| Agrobanka - AGBN (5. DEO) | |
|
+108C R A Z Y Nikola Zwiebel Cucla Stockbroken Savatije Nik Bulat MORNAR Jelena123 gogloee Sax MYSTIC021 Tjuric Rogy Eliot Ness Fmember Djuro GogaAna Paja011 Zopr Kupac grubi Stefanakuv Dnenad85 Smile Greta vajabaja Nemesis Mica Folio Friz Guverner BojanNS DJ03811 Teletrader Zvezdica9 Josh Maca Sasuolo Momir Limited011 NEBOJSAe Taliano Spejs JMBR Frenky Milica1 Radoznalac Mendo Bookmaker pepsiman E.T. Matthew Greenburgh Mistery 011 sexy jea Sneki shunjalo Aleks Milos86 Vlada BG Berza011 Toplica 1 Vladulns Dax Kobe Bryant geogsi Miladin Dusan LUMTDZOS Zane BoS Sofke Ris nepet Big Mile Jumbo Goast Prokuplje iki ILoveRoses Ilija Popaj MilanLaki Fast Pekoilic Mitar Ceras Sheriff flash Lolita Moma Drag_Mlad Magi2 Dalaj Lama Aritmeticar Zoranecc Sutra moj matori Bond Banaćanin Slovenac1 đubretarac Lilihip Boranija Steve McQueen Ars Vivendi Kurajber 112 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
Slovenac1 VIP
Broj poruka : 2522 Localisation : Ljubljana Points : 6094 Datum upisa : 04.01.2008
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (5. DEO) 1/9/2012, 12:16 | |
| - Vlada BG ::
- Prinudna uprava sazvala skupstinu Agrobanke za petak 13. januar. Samo dve tacke dnevnog reda su predvidjene: plan poslovanja za prvih pola godine i razno.
Pretpostavljam da će biti mnogih pitanja od strane akcionara prema prinudnim upravnicama, pa će valjda bar nešto biti jasnije nakon te skupštine.
Gde je objavljeno to sazivanje skupštine? | |
|
| |
Lilihip Member
Broj poruka : 838 Godina : 48 Localisation : Bugojno Points : 2807 Datum upisa : 14.05.2009
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (5. DEO) 1/9/2012, 12:23 | |
| - Slovenac1 ::
- Vlada BG ::
- Prinudna uprava sazvala skupstinu Agrobanke za petak 13. januar. Samo dve tacke dnevnog reda su predvidjene: plan poslovanja za prvih pola godine i razno.
Pretpostavljam da će biti mnogih pitanja od strane akcionara prema prinudnim upravnicama, pa će valjda bar nešto biti jasnije nakon te skupštine.
Gde je objavljeno to sazivanje skupštine? У Политици наравно | |
|
| |
Kobe Bryant VIP
Broj poruka : 3003 Godina : 48 Localisation : N.BGD Points : 5593 Datum upisa : 22.05.2007
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (5. DEO) 1/9/2012, 12:24 | |
| - LUMTDZOS ::
Hvala na odgovoru. Verovatno je problem kod mene jer mi nikako u glavu ne ide da neko dodeljuje dividendu (valjda se ona dodeljuje iz ostvarenog profita?) a onda se uvodi prinudna uprava jer je banka u gubicima. Moja logika kaze da u tom slucaju neko mora u zatvor jer je podelio nepostojece a to je kradja. Mozda moje razmisljanjanje ne pripada bezalternativnom evropskom putu.
Tačno tako!!!! Ta dividenda je bila lažna - kao i bajka o Kinezima za koju još niko nije rekao odakle potiče! Bajka je, sada se to vidi i osnivanje AGBN u Republici Srpskoj... i ko zna šta još. Ovde je odavno pisano da država treba da traži pare za akcije po ugovoru ili bar dividendu, kamatu... Valjda je Antonić sa ekipom pokušao da dodelom dividende i bajkama (Kinezi, Banja Luka itd...) zamaže oči državi i još jednom po ko zna koji put odloži obaveze prema državi (otkup akcija)... Ali im je dividenda i došla glave! Jer kao što znamo para za isplatu novčanog dela nije bilo niti ih ima!! Difenitivno su im se njhove mućke, bajke, dividenda i nezaboravite onu ideju o dodatnih 5% koje su hteli da poklone državi... olupalo o glavu!! Zatvor bi bio adekvatna nagrada za takve mešetare, ali ako se setimo na Metals je Ananije dobio otkaz i nikom ništa!! Slovenac1 i drugi veliki akcionari bi trebalo da pokrenu pitanje krivične odgovornosti na toj vanrednoj skupštini!! _________________ Najviše volim zakone koji nemaju kaznene odredbe, ti su najbolji!
| |
|
| |
Kobe Bryant VIP
Broj poruka : 3003 Godina : 48 Localisation : N.BGD Points : 5593 Datum upisa : 22.05.2007
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (5. DEO) 1/9/2012, 12:28 | |
| - Ars Vivendi ::
-
- Citat :
- Poštovani,
Agrobanka još uvek nije započela isplatu novčanog dela dividende. Svi akcionari banke biće blagovremeno obavešteni o datumu početka isplate i tom prilikom će nam akcionari dostaviti novčane račune na koje žele da im sredstva budu uplaćena. Preciznije o datumu isplate vam ne bih mogao reći jer ni sam nemam te informacije.
Sa poštovanjem, Ivan Prvulović Odeljenje investicionog bankarstva
PB AGROBANKA AD BEOGRAD Tel: +381 11 2021-401 Fax: +381 11 2021-248
ivan.prvulovic@agrobanka.rs
Već sama ova izjava (u pismenom obliku) je SKANDAL!! I trebalo bi da bude osnov za krivičnu prijavu.... _________________ Najviše volim zakone koji nemaju kaznene odredbe, ti su najbolji!
| |
|
| |
Steve McQueen Member
Broj poruka : 539 Points : 2079 Datum upisa : 30.11.2009
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (5. DEO) 1/9/2012, 12:30 | |
| Gde bre nadjoše baš petak 13. da sazivaju skupštinu? @Kobe Ananije je uhapšen. Doduše tek posle hapšenja prinudne uprave a ne u prvoj turi, ali vući će bukagije, kao što će to i ovde neko morati. | |
|
| |
Kobe Bryant VIP
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (5. DEO) 1/9/2012, 12:54 | |
| Ovde se radi o prikrivanju gubitaka i obmani akcionara! Čak su i najvećeg akcionara (državu) pokušali da obmanu, što im je očigledno iz političkih razloga, pošlo za rukom tokom proteklih par godina... Stvar je sada kristalno jasna. Ovo bi mogao da bude prvi slučaj kažnjavanja za OBMANU i svesno dovodjenje u ZABLUDU akcionara, kao i PRIKRIVANJE pravog stanja u banci - čak i pokušaj obmane NBS!!.... Evo jednog sličnog slučaja: - Citat :
- Skandal u kompaniji Olimpus!!
Ova kompanija je tužila je oko dvadeset bivših i sadašnjih direktora zbog prikrivanja gubitaka od 1,35 milijardi evra, javila je danas japanska štampa. Japanski mediji ranije su javili da će Takajama podneti ostavku ovog meseca posle rezultata interne istrage u kojoj se on navodi kao jedan od odgovornih za finansijsku prevaru.
Olimpus će tražiti odštetu od preko 1,2 milijardi dolara od sadašnjih i bivših direktora zbog toga što su prikrivali gubitke više od deset godina. _________________ Najviše volim zakone koji nemaju kaznene odredbe, ti su najbolji!
| |
|
| |
Lilihip Member
Broj poruka : 838 Godina : 48 Localisation : Bugojno Points : 2807 Datum upisa : 14.05.2009
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (5. DEO) 1/9/2012, 13:33 | |
| @kobe, matrica je tu, nezadovoljnih i ostecenih-opljackanih ne manjka, ...nego mi se ne svidja cena MTBN danas, pa je slaba vajda sto je Onanije dobio tvorzu http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2011&mm=04&dd=12&nav_category=120&nav_id=505604 | |
|
| |
Kobe Bryant VIP
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (5. DEO) 1/9/2012, 13:44 | |
| Lilihip, stvar je u sledečem: posle pravosnažne presude toj bandi treba zapleniti svu imovinu, prodati je i sve pare vratiti banci, koliko god to bilo. A ne da se banka dokapitalizuje parama poreskih obveznika (tzv. država), što će na žalost biti i na AGBN, kao što je bilo na MTBN.
Ako već država ne traži da oni vrate te pare plenidbom imovine, onda bi neko od velikih akcionara to trebalo da uradi. Zakon to omogućava, samo što je malo onih koji su spremni na tako nešto! Nažalost!! | |
|
| |
LUMTDZOS VIP
Broj poruka : 327 Localisation : NBgd Points : 1027 Datum upisa : 28.07.2010
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (5. DEO) 1/9/2012, 14:33 | |
| - Kobe Bryant ::
- Lilihip,
stvar je u sledečem: posle pravosnažne presude toj bandi treba zapleniti svu imovinu, prodati je i sve pare vratiti banci, koliko god to bilo. A ne da se banka dokapitalizuje parama poreskih obveznika (tzv. država), što će na žalost biti i na AGBN, kao što je bilo na MTBN.
Ako već država ne traži da oni vrate te pare plenidbom imovine, onda bi neko od velikih akcionara to trebalo da uradi. Zakon to omogućava, samo što je malo onih koji su spremni na tako nešto! Nažalost!! Meni slucaj Ljube Milanovica kazuje gde je glavni problem za sve ovo. Kabinet Predsednika!!! | |
|
| |
Popaj VIP
Broj poruka : 1168 Localisation : Srbija Points : 3039 Datum upisa : 12.09.2007
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (5. DEO) 1/9/2012, 18:38 | |
| Nesto mi mirise da ovi odlazeci sa vlasti smeraju da udome svoje kadrove u tu novu RBS. To im je sansa dok jos mogu. Razmisljam da li bi mogli od postojecih banaka sa drzavnim ucescem da je naprave, npr PSBN, AGBN, PRBN, ... i kako bi to izgledalo. Sa druge strane prilicno je komplikovano da se to odradi. Ima tu i drugih akcionara, koji mogu da tuze i da traze da se obestete po KKV. Stvarno mi svasta pada na pamet, a ovi to sve skriveno i zamrseno rade. P.S. Mozda odlikovanom pohvaljenom bankaru bez posla Duletu A. ponude da rukovodi RBS ? | |
|
| |
Miladin Zuti karton
Broj poruka : 137 Godina : 55 Points : 530 Datum upisa : 09.12.2010
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (5. DEO) 1/9/2012, 18:50 | |
- Lilihip,
stvar je u sledečem: posle pravosnažne presude toj bandi treba zapleniti svu imovinu, prodati je i sve pare vratiti banci, koliko god to bilo. A ne da se banka dokapitalizuje parama poreskih obveznika (tzv. država), što će na žalost biti i na AGBN, kao što je bilo na MTBN.
Nažalost!! A cijim su se parama dokapitalizovale banke i osiguravajuce kompanije u USA i UK tokom bailouta? Sta mislis koliko traju sudski procesi za povracaj imovine, a koliko banka moze dugo da bude nelikvidna a da ne ode pod katanac? | |
|
| |
Sneki Beli Mag
Broj poruka : 5404 Localisation : Centar grada Points : 6907 Datum upisa : 21.05.2007
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (5. DEO) 1/9/2012, 18:53 | |
| Pa oni defakto ne znaju sta da rade sa PRBN i Srpskom bankom... To su kandidati za razvojnu banku Srbije, možda sa AGBN, nejasno... ili za stećaj? PSBN je van te kombinacije, bar po rezultatima, ali sve je moguće. Država je rešila da dokapitalizuje KNBN, kao jedinu banku pod državnom kontrolom. Ne znam šta će sa ostalima... Kobe je odlično objasnio o kakvoj se ovde prodaji magle radilo. Čak ni Slovenac1 nije do zadnjeg trena verovao da je sve to moguće, Prevara je nevidjena: dele papiriće (akcije) šakom i kapom, što akcionarima što državi na ime duga (onih 5% extra za dug) a para nigde! Onda puste buvu o Kinezima ... Hvala bogu da je NBS okončala ovu agonuju. Neko bi morao u ćuzu...... Na akcionarima je da pokrenu pitanje krivične odgovornosti! _________________ Kupite akcije, uzmite pilule za spavanje, spavajte i kada se probudite bićete bogati...
| |
|
| |
Sneki Beli Mag
Broj poruka : 5404 Localisation : Centar grada Points : 6907 Datum upisa : 21.05.2007
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (5. DEO) 1/9/2012, 18:54 | |
| - Miladin ::
- Kobe Bryant ::
- Lilihip,
Nažalost!! A cijim su se parama dokapitalizovale banke i osiguravajuce kompanije u USA i UK tokom bailouta? Sta mislis koliko traju sudski procesi za povracaj imovine, a koliko banka moze dugo da bude nelikvidna a da ne ode pod katanac? Čekaj, Mladene, jel si ti onaj koji je svojevremeno hvalio dokapitalizaciju MTBN, da bi posle okrenuo ćurak? Ovde se radi o klasičnoj prevari menadžmenta i lažnom prikazivanju stanja u banci uz svesno obmanjivanje akcionara. Daj molim te... nije ovo USA! _________________ Kupite akcije, uzmite pilule za spavanje, spavajte i kada se probudite bićete bogati...
| |
|
| |
Miladin Zuti karton
Broj poruka : 137 Godina : 55 Points : 530 Datum upisa : 09.12.2010
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (5. DEO) 1/9/2012, 19:21 | |
| Hajde kontra pitanje....
Edit: obrisan prostakluk! Pominjanje genitalija donosi odmor od 15 dana. Mod D.
| |
|
| |
Sneki Beli Mag
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (5. DEO) 1/9/2012, 19:35 | |
| - Sara ::
- 2010-05-26,
Ja se iskreno nadam da ce Antonic u buducim danima izgubiti i potporo drzave Srbije, jer ce doci u javnost cifra u stotinama hiljada EUR koje si je isplatio za nagradu za preteklu godinu. Sada ispada da je pitanje dokapa bilo pitanje (opstanka) prinudne uprave u banci. S druge strane pokazalo se da bez dokapa Antonić ne može da opstane, delio dividendu u (papiričima) akcijama ili ne. Da je odobren dokap, ne bi bilo prinudne uprave ali bi Antonić ostao na čelu banke. Ni sama ne znam šta je gore.... P.S. Miladine, prostakluk ne komentarišem, ali na pogrešnu si se osobu namerio, naime ako malo pogledaš na AIKB videćeš da sam prva izrazila sumnje u poslovanje iste. P.P.S. nadam se da ćeš dobiti zasluženu nagradu od modova za neodmeren rečnijk! _________________ Kupite akcije, uzmite pilule za spavanje, spavajte i kada se probudite bićete bogati...
| |
|
| |
Limited011 Old member
Broj poruka : 2052 Points : 5499 Datum upisa : 07.05.2009
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (5. DEO) 1/9/2012, 20:33 | |
| Dakle još jedna akcija na kojojn smo pukli. Ako je dokapitalizuju sa jedno 300k akcija eto ove akcije na 1000 dinara. Daj Bože da grešim.
Ovo je veselo: http://www.vesti.rs/Ekonomija/Uskoro-krivicna-odgovornost-za-menadzment-Agro-Banke.html | |
|
| |
Radoznalac Just looking
Broj poruka : 15 Points : 43 Datum upisa : 10.03.2011
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (5. DEO) 1/9/2012, 21:25 | |
| http://www.danas.rs/danasrs/ekonomija/nazdravlje_im_plate.4.html?news_id=231599
Plate u bankama i preko 10.000 evra IZVOR: DANAS Beograd -- Sa platama koje u Srbiji prima menadžment poslovnih banaka ne može se meriti apsolutno niko. Plate i naknade za pet članova Izvršnog odbora tako su Poljoprivrednu banku Agrobanku Beograd, tokom 2010. koštale 95,6 miliona dinara bruto ili 1,5 miliona dinara mesečno prosečno po jednom članu Izvršnog odbora.
Za pretpostaviti je naravno da je predsednik tog tela imao višu platu od ostalih.
Na ovaj iznos obračunava se porez od 12 odsto. A na iznos od pet prosečnih plata u Republici i doprinosi. Onda otprilike ispada da je svaki član Izvršnog odbora Agrobanke imao mesečna primanja od oko 11.000 evra. .
Ove plate nisu ni malo neobične za bankarski sektor, naprotiv uobičajene su za članove izvršnih odbora. Tako je Komercijalna banka za neto zarade pet članova svoga Izvršnog odbora 2010. isplatila 55,7 miliona dinara ili oko 11 miliona po članu godišnje.
Menadžeri banaka sa stranim kapitalom primaju, ne računajući i bonuse, i više plate od ovih. Neobično je jedino što je Agrobanci, čiji je najveći pojedinačni vlasnik Republika Srbija, uvedena prinudna uprava zbog lošeg menadžmenta.
Prema Zakonu o tržištu hartija od vrednosti i Pravilniku o sadržini i načinu izveštavanja javnih društava i obaveštavanju o posedovanju akcija sa pravom glasa, podaci o platama bankarskog menadžmenta su javni podatak. | |
|
| |
Slovenac1 VIP
Broj poruka : 2522 Localisation : Ljubljana Points : 6094 Datum upisa : 04.01.2008
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (5. DEO) 1/10/2012, 00:03 | |
| A mene još uvek zanima zašto je sazvana skupština akcionara za pet dana sa tačkom dnevnog reda koja je mogla biti objašnjena na konferenciji za novine? | |
|
| |
Zoranecc VIP
Broj poruka : 209 Points : 587 Datum upisa : 19.11.2010
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (5. DEO) 1/10/2012, 00:12 | |
- A mene još uvek zanima zašto je sazvana skupština akcionara za pet dana sa tačkom dnevnog reda koja je mogla biti objašnjena na konferenciji za novine?
I mene to jako zanima ali nikako ne mogu da dodjem do odgovora. A sto se tice ranije pomenutih Kineza to sam odmah rekao i znao da je obican trac za masu. | |
|
| |
Moma Still learning
Broj poruka : 52 Points : 60 Datum upisa : 06.11.2011
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (5. DEO) 1/10/2012, 00:24 | |
| Ne znam sta je tu vama cudno, pa valjda postoji zakon po kome se vanredna skupstina mora odrzati u odredjenom roku od postavljanja privremene uprave. | |
|
| |
Bond Moderator
Broj poruka : 13963 Localisation : Novi Sad Points : 52453 Datum upisa : 03.06.2009
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (5. DEO) 1/10/2012, 07:33 | |
| Promene: 05.01. - 09.01.2012. (T-3) ili 29.12.2011. - 04.01.2012. | |
|
| |
Slovenac1 VIP
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (5. DEO) 1/10/2012, 09:51 | |
| - Moma ::
- Ne znam sta je tu vama cudno, pa valjda postoji zakon po kome se vanredna skupstina mora odrzati u odredjenom roku od postavljanja privremene uprave.
Takav zakon postoji? | |
|
| |
Momir Old member
Broj poruka : 2084 Points : 5785 Datum upisa : 06.12.2008
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (5. DEO) 1/10/2012, 10:19 | |
| Čudi me Slovenac1 da ti ne znaš za taj zakon? Zakon o Bankamahttp://www.sec.gov.rs/index.php?option=com_content&task=view&id=416&Itemid=62 Predvidja da u roku od 10 dana po uvodjenju prinudne uprave mora da se sazove skupština (bilo je nekoliko dana praznika pa se malo kasni). Ta vanredna skupština je dosta važna jer će nova uprava predložiti plan, prikazati stanje.... Od akcionara se očekuje (po zakonu) da u roku od 20 dana od uvodjenja prinudne uprave daju predlog (svoj) o rešenju krize. Tzv. PLAN AKTIVNOSTI podnose akcionari!! 1. Moguće je da se naloži (zajedno s državom) da se AGBN pripoji nekoj banci (koliko vidim tu bi jedina zdrava banka bila KMBN (ako ona to hoće). Možda AIKB ???? 2. Da akcionari nalože prodaju nekretnina koje su u zalog uzet 3. Da nalože dokapitalizaciju 4. Da nalože prodaju banke itd... Kinezi su definitivno Antonićeva bajka: kao u sklopu državne saradnje Kine i Srbije, pa ako itd... Filijala u Banja Luci je delimično tačna priča, ali im NBS nije dozvolio da nastave s tim kada su shvatili koliko su bilansi naduvan.... Ovde postoji još jedan problem: 1.2.2012 stupa nov zakon na snagu koji omogućava nesaglasnim akcionarima da traže otkup svojih akcija po KKV!!! Kako će to sve izgledati niko još ne može da kaže.... Naravno da treba HITNO na skupštini tražiti krivično gonjenje dosadašnjih članova UO!! | |
|
| |
Taliano Forum queen
Broj poruka : 1475 Points : 6231 Datum upisa : 23.02.2011
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (5. DEO) 1/10/2012, 10:37 | |
| Može li se ovo malo pojasniti: Ovde postoji još jedan problem: 1.2.2012 stupa nov zakon na snagu koji omogućava nesaglasnim akcionarima da traže otkup svojih akcija po KKV!!!
_________________ Istina je-veliki sam fan NIISa. I šta je tu loše? Navijam za njih i to ne krijem!!
| |
|
| |
Kobe Bryant VIP
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (5. DEO) 1/10/2012, 11:47 | |
| Možda spajanje sa AIKB i nije loša ideja. I AIKB ima akcije u AGBN, a i obrnuto... _________________ Najviše volim zakone koji nemaju kaznene odredbe, ti su najbolji!
| |
|
| |
Dax VIP
Broj poruka : 414 Points : 1325 Datum upisa : 25.11.2009
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (5. DEO) 1/10/2012, 12:21 | |
- Možda spajanje sa AIKB i nije loša ideja.
I AIKB ima akcije u AGBN, a i obrnuto... Kakav AIKB, mislim da nema šanse, AIK je privatna banka, šta će im đubre. | |
|
| |
đubretarac Still learning
Broj poruka : 84 Points : 198 Datum upisa : 19.12.2007
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (5. DEO) 1/10/2012, 12:41 | |
| Jedva cekam da vidim sta ce .... udruzeni sa ovim uobrazencima iz mv-a da predloze na skupstini. Do sada su se stalno nesto gicali a na skupstinama manji od makovog zrna, a sada kada nema Antonica sad ce verovatno glumiti velike junake. .... Koliko je samo bilo skupstina na kojima sam se uzdao u njih da ce nesto pokrenuti..... Antonic ih je izmuzao samo tako, nece oni svoje pare nikad izvuci. Sa druge strane, Antonica su izmuzli razni Vujici, Sekulici, Nicovici i ostali. Oni pare sigurno vratiti nece, a Antonic ce zavrsiti kao Ananije. To je po onoj narodnoj-Kako radis tako ce ti biti!I sta ce biti epilog svega? Verovatno stecaj i jos novih 800 nezaposlenih. Nista novo za Srbiju.
Edit: Obrisane neprimerene i ničim izazvane opaske i kvalifikacije! Stvarno mi nije jasno šta ta ti je? Valjda je menadžment najviše kriv? Onaj ko ima najviše akcija odlučuje o svemu, tu nacionalnost nije bitna! Imaš opomenu od mene. Admin | |
|
| |
Magi2 Our family
Broj poruka : 323 Points : 710 Datum upisa : 21.01.2010
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (5. DEO) 1/10/2012, 12:50 | |
| ZAKON O BANKAMA SRBIJE Члан 117а Принудни управници су дужни да изврше процену финансијског стања банке на дан увођења принудне управе и доставе је Народној банци Србије и Агенцији. Принудни управници сазивају скупштину банке без одлагања након увођења принудне управе, ради одржавања седнице у року који не може бити краћи од пет нити дужи од десет дана од дана увођења принудне управе. Већински акционари банке су дужни да сачине план активности и да га доставе принудним управницима у року од 20 дана од дана увођења принудне управе у банци, о чему су принудни управници дужни да их обавесте на седници скупштине из става 2. овог члана. План активности из става 3. овог члана садржи предлог активности банке неопходних за отклањање неправилности у њеном пословању и за побољшање њеног финансијског стања (повећање капитала банке - докапитализација од стране акционара или других лица, спајање или припајање банке другој банци и др.) уз обезбеђење интереса депонената, као и рокове за спровођење тих активности. Принудни управници достављају Народној банци Србије и Агенцији процену финансијског стања банке из става 1. овог члана, као и план активности из става 3. овог члана, најкасније у року од месец дана од дана увођења принудне управе. Народна банка Србије је дужна да у року од 15 дана од дана пријема плана активности из става 5. овог члана обавести принудне управнике да ли је сагласна са тим планом. Народна банка Србије ће дати сагласност на план активности из става 5. овог члана, ако оцени да се предложеним активностима могу отклонити неправилности у пословању банке и побољшати њено финансијско стање. Ако Народна банка Србије одбије да дâ сагласност на план активности из става 5. овог члана, донеће решење о одузимању дозволе за рад банци и именовати Агенцију за администратора. Принудни управници су дужни да најмање једном месечно извештавају Народну банку Србије и Агенцију о пословању банке под принудном управом, њеном финансијском стању, као и о спровођењу плана активности, односно без одлагања када утврде да се план активности не спроводи или да не доприноси побољшању финансијског стања банке. **** Mislim da ništa nije iznenada i slučajno rađeno, već da su država (kao najznačajniji većinski akcionar) i NBS na ovome intenzivno radile mesecima unazad (mnogo pre uvođenja prinudne uprave). Očigledno je da su već osmislili celokupan plan i scenario budućih dešavanja na ovoj hartiji. Zbog toga su na prethodnoj sednici Skupštine čak i Statut promenili, da nijedna suštinska odluka ne može proći bez njihove saglasnosti. U petak ćemo definitivno saznati o čemu se tu radi. | |
|
| |
Drag_Mlad Forumska Legenda
Broj poruka : 772 Godina : 51 Points : 2536 Datum upisa : 06.01.2010
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (5. DEO) 1/11/2012, 01:14 | |
| Citam sve sva vase komentare i vidim skepticizam i zabrinutost, sta ce dalje biti sa bankom. Mene najvise brine sto se Besim i ovde pojacava,.... jer gde on udje on je usao,... Kad pogledam ko se iskrcao dodje mi nekako lakse; mlava, ortopedija, rajka, hadzini, babarogic,... Malo sam pretrazio po netu da vidim ko su ti koji napustaju brod,.. Kada sam video ovaj sajt koji je postavljen 2008 godine http://www.admlava.com/o-nama.html sve mi je bilo jasno,... Inace hadzini je glavni broker u sosiete generale,.... | |
|
| |
Sasuolo VIP
Broj poruka : 206 Points : 877 Datum upisa : 07.11.2011
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (5. DEO) 1/11/2012, 09:35 | |
| jel zna neko nesto o firmi beo monet? | |
|
| |
Slovenac1 VIP
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (5. DEO) 1/11/2012, 09:39 | |
| - Drag_Mlad ::
- Citam sve sva vase komentare i vidim skepticizam i zabrinutost, sta ce dalje biti sa bankom.
Mene najvise brine sto se Besim i ovde pojacava,.... jer gde on udje on je usao,... Kad pogledam ko se iskrcao dodje mi nekako lakse; mlava, ortopedija, rajka, hadzini, babarogic,... Malo sam pretrazio po netu da vidim ko su ti koji napustaju brod,.. Kada sam video ovaj sajt koji je postavljen 2008 godine http://www.admlava.com/o-nama.html sve mi je bilo jasno,... Inace hadzini je glavni broker u sosiete generale,.... Mah te male količine su sve bez veze, bitan je samo Ferbild | |
|
| |
Steve McQueen Member
Broj poruka : 539 Points : 2079 Datum upisa : 30.11.2009
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (5. DEO) 1/12/2012, 00:19 | |
Mah te male količine su sve bez veze, bitan je samo Ferbild Za šta je bitan? Ne razumem? | |
|
| |
Slovenac1 VIP
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (5. DEO) 1/12/2012, 08:17 | |
| - Steve McQueen ::
- Slovenac1 ::
Mah te male količine su sve bez veze, bitan je samo Ferbild Za šta je bitan? Ne razumem? Mislio sam da su bitni samo krupni igrači i šta oni rade, da li je neko kupio ili prodao 20 akcija nema veze | |
|
| |
Ilija Member
Broj poruka : 480 Points : 1261 Datum upisa : 30.09.2009
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (5. DEO) 1/12/2012, 18:56 | |
| Sta ste se pritajili, niko ne trazi udruzivanje za Skupstinu. Sta se ocekuje?... | |
|
| |
Maca VIP
Broj poruka : 1869 Godina : 47 Localisation : Sombor Points : 5160 Datum upisa : 28.05.2007
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (5. DEO) 1/12/2012, 21:15 | |
| - Ilija ::
- Sta ste se pritajili, niko ne trazi udruzivanje za Skupstinu. Sta se ocekuje?...
Kao i uvek: da država kao največi akcionar izadje sa akcionim planom.... Od oastaka akcionara skoro da nema nikakve vajde. Sada će svi oni koji su uvereni da ovom bankom vladaju Slovenci moći da vide kolika je njihova moć!!! Baš kao što su pokazali kolika je njihova moć na MTBN! _________________ Prestani da mrziš ako do sebe držiš !
| |
|
| |
| Agrobanka - AGBN (5. DEO) | |
|