BELEX Club
BELEX Club
BELEX Club
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
BELEX Club

Ekonomski Forum

PrijemTABLEEventsPublicationsTražiRegistruj sePristupi

PHILIP MORRIS - DINNPB (II DEO)

Ići dole 
+84
goxi
GogaAna
Krkobabic
Aritmeticar
LleytonHewitt
Crazy_Joe
Dragan11
Roman Abramovich
capriolo
Tenerife
Herakle
Bezimena
gogloee
Trade Now
Jerry Springer
Aca kurbla
neci91
toni67
Taliban
Zexx
C R A Z Y
MORNAR
dusan ilic
Von Misha
boban75
Bond
ivan45
Folio
Zwiebel
Smile
Urosk
MMcorp
Frenky
Limited011
Sasa965
Friz
Dusan
Al Kapone
trind
MarkoJTD
Nikola
Beli
Zile
milicam
Zeljko321
FatCat
Ars Vivendi
Kupi akcije
Ultrex
Viktor
Boranija
Sahbaz
Teletrader
Maca
Vogue
Cucla
Prokuplje
Pekinis
Pripravnik
JMBR
BuffetSon
Dejansss
Mira
Lutvi
Djavo
Dukiliilc
Popaj
Momir
Fmember
Mistery 011
Sneki
Bilja
Zak10
Polos
Lolita
Sutra
Ceras
Sasuolo
dukiliilic
Aleks
Big Mile
Nemesis
Boby
KRUSKA
88 posters
Idi na stranu : Prethodni  1 ... 6, 7, 8 ... 18 ... 29  Sledeći
AutorPoruka
Boby
VIP
VIP
Boby

Broj poruka : 2614
Godina : 53
Datum upisa : 04.02.2011

PHILIP MORRIS - DINNPB (II DEO) - Page 7 Empty
PočaljiNaslov: Re: PHILIP MORRIS - DINNPB (II DEO)   PHILIP MORRIS - DINNPB (II DEO) - Page 7 Icon_minitime9/4/2012, 11:13

Postoji samo jedno pitanje,a to je DALI su avansi dati povezanim pravnim licima realizovani,ili dolaze na realizaciju u druom polugodistu...
Ako odgovorite na to pitanje,kao i na pitanje,za sta su ti avansi,znacete kuda plovi ovaj brod...
INACE I PROFIT OD 100 MILIONA VAM TJ NAM GARANTUJE DIVIDENDU OD NAJMANJE 130 DIN. PO ARTIJI
Nazad na vrh Ići dole
Boby
VIP
VIP
Boby

PočaljiNaslov: Re: PHILIP MORRIS - DINNPB (II DEO)   PHILIP MORRIS - DINNPB (II DEO) - Page 7 Icon_minitime9/4/2012, 11:14

...inace nasa artija nije kumulativna i ne obezbedjuje dividendu retroaktivno kada firma pocne da radi u plusu i pokrije ranije gubitke.
Nazad na vrh Ići dole
Mistery 011
VIP
VIP
Mistery 011

Broj poruka : 482
Datum upisa : 22.02.2011

PočaljiNaslov: Re: PHILIP MORRIS - DINNPB (II DEO)   PHILIP MORRIS - DINNPB (II DEO) - Page 7 Icon_minitime9/4/2012, 11:15

Gledajte jedina dobra stvar je sto je svuda u svetu PM stabilna kompanija, koja redovno isplacuje dividendu. Ja ovo vise nemam, izasao sam poodavno, i razmisljao sam da se vratim na nivou cc. 850, al kad sam video rezultate digao sam ruke. Po meni najgore sto se moze uciniti je sad prodati ovo budzasto. Ko ima novca na bacanje i strpljenja, moze sad da peca na 700-710 i da se nada dividendnom prinosu za 2-3 godine od 30%. Ja na to spreman nisam kao sto rekoh gore, preuzeo bih rizik na nekih 500-550 pa sta bude.
Malo da dignem raspolozenje, setite se vlasnika akcija secerana kako su bili ocajni zbog velikih gubitaka do pre 2 godine, a vidite sad. Ljudi kolko god to bilo nezdravo puse, i pusice...doduse neko samo na berzi... PHILIP MORRIS - DINNPB (II DEO) - Page 7 470941

VIP
VIP
KRUSKA

Broj poruka : 789
Datum upisa : 25.08.2009

PočaljiNaslov: Re: PHILIP MORRIS - DINNPB (II DEO)   PHILIP MORRIS - DINNPB (II DEO) - Page 7 Icon_minitime9/4/2012, 11:50

Mislim da se ovde radi o sledecem:

Gubitak je nastao zbog neuskladjenih cena sa akciznom politikom drzave tj,akciza raste ,a maloprodajna cena ostaje nepromenjena i sve to na grbaci fabrike i maloprodaje koja skoro da i nije imala marzu na cigarete.Otuda i povecani troskovi za repromaterijal tj sirovinu jer je proizvodnja bila za 300% veca nego prethodne godine ,a cena nepromenjena,sve do zadnjeg dana II kvartala tj.od 20. jula 2012. godine poskupljuju cigarete od 10-20 dinara po paklici pa je tada akciza dostigla fantasticnih 74.21 dinar po paklici.

Znaci ,ako je proizvodnja ostala nepromenjena ,a verujem da jeste ,ovaj gubitak iz prethodnog perioda sa novim cenama koje su u sustini cist profit drustva i trgovaca,ce za vrlo kratko vreme preci u dobitak,tako da licno smatram da ce 3.kvartal biti ne samo pozitivan vec par stotina miliona dinara u dobitku.Jedino se ovo nece desiti ako padne prodaja cigareta u odnosu na prvo polugodiste,a verujem da nece.
Nazad na vrh Ići dole
https://www.youtube.com/watch?v=K1TUlNZd10s&feature=player_de
Fmember
VIP
VIP
Fmember

Broj poruka : 1630
Datum upisa : 01.11.2010

PočaljiNaslov: Re: PHILIP MORRIS - DINNPB (II DEO)   PHILIP MORRIS - DINNPB (II DEO) - Page 7 Icon_minitime9/4/2012, 12:30

KRUSKA ::
Zar nije dinkic najavio jos jedno povecanje akciza ove goidine?
Nazad na vrh Ići dole
http://en.wikipedia.org/wiki/Boycie
Big Mile
VIP
VIP
Big Mile

Broj poruka : 1658
Datum upisa : 19.02.2011

PočaljiNaslov: Re: PHILIP MORRIS - DINNPB (II DEO)   PHILIP MORRIS - DINNPB (II DEO) - Page 7 Icon_minitime9/4/2012, 12:38

Kruška, ima logike u tvom razmišljanju, ali cim svepametni i sve prisutni ministar  Dinkic Mladjan od 01.10.12. ponovo zajaši i digne akcizu sve pada u vodu.Oataje im ili da ponovo prave gubitke ili da dižu opet cenu, što ce tržište teško prihvatiti. 
Nazad na vrh Ići dole
KRUSKA
VIP
VIP
KRUSKA

PočaljiNaslov: Re: PHILIP MORRIS - DINNPB (II DEO)   PHILIP MORRIS - DINNPB (II DEO) - Page 7 Icon_minitime9/4/2012, 12:41

Fmember ::
Zar nije dinkic najavio jos jedno povecanje akciza ove goidine?

Jeste,tek u oktobru,ali ja sam napisao za 3. kvartal,sta ce se desavati,takodje to ne znaci da PM nece povecati cene kao i do sada,situacija se menja,gledace se i profit,prvi put je napravljen gubitak.
Mozda je ovo i dobra opomena za menadzment,...
Nazad na vrh Ići dole
Cucla
VIP
VIP
Cucla

Broj poruka : 424
Godina : 50
Datum upisa : 22.06.2007

PočaljiNaslov: Re: PHILIP MORRIS - DINNPB (II DEO)   PHILIP MORRIS - DINNPB (II DEO) - Page 7 Icon_minitime9/4/2012, 13:51

Vidim da baratate informacijom da je proizvodnja bila 300% veca nego prosle godine ,ali to ne govore bilansi, odakle ste izvukli tu informaciju ili zakljucak?
Nazad na vrh Ići dole
Boby
VIP
VIP
Boby

PočaljiNaslov: Re: PHILIP MORRIS - DINNPB (II DEO)   PHILIP MORRIS - DINNPB (II DEO) - Page 7 Icon_minitime9/4/2012, 13:54

Gubitak je nastao zbog neuskladjenih cena sa akciznom politikom drzave tj,akciza raste ,a maloprodajna cena ostaje nepromenjena i sve to na grbaci fabrike i maloprodaje koja skoro da i nije imala marzu na cigarete.Otuda i povecani troskovi za repromaterijal tj sirovinu jer je proizvodnja bila za 300% veca nego prethodne godine ,a cena nepromenjena,sve do zadnjeg dana II kvartala tj.od 20. jula 2012. godine poskupljuju cigarete od 10-20 dinara po paklici pa je tada akciza dostigla fantasticnih 74.21 dinar po paklici.

Znaci ,ako je proizvodnja ostala nepromenjena ,a verujem da jeste ,ovaj gubitak iz prethodnog perioda sa novim cenama koje su u sustini cist profit drustva i trgovaca,ce za vrlo kratko vreme preci u dobitak,tako da licno smatram da ce 3.kvartal biti ne samo pozitivan vec par stotina miliona dinara u dobitku.Jedino se ovo nece desiti ako padne prodaja cigareta u odnosu na prvo polugodiste,a verujem da nece.
Uz najvece moguce postovanje,ne mogu da se slozim s tobom...Gubitak je nastao kada je firma uplatila avans veci 350 posto prema povezanim pravnim licima...E sada ako je to za duvan u iscekivanju novih vecih cena,bravo i koliko od tog avansa se vratilo tj realizovalo,to je pitanje za milion dolara.
Kruska,sve sto si ti napisao je apsolutno tacno jedino to nije napravilo gubitak od 800 mil. MINUS JE NAPRAVLJEN VESTACKI.
Nazad na vrh Ići dole
Boby
VIP
VIP
Boby

PočaljiNaslov: Re: PHILIP MORRIS - DINNPB (II DEO)   PHILIP MORRIS - DINNPB (II DEO) - Page 7 Icon_minitime9/4/2012, 13:55

Cucla ::
Vidim da baratate informacijom da je proizvodnja bila 300% veca nego prosle godine ,ali to ne govore bilansi, odakle ste izvukli tu informaciju ili zakljucak?
PISE U NAPOMENAMA PO POLUGODISNJEM IZVESTAJU.
Nazad na vrh Ići dole
Boby
VIP
VIP
Boby

PočaljiNaslov: Re: PHILIP MORRIS - DINNPB (II DEO)   PHILIP MORRIS - DINNPB (II DEO) - Page 7 Icon_minitime9/4/2012, 14:45

Nasa artija je PRIORITETNA PRVE KATEGORIJE,s njim se jedino i trguje,mislim ozbiljno,ona ne nosi pravo glasa,ali daje prioritet prilikom naplate od stecajne mase i pravo na dividendu koja je na nominalu od 1000 dinara trenutno oko 120 dinara.
Uslov je da firma radi u plusu,ako je u minusu onda nema dividende,a bice je kada firma bude u plusu i pokrije minus iz ranijeg perioda.
E sada da su artije kumulativne prvi put kada firma radi u plusu morali bi isplatiti i za sve predhodne godine dividendu.Ovako to nisu u obavezi.
AKO NESTO NIJE JASNO PITAJ.
Nazad na vrh Ići dole
Mistery 011
VIP
VIP
Mistery 011

Broj poruka : 482
Datum upisa : 22.02.2011

PočaljiNaslov: Re: PHILIP MORRIS - DINNPB (II DEO)   PHILIP MORRIS - DINNPB (II DEO) - Page 7 Icon_minitime9/4/2012, 15:00

Boby, nije mi jasno kako dati avansi prave gubitak ?

Dat avansi se knize : duguje (dati avansi) / potrazuje (gotovina) - tj. tangira samo pozicije bilansa stanja.

Dakle to moze uticati samo na cash flow, nikako na bilans uspeha.

VIP
VIP
Boby

PočaljiNaslov: Re: PHILIP MORRIS - DINNPB (II DEO)   PHILIP MORRIS - DINNPB (II DEO) - Page 7 Icon_minitime9/5/2012, 10:17

Nisam ekonomista,pogresno sam se izrazio,meni je jasno ali ...
U rashodima nabavna vrednost prodate robe 1,43 milijarde,prosle godine 324 miliona.
Zarade su ok,pad je od 650 miliona zbog isplate radnicima
Isplate dobavljacima i dati avansi su sa 3,3 milijarde porasle na 4,9 milijardi...
MOJE JE PITANJE,DALI SU TI AVANSI REALIZOVANI,AKO JESU,U KOM PROCENTU,ako dobijemo te odgovore znacemo mnogo,mnogo vise. kapa
Nazad na vrh Ići dole
Bond
Moderator
Bond

Broj poruka : 13963
Datum upisa : 03.06.2009

PočaljiNaslov: Re: PHILIP MORRIS - DINNPB (II DEO)   PHILIP MORRIS - DINNPB (II DEO) - Page 7 Icon_minitime9/9/2012, 16:15

Promene: 30.08. - 07.09.2012. (T-3) ili 27.08. - 04.09.2012.

PHILIP MORRIS - DINNPB (II DEO) - Page 7 Kd4cw1
Nazad na vrh Ići dole
KRUSKA
VIP
VIP
KRUSKA

PočaljiNaslov: Re: PHILIP MORRIS - DINNPB (II DEO)   PHILIP MORRIS - DINNPB (II DEO) - Page 7 Icon_minitime9/9/2012, 22:02

MV? Ja ih nisam ovde ranije vidjao....... scratch ???
Nazad na vrh Ići dole
Zak10
Our family
Our  family

Broj poruka : 296
Datum upisa : 15.04.2010

PočaljiNaslov: Re: PHILIP MORRIS - DINNPB (II DEO)   PHILIP MORRIS - DINNPB (II DEO) - Page 7 Icon_minitime9/10/2012, 11:32

U Bondovoj tabeli stoji 169 akcija,03.09.obim je bio 219 akcija,gde su se sakrile 50 akcija?
Nazad na vrh Ići dole
Boby
VIP
VIP
Boby

PočaljiNaslov: Re: PHILIP MORRIS - DINNPB (II DEO)   PHILIP MORRIS - DINNPB (II DEO) - Page 7 Icon_minitime9/10/2012, 13:00

Evo iz prve ruke,nemojte misliti da je Bata KOLE saznao nesto pa ulazi ovde.
Naime verovatno je doslo da uparivanja naloga,istog vlasnika,a posto je broker doticnog MV,onda je on to ispeglao. kapa
Nazad na vrh Ići dole
Lutvi
Still learning
Still learning
Lutvi

Broj poruka : 71
Datum upisa : 28.02.2012

PočaljiNaslov: Re: PHILIP MORRIS - DINNPB (II DEO)   PHILIP MORRIS - DINNPB (II DEO) - Page 7 Icon_minitime9/10/2012, 21:10

Akcize na cigarete povećane za deset dinara po kutiji i to od oktobra,porez na dobit preduzeća povećan na 12%,dok je porez na dividende povećan na 15%.Naravno da se ovim merama pogađaju upravo firme koje pozitivno posluju a poruka novim investitorima je jasna.
Pozdrav!
Nazad na vrh Ići dole
Vogue
Our family
Our  family
Vogue

Broj poruka : 218
Datum upisa : 03.06.2011

PočaljiNaslov: Re: PHILIP MORRIS - DINNPB (II DEO)   PHILIP MORRIS - DINNPB (II DEO) - Page 7 Icon_minitime9/12/2012, 13:42

cuo sam da se nesto suska da ce da se cacka malo oko privatizacije DIN-a.. da li jos neko ima kakvu info o tome i kakve ce to posledice imati na akcije..
Nazad na vrh Ići dole
BuffetSon
VIP
VIP
BuffetSon

Broj poruka : 145
Datum upisa : 18.09.2010

PočaljiNaslov: Re: PHILIP MORRIS - DINNPB (II DEO)   PHILIP MORRIS - DINNPB (II DEO) - Page 7 Icon_minitime9/12/2012, 13:59

Proverice sve. Poapsice sve. Vratice narodu pokradene pare i drzavnu a opljackanu imovinu. Posle ce to i po drugim privatizacijama.
Ili su to ovi prethodni najavljivali.
Za mojih 40 godina ovakve price sam se naslusao. moja procena : mnogo novinskih clanaka , nista znacajno i novo.
Nazad na vrh Ići dole
Maca
VIP
VIP
Maca

Broj poruka : 1869
Godina : 47
Datum upisa : 28.05.2007

PočaljiNaslov: Re: PHILIP MORRIS - DINNPB (II DEO)   PHILIP MORRIS - DINNPB (II DEO) - Page 7 Icon_minitime9/12/2012, 15:26

Vogue ::
cuo sam da se nesto suska da ce da se cacka malo oko privatizacije DIN-a.. da li jos neko ima kakvu info o tome i kakve ce to posledice imati na akcije..

Ti si se već odavno "proslavio" pričama i idejama koje nemaju veze s mozgom...
Od toga da Nestle od preuzima DIN pa do gašenja proizvodnje... i toga da će ova akcija da vredi 500 evra...
Ne znam samo kako te ne mrzi više?

Our family
Our  family
Vogue

Broj poruka : 218
Datum upisa : 03.06.2011

PočaljiNaslov: Re: PHILIP MORRIS - DINNPB (II DEO)   PHILIP MORRIS - DINNPB (II DEO) - Page 7 Icon_minitime9/12/2012, 16:23

pogresio sam sa nestle-om priznajem.. to je bila informacija koju sam cuo posredno pa nisam bio siguran da li je nestle ili nelt.. da li preuzima proizvodnju ili distribuciju.. ali bitno je da je to razjasnjeno jer na kraju krajeva ovaj forum zato i postoji.. sto se tice cene tu necu i ne smem da licitiram zbog pravila foruma a sto se tice preispitivanja privatizacije, to je info od danas, znaci jos sveze pa zbog toga hocu da vidim sta ko misli ovde o tome. ako bude doslo do tektonskih potresa po pitanju privatizacije mislim da to moze uticati i na samu cenu hartije.. da li na vise ili na manje to trebamo da vidimo..
Nazad na vrh Ići dole
Teletrader
Old member
Old member
Teletrader

Broj poruka : 994
Datum upisa : 05.09.2008

PočaljiNaslov: Re: PHILIP MORRIS - DINNPB (II DEO)   PHILIP MORRIS - DINNPB (II DEO) - Page 7 Icon_minitime9/13/2012, 00:08

Ne zaludj se neće ovde biti nikakvog preispitivanja.
Nazad na vrh Ići dole
Boby
VIP
VIP
Boby

PočaljiNaslov: Re: PHILIP MORRIS - DINNPB (II DEO)   PHILIP MORRIS - DINNPB (II DEO) - Page 7 Icon_minitime9/13/2012, 09:07

post2
Teletrader ::
Ne zaludj se neće ovde biti nikakvog preispitivanja.
Nazad na vrh Ići dole
Boby
VIP
VIP
Boby

PočaljiNaslov: Re: PHILIP MORRIS - DINNPB (II DEO)   PHILIP MORRIS - DINNPB (II DEO) - Page 7 Icon_minitime9/13/2012, 13:16

Bas da vidimo ko napusta brod koji tone?????
Nazad na vrh Ići dole
Bond
Moderator
Bond

PočaljiNaslov: Re: PHILIP MORRIS - DINNPB (II DEO)   PHILIP MORRIS - DINNPB (II DEO) - Page 7 Icon_minitime9/13/2012, 17:07

Promene: 07.09. - 13.09.2012. (T-3) ili 04.09. - 10.09.2012.

PHILIP MORRIS - DINNPB (II DEO) - Page 7 11tllp5
Nazad na vrh Ići dole
BuffetSon
VIP
VIP
BuffetSon

Broj poruka : 145
Datum upisa : 18.09.2010

PočaljiNaslov: Re: PHILIP MORRIS - DINNPB (II DEO)   PHILIP MORRIS - DINNPB (II DEO) - Page 7 Icon_minitime9/13/2012, 17:24

Sto li ovaj drugi ulazi?
Nesto zna.
Sto li ovaj treci izlazi?
Nesto zna.
Sta ja sad da radim?
Nazad na vrh Ići dole
Sahbaz
VIP
VIP

Broj poruka : 333
Datum upisa : 30.06.2008

PočaljiNaslov: Re: PHILIP MORRIS - DINNPB (II DEO)   PHILIP MORRIS - DINNPB (II DEO) - Page 7 Icon_minitime9/13/2012, 18:04

Ulazi u ono sto ti znas, a drugi ne znaju. Inace prodaja nije toliko pouzdan pokazatelj kao kupovina (postoji vise razloga za prodaju), ali verovatno nije + za hartiju kada bombina prodaje. Mene ne tangira toliko Milenko koliko gubitak iskazan u polugodisnjem (neee razumem o cem' biva, prilicno sam isprepadan jer oni imaju famoznih 90%, pa postoji dobar, ali i los scenario).

VIP
VIP
Boby

PočaljiNaslov: Re: PHILIP MORRIS - DINNPB (II DEO)   PHILIP MORRIS - DINNPB (II DEO) - Page 7 Icon_minitime9/13/2012, 20:11

Sahbaz ::
Ulazi u ono sto ti znas, a drugi ne znaju. Inace prodaja nije toliko pouzdan pokazatelj kao kupovina (postoji vise razloga za prodaju), ali verovatno nije + za hartiju kada bombina prodaje. Mene ne tangira toliko Milenko koliko gubitak iskazan u polugodisnjem (neee razumem o cem' biva, prilicno sam isprepadan jer oni imaju famoznih 90%, pa postoji dobar, ali i los scenario).
Moram reci da bas i nisam shvatio sta si hteo da kazes,molim te da pojasnis.
NEMAJU 90 POSTO,prvo treba da poniste ono sto su uzeli od nesaglasnih pre dve godine.
Ni tada nemaju.
Nazad na vrh Ići dole
Sahbaz
VIP
VIP

Broj poruka : 333
Datum upisa : 30.06.2008

PočaljiNaslov: Re: PHILIP MORRIS - DINNPB (II DEO)   PHILIP MORRIS - DINNPB (II DEO) - Page 7 Icon_minitime9/13/2012, 21:11

Hocu da kazem da su toliko blizu 90% da mogu da predju tu granicu bez znacajnog dizanja cene, tj. teorijski nemaju, ali prakticno kao da imaju. U pravu si sto se tice ponistavanja, ako sam dobro izracunao, posle ponistavanja ce im trebati jos 2% do 90%? Nisam upucen u ovu hartiju, planirao sam da je analiziram tokom vikenda, jer sam sada suvise umoran, pa je sasvim moguce da gresim i da ce im 2% biti problem ili da nisam dobro izracunao procente?

Nadam se da neko nece ovo pogresno razumeti kao tvrdnju da se to desava, to samo ja, po svom obicaju, analiziram najcrnji moguci scenario koji mi pada na pamet, jer razmisljam o kupovini.

VIP
VIP
Boby

PočaljiNaslov: Re: PHILIP MORRIS - DINNPB (II DEO)   PHILIP MORRIS - DINNPB (II DEO) - Page 7 Icon_minitime9/14/2012, 07:45

Sahbaz ::
Hocu da kazem da su toliko blizu 90% da mogu da predju tu granicu bez znacajnog dizanja cene, tj. teorijski nemaju, ali prakticno kao da imaju. U pravu si sto se tice ponistavanja, ako sam dobro izracunao, posle ponistavanja ce im trebati jos 2% do 90%? Nisam upucen u ovu hartiju, planirao sam da je analiziram tokom vikenda, jer sam sada suvise umoran, pa je sasvim moguce da gresim i da ce im 2% biti problem ili da nisam dobro izracunao procente?

Nadam se da neko nece ovo pogresno razumeti kao tvrdnju da se to desava, to samo ja, po svom obicaju, analiziram najcrnji moguci scenario koji mi pada na pamet, jer razmisljam o kupovini.
Kada budes za vikend analizirao ovu hartiju,uzmi u obzir da su ovo artije bez prava glasa,tj prioritetne,one ti ne obezbedjuju vlasnistvo,ova je 1. kategorije,na ostalim PB su vlasnici skoro pa 100 posto,ali na obicnim nisu.Da bi mogao da zaokruzis vlasnistvo ,treba ti preko 90 posto na obicnim.Zasto bi oni zaokruzivali vlasnistvo na artiji gde nemaju pravo glasa...Ovo sve uzmi u obzir...
Voleo bih da napises i ti , kao i drugi neko svoje vidjenje ove artije,jer se ova tema pretvara u moj shaw,sto ja ne zelim...pozz
Nazad na vrh Ići dole
KRUSKA
VIP
VIP
KRUSKA

PočaljiNaslov: Re: PHILIP MORRIS - DINNPB (II DEO)   PHILIP MORRIS - DINNPB (II DEO) - Page 7 Icon_minitime9/14/2012, 10:40

Licno smatram da ovde u skorije vreme nema nikakvog otkupa,a sta nam trenutno ide u prilog je unapred isplanirana akcizna politika koja nece u vecoj meri uticati na cenu.Podseticu da akciza ide od 1.oktobra za 10 dinara gore do 1.jula 2013.godine,a posle jos samo 2 dinara gore ,sto je u principu predvidivo i ne bi znacajno trebalo da utice na cenu u maloprodaji (10-20 dinara po paklici),a to sve bi trebalo da poveca profit drustva , samim tim i dividendu.
Jeste ovo prioritetna akcija ,a i da je obicna pravo glasa nam nista ne znaci kad je skoro sve kod vecinskog vlasnika,a kad dodje vreme za otkup od nesaglasnih isto se tretiraju kao i obicne,tako da na to ne treba mnogo gledati.
Trguje se sa otprilike 300.000 akcija ,mozda se pojavi i profesionalni investitor koji zaradjuje na dividendi,ko zna,ova hartija se cuva ,nesto ce se pre ili kasnije desiti,ali jedno je sigurno ,izgubice samo onaj koji ovo proda. kafa trpen-spasen.

Nazad na vrh Ići dole
Bond
Moderator
Bond

PočaljiNaslov: Re: PHILIP MORRIS - DINNPB (II DEO)   PHILIP MORRIS - DINNPB (II DEO) - Page 7 Icon_minitime9/14/2012, 16:41

Promene: 13.09. - 14.09.2012. (T-3) ili 10.09. - 11.09.2012.

PHILIP MORRIS - DINNPB (II DEO) - Page 7 11ui9f5
Nazad na vrh Ići dole
Bond
Moderator
Bond

PočaljiNaslov: Re: PHILIP MORRIS - DINNPB (II DEO)   PHILIP MORRIS - DINNPB (II DEO) - Page 7 Icon_minitime9/18/2012, 17:03

Promene: 14.09. - 18.09.2012. (T-3) ili 11.09. - 13.09.2012.

PHILIP MORRIS - DINNPB (II DEO) - Page 7 72qdd5
Nazad na vrh Ići dole
Boby
VIP
VIP
Boby

PočaljiNaslov: Re: PHILIP MORRIS - DINNPB (II DEO)   PHILIP MORRIS - DINNPB (II DEO) - Page 7 Icon_minitime9/18/2012, 20:15

PORODICNA TRAMPA...lepo ce Ljilja napraviti gubitak i pretabati sa crvenkom
Nazad na vrh Ići dole

PHILIP MORRIS - DINNPB (II DEO)
Nazad na vrh 
Strana 7 od 29Idi na stranu : Prethodni  1 ... 6, 7, 8 ... 18 ... 29  Sledeći
 Similar topics
-
» PHILIP MORRIS - DINNPB (III DEO)
» PHILIP MORRIS - DINN 3. DEO
» imlek

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
BELEX Club :: Akcije fun club-