| AIK banka a.d. Niš - AIKB (VII IDEO) | |
|
+102sonne Lolita đubretarac Dmitar MORNAR Friz Dragan S ILoveRoses Bookmaker stock Dragan11 RobinHood Yudejavu Guinness l.morlang Bopel Limited011 pakodazna Atomski mrav Dexiv nepet pepsiman Dibesto V029 Pekoilic Teletrader vajabaja Admin Zoranecc JelenaS Astana rovadc HUACHUMA Greta MYSTIC021 Bidza Drag65 Dusan Mezi Zeljko Boby Drasko Magi2 Miladin Steve McQueen Aca123 Ilija gogloee JMBR Maca C R A Z Y Sneki real_finanza Dixi Vladimirmitr Mr. Price Ars Vivendi GAGILILI Aleks SabanNonda Aritmeticar Sasa965 Fenix Racunarko Vladulns Igita Josip BoS DelBoy bellel Momir Dejansss Fast Strbac EVE BBrroo Banaćanin BojanNS Dosije Folio Vlada BG KRUSKA Pera Božić Big Mile Dax Drag_Mlad Enron Novosadjanin007 Djepeto83 Fmember Taliano Milos86 Sofke Ivan2211 geogsi Mitar Sutra Slovenac1 Tic Boranija Spejs Bond 106 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
Taliano Forum queen
Broj poruka : 1475 Points : 6231 Datum upisa : 23.02.2011
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (VII IDEO) 7/17/2011, 17:15 | |
| - KRUSKA ::
- ATEBank nije prosla stres test, danas je pala citavih 15% i nalazi se na godisnjem minimumu.
Hoce li vise prodavati svojih 20% u AIK-u koja je druga Grčka banka? | |
|
| |
Dejansss Moderator
Broj poruka : 635 Points : 846 Datum upisa : 21.05.2007
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (VII IDEO) 7/17/2011, 20:03 | |
| - taliano ::
koja je druga Grčka banka? EFG banka. _________________ Nije tesko biti fin...
| |
|
| |
JMBR VIP
Broj poruka : 140 Points : 489 Datum upisa : 24.11.2007
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (VII IDEO) 7/17/2011, 20:20 | |
| http://www.sinteza.net/vesti/ate_banka_ponovo_nije_prosla_stres-test_novi_pritisak_za_prodaju.html | |
|
| |
gogloee VIP
Broj poruka : 1024 Points : 2865 Datum upisa : 10.01.2008
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (VII IDEO) 7/18/2011, 11:07 | |
| Jos jedna banka nije prosla test i odmah...
Austrijska banka Oesterreichische Volksbanken (OeVAG) objavila je da je u četvrtak potpisala načelni sporazum s ruskom Sberbankom o prodaji poslovanja u istočnoj Europi. Sberbank će postati vlasnik Volksbanken Internationala ... http://www.novilist.hr/hr/Vijesti/Gospodarstvo/Volksbank-Hrvatska-Za-sada-ne-ocekujemo-promjenu-strategije
| |
|
| |
real_finanza VIP
Broj poruka : 157 Points : 358 Datum upisa : 12.07.2011
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (VII IDEO) 7/18/2011, 15:55 | |
| sada će ponovo dobiti preporuku od ECB da prodaju srpske, bugarske i rumunske operacije... da li će i ovog puta izbeći write-off? ATE-u je 20% u AIKB izgleda najprofitabilniji sektor koga se jako teško odreći :) ...pogotovo na ovim cenama...
videćemo, neću da prejudiciram... | |
|
| |
Sutra PESIMISTA
Broj poruka : 1147 Points : 4402 Datum upisa : 11.12.2010
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (VII IDEO) 7/18/2011, 16:40 | |
| Po meni bi najbolje bilo kada bi NBS dozvolila AIKu da kupi sama tih 20% akcija po 3.000. To se naravno nece desiti, a i AIK je u frci ocigledno trenutno.
Ne bi se bunio ni da neko preuzme ceo AIK uskoro. Realno bi po PB 1 - 1.2 svi prodali a i ja s njima. Verovatno niko ne sme da ulozi u jugoistocnu evropu u ovom trenutku. Mozda bi Volks banka u Srbiji kada je preuzmu Rusi mogla da se siri malo, kod nas su prilicno beznacajni.
Who dares wins :) | |
|
| |
Boranija Old member
Broj poruka : 2213 Points : 6106 Datum upisa : 25.07.2010
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (VII IDEO) 7/18/2011, 16:50 | |
| - Citat :
- ATE banka je ušla na domaće tržište u vlasništvo AIK banke krajem 2006. godine na nivoima od oko 5.200 dinara po akciji, kupivši 20,3 odsto običnih akcija ove banke. Takođe, u istom periodu, grčka banka je kupila i 24,9 odsto prioritetnih akcija ove bankarske ustanove. Na trenutnim cenama, ATE-ov udeo u običnim i prioritetnim akcijama AIK banke vredi oko 56 miliona evra. Obične akcije AIK banke proteklu sedmicu su završile na 3.048 dinara, uz rast na nedeljnom nivou od 1,6 odsto. AIK je najviši nivo u tekućoj godini dostigao sredinom februara na koti od 4.310 dinara, da bi lošiji rezultat za I kvartal te problemi sa Nibens grupacijom uslovili nagli pad cene ove hartije.
| |
|
| |
Ilija Member
Broj poruka : 480 Points : 1261 Datum upisa : 30.09.2009
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (VII IDEO) 7/18/2011, 17:29 | |
| ovde su svi sludjeni, ne znam ko sta citira, ko sta ocekuje, a ko sta pretpostavlja. nekada je aik bio aik i sajt je po njemu dobio ime. sad je nesrecna grupa nibens problem, pa ate banka, pa rezultati, pa prepakivanje na nis / pa ne znam sta jos. sve su to trikovi, GREBAROSI su glavni problem - ocekuju jeftine akcije, pa ko je lud neka im prodaje. sve ispod 8.000 je bagatela! | |
|
| |
Bond Moderator
Broj poruka : 13963 Localisation : Novi Sad Points : 52453 Datum upisa : 03.06.2009
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (VII IDEO) 7/18/2011, 18:15 | |
| Promene: 15.07. - 18.07.2011. (T-3) ili 12.07. - 13.07.2011. [You must be registered and logged in to see this image.] | |
|
| |
real_finanza VIP
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (VII IDEO) 7/18/2011, 22:27 | |
| - Ilija ::
- ovde su svi sludjeni, ne znam ko sta citira, ko sta ocekuje, a ko sta pretpostavlja. nekada je aik bio aik i sajt je po njemu dobio ime. sad je nesrecna grupa nibens problem, pa ate banka, pa rezultati, pa prepakivanje na nis / pa ne znam sta jos. sve su to trikovi, GREBAROSI su glavni problem - ocekuju jeftine akcije, pa ko je lud neka im prodaje. sve ispod 8.000 je bagatela!
isto kao i na www.xxxxxmx.rs/diskusije... covek lupi, pljune po ostalim 'neznalicama', etiketira ih raznim imenima i onda opet lupi glupost, i to brojem, bez ikakvog argumenta, logike ili racionalnosti i - ostane ziv... koje sranje - ubije ti zelju da diskutujes normalno... btw, nisam video 'banovanje' ovde... jel to postoji? banujte ovog korisnika! | |
|
| |
real_finanza VIP
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (VII IDEO) 7/18/2011, 22:29 | |
| - real_finanza ::
- Ilija ::
- ovde su svi sludjeni, ne znam ko sta citira, ko sta ocekuje, a ko sta pretpostavlja. nekada je aik bio aik i sajt je po njemu dobio ime. sad je nesrecna grupa nibens problem, pa ate banka, pa rezultati, pa prepakivanje na nis / pa ne znam sta jos. sve su to trikovi, GREBAROSI su glavni problem - ocekuju jeftine akcije, pa ko je lud neka im prodaje. sve ispod 8.000 je bagatela!
isto kao i na www.xxxxxmx.rs/diskusije... covek lupi, pljune po ostalim 'neznalicama', etiketira ih raznim imenima i onda opet lupi glupost, i to brojem, bez ikakvog argumenta, logike ili racionalnosti i - ostane ziv... koje sranje - ubije ti zelju da diskutujes normalno...
btw, nisam video 'banovanje' ovde... jel to postoji? banujte ovog korisnika! vidi, sad ovaj blokirao i linkove na f*i*a*s*k*o*n*o*m*y.ba ... sta je ovo? neka porodicna manufaktura? nikad se mi iz govana iskobeljati necemo... Edit: Jel tamo možeš da ostaviš link na ovaj forum? Za banovanje ne brini... Link editovan. Admin | |
|
| |
BBrroo VIP
Broj poruka : 585 Points : 1870 Datum upisa : 09.03.2010
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (VII IDEO) 7/18/2011, 23:00 | |
| - real_finanza ::
- ..
vidi, sad ovaj blokirao i linkove na f*i*j*a*s*c*o*n*o*m*y.ba ... sta je ovo? neka porodicna manufaktura? nikad se mi iz govana iskobeljati necemo... Ma mani to prijaprijatelju, verovatno imaju razlog za "žešći" odnos prema EF, zato su i napravili ovaj forum. To je izgleda pod obavezno, tako da te ne iznenađuje. Nego vidi u Americi indeksi crveni, pa nam kazi nesto sta mislis u kom ce ovo smeru, ako iko to živ zna. Teletrader i Dosije već rekose par stvari sto ima smisla, a ja na onoj temi oko nove krize sve gledam oce li nam koji pravi strteg reci jos ponesto. | |
|
| |
Sneki Beli Mag
Broj poruka : 5404 Localisation : Centar grada Points : 6907 Datum upisa : 21.05.2007
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (VII IDEO) 7/19/2011, 02:29 | |
| Trend: Akcije Deutschen Bank su pale za 3,5 Prozent, Commerzbanke čak za 4,6 Prozent Holandske ING Groep za više od 7% Banka Intesa i UniCredit su pale za više od 6% !! Index STXE je pao za više od 3%, najniža cena u poslednjih 2 godine. Ne znam šta se dešava sa Erste Bank????
Banke nisu u trendu!! _________________ Kupite akcije, uzmite pilule za spavanje, spavajte i kada se probudite bićete bogati...
| |
|
| |
Bond Moderator
Broj poruka : 13963 Localisation : Novi Sad Points : 52453 Datum upisa : 03.06.2009
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (VII IDEO) 7/19/2011, 17:00 | |
| Promene: 18.07. - 19.07.2011. (T-3) ili 13.07. - 14.07.2011. [You must be registered and logged in to see this image.] | |
|
| |
Big Mile VIP
Broj poruka : 1658 Points : 6510 Datum upisa : 19.02.2011
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (VII IDEO) 7/19/2011, 18:29 | |
| Poštovani kolege forumaši, cemu ova nepotrebna polemika? Svako može da piše šta hoce stim da se drži pravila foruma. Treba poci od cinjenice da nismo svi istog nivoa i smera obrazovanja, da neshvatamo svi isto nacin trgovanja na berzi i na kraju da nemamo svi ni isto iskustvo na berzi. Ima tu mnogo korisnih informacija , dezinformacija i na kraju i gluposti i elementarnog neznanja i nashvatanja berze. Ali ko hoce i zna ponešto može iz tog svega dosta toga da sazna. Ja licno izuzetno cenim postove pojedinih clanova i to na svim hartijama jer iz njih mnogo toga saznam i naucim. Dakle samo opušteno! Edit: Pobrisano nekoliko postova... | |
|
| |
BBrroo VIP
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (VII IDEO) 7/19/2011, 20:49 | |
| - Big Mile ::
- ...
Edit: Pobrisano nekoliko postova... Prvo sta je pobrisano, a onda zasto. I ne vidim razloga da se brisu. Neka se vidi kako su Ilija i Limited prokomentarisali Finanzinine postove, i da sam im ja ukazao da je njegov stil beskomrpomisan i lucidan, i da je takav jos od Forex Serbia foruma od kada ga virtuelno znam. Inace oduvek je najvise bio u polemici sa usko interesno orijentisanim brokerima. Naravno ne mislim da su takvi Ilija i Limited, ali ocigledno da su nesto pogresno perceptirali. I ne mislim da je neslaganje oko nekih stvari razlog za brisanje. Nisam video obrisane postove, ali pretpostavljam da su bili vezani za @real_finanza. Ovde je tema AIKB, a ne real_finanza. Moze da se tolerise par poruka, ali ne moze se to zloupotrebljavati. Postoje teme predvidjene za to, a mozete i kafanu da mu otvorite u Bar street-u. DEJANSSS | |
|
| |
real_finanza VIP
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (VII IDEO) 7/20/2011, 08:42 | |
| - Sneki ::
- Trend:
Akcije Deutschen Bank su pale za 3,5 Prozent, Commerzbanke čak za 4,6 Prozent Holandske ING Groep za više od 7% Banka Intesa i UniCredit su pale za više od 6% !! Index STXE je pao za više od 3%, najniža cena u poslednjih 2 godine. Ne znam šta se dešava sa Erste Bank????
Banke nisu u trendu!! najvažnije je ipak da: Goldman Sachs Reports Disappointing Profit of $1.05 Billion Goldman Sachs on Tuesday reported profit of $1.05 billion, more than double what it made last year but significantly lower than analysts' expectations. Wells Fargo Exceeds Expectations With $3.9 Billion Profit At Bank of America, an $8.8 Billion Loss svejedno, ne slažem se s tvojim zaključkom... | |
|
| |
BBrroo VIP
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (VII IDEO) 7/20/2011, 15:46 | |
| Ne znam koliko najava/pojava nove krize u finasisjkom sektoru moze da utice na trziste kapitala, ali verujem da su na nju prvesnstveno osetljive banke. A AIK je dodatno opterecen Grckim ucescem u vlasnistvu koji nije prosao sters test.
Inace AIk banka je imala veliku volatilnost, sto dodatno ukazuje na rizik.
| |
|
| |
Bond Moderator
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (VII IDEO) 7/20/2011, 17:18 | |
| Promene: 19.07. - 20.07.2011. (T-3) ili 14.07. - 15.07.2011. [You must be registered and logged in to see this image.] | |
|
| |
Ilija Member
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (VII IDEO) 7/20/2011, 17:31 | |
| - BBrroo ::
Inace AIk banka je imala veliku volatilnost,
u kom periodu? | |
|
| |
Slovenac1 VIP
Broj poruka : 2522 Localisation : Ljubljana Points : 6094 Datum upisa : 04.01.2008
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (VII IDEO) 7/20/2011, 18:50 | |
| - BBrroo ::
Ne znam koliko najava/pojava nove krize u finasisjkom sektoru moze da utice na trziste kapitala, ali verujem da su na nju prvesnstveno osetljive banke. A AIK je dodatno opterecen Grckim ucescem u vlasnistvu koji nije prosao sters test.
Inace AIk banka je imala veliku volatilnost, sto dodatno ukazuje na rizik. E tu se ne slažem. Kao prvo šta ima veze sa poslovanjem banke njen 20% vlasnik koji nije neki tajkun (koji bi mogao da izvlači pare iz banke) nego grčka banka? Kao drugo šta je AIK banka rizičnija od bilo koje druge mnogo manje likvidne akcije na belexu (zbog volatilnosti) a to su više ili manje sve osim NISa? | |
|
| |
Dosije Zuti karton
Broj poruka : 184 Points : 500 Datum upisa : 22.01.2011
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (VII IDEO) 7/20/2011, 19:50 | |
| Istina, ATE banka nije prosla evropski stres test, i to moze da optereti akcije AIK banke na berzi. Vec je najavljeno da ce ATE banka prodati svoje ucesce u AIK banci, samo niko ne zna po kojoj ceni (ce biti prinudjena). Kome gori pod nogama ne pita mnogo za cenu, a kupaca tako velikog paketa AIK-a ima, na ceni od 2200 dinara. | |
|
| |
Ilija Member
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (VII IDEO) 7/20/2011, 20:06 | |
| - Dosije ::
- na ceni od 2200 dinara.
da li se to kandiduješ? | |
|
| |
Dosije Zuti karton
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (VII IDEO) 7/20/2011, 20:13 | |
| - Ilija ::
- Dosije ::
- na ceni od 2200 dinara.
da li se to kandiduješ? Hahaha, naravno da ne, samo ima kupaca u blizoj epsilon okolini te tacke... | |
|
| |
Slovenac1 VIP
Broj poruka : 2522 Localisation : Ljubljana Points : 6094 Datum upisa : 04.01.2008
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (VII IDEO) 7/20/2011, 20:19 | |
- Istina, ATE banka nije prosla evropski stres test, i to moze da optereti akcije AIK banke na berzi. Vec je najavljeno da ce ATE banka prodati svoje ucesce u AIK banci, samo niko ne zna po kojoj ceni (ce biti prinudjena). Kome gori pod nogama ne pita mnogo za cenu, a kupaca tako velikog paketa AIK-a ima, na ceni od 2200 dinara.
Ti to imaš insajd informaciju ili nagadjaš? Čisto sumnjam da se ne bi mogao prodati taj paket po mnogo večoj ceni. | |
|
| |
Dosije Zuti karton
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (VII IDEO) 7/20/2011, 20:22 | |
| - Slovenac1 ::
- [
Ti to imaš insajd informaciju ili nagadjaš? Čisto sumnjam da se ne bi mogao prodati taj paket po mnogo večoj ceni. Bilo je ranije glasina da ima kupaca na toj ceni, a Grcima gori pod nogama, i potencijalni kupci ih nece bas previse respektovati, meni se cini da ce to biti po principu "take it or leave it". | |
|
| |
Slovenac1 VIP
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (VII IDEO) 7/20/2011, 20:22 | |
- Istina, ATE banka nije prosla evropski stres test, i to moze da optereti akcije AIK banke na berzi. Vec je najavljeno da ce ATE banka prodati svoje ucesce u AIK banci, samo niko ne zna po kojoj ceni (ce biti prinudjena). Kome gori pod nogama ne pita mnogo za cenu, a kupaca tako velikog paketa AIK-a ima, na ceni od 2200 dinara.
Inače kod te cene paket ATE vredi oko 38 mio EUR, bez veze za nekog stranca. A po drugoj strani ni ATE neče ništa rešiti takvom prodajom. | |
|
| |
Slovenac1 VIP
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (VII IDEO) 7/20/2011, 20:23 | |
- Slovenac1 ::
- [
Ti to imaš insajd informaciju ili nagadjaš? Čisto sumnjam da se ne bi mogao prodati taj paket po mnogo večoj ceni. Bilo je ranije glasina da ima kupaca na toj ceni, a Grcima gori pod nogama, i potencijalni kupci ih nece bas previse respektovati, meni se cini da ce to biti po principu "take it or leave it". I da je to istina to če biti paketna prodaja od stranca na stranca i nema veze sa berzom. | |
|
| |
Dosije Zuti karton
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (VII IDEO) 7/20/2011, 20:27 | |
I da je to istina to če biti paketna prodaja od stranca na stranca i nema veze sa berzom. A kako mislis da moze van berze? Bez obzira sto je paket, mora da sevne na tabli. Priseti se fonda koji je u jesen 2009. prodao paket od 5%, opet je islo preko berze. | |
|
| |
Dosije Zuti karton
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (VII IDEO) 7/20/2011, 20:28 | |
Inače kod te cene paket ATE vredi oko 38 mio EUR, bez veze za nekog stranca. A po drugoj strani ni ATE neče ništa rešiti takvom prodajom. Zasto tako mislis? Pa na berzi i jeste stos da kupis sto jeftinije. Zasto da ne kupujes sa diskontom ako mozes? | |
|
| |
Slovenac1 VIP
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (VII IDEO) 7/20/2011, 20:30 | |
I da je to istina to če biti paketna prodaja od stranca na stranca i nema veze sa berzom. A kako mislis da moze van berze? Bez obzira sto je paket, mora da sevne na tabli. Priseti se fonda koji je u jesen 2009. prodao paket od 5%, opet je islo preko berze. Ne znam kako je kod vas ali kod nas može paket da se napravi po bilo kojoj ceni. Naravno sevne ne berzi kao transakcija ali zbog toga ne treba da se pomera cena akcije. Konkretno može da se napravi paket akcija Krke po ceni 30 EUR iako je cena na berzi 60 EUR. | |
|
| |
Slovenac1 VIP
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (VII IDEO) 7/20/2011, 20:31 | |
Inače kod te cene paket ATE vredi oko 38 mio EUR, bez veze za nekog stranca. A po drugoj strani ni ATE neče ništa rešiti takvom prodajom. Zasto tako mislis? Pa na berzi i jeste stos da kupis sto jeftinije. Zasto da ne kupujes sa diskontom ako mozes? Da naravno za kupca, mislio sam da to nije ništa za nekog jakog da kupi, sitniš | |
|
| |
Taliano Forum queen
Broj poruka : 1475 Points : 6231 Datum upisa : 23.02.2011
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (VII IDEO) 7/20/2011, 20:31 | |
- Dosije ::
Ti to imaš insajd informaciju ili nagadjaš? Čisto sumnjam da se ne bi mogao prodati taj paket po mnogo večoj ceni. Naravno da moze!!Na ovim nivoima,AIKB je baas potcenjena.Ipak,bankarski sektor i nije baš u modi,tako da bih se ovde opredelio za apstinenciju.Čudi tolika nezainteresovanost menadzmenta da malo dignu akciju.Uopšte,netransparentnost je u ovom slučaju i sabila cenu ovoliko. _________________ Istina je-veliki sam fan NIISa. I šta je tu loše? Navijam za njih i to ne krijem!!
| |
|
| |
real_finanza VIP
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (VII IDEO) 7/21/2011, 08:54 | |
| izračunajte koliko bi write-off morala uraditi ATe ako bi prodala ispod 3000...u tom slučaju ne verujem da će se tako desiti..
po mom skromnom mišljenju ovo je 4000 stok, može da me demantuje jedino JAKO loš rezultat u 2Q...doduše, nešto se takvo i očekuje, ali moja unutrašnja gradacija jako loše, lošije i loše mi dozvoljava da budem optimista...
još samo kad bi neki pojedinci rekli poreklo broja 2200... hvala...unapred | |
|
| |
Aca123 Our family
Broj poruka : 264 Points : 1113 Datum upisa : 13.05.2010
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (VII IDEO) 7/21/2011, 09:08 | |
| Da li bi 1,5 milijardi u 2Q bilo loše, lošije ili jako loše i koja bi cena bila opravdana za takav rezultat? | |
|
| |
| AIK banka a.d. Niš - AIKB (VII IDEO) | |
|