| AIK banka a.d. Niš - AIKB (8. IDEO) | |
|
+107DelBoy Gocili Drag65 BojanNS Voiceoflaw Goast Al Kapone Smile đubretarac sexy jea Tomislav Nauzika GogaAna Rogy Rasa Taliban FatCat Boza Belex Lilihip ivan45 Berza011 Dragot Zopr desnosmetalo Beli Strbac Matthew Greenburgh Zmajica C R A Z Y Jelena123 Tjuric Zrimi Spejs gogloee Josip Milica1 Kurajber JelenaS Limited011 Djavo Mitar Toplica 1 Nemesis Ceras Vladimirmitr Ilija Djepeto83 Banaćanin Mistery 011 Miladin MYSTIC021 Dax ingglick RobinHood nepet ILoveRoses Aleks Lolita Joe Nik Boby Aritmeticar Dragan11 MarkoJTD Teletrader Sahbaz Ivan2211 geogsi HUACHUMA Friz Sneki Ars Vivendi Moma MORNAR Pekoilic rovadc flash Sofke Milos86 Drag_Mlad Momir Ris Prokuplje Boranija real_finanza sonne moj matori Maca Vladulns pakodazna GAGILILI Big Mile pepsiman Mr. Price Folio Tic Fmember Slovenac1 Zoranecc Taliano Djede BoS Kobe Bryant Bond Sutra Fast Steve McQueen 111 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
Slovenac1 VIP
Broj poruka : 2522 Localisation : Ljubljana Points : 6094 Datum upisa : 04.01.2008
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (8. IDEO) 10/13/2012, 16:02 | |
| - geogsi ::
- Čini mi se da prodaju kastodi računi iz Slo i Hrv. Ipak, plašim se da prodaju i drugi, a kupuje samo Kole. Ovde je jako neizvestan scenario. Ukoliko se Grci ne odluče skorije za prodaju, mislim da će Kostić imati cenu na ovim nivoima jako dugo(i kupovati).
Fundamenti deluju da su na AIKovoj strani. Ali posle AGBN je sve moguće, kao što stoji i činjenica da je privreda u očajnom stanju. Oporavak sledi u opt. scenariju 2014. a do tada AIK može da kreditira državu jeftinim kreditima. A tu nema dobre zarade. A Kostić ima moć da uradi šta god poželi sa fin.izveštajima, cenom akcije i kvalitetom portfolia... Sve što si napisao moža da znači ili dobro ili loše, znači još uvek niko ništa ne zna... | |
|
| |
Ceras VIP
Broj poruka : 485 Localisation : Bg Points : 1499 Datum upisa : 29.03.2011
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (8. IDEO) 10/15/2012, 21:01 | |
| Sunoko +883, a sta bi za: http://www.aikbanka.rs/node/12?news=48 [You must be registered and logged in to see this image.] | |
|
| |
Djavo Member
Broj poruka : 395 Points : 1502 Datum upisa : 05.04.2011
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (8. IDEO) 10/17/2012, 03:11 | |
| pa to znaci da ce u skorije vreme evro da bude 105 a cena hartije oko 2000 rsd | |
|
| |
geogsi VIP
Broj poruka : 351 Points : 873 Datum upisa : 14.12.2007
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (8. IDEO) 10/17/2012, 08:00 | |
| @Djavo To za evro i ako bude neće potrajati, to je jasno. A za AIK bih ti nagovestio jedan izgledan scenario: Ako i bude dobrog poslovanja i ineteresovanja investitora na berzi, Kole neće dati da skoči cena. Jer on je namerio da kupi grčki deo po bagatelnoj ceni i u moći je da diktira igru. Kao što sada brani cenu na 1350, tako će biti i na strani prodaje. Ako cena na berzi ode na 2000, kako da on uzme od Grka na 1400? A sva je prilika da tako želi. Dakle izvestan je scenario tavorenja cene na 1350 do 1400 sve dok šećerko ne ispuni zadati cilj. A to bi moglo da bude godinama... | |
|
| |
Mr. Price Still learning
Broj poruka : 137 Points : 224 Datum upisa : 22.09.2009
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (8. IDEO) 10/17/2012, 09:49 | |
| Godinama? Svasta!? Sve moze da se desi, ali da ostane izmedju 1350 i 1400 godnama, to je jedino nemoguce! | |
|
| |
Slovenac1 VIP
Broj poruka : 2522 Localisation : Ljubljana Points : 6094 Datum upisa : 04.01.2008
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (8. IDEO) 10/17/2012, 11:41 | |
- @Djavo
To za evro i ako bude neće potrajati, to je jasno. A za AIK bih ti nagovestio jedan izgledan scenario: Ako i bude dobrog poslovanja i ineteresovanja investitora na berzi, Kole neće dati da skoči cena. Jer on je namerio da kupi grčki deo po bagatelnoj ceni i u moći je da diktira igru. Kao što sada brani cenu na 1350, tako će biti i na strani prodaje. Ako cena na berzi ode na 2000, kako da on uzme od Grka na 1400? A sva je prilika da tako želi. Dakle izvestan je scenario tavorenja cene na 1350 do 1400 sve dok šećerko ne ispuni zadati cilj. A to bi moglo da bude godinama... Hajde dopiši da su to samo tvoja lična nagadjanja bez ikakve realne informacije... Ko zna šta se dogadja sa tim paketom od Grka, ko zna da li Kole uopšte želi kupiti njihov deo, da li Grci to uopšte prodaju još, da li Grci žele prodati po bagatelnoj ceni? Sve su to pitanje bez jasnih odgovora. Po tvojoj logici Koletu bi odgovaralo da zbije cenu na 1 RSD i onda pregovara sa Grcima, a ne da je brani na 1350 zar ne? | |
|
| |
geogsi VIP
Broj poruka : 351 Points : 873 Datum upisa : 14.12.2007
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (8. IDEO) 10/17/2012, 12:15 | |
| @Slovenac1 Pa naravno da su moja nagađanja, zar misliš da ja pijem kafu svaki dan sa preds. izvr. odbora banke. Oduvek sam sa pažnjom čitao tvoje postove jer sam mislio da ima dubine u tvojim razmišljanjima. Očigledno da Balkanci i banke ne idu zajedno. Ovo što si ti replicirao pokazuje da nemaš ama baš nikakvo predznanje o temi. Kole ne želi njihov deo? Da li ti uopšte čitaš ostale vesti... | |
|
| |
Slovenac1 VIP
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (8. IDEO) 10/17/2012, 13:43 | |
- @Slovenac1
Pa naravno da su moja nagađanja, zar misliš da ja pijem kafu svaki dan sa preds. izvr. odbora banke. Oduvek sam sa pažnjom čitao tvoje postove jer sam mislio da ima dubine u tvojim razmišljanjima. Očigledno da Balkanci i banke ne idu zajedno. Ovo što si ti replicirao pokazuje da nemaš ama baš nikakvo predznanje o temi. Kole ne želi njihov deo? Da li ti uopšte čitaš ostale vesti... Zašto onda kupuje na 1350 RSD, zar mu ne bi bilo bolje da pusti da cena padne ispod 1000 RSD, da bi mogao još bolje pregovarati za paket Grka? Ali isto tako bitno je pitanje da li Grci uopšte još prodaju svoje deo, da li uopšte ima nekih pregovaranja, to je ključno? | |
|
| |
Dax VIP
Broj poruka : 414 Points : 1325 Datum upisa : 25.11.2009
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (8. IDEO) 10/17/2012, 16:24 | |
| - Slovenac1 ::
- geogsi ::
- @Slovenac1
Pa naravno da su moja nagađanja, zar misliš da ja pijem kafu svaki dan sa preds. izvr. odbora banke. Oduvek sam sa pažnjom čitao tvoje postove jer sam mislio da ima dubine u tvojim razmišljanjima. Očigledno da Balkanci i banke ne idu zajedno. Ovo što si ti replicirao pokazuje da nemaš ama baš nikakvo predznanje o temi. Kole ne želi njihov deo? Da li ti uopšte čitaš ostale vesti... Zašto onda kupuje na 1350 RSD, zar mu ne bi bilo bolje da pusti da cena padne ispod 1000 RSD, da bi mogao još bolje pregovarati za paket Grka? Ali isto tako bitno je pitanje da li Grci uopšte još prodaju svoje deo, da li uopšte ima nekih pregovaranja, to je ključno? Mislim da je Geogsi u pravu, jer navodno je Grcima pre par meseci dao ponudu na oko 13 evra po akcija, i sad taman drži cenu koja mu odgovara. Sa druge strane, da je spustio cenu na 1.000 dinara, pitanje koliko bi akcija mogao da kupi. Ovako je iskoristio situaciju koja je vladala na tržištu akcija bankarskog sektora u EU i otkupio "lepu" količinu. E sad, ukoliko se pojave, odnosno zalutaju neki fondovi sa zapada, AIK sa svojim pokazateljima je potcenjen u odnosu na EU banke. Zapravo prava strategija je bila prodati AIK na proleće i preseliti se u EU banke. | |
|
| |
Slovenac1 VIP
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (8. IDEO) 10/17/2012, 17:32 | |
| Kole je dao Grcima ponudu na oko 13 EUR po akciji ali pravo pitanje je šta misle Grci? Da li uopšte razmišljaju o prodaji po toj ceni ili jih to uopšte ne zanima? Meni izgelda kao da po takvoj ceni neče prodati. | |
|
| |
Dax VIP
Broj poruka : 414 Points : 1325 Datum upisa : 25.11.2009
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (8. IDEO) 10/17/2012, 18:35 | |
| - Slovenac1 ::
- Kole je dao Grcima ponudu na oko 13 EUR po akciji ali pravo pitanje je šta misle Grci? Da li uopšte razmišljaju o prodaji po toj ceni ili jih to uopšte ne zanima? Meni izgelda kao da po takvoj ceni neče prodati.
Slažem se, menja se situacija u EU. ------- http://www.aikb.net/viewtopic.forum?t=1529 | |
|
| |
| AIK banka a.d. Niš - AIKB (8. IDEO) | |
|