| AIK banka a.d. Niš - AIKB (VII IDEO) | |
|
+102sonne Lolita đubretarac Dmitar MORNAR Friz Dragan S ILoveRoses Bookmaker stock Dragan11 RobinHood Yudejavu Guinness l.morlang Bopel Limited011 pakodazna Atomski mrav Dexiv nepet pepsiman Dibesto V029 Pekoilic Teletrader vajabaja Admin Zoranecc JelenaS Astana rovadc HUACHUMA Greta MYSTIC021 Bidza Drag65 Dusan Mezi Zeljko Boby Drasko Magi2 Miladin Steve McQueen Aca123 Ilija gogloee JMBR Maca C R A Z Y Sneki real_finanza Dixi Vladimirmitr Mr. Price Ars Vivendi GAGILILI Aleks SabanNonda Aritmeticar Sasa965 Fenix Racunarko Vladulns Igita Josip BoS DelBoy bellel Momir Dejansss Fast Strbac EVE BBrroo Banaćanin BojanNS Dosije Folio Vlada BG KRUSKA Pera Božić Big Mile Dax Drag_Mlad Enron Novosadjanin007 Djepeto83 Fmember Taliano Milos86 Sofke Ivan2211 geogsi Mitar Sutra Slovenac1 Tic Boranija Spejs Bond 106 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
Admin Admin
Broj poruka : 342 Points : 745 Datum upisa : 19.05.2007
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (VII IDEO) 8/5/2011, 23:49 | |
| - Dosije ::
- Slovenac1 ::
Ako če u ponedeljak AIK na gore hočeš li onda prestati sa tim TA glupostima? Nece u ponedeljak porasti, siguran sam. Samo ti nazivaj TA glupostima, i nastavi da gubis na akcijama. Za svo ovo spamovanje oko TA (koje traje već nekoliko nedelja, a u koje si uvukao i člana Finanzu) i ostalih (još glupljih) analiza, (tipa Fibonačijev niz) i pored 2 opomene od modova, kao i neosnovanih i ničim izazvanih izliva naciolističke mržnje (što ti nije prvi put!) vidi podforum Bar Street, smeška ti se besplatno letovanje od 20 dana, a možda i mnogo duže ! _________________ BELEX Club je forum slobodnih ljudi koji podržava slobodu govora.
| |
|
| |
Dosije Zuti karton
Broj poruka : 184 Points : 500 Datum upisa : 22.01.2011
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (VII IDEO) 8/5/2011, 23:55 | |
| [quote="Admin"][quote="Dosije"] - Slovenac1 ::
Za svo ovo spamovanje oko TA (koje traje već nekoliko nedelja, a u koje si uvukao i člana Finanzu) i ostalih (još glupljih) analiza, (tipa Fibonačijev niz) i pored 2 opomene od modova, kao i neosnovanih i ničim izazvanih izliva naciolističke mržnje (što ti nije prvi put!) vidi podforum Bar Street, smeška ti se besplatno letovanje od 20 dana, a možda i mnogo duže ! Hajde da zavrsimo ovu farsu - zadrzi ti lepo svoj psihopatski forum, mene slobodno banuj, i uzivaj u onima koji te tapsu po ledjima. Trajni ban - vredjanje foruma! | |
|
| |
Boby VIP
Broj poruka : 2614 Godina : 53 Localisation : banat Points : 10639 Datum upisa : 04.02.2011
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (VII IDEO) 8/6/2011, 00:11 | |
| | |
|
| |
Dejansss Moderator
Broj poruka : 635 Points : 846 Datum upisa : 21.05.2007
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (VII IDEO) 8/6/2011, 00:21 | |
| @Boby
Velika nervoza je prisutna kod pojedinih clanova. Berza pada i svako gubitak prihvata drugacije, a najgore je kad za neki svoj neuspeh krivis druge. @Dosije je imao tri opomene i najmanje 25 obrisanih postova. _________________ Nije tesko biti fin...
| |
|
| |
JelenaS Our family
Broj poruka : 159 Points : 701 Datum upisa : 05.06.2010
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (VII IDEO) 8/6/2011, 00:56 | |
| Što se tiče ponedeljka,mislim da je u pravu.Posle ovakvog pada sa ovolikim obimom sumjam da će povećanje zaposlenosti u SAD išta da popravi.Pa i posle 2.8. smo očekivali bolje dane. | |
|
| |
GAGILILI Still learning
Broj poruka : 54 Points : 54 Datum upisa : 04.05.2010
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (VII IDEO) 8/6/2011, 02:36 | |
| Sada dolazi racun za lose i vrlo rizicno plasiran novac u sumljiva preduzeca, kojima druge banke nisu htele da odobravaju kredite...mislim da je menadzment banke VRRLO LOS i meni licno ne uliva ama BAS NIKAKVO poverenje> AIK= | |
|
| |
MYSTIC021 Our family
Broj poruka : 210 Points : 745 Datum upisa : 29.06.2010
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (VII IDEO) 8/6/2011, 09:55 | |
| [quote="GAGILILI"]kojima druge banke nisu htele da odobravaju kredite...[quote]
Jesi li baš toliko siguran u ovo što kažeš?! | |
|
| |
vajabaja Still learning
Broj poruka : 128 Localisation : Na putu za jug Points : 489 Datum upisa : 08.02.2011
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (VII IDEO) 8/6/2011, 12:56 | |
| Kad sam ja o tome pisao niste bili odusevljeni stvarnom slikom o aiku koja polako izlazi na videlo. Doso LJubisa svemirac i odjedared pravi daleko bolju bankarsku operaciju nego silne strane banke u kojima su u UO sve elitna imena naseg "politickog miljea" i koje uz to imaju daleko jeftiniji izvor finansiranja nego domace kojima je jedini mehanizam - dizi kamatu na deviznu stednju Tek ce ovde biti, plivaj Kristina, plivaj _________________ Sve će ovo krenuti na bolje, čim izgubimo i poslednju nadu [You must be registered and logged in to see this image.] | |
|
| |
GAGILILI Still learning
Broj poruka : 54 Points : 54 Datum upisa : 04.05.2010
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (VII IDEO) 8/6/2011, 13:29 | |
| | |
|
| |
Milos86 VIP
Broj poruka : 2228 Godina : 38 Localisation : Nish Points : 1318 Datum upisa : 20.05.2007
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (VII IDEO) 8/6/2011, 17:13 | |
| | |
|
| |
BojanNS VIP
Broj poruka : 589 Localisation : Novi Sad Points : 691 Datum upisa : 21.05.2007
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (VII IDEO) 8/7/2011, 13:38 | |
| Sve je to ok, ali ja bi pogledao strukturu akcionara jos ....
@Milos86 Ziv li si batice? Vidim letujes 2 puta, e kako zivis... :) | |
|
| |
C R A Z Y VIP
Broj poruka : 538 Points : 1953 Datum upisa : 19.03.2010
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (VII IDEO) 8/7/2011, 15:19 | |
| - Slovenac1 ::
- Dosije ::
- Zoranecc ::
- Trenutno DOW gazi u zeleno preko 1%, na pomolu je smirivanje situacije. Iskreno se nadam da ce AIKB u ponedeljak biti ponovo 2700 sa naznakom u +.
Ne moze. Probio je liniju trenda, ide ka 2200. Ako če u ponedeljak AIK na gore hočeš li onda prestati sa tim TA glupostima? Ljudi ja ne mogu a da se ne oglasim iako sam do sada bio suzdržan. Pravite gomilu nepotrebnih postova, spamujete forum, spuštate kvalitet diskusije i činite teme nepreglednim itd Zašto bi bilo koga sprečavali da piše, pisao on o TA ili FA ili o Marsovskoj metodi ako to ima veze sa AIKB ??? Koliko vidim ima dosta ljudi koji pišu i analiziraju koristeći različite metode i očigledno je da zbog tih različitih populacija (ne ne ne brinite, nisu to one LGBT populacije) ne bi trebalo ništa ukidati. ONO ŠTO BI TREBALO UKINUTI (i sad molim moderatore i admina da obrati pažnju) je sledeće: Neki član napiše neku svoju analizu, recimo neka je TA pošto vidim da je nepopularna (bez obzira da li je to sa pravom ili ne) i onda se javi deset njih posle sa komentarima tipa "šta pišeš gluposti" i upropaste meni, a verujem i mnogima čitanje ne shvatajući da su upravo oni ti koji pišu nepotrebne redove ! Jer lako pređem preko jednog posta koji me ne zanima, mnogo lakše nego preko cele stranice postova... Kada bi svi članovi izbegavali da se nepotrebno međusobno vređaju i okrenu samo što većem iskorišćavanju SVIH dostupnih mišljenja na ovom forumu na način kako njima odgovara imali bi mnogo lepšu situaciju, mnogo manji broj postova i veći kvalitet foruma. Ja poštujem sve članove koji se trude da iskažu svoje mišljenje, Slovenca posebno sobzirom na njegov staž na forumima i iskustvo (@Slovenac1: nemoj da se ljutiš što sam baš tvoj post uzeo da citiram, valjda je on bio taj kada je kap prelila punu čašu), ali MOLIM VAS, ako želite da doprinesete ovom forumu pustite ljude da pišu i nemojte komentarisati to pisanje sem ako ne ispravljate očigledne greške ili sprečavate prevare i navlakuše. (sad sam siguran da će neko napisati pa jeste TA je navlakuša i zbog toga je i pljujem, ali treba da uzme u obzir da iako misli da jeste navlakuša, TA je ipak nešto što veliki broj ljudi prati tako da se onda dođe do zaključka da ipak ne bi trebalo osuđivati ljude koji pišu analize zasnovane na TA) Pitam sad sve, a aposebno admina i modove - Da li bi možda rešenje bilo da podelimo forum tj teme na one koje se bave analiziranjem TA i ostale. Da odvojimo prostor ljudima koji žele da pišu i čitaju o tome ?? To bi svakako napravilo malo komplikacija tj konfuzije ali ne vidim drugo rešenje da omogućimo ljudima da biraju šta će čitati, da ne gube vreme, jer vreme je uvek bilo najvažniji resurs - jedini koji se na može zaraditi, povratiti, nadoknaditi, jedini koji neumitno prolazi. Želim mišljenje moderatora ili admina po pitanju pravljenja novih TA tema pa da preusmere pisanje ljudi koji se time bave upravo na te teme. | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (VII IDEO) 8/7/2011, 15:38 | |
| @Crazy
Mozda nije na meni da odgovorim, posto sam u poslednja dva meseca skrpio deset dana u Beogradu, ali mi se cini da vec postoje odeljci foruma gde se moze pisati o TA. Takodje, svi clanovi su slobodni da pokrenu nove teme. Mogu biti posvecene TA, a i ne moraju.
Ono sto je moja nacelna primedba je da mnogi ulazu energiju i crtaju grafike kako bi pokazali gde odredjene hartije treba da budu (ili bi mogle da budu), ali nazalost na Beogradskoj berzi ne postoji nijedna hartija koja svojom konstantnom likvidnoscu opravdava to. Primer je i NIIS.
Zasto je to tako, mozda bi trebalo pitati upravu Beogradske berze, clanove Komisije za hartije od vrednosti (one protiv kojih ne postoje krivicne prijave), nadlezne u Ministarstvu finansija i Narodnoj banci Srbije. |
|
| |
Momir Old member
Broj poruka : 2084 Points : 5785 Datum upisa : 06.12.2008
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (VII IDEO) 8/7/2011, 18:28 | |
| - Pinto ::
- @Crazy
Mozda nije na meni da odgovorim, posto sam u poslednja dva meseca skrpio deset dana u Beogradu, ali mi se cini da vec postoje odeljci foruma gde se moze pisati o TA. Takodje, svi clanovi su slobodni da pokrenu nove teme. Mogu biti posvecene TA, a i ne moraju.
Ono sto je moja nacelna primedba je da mnogi ulazu energiju i crtaju grafike kako bi pokazali gde odredjene hartije treba da budu (ili bi mogle da budu), ali nazalost na Beogradskoj berzi ne postoji nijedna hartija koja svojom konstantnom likvidnoscu opravdava to. Primer je i NIIS.
Zasto je to tako, mozda bi trebalo pitati upravu Beogradske berze, clanove Komisije za hartije od vrednosti (one protiv kojih ne postoje krivicne prijave), nadlezne u Ministarstvu finansija i Narodnoj banci Srbije. Ovde ima 19 tema posvecenim samo raznoraznim analizama: https://www.aikb.net/f19-sve-vrste-berzanskih-analizaCeo jedan podforum Pa ko voli nek izvoli!! | |
|
| |
Ivan2211 VIP
Broj poruka : 419 Points : 885 Datum upisa : 31.05.2009
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (VII IDEO) 8/7/2011, 20:30 | |
| Ne vidim zašto bi nas koji investiramo na bazi TA "getoizovali". TA je legitimna isto koliko i FA.
Što se tiče primenjivosti na Belex-u i toga da TA nije adekvatna, ja mislim da jeste na nekim akcijama. Moglo bi se isto tako postaviti pitanje koliko je FA (ovde ne govorim samo o najprostijoj p/b - p/e - roa - roe analizi) primenjiva na Belex-u. Pa koliko samo kompanija ima na Berzi koje imaju odlične rezultate, a kojima se uopšte ne trguje, dok je ruina poput BIP-a još uvek na kontinuiranom. Koliko puta je kompanija izbacila izvanredne rezultate gde je to prošlo potpuno neprimećeno... Možda bi se čak moglo i raspravljati da kao što su za TA potrebni stalni pristojni prometi na nekoj akciji, za FA je potreban veći broj edukovanih investitora koji će upravo i moći da prepoznaju potencijal određene kompanije i ulaganjem u tu kompaniju tj. kupovinom akcija podići cenu do odgovarajućeg nivoa u skladu sa svojom analizom. Ovde gde se akcije kupuju često po principu "komšija je zaradio na ENHL, pa daj i meni kilo"... nema nekog smisla tražiti skrivene dragulje na berzi u nadi da će i drugi malo kasnije doći do istog zaključka o potencijalu te akcije...
Iako likovi poput Dosije-a "give TA a bad name" sa svojim paušalnim ocenama tipa "sutra će cena biti RSD XXXX, rekao mi Fibonacci u poverenju..." ipak ne bi trebalo TA otpisivati. Pa gde ćete bolji primer nego AIK gde je TA "vrištala" sell sell sell na oko 4k.
Zato je besmisleno odvajati bilo šta.
I na kraju za one koji nisu upućeni o čemu se ovde radi evo po meni najboljeg opisa kao funkcioniše TA (sa investopedia.com)
"In a shopping mall, a fundamental analyst would go to each store, study the product that was being sold, and then decide whether to buy it or not. By contrast, a technical analyst would sit on a bench in the mall and watch people go into the stores. Disregarding the intrinsic value of the products in the store, the technical analyst's decision would be based on the patterns or activity of people going into each store." | |
|
| |
C R A Z Y VIP
Broj poruka : 538 Points : 1953 Datum upisa : 19.03.2010
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (VII IDEO) 8/7/2011, 23:17 | |
| - Ivan2211 ::
- Ne vidim zašto bi nas koji investiramo na bazi TA "getoizovali". TA je legitimna isto koliko i FA.
Ivane, nemoj molim te da misliš da ja želim bilo koga da "getoizujem" svojim predlogom o odvajanju tema. Ja cenim sve ljude koji sa najboljom namerom pišu i obrazlažu svoje pisanje pa koristili oni TA ili FA ili nešto treće. Odvajanje sam predložio samo iz razloga da ne budem više u prilici da čitam postove koji osuđuju neku od ovih analiza umesto da se skoncentrišu da iskoriste trud onih koji su pisali. | |
|
| |
Teletrader Old member
Broj poruka : 994 Points : 2799 Datum upisa : 05.09.2008
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (VII IDEO) 8/8/2011, 00:29 | |
| - C R A Z Y ::
- Ivan2211 ::
- Ne vidim zašto bi nas koji investiramo na bazi TA "getoizovali". TA je legitimna isto koliko i FA.
Ivane, nemoj molim te da misliš da ja želim bilo koga da "getoizujem" svojim predlogom o odvajanju tema. Ja cenim sve ljude koji sa najboljom namerom pišu i obrazlažu svoje pisanje pa koristili oni TA ili FA ili nešto treće. Odvajanje sam predložio samo iz razloga da ne budem više u prilici da čitam postove koji osuđuju neku od ovih analiza umesto da se skoncentrišu da iskoriste trud onih koji su pisali. Podržavam! Prepucavanje izmedju članova nije za ovu temu. Štrbac je do sada s vremena na vreme stavljao grafove i to je dovoljno za temu AIKB a ko voli da se prepucava i raspravlja koja je analiza bolja, da li ima smisla itd... za to postoje teme na kojima članovi koji u tome uživaju mogu da se prepucavaju do mile volje. Ovde je to čist spam. Edit: Gospodo, Sabor modova (slicno kao Sabor trubaca, samo manje interesantno) odlucio je da ovim prestaje diskusija o TA na temi AIKB. Molim vas da nastavite diskusiju na temama predvidjenim za to. Eventualne nove postove o TA na temi AIKB cemo jednostavno brisati. Razume se da to ne znaci da vise ne mozete diskutovati o AIKB, pozivajuci se na rezultate TA, vec se necemo baviti time je li TA po sebi dobra ili losa. Mod. Pinto
Poslednji izmenio Teletrader dana 8/8/2011, 00:31, izmenjeno ukupno 1 puta | |
|
| |
KRUSKA VIP
Broj poruka : 789 Localisation : bg Points : 1903 Datum upisa : 25.08.2009
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (VII IDEO) 8/8/2011, 10:03 | |
| Nekome se bas zurilo danas da je obori -12% | |
|
| |
Pekoilic VIP
Broj poruka : 232 Points : 668 Datum upisa : 25.04.2009
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (VII IDEO) 8/8/2011, 10:06 | |
| | |
|
| |
Slovenac1 VIP
Broj poruka : 2522 Localisation : Ljubljana Points : 6094 Datum upisa : 04.01.2008
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (VII IDEO) 8/8/2011, 10:13 | |
| Kako izgleda Srbija je najviše pogodjena downgradom USA u celom svetu, EU stabilna danas | |
|
| |
real_finanza VIP
Broj poruka : 157 Points : 358 Datum upisa : 12.07.2011
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (VII IDEO) 8/8/2011, 10:15 | |
| - Pekoilic ::
- Kataklizma
ako BIP ne iščupa sa novih +20% odosmo mi u W krizu !!! | |
|
| |
Fast VIP
Broj poruka : 745 Points : 2372 Datum upisa : 21.04.2011
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (VII IDEO) 8/8/2011, 10:19 | |
| Čestitke današnjim kupcima na AIKB. Nije mnogo, ali je slatko | |
|
| |
V029 Still learning
Broj poruka : 97 Points : 346 Datum upisa : 26.09.2009
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (VII IDEO) 8/8/2011, 10:19 | |
| - KRUSKA ::
- Nekome se bas zurilo danas da je obori -12%
Ako želiš da prodaš u paničnoj trgovini, najbolji trenutak za to je na početku dana. Zato ovoliko crvenilo svuda po belexu... Ali neko ne prati ostale parametre sem svog primalnog straha. U USA futures se od skoro 3% pada, oporavljaju na ispod 1% pada, Evropa je zelena u trenutku dok pišem... (dok ovo napisah stvari se malo pogoršaše, ali to je volatilnost, poenta ostaje). Ne isključujem volatilnost nadalje koja je posledica neizvesnosti, ali moja procena je da se najveći deo pada već desio. Moji argumenti za to su čisto kontrarian prirode, bazirana na praćenju medijskih izveštaja. Kako Cramer kaže vreme za kupovinu je kada krah berze dođe na naslovnu 4-5 vodećih američkih medija. Ovo može da potraje još neku nedelju, ali sada i nadalje je shoping time. | |
|
| |
Slovenac1 VIP
Broj poruka : 2522 Localisation : Ljubljana Points : 6094 Datum upisa : 04.01.2008
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (VII IDEO) 8/8/2011, 10:23 | |
| - V029 ::
- KRUSKA ::
- Nekome se bas zurilo danas da je obori -12%
Ako želiš da prodaš u paničnoj trgovini, najbolji trenutak za to je na početku dana. Zato ovoliko crvenilo svuda po belexu...
Ali neko ne prati ostale parametre sem svog primalnog straha. U USA futures se od skoro 3% pada, oporavljaju na ispod 1% pada, Evropa je zelena u trenutku dok pišem... (dok ovo napisah stvari se malo pogoršaše, ali to je volatilnost, poenta ostaje).
Ne isključujem volatilnost nadalje koja je posledica neizvesnosti, ali moja procena je da se najveći deo pada već desio. Moji argumenti za to su čisto kontrarian prirode, bazirana na praćenju medijskih izveštaja. Kako Cramer kaže vreme za kupovinu je kada krah berze dođe na naslovnu 4-5 vodećih američkih medija.
Ovo može da potraje još neku nedelju, ali sada i nadalje je shoping time. Slažem se | |
|
| |
Drasko VIP
Broj poruka : 281 Points : 837 Datum upisa : 01.07.2007
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (VII IDEO) 8/8/2011, 10:28 | |
| I ako se u svetu zazeleni,belex uvek po inerciji zakasni da isprati to,tako da mislim da ovo nije kraj... | |
|
| |
Drag_Mlad Forumska Legenda
Broj poruka : 772 Godina : 51 Points : 2536 Datum upisa : 06.01.2010
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (VII IDEO) 8/8/2011, 10:44 | |
| Uh kakva lepa rasprodaja,... Mislim da je ovo idealno za kupovinu,... | |
|
| |
Dibesto Still learning
Broj poruka : 68 Points : 284 Datum upisa : 13.01.2011
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (VII IDEO) 8/8/2011, 10:47 | |
| - Drag_Mlad ::
- Mislim da je ovo idealno za kupovinu,...
Izgleda idealno, jedino što može da učini da ne bude idealno je da sutra nastavi sa padom. Ipak, slažem se da je cena odlična. | |
|
| |
Drag_Mlad Forumska Legenda
Broj poruka : 772 Godina : 51 Points : 2536 Datum upisa : 06.01.2010
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (VII IDEO) 8/8/2011, 10:49 | |
| - Dibesto ::
- Drag_Mlad ::
- Mislim da je ovo idealno za kupovinu,...
Izgleda idealno, jedino što može da učini da ne bude idealno je da sutra nastavi sa padom. Ipak, slažem se da je cena odlična. I ja istom mislim da sacekam sutrasnji dan,.. ako kojim slucajem ode u zeleno do moze biti 2-3%, | |
|
| |
pepsiman VIP
Broj poruka : 1774 Godina : 70 Localisation : Melenci_Banja Rusanda Points : 3428 Datum upisa : 05.01.2008
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (VII IDEO) 8/8/2011, 11:04 | |
| NIBENS GRUPA Termin isplate putara zavisi od države Autor/izvor: SEEbiz / Tanjug Datum objave: 08.08.2011. - 09:39:23 BEOGRAD - U AIK banci je rečeno da to kada će novac stići na račune putarskih preduzeća Nibens grupe za isplatu zarada zavisi samo od države, dok su u Samostalnom sindikatu putara Srbije rekli da banke uslovljavaju Puteve Srbije i onemogućavaju isplate zarada radnicima. Direktorka marketinga AIK banke, koja je najveći finansijski poverilac Nibensa, Ana Inđić je rekla da su se banke dogovorile o restrukturiranju tog poslovnog sistema i da samo od države zavisi kada će putari dobiti zaostale plate. Predsednica Samostalnog sindikata putara Srbije Sonja Vukanović je rekla da banke i država „vrte radnike u krug“ i da će ukoliko sutra ne budu isplaćene sve zaostale zarade i obezbeđena sredstva za nastavak rada, putari u utorak organizovati protestnu blokadu trake u izgradnji na Koridoru 10, kao i graničnih prelaza i naplatnih rampi. "Molili smo AIK banku da odloži naplatu potraživanja kako bi radnici mogli da počnu da primaju plate i ponovo rade, ali ta banka i dalje traži od Puteva Srbije garanciju, odnosno da moraju da obezbede AIK banci taj novac bez obzira da li će ga radnici Nibens grup zaraditi u narednom periodu", navela je Vukanović. Prema Vukanovićevoj, vlasnik Nibens grupe Milo Đurašković koji je u maju uhapšen zbog zloupotrebe službenog položaja je prilikom zaduživanja kod AIK banke kao garanciju unapred založio novac koji Nibens grupa treba da dobija za održavanje puteva Vukanović je rekla da joj je generalni direktor Puteva Srbije Zoran Drobnjak u petak rekao da ne može da podrži takav zahtev AIK i da će radnici dobiti novac tek kada od banke bude dobio potpisan papir u kome je navedeno da neće uslovaljavati isplatu tog novca. Ministar za infrastrukturu i energetiku Milutin Mrkonjić je u subotu izjavio da bi isplata novca putarima mogla da počne već od danas ili sutra, a da će banke u narednih nekoliko dana odblokirati račune preduzeća Nibens grupe. "Banke su se dogovorile da Nibens nastavi da radi, što je za državu najvažnije", rekao je ministar Mrkonjić navodeći da je već potpisan protokol koji sadrži elemente ugovora, u kome se vidi na koji način cće grupacija za gradnju puteva nastaviti da radi. "Molim radnike da to prihvate i da se vrate na gradilišta" rekao je ministar. Mrkonjić je rekao da su banke već odabrale novo rukovodstvo Nibensa i izrazio očekivanje da će putari nastaviti da rade na već angažovnim projektima na izgradnji koridora 10 i 11. Banke, kao najveći poverioci putara Nibens grupe, potražuju između 110 i 130 miliona evra. Predstavnik Nibens grupe, koji koordinira rad pet putarskih preduzeća, Milutin Gašević rekao je u petak da Grupacija duguje ukupno oko 180 miliona evra i da ima ugovorene poslove za 60 miliona evra.
| |
|
| |
Boby VIP
Broj poruka : 2614 Godina : 53 Localisation : banat Points : 10639 Datum upisa : 04.02.2011
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (VII IDEO) 8/8/2011, 11:40 | |
| - fast ::
- Čestitke današnjim kupcima na AIKB. Nije mnogo, ali je slatko
hvala | |
|
| |
HUACHUMA VIP
Broj poruka : 523 Localisation : valjevo Points : 1619 Datum upisa : 25.05.2009
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (VII IDEO) 8/8/2011, 11:51 | |
| Pa jedan od kupaca mogao bi ovih dana, po ovim, cenama biti i vlasnik M.K. grupe. Verujem da ce sa novoodobrenim kreditom od Evropske Banke kupiti grcke secerana. Mozda ce biti i malo viska para da se ucvrsti i kao bankar (na racun nesrecnika koji panicko beze is AIK-a)/
_________________ Bolje je imati akcije na grani nego nekretnine u ruci!
| |
|
| |
Dibesto Still learning
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (VII IDEO) 8/8/2011, 11:59 | |
| - HUACHUMA ::
(na racun nesrecnika koji panicko beze is AIK-a)/ Reci mi, ako akcija dva dana zaredom skače po 20%, sa tendencijom daljeg rasta, da li su oni koji kupuju drugog dana nesrećnici? Ovde je ista situacija, samo u obrnutom smeru. | |
|
| |
HUACHUMA VIP
Broj poruka : 523 Localisation : valjevo Points : 1619 Datum upisa : 25.05.2009
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (VII IDEO) 8/8/2011, 12:14 | |
| @ Debesto Ako si prodao aik i kupio nesto sa velikim rastom koji ce se odrzati cestitam. Svakako da nisu svi prodali u panici i da ce mnogi i zaraditi. ALL THE BEST for DEBESTO.
_________________ Bolje je imati akcije na grani nego nekretnine u ruci!
| |
|
| |
Dibesto Still learning
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (VII IDEO) 8/8/2011, 12:23 | |
| Nisi me razumeo, ali nema veze. Ne radi se o meni ovde, nego o pokušaju da budemo objektivni: Američka tržišta još nisu imala priliku da odreaguju na pad kreditnog rejtinga svojih obveznica. To će se desiti tek danas. Šta misliš kako će odreagovati i kako će se to preslikati na našu berzu, dakle i na AIK? Inače, hvala na lepim željama! | |
|
| |
Steve McQueen Member
Broj poruka : 539 Points : 2079 Datum upisa : 30.11.2009
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (VII IDEO) 8/8/2011, 12:38 | |
| Kako vam se čine ova dva čišćenja (prvo do 2300 a sada i do 2400)? | |
|
| |
| AIK banka a.d. Niš - AIKB (VII IDEO) | |
|