BELEX Club
BELEX Club
BELEX Club
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
BELEX Club

Ekonomski Forum

PrijemTABLEEventsPublicationsTražiRegistruj sePristupi

Komercijalna banka (prioritetne) - KMBNPB

Ići dole 
+100
Stane Dolanc
Limited011
Ceras
Neki
FatCat
Cicija
Teletrader
Dragivoje
marjanovicgane
Jegulja
cukicezar
Boranija
Dejansss
real_finanza
Gocili
Zile
Alonisos
MightyZ
Big Beast
C R A Z Y
Nisimo23
BBrroo
pepermint
boban75
Medax
bsbane
gogloee
NewStar
MORNAR
Aca kurbla
Frenky
Popaj
Varta
Toplica
Nikolaj3
Bezimena
Dragan555
Tenerife
Bobo011
Polos
Gashi
Milos86
Maca
Kobe Bryant
Sir Oliver 69
Goast
Joca
Al Kapone
Zeljko321
Von Misha
Sneki
goxi
Cucla
Tom80
Beli
JelenaS
Fmember
Momir
Matthew Greenburgh
Drag65
Prokuplje
Kupi akcije
Nenadnenad67
Matans
Ivan002
Ars Vivendi
Bjekam23
mile2012
Sahbaz
Taliban
Ris
Aritmeticar
Sasuolo
stock
Mitar
Big Mile
Mistery 011
Aleks
Sutra
bozasine
fantas
Berza011
Boby
Lolita
Miladin
Zmark
Dnenad85
Slovenac1
Dmitar
MatejaR
Kurajber
Vladulns
MarkoJTD
Banaćanin
Steve McQueen
Maynard
Joe_Allamo
Dragot
Nemesis
Bond
104 posters
Idi na stranu : Prethodni  1 ... 10 ... 16, 17, 18 ... 23 ... 29  Sledeći
AutorPoruka
Popaj
VIP
VIP
Popaj

Broj poruka : 1168
Datum upisa : 12.09.2007

Komercijalna banka (prioritetne) - KMBNPB - Page 17 Empty
PočaljiNaslov: Re: Komercijalna banka (prioritetne) - KMBNPB   Komercijalna banka (prioritetne) - KMBNPB - Page 17 Icon_minitime5/1/2017, 22:42

Matthew Greenburgh ::

A sto se tice zainteresovanih, ima ih bar 5-6...i to ce se videti uskoro. A da te podsetim: za deal je dovoljan i potreban JEDAN kupac !

Matthew Greenburgh

Prodaje se preko 86% akcija banke, a ne samo drzavni deo - svi zajedno nude akcije, Drzava i strani akcionari. Ima puno zainteresovanih: sto banaka, sto fondova.

Izvini Matthew Greenburgh ali koliko ih je zainteresovano ?
Da li 5-6   ili stotinak ?   Ja to bukvalno shvatio ? 
Nazad na vrh Ići dole
BBrroo
VIP
VIP

Broj poruka : 585
Datum upisa : 09.03.2010

PočaljiNaslov: Re: Komercijalna banka (prioritetne) - KMBNPB   Komercijalna banka (prioritetne) - KMBNPB - Page 17 Icon_minitime5/1/2017, 23:48

.....Kostica ce, kao i svakog crnogorca koji glumata biznismena, dokusuriti sujeta. ....

kafa

Ne znam ovo oko banke sto diskutujete ali to ne znaci da ne mogu da zaradim , ako budem vest i ukaze se  prilika,  zar ne. 

Ne znam ni za Kostica , ne poznajem ga,  
ali ti je ovo za crnogca tako DOBRO ka Njegoševa. 
Imas  tri lika samo ne znam gde ih dam.
aplauz aplauz  aplauz
Nazad na vrh Ići dole
Dragan555
Old member
Old member
Dragan555

Broj poruka : 1489
Datum upisa : 18.01.2014

PočaljiNaslov: Re: Komercijalna banka (prioritetne) - KMBNPB   Komercijalna banka (prioritetne) - KMBNPB - Page 17 Icon_minitime5/10/2017, 12:25

Ala se ovde zahuktala diskusija. A ja od kad sam izasao iz KMBNPB nisam ni ulazio ovde. Ma ajde ljudi sta vam je? Pa po ovim cenama ne moze da bude los dil za one koji sad kupuju bilo KMBN bilo prioritetne. Moze samo da bude manja zarada od ocekivane. Ili evo voleo bi da cujem koji je to los a koji najgori moguci scenario prilikom prodaje banke?
Nazad na vrh Ići dole
Tom80
VIP
VIP

Broj poruka : 214
Datum upisa : 04.03.2012

PočaljiNaslov: Re: Komercijalna banka (prioritetne) - KMBNPB   Komercijalna banka (prioritetne) - KMBNPB - Page 17 Icon_minitime5/26/2017, 10:35

Netko pokupio 380 komada. Da znam da ce financijski rezultati biti dobri ove godine ja bi se tu jos nakrcao sa par hiljada komada, ali nikad neznas.
Nazad na vrh Ići dole
Nisimo23
Still learning
Still learning
Nisimo23

Broj poruka : 104
Datum upisa : 04.11.2009

PočaljiNaslov: Re: Komercijalna banka (prioritetne) - KMBNPB   Komercijalna banka (prioritetne) - KMBNPB - Page 17 Icon_minitime6/7/2017, 13:40

Danas veliki obim , ko je prodavao i kupovao.
Nazad na vrh Ići dole
Big Mile
VIP
VIP
Big Mile

Broj poruka : 1658
Datum upisa : 19.02.2011

PočaljiNaslov: Re: Komercijalna banka (prioritetne) - KMBNPB   Komercijalna banka (prioritetne) - KMBNPB - Page 17 Icon_minitime6/7/2017, 14:19

Nisimo23 ::
Danas veliki obim , ko je prodavao i kupovao.
Pogrešio si temu, a ko je danas trgovao na KMBN videceš na promenama za 3 dana. kafa
Nazad na vrh Ići dole
Tom80
VIP
VIP

PočaljiNaslov: Re: Komercijalna banka (prioritetne) - KMBNPB   Komercijalna banka (prioritetne) - KMBNPB - Page 17 Icon_minitime6/9/2017, 12:42

Sta se dogada, ima puno na prodaji. Za pravu informaciju dobro bi platio.
Nazad na vrh Ići dole
Dragan555
Old member
Old member
Dragan555

PočaljiNaslov: Re: Komercijalna banka (prioritetne) - KMBNPB   Komercijalna banka (prioritetne) - KMBNPB - Page 17 Icon_minitime7/5/2017, 09:21

Tom80 ::
Sta se dogada, ima puno na prodaji. Za pravu informaciju dobro bi platio.

Mnogi bi. Postaje mi malo cudno sve ovo oko KMBN. Rezultati odlicni a cena pada. Pritom kao i na KMBN prodaju ljudi sa velikim brojem akcija. Da li oni imaju neku informaciju nama nedostupnu? Jos velikih otpisa, Agrokor ili nesto trece?
Nazad na vrh Ići dole
Dragan555
Old member
Old member
Dragan555

PočaljiNaslov: Re: Komercijalna banka (prioritetne) - KMBNPB   Komercijalna banka (prioritetne) - KMBNPB - Page 17 Icon_minitime7/6/2017, 11:36

Frenky ::
Ja se secam da je  odnos kmbn prema kmbnpb bio 3 prema 1  nekada a ako je sada kmbn 1500 onda me nebi cudilo ni da kmbnpb bude 500 din . kafa

Procitao sam ponovo celu temu i ovo me zaintrigiralo. Da li neko zna zasto je odnos bio 3 prema 1? Da li je to bio neki utvrdjeni paritet prilikom izdavanja prioritetnik akcija?
Save
Nazad na vrh Ići dole
Joca
VIP
VIP
Joca

Broj poruka : 159
Datum upisa : 29.06.2008

PočaljiNaslov: Re: Komercijalna banka (prioritetne) - KMBNPB   Komercijalna banka (prioritetne) - KMBNPB - Page 17 Icon_minitime7/6/2017, 12:45

Nije postojano nikakav paritet. Vrednost akcija treba da bude 1:1 ali zbog likvidnosti u trgovanju uvek je prioritetna bila sa nižom cenom pa što kaže @Frenky nekada i 2.5 do 3:1 bio odnos u ceni. Svugde osim na Lelex-u nije ovakva situacija tj. prioritetne su uvek bile atraktivnije od običnih zbog svojih osobina. Samo u ovom Srbistanu su stvari okrenute naglavačke. 

Ja sam ovu akciju imao i kad je koštala 96.000 dinara. Ako bog da naplatiću se ovde za sve što sam protraćio u AGBN-u, MTBN-u, AIK-u i sl. A ako ne bude tako, nek ide i ovo gde je i sve ostalo otišlo. Bar sam neke dividende prihodovao za ove godine. Biće isplaćeno i ovo što nam duguju ne brinem ja zbog toga. Niti prodajem niti kupujem do kraja pa kakav god da bude ishod. 

@Dragan555 ti si po meni previše ovde uključen i to na dnevnoj bazi gotovo. Nije ti to dobro za živce a ni nešto korisno. Kad i ti kao i drugi saznaš da treba kupovati ili prodavati biće kasno. Ili nećeš moći kupiti ili prodati po cenama koje će ti odgovarati ili nećeš moći dobiti/prodati potrebnu količinu. 

Zato kupi sada ako misliš da je jeftino i zaboravi jedno vreme ovu akciju. Ne brini javiće ti neko ako bude i dobrih i loših vesti. Ako nemaš živaca ti prodaj i reši se nervoze nije to vredno čovekovog zdravlja. Opet ako ne znaš šta da radiš ti opet ne radi ništa. Idi na odmor ... opusti se leto je ...  piju
Nazad na vrh Ići dole
C R A Z Y
VIP
VIP
C R A Z Y

Broj poruka : 538
Datum upisa : 19.03.2010

PočaljiNaslov: Re: Komercijalna banka (prioritetne) - KMBNPB   Komercijalna banka (prioritetne) - KMBNPB - Page 17 Icon_minitime7/6/2017, 13:02

Da li ste razmislili o sledećem:
 1. Šta znači ova odluka o uključivanju rezervi i neraspoređene dobiti u osnovni kapital?
 2. Kako to može da se izvede?
 3. Kako će to da se odrazi obične a kako na prioritetne akcije?

Old member
Old member
Dragan555

PočaljiNaslov: Re: Komercijalna banka (prioritetne) - KMBNPB   Komercijalna banka (prioritetne) - KMBNPB - Page 17 Icon_minitime7/6/2017, 14:23

Joco teško ali možda će moći da se zaradi. I sam sam bio nerealno veliki optimista. 
Kolega CRAZY na šta ciljas? Opet će da zeznu za dividendu ili nešto još gore? Ili bolje :-)
Nazad na vrh Ići dole
pepermint
VIP
VIP
pepermint

Broj poruka : 2694
Datum upisa : 05.02.2014

PočaljiNaslov: Re: Komercijalna banka (prioritetne) - KMBNPB   Komercijalna banka (prioritetne) - KMBNPB - Page 17 Icon_minitime7/6/2017, 15:03

Ovo je po meni samo letnja korekcija, nista vise od toga.
Nazad na vrh Ići dole
C R A Z Y
VIP
VIP
C R A Z Y

Broj poruka : 538
Datum upisa : 19.03.2010

PočaljiNaslov: Re: Komercijalna banka (prioritetne) - KMBNPB   Komercijalna banka (prioritetne) - KMBNPB - Page 17 Icon_minitime7/6/2017, 17:32

C R A Z Y

Nista dramaticno, samo alociranje racunovodstvenih kategorija u regulatorni kapital.

Samo pozitivno utice, jer se povecava reg. kapital banke.

Tako je Matt, a povećanje regulatornog kapitala ima pozitivnih efekata na banku. Ali ima još nešto opipljivije.. 

Gocili ::

Kako ukupan kapital ostaje isti knigovodstvena vrednost akcija se ne menja. A nominalna se povecava kad god se povecava akcijski kapital a da se ne emituju nove akcije.

Upravo tako Gocili.. uključivanje rezervi i dobiti u osnovni kapital može da se sprovede na dva načina:
 - emitovanjem novih akcija (ovo ima pozitivnog uticaja na cenu i običnih i prioritetnih)
 - ili povećanje nominalne vrednosti (ovo ima pozitivnog uticaja na cenu prioritetnih)

Old member
Old member
Dragan555

PočaljiNaslov: Re: Komercijalna banka (prioritetne) - KMBNPB   Komercijalna banka (prioritetne) - KMBNPB - Page 17 Icon_minitime7/6/2017, 22:22

Na papiru i u predviđanjima je sve tako lepo i pozitivno. A na tabli cena pada i KMBN i KMBNPB i to već neko vreme u kontinuitetu. I ne samo cena nego nema više onog masovnog preskakanja za dinar dok nekom ne dosadi. O privatizaciji nema ni reči.
Nazad na vrh Ići dole
Joca
VIP
VIP
Joca

Broj poruka : 159
Datum upisa : 29.06.2008

PočaljiNaslov: Re: Komercijalna banka (prioritetne) - KMBNPB   Komercijalna banka (prioritetne) - KMBNPB - Page 17 Icon_minitime7/11/2017, 14:24

Dragan555 ::
.. A na tabli cena pada i KMBN i KMBNPB i to već neko vreme u kontinuitetu...
Sve je relativno i zavisi kako gledaš. Evo na primer grafika cene za KMBN poslednjih godinu dana. Ne treba ti nikakva TA. Prioritetne su u ovom momentu po meni prilično podcenjene. 

[You must be registered and logged in to see this image.]
Nazad na vrh Ići dole
Toplica
VIP
VIP

Broj poruka : 274
Godina : 36
Datum upisa : 17.02.2011

PočaljiNaslov: Re: Komercijalna banka (prioritetne) - KMBNPB   Komercijalna banka (prioritetne) - KMBNPB - Page 17 Icon_minitime7/25/2017, 15:40

Da li neko zna zasto su prioritetne zakucane na ovoj ceni? Da li je razlog tome samo neisplacena dividenda ili je nesto drugo? Stice se utisak da prioritetne ne prate desavanja sa obicnim kao da su u pitanju dve razlicite firme a ne jedna ista banka...
Nazad na vrh Ići dole
Tom80
VIP
VIP

PočaljiNaslov: Re: Komercijalna banka (prioritetne) - KMBNPB   Komercijalna banka (prioritetne) - KMBNPB - Page 17 Icon_minitime7/25/2017, 19:06

Dividenda je u pitanju.
Nazad na vrh Ići dole
Dragan555
Old member
Old member
Dragan555

PočaljiNaslov: Re: Komercijalna banka (prioritetne) - KMBNPB   Komercijalna banka (prioritetne) - KMBNPB - Page 17 Icon_minitime7/25/2017, 19:41

Mislim da nije samo dividenda u pitanju. Daleko su manji obimi trgovanja. Na primer ako zelis da kupis 2-3 hiljade komada a da ne dignes cenu, treba dosta vremena. Isto je i kad prodajes, treba dosta vremena da se istovarsi a da ne spustas cenu znacajno. A KMBN mozes istog dana da kupis ili prodas 1000 komada po trenutnoj ceni.

Edit: Hajde malo da se klikne na reklamice s desne strane ekrana, ako vam je ovaj forum dobar i ako želite da nastavi s radom!!
Ništa vas ne košta.
Mod D.  
Nazad na vrh Ići dole
Tom80
VIP
VIP

PočaljiNaslov: Re: Komercijalna banka (prioritetne) - KMBNPB   Komercijalna banka (prioritetne) - KMBNPB - Page 17 Icon_minitime7/28/2017, 20:38

Nesta se kuva.
Nazad na vrh Ići dole
Toplica
VIP
VIP

PočaljiNaslov: Re: Komercijalna banka (prioritetne) - KMBNPB   Komercijalna banka (prioritetne) - KMBNPB - Page 17 Icon_minitime7/29/2017, 02:07

Kao na primer sta?
Nazad na vrh Ići dole
Tom80
VIP
VIP

PočaljiNaslov: Re: Komercijalna banka (prioritetne) - KMBNPB   Komercijalna banka (prioritetne) - KMBNPB - Page 17 Icon_minitime7/29/2017, 11:30

Toplica ::
Kao na primer sta?
Da znam i ja bi kuvao. Promet je povecan. KMBN grafikon izgleda kao da bi moglo probiti prema gore. Ukljucuju rezerve i dobitke u kapital.
Banka je u Belex 15 korpi, treca po velicini. To daje neku sigurnost. Ovo nebi smjelo lose zavrsiti.
Nazad na vrh Ići dole
Dragan555
Old member
Old member
Dragan555

PočaljiNaslov: Re: Komercijalna banka (prioritetne) - KMBNPB   Komercijalna banka (prioritetne) - KMBNPB - Page 17 Icon_minitime7/29/2017, 20:24

Kuvalo se ne kuvalo cena je i na 1000 dinara debelo podcenjena. Ovde jos samo strah kod investitora drzi cenu niskom. U ostalom opet rastu i akcije KMBN pa je logicno da rastu i KMBNPB.
Nazad na vrh Ići dole
Toplica
VIP
VIP

PočaljiNaslov: Re: Komercijalna banka (prioritetne) - KMBNPB   Komercijalna banka (prioritetne) - KMBNPB - Page 17 Icon_minitime7/31/2017, 11:39

Ko li su kupci ko prodavci na 850? Konstantno ide ponuda od oko 500 komada i to se pocisti. Pa sledi nova na istoj ceni...
Nazad na vrh Ići dole
Tom80
VIP
VIP

PočaljiNaslov: Re: Komercijalna banka (prioritetne) - KMBNPB   Komercijalna banka (prioritetne) - KMBNPB - Page 17 Icon_minitime8/4/2017, 12:07

Mnogi su godinama unutra i sad im je prilika ici van, nije cudo sta ima prodaje. Ako krene dividenda letiti ce to na 3000 kao i KMBN. Normalan kupac banke bi trebao placati KMBNPB i KMBN po istoj cijenu jer je ista nominala, to samo kostic i slicni lopovi imaju druge cijene.
Svrbe me prsi strasno!
Nazad na vrh Ići dole
Toplica
VIP
VIP

PočaljiNaslov: Re: Komercijalna banka (prioritetne) - KMBNPB   Komercijalna banka (prioritetne) - KMBNPB - Page 17 Icon_minitime8/4/2017, 12:43

KMBNPB u ukupnom broju akcija ucestvuje sa jedva 2% tako da to sto kazes ima smisla.
Nazad na vrh Ići dole
Dragan555
Old member
Old member
Dragan555

PočaljiNaslov: Re: Komercijalna banka (prioritetne) - KMBNPB   Komercijalna banka (prioritetne) - KMBNPB - Page 17 Icon_minitime8/4/2017, 19:48

Tom80 do kad ce da te svrbe prsti? Danas je otislo 1921 komad. To se mnogo retko desava. 3 puta vise komada od KMBN. Par jacih likova se istovara. Ali ovih dana KMBNPB jeste u fokusu i cena je lepo porasla. Pa mislim ili se ti istovaras ili mi nije jasno kad mislis da kupujes? Kad se ti likovi istovare neces imati od koga da kupis ni 200 komada za nedelju dana.
Nazad na vrh Ići dole
Tom80
VIP
VIP

PočaljiNaslov: Re: Komercijalna banka (prioritetne) - KMBNPB   Komercijalna banka (prioritetne) - KMBNPB - Page 17 Icon_minitime8/4/2017, 20:17

Prodat necu, a kupit ko zna, imam problema  sa brokerom, plus dnevno mi uzmu 50 eura makar samo jednu kupim. Unutra sam vec solidno, i to je jedina hartija koju imam.
Nazad na vrh Ići dole
Toplica
VIP
VIP

PočaljiNaslov: Re: Komercijalna banka (prioritetne) - KMBNPB   Komercijalna banka (prioritetne) - KMBNPB - Page 17 Icon_minitime8/4/2017, 20:59

Promeni brokera.
Nazad na vrh Ići dole
Tom80
VIP
VIP

PočaljiNaslov: Re: Komercijalna banka (prioritetne) - KMBNPB   Komercijalna banka (prioritetne) - KMBNPB - Page 17 Icon_minitime8/4/2017, 21:08

Nema ih za Srbiju. Mozda poneki. To je 50 eura plus ostali troskovi.
Nazad na vrh Ići dole
Dragan555
Old member
Old member
Dragan555

PočaljiNaslov: Re: Komercijalna banka (prioritetne) - KMBNPB   Komercijalna banka (prioritetne) - KMBNPB - Page 17 Icon_minitime8/5/2017, 10:56

Prodat necu, a kupit ko zna, imam problema  sa brokerom, plus dnevno mi uzmu 50 eura makar samo jednu kupim. Unutra sam vec solidno, i to je jedina hartija koju imam.
Zar ti nije jeftinije da se provozas do prvog grada u Srbiji otvoriš račun, promeniš evrice ili kune u dinare i da te niko ne dere? Meni recimo KMBN uzima 0.65% i to sa svim troškovima berze.
Nazad na vrh Ići dole
Tom80
VIP
VIP

PočaljiNaslov: Re: Komercijalna banka (prioritetne) - KMBNPB   Komercijalna banka (prioritetne) - KMBNPB - Page 17 Icon_minitime8/5/2017, 13:14

Dragan555 ::
Zar ti nije jeftinije da se provozas do prvog grada u Srbiji otvoriš račun, promeniš evrice ili kune u dinare i da te niko ne dere? Meni recimo KMBN uzima 0.65% i to sa svim troškovima berze.
Neda Srbija da privatna osoba otvori porezni broj ili nesta slicno, barem je tako bilo prije.
Znaci broker uz sve one velike troskove sta je imao, pa naknada  za brokera u srbiji, plus naknada za skbnistvo jer su dionice u srbijii, pa promjena valuta, kuna, eur, din... jos su uveli 50eura extra po danu ako se trguje.
Nazad na vrh Ići dole
Toplica
VIP
VIP

PočaljiNaslov: Re: Komercijalna banka (prioritetne) - KMBNPB   Komercijalna banka (prioritetne) - KMBNPB - Page 17 Icon_minitime8/5/2017, 13:23

Sada pisemo o nekim privatnim stvarima pa ispada glupo. Da sam ja iz Hrvatske nikada mi na pamet ne bi palo da trgujem u Srbiji... Sta to srpska berza ima bolje da ponudi od Hrvatske? Bilo bi lepo da vidimo promene ako moze i na KMBN i na KMBNPB... prilicno se trgovalo.
Nazad na vrh Ići dole
Tom80
VIP
VIP

PočaljiNaslov: Re: Komercijalna banka (prioritetne) - KMBNPB   Komercijalna banka (prioritetne) - KMBNPB - Page 17 Icon_minitime8/5/2017, 14:32

Ima KMBNPB, nista drugo.
Nazad na vrh Ići dole
Dragan555
Old member
Old member
Dragan555

PočaljiNaslov: Re: Komercijalna banka (prioritetne) - KMBNPB   Komercijalna banka (prioritetne) - KMBNPB - Page 17 Icon_minitime8/17/2017, 13:11

Ovde je situacija bolja nego na KMBN jer je cena P/B 0.29 a na KMBN P/B 0.59 Dividenda vecini nije presudna stvar pri kupovini ali niko nema nista protiv nje. Trece na KMBN nikako da se istovare ona dva kastodi racuna sa preko 200000 akcija zajedno, dok na KMBNPB i da prvi po broju akcija hoce da izadje to je 85140 akcija koje po sadasnjoj ceni vrede kao 42570 akcija KMBN. Vec drugi ima samo 34420 treci 18090 akcija. Cetvrto prvi sa sudskom blokadom ima samo1490 akcija. Po meni nema greske samo je pitanje koliko ce se zaraditi.
Nazad na vrh Ići dole

Komercijalna banka (prioritetne) - KMBNPB
Nazad na vrh 
Strana 17 od 29Idi na stranu : Prethodni  1 ... 10 ... 16, 17, 18 ... 23 ... 29  Sledeći
 Similar topics
-
» Komercijalna banka (prioritetne) - KMBNPB
» Komercijalna banka - KMBN 2. DEO
» Komercijalna banka - KMBN 3. deo
» Komercijalna banka - KMBN 3. deo
» Komercijalna banka - KMBN

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
BELEX Club :: Banke fun club-
Skoči na: