| AIK banka a.d. Niš - AIKB (VII IDEO) | |
|
+102sonne Lolita đubretarac Dmitar MORNAR Friz Dragan S ILoveRoses Bookmaker stock Dragan11 RobinHood Yudejavu Guinness l.morlang Bopel Limited011 pakodazna Atomski mrav Dexiv nepet pepsiman Dibesto V029 Pekoilic Teletrader vajabaja Admin Zoranecc JelenaS Astana rovadc HUACHUMA Greta MYSTIC021 Bidza Drag65 Dusan Mezi Zeljko Boby Drasko Magi2 Miladin Steve McQueen Aca123 Ilija gogloee JMBR Maca C R A Z Y Sneki real_finanza Dixi Vladimirmitr Mr. Price Ars Vivendi GAGILILI Aleks SabanNonda Aritmeticar Sasa965 Fenix Racunarko Vladulns Igita Josip BoS DelBoy bellel Momir Dejansss Fast Strbac EVE BBrroo Banaćanin BojanNS Dosije Folio Vlada BG KRUSKA Pera Božić Big Mile Dax Drag_Mlad Enron Novosadjanin007 Djepeto83 Fmember Taliano Milos86 Sofke Ivan2211 geogsi Mitar Sutra Slovenac1 Tic Boranija Spejs Bond 106 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
real_finanza VIP
Broj poruka : 157 Points : 358 Datum upisa : 12.07.2011
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (VII IDEO) 7/21/2011, 09:14 | |
| - Aca123 ::
- Da li bi 1,5 milijardi u 2Q bilo loše, lošije ili jako loše i koja bi cena bila opravdana za takav rezultat?
1.5mlrd kao kumulativno ili samo 2Q? | |
|
| |
Slovenac1 VIP
Broj poruka : 2522 Localisation : Ljubljana Points : 6094 Datum upisa : 04.01.2008
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (VII IDEO) 7/21/2011, 09:29 | |
- Da li bi 1,5 milijardi u 2Q bilo loše, lošije ili jako loše i koja bi cena bila opravdana za takav rezultat?
Ako je to polugodišnji rezultat onda mislim da to nije niti loše niti dobro (ipak je drugi kvartal bolji od prvog ali ispod plana) i da se ne bi cena na berzi promenila. Inače jak dinar koji je pravio probleme sa bilansom AIKa u prvom polugodištu kako izgleda u drugom če jim iči na ruku (za razliku od NISa in Soje koji imaju kontra efekat)
Poslednji izmenio Slovenac1 dana 7/21/2011, 09:31, izmenjeno ukupno 1 puta | |
|
| |
Aca123 Our family
Broj poruka : 264 Points : 1113 Datum upisa : 13.05.2010
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (VII IDEO) 7/21/2011, 09:30 | |
| Preciznije:prvih 6 meseci? | |
|
| |
real_finanza VIP
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (VII IDEO) 7/21/2011, 09:56 | |
- Preciznije:prvih 6 meseci?
slažem se sa gospodinom Slovencem1... na 1.5mlrd kumulativno, nit' smrdi nit' miriše... ali će sa ovakvim dinarom verovatno razvaliti 3Q... dakle, stojim iza svog prvog posta... | |
|
| |
Boranija Old member
Broj poruka : 2213 Points : 6106 Datum upisa : 25.07.2010
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (VII IDEO) 7/21/2011, 10:09 | |
| Od nagadjanaja nema vajde. | |
|
| |
real_finanza VIP
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (VII IDEO) 7/21/2011, 10:11 | |
| - Boranija ::
- Od nagadjanaja nema vajde.
a ništa onda...ti prodaj sa ate-om na 2200 | |
|
| |
Boranija Old member
Broj poruka : 2213 Points : 6106 Datum upisa : 25.07.2010
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (VII IDEO) 7/21/2011, 10:16 | |
| Baš ti hvala na savetu Kome se žuri nek prodaje... | |
|
| |
Dosije Zuti karton
Broj poruka : 184 Points : 500 Datum upisa : 22.01.2011
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (VII IDEO) 7/21/2011, 10:29 | |
| - real_finanza ::
- Boranija ::
a ništa onda...ti prodaj sa ate-om na 2200 Da se razumemo: i ja mislim da je AIKB bar 4000 stock, ali su u opticaju, jos ranije, bili whisper numbers za prodaju grckog udela, i bilo je glasina da ima zainteresovanih kupaca po ceni oko 2200. Odatle poreko broja 2200. Grci nemaju uopste vise bilo kakvog kredibiliteta: cak je i Zan-Klod Junker, predsedavajuci evrozone, izjavio da su oni, u sustini, izgubili nacionalni suverenitet. Sta bilo koga briga za write-off koji ce ATE morati da uradi? Njihov kredibilitet je dodatno potkopan cinjenicom da nisu prosli (inace prilicno labav) evropski stress test. Oni prosto moraju da prodaju svoje udele u regionalnim bankama. Ovo je dobra spekulativna akcija, ali vise nije (definitivno) flagship Belexa. | |
|
| |
Steve McQueen Member
Broj poruka : 539 Points : 2079 Datum upisa : 30.11.2009
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (VII IDEO) 7/21/2011, 10:48 | |
| - Dosije ::
A kako mislis da moze van berze? Bez obzira sto je paket, mora da sevne na tabli. Naravno da ne mora! | |
|
| |
Dosije Zuti karton
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (VII IDEO) 7/21/2011, 10:57 | |
| - Steve McQueen ::
- Dosije ::
A kako mislis da moze van berze? Bez obzira sto je paket, mora da sevne na tabli. Naravno da ne mora!
Mora. Blok preko berze, kao sto je prodata Apatinska pivara. Novi zakon o HoV je to uredio tako da moze OTC, ali po ovom sadasnjem zakonu ne moze. | |
|
| |
Slovenac1 VIP
Broj poruka : 2522 Localisation : Ljubljana Points : 6094 Datum upisa : 04.01.2008
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (VII IDEO) 7/21/2011, 11:07 | |
- Steve McQueen ::
- Dosije ::
A kako mislis da moze van berze? Bez obzira sto je paket, mora da sevne na tabli. Naravno da ne mora!
Mora. Blok preko berze, kao sto je prodata Apatinska pivara. Novi zakon o HoV je to uredio tako da moze OTC, ali po ovom sadasnjem zakonu ne moze. Mora da sevne kao blok transakcija ali ne mora da bude u fluktuaciji redne berzanske cene jer je sve u rukama uprave berze koja odlučuje kako če se napraviti transakcija. Taj blok 20% akcija se može danas napraviti ili po 1000 RSD ili po 6000 RSD a da to nema nikakvog neposrednog uticaja na trgovanje na berzi. Tako če se i dogoditi kad ATe proda svoj udio, samo če sevnuti blok transakcija i u Crhov če se pojaviti novi vlasnik. | |
|
| |
Steve McQueen Member
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (VII IDEO) 7/21/2011, 11:09 | |
| OK. Ne bih dalje ulazio u ovu raspravu ali ostajem pri tvrdnji da ne mora da "sevne na tabli" kako si naveo. Čak ne ulazi ni u prosek cene za taj dan. Mogu ti navesti nekoliko skorašnjih primera, pogotovo sa MPC tržišta, gde su blokovi trgovani po ceni koja veze nema sa cenom za taj dan.
Slovenac je u medjuvremenu ubacio post koji praktično govori ovo isto što i ja. Naravno da se sa njim slažem jer sam bio sudionik barem jedne takve transakcije. | |
|
| |
Slovenac1 VIP
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (VII IDEO) 7/21/2011, 11:13 | |
- OK. Ne bih dalje ulazio u ovu raspravu ali ostajem pri tvrdnji da ne mora da "sevne na tabli" kako si naveo. Čak ne ulazi ni u prosek cene za taj dan. Mogu ti navesti nekoliko skorašnjih primera, pogotovo sa MPC tržišta, gde su blokovi trgovani po ceni koja veze nema sa cenom za taj dan.
Slovenac je u medjuvremenu ubacio post koji praktično govori ovo isto što i ja. Naravno da se sa njim slažem jer sam bio sudionik barem jedne takve transakcije. Da, blok transakcija ne ulazi ni u prosek cene i sasvim je posebna kategorija trgovanja na berzi | |
|
| |
Dosije Zuti karton
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (VII IDEO) 7/21/2011, 11:19 | |
- OK. Ne bih dalje ulazio u ovu raspravu ali ostajem pri tvrdnji da ne mora da "sevne na tabli" kako si naveo. Čak ne ulazi ni u prosek cene za taj dan. Mogu ti navesti nekoliko skorašnjih primera, pogotovo sa MPC tržišta, gde su blokovi trgovani po ceni koja veze nema sa cenom za taj dan.
Slovenac je u medjuvremenu ubacio post koji praktično govori ovo isto što i ja. Naravno da se sa njim slažem jer sam bio sudionik barem jedne takve transakcije. Mora preko berze po sadasnjem zakonu, ali je blok poseban vid transakcije koji ne ulazi u prosecnu ponder cenu za taj dan. A kad ce ATE prodati svoj udeo, da li ce to biti po sadasnjem zakonu ili po stupanju na snagu novog zakona o HoV, ja to ne znam. | |
|
| |
Dosije Zuti karton
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (VII IDEO) 7/21/2011, 11:22 | |
| Jos jedna stvar: ako bi ATE npr. prodao svoj udeo po 2200 (spekulisem), mislite da to ne bi uticalo na kretanje cene na kontinuiranom? Ne bih rekao da bi investitori samo okrenuli ledja i nastavili kao da se nista nije dogodilo.
Naravno, i ja se nadam da ce ATE uspeti da nadje kupca po visoj ceni. | |
|
| |
Dosije Zuti karton
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (VII IDEO) 7/21/2011, 11:25 | |
| - Slovenac1 ::
Da, blok transakcija ne ulazi ni u prosek cene i sasvim je posebna kategorija trgovanja na berzi Uz malu ogradu (iz pravila poslovanja berze): Najviše odstupanje cene hartije od vrednosti iz blok transakcije u odnosu na prosečnu ponderisanu cenu zaključenu na prethodna tri berzanska sastanka (izuzimajući berzanski sastanak na dan kada se zaključuje blok transakcija), je do 10%, osim u slučaju kada je količina hartija od vrednosti u blok transakciji najmanje 20% od ukupnog broja izdatih hartija od vrednosti iste vrste i klase predmetnog izdavaoca, kada je dozvoljena razlika cena do 20%. | |
|
| |
Slovenac1 VIP
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (VII IDEO) 7/21/2011, 11:28 | |
- Slovenac1 ::
Da, blok transakcija ne ulazi ni u prosek cene i sasvim je posebna kategorija trgovanja na berzi Uz malu ogradu (iz pravila poslovanja berze):
Najviše odstupanje cene hartije od vrednosti iz blok transakcije u odnosu na prosečnu ponderisanu cenu zaključenu na prethodna tri berzanska sastanka (izuzimajući berzanski sastanak na dan kada se zaključuje blok transakcija), je do 10%, osim u slučaju kada je količina hartija od vrednosti u blok transakciji najmanje 20% od ukupnog broja izdatih hartija od vrednosti iste vrste i klase predmetnog izdavaoca, kada je dozvoljena razlika cena do 20%. Uz dodatak da može uprava berze promeniti pravila po svom mišlenju. | |
|
| |
Steve McQueen Member
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (VII IDEO) 7/21/2011, 11:29 | |
| Malo po malo, reč po reč, i sve ćemo se složili na kraju. | |
|
| |
Slovenac1 VIP
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (VII IDEO) 7/21/2011, 11:29 | |
- Jos jedna stvar: ako bi ATE npr. prodao svoj udeo po 2200 (spekulisem), mislite da to ne bi uticalo na kretanje cene na kontinuiranom? Ne bih rekao da bi investitori samo okrenuli ledja i nastavili kao da se nista nije dogodilo.
Naravno, i ja se nadam da ce ATE uspeti da nadje kupca po visoj ceni. Možda bi bilo to čak pozitivno za cenu akcije ako se nadje renomirana strana finansijska institucija koja bi kupila paket akcija od ATE. | |
|
| |
BBrroo VIP
Broj poruka : 585 Points : 1870 Datum upisa : 09.03.2010
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (VII IDEO) 7/21/2011, 17:21 | |
| - Ilija ::
- BBrroo ::
Inace AIk banka je imala veliku volatilnost,
u kom periodu? @Ilija Nisu mi podaci ovde, (na odmoru sam) ali princip je bio ovaj, na nedeljnim podacima, od dna mislim mart 2009 , do marta 2011 bio je u par najvolatilnijih sa Belexa (varijansa ili standradna devijacija prinosa). @Slovenac1 Mislio sam generalno da kada nastupe finansisjke krize i jaki padovi svih berzi da pad najvise pogadja banakrski sektor, a kod AIKB da je u toj situaciji dodatno opterecna cinjenicom, da zbog ovoga sto diskutujete, da ce ATE morati da je proda. To mislim da je nesto sto ne uliva poverenje. Slazem se sa tobom u onom delu gde kazes da pozitivan signal moze da bude ako je kupac "kredibilan". Videcemo razvoj situacije. Moje skromno neekonomsko misljenje jeste da ce najveci uticaj i na nasu berzu imati razvoj i nacin resenja situacije u Americi. Naravno i ako se pozitivno resi , ne znaci da nece imati negativne posledice. Probao sam na onoj siroj ekonomskoj temi da ovo pitanje pokrenem, posto nism znalac za makro stvari, ali sve dok zlato raste, koliko sam razumeo, generalno klima ne cveta za beze. Ovi pojedinacni rastovi na Belexu su posebni slucajevi sa svakim pojedinacnim razlogom, kao sto smo diskutovali na primer kod NIISa. | |
|
| |
Bond Moderator
Broj poruka : 13963 Localisation : Novi Sad Points : 52453 Datum upisa : 03.06.2009
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (VII IDEO) 7/21/2011, 17:29 | |
| Promene: 20.07. - 21.07.2011. (T-3) ili 15.07. - 18.07.2011. [You must be registered and logged in to see this image.] | |
|
| |
Ilija Member
Broj poruka : 480 Points : 1261 Datum upisa : 30.09.2009
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (VII IDEO) 7/21/2011, 18:15 | |
| @BBrroo, mislio sam da je od marta 2009 (kada je bila na minimumu) uglavnom stabilna i ide uzlazno sa manjim oscilacijama do februara 2011. | |
|
| |
Momir Old member
Broj poruka : 2084 Points : 5785 Datum upisa : 06.12.2008
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (VII IDEO) 7/21/2011, 18:25 | |
Ovo je dobra spekulativna akcija, ali vise nije (definitivno) flagship Belexa. Ne samo to, AIKB je postala dosadna akcija kao i sve druge akcije banaka. Osim toga: potraživanja banaka prema Nibens grupi iznose oko 70% kapitala te grupe!! | |
|
| |
EVE Just looking
Broj poruka : 32 Points : 77 Datum upisa : 02.04.2011
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (VII IDEO) 7/21/2011, 22:43 | |
| Proslog meseca sam pomislila kao vredi uzeti jos AIKB na osnovu TA i cinjenice da se radi i vodecoj kompaniji sa listinga. Desavanja oko Nibens grupe su me zaustavila i sagledavanjem celokupne situacije oko AIKB poslovanja tvrdim da je era te banke gotova i da buduci rast ( ako ga uopste i bude ) ne treba ocekivati u skorije vreme. | |
|
| |
Sneki Beli Mag
Broj poruka : 5404 Localisation : Centar grada Points : 6907 Datum upisa : 21.05.2007
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (VII IDEO) 7/22/2011, 01:30 | |
| - real_finanza ::
- Boranija ::
a ništa onda...ti prodaj sa ate-om na 2200 Finanza@ Izgleda da si se izgleda baš zaljubiška u AIKB Prodaj, bice to razuman rastanak, a stara ljubav ce ti se kad tad vratiti... Male boginje su najopasnije ako si ih preležao pa ih ponovo dobiješ! (Forsajtovi, tom III). _________________ Kupite akcije, uzmite pilule za spavanje, spavajte i kada se probudite bićete bogati...
| |
|
| |
real_finanza VIP
| |
| |
Miladin Zuti karton
Broj poruka : 137 Godina : 55 Points : 530 Datum upisa : 09.12.2010
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (VII IDEO) 7/22/2011, 10:52 | |
| Objašnjavao sam i ranije da AIK nosi mnogo rizika, da su bilansi prepumpani i da ne znaju gde udaraju. Pokazalo se još ranije u bilansima, a sada i na marketu da su UNBN, MTBN, KMBN, CYBN očuvale vrednost, da nisu cash cow, već firme sa strategijom rasta. A to će biti još evidentnije kad/ako se stabilizuju stvari u evrozoni. | |
|
| |
Sutra PESIMISTA
Broj poruka : 1147 Points : 4402 Datum upisa : 11.12.2010
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (VII IDEO) 7/22/2011, 10:56 | |
| MTBN firma sa strategijom rasta | |
|
| |
real_finanza VIP
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (VII IDEO) 7/22/2011, 10:57 | |
| - Miladin ::
- Objašnjavao sam i ranije da AIK nosi mnogo rizika, da su bilansi prepumpani i da ne znaju gde udaraju. Pokazalo se još ranije u bilansima, a sada i na marketu da su UNBN, MTBN, KMBN, CYBN očuvale vrednost, da nisu cash cow, već firme sa strategijom rasta. A to će biti još evidentnije kad/ako se stabilizuju stvari u evrozoni.
mtbn naročito, pre preuzimanja od strane izvršnog veće vojvodine imali su 580, a sad imaju 688 zaposlenih :) :) :) | |
|
| |
Magi2 Our family
Broj poruka : 323 Points : 710 Datum upisa : 21.01.2010
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (VII IDEO) 7/22/2011, 11:14 | |
- Objašnjavao sam i ranije da AIK nosi mnogo rizika, da su bilansi prepumpani i da ne znaju gde udaraju. Pokazalo se još ranije u bilansima, a sada i na marketu da su UNBN, MTBN, KMBN, CYBN očuvale vrednost, da nisu cash cow, već firme sa strategijom rasta. A to će biti još evidentnije kad/ako se stabilizuju stvari u evrozoni.
MTBN očuvala vrednost!? Firma sa strategijom rasta ... !? Ovaj fenomen je odlično objašnjen u Gorskom vijencu: "... Spuštavah se ja na vaše uže, umalo se uže ne pretrže! U glavu mi pamet ućeraste, o' tada smo viši prijatelji ... " MTBN je sa preko 60 hiljada RSD po akciji (i to kada je bila na A listingu Beogradske berze) pala na nešto iznad 2 hiljade dinara po akciji, i to se zove očuvanje vrednosti i strategija rasta!? | |
|
| |
Steve McQueen Member
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (VII IDEO) 7/22/2011, 11:16 | |
Koliko proizvoljnosti i netačnosti u samo jednoj rečenici. Uporedni pregled pada vrednosti banaka od početka godine: AIKB -11,01% UNBN -11,67% MTBN -20,78% KMBN -11,33% Jedino CYBN od gore navedenih ima rast od 34,58% MTBN je olupina kojoj nažalost nema spasa. Ostale banke su podjednako izgubile na vrednosti a jedino CYBN je imala rast i to najviše zbog glasina o preuzimanju. Toliko o očuvanju vrednosti. | |
|
| |
Big Mile VIP
Broj poruka : 1658 Points : 6510 Datum upisa : 19.02.2011
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (VII IDEO) 7/22/2011, 11:19 | |
| Miladine, što se tice KMBN mislim da si u pravu, a za ostale 3 navedene nedelim tvoje mišljenje. | |
|
| |
Miladin Zuti karton
Broj poruka : 137 Godina : 55 Points : 530 Datum upisa : 09.12.2010
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (VII IDEO) 7/22/2011, 11:39 | |
- Miladin ::
Koliko proizvoljnosti i netačnosti u samo jednoj rečenici. Uporedni pregled pada vrednosti banaka od početka godine:
AIKB -11,01% UNBN -11,67% MTBN -20,78% KMBN -11,33%
Jedino CYBN od gore navedenih ima rast od 34,58%
MTBN je olupina kojoj nažalost nema spasa. Ostale banke su podjednako izgubile na vrednosti a jedino CYBN je imala rast i to najviše zbog glasina o preuzimanju. Toliko o očuvanju vrednosti. Dream on sa AIKB! | |
|
| |
Steve McQueen Member
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (VII IDEO) 7/22/2011, 12:13 | |
- Dream on sa AIKB!
Nisam razumeo opasku? Tabela pada vrednosti banaka od početka godine je apsolutno tačna (sem u slučaju MTBN kojoj posle današnjeg pada od skoro 10%, ako se nešto značajnije ne dogodi do kraja trgovačkog dana, gubitak vrednosti od početka godine iznosi 30%)! | |
|
| |
Slovenac1 VIP
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (VII IDEO) 7/22/2011, 12:32 | |
- Miladin ::
- Dream on sa AIKB!
Nisam razumeo opasku? Tabela pada vrednosti banaka od početka godine je apsolutno tačna (sem u slučaju MTBN kojoj posle današnjeg pada od skoro 10%, ako se nešto značajnije ne dogodi do kraja trgovačkog dana, gubitak vrednosti od početka godine iznosi 30%)! Pa on misli da če sve ostale akcije banaka u Srbiji cvetati, samo če AIKb da tone. | |
|
| |
| AIK banka a.d. Niš - AIKB (VII IDEO) | |
|