| Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (III DEO) | |
|
+110Nikola Aritmeticar Jovana2009 Greta FatCat Natasa23 Zane Limited011 MORNAR sonne Pekoilic Mistery 011 Nik Dragan gradjanin Light BoS Toplica Joe Miladin Boranija Djuka Dalaj Lama Drag_Mlad Mrgud Boza Belex Ris Ars Vivendi nepet Ceras Jumbo Dragot Kobe Bryant ILoveRoses mr Bean Banaćanin Drag65 Popaj MYSTIC021 gogloee Berza011 pakodazna C R A Z Y Pera Božić stock Nikolaj3 Zoranecc mile-svinja Vlada BG Zmark Dusan Dragan11 RobinHood Lilihip Lolita Guinness EVE LUMTDZOS Pera Zdera Astana Steve McQueen zORAn l.morlang Teletrader Mickey Munday Mira Berzanski_Duduk Maca Dejansss Sasa965 Djavo Non-ProfitOrganization Yudejavu Big Mile Dibesto Zeljko Vladulns Aca123 BojanNS Firke77 Momir pepsiman srbijanac Spejs real_finanza Atomski mrav Fmember Folio Fast Dexiv Sutra Sasa_sbbg JelenaS Sofke iki Ivan2211 Rogy Racunarko Drasko Milica1 Sneki Dosije BBrroo Strbac Slovenac1 Ilija Taliano Mitar Aleks Nemesis Boby 114 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
Maca VIP
Broj poruka : 1869 Godina : 47 Localisation : Sombor Points : 5160 Datum upisa : 28.05.2007
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (III DEO) Čet Avg 11, 2011 12:19 pm | |
| Druže sve je uredu, al nemoj da mi svuda iskaće njegov NIK, kad god otvorim neku temu i to sa istom pričom! Molim modove da čoveku otvore blog-temu pa nek piše ako već ima potrebu! | |
|
| |
JelenaS Our family
Broj poruka : 159 Points : 701 Datum upisa : 05.06.2010
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (III DEO) Čet Avg 11, 2011 12:47 pm | |
| - Boby ::
- DEX od kada je ta info, ja imam da je ponedeljak...
Rezultati do 31.08.2011. možda budu imalo ranije. | |
|
| |
Milica1 VIP
Broj poruka : 885 Points : 1909 Datum upisa : 29.04.2008
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (III DEO) Čet Avg 11, 2011 12:51 pm | |
| Sirok je pojam do 31.08.-mogu da budu i u ponedeljak, a i 31.08. | |
|
| |
JelenaS Our family
Broj poruka : 159 Points : 701 Datum upisa : 05.06.2010
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (III DEO) Čet Avg 11, 2011 1:33 pm | |
| U ponedeljak neće biti sigurno,a kad će ne znaju ni u NIIS-u.Verovatno krajem meseca. | |
|
| |
Sofke Our family
Broj poruka : 330 Points : 1228 Datum upisa : 13.11.2009
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (III DEO) Čet Avg 11, 2011 1:52 pm | |
| - Slovenac1 ::
- Prodavaoci se polako povlače, ako su stvarno napravili 250 mio EUR polugodišnjeg profita ovo ide nazad na 800 po mome mišljenju
kako nazad, mislis da ce se ustaliti na 800!? | |
|
| |
Boby VIP
Broj poruka : 2614 Godina : 53 Localisation : banat Points : 10639 Datum upisa : 04.02.2011
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (III DEO) Čet Avg 11, 2011 2:35 pm | |
| Znaci,juce sam imao info da su u ponedeljak,danas nazovem,ne budem lenj...pitam,kaze tetka do KRAJEM AUGUSTA,ja kazem,pa po zakonu je 45 dana od kraja juna,a to je ponedeljak,a sestra kaze,KRAJEM AUGUSTA.Ja ,lepo vaspitan kazem fala i dovidjenja. | |
|
| |
Dexiv Old member
Broj poruka : 1297 Points : 2387 Datum upisa : 27.11.2008
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (III DEO) Čet Avg 11, 2011 2:41 pm | |
| Boby, preciznije - 31. avgusta. | |
|
| |
Dexiv Old member
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (III DEO) Čet Avg 11, 2011 2:47 pm | |
| - Slovenac1 ::
- Prodavaoci se polako povlače, ako su stvarno napravili 250 mio EUR polugodišnjeg profita ovo ide nazad na 800 po mome mišljenju
Izvini, odakle ti taj broj, 250 miliona evra? | |
|
| |
Boby VIP
Broj poruka : 2614 Godina : 53 Localisation : banat Points : 10639 Datum upisa : 04.02.2011
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (III DEO) Čet Avg 11, 2011 2:49 pm | |
| Dexiv,namerno sam citirao gospodju da ne bude zabune,ziv ti nama bio i veliki porastio,sto bi lale rekle... | |
|
| |
Dexiv Old member
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (III DEO) Čet Avg 11, 2011 2:51 pm | |
| Moj broker je danas zvao, rekli su mu da je 31. avgust dan za objavu rezultata. | |
|
| |
Fast VIP
Broj poruka : 745 Points : 2372 Datum upisa : 21.04.2011
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (III DEO) Čet Avg 11, 2011 2:53 pm | |
| - Non-ProfitOrganization ::
- fast,
"NIS, zadovoljava svoje potrebe uvozom nafte"... hm...dok je vlasnik bila drzava 7 % nafte je dolazilo iz domacih izvora, pogledaj koliki je taj odnos sada... Razmišljaj malo ekonomski. Da si ti jedini vlasnik Nisa, da li bi vadio naftu ako ti se više isplati da je uvezeš? Trenutno vade koliko mogu jer na tome ekstra zarađuju. Zašto je sada veći procenat upotrebe domaće nafte u preradi? Radi se o trade off-u između brzine vađenja nafte i količine koja se može iscrpeti iz tog izvora. Veća brzina ekstrakcije - manja ukupna količina po jednom izvoru i obrnuto. Zašto je to tako - nemam pojma, objašnjavali su neki koji se bave tom problematikom, ali me nisu previše interesovali detalji, ali je ovo aksiom u eksploataciji nafte. Država se ponašala "domaćinski" i to tako što je izvore crpela nekom "optimalnom" brzinom sa ciljem da iz postojećih izvora što više iscrpi i da zaštiti resursnu zavisnost zemlje. Ruse za to zabole jer imaju svoje izvore i gledaju njih da sačuvaju, a ovo ovde su dobili u miraz i na tome ekstra zarađuju. Zašto uvoze? Pa zato što ovo što imaju kod nas nije dovoljno za preradu. | |
|
| |
Boby VIP
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (III DEO) Čet Avg 11, 2011 3:05 pm | |
| Dodao bih,da se s fastom slazem u svemu,izuzev u delu da oni crpe zato sto se plase da zbog izbora,neko ne upita sto placaju 4 posto za vadjenje kada je svuda mnogo vise...moze se dogoditi da neko pozeli da napravi predizborni politicki poen...i napravi im velike troskove...zato vade kao da im je ,ne daj boze,poslednje..a fast ono za previse snaznu i brzu eksploataciju si se dobro raspitao...tako je,o ovome sam ja vec pisao na nisu pa je mozdaneko i procitao... | |
|
| |
Sofke Our family
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (III DEO) Čet Avg 11, 2011 7:10 pm | |
| - Dexiv ::
- Slovenac1 ::
Izvini, odakle ti taj broj, 250 miliona evra? mislim da nesto mozes naci na linku http://www.politika.rs/rubrike/Ekonomija/Akcije-NIS-a-se-oporavljaju.sr.html | |
|
| |
Drasko VIP
Broj poruka : 281 Points : 837 Datum upisa : 01.07.2007
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (III DEO) Čet Avg 11, 2011 7:55 pm | |
| Povecala se eksploatacija domace nafte i zato sto je ovde procenat koji se placa na ime rudne rente daleko manji.... | |
|
| |
Taliano Forum queen
Broj poruka : 1475 Points : 6231 Datum upisa : 23.02.2011
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (III DEO) Čet Avg 11, 2011 10:00 pm | |
| Opsa....sutra smo opet na 800..samo gledajte _________________ Istina je-veliki sam fan NIISa. I šta je tu loše? Navijam za njih i to ne krijem!!
| |
|
| |
Slovenac1 VIP
Broj poruka : 2522 Localisation : Ljubljana Points : 6094 Datum upisa : 04.01.2008
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (III DEO) Čet Avg 11, 2011 10:31 pm | |
| - Dexiv ::
- Slovenac1 ::
Izvini, odakle ti taj broj, 250 miliona evra? Neko je govorio o toj brojki na forumu, ja očekujem bar dupliranje profita iz prvog kvartala | |
|
| |
Berzanski_Duduk Still learning
Broj poruka : 63 Points : 325 Datum upisa : 05.08.2011
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (III DEO) Pet Avg 12, 2011 11:27 am | |
| Ako smem da pitam... A koliki je bio profit u prvom kvartalu? | |
|
| |
Dibesto Still learning
Broj poruka : 68 Points : 284 Datum upisa : 13.01.2011
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (III DEO) Pet Avg 12, 2011 12:24 pm | |
| - Berzanski_Duduk ::
- Ako smem da pitam... A koliki je bio profit u prvom kvartalu?
neto dobit 9 milijardi i 830 miliona dinara | |
|
| |
Aleks Old member
Broj poruka : 1306 Godina : 71 Localisation : Bezanijska kosa Points : 3868 Datum upisa : 15.05.2009
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (III DEO) Sub Avg 13, 2011 6:19 pm | |
| http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/271145/NIS-cisti-naftne-mrlje | |
|
| |
Rogy VIP
Broj poruka : 517 Points : 2119 Datum upisa : 10.09.2009
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (III DEO) Ned Avg 14, 2011 8:43 am | |
| Naftni izvori Srbije
Iz rezervi uljnih škriljaca, Srbija bi mogla da proizvodi naftu narednih pola veka, tvrde stručnjaci. Vlada na jesen bira strateškog partnera. Najveće ležište uljnih škriljaca je područje Aleksinca.
Dobijanje nafte, gasa i struje iz uljnih škriljaca nije samo unosan, već i jedan od najperspektivnijih poslova u svetu. Razvijaju ga i Amerika i Kina koje imaju i najveće rezerve.
Investitore sve više privlači i Srbija, jer ima bogata ležišta uljnih škriljaca - oko pet milijardi tona. Eksploatacijom ovih nalazišta, Srbija bi narednih pola veka mogla da podmiruje šestinu svojih godišnjih potreba za naftom.
Najveće ležište uljnih škriljaca je područje Aleksinca. Istraživanja pokazuju da samo Aleksinački rudnici imaju rezervu od najmanje dve milijarde tona.
"U odnosu na čitavo ležište, ekvivalentne nafte je 10 odsto. Ako je u pitanju dve milijarde tona uljnih škriljaca, to je 200 miliona tona nafte", kaže direktor razvoja u rudniku Resavica Miodrag Denić.
Srbija godišnje potroši oko tri miliona tona nafte. Treba investirati najmanje 200 miliona evra u postrojenje za preradu uljnih škriljaca ali i ponovo pokrenuti proizvodnju uglja u zapuštenim oknima aleksinačkih rudnika u kome je nekada radilo 700 radnika.
Za posao u Aleksincu već su zainteresovane dve estonske kompanije, NIS i jedan investicioni fond. Vlada najavljuje da će do jeseni izabrati strateškog partnera.
Procenjuje se da je uljnim škriljcima bogata i istočna Srbija, okolina Vranja, Mionice, Valjeva, pa je i to prilika za privlačenje potencijalnih investitora.
"Srbija je neistražena u tom pogledu. Da ne govorim o rezervama u okolini Žagubice i drugim područjima. Svođenje tog pitanja samo na Aleksinac i okolinu je posledica toga što je to područje najbolje istraženo", kaže Vladimir Živanović, stručnjak za energetiku. .. Izvor _________________ .
| |
|
| |
Boby VIP
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (III DEO) Ned Avg 14, 2011 11:00 am | |
| Rogy,hvala o ovom se nije previse pisalo,dodao bih...cena vadjenja nafte iz uljnih skriljaca,JE ZNACAJNO SKUPLJA, postaje isplativa tek pri visokoj ceni sirove nafte...to je posao buducnosti i cuva se za prilike kada nafte vise ne bude bilo u ovim kolicinama kao sada...pametni vec zauzimaju pozicije... | |
|
| |
Mira Our family
Broj poruka : 327 Points : 1405 Datum upisa : 20.07.2009
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (III DEO) Uto Avg 16, 2011 8:15 am | |
| htela bih da dokupim jos ali ne znam da li jos da cekam ili mislite da je sad pravo vreme ajde neki savet | |
|
| |
Sofke Our family
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (III DEO) Uto Avg 16, 2011 8:51 am | |
| - Mira ::
- htela bih da dokupim jos ali ne znam da li jos da cekam ili mislite da je sad pravo vreme ajde neki savet
sta ti znaci to ,pravo vreme.za sta? | |
|
| |
Rogy VIP
Broj poruka : 517 Points : 2119 Datum upisa : 10.09.2009
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (III DEO) Uto Avg 16, 2011 9:01 am | |
| Ako se objave rezultati koje očekujemo, za 15ak dana biće prostora za lep rast. U svakom slučaju ova hartija ne može da bude precenjena ni blizu koliko su neke u korpi. Sad, da li će biti većeg pada do kraja meseca, ne bi trebalo ako se berze u svetu budu dobro držale (za sad su ok +0,5-2%). _________________ .
| |
|
| |
Mickey Munday Just looking
Broj poruka : 2 Points : 10 Datum upisa : 12.07.2011
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (III DEO) Uto Avg 16, 2011 9:11 am | |
| Miro,
Ako procenjujes da ce NIIS da objavi pozitivan finansijski rezultat, onda je "pravo vreme". Ako se uzme u obzir teorija trzisne efikasnosti, pravo vreme ne postoji, sem ako nemas insajderske informacije. Ostaje ti da sama procenis vrednost NISa i vidis da li ti odgovara trenutna cena akcije. Naravno da je to tezak zadatak i za iskusne ljude koji se bave ovim poslom. Generalno, berza sama po sebi nosi veliki rizik, posebno Belex, samim tim se zahtevaju visoki ocekivani prinosi. Poslovni rizik se mora eliminisati diverzifikacijom, sto je opet tezak problem na nasoj berzi. To su osnovni razlozi slabe atraktivnosti nase berze. Moj savet ti je, ako volis da se kockas kupuj, sad je "pravo vreme". | |
|
| |
Fmember VIP
Broj poruka : 1630 Points : 5176 Datum upisa : 01.11.2010
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (III DEO) Uto Avg 16, 2011 9:18 am | |
| - Mickey Munday ::
- Miro,
Ako procenjujes da ce NIIS da objavi pozitivan finansijski rezultat, onda je "pravo vreme". Ako se uzme u obzir teorija trzisne efikasnosti, pravo vreme ne postoji, sem ako nemas insajderske informacije. Ostaje ti da sama procenis vrednost NISa i vidis da li ti odgovara trenutna cena akcije. Naravno da je to tezak zadatak i za iskusne ljude koji se bave ovim poslom. Generalno, berza sama po sebi nosi veliki rizik, posebno Belex, samim tim se zahtevaju visoki ocekivani prinosi. Poslovni rizik se mora eliminisati diverzifikacijom, sto je opet tezak problem na nasoj berzi. To su osnovni razlozi slabe atraktivnosti nase berze. Moj savet ti je, ako volis da se kockas kupuj, sad je "pravo vreme". Sacekaj malo, barem koji sat. danas su se evropske berze otvorilie u minusu, moguce je da ce biti jos jedan pad svetskih berzi ove nedelje. mozda ne onakav kao prosle nedelje, ali niis je juce bio u blagom padu uprkos tome sto su se sve svetske berze zelenile. ako danas prepoden budu u crvenom, verujem da ce niis i danas pojeftiniti. | |
|
| |
Fmember VIP
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (III DEO) Uto Avg 16, 2011 10:12 am | |
| pff, gde mi je bila pamet juce kad sam kupovao po 760 _________________ Bolje je živeti na nogama nego na umreti na kolenima
| |
|
| |
Aleks Old member
Broj poruka : 1306 Godina : 71 Localisation : Bezanijska kosa Points : 3868 Datum upisa : 15.05.2009
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (III DEO) Uto Avg 16, 2011 10:14 am | |
| | |
|
| |
Sofke Our family
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (III DEO) Uto Avg 16, 2011 10:18 am | |
| Miro kupuj po 700 ,710,odlicna prilika | |
|
| |
Big Mile VIP
Broj poruka : 1658 Points : 6510 Datum upisa : 19.02.2011
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (III DEO) Uto Avg 16, 2011 10:39 am | |
| Budu li ameri danas završili u crvenom , a sva je prilika ha hoce, bice ovoga sutra na 700 i to u vecim kolicinama. | |
|
| |
Milica1 VIP
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (III DEO) Uto Avg 16, 2011 10:50 am | |
| Sto ne ispratiste tako rast na stranim berzama?Ako su rezultati bobri,a jesu-sto bi neko prodavao po ovim cenama bez obzira na desavanja na stranim berzama!Mi nih izgleda pratimo samo kada su u padaju i kada neki namewrno sire paniku da bi posle pojedini brokeri mogli da s.... kako se moglo dobro zaraditi na padu! | |
|
| |
Aleks Old member
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (III DEO) Uto Avg 16, 2011 10:57 am | |
| 730.din prosek za 3.meseca. | |
|
| |
Fmember VIP
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (III DEO) Uto Avg 16, 2011 11:16 am | |
| - Milica1 ::
- Sto ne ispratiste tako rast na stranim berzama?Ako su rezultati bobri,a jesu-sto bi neko prodavao po ovim cenama bez obzira na desavanja na stranim berzama!Mi nih izgleda pratimo samo kada su u padaju i kada neki namewrno sire paniku da bi posle pojedini brokeri mogli da s.... kako se moglo dobro zaraditi na padu!
Koliko je meni poznato, tako funckionisu sve berze pa i nasea. ko ocekuje rast, kupuje, ko ocekuje pad prodaje, a onaj koji bude u pravu taj zaradjuje. onaj drugi gubi. | |
|
| |
Sofke Our family
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (III DEO) Uto Avg 16, 2011 11:23 am | |
| - Milica1 ::
- Sto ne ispratiste tako rast na stranim berzama?Ako su rezultati bobri,a jesu-sto bi neko prodavao po ovim cenama bez obzira na desavanja na stranim berzama!Mi nih izgleda pratimo samo kada su u padaju i kada neki namewrno sire paniku da bi posle pojedini brokeri mogli da s.... kako se moglo dobro zaraditi na padu!
milice panika je cudo! | |
|
| |
Milica1 VIP
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (III DEO) Uto Avg 16, 2011 11:25 am | |
| Na ovoj akcijiniko niko nece izgubiti-samo ce neko vise,a neko manje zaraditi! | |
|
| |
| Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (III DEO) | |
|