BELEX Club
BELEX Club
BELEX Club
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
BELEX Club

Ekonomski Forum

PrijemTABLEEventsPublicationsTražiRegistruj sePristupi

Klub prijatelja JUGOREMEDIJE AD ZRENJANIN (3. DEO)

Ići dole 
+60
Zex983
FatCat
Rogy
Mirotvorac
nikoleta2
Paja Patak
MilaNost
Pera Zdera
Valter
JMBR
Teletrader
Smarti
Dadax71
Friz
Goce
Smile
Kobe Bryant
Admin
Nadeždica
Milicica
Maca
Guinness
PEVAC
Florida
AAA
anonymus
Sneki
Igi-bg
Kmez
Bans
sljaker
julka zulka
nomak
Sahbaz
Limited011
Srebrni_Zmaj
Dragan11
hit mejker
Milojka
TITO
baba_milojka
Sekula
visibaba
sima kosmos
Boranija
PAPRIKA
Lunja
Jevrem
Ars Vivendi
Pampur
BojanNS
Gogisa
pepsiman
Ronin
Sreta
KASRA
smoki
fmesaros
Verkakaludjerka
MASTER
64 posters
Idi na stranu : Prethodni  1 ... 11 ... 19, 20, 21 ... 24 ... 29  Sledeći
AutorPoruka
sljaker
Our family
Our  family
sljaker

Broj poruka : 185
Datum upisa : 10.12.2010

Klub prijatelja JUGOREMEDIJE AD ZRENJANIN (3. DEO) - Page 20 Empty
PočaljiNaslov: Re: Klub prijatelja JUGOREMEDIJE AD ZRENJANIN (3. DEO)   Klub prijatelja JUGOREMEDIJE AD ZRENJANIN (3. DEO) - Page 20 Icon_minitimeČet 15 Dec 2011 - 22:26

Dadax71 ::

A mi za sad udruženje akcionara Jugoremedije III koje lepo raste i moguče je zakazivanje vanredne skupštine uskoro tolko znam

Definisi to uskoro...

Dadax71 ::
ma ja čisto sumnjam da i jedan od ta dva sindikata uopšte rade za radnike mislim ili bih mogao da kažem da oba rade za Eurića kao dva policajca jedan dobar drugi zao a ustvari oboje rade za istu stvar

E ovde se u potpunosti slazem sa tobom,vec sam pomislio da su u firmi svi ludi i da niko to ne primecuje !
Nazad na vrh Ići dole
nikoleta2
Banovan
Banovan

Broj poruka : 1
Datum upisa : 15.12.2011

PočaljiNaslov: Re: Klub prijatelja JUGOREMEDIJE AD ZRENJANIN (3. DEO)   Klub prijatelja JUGOREMEDIJE AD ZRENJANIN (3. DEO) - Page 20 Icon_minitimeČet 15 Dec 2011 - 22:27

Maca ::
Ako nećete da smenjujete menadžment, onda vam i ne treba ova tema... ja tek sada shvatam zašto vas je admin banovao, posebno onog lika koji je tražio pare za potpise (član profesionallac)... sramota!
1.Da li imate dokaza za ovo što tvrdite?

2.Da li ste razgovarali sa gospođom Jelenom Medarević o dotičnom gospodinu pa da možete sa 100% sigurnošću to da tvrdite ili samo širite dezinformacije?

Edit:
Hej Profesionallac, SERGEJ, pa ti si baš hrabar?
Sad se logiješ-javljaš iz USA: love3
IP Address: 67.159.45.96
ISP: FDCservers.net
Region: Westbury (US)
Country name: United States
Area: Illinois
City: Chicago

Da, imam 100% dokaze, da si tražio pare ili da te stavi u UO!!
Sram te bilo!! I naravno da si banovan!
Admin
Nazad na vrh Ići dole
Maca
VIP
VIP
Maca

Broj poruka : 1869
Godina : 47
Datum upisa : 28.05.2007

PočaljiNaslov: Re: Klub prijatelja JUGOREMEDIJE AD ZRENJANIN (3. DEO)   Klub prijatelja JUGOREMEDIJE AD ZRENJANIN (3. DEO) - Page 20 Icon_minitimeČet 15 Dec 2011 - 22:38

Ma to za "Čekamo vas..." sam se zezala! Ne brini, ja sam na dobrom puti!

Dobro, sad smo videli da sindikat nema šta da traži u vašim redovima, neka se bore za plate itd...
Vidiš, i to vam je ovde zamereno (odavno) i ispostavilo se kao tačno.

Nema razloga da se plašite "pogrešnih poteza" - ili imate 30% glasovaza skupštinu ili ih nemate?
Ako ih nemate, ništa strašno, možda je dovoljno i 20-tak? Ali uz STRIKTNU proveru liste akcionara. Morate da znate bar za sve one koji imaju, recimo od 300 akcija pa na više, 1. da li su živi (da se ne bi pojavili na listi Deurića), 2. da li su spermni vama da daju punomoć ili ne!
To je JESTE crnački posao, ali to MORA da se obavi!!

Bez toga ste izgubljeni, jer vama je važno ne samo da li vi imate 10-20% već zato što igrate sa kvarnim likovima, morate da budete SIGURNI da oni ne falsifikuju potpise.
Znam, crnački je to posao ali morate da ga obavite!

Zatim, nadam se da ste od prošle skupštine shvatili da je važno da PRVO oni vama pokažu spisak lica koja su im dali punomoć, jer u suprotnom, ako vi prvi pokažete spisak, oni onda mogu na brzinu da iz svog spiska (kpji je falsifikovan izbace sve one koje su falsifikovali ali se pojavljuju na vašem spisku.

Možda oni na to ne pristanu?
Teško, ovoga puta imate svog čoveka/ženu u UO, njoj ne bi smeli to da uskrate, mada koliko vidim na tim skupštinama koje se mogu nazvati kaubojske, sve i svašta se dešava...

IGRE OKO KVORUMA
Uglavnom, i ako vidite da vas nešto muntaju, vi pokažete svoje % potpise, ali se NE registrujete i sačekate da se oni registruju. U koliko vam je nešto sumnjivo, vi se povučete sa svojih 10-15% i nema kvotuma, jer kvorum tvoti 50,01% svih akcionara (prošli put je baš toliko bilo prisutno na skupštini od ), pošto 42% (ako ne dodje država) oni ne mogu da imaju, neće biti ni kvoruma... to MORATE dobro da proučite u statutu JGRM!!
Ima tu još igara. Prošli put ste im SAMO davali kvorum, a oni vama 1 člana u UO, da vam zamažu oči!! Ovog puta pazite šta radite!

Važno je da vidite ko je zastupnik državnog dela ili da vidite s Ćiriće (u direktnom kontaktu - to košta: put u BG, zakazan termin, čekanje....) da li taj zastupnik dolazi ili ne?

I dalje je sve jasno samo VANREDNA SKUPŠTINA ima smisla kao borba protiv Deurića.

Pogledajte DOBRO statut JGRM i vidite kako je tamo definisano sazivanje vanredne skupštine. Dnevni red: Smena aktuelnog menadžmenta, ali, morate odmah i da predložite svoje kandidate... (možda uz dogovor s državom - ali to MORATE unapred da znbate!)
I obavezno promenite donju granicu % za učešće na skupštini, tako da ako limit bude 2-3% imaćete više svojih predstavnika na samoj skupštini (za sledeču skupštinu, bez obzira ko pobedi).

Ima još tu caka......
kafa

Partner
Partner
Dadax71

Broj poruka : 43
Datum upisa : 05.04.2011

PočaljiNaslov: Re: Klub prijatelja JUGOREMEDIJE AD ZRENJANIN (3. DEO)   Klub prijatelja JUGOREMEDIJE AD ZRENJANIN (3. DEO) - Page 20 Icon_minitimeČet 15 Dec 2011 - 22:59

@Maca
Evo samo još ovoliko pošto nas ima otprilike oko 1000 duša okupljeno oko udrženja samim tim što su pristupili oni su i dali ovlašćenje udruženju koje ima oko 25% nije proverena informacija ali to je cifra oko koje se barata.
Naravno da imamo kompletan spisak akcionara čak smo ga uporedili sa prošle škupštine,tako da oni koji su kod nas su hvala bogu živi i zdravi.
Kod Ćirića je zakazano i čeka se,sa Stankovićem je takođe uspostavljen kontakt nadamo se pozitivnom ishodu,kao što rekoh cilj nam je da državu uvučemo u sve ovo,i naravno tu je i mogućnost sazivanja vanredne skupštine koja bi trebalo po mojim saznanjima da se desi uskoro odnosno zakazivanje nemoj te me pitati za datume jer ih neznam ali ću vam javiti čim saznam.koliko znam udruženje hoće da ima 29.9% glasa za 0.10% više od famoznih eurićevih 29.8% kako on to kaže po poslednjoj skupštini.
Nazad na vrh Ići dole
Maca
VIP
VIP
Maca

PočaljiNaslov: Re: Klub prijatelja JUGOREMEDIJE AD ZRENJANIN (3. DEO)   Klub prijatelja JUGOREMEDIJE AD ZRENJANIN (3. DEO) - Page 20 Icon_minitimeČet 15 Dec 2011 - 23:04

Sve je to lepo i OK.
Samo napred...

Ali izgleda da me nisi razumeo:
vi MORATE da proverite i one koji su dali potpis Deuriću (bilo falsifikovan ili pravi) morate da ih zovete telefonom ili da odete do njih i da ih pitate da li su mu STVARNO dali potpis (za prošlu skupštinu) i da li žele sada da vama daju potpis (naravo izuzimajući ekipu koja je uz Deurića)...
Shvati: oni su na sve spremni i ne bi bilo čudno da su neki akcionari dali svoj potpis a da to i ne znaju jer je neko falsifikovao njihov potpis!!
Ovo vam je veoma važno!!

Najbolje ćete to proveriti iz spisak potpisa za prošlu skupštinu!!
Verujem da je gro potpisa akcionara iz Niša, Beograda i N.Sada ČIST falsifikat!

VIP
VIP
Maca

PočaljiNaslov: Re: Klub prijatelja JUGOREMEDIJE AD ZRENJANIN (3. DEO)   Klub prijatelja JUGOREMEDIJE AD ZRENJANIN (3. DEO) - Page 20 Icon_minitimeČet 15 Dec 2011 - 23:12

Dakle vi ste i prošli put sa nekih 10-tak% mogli da se ne registrujete i da skupština bude odložena jer nema kvoruma 50,01% !

I da za ponovljenu skupštinu pribavite još potpisa...

Partner
Partner
Dadax71

Broj poruka : 43
Datum upisa : 05.04.2011

PočaljiNaslov: Re: Klub prijatelja JUGOREMEDIJE AD ZRENJANIN (3. DEO)   Klub prijatelja JUGOREMEDIJE AD ZRENJANIN (3. DEO) - Page 20 Icon_minitimeČet 15 Dec 2011 - 23:21

@maca
Mi bismo proverili ta punomčja koje pominjete čak je pisanim putem poslat zahtev njemu ali još uvek ga ne dobijamo razlog nepoznat,sastanak upravnog odbora se odlaže u nedogled pa samim ti i zahtevi člana upravnog odbora.
naravno da se odlično razumemo,sto se tiče Novosađana svi su listom bili za njega ali je to ispravljeno na skupu koji sam organizovao i objasnio ljudima situaciju oko fabrike mogućeg stečaja itd.tako da sam lično doneo udruženju oko 39000 akcija od 40000 koje se nalaze u Novom Sadu.Za ostale gradove nemam informaciju.
Mislim da smo za prošlu skupštinu bili zeleni i nepromišljeni da to lako ide.poučeni iz prošlog iskustva mislim da ćemo se ovog puta dobro spremiti.
Nazad na vrh Ići dole
Gost
Gost

PočaljiNaslov: Re: Klub prijatelja JUGOREMEDIJE AD ZRENJANIN (3. DEO)   Klub prijatelja JUGOREMEDIJE AD ZRENJANIN (3. DEO) - Page 20 Icon_minitimePet 16 Dec 2011 - 1:05

Ovde ocigledno postoje razliciti interesi, ali ne vidim da se u dijalogu radja nesto konstruktivno, a Jugoremedija, rekao bih, tone...
Nazad na vrh Ići dole
Sneki
Beli Mag
Beli Mag
Sneki

Broj poruka : 5404
Datum upisa : 21.05.2007

PočaljiNaslov: Re: Klub prijatelja JUGOREMEDIJE AD ZRENJANIN (3. DEO)   Klub prijatelja JUGOREMEDIJE AD ZRENJANIN (3. DEO) - Page 20 Icon_minitimePet 16 Dec 2011 - 12:22

Pinto ::
Ovde ocigledno postoje razliciti interesi, ali ne vidim da se u dijalogu radja nesto konstruktivno, a Jugoremedija, rekao bih, tone...

Da, očigledno.
A koliko čujem onaj Profesionallac u ZR poznat i kao SERGEJ (poznat po tome što je od Jelene M. tražio pare u zamenu za potpise ili bar članstvo u UO JGRM ?) je takodje opet pokazao svoje bolesne ambicije jer je prišao udruženju i odmah zahtevao da ga postave u upravu istog od Možda se drogira?
Ali, kažu mi kada je trebalo da se zavrnu rukavi i predje s reči na delo, nigde ga nije bilo... momak je više "teoretičar" lale valjda kad se naduva voli da filozofira, a takvi vam ne trebaju!

Ove pripreme su svojevrsno "čistilište! - treba i medju vama odvojiti žito od kukolja!

Lepo sam ja napisala da sindikat pokušava da vas iskoristi, trejte ih od sebe, a i onu Verku ili Valtera, takvi samo umeju da spletkare i tračare - a od toga nema koristi, samo vas odvlaći u pogrešnom pravci. Vi morate sa de koncentrišete na ono BITNO, a ne da trošite energiju na gluposti....

VIP
VIP
MASTER

Broj poruka : 630
Datum upisa : 12.11.2010

PočaljiNaslov: Re: Klub prijatelja JUGOREMEDIJE AD ZRENJANIN (3. DEO)   Klub prijatelja JUGOREMEDIJE AD ZRENJANIN (3. DEO) - Page 20 Icon_minitimePet 16 Dec 2011 - 12:39

Suština je da zapravo jedino akcionari pokušavaju, kako znaju i umeju da spasu fabriku. Tu mislim na Udruženje JGRM III. Koliko će uspeti-videćemo, ali daju svoj maksimum. Dobrovoljci, mahom penzioneri pešače sa kraja na kraj grada i skupljaju punomoćja.
Radnici, s druge strane ćute. Imaju kao opciju jedino Nezavisnost, koja nije dokazala reprezentativnost, jer nisu odneli original pristupnice, i jer na njima nije bilo datuma. Da li je to legalno ili ne, ne znam, ali reprezentativnost nemaju. A još manje imaju volje za štrajkom. To im nije ni na kraj pameti.
Nazad na vrh Ići dole
Limited011
Old member
Old member
Limited011

Broj poruka : 2053
Datum upisa : 07.05.2009

PočaljiNaslov: Re: Klub prijatelja JUGOREMEDIJE AD ZRENJANIN (3. DEO)   Klub prijatelja JUGOREMEDIJE AD ZRENJANIN (3. DEO) - Page 20 Icon_minitimePet 16 Dec 2011 - 15:32

Mžda vam bude od koristi oko kvoruma...

http://www.rast.rs/vesti/investicije/1696/prekinuta_skupstina_energoprojekta_sednica_ostala_bez_kvoruma

Juče planirana skupština akcionara najvećeg domaćeg građevinara Energoprojekta prekinuta je u sredini zasedanja s obzirom da je skupština izgubila kvorum nakon napuštanja sastanka od strane grupe pojedinačnih akcionara.

Nazad na vrh Ići dole
nomak
Still learning
Still learning
nomak

Broj poruka : 39
Datum upisa : 15.11.2010

PočaljiNaslov: Re: Klub prijatelja JUGOREMEDIJE AD ZRENJANIN (3. DEO)   Klub prijatelja JUGOREMEDIJE AD ZRENJANIN (3. DEO) - Page 20 Icon_minitimePet 16 Dec 2011 - 15:51

MASTER,
opet prozivate, i opet po ko zna koji put “brkate babe i zabe”! Nema razloga radnici da se bore za prava akcionara (i obrnuto), osim ukoliko nisu ujedno i akcionari, ali to su dva razlicita polja delovanja!

Akcionar je vlasnik fabrike, ne radnik!
Jugoremediju mogu spasiti samo njeni AKCIONARI, a ne radnici!

Dadax,

Nijedna informacija u mojim postovima nije neproverena! Pouzdano znam da da je bilo dece akcionara koji su bili za NENASILAN skup clanova Udruzenja (a ne kao sto Verka tvrdi) ispred Jugoremedije (a kasnije Luksola i Penfarme) kada je bio Stankovic u poseti, tj. kada je bio onaj Deuricev strajk. Njihova ideja nije prosla jer je neko u Udruzenju doneo odluku da to nije pametno. I dalje tvrdim da ste tu propustili veliku sansu da istina izadje na videlo, ovako je Deuric kod velikog auditorijuma ispao vecinom akcionara (kontraskupom biste razbili makar ovu iluziju) izabrani radnicki vodja koga drzava ugnjetava jer opet nekom tamo tajkunu namesta Jugoremediju!

Sve informacije koje iznosim su dobro proverene, iz razlicitih izvora i sa razlicitih strana. Na osnovu svih njih formiram misljenja, a nekad i predvidjanja koja su se za sada pokazala tacnim. Moje postove mozete lako izvuci, nalaze se samo na temama “Jugoremedije”, pa mozete proveriti. (Evo da vam ustedim vreme: https://www.aikb.net/spa/nomak ) Informacije ste dobijali pravovremeno, po nekoliko meseci unapred, a to sto ih niste shvatali ozbiljno, to je vasa stvar (da ce tander 100% propasti, da nece biti kupca ni dogovorom mimo tendera jer to “menadzmentu” odgovara, da uskoro nece biti redovne plate,…).

Ponovicu, ne radim u Jugoremediji i nemam akcije, pa ne mislim da je moje da se borim za VASU stvar, ali me pogadja sudbina ljudi iz mog bliskog okruzenja koji su za tu fabriku vezani akcijama ili platama. Nekad moje vreme utroseno na Belexu smatram protracenim zbog vas takvih kakvi jeste (ili ste bili: lakoverni, slepi, gluvi, bez mozga, bez logike, omadjijani, zaludjeni, uplaseni, ucenjeni, nerazumni, bezvoljni, bez energije… - kako ko – dok vam imovinu unistavaju i otimaju ispred nosa), ali eto, jos ne dizem ruke od vas. Zamislite onda koliko dobre volje da vam pomognu imaju ljudi sa ovog foruma koji nisu iz Zrenjanina i koji vas ne poznaju: Sneki, Maca, Koby, fmember itd., a koje neretko zbog povredjene sujete kritikujete ovde.

Dobronamernih saveta ste ovde dobili i previse, s obzirom kako ih slusate, od razlicitih ljudi koji imaju znanja o razlicitoj tematici (akcionarstvo, berza, ekonomija, radnicka prava), i jako je glupo kada prozivate na ovom forumu za savet, kada ni prethodne niste uvazili.

Po ko zna koji put: imate bivsu direktoricu Milanu Vukov, ali ako ona aktivnije ne zeli (ili se plasi) da se ukljuci i podeli sa vama strucno znanje i informacije koje znam, onda vam je slaba korist od nje.
Ona mora znati sta i kako se odvijalo, i kako bi se sta moglo dokazati, jer je bila direktor u Jugoremediji a i (kako sami radnici tvrde) dosta dugo je bila izuzetno bliska sa Deuricem - da li svojevoljno ili pod prinudom, to ostaje nejasno. Deuric ju je hvalio i u medijima i na fabrickim skupovima, i bila je redovan clan svih fabrickih delegacija sa Deuricem ili njegovom zamenicom kada su vam gosti dolazili ili se negde putovalo, a i cesto se ona sama pojavljivala u medijima da velica uspehe Jugoremedije (rukovodstva).

Sto se tice Nezavisnosti, valjda radnici najbolje znaju kako i za koga rade. Moj utisak je da im se centrala promovise preko Jugoremedije, ali da u samoj fabrici oni rade u korist svojih clanova, narocito ako je istina da su uspeli preko advokata da naplate deo zaradjenih plata. Da radim u Jugoremediji, sigurno bi mi bili prihvatljivija opcija od “kumovskog” sindikata, ako su ljudi koji ih vode od poverenja.
Meni ne smeta zajednicko pojavljivanje Udruzenja i Nezavisnosti u medijima, dokle god se svako bavi svojim poslom, nezavisno jedni od drugih. Clan Nezavisnosti moze biti clan i Udruzenja, i obrnuto, ali ne mora. Pod pretpostavkom da Nezavisnost zaista radi u korist radnika i da njegove vodje u fabrici nisu na platnom spisku Deurica, onda i Udruzenje i Nezavisnost imaju istog protivnika ali iz razlicitih interesa, i ocekuju reakciju od istog faktora (Drzave), ponovicu opet, po ova dva razlicita pitanja.

Da sumiramo: Udruzenje – akcionarska pitanja ; Sindikat – radnicka pitanja ! Nema preklapanja!

Sto se tice pomoci “drzave”, ima jedna opcija koju smo svi zaboravili, ukljucujuci mene, Maca mi je otvorio oci.
Deuric igra ulogu mucenika (po mom misljenju dosta dobro) i koristi maksimalno medije i svoje veze, clan je partije koja je u vladajucoj koaliciji, a predizborna je godina! Sta ako “drzava” ipak “po partijskoj liniji” odluci da “finansijski” pomogne Deuricu, a zauzvrat da se deo “pomoci” prelije preko Ravnopravnosti u SDP? Sve partije kod nas pred izbore to tako rade preko preduzeca u kojima su rukovodeci njihovi kadrovi, zato svi i cute javno o tome.
Ako ta “okrnjena” finansijska pomoc u rukama sadasneg “menadzmenta” i ne bude dovoljna za oporavak Jugoremedije, “drzava” ce imati opravdanje: “Trazili ste, pomogli smo, sami ste (se) zajeb..”, pusti Jugoremediju u stecaj i omoguci “odabranom” kupcu da je preuzme.

Ovo vam je jos jedan razlog da pozurite sa smenom menadzmenta, da bi se sredstva iz eventualne finansijske pomoci namenski utrosila u oporavak Jugoremedije, a ne u stranke, Penfarmu, skijanje, kupovanje stanova, itd.

VANREDNA SKUPSTINA STO PRE, SMENA MENADZMENTA, POSTAVLJANJE STRUCNIH I POSTENIH LJUDI NA NJIHOVA MESTA!

To vam je jedini put, u stvari ne put vec jedina osnovna i polazna tacka za put oporavka jer ce vas tu cekati jos zaista puno posla, koji ce zahtevati naporan rad, vreme, energiju!

Ni ovo, sudeci po svim problemima koje Jugoremedija ima i kako je “drzava” do sada pustala da se NJENA Jugoremedija (42%) vodi i unistava, ne garantuje uspeh, ali morate probati, ukoliko vam je zaista stalo do VASE fabrike.

Our family
Our  family
sljaker

PočaljiNaslov: Re: Klub prijatelja JUGOREMEDIJE AD ZRENJANIN (3. DEO)   Klub prijatelja JUGOREMEDIJE AD ZRENJANIN (3. DEO) - Page 20 Icon_minitimePet 16 Dec 2011 - 20:20

Odrzana je smesna "sednica" grobara i opstinara u selu Zrenjanin... Udruzenju jgrm 3 je bio zabranjen pristup?!?!?!?!?!?!?!?!?!?! da ne bi doslo do incidenata?!?!?!?!?!?!?
Nije mi jasno ko to moze da im zabrani pristup ?!?!?!?!?!? Boze kakve jajare !!!
O ovome sam saznao u emisiji "sta radite bre" na rts1 koja je bila danas.
Deuric je izneo svoju teoriju zavere svih protivu Jugoremedije,i tako su oni palamudili i na kraju se lepo razisli. Predsednik opstine Marton je izjavio da se na ovoj sednici nista nece preduzimati ?!?!?! Cemu onda sednica ?????
Sve u svemu mlacenje prazne slame... Jadno i bedno...
Nazad na vrh Ići dole
Gogisa
Still learning
Still learning

Broj poruka : 127
Datum upisa : 02.06.2011

PočaljiNaslov: Re: Klub prijatelja JUGOREMEDIJE AD ZRENJANIN (3. DEO)   Klub prijatelja JUGOREMEDIJE AD ZRENJANIN (3. DEO) - Page 20 Icon_minitimePet 16 Dec 2011 - 20:33

nomak post2 post2
Nazad na vrh Ići dole
TITO
Still learning
Still learning

Broj poruka : 82
Datum upisa : 09.12.2010

PočaljiNaslov: Re: Klub prijatelja JUGOREMEDIJE AD ZRENJANIN (3. DEO)   Klub prijatelja JUGOREMEDIJE AD ZRENJANIN (3. DEO) - Page 20 Icon_minitimeSub 17 Dec 2011 - 11:48

Vidim da ovde niko ne pominje da mi polako naplaćujemo svoje plate... Naime nas 50 tak je ušlo u prinudnu naplatu i EVO JA SE VRATIH SA PIJACE A VI ČEKAJTE!!! Ili možda €urić udeli neku milostinju pa i vi popunite frižidere...

Edit: na ovom forumu se diskutuje o akcijama i stanju firme.
Plate i radnička prava su za forum tvog sindikata.
Mod D.
Nazad na vrh Ići dole
Sekula
Our family
Our  family

Broj poruka : 255
Datum upisa : 04.08.2011

PočaljiNaslov: Re: Klub prijatelja JUGOREMEDIJE AD ZRENJANIN (3. DEO)   Klub prijatelja JUGOREMEDIJE AD ZRENJANIN (3. DEO) - Page 20 Icon_minitimeSub 17 Dec 2011 - 15:56

Na naslovnoj strani danasnjeg kurira pise Bubalo kupijo mecku od 65000 evra,e pa ta ista mecka je stajala u cetvrtak popodne ispred Jugoremedije.Znaci euric nesto muva sa Bubalom.Dali grobar ima vise podrske da pregovara o prodaji JGRM,kolika je njegova podrska od strane malih akcionara .Neverujem da bi sad skupijo vise od 5% .Treba prvo soljica da se obracuna da vidimo koliki je nas deo ,jel to smo mi gradili.Deurica i soljicare treba optuziti za organizovani kriminal,a sto se tice naplacivanja plata preko suda zalosno ali delotvorno,mozda ce uticati i na ostale radnike da vide koi je pravi put.
Nazad na vrh Ići dole
MASTER
VIP
VIP
MASTER

PočaljiNaslov: Re: Klub prijatelja JUGOREMEDIJE AD ZRENJANIN (3. DEO)   Klub prijatelja JUGOREMEDIJE AD ZRENJANIN (3. DEO) - Page 20 Icon_minitimeSub 17 Dec 2011 - 16:17

@Sekula
Sećam se da je Bubalo dovodio neke "kupce" u JGRM, pokazivali smo im fabriku. Na kraju se ispostavilo da to nisu nikakvi kupci, nego da je Bubalo doveo te ljude da im pokaže investiciju koju je on kaobojagi vodio-rekonstrukciju JGRM ! Deurić mu je dozvolio da se kiti tuđim perjem, za koju protivuslugu saznaćemo vremenom.
Nazad na vrh Ići dole
MASTER
VIP
VIP
MASTER

PočaljiNaslov: Re: Klub prijatelja JUGOREMEDIJE AD ZRENJANIN (3. DEO)   Klub prijatelja JUGOREMEDIJE AD ZRENJANIN (3. DEO) - Page 20 Icon_minitimeSub 17 Dec 2011 - 18:58

http://www.ravnopravnost.org/NW067.html
http://www.ravnopravnost.org/NW066.html
Šta reći na ovo ?
Nazad na vrh Ići dole
sljaker
Our family
Our  family
sljaker

PočaljiNaslov: Re: Klub prijatelja JUGOREMEDIJE AD ZRENJANIN (3. DEO)   Klub prijatelja JUGOREMEDIJE AD ZRENJANIN (3. DEO) - Page 20 Icon_minitimeSub 17 Dec 2011 - 19:18

Kazemo da je krajnje vreme za vanrednu skupstinu !!!
Nazad na vrh Ići dole
Maca
VIP
VIP
Maca

PočaljiNaslov: Re: Klub prijatelja JUGOREMEDIJE AD ZRENJANIN (3. DEO)   Klub prijatelja JUGOREMEDIJE AD ZRENJANIN (3. DEO) - Page 20 Icon_minitimeSub 17 Dec 2011 - 19:29

MASTER ::
http://www.ravnopravnost.org/NW067.html
http://www.ravnopravnost.org/NW066.html
Šta reći na ovo ?

Citat :
Zaposleni „Jugoremedije“ a.d. Zrenjanin zahtevaju od države da se kao pojedinačno najveći akcionar kompanije ponaša odgovorno prema svojoj imovini, prema našim radnim mestima, i prema domaćoj farmaceutskoj industriji! Nesavesno ponašanje Ministarstva ekonomije, koje raspolaže sa 42% akcija „Jugoremedije“, i RZZOa, koji formira cene lekova u Srbiji, ugrožavaju ne samo „Jugoremediju“, već i čitavu proizvodnju lekova u Srbiji.

Na to može samo da se kaže da oni zamenuiju teze.
Isto tako kako oni SADA prozivaju "državu" kao najvećeg pojedinačnog akcionar, da
nešto "uradi" (spase njihove fotelje) isto tako i država (ili svaki od akcionara) može da
se zapita, šta to radi menadžment iza kojeg (navodno) stoji većina (58%) akcionara?
Šta rade oni koji STVARNO upravljaju fabrikom (to nisu ni mali akcionari ni država!).

Oni bi da država pomogne i spase JGRM, ali da oni i dalje ostanu na vlasti, e pa to ne funkcioniše tako...

Čitam danas intervju sa naslovne strane "Pravde" (poznato je da svako ko plati 1000 eur može da se nadje na naslovnoj strani Pravde) i shvatam da vas lider i v.d. direktor ustvari ništa ne zna o akcionarstvu, pravima akcionara, čak ni o ekonomiji...

Zabavno mi je bilo da čitam kako za sve (ovoga puta navodeći imena) optužuje Ćirića, Stankovića i Miškovića... od

Ćirić je po njegovom mišljenju čak kriv i što ga je "Aventis" tužio, pa kaže:
"Predstavnik Aventisa je podneo tako ružnu(?) tužbu, gde se traži da se lekovi spale - to taj predstavnik Aventisa ne bi sme da radi da nema podršku vlade" udrimile

Pa šta je Deurić mislio? Da sme da raspolaže tudjom intelektualnom svojinom bez nadoknade?
Ali on izgleda ne zna ni šta je intelektualna svojina i zašto mora za nju da plati...

Ćirić je po Deuriću "kriv" jer je znao da JGRM ima dugove a nije ništa preduzeo, a država ima 42% akcija udrimile
Pa kako da nešto preduzme kad većinu u JGRM ima Deurić? Pa nije te dugove napravio Ćirić (ili država), već Deurić!!).
To bi bilo isto kao da je od vas koji ste protiv njega tražio da platite dugove...
Ovo je dokaz da on pojma nema ni o čemu, a kamoli o akcionarstvu, akcijama, poštovanju zakona...
Valjda su oni koji imaju većinu na skupštini najviše odgovorni za uspeh-nespeh rada fabrike?
Šta tu nije jasno? On definitivno zastupa stav da je JGRM NAŠA (tj. njegova) ali da je država zato što ima 42% DUŽNA da spase i njega i JGRM!
Pitam se da li bi isto mislio da država ima 20% akcija?

Stanković mu se zamerio jer: "Stanković je postao učesnik cele te ružne priče oko naše (sad je fabrika opet naša a ne državna?) fabrike i počeo da me proziva da sam bravar i da nisam dovoljno stručan da vodim fabriku lekova." 89

Pa šta si Deuriću ti umislio?
Naravno da te trerba prozivati i za obrazovanje i za neuspešno upavljanje fabrikom - kako ne vidišda si ti jedini krivac za katastrofu Jugoremedije?

Ostatak intervjua je posvećen njegovoj pravednoj borbi protiv Ninija, usput je pomenuto da MIŠKOVIĆ želi da preuzme JGRM, a ostatak govori o nezahvalnoj državi i društvu....

AHA, da!! Pomenuo je i nazadovoljne radnike u jednoj rečenici: "To su ljudi J.S. Ninija, kojima smo (velikodušno) dozvolili da posle raskida privatizacije ostanu u firmi."
TOLIKO !!!
titanik

VIP
VIP
Maca

PočaljiNaslov: Re: Klub prijatelja JUGOREMEDIJE AD ZRENJANIN (3. DEO)   Klub prijatelja JUGOREMEDIJE AD ZRENJANIN (3. DEO) - Page 20 Icon_minitimeSub 17 Dec 2011 - 19:50

Da bi neko preneo Deuriću evo daću vam jedan primer.

I u NIS-u država ima 30% vlasništva + oko 15% ostali akcionari, ruski Gasprom ima SAMO 56%.
ALI, Rusima NE PADA na pamet da kukaju na državu ili da traže od
države da im pomogne, jer je jasno da samo od njih (Rusa) zavisi kako će NIS da posluje.

Our family
Our  family

PočaljiNaslov: Re: Klub prijatelja JUGOREMEDIJE AD ZRENJANIN (3. DEO)   Klub prijatelja JUGOREMEDIJE AD ZRENJANIN (3. DEO) - Page 20 Icon_minitimeSub 17 Dec 2011 - 22:37

Ti ljudi se nisu slikali sa Ninijem svojevremenom u hotelu Vojvodina,snjime sve vreme poslovali i dolazili na farmu [nedavno] u posetu BARABA BRAVARSKA
Nazad na vrh Ići dole
Sekula
Our family
Our  family

PočaljiNaslov: Re: Klub prijatelja JUGOREMEDIJE AD ZRENJANIN (3. DEO)   Klub prijatelja JUGOREMEDIJE AD ZRENJANIN (3. DEO) - Page 20 Icon_minitimeSub 17 Dec 2011 - 22:47

On nekom da dozvoli da ostane u firmi, pa nije njemu tata ostavijo firmu pa da on nekoga otpusta i prima. lol!
Nazad na vrh Ići dole
KASRA
Member
Member

Broj poruka : 383
Datum upisa : 11.07.2011

PočaljiNaslov: Re: Klub prijatelja JUGOREMEDIJE AD ZRENJANIN (3. DEO)   Klub prijatelja JUGOREMEDIJE AD ZRENJANIN (3. DEO) - Page 20 Icon_minitimeNed 18 Dec 2011 - 13:20

Upravo je suprotno akcionari od kojih su neki i radnici , dozvoljavju njemu da ostane u firmi evo već 4,5 godine. Kada većina akcionara shvati to , doći će i do promena.
Nazad na vrh Ići dole
Kobe Bryant
VIP
VIP
Kobe Bryant

Broj poruka : 3003
Godina : 48
Datum upisa : 22.05.2007

PočaljiNaslov: Re: Klub prijatelja JUGOREMEDIJE AD ZRENJANIN (3. DEO)   Klub prijatelja JUGOREMEDIJE AD ZRENJANIN (3. DEO) - Page 20 Icon_minitimeNed 18 Dec 2011 - 14:58

Maca ::
Da bi neko preneo Deuriću evo daću vam jedan primer.

I u NIS-u država ima 30% vlasništva + oko 15% ostali akcionari, ruski Gasprom ima SAMO 56%.
ALI, Rusima NE PADA na pamet da kukaju na državu ili da traže od
države da im pomogne, jer je jasno da samo od njih (Rusa) zavisi kako će NIS da posluje.

farao

Ha, ha, ha !

Ovo je stvarno dobar primer, ali si zaboravila da dodaš da sada kada bi Rusi napravili minus, ostvarili gubitak, onda da se obrate državi i kaži: vi ste najveći pojedinačni akcionar sa 30% i OČEKUJEMO od vas iako niste upravljali firmom (možda baš zato) da NADOKANDITE minus koji smo mi sami napravili....

Apsurd ili šizofrenija? Odlučite sami...

bicevanje kalas

Dodatak: i ja sam čitao taj "intervju" bruka je što Deurić nije svestan da je sam sebe izbrukao!
I rekao je da je dug Jugoremedije 11 miliona evra bankama i oko 8 miliona evra dobavljačima!!

Poslednji izmenio Kobe Bryant dana Ned 18 Dec 2011 - 15:08, izmenjeno ukupno 1 puta
Nazad na vrh Ići dole
MASTER
VIP
VIP
MASTER

PočaljiNaslov: Re: Klub prijatelja JUGOREMEDIJE AD ZRENJANIN (3. DEO)   Klub prijatelja JUGOREMEDIJE AD ZRENJANIN (3. DEO) - Page 20 Icon_minitimeNed 18 Dec 2011 - 15:05

@KASRA
Potpuno ste u pravu ! Većina akcionara ! Akcionari su ti koji bi trebalo da šalju punomoćja na adresu Udruženja, da postanu aktivni, a ne da desetak ljudi pada na nos od posla. Pa, kada to Udruženje skupi 30 %, lako će se onda organizovati Skupština. Istina je da je bar 1/3 akcionara neopredeljena. Nije dala punomoć ni Deuriću ni Udruženju. I to veoma bitnih 20 %. Kada tih 20 % shvati da je nemoguć rasplet situacije bez njih, i da će fabrika propasti onda smo spaseni. Recimo da Udruženje III zakaže Skupštinu, i da sve bude legalno, za razliku od prethodne. 20 % za Deurića, 20 % za Udruženje, i ko tu onda može da preuzme fabriku ? Deurić je svestan da nema većinu, ali zna da je ni mi nemamo .
S druge strane, sindikat je pokazao da brka babe i žabe. U razgovoru sa Stankovićem, pitali su ga, kada će dobiti plate udrimile Ministar im je ljubazno odgovorio da pitaju to svog direktora. Tuže za plate, naplaćuju se prinudno, i naivno misle da će u slučaju stečaja, dobiti svoja potraživanja. Radnici nisu poverioci prvog reda, i ako do tog stečaja dođe, Deurić će se pobrinuti da pre toga sve opelješi, tako da se radnici tog hleba neće najesti. A još manje akcionari, mi smo tek poslednji krug poverilaca.

Ko zna, možda nam Deda Mraz i ispuni želju, pa država organizuje vanrednu skupštinu i smeni ga uz naših 20 %.

@Maca
Hvala ti na svim savetima, i na pokušajima da nas spaseš. Moje lično mišljenje je da nas nema dovoljno. Ne znam šta vrh Udruženja misli o tome, ali verovatno slično razmišljamo, čim ne organizuju skupštinu.
Ako misliš da nije tako, i da mi sa 20 % možemo da preuzmemo fabriku, molim te, kaži kako. Jer ovo je jedna apsurdna situacija. On vodi fabriku bez 2/3 većine, bez IKAKVE većine, ali mi ne možemo da je preuzmemo ako nemamo većinu slik
Nazad na vrh Ići dole
Boranija
Old member
Old member

Broj poruka : 2213
Datum upisa : 25.07.2010

PočaljiNaslov: Re: Klub prijatelja JUGOREMEDIJE AD ZRENJANIN (3. DEO)   Klub prijatelja JUGOREMEDIJE AD ZRENJANIN (3. DEO) - Page 20 Icon_minitimeNed 18 Dec 2011 - 16:36

Po svemu sudeci gospodin Deuric sa svojim kvalifikacijama i obrazovanjm je dostigao apsolutni vrhunac svoje karijere, pa ko god bi pokusao da kupi Jugoremediju on bi kupovinu okarakterisao kao otimacinu, jer niko od potencijalnih kupaca ne bi zadrzao na mestu generalnog direktora jednog bravara.

Nazad na vrh Ići dole
sljaker
Our family
Our  family
sljaker

PočaljiNaslov: Re: Klub prijatelja JUGOREMEDIJE AD ZRENJANIN (3. DEO)   Klub prijatelja JUGOREMEDIJE AD ZRENJANIN (3. DEO) - Page 20 Icon_minitimeNed 18 Dec 2011 - 20:42

Ja se pitam kako je indijanac(grobar) upao 2007 godine u fabriku tvrdeci da ima podrsku vise od 50% akcionara?! Svi znamo da je to laz,zar ne moze udruzenje jgrm 3 da zatrazi te papire na uvid,obzirom da imaju predstavnika u U.O. ?
Nazad na vrh Ići dole
Pampur
Member
Member
Pampur

Broj poruka : 365
Datum upisa : 21.05.2011

PočaljiNaslov: Re: Klub prijatelja JUGOREMEDIJE AD ZRENJANIN (3. DEO)   Klub prijatelja JUGOREMEDIJE AD ZRENJANIN (3. DEO) - Page 20 Icon_minitimePon 19 Dec 2011 - 12:06

Sada €urić otkriva:

Здравко Деурић: Мишковић хоће да отме „Југоремедију“

Nazad na vrh Ići dole
Sneki
Beli Mag
Beli Mag
Sneki

Broj poruka : 5404
Datum upisa : 21.05.2007

PočaljiNaslov: Re: Klub prijatelja JUGOREMEDIJE AD ZRENJANIN (3. DEO)   Klub prijatelja JUGOREMEDIJE AD ZRENJANIN (3. DEO) - Page 20 Icon_minitimePon 19 Dec 2011 - 12:17

Kako da OTME ?? Od koga?
Da citiram Deurića: Največi pojedinačni akcionar je država, ona se pita!! od
A ne Deurić...

Mislim da je ovde opisano sve, i objašnjava Deurićeve strahove i halabuku koju pravi, kao i njegovu lažnu brigu za JGRM i jadne radnike - zna on dobro šta ga čeka:
Boranija ::
Po svemu sudeci gospodin Deuric sa svojim kvalifikacijama i obrazovanjm je dostigao apsolutni vrhunac svoje karijere, pa ko god bi pokusao da kupi Jugoremediju on bi kupovinu okarakterisao kao otimacinu, jer niko od potencijalnih kupaca ne bi zadrzao na mestu generalnog direktora jednog bravara.

Our family
Our  family

PočaljiNaslov: Re: Klub prijatelja JUGOREMEDIJE AD ZRENJANIN (3. DEO)   Klub prijatelja JUGOREMEDIJE AD ZRENJANIN (3. DEO) - Page 20 Icon_minitimeUto 20 Dec 2011 - 18:28

Sta ste zacutali, euric vam pojo jezik. pec
Nazad na vrh Ići dole
Srebrni_Zmaj
Just looking
Just looking

Broj poruka : 23
Datum upisa : 16.06.2011

PočaljiNaslov: Re: Klub prijatelja JUGOREMEDIJE AD ZRENJANIN (3. DEO)   Klub prijatelja JUGOREMEDIJE AD ZRENJANIN (3. DEO) - Page 20 Icon_minitimeUto 20 Dec 2011 - 21:14

Klub prijatelja JUGOREMEDIJE AD ZRENJANIN (3. DEO) - Page 20 384861_276791835707683_100001306067123_669529_92221338_n
Nazad na vrh Ići dole
Ars Vivendi
VIP
VIP
Ars Vivendi

Broj poruka : 2818
Datum upisa : 21.01.2009

PočaljiNaslov: Re: Klub prijatelja JUGOREMEDIJE AD ZRENJANIN (3. DEO)   Klub prijatelja JUGOREMEDIJE AD ZRENJANIN (3. DEO) - Page 20 Icon_minitimeUto 20 Dec 2011 - 21:37

Ovako će ceo Zrenjanin da plače kada Deurić bude smenjen/uhapšen!
Bespotrebno napadate čoveka koji je pokazao da samoupravljanje nije mrtvo!
Čoveka koji je vizionar - koji veruje da socijalizam nije umro!
Kajaćete se ali će biti kasno!!
Od blata ćete ga praviti!

Nazad na vrh Ići dole
Paja Patak
Still learning
Still learning

Broj poruka : 58
Datum upisa : 11.12.2011

PočaljiNaslov: Re: Klub prijatelja JUGOREMEDIJE AD ZRENJANIN (3. DEO)   Klub prijatelja JUGOREMEDIJE AD ZRENJANIN (3. DEO) - Page 20 Icon_minitimeUto 20 Dec 2011 - 21:49

@ Ars Vivendi
Dobro ste definisali, SAMOUPRAVLJANJE, sam on upravlja!
Nazad na vrh Ići dole
Pampur
Member
Member
Pampur

Broj poruka : 365
Datum upisa : 21.05.2011

PočaljiNaslov: Re: Klub prijatelja JUGOREMEDIJE AD ZRENJANIN (3. DEO)   Klub prijatelja JUGOREMEDIJE AD ZRENJANIN (3. DEO) - Page 20 Icon_minitimeČet 22 Dec 2011 - 15:25

Priča i nije nova, ali nosi datum "četvrtak, 22 decembar 2011 12:20"
O „JUGOREMEDIJI” DA OPSTANE FABRIKA
Nazad na vrh Ići dole

Klub prijatelja JUGOREMEDIJE AD ZRENJANIN (3. DEO)
Nazad na vrh 
Strana 20 od 29Idi na stranu : Prethodni  1 ... 11 ... 19, 20, 21 ... 24 ... 29  Sledeći
 Similar topics
-
» Klub prijatelja JUGOREMEDIJE AD ZRENJANIN
» Klub prijatelja JUGOREMEDIJE AD ZRENJANIN (2. DEO)
» Klub prijatelja JUGOREMEDIJE AD ZRENJANIN (4. DEO)
» Klub prijatelja JUGOREMEDIJE AD ZRENJANIN (5. DEO)

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
BELEX Club :: Arhiva Belex Cluba-
Skoči na: