petrovic Just looking
Broj poruka : 3 Points : 7 Datum upisa : 24.09.2011
| Naslov: kako do prava na akcije? 9/24/2011, 09:58 | |
| U boljevcima na ribnjaku dugi niz godina radila je grupa zena na preradi ribe,bilo je naravno i muskih radnika ali u manjem broju.To su vecinom bili radnici sa nizim stepenom obrazovanja osim upravljackog kadra.Vremena su se manjala,firme su se raspadale i prodavale,a njihov saranski ribnjak Zivaca je privatizovan i 24.01.2003 je osnovanoA>D>za proizvodnju i promet ribe saranski ribnjak zivaca.Radnicima su u posed dosle akcije koje su nazalost i dan danas mrtvo slovo na papiru.Kupio ga je gospodin Luka Stupar jednim delom vecinskim ali bilo je tu jos i drugih.Nazalost kao sto sam vec spomenula u veoma kratkom roku su iz igre izbaceni radnici sa svojim malim delom akcija i pravom glasa,a i pravom na dobit od akcija.@010 pred kraj godine otvara se postupak stecaja i 28.02.2011 firma odlazi u stecaj,sa stecajnim upravnikom Draganom Petrovicem na celu.Ovo se nebi ni saznalo bez obzira na objave u javnim servisima,jer kao sto sam napomenula uglavnom su to bili radnici koji nisu imali pravovremene informacije,mnogi vec odavno u penziji.Ovih dana se uveliko prica da je ta firma u stecaju prodata.mi smo mala sredina i primetna desavanja u okolini navode na zakljucak da je to moguce.Nazalost mali akcionari nisu jedinstveno udruzeni pa nisu ni pravno obavesteni o svojim pravima .Ja vas molim,nekoga,u ime svoje majke i drugih zena da nas pravno neko posavetuje...hvala.. | |
|
Ars Vivendi VIP
Broj poruka : 2817 Points : 8028 Datum upisa : 21.01.2009
| Naslov: Re: kako do prava na akcije? 9/25/2011, 11:13 | |
| Ako je ribmjak prodat iz stećaja novi vlasnik nema nikakvih obaveza prema radnicima i akcionarima.
| |
|
petrovic Just looking
| Naslov: Re: kako do prava na akcije? 9/25/2011, 11:19 | |
| - Ars Vivendi ::
- Ako je ribmjak prodat iz stećaja novi vlasnik nema nikakvih obaveza prema radnicima i akcionarima.
Hvala na odgovoru ,interesuje me na koji nacin bi i radnici mogli sada prodati svoj deo??Totalno sam laik po tom pitanju sto verovatno i sami zakljucujete,njima je sada bitno da i oni na neki nacin unovce svoj deo,ma koliki on bio...hvala jos jednom. | |
|
Popaj VIP
Broj poruka : 1168 Localisation : Srbija Points : 3039 Datum upisa : 12.09.2007
| Naslov: Re: kako do prava na akcije? 9/25/2011, 13:08 | |
| - petrovic ::
- Ars Vivendi ::
- Ako je ribmjak prodat iz stećaja novi vlasnik nema nikakvih obaveza prema radnicima i akcionarima.
Hvala na odgovoru ,interesuje me na koji nacin bi i radnici mogli sada prodati svoj deo??Totalno sam laik po tom pitanju sto verovatno i sami zakljucujete,njima je sada bitno da i oni na neki nacin unovce svoj deo,ma koliki on bio...hvala jos jednom. Petrovicu nema vise njihovog dela. Kao sto ti je Ars Vivendi rekao : "Ako je ribmjak prodat iz stećaja novi vlasnik nema nikakvih obaveza prema radnicima i akcionarima." Zao mi je. | |
|
Ars Vivendi VIP
Broj poruka : 2817 Points : 8028 Datum upisa : 21.01.2009
| Naslov: Re: kako do prava na akcije? 9/25/2011, 17:41 | |
| Na APR jos nema podataka da je ribnjak kupljen iz stecaja. Матични број: 0108950733018 Име и презиме: Драган Петровић Функција : стечајни управник http://pretraga.apr.gov.rs/RepsisPublicSite/Public/Enterprise/Trustees.aspx?BusinessEntityId=1046103&RegistryCode=17483340&rnd=1978018533
Dakle, treba se obratiti stecajnom upravniku i videti o cemu se radi... mada iz stecaja nikada mali akcionari nisu dobili nista, oni su poslednji naplatni red. | |
|
petrovic Just looking
| Naslov: Re: kako do prava na akcije? 9/26/2011, 14:54 | |
| hvala na kratkim i jasnim odgovorima... | |
|