| AIK banka a.d. Niš - AIKB (VI DEO) | |
|
+110Akcionar07 Boza Belex Milica1 Nestrpljivi Fast Lolita Jovana2009 Taliano Djavo Bookmaker Banaćanin EVE Strbac Folio IgorHaki Dnenad85 Taliban Mira Bosanac AlexBGD ILoveRoses Boki72 Jegulja Rogy sexy jea Vlada BG Big Mile Limited011 Mistery 011 kudrinjo bg Sneki Boranija Zoranecc Greta Aca123 Ars Vivendi vajabaja BoS Djuka SabanNonda Infinity Aleks Boby Prokuplje Mezi Centurion Dusan Nemesis Teletrader geogsi BBrroo Cincinnatus Bidza Dosije bonum.mm BojanNS Tic Fmember Lord Stem MYSTIC021 Pekoilic Drag_Mlad Mukli Simče Enron KRUSKA Maca Mitar Boj Mr. Price MarkoJTD Momir Zeljko Aritmeticar Brmbocla Non-ProfitOrganization Steve McQueen Skrab0fix StariHrast C R A Z Y JelenaS Air Ris pakodazna Vladulns Sutra Mali akcionar Atomski mrav Bista Miladin pepsiman V029 Kobe Bryant bez motike Dax RobinHood Bond Sahbaz Sofke HUACHUMA Ivan2211 Sheriff Kurajber Slovenac1 Novosadjanin007 nepet iki Milos86 Sasa965 Racunarko 114 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
Bond Moderator
Broj poruka : 13963 Localisation : Novi Sad Points : 52453 Datum upisa : 03.06.2009
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (VI DEO) 4/20/2011, 17:35 | |
| Promene: 19.04. - 20.04.2011. (T-3) ili 14.04. - 15.04.2011. | |
|
| |
Sneki Beli Mag
Broj poruka : 5404 Localisation : Centar grada Points : 6907 Datum upisa : 21.05.2007
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (VI DEO) 4/20/2011, 17:56 | |
| - Milos86 ::
- Pa kukam nemam od cega da uplatim Egipat :) Ja sam ne zaposleno lice nece niko od vas da me zaposli, narocito slovenac da mi nadje nesto u Sloveniji :)
Dragi Miloše!!! 1. Da se Slovenac1 javi i kaže da li ima neke šanse ili ideju da te zaposli u SLO!! 2. Jesi li ti Marsovče pitao šta AIKB namerava sa onim hiljadama hektara zemlje? Kao i sa drugim zalogama? 3. Šta su rekli oko Fidelinke?? Jel će moći da se naplate? _________________ Kupite akcije, uzmite pilule za spavanje, spavajte i kada se probudite bićete bogati...
| |
|
| |
Slovenac1 VIP
Broj poruka : 2522 Localisation : Ljubljana Points : 6094 Datum upisa : 04.01.2008
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (VI DEO) 4/20/2011, 18:03 | |
| - Sneki ::
- Milos86 ::
- Pa kukam nemam od cega da uplatim Egipat :) Ja sam ne zaposleno lice nece niko od vas da me zaposli, narocito slovenac da mi nadje nesto u Sloveniji :)
Dragi Miloše!!! 1. Da se Slovenac1 javi i kaže da li ima neke šanse ili ideju da te zaposli u SLO!! 2. Jesi li ti Marsovče pitao šta AIKB namerava sa onim hiljadama hektara zemlje? Kao i sa drugim zalogama? 3. Šta su rekli oko Fidelinke?? Jel će moći da se naplate?
He he, nije Slovenija ono što je nekad bila, ovde je katastrofa nači posao. Slovenija je zbog pogrešne privredne politike u poslednjih 20 godina danas u vrlo lošem stanju. Ja mislim da ima Srbija mnogo veči potencial zbog: 1. nizke cene radne snage 2. nizkih poreza 3. relativne veličine tržišta Zbog ta tri razloga imačete u Srbiji po mome mišljenju mnogo stranih investicija. | |
|
| |
Sneki Beli Mag
Broj poruka : 5404 Localisation : Centar grada Points : 6907 Datum upisa : 21.05.2007
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (VI DEO) 4/20/2011, 18:06 | |
| Čekaj, pa zar oni para-državni fondovi i ksenofobija prema ulagačima iz drugih država nisu dali rezultate? Koliko pamtim država se borila da se firme ne prodaju tek tako? I šta je bilo sa šumama i gorama koje je od SLO tražila katolička crkva? Koliko pamtim, oni su tražili (da im se vrati) još malo pa pola Slovenije? _________________ Kupite akcije, uzmite pilule za spavanje, spavajte i kada se probudite bićete bogati...
| |
|
| |
Novosadjanin007 Member
Broj poruka : 690 Godina : 47 Localisation : Novi Sad Points : 3232 Datum upisa : 06.12.2010
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (VI DEO) 4/20/2011, 18:19 | |
Za egipat ti ne trebaju pare... s obzirom na ponude, iskljucivo ce tamo boraviti nasi turisti...i ti bi tamo da ides da se odmoris.... Blago tebi kad mozes da uzivas od dividende, eh sto ja mastam o tom buducem vremenu!!! _________________ Tiha voda, breg roni.
| |
|
| |
V029 Still learning
Broj poruka : 97 Points : 346 Datum upisa : 26.09.2009
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (VI DEO) 4/20/2011, 18:21 | |
| - Ivan2211 ::
- V029 ::
- ... pošto nelikvidnost i štelovanje obesmišljavaju TA, te mi ne ostavljaju drugu mogućnost.
Ne mogu da okačim sada grafik AIK-a, ali je očigledan Descending Triangle, gotovo školski primer
http://www.investopedia.com/terms/d/descendingtriangle.asp
od početka februara do prošlog četvrtka kada je došlo do proboja naniže :-( U pravu si, ali to se odnosi za prethodni pad, a za današnji rast je i moja "ofrlje" analiza ask i bid strane bila tačna. Naravno daleko od toga da tvrdim da je to pouzdano za donošenje odluka prilikom kupovine i prodaje, ali ponekad pomaže... Gotovo školski primer Descending Triangle jeste prisutan kod AIKB, ali šta je sa ostalim hartijama koje su pretrpele sličan pad, bez te formacije? Maltene ceo belex je slično pao. Iako sam više pristalica FA, nikako ne omalovažavam značaj TA. Međutim na belex-u likvidnost i mali broj dnevnih transakcija dovodi do distorzije i uobičajene formacije češće daju pogrešne projekcije. | |
|
| |
Slovenac1 VIP
Broj poruka : 2522 Localisation : Ljubljana Points : 6094 Datum upisa : 04.01.2008
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (VI DEO) 4/20/2011, 18:44 | |
| - Sneki ::
- Čekaj, pa zar oni para-državni fondovi i ksenofobija prema ulagačima iz drugih država nisu dali rezultate?
Koliko pamtim država se borila da se firme ne prodaju tek tako? I šta je bilo sa šumama i gorama koje je od SLO tražila katolička crkva? Koliko pamtim, oni su tražili (da im se vrati) još malo pa pola Slovenije? Ništa nije loše ako bi firme ostale u državnom ili bar slovenskom vlasništvu ako bi uprave radile kako treba, e sad jer su u večini primera samo krali sad smo tu gde smo. A što se tiče katoličke crkve, nemoj da mi je pominješ, jer mi pada mrak na oči kad pomislim na te idiote. Govno od govana. Največa firma na svetu koji služi samo kapitalu i uz to ne plača nikakav porez je katolička crkva (dakako nemam nimalo dobro mišljenje i o ostalim crkvama koji samo truju narod svojom trulom ideologijom). | |
|
| |
Mitar VIP
Broj poruka : 729 Points : 1976 Datum upisa : 14.11.2007
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (VI DEO) 4/20/2011, 18:58 | |
| - Slovenac1 ::
- Da li je bilo i nešto drugo značajnije na skupštini? Možda neki komentar prvih 3 meseca?
Neko je sapnuo da je u prva 3 meseca profit 579 mln RSD | |
|
| |
Jovana2009 Still learning
Broj poruka : 76 Points : 312 Datum upisa : 09.11.2009
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (VI DEO) 4/20/2011, 19:19 | |
| Mozda je neko od silnog pica lose cuo ili namerno zaboravio ispred tih 579 mil da stavi 1(jedinicu)! | |
|
| |
Sutra PESIMISTA
Broj poruka : 1147 Points : 4402 Datum upisa : 11.12.2010
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (VI DEO) 4/20/2011, 19:22 | |
| Ako je saptac u pravu pitanje je KOJI je razlog tako malom profitu?
Da li je neki poremecaj u poslovanju, ili je drugaciji nacin obracuna ili nova pravila NBS?
Velika je razlika. Sad sam poceo da pijem alkohol, tako da cu odluku da li smanjiti poziciju i za koliko ostaviti za sutra. | |
|
| |
Slovenac1 VIP
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (VI DEO) 4/20/2011, 21:08 | |
| - sutra ::
- Ako je saptac u pravu pitanje je KOJI je razlog tako malom profitu?
Da li je neki poremecaj u poslovanju, ili je drugaciji nacin obracuna ili nova pravila NBS?
Velika je razlika. Sad sam poceo da pijem alkohol, tako da cu odluku da li smanjiti poziciju i za koliko ostaviti za sutra. I mene zanimaju sva ta pitanja. | |
|
| |
V029 Still learning
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (VI DEO) 4/20/2011, 21:14 | |
| Može da se zna odakle ta informacija? Deluje mi nemoguće da naš šaptač zna više od ino fondova, koji ne prezaju od pribavljanja insider informacija po svaku cenu i na uređenijim tržištima, a kod nas mislim da nemaju nikakvih problema da ih lako dobiju. Niko od njih ne prodaje svoje akcije, ne prodaje ni Kole, a on bi trebao da zna, pa 20-ti je april... Ja lično ne planiram da samo na osnovu tic posta menjam svoje pozicije, pijan ili trezan. | |
|
| |
Sutra PESIMISTA
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (VI DEO) 4/20/2011, 21:44 | |
| ahahahahaha kakve bre insajder informacije u fondovima? neko da rizikuje zbog tudjeg dobra?
tu si grdno decko pogresio, pogledaj sve optuznice americke komisije za hartije od vrednosti i nadji mi jednu da se odnosi na nekog menadzera uzajamnog fonda ili banke. Insajder se koristi za LICNO bogacenje i kod nas i u svetu.
Kod nas pogotovu menadzeri kupuju za fond, prodajuci u isto vreme licne akcije kada pada cena ili profit preduzeca.
Kole me otkad je prodao NIIS posle onog intervjua ne zanima ni kao investitor ni kao covek, pogubio se skroz.
Ne planiram ni ja skroz da izadjem iz AIKB, racunao sam novi PE bio bi 8.24 nije strasno, samo ipak ima mnogo jeftinijih hartija u tom slucaju.
Po meni je sramota da nisu objavili rezultate zvanicno na skupstini, ako se dobro secam prosle godine smo imali rezultate oko 15og aprila.
Ziveli :) | |
|
| |
Lolita VIP
Broj poruka : 509 Localisation : Novi Sad Points : 1385 Datum upisa : 10.07.2009
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (VI DEO) 4/20/2011, 21:59 | |
- Tacno emisija novih 433066 obicnih akcija nesto manje ispod 5% danas znate da je isplacena dividenda za 2008 i 2009
Da li neko zna koliko kasni uplata dividende ako leze na neki drugi namenski racun koji nije u AIK banci? | |
|
| |
V029 Still learning
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (VI DEO) 4/20/2011, 22:45 | |
- ahahahahaha kakve bre insajder informacije u fondovima?
neko da rizikuje zbog tudjeg dobra?
tu si grdno decko pogresio, pogledaj sve optuznice americke komisije za hartije od vrednosti i nadji mi jednu da se odnosi na nekog menadzera uzajamnog fonda ili banke. Insajder se koristi za LICNO bogacenje i kod nas i u svetu.
Kod nas pogotovu menadzeri kupuju za fond, prodajuci u isto vreme licne akcije kada pada cena ili profit preduzeca.
Kole me otkad je prodao NIIS posle onog intervjua ne zanima ni kao investitor ni kao covek, pogubio se skroz.
Ne planiram ni ja skroz da izadjem iz AIKB, racunao sam novi PE bio bi 8.24 nije strasno, samo ipak ima mnogo jeftinijih hartija u tom slucaju.
Po meni je sramota da nisu objavili rezultate zvanicno na skupstini, ako se dobro secam prosle godine smo imali rezultate oko 15og aprila.
Ziveli :) Pa da, sad mi jasno, neće niko da rizikuje zbog toga što američki SEC kod nas kontroliše neregularnosti na tržištu hartija od vrednosti. U tom slučaju, ako je u pravu za kvartalnu bruto dobit, gospodin Tic bi trebao da očekuje da mu zakucaju na vrata zbog njegovog posta, ako je istrgovao na bazi te informacije. Ako sam te dobro razumeo fondovi ne prodaju zato što ne žele da se po Srbiji preterano informišu o kvartalnim zaradama kompanija u koje investiraju zbog rizika da ne zaglave u neki srpski zatvor, a Kole je poremetio pameću, pa njegove postupke ne treba uzimati za ozbiljno, za to vreme ti si izračunao novi PE koji nije tako loš, ali ima i bolji, pa ćeš tim dunsterima da pokažeš kako se trguje na berzi? Živeli | |
|
| |
Taliano Forum queen
Broj poruka : 1475 Points : 6231 Datum upisa : 23.02.2011
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (VI DEO) 4/20/2011, 22:54 | |
| Ako je kvartalna dobit samo 579miliona rsd-onda nešto gadno smrdi u državi Danskoj.Toliko su trebali da imaju da ništa nisu radili..samo deponovanjem NIISa+dobiti na kursnim razlikama(koje su gromoglasno najavljivane_daju veću cifru od gore navedene).Ipak mislim da treba sačekati zvanične rezultate-a pre njih preventivno ....prodati malo _________________ Istina je-veliki sam fan NIISa. I šta je tu loše? Navijam za njih i to ne krijem!!
| |
|
| |
Dusan VIP
Broj poruka : 5270 Points : 6307 Datum upisa : 23.03.2008
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (VI DEO) 4/20/2011, 23:04 | |
| - Lolita ::
- Da li neko zna koliko kasni uplata dividende ako leze na neki drugi namenski racun koji nije u AIK banci?
Rekoše u Aik Banci 10-15 dana. _________________ BelexClub na youtube!
| |
|
| |
Sutra PESIMISTA
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (VI DEO) 4/21/2011, 07:15 | |
| @vo29
pogledaj rezultate domacih fondova pa ce ti biti jasno koliko su im bitne informacije i dobrobit klijenata. I u svetu 80% fondova ima prinos manji od indexa nazalost. Nece Ticu zasad niko da kuca na vrata sem postara. Necu nikom ja da pokazem kako se trguje, zato sto sam ja jos gluplji nazalost. Nisam gluplji od fondova i indexa, ali sam gluplji nego sto bih voleo da jesam.
Za tvoju informaciju pre par meseci sam cak prestao i da uplacujem u penzione fondove. Skuplja dara nego mera. Znas kako kazu: Ko vino vecera vodu doruckuje :) | |
|
| |
Slovenac1 VIP
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (VI DEO) 4/21/2011, 09:40 | |
| Ipak pričekajmo zvanične rezultate. | |
|
| |
Lolita VIP
Broj poruka : 509 Localisation : Novi Sad Points : 1385 Datum upisa : 10.07.2009
| |
| |
V029 Still learning
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (VI DEO) 4/21/2011, 11:02 | |
| Nažalost ovaj pad danas i pogotovu odsustvo velikih kupaca ne mirišu na dobro. Nadam se da Tic nije bio u pravu. Jedino to što su i druge hartije u crvenom baca senku na njegovu insider informaciju... | |
|
| |
iki VIP
Broj poruka : 1609 Godina : 53 Localisation : NBGD Points : 2429 Datum upisa : 15.11.2007
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (VI DEO) 4/21/2011, 11:10 | |
| Sve je to vec vidjeno na Lelex-u.Panika malih pod devizom "Ura,juris, svi u provaliju!" Normalno, uz obilatu pomoc hostaplera kojima je u interesu da sto vise srozaju cene. Vazi za sve hartije. | |
|
| |
Zoranecc VIP
Broj poruka : 209 Points : 587 Datum upisa : 19.11.2010
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (VI DEO) 4/21/2011, 11:11 | |
| Nemam vise sumnje izgleda da je Tic bio u pravu. Pogledajte tablu i sve ce Vam biti jasno. | |
|
| |
EVE Just looking
Broj poruka : 32 Points : 77 Datum upisa : 02.04.2011
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (VI DEO) 4/21/2011, 11:12 | |
| - V029 ::
- sutra ::
- ahahahahaha kakve bre insajder informacije u fondovima?
neko da rizikuje zbog tudjeg dobra?
Ziveli :) Pa da, sad mi jasno, neće niko da rizikuje zbog toga što američki SEC kod nas kontroliše neregularnosti na tržištu hartija od vrednosti. U tom slučaju, ako je u pravu za kvartalnu bruto dobit, gospodin Tic bi trebao da očekuje da mu zakucaju na vrata zbog njegovog posta, ako je istrgovao na bazi te informacije.
Ako sam te dobro razumeo fondovi ne prodaju zato što ne žele da se po Srbiji preterano informišu o kvartalnim zaradama kompanija u koje investiraju zbog rizika da ne zaglave u neki srpski zatvor, a Kole je poremetio pameću, pa njegove postupke ne treba uzimati za ozbiljno, za to vreme ti si izračunao novi PE koji nije tako loš, ali ima i bolji, pa ćeš tim dunsterima da pokažeš kako se trguje na berzi? Živeli Koliko sam upoznata, Americki SEC kod nas nema ingerencije, odakle ti to? I kakve to ima veze sa AIKB ? | |
|
| |
Racunarko VIP
Broj poruka : 612 Godina : 45 Localisation : Beograd Points : 2814 Datum upisa : 22.06.2010
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (VI DEO) 4/21/2011, 11:13 | |
- Nažalost ovaj pad danas i pogotovu odsustvo velikih kupaca ne mirišu na dobro. Nadam se da Tic nije bio u pravu. Jedino to što su i druge hartije u crvenom baca senku na njegovu insider informaciju...
Samo sto druge hartije nisu u crvenom. ENHL+, SJPT+, NIIS 0, AERO -3din, AGBN-0.02%..... Ostale ili rastu ili stagniraju. Jedino jos pada VZAS. | |
|
| |
Sutra PESIMISTA
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (VI DEO) 4/21/2011, 11:23 | |
| @eve naravno da nema, vo29 i ja se malo salimo.
sad sam pogledao ranije bilanse i ovo je najgori q1 do sada. 2004 i 2005 je bila manja dobit, ali sa manjim kapitalom.
Sta li se desava u ovoj banci? vec je pocela da me boli glava..... | |
|
| |
V029 Still learning
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (VI DEO) 4/21/2011, 11:27 | |
- @eve
naravno da nema, vo29 i ja se malo salimo.
sad sam pogledao ranije bilanse i ovo je najgori q1 do sada. 2004 i 2005 je bila manja dobit, ali sa manjim kapitalom.
Sta li se desava u ovoj banci? vec je pocela da me boli glava..... Tako je | |
|
| |
V029 Still learning
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (VI DEO) 4/21/2011, 11:30 | |
| Ovih 1400 akcija moglo je da se zbere od nas na forumu posle Tic posta, voleo bih da nam kaže odakle info, bar okvirno. | |
|
| |
EVE Just looking
Broj poruka : 32 Points : 77 Datum upisa : 02.04.2011
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (VI DEO) 4/21/2011, 11:41 | |
| Zvanicni rezultati, ukoliko su zaista toliko losi, ce dodatno urusiti cenu AIKB iz razloga sto fondovi nemaju legalitet da kupuju-prodaju na bazi glasina. | |
|
| |
Dnenad85 VIP
Broj poruka : 410 Godina : 39 Localisation : pickovac Points : 1545 Datum upisa : 28.01.2010
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (VI DEO) 4/21/2011, 11:52 | |
| Neko se lepo istresa, | |
|
| |
V029 Still learning
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (VI DEO) 4/21/2011, 11:59 | |
| Evo ih kupci, najveći obim u zadnjih 11 trgovačkih dana. Ovo nisu sitni ulagači. Verovatno ne čitaju naš forum. | |
|
| |
Big Mile VIP
Broj poruka : 1658 Points : 6510 Datum upisa : 19.02.2011
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (VI DEO) 4/21/2011, 13:00 | |
| Kako je krenulo ovde ce tek da se desi "Fukošima" ! | |
|
| |
Ris VIP
Broj poruka : 1997 Godina : 43 Localisation : Novi Sad Points : 5019 Datum upisa : 24.12.2007
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (VI DEO) 4/21/2011, 15:17 | |
| Spremajte lovu i nekuajte, nego zahvalite Bogi sto nam ovo omogucava Vece obime ocekujte na 3500 a mi sto kupimo zrnca bice koja stotka dole | |
|
| |
Slovenac1 VIP
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (VI DEO) 4/21/2011, 15:39 | |
- Evo ih kupci, najveći obim u zadnjih 11 trgovačkih dana. Ovo nisu sitni ulagači. Verovatno ne čitaju naš forum.
Tako je, zanimljivo kako svi vide da neko prodaje a niko ne vidi da neko i kupuje. | |
|
| |
Slovenac1 VIP
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (VI DEO) 4/21/2011, 15:41 | |
| - Racunarko ::
- V029 ::
- Nažalost ovaj pad danas i pogotovu odsustvo velikih kupaca ne mirišu na dobro. Nadam se da Tic nije bio u pravu. Jedino to što su i druge hartije u crvenom baca senku na njegovu insider informaciju...
Samo sto druge hartije nisu u crvenom. ENHL+, SJPT+, NIIS 0, AERO -3din, AGBN-0.02%.....
Ostale ili rastu ili stagniraju. Jedino jos pada VZAS. A kako je bilo do danas? Ceo belex je padao | |
|
| |
| AIK banka a.d. Niš - AIKB (VI DEO) | |
|