog politike da uništi vrednost svog vlasništva? Da je tako, imao je mnogo lakših načina za to. Npr. u svakom trenutku je mogao da traži od banke da ispoštuje ugovor sa državom i otkupom njenih akcija po utvrdjenoj ceni. I bilo bi bummmm. Ovde je posredi klasična manipulacija rukovodstva banke namerno prikazanim netačnim klasifikacijama obezbedjenja za date kredite, kolaterala, davanjima lažne slike u javnosti o stanju u banci, puštanju lažnih obećanja itd. Revizor bi morao takodje štošta da objasni i da je ovo Amerika, oni bi već morali bizi pod istragom. Za sada ne vidim neku razliku u odnosu na MTBN. Prijatelji, kumovi, drugari, trange-frange, ponašanje Antonića kao da je banka njegova a ne u vlasništvu akcionara itd. Osnovno pitanje gde su silne pare od dokapa i koliko će se moći na kraju kapitala navući posle otpisa ali i mnogih naplata preko garancija, hipoteka, prodaje udela u preduzećima i sl.
@Ilija To sam i ja pomislio još pre neki dan. Tako bi odreagovala svaka normalna berza dok se ne utvrdi pravo stanje stvari i koliki je kapital banke. Slozio bih se ja sa tim da je u pitanju drzava i njen interes. Ali, kada vidim ko i kako radi u ime te drzave, bojim se da je sve zajedno mahinacija mahera, sto iz drzave sto iz same banke. Meni sve deluje kao rezija. Otprilike, iscrpeli smo dosta, sada cemo se potruditi da sve zamaskiramo kako bi bilo cisto ako se promeni vlast. Ne mogu da verujem da za sve moze da bude krivac samo jedan covek, ma ko on bio. | |
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (5. DEO) 1/19/2012, 01:33 | |
| - Friz ::
- Pre mi se cini da ce profitirati neki stari ....
Još kada bi nam otkrio način na koji to može da se izvede, bili bi mnogi zahvalni.
A promet nije veliki jer nema kupaca na ovim cenama, videćemo na kojoj ceni će se pojaviti kada se zaustavi pad. pa stariji, iskusniji akcionari, koji su u ovu hartiju ulazili i izlazili vise puta do sada ... na to sam mislio, ne na one koji su kuili akciju po 30+ hiljada i jos je nisu prodali! | |
| | | Bond Moderator
Broj poruka : 13968 Localisation : Novi Sad Points : 52478 Datum upisa : 03.06.2009
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (5. DEO) 1/19/2012, 07:01 | |
| Mali broj štediša napustio Agrobanku
Štednja građana u “Agrobanci” nikada nije bila sigurnija. Banka je stabilna i likvidna, a država garantuje za depozite do 50.000 evra - kaže za “Blic” Milorad Džambić, prinudni upravnik ove banke, nakon vanredne skupštine akcionara.
http://www.blic.rs/Vesti/Ekonomija/302223/Mali-broj-stedisa-napustio-Agrobanku | |
| | | Big Mile VIP
Broj poruka : 1658 Points : 6510 Datum upisa : 19.02.2011
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (5. DEO) 1/19/2012, 10:22 | |
| Izgleda da je danas samo market-mejker morao da kuouje. | |
| | | Steve McQueen Member
Broj poruka : 539 Points : 2079 Datum upisa : 30.11.2009
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (5. DEO) 1/19/2012, 11:02 | |
| - LUMTDZOS ::
- Ali, kada vidim ko i kako radi u ime te drzave, bojim se da je sve zajedno mahinacija mahera, sto iz drzave sto iz same banke. Meni sve deluje kao rezija. Otprilike, iscrpeli smo dosta, sada cemo se potruditi da sve zamaskiramo kako bi bilo cisto ako se promeni vlast.
Ne mogu da verujem da za sve moze da bude krivac samo jedan covek, ma ko on bio. Ako se sve ovo nakon istrage ne završi hapšenjima, apsolutno si u pravu. Ne samo hapšenjem Duleta, već i drugih lica koje su učestvovale u svemu ovome. Država je u svakom slučaju teško oštećena (kao uostalom i mali akcionari), i ne verujem da može biti sve gurnuto pod tepih. Ne zaboravi da su u MTBN uhapsili i prvog prinudnog upravnika sa ekipom a ne samo Ananija, njegove sinove i ostalu bagru preko koje je banka urnisana. Isto se mora desiti (za sada bez prinudnog upr).
Poslednji izmenio Steve McQueen dana 1/19/2012, 11:04, izmenjeno ukupno 1 puta | |
| | | Goast Our family
Broj poruka : 151 Points : 221 Datum upisa : 08.09.2009
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (5. DEO) 1/19/2012, 11:03 | |
| Šuška se priča, da u slučaju pripajanja, bi se AGBN pripojila Komercialni.
Don't kill the messenger | |
| | | | Agrobanka - AGBN (5. DEO) | |
|
Similar topics | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| |