|
| JUGOREMEDIJA AD Zrenjanin - JGRM (II DEO) | |
|
+63stock Folio Drasko Boranija KASRA Taliano bellel bebex46 Inspektor Molder Teletrader Qwerty Djepeto83 Sofke bjankaden RobinHood Sony25 Fmember Lunja Aritmeticar Smile Igita Vova82 Steve McQueen sale2011 Guinness pepsiman Kobe Bryant Big Mile ajoV Friz Dusan Pampur Bond Sneki Odžačar Posmatrac023 visibaba Boby obradx Bans Petarnov MORNAR Rogy Dejansss Goce Aki Momir truba AAA Aleks Limited011 Ronin Joksim profesionallac MilaNost BojanNS rhcp MASTER sljaker Maca Veseljko Zex983 Sofronije 67 posters | |
Autor | Poruka |
---|
sale2011 Just looking
Broj poruka : 12 Points : 40 Datum upisa : 18.04.2011
| Naslov: Re: JUGOREMEDIJA AD Zrenjanin - JGRM (II DEO) 6/24/2011, 19:49 | |
| - Fmember ::
onda neka daju trzisni za prodaju i budu srecni ako dobiju vise od 100 dinara za akciju. - Guinness ::
A sto se tice vrednosti ove hartije... Danasnje stanje je samo nastavak jucerasnjeg. Danas cak niko nije hteo da baci 308 din kako bi smanjio vrednost akcije za 12%. Ovo su tipične provokacije sračunate da izazovu paniku malih akcionara na koje ne treba obraćati pažnju. Dakle, danas je u ponudi bilo 4.526, što sa već prodatih 5.583 akcija čini 10.109. Znači, tih 10.109 akcija, koje su potpuno beznačajne sa aspekta preuzimanja firme je otprilike sve što je upšte u ponudi za minimalnu cenu. A da bi neko mogao da smanji cenu na 308 din, potrebno je da u ponudi bude ili bar jedan nalog sa limitom na tu cenu, a čisto sumnjam da je neko dao limit ispod 333 din, ili bar jedan tržišni nalog, tj daj šta daš nalog. E sad, i da neko, recimo pomoću prodaje akcija koje je već kupio sa tržišnim nalogom i dogovorene kupovine istih od strane drugog pravnog/fizičkog lica uspe da spusti cenu ispod početne cene od 333 din, šta dalje? Neće moći da nastavi sa daljom kupovinom akcija jer ih nema u ponudi. Znači, treba izazvati paniku kod akcionara i ubediti ih da prodaju po bilo kojoj ceni. Kolege akcionari, ne dopustite da vas berzanski špekulanti uplaše. Sa cenom od 333 din po akciji, većinski udeo u JGRM bi iznosio nešto preko 6 miliona evra, što je više nego povoljna cena. Sa cenom od 10 E po akciji, većinski udeo bi iznosio ispod 19 miliona evra, što sa dugovanjima od 10 miliona čini 29 miliona koje bi novi vlasnik trebao da zaradi da bi isplatio kompletnu investiciju. To može da uradi za tri godine, a to je itekako isplativo. Sada će verovatno nastupiti jedan period mirovanja, ili bolje rečeno odmeravanja od strane kupaca i akcionara. Ako akcionari sačuvaju hladnu glavu i ne podlegnu panici, tj ne krenu da prodaju akcije po sistemu daj šta daš, tada će neminovno uslediti rast cene. Ja nisam nikad bio zaposlen u Jugoremediji, a akcije su mi roditelji poklonili. Nemam nikakav razlog da ulazim u priču za/protiv Deurića, firma će propasti/neće itd. Jedino što znam je da svoje akcije nisam hteo da prodam u bescenje do sad, pa neću ni od sad. | |
| | | Guinness Just looking
Broj poruka : 33 Localisation : Beograd Points : 125 Datum upisa : 18.10.2010
| Naslov: Re: JUGOREMEDIJA AD Zrenjanin - JGRM (II DEO) 6/24/2011, 21:02 | |
| - sale2011 ::
- Fmember ::
onda neka daju trzisni za prodaju i budu srecni ako dobiju vise od 100 dinara za akciju. - Guinness ::
A sto se tice vrednosti ove hartije... Danasnje stanje je samo nastavak jucerasnjeg. Danas cak niko nije hteo da baci 308 din kako bi smanjio vrednost akcije za 12%. Ovo su tipične provokacije sračunate da izazovu paniku malih akcionara na koje ne treba obraćati pažnju. Dakle, danas je u ponudi bilo 4.526, što sa već prodatih 5.583 akcija čini 10.109. Znači, tih 10.109 akcija, koje su potpuno beznačajne sa aspekta preuzimanja firme je otprilike sve što je upšte u ponudi za minimalnu cenu. A da bi neko mogao da smanji cenu na 308 din, potrebno je da u ponudi bude ili bar jedan nalog sa limitom na tu cenu, a čisto sumnjam da je neko dao limit ispod 333 din, ili bar jedan tržišni nalog, tj daj šta daš nalog. E sad, i da neko, recimo pomoću prodaje akcija koje je već kupio sa tržišnim nalogom i dogovorene kupovine istih od strane drugog pravnog/fizičkog lica uspe da spusti cenu ispod početne cene od 333 din, šta dalje? Neće moći da nastavi sa daljom kupovinom akcija jer ih nema u ponudi. Znači, treba izazvati paniku kod akcionara i ubediti ih da prodaju po bilo kojoj ceni. Kolege akcionari, ne dopustite da vas berzanski špekulanti uplaše. Sa cenom od 333 din po akciji, većinski udeo u JGRM bi iznosio nešto preko 6 miliona evra, što je više nego povoljna cena. Sa cenom od 10 E po akciji, većinski udeo bi iznosio ispod 19 miliona evra, što sa dugovanjima od 10 miliona čini 29 miliona koje bi novi vlasnik trebao da zaradi da bi isplatio kompletnu investiciju. To može da uradi za tri godine, a to je itekako isplativo. Sada će verovatno nastupiti jedan period mirovanja, ili bolje rečeno odmeravanja od strane kupaca i akcionara. Ako akcionari sačuvaju hladnu glavu i ne podlegnu panici, tj ne krenu da prodaju akcije po sistemu daj šta daš, tada će neminovno uslediti rast cene. Ja nisam nikad bio zaposlen u Jugoremediji, a akcije su mi roditelji poklonili. Nemam nikakav razlog da ulazim u priču za/protiv Deurića, firma će propasti/neće itd. Jedino što znam je da svoje akcije nisam hteo da prodam u bescenje do sad, pa neću ni od sad.
Au kakvo lupetanje. Kao prvo, jesi uopste pratio trgovanje danas? Evo ja cu da odgovorim - nisi! Jer da jesi znao bi da je u ponudi bilo preko 300 akcija po ceni od 308 din. Prema tome da je neko hteo da rusi cenu i da je spusta za 12% mogao je to juce da uradi ili danas sa samo 1 (JEDNOM) akcijom, ali niko nije hteo da da 308 dinara da obori cenu - zasto.Zato sto nikom nije bilo interesantno da to radi. Investitorima je preskupi i 300din za ovu akciju. A to sto pricas da kad se proda ovo sto je sada u ponudi da ce cena rasti... E vidis problem je sto se investitorima ne zuri a ljudima je potreban novac. Koliko penzionera ima akcije Jugoremedije? Videces kada shvate da ne mogu da ih prodaju po onoj ceni koju su zacrtali, pa kada krenu da ih prodaju jer su ima pare preko potrebne. Pricas o nebitnoj kolicini za preuzimanje kompanije. Pa jesi video ko to kupuje akcije. Jel neko od kupaca strateski partner kome je cilj da vaskrsne Jugoremediju? Da li znas koliko sa koliko hartija na Belexu se trguje iznad booka? A da li znas sa koliko se trguje na ceni 3 puta vecoj od knjigovodstvene vrednosti? Moji postovi nemaju za cilj da stvore paniku vec da ukazu na realnu sliku. Ja nemam akcije JGRM ali ima tetka od moje supruge i zato sam se zainteresovao za ovu hartiju. I kada sam video sta se ovde pise i kako pricate o "realnoj" ceni od 10e,kako cete se prodati, kako ce doci novi gazda itd. jednostavno sam rekao svoje misljenje i odmah bio optuzen da sam Deuricev, da stvaram paniku. Neka vam se jave ljudi koji trguju, koji su godinama aktivni na berzi i neka kazu svoje misljenje na osnovu vidjenog na tabli prethodnih dana. Upravo oni koji su najvise pricali o tome da je realna cena 10e, da ce prvog dana trgovanja dici cenu +300% i jedni druge hrabrili da ce se prodati i da ce novi gazda pocistiti bagru se sada vise ne javljaju, a bravar i njegovi puleni sada zadovoljno trljaju ruke. Ja ovde necu vise pisati jer vidim da vam nije po volji da se cuje tudje misljenje i da se cuje druga strana. Vreme ce pokazati ko je bio u pravu a ja vam zelim da prodate akcije sto skuplje mada po sadasnjoj situaciji to ce se tesko desiti. | |
| | | MASTER VIP
Broj poruka : 630 Points : 815 Datum upisa : 12.11.2010
| Naslov: Re: JUGOREMEDIJA AD Zrenjanin - JGRM (II DEO) 6/24/2011, 21:25 | |
| @Guinness 2 miliona i 100 hiljada akcija je u nasem vlasnistvu, a vi dajete prognozu o ceni na osnovu par hiljada prometa ? Jako gresite ako mislite da ce akcionari prodati po 3 ili 5 evra, ako niko ne ponudi odgovarajucu cifru, velika vecina akcionara nece ni prodavati. Ne interesuje me koliko je drugih akcija prodato po tri puta vecoj ceni, zelim da se to dogodi sa nasom akcijom. Mi ne prodajemo makar kakvu fabriku, nego fabriku farmaceutske industrije, i vredimo i pored dugova i svega 10 evra. Imamo 2 opcije, prva je da ce se kupac javiti sa ponudom uskoro, a druga da skupimo potpise za Skupstinu i preuzmemo firmu i konsolidujemo poslovanje. | |
| | | sale2011 Just looking
| Naslov: Re: JUGOREMEDIJA AD Zrenjanin - JGRM (II DEO) 6/24/2011, 22:45 | |
| @Guinness U odgovoru na moj post, osim lične uvrede nisi izneo nijedan argument protiv moje osnovne tvrdnje, a to je da obaranje cena akcija ne vodi nikog nigde, jer je količina akcija koja je u ponudi po minimalnoj ceni beznačajna u odnosu na ukupan broj akcija. Postoje samo dva razloga zašto bi neko kupovao akcije JGRM: 1. da bi preuzeo firmu 2. da bi ih kasnije preprodao po višoj ceni. I za jedno i za drugo je potrebno da dođe do ozbiljnog prometa, da se za početak proba bar nekoliko stotina hiljada akcija, a ne par hiljada. Tek tada će moći da priča o ceni. Bilo je gomila slučajeva da su akcije neke firme mirovale ili padale, ne prvih 5 dana već prvih 5 meseci trgovanja pa su posle drastično porasle.
Odakle ti tako sigurno znaš da sa JGRM nikako ne može da se ponovi takav slučaj? Kristalna kugla, možda?
A što se tiče imena kupaca, otkud ti znaš koje su njihove namere i da li rade samo u svoje ime? Telepatija?
| |
| | | Fmember VIP
Broj poruka : 1630 Points : 5176 Datum upisa : 01.11.2010
| Naslov: Re: JUGOREMEDIJA AD Zrenjanin - JGRM (II DEO) 6/24/2011, 23:05 | |
| - MASTER ::
- @Guinness
2 miliona i 100 hiljada akcija je u nasem vlasnistvu, a vi dajete prognozu o ceni na osnovu par hiljada prometa ? Jako gresite ako mislite da ce akcionari prodati po 3 ili 5 evra, ako niko ne ponudi odgovarajucu cifru, velika vecina akcionara nece ni prodavati. Ne interesuje me koliko je drugih akcija prodato po tri puta vecoj ceni, zelim da se to dogodi sa nasom akcijom. Mi ne prodajemo makar kakvu fabriku, nego fabriku farmaceutske industrije, i vredimo i pored dugova i svega 10 evra. Imamo 2 opcije, prva je da ce se kupac javiti sa ponudom uskoro, a druga da skupimo potpise za Skupstinu i preuzmemo firmu i konsolidujemo poslovanje. Poenta mog posta je i bila da ako verujete u svoju firmu, akcije ne prodajete već strpljivo čuvate. A onom kome trebaju pare (a kome ne terebaju?!) i neće da se strpi neka se ne nada da će se neko pojavit sutra i kupiti 25% akcija po 10e. Ako se tako nešto desi za to je potrebno vreme i da firma rad i ostvaruje profit. Vi ste i akcionari i radnici firme, ako možete uradite nešto što će poboljšati njeno poslovanje. Posmatrajte stvari i iz drugog ugla, kao da ste investor, da imate 1000 000 dinara da li bi ste ih uložili u ovu akciju po ceni od 300, 1000 ili 100 din? Zašto baš u ovu fabriku a ne u neku drugu? Vi ste na izvoru informacija, i znate bolje od većine investitora stanje u fabrici, i potrebno je da ga sagledate realno. _________________ Bolje je živeti na nogama nego na umreti na kolenima
| |
| | | Igita Just looking
Broj poruka : 20 Points : 92 Datum upisa : 31.05.2011
| Naslov: Re: JUGOREMEDIJA AD Zrenjanin - JGRM (II DEO) 6/25/2011, 00:32 | |
| Zelim vlasnicima akcija JRMD sve najbolje u njihovim nastojanjima.Ipak,zeleo bih da vam porucim da mislim da ce to sa preuzimanjem i skokom akcija u ovom slucaju ici jako tesko.Ako se po jutru dan poznaje,ovde nema niti jedan investitor da grize i kupuje,cak sta vise niko nije zainteresovan ni za obaraje cene.Znaci juce se cena mogla izobarati kupovinom samo jedne akcije-ni to niko nije hteo.Upamtite da bi cena isla gore potrebno je puuuno kupaca,koji se nadmecu i utrkuju i puno špekulanata da cimaju i dizu.Ovde takvih bar za sada nema!A mozda i ima ali sad ćute-ko će znati! | |
| Naslov: Re: JUGOREMEDIJA AD Zrenjanin - JGRM (II DEO) 6/25/2011, 12:17 | |
| Rekao sam da se necu javljati ali moram da odgovorim na ovo.
@sale2011 Ti si poceo sa uvredama rekavsi da sam ja provokator i sirim paniku medju akcionarima. Najjaci argument ti je onaj sto ti je par ljudi ponovilo, a to je da nikom nije bilo interesantno cak ni da spusti cenu sa jednom akcijom na 308din a mogao je. Zapitaj se zasto? Zato sto nikome nije interesantno. To je samo jedan razlog zbog kojeg ja pravim takvu projekciju, nikakva kristalna kugla. Jesi uopste pogledao bilanse? Jesi video gubitke? Dugovanja? Hahaha... Jako je interesantna stavka gotovina i gotovinski ekvivalenti. :) Kazes "za pocetak treba da proba da se trguje sa nekoliko stotina hiljada akcija"? Pa jel znas kakvi su obimi na NIS-u, kompaniji koja ima 5 puta vise akcija nego JGRM i cija je trzisna kapitalizacija 1,2 milijarde eura nasuprot jugoremedijinih 13 miliona? O cemu mi pricamo? A to sto kaze da smanjenje cene ne vodi nigde... Gluposti. Pa upravo smanjenje cene vodi ka tome da se pojave kupci kojih nema jer ako niko ne zeli da kupuje po 300dinara mislis li da ce neko kupovati po 1.000?
@MASTER Master ponovicu jos jednom ono sto sam rekao - svaka cast na angazovanju i trudu da ova akcija bude dostupna na Belexu,ali... Koliko god da ste mi izgledali ozbiljno citajuci one postove pre ukljucenje JGRM sada sve ti pada u vodu? Morate da shvatite jednu stvar - vi ne prodajete fabriku? Vi prodajete svoje akcije! Jel znate kome ih prodajete? Da bi prodali fabriku treba prvo da nadjete kupca, treba da se dogovorite o ceni, treba da skupite kolicinu koja ce biti zanimljiva kupcu. Jel imate kupca? Jel kupcu odgovara cena? I kazete "vi zelite"? To je isto kao da neko zeli da proda Jugo '88godiste (ili Trabant) za 10.000 evra! Moze prodavac da trazi toliko a da li je neko lud da mu plati toliko kad moze da kupi isti takav Jugo za 800-1000 evra. I stalno tvrdite da fabrika vredi 10e? Molim vas da mi objasnite, ali na osnovu cinjenica kako je to moguce da nesto sto vredi 10e niko ne zeli da kupi ni po 300din a na osnovu fin.rezultata to sto vredi 10e je procenjeno na 333din. I videcete Master da ce isti ti akcionari za koje tvrdite da nece prodavati akcije po nizoj ceni od 1.000 dinara i te kako prodavati za nizu cenu jer svima je potreban novac. Kako obrazlazete cinjenicu da su bivsi direktor i njegova supruga prodali polovinu akcija za 400din? I za kraj Master, samo jos jedno pitanje? Sta je bilo sa pisanjem po forumu kako su se akcionari dogovorili da prvi dan dignu cenu na 1.300din? Da cete "zrtvovati par hiljada i trgovati izmedju sebe"? Tada nisam hteo da se javljam jer bih opet bio napadnut da sam Deuricev.
Da se razumemo, cena moze da poraste. Da bi cena porasla treba da se pojave kupci koji ce se pobiti za tu akciju, nadmetati i tako dizati cenu. Da bi se pojavili kupci treba da fabrika krene da ostvaruje rezultate koji ce biti interesantni za investitore. Trenutno situacija je jako crna. Ja ne znam Jugoremediju ali gledam bilanse. Tako ce vam fabriku posmatrati potencijalni investitori.
Sve mi se cini da oni akcionari koji su prodavali akcije za 5e preko ugovora o poklonu sa osmehom gledaju sta se desava. | |
| | | MASTER VIP
| Naslov: Re: JUGOREMEDIJA AD Zrenjanin - JGRM (II DEO) 6/25/2011, 12:40 | |
| Ja sam jako realna kada TVRDIM da je lud svako ko prodaje po 300 dinara. Kupac firme naravno želi da je kupi za 300 dinara i manje, ali kako kada je mali procenat akcija ponuđen po toj ceni ? Ko bude želeo da kupi JGRM moraće popriličan broj akcija da plati 1000 dinara... A kupaca će biti, jer smo primamljivi, donećemo budućem vlasniku veliku dobit u budućnosti, i to se računa . Ne na Belex-u, jer se tu gleda samo bilans. Farmaceutika je moja struka, i zato tvdim da smo mi firma i po, bez obzira na ovaj medžament i njihov pokušaj otuđenja Cliacil-a. Pa već su nam duplo smanjili vrednost firme svojim nedomaćinskim poslovanjem, ali nisu je smanjili 7 puta. Kada vidim šta pojedini pišu, ispada da treba da poklonimo akcije. Neka hvala, neka stoje, stajale su 10 godina, za 300 dinara ih neću prodavati ! Jako greše svi koji misle da će akcionari prodavati budzašto, a i ako hoće neka prodaju, eto prilike da berzanski investitori nešto zarade. Ali masovne prodaje velikog procenta akcija neće biti. Ja vam pričam kao insajder koji zna svaki šraf u fabrici, VREDIMO 10 EVRA , a to zna i većina akcionara. Zar je bitno kolika je cena na Belex-u ? Može da bude i 5000 dinara, a i 5 dinara, šta vredi ako akcionari neće prodavati ? Pozdrav | |
| | | Fmember VIP
Broj poruka : 1630 Points : 5176 Datum upisa : 01.11.2010
| Naslov: Re: JUGOREMEDIJA AD Zrenjanin - JGRM (II DEO) 6/25/2011, 12:43 | |
| Vidim da je na ovom forumu postavljen novi baner, vračara Fibi nudi bajalice preko mobilnog telefona. U ponudi je i vradžbina za novac, i mogu se izabrati: 500 evra danas, 5000 evra za 20 dana i dovoljno za ceo život. Pošalješ sms i dobiješ vradžbinu. Nešto se mislim, možda bi to pomoglo ovoj a i ostalim akcijiama na belex-u. Mada, ima jedna baba vračara u mom kraju, dosta je jeftinija od ovih sto se ovde reklamiraju, a i proverena je, meni je uspešno prebajala mobilni kad se pokvario pa ko želil mogu da mu dam kontakt na PM. | |
| | | Pampur Member
Broj poruka : 365 Points : 581 Datum upisa : 21.05.2011
| Naslov: Re: JUGOREMEDIJA AD Zrenjanin - JGRM (II DEO) 6/25/2011, 13:40 | |
| Da malo dopunim diskusiju. Ne zaboravite (ili možda ne znate) da farmaceutska industrija ostvaruje profit 1:6-8. A samo bandoglavi i alavi ne uspevaju to da ostvare (da ne kažem i nebaždareni lopovi, pošto svi kraduckaju). Da ne širim priču i poredim JR sa drugim fabrikama lekova (znam ih sve u SRB a i šire), ipak su lekovi specifični proizvodi (mislite da su zalegli za Galeniku, tobože iz čiste filantropije, sve u brizi za narodno zdravlje?). | |
| | | sljaker Our family
Broj poruka : 185 Points : 227 Datum upisa : 10.12.2010
| Naslov: Re: JUGOREMEDIJA AD Zrenjanin - JGRM (II DEO) 6/25/2011, 15:20 | |
| Nema nama napretka dok se rukovodstvo i menadzment fabrike ne smeni !Evo ovo je ukratko saldo poslovanja fabrike za vreme €uriceve vladavine: poslednje tri godine zavrsni racun firme u minusu,neplacene licence i to sve najprofitabilnije,nemamo sirovine za dalju proizvodnju(a i sta ce nam kad su nam licence istekle). I da se sredstva za sirovinu uplate danas,proizvodnja ce poceti tek za mesec dana dok sirovina prodje sve kontrole i carine...Naravno pod uslovom da se prvo plate licence. Zbog svega toga radnici se salju na ''kolektivni'' godisnji odmor jer nemaju sta da rade.Ostala je uposlena samo mala grupa pakerajaca da spakuje ono sto je istabletirano.Racun firme je vise u blokadi nego u pozitivnom saldu,plata debeeeeelo kasni! Ali se zato na njihovoj soljici gradi sve u sesnaest!
| |
| | | Sony25 Just looking
Broj poruka : 5 Points : 9 Datum upisa : 01.05.2011
| Naslov: Re: JUGOREMEDIJA AD Zrenjanin - JGRM (II DEO) 6/25/2011, 18:36 | |
| RP INVESTMENTS DOO: .....0 -> 2745 (+2745) TRIVUNOVIĆ LUKA: .....0 -> 1000 (+1000) PUZOVIĆ DRAGAN: .....0 -> 470 (+470) DOKMANAC DRAGAN: .....0 -> 363 (+363) LUKIĆ MERAN: .....0 -> 288 (+288) JOVANOV IVAN: .....0 -> 100 (+100)
KAMENKOVIĆ SRĐAN: .....2917 -> 1500 (-1417) PUZOVIĆ MILICA: .....470 -> 0 (-470) ŠVAN ERNE: .....457 -> 0 (-457) MIHAJLOVIĆ RADMILA: .....444 -> 0 (-444) ŠEBEZ OLGA: .....376 -> 0 (-376) DOKMANAC MILAN: .....363 -> 0 (-363) DUGAČKI BRANKO: .....349 -> 0 (-349) ŠVAN KRISTINA: .....336 -> 0 (-336) POPOVIĆ MILICA: .....309 -> 0 (-309) VAGI ALEKSANDRA: .....255 -> 0 (-255) KAMENKOVIĆ ARANKA: .....390 -> 200 (-190)
Mene samo zanima odakle Vama sve ove informacije? | |
| | | Dejansss Moderator
Broj poruka : 635 Points : 846 Datum upisa : 21.05.2007
| Naslov: Re: JUGOREMEDIJA AD Zrenjanin - JGRM (II DEO) 6/25/2011, 19:09 | |
| - Sony25 ::
Mene samo zanima odakle Vama sve ove informacije? Javno dostupni podaci na sajtu, [You must be registered and logged in to see this link.]Sad svako moze da vidi knjigu akcionara. _________________ Nije tesko biti fin...
| |
| | | Pampur Member
| Naslov: Re: JUGOREMEDIJA AD Zrenjanin - JGRM (II DEO) 6/26/2011, 11:09 | |
| - Dejansss ::
- Sony25 ::
Mene samo zanima odakle Vama sve ove informacije? Javno dostupni podaci na sajtu, [You must be registered and logged in to see this link.]
Sad svako moze da vidi knjigu akcionara. A i potpuno besplatno (za razliku od drugih programa). Skineš knjigu akcionara, uvezeš kolone u tabele, par komandi poređenja i imaš rezultat (uslov ja da imaš i predhodnu, stariju, za poređenje, inače nemaš promenu). Evo ovako je izgledala, na pr., posle čuvenog €urićevog otkupa februara 2008.: Tu je i sudska blokada na Ninijevih ~42%. | |
| Naslov: Re: JUGOREMEDIJA AD Zrenjanin - JGRM (II DEO) 6/26/2011, 12:40 | |
| @Guinness Navodno ti nemaš nikakav lični interes oko prodaje akcija JGRM, a s jedne strane pažljivo pratiš celu priču, s druge strane si se zdao da ubediš ljude da prodaju akcije po što nižoj ceni. Zaista nema svrhe da šalješ dalje postove, jednostavno pročitan si. | |
| | | Pampur Member
| Naslov: Re: JUGOREMEDIJA AD Zrenjanin - JGRM (II DEO) 6/26/2011, 13:29 | |
| Ovde možete pretraživati podatke: - po imenu akcionara ili - po imenu akcionarskog drustva. Ukoliko pretražujete po po imenu akcionara pokazaće vam se sve GDE i KOLIKO ima akcija. Rezultate primite sa rezervom (možda su malo bajati): [You must be registered and logged in to see this link.] | |
| | | RobinHood VIP
Broj poruka : 185 Points : 809 Datum upisa : 20.02.2010
| Naslov: Re: JUGOREMEDIJA AD Zrenjanin - JGRM (II DEO) 6/26/2011, 13:50 | |
| - Pampur ::
- Ovde možete pretraživati podatke:
- po imenu akcionara ili - po imenu akcionarskog drustva.
Ukoliko pretražujete po po imenu akcionara pokazaće vam se sve GDE i KOLIKO ima akcija. Rezultate primite sa rezervom (možda su malo bajati):
[You must be registered and logged in to see this link.] toliko bajato da nije za upotrebu | |
| | | Pampur Member
| Naslov: Re: JUGOREMEDIJA AD Zrenjanin - JGRM (II DEO) 6/26/2011, 13:58 | |
| - RobinHood ::
- ....toliko bajato da nije za upotrebu
I meni se učinilo, zato sam to i napomenuo. Interesovantno mi je to da možeš da pogledaš gde sve pojedinac ima (imao) akcije, a i da se vidi da su to JAVNI podaci | |
| Naslov: Re: JUGOREMEDIJA AD Zrenjanin - JGRM (II DEO) 6/26/2011, 16:40 | |
- @Guinness
Navodno ti nemaš nikakav lični interes oko prodaje akcija JGRM, a s jedne strane pažljivo pratiš celu priču, s druge strane si se zdao da ubediš ljude da prodaju akcije po što nižoj ceni. Zaista nema svrhe da šalješ dalje postove, jednostavno pročitan si. Hahaha... Vazi procitan sam... Samo ne znam sta si ti to procitao! Izvini gde sam ja to rekao akcionarima da prodaju svoje akcije po sto nizoj ceni. Nadji gde sam to napisao. Vec sam rekao da tetka moje supruge ima ove akcije (dala ih na prodaju za 500din ali nije uspela da proda) pa zato pratim ovu hartiju i vase neracionalno pisanje me je navelo na to da napisem nesto iz objektivnog ugla i sa vise znanja nego sto ga ima vas par koji najvise pisu ovde i pricaju kako "cete se prodati za minimum 10e". Ja sam bankar i radim u sektoru koji je usko povezan sa berzom, a kolega sa faxa, sada jako dobar prijatelj, je broker u jednoj brokerkoj kuci tako da imam veoma dobre informacije. Eto to je moj interes, jer ja po ovoj ceni nikada ne bih kupovao. Licno bih razmislio o kupovini ovih akcija tek kada padnu na 200din. Da, tada bih razmislio! Jer sta je vredelo kupovati akcije Srboleka po 20-ak dinara kad je firma otisla u stecaj...bacen novac. Jesam li sada provaljen? S obzirom da nisi odgovorio na ni jedno jedino pitanje koje sam ti postavio niti ove prozivke na moj racun uopste imaju neke veze sa trgovanjem ove hartije molio bih te da mi se vise ne obracas. Hvala lepo. A ostali procitajte malo postove ljudi koji kao i ja nisu akcionari Jugoremedije i koji su duze vreme aktivni na berzi sta misle o citavoj ovoj situaciji. Videcete da su nam prognoze iste na osnovu trenutnog stanja. Svako ko je imalo upoznat sa trgovanjem jako bi se zabrinuo kada bi video da niko nije zainteresovan cak ni da spusti cenu za 12% kupovinom jedne jedine akcije i to u 2 uzastopna dana. Svima vama zelim da akcije prodate za sto veci novac ali neko je lepo rekao - stavite se u poziciju investitora i zamislite da imate milion dinara. Da li bi kupovali ovu akciju na 300 ili 1000din? I da li bi u ovom trenutku pre kupili recimo 500 akcija NIS-a (koji ce uskoro objaviti kvartalni izvestaj) po 725din ili 1200 akcija JGRM po 300din? Ili da li bi sutra pre kupili 500akcija SJPT pre preseka po 1250din ili 500 akcija JGRM po 1000din? Odgovorite iskreno sebi pa cete dobiti odgovor i na pitanje zasto ce biti nemoguca misija prodati ove akcije po 10e jer koliko god neki od vas "zeleli" i "odgovorno tvrdeli" (mada bez ikakvih dokaza da je tako) da ove akcije stvarno vrede min 10 evra to jednostavno nije istina. | |
| | | sljaker Our family
Broj poruka : 185 Points : 227 Datum upisa : 10.12.2010
| Naslov: Re: JUGOREMEDIJA AD Zrenjanin - JGRM (II DEO) 6/26/2011, 17:25 | |
| Kazem vam ja lepo,moramo da razjurimo bandu kako znamo i umemo inace nam stecaj ne gine ! A u slucaju stecaja sve akcije se ponistavaju ! Iz dosadasnjeg poslovanja stice se utisak da menadzment to i prizeljkuje ! | |
| | | MASTER VIP
| Naslov: Re: JUGOREMEDIJA AD Zrenjanin - JGRM (II DEO) 6/26/2011, 17:54 | |
| @sljaker Mi smo mnogo miliona svetlosnoh godina udaljeni od stečaja, ne ide to tako lako. Pare se ispumpavaju iz JGRM u Penfarmu, i to svako vidi. @Guinness Za prepucavanja je tema Klub prijatelja JGRM. U pravu ste za većinu stvari iznetih, i ja očekujem skok Nis-ovih akcija posle objavljivanja kvartalnog izveštaja, ali moram vas još jednom podsetiti da je JGRM takva firma, da ni Nostradamus ne bi mogao sa tačnošću predvideti dešavanja...Vaša jedina veza sa JGRM je to što tetka vaše supruge ima tamo akcije, a ja sam neko ko zna svaki šraf te fabrike, i skoro sve u vezi sa njom. Ko je tu kompetentniji da priča o ceni ? U svakom slučaju, može investitor da želi da kupi akcije i po 1 dinar, šta mu vredi kada većinski deo akcija neće biti na prodaju ispod 10 evra ? Po mojim informacijama, Sandoz sa kojim smo u pregovorima, nudi da otkupi 51 % akcija po 8.5 evra, Eurić se sprema u Ženevu na pregovore...Od jeseni očekujem prodaju, zainteresovanih ima, što je i logično, reč je o farmaceutskoj industriji . Videćemo ko je bio u pravu, vi ili ja, i da li će se firma prodati po 3 evra kako vi tvrdite. P.S. Ne kaže se tvrdeli, nego tvdili, jer je glagol tvrditi . Pozdrav, svako dobro | |
| | | Aritmeticar Moderator
Broj poruka : 725 Points : 2414 Datum upisa : 01.12.2009
| Naslov: Re: JUGOREMEDIJA AD Zrenjanin - JGRM (II DEO) 6/26/2011, 18:42 | |
| U utorak 21. VI 2011 se ovako trgovalo:
GRAAL DOO NOVI SAD: .....0 -> 500 (+500) SUDARSKI VITOMIR: .....336 -> 0 (-336) MINIĆ SAVO: .....108 -> 0 (-108) SAVIĆ MILAN: .....34 -> 0 (-34) KUKIN MARIJA: .....457 -> 435 (-22) | |
| | | Momir Old member
Broj poruka : 2084 Points : 5785 Datum upisa : 06.12.2008
| Naslov: Re: JUGOREMEDIJA AD Zrenjanin - JGRM (II DEO) 6/26/2011, 18:53 | |
| GRAAL DOO NOVI SAD direktor i vlasnik: Ђорђе Бубњевић - Trgovina na veliko i posredovanje Preduzeće se bavi knjigovodstvenim uslugama, maloprodajom smrznute morske ribe (dostava do krajnjih kupaca) | |
| Naslov: Re: JUGOREMEDIJA AD Zrenjanin - JGRM (II DEO) 6/26/2011, 19:11 | |
| @Guinness Prvo, ja nigde nisam tvrdio da akcije vrede najmanje 10E već sam izneo koliko bi preuzimanje JGRM koštalo u dva krajnja slučaja, po ceni od 333 din i po ceni od 10E. Drugo, po tvojoj "stručnoj" proceni 200 din po akciji (konačno si otkrio svoje prave namere) većinski udeo u JGRM bi koštao oko 3.700.000 E. Ovde u Zrenjaninu je upravo prodata Šećerana, fabrika koja godinama uopšte ne radi i koja je usto opterećena sa preko 10 miliona evra duga, za 4 miliona evra. Ajde čuvaj te svoje "savete" za nekog koga interesuju. | |
| Naslov: Re: JUGOREMEDIJA AD Zrenjanin - JGRM (II DEO) 6/26/2011, 21:21 | |
- @Guinness
Prvo, ja nigde nisam tvrdio da akcije vrede najmanje 10E već sam izneo koliko bi preuzimanje JGRM koštalo u dva krajnja slučaja, po ceni od 333 din i po ceni od 10E. Drugo, po tvojoj "stručnoj" proceni 200 din po akciji (konačno si otkrio svoje prave namere) većinski udeo u JGRM bi koštao oko 3.700.000 E. Ovde u Zrenjaninu je upravo prodata Šećerana, fabrika koja godinama uopšte ne radi i koja je usto opterećena sa preko 10 miliona evra duga, za 4 miliona evra. Ajde čuvaj te svoje "savete" za nekog koga interesuju. Ovo je stvarno strasno... Ajde molim te reci mi koje su moje prave namere da i ja znam. Ajde prvo za seceranu... Kada nesto tako napises prvo se informisi. [You must be registered and logged in to see this link.]Prodata je za 4 mil evra, ali je samo zemljiste i imovina vredna 14,5 milona evra. Upravo za ovu seceranu se posle prodaje pricalo da je bukvalno poklonjena Victoriji. Pa ti vidi koja je to cena sa dugovima. Jugoremedija je u dugovima 19 miliona evra. Imovina joj je vredna 17 milona. Posluje sa gubitkom od skoro 3 miliona. I sta sad. I procitaj opet moj post... Nigde nisam rekao da ce akcija vredeti 200din vec sam rekao da ja zelim da kupujem ove akcije i tada razmislio da ih kupim. Ali sto dublje posmatam ovo vidim samo lose strane. @MASTER Master vi ste famaceut, ja sam dipl. ekonomista. Bankar. Radim sa investitorima (nisam broker, ali mi je posao usko povezan sa njima). Pricamo o ceni? Investitori ne gledaju srafove vec brojeve. Njih ne interesuje koliko ste vi znoja, truda i ljubavi ulozili u fabriku vec koliko njima dobiti ta investicije moze da donese. Ja sam vam i pre pocetka trgovanja rekao da ako dostignete prvi dan 500din treba da pevate od srece. Vi ste tada pricali da cete se organizovati i da cete dici cenu +300%. Sta je bilo sa tim? Vec sam vas pitao ali ste izbegli dgovor? Pitao sam vas par puta na osnovu cega govorite da ce cena biti 10e. Takodje ni jedan jedni put nisam dobio odgovor od vas. Onda o kakvoj realnoj ceni mi pricamo? Na osnovu koji parametara? To je cisto nagadjanje. Dobro je napisao Fmember - Ja sam samo rekao da po tome sto pokazuje sadasnja situacija u vezi sa ovim akcijama jednostavno ne vidim neki veliki rast, osim ako se ubrzo ne desi neka velika prekretnica u poslovanju Jugoremedije sto je po meni veoma tesko moguce. Kazete da se akcije nece prodavati ispod 10e a u istom postu navodite da Sandoz hoce da kupi paket od 51% za 8,5e i da vi ocekujete da ce prodaja biti od jeseni? Koji paket? Jel formiran paket? Kako, na koji nacin? Da nije Sandoz ista prica kao i sa Aventisom, kao sa fantomskom Rumunkom "koja nema novca za vise od 51% akcija" a htela bi da kupi Jugoremediju. Samo prica i nista vise. Da ne pametujemo previse. Videcemo kako ce proci sutrasnji dan. | |
| | | profesionallac Voli da LAŽE !!
Broj poruka : 168 Points : 251 Datum upisa : 02.04.2010
| Naslov: Re: JUGOREMEDIJA AD Zrenjanin - JGRM (II DEO) 6/26/2011, 21:54 | |
| Nekako mi se cini da ce Deurica neko do kraja 2011 godine da penzionise.Cujem iz pouzdanih izvora da je doslo i njegovo vreme. _________________ "Ne moze da se sedi za trpezom i jede od pomoci akcionara a onda da se ustane i ne plati racun"
| |
| Naslov: Re: JUGOREMEDIJA AD Zrenjanin - JGRM (II DEO) 6/26/2011, 21:57 | |
| @Guinness Namere su ti da praviš paniku među akcionarima i ubeđuješ ih da prodaju za što manju cenu (sam si rekao po 200 din).
A ako si tako nezainteresovan kao što tvrdiš, zašto si se onda toliko zdao oko ove teme?
| |
| | | bjankaden Just looking
Broj poruka : 7 Points : 39 Datum upisa : 06.04.2011
| Naslov: Re: JUGOREMEDIJA AD Zrenjanin - JGRM (II DEO) 6/26/2011, 22:20 | |
| Ako Sandoz kupi Jugoremediju,to ce biti najprofitabilnija farmaceutska kompanija na nasim prostorima. | |
| | | Big Mile VIP
Broj poruka : 1658 Points : 6510 Datum upisa : 19.02.2011
| Naslov: Re: JUGOREMEDIJA AD Zrenjanin - JGRM (II DEO) 6/26/2011, 22:21 | |
| sale2011, evo mene ovo cudo uopšte ne zanima ali mislim da je Guinness apsolutno u pravu. Ako nastaviš ovako bez ikakvih argumenata i licno nekog ceš isprovocirati da ti dokaže koliko ovo može da se obori, a tada bi mogao ostati veoma neprijatno iznenadjen koliko ovo može nisko da padne. Pozdrav | |
| | | MASTER VIP
| Naslov: Re: JUGOREMEDIJA AD Zrenjanin - JGRM (II DEO) 6/26/2011, 22:31 | |
| Sandoz jeste zaista zainteresovan, videćemo šta će biti od svega, Deurić pregovara | |
| Naslov: Re: JUGOREMEDIJA AD Zrenjanin - JGRM (II DEO) 6/26/2011, 22:44 | |
| @Big Mile Ovo je direkna pretnja upućena ne samo meni već i svim akcionarima Jugoremedije. Znači, ukoliko se ne slažemo sa "nezainteresovanim stručnjacima" da akcije JGRM treba prodati što pre po što nižoj ceni oni prete da će obarati cenu. Zamolio bih moderatora da reaguje. | |
| Naslov: Re: JUGOREMEDIJA AD Zrenjanin - JGRM (II DEO) 6/26/2011, 23:06 | |
| BigMile, pusti ga. Vidis da ne zna gde udara! | |
| | | bjankaden Just looking
Broj poruka : 7 Points : 39 Datum upisa : 06.04.2011
| Naslov: Re: JUGOREMEDIJA AD Zrenjanin - JGRM (II DEO) 6/26/2011, 23:15 | |
| Sandoz je vec kupio Lek,pa zasto ne bi i Jugoremediju.Bilo bi lepo.
| |
| | | Big Mile VIP
Broj poruka : 1658 Points : 6510 Datum upisa : 19.02.2011
| Naslov: Re: JUGOREMEDIJA AD Zrenjanin - JGRM (II DEO) 6/27/2011, 06:29 | |
| sale2011, nije to nikakva pretnja vec realnost i cinjenica koju ti neceš da prihvatiš. Iz tvog pisanja se vidi da o berzi vrlo malo znaš, cenu nikad ne obara kupac vec PRODAVAC a takvih na ovoj hartiji ima a to su cinjenice na koje ti se ukazuje.Ja sam ti krajnje dobronamerno savetovao da iskoriguješ nacin i stil pisanja i ubaciš više realnosti i cinjenica. | |
| | | Igita Just looking
Broj poruka : 20 Points : 92 Datum upisa : 31.05.2011
| Naslov: Re: JUGOREMEDIJA AD Zrenjanin - JGRM (II DEO) 6/27/2011, 08:09 | |
| Dali neko zna zasto niko od domacih privatnih drogerija i proizvodjaca(npr.Ivancic i sinovi) nije zainteresovan za kupovinu-kad se pouzdano zna da su finansiski mocni,i da mogu to da urade? | |
| | | | JUGOREMEDIJA AD Zrenjanin - JGRM (II DEO) | |
|
Similar topics | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| |