| Soja protein a.d. Bečej - SJPT II deo | |
|
+98BoS DI Lilihip Steve McQueen Sofke Ceras RobinHood Bombica Nestrpljivi Dejansss Dosije MYSTIC021 Polos ingglick Sutra geogsi dzagera Spejs Fast Limited011 Joe_Allamo C R A Z Y Dusan Boza Belex Cincinnatus Fmember Ars Vivendi Djavo Zalad Nisimo23 Boranija Popaj Brmbocla DelBoy Mistery 011 Drasko VorenBafet Vlada BG vajabaja Ilija Zugskl Big Mile Boby Mirkodz Atomski mrav Sheriff V029 Banaćanin Blabla Sahbaz Boki72 Vladulns Novosadjanin007 Mitar SabanNonda Dragot Milica1 Josip Sasa965 Jovana2009 gogloee ILoveRoses MilanLaki Maca Momir Bista Strbac pakodazna Ivan2211 Nemesis bonum.mm Zeljko Tamanend BBrroo StM Friz Drag_Mlad Aleks Greta Teletrader Slovenac1 Igor-NS pepsiman Bond Dnenad85 StariHrast Racunarko Sneki Aritmeticar JelenaS MarkoJTD nepet Dax iki Ris interista Mali akcionar Kobe Bryant 102 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
Novosadjanin007 Member
Broj poruka : 690 Godina : 47 Localisation : Novi Sad Points : 3232 Datum upisa : 06.12.2010
| Naslov: Re: Soja protein a.d. Bečej - SJPT II deo 6/4/2011, 12:28 | |
| - Sneki ::
- East West, EGP, Citadel... delovi iste ekipe.
Čuveni po inside inf. ako oni izlaze sve postaje jasno...
Još se samo čeka na Čvoro Zorana! A sta kazes na ovu masu zednih preko vode sto ulaze svi novi igraci njih 25kom??? Pitanje samo kad ce poceti da izlaze!!! _________________ Tiha voda, breg roni.
| |
|
| |
Dejansss Moderator
Broj poruka : 635 Points : 846 Datum upisa : 21.05.2007
| Naslov: Re: Soja protein a.d. Bečej - SJPT II deo 6/4/2011, 15:13 | |
| - Ilija ::
- Mozda ce biti neki manji pad, ali globalno to je to (+50%) - hteli da priznamo ili ne.
Da li si mozda uporedjivao cene SJPT pre objave da ce deliti "dividendu", na dan preseka i posle dana preseka? Mislim na ranije godine 2007-... Ovo je obican split akcija i nista drugo. Ja sam isto kod KMBN, umesto jedne dobio 10 akcija. Na moju veliku zalost tih 10 komada vrede isto kao 1 akcija ranije. _________________ Nije tesko biti fin...
| |
|
| |
BBrroo VIP
Broj poruka : 585 Points : 1870 Datum upisa : 09.03.2010
| Naslov: Re: Soja protein a.d. Bečej - SJPT II deo 6/4/2011, 16:15 | |
| - Sneki ::
Još se samo čeka na Čvoro Zorana! Obrati paznju na PROZONE , kada su usli i izasli (pravo vreme). Mozda NS 007 zna nesto vise o zemljacima, pa prijteljski da kaze. | |
|
| |
Ilija Member
Broj poruka : 480 Points : 1261 Datum upisa : 30.09.2009
| Naslov: Re: Soja protein a.d. Bečej - SJPT II deo 6/4/2011, 16:34 | |
| Za poslednjih godinu dana, ukljucujuci proslogodisnju dividendu od 0.3 na SJPT je dobar trend, u ceni se dobilo 30% i isto toliko u akcijama. Ako je neko usao sada u maju na 1k, na ceni je vec dobio 20% (a mozda ce i vise do kraja meseca) i u akcijama jos 50% - sto 28.06. u odnosu na pocetak cini povecanje od 80%, odnosno na 1k ima 1,8 k. Jos jednom: proslogodisnji poz. efekti su ostali i do sada nisu ponisteni.
| |
|
| |
Fmember VIP
Broj poruka : 1630 Points : 5176 Datum upisa : 01.11.2010
| |
| |
Kobe Bryant VIP
Broj poruka : 3003 Godina : 48 Localisation : N.BGD Points : 5593 Datum upisa : 22.05.2007
| Naslov: Re: Soja protein a.d. Bečej - SJPT II deo 6/4/2011, 17:53 | |
| - Ilija ::
- Za poslednjih godinu dana, ukljucujuci proslogodisnju dividendu od 0.3 na SJPT je dobar trend, u ceni se dobilo 30% i isto toliko u akcijama.
Ako je neko usao sada u maju na 1k, na ceni je vec dobio 20% (a mozda ce i vise do kraja meseca) i u akcijama jos 50% - sto 28.06. u odnosu na pocetak cini povecanje od 80%, odnosno na 1k ima 1,8 k. Jos jednom: proslogodisnji poz. efekti su ostali i do sada nisu ponisteni.
Nešto se ne uklapa u tvojoj računici? 1. akcija je prošle godine počela sa padom baš nekako s početka juna sa 975 završila je sa padom negde sredinom oktobra (oko 600 din) a onda se vratila na oko 1000 din 2. Ne možeš da računaš i na trenutni rast cene i na dividendu - ili jedno ili drugo. Logično je da posle podele dividende cena padne (kao i uvek). 3. Ako se cena na pr. vrati na 1000 din, (što biblio lepo) onda si sa dodatih 50% u akcijama bogatiji za 50% u novcu, ako uspeš da prodaš tih 50% po ceni od 1000 din. Mada mislim da će biti dosta ljudi koji će želeti da prodaju po toj a možda i nižoj ceni... To bi bilo to! Može da se zaradi, niko ne spori! Ali treba biti vidra EGP i Citadel su se zadovoljili sa skokom u ceni i dividendu neće čekati, možda je to bio boliji potez? Videćemo... _________________ Najviše volim zakone koji nemaju kaznene odredbe, ti su najbolji!
| |
|
| |
Kobe Bryant VIP
Broj poruka : 3003 Godina : 48 Localisation : N.BGD Points : 5593 Datum upisa : 22.05.2007
| Naslov: Re: Soja protein a.d. Bečej - SJPT II deo 6/4/2011, 18:00 | |
| I da dodam: najveći problem s cenom posle dokapa nastaje, kada Viktorija krene da se rešava svojih akcija iz dividende (a vrlo vole keš koji nisu do sada nikad delili sa malim akcionarima) i da ih po nekoj cenu uvaljuje malim akcionarima, to je do sada uvek bilo tako i to je ono na šta drugi forumaši misle kada upozoravaju da će cena dole... Vrlo je to klizav teren... A kada cena dovoljno padne, onda krenu da kupuju Sojinim parama jer je keš od prodaje pripao njima. I tako u krig.... Poništavanje akcija ne dolazi u obzir, jer u tome i jeste štos, dobijanjem dividende, pa rasprodajom iste, oni dolaze do zarade... U KEŠU, a mali akcionari kako se snadu, njihov problem! _________________ Najviše volim zakone koji nemaju kaznene odredbe, ti su najbolji!
| |
|
| |
BBrroo VIP
| Naslov: Re: Soja protein a.d. Bečej - SJPT II deo 6/4/2011, 19:00 | |
| - Kobe Bryant ::
- I da dodam:
najveći problem s cenom posle dokapa nastaje, kada Viktorija krene da se rešava svojih akcija iz dividende (a vrlo vole keš koji nisu do sada nikad delili sa malim akcionarima) i da ih po nekoj cenu uvaljuje malim akcionarima, to je do sada uvek bilo tako i to je ono na šta drugi forumaši misle kada upozoravaju da će cena dole... Vrlo je to klizav teren...
A kada cena dovoljno padne, onda krenu da kupuju Sojinim parama jer je keš od prodaje pripao njima. I tako u krig....
Poništavanje akcija ne dolazi u obzir, jer u tome i jeste štos, dobijanjem dividende, pa rasprodajom iste, oni dolaze do zarade... U KEŠU, a mali akcionari kako se snadu, njihov problem!
Ranijih godina pokazalo se da je najbolje bilo ne cekati dan dividende, vec prodati uoci njega. Jedino je Vic, razigravao akciju i razne ideje, a sustinu najbolje izrazava gornji post Kobe Brayanta. Zato sam uvek isticao da Soja nije za pocetnike i manje iskusne male akcionare. | |
|
| |
Boby VIP
Broj poruka : 2614 Godina : 53 Localisation : banat Points : 10639 Datum upisa : 04.02.2011
| Naslov: Re: Soja protein a.d. Bečej - SJPT II deo 6/4/2011, 20:04 | |
| E, ovo je na zalost istina od reci do reci | |
|
| |
Ilija Member
Broj poruka : 480 Points : 1261 Datum upisa : 30.09.2009
| Naslov: Re: Soja protein a.d. Bečej - SJPT II deo 6/4/2011, 21:39 | |
| A da li je bilo koja akcija na berzi i uopšte cela berza za "pocetnike i manje iskusne male akcionare"? Ja mislim da nije, eh da sam to nekad znao... Na SJPT bar ima nade, nešto se dešava, likvidna je, za razliku od vecine drugih akcija koje su odumrle, koje su se ugasile kao "zvezde repatice". Moja računica (gore) je tačna, ako se uzme precizno period u kojem je postavljena. Inače slažem se da je KB dobro opisao scenario koji globalno funkcioniše. | |
|
| |
Nestrpljivi Still learning
Broj poruka : 63 Points : 248 Datum upisa : 22.04.2011
| Naslov: Re: Soja protein a.d. Bečej - SJPT II deo 6/4/2011, 23:43 | |
| - BBrroo ::
- Sneki ::
Još se samo čeka na Čvoro Zorana! Obrati paznju na PROZONE , kada su usli i izasli (pravo vreme).
Mozda NS 007 zna nesto vise o zemljacima, pa prijteljski da kaze. Evo i ja da kažem neku informaciju o kupcima sa poslednje tabele. Treći po redu sa 1500 kom. je generalni direktor MK Commerca iz Novog Sada. Mislim da on ima sigurno dobre informacije. | |
|
| |
Slovenac1 VIP
Broj poruka : 2522 Localisation : Ljubljana Points : 6094 Datum upisa : 04.01.2008
| Naslov: Re: Soja protein a.d. Bečej - SJPT II deo 6/5/2011, 08:50 | |
| - Kobe Bryant ::
- I da dodam:
najveći problem s cenom posle dokapa nastaje, kada Viktorija krene da se rešava svojih akcija iz dividende (a vrlo vole keš koji nisu do sada nikad delili sa malim akcionarima) i da ih po nekoj cenu uvaljuje malim akcionarima, to je do sada uvek bilo tako i to je ono na šta drugi forumaši misle kada upozoravaju da će cena dole... Vrlo je to klizav teren...
A kada cena dovoljno padne, onda krenu da kupuju Sojinim parama jer je keš od prodaje pripao njima. I tako u krig....
Poništavanje akcija ne dolazi u obzir, jer u tome i jeste štos, dobijanjem dividende, pa rasprodajom iste, oni dolaze do zarade... U KEŠU, a mali akcionari kako se snadu, njihov problem!
Viktorija na ovakvom marketu kakav je sad ne bi prodala ni 1000 akcija jer nema dovoljno likvidnosti. Oni su napravili jedan krug prodaje več ali to je bila 2007, drugačije je stanje danas. | |
|
| |
Slovenac1 VIP
Broj poruka : 2522 Localisation : Ljubljana Points : 6094 Datum upisa : 04.01.2008
| Naslov: Re: Soja protein a.d. Bečej - SJPT II deo 6/5/2011, 08:54 | |
- Kobe Bryant ::
- I da dodam:
Ranijih godina pokazalo se da je najbolje bilo ne cekati dan dividende, vec prodati uoci njega. Jedino je Vic, razigravao akciju i razne ideje, a sustinu najbolje izrazava gornji post Kobe Brayanta. Zato sam uvek isticao da Soja nije za pocetnike i manje iskusne male akcionare. Za prošlu godinu to ne važi ako gledamo akciju danas, mogao si kupiti po 1000, dobio si 30% novih akcija i cena je opet bila na 1000 do pre par dana kad je čak počela da raste. Cena jeste pala odmah posle dividende ali se kasnije vratila. I ja mislim da če ovaj put biti isto zbog boljeg poslovanja Soje u 2011. | |
|
| |
Fast VIP
Broj poruka : 745 Points : 2372 Datum upisa : 21.04.2011
| Naslov: Re: Soja protein a.d. Bečej - SJPT II deo 6/5/2011, 13:36 | |
| @Cena jeste pala odmah posle dividende ali se kasnije vratila.
Tačno, ali je cenu na nivo od 1000 din značajno pogurala odluka o sticanju sopstvenih akcija. Do tog trenutka je konstantno išla korekcija. Dobri rezultati koji su kasnije objavljeni su samo podržali trend, ali nisu značajno podigli cenu.
Pre objave o dividendi cena je dosta dugo bila na nivou 1000-1020 dinara i nije išla preko, čak je i neposredno pre objave neznatno pala ispod 1000 dinara, bez obzira na dobre rezultate za Q1 i mogućnost još boljih polugodišnjih. | |
|
| |
Racunarko VIP
Broj poruka : 612 Godina : 45 Localisation : Beograd Points : 2814 Datum upisa : 22.06.2010
| Naslov: Re: Soja protein a.d. Bečej - SJPT II deo 6/5/2011, 14:12 | |
| - fast ::
- @Cena jeste pala odmah posle dividende ali se kasnije vratila.
Tačno, ali je cenu na nivo od 1000 din značajno pogurala odluka o sticanju sopstvenih akcija. Do tog trenutka je konstantno išla korekcija. @A kada cena dovoljno padne, onda krenu da kupuju Sojinim parama jer je keš od prodaje pripao njima. Kobe je bas to i rekao koliko ja shvatam. Otkup sopstvenih je deo slagalice. | |
|
| |
SabanNonda Still learning
Broj poruka : 49 Points : 297 Datum upisa : 21.09.2010
| Naslov: Re: Soja protein a.d. Bečej - SJPT II deo 6/5/2011, 14:31 | |
| Ne znam zašto toliko forsirate priču o otkupu sopstvenih akcij kada je sama Soja stekla prilično mali broj akcija, to je više bio psihološki potez. | |
|
| |
Slovenac1 VIP
| Naslov: Re: Soja protein a.d. Bečej - SJPT II deo 6/5/2011, 16:28 | |
| - SabanNonda ::
- Ne znam zašto toliko forsirate priču o otkupu sopstvenih akcij kada je sama Soja stekla prilično mali broj akcija, to je više bio psihološki potez.
Tako je | |
|
| |
Mitar VIP
Broj poruka : 729 Points : 1976 Datum upisa : 14.11.2007
| Naslov: Re: Soja protein a.d. Bečej - SJPT II deo 6/5/2011, 18:33 | |
| Nebitne su tehnikalije oko SJPT - cinjenica je da na ovoj ceni SJPT nije bas toliko potcenjena akcija a imajuci u vidu da globalno opet krece prica o blagom usporavanju privreda plus kraj QE 2 za ocekivati je blagu globalnu korekciju tako da mislim da cemo SJPT gledati i na nizim nivoima... | |
|
| |
BBrroo VIP
| Naslov: Re: Soja protein a.d. Bečej - SJPT II deo 6/5/2011, 19:33 | |
| - Slovenac1 ::
Za prošlu godinu to ne važi ako gledamo akciju danas, mogao si kupiti po 1000, dobio si 30% novih akcija i cena je opet bila na 1000 do pre par dana kad je čak počela da raste. Cena jeste pala odmah posle dividende ali se kasnije vratila. I ja mislim da če ovaj put biti isto zbog boljeg poslovanja Soje u 2011. Pa ne znam, sta je uslovno sigurnija strategija. Prodaja i kesiranje zarade pre dana dividende, zatim cekanje pada i daljnje osmatranje situcije za ponovni ulazak, ili pasivno cekanje turbulencije i cekanje stabilizacije. Pri tom ma koliko bilo znacajno za izbore, svima je jasno da ovaj kurs na dug rok nije odrziv. Po meni ovoga puta nece toliko uticati bolji ili losiji rezultati, vec opsta klima na belexu koja ce biti posledica pre svega dobijanja ili nedobijanja statusa kandidata i eventualnog utvrdjivanja datuma otpocinjanja pregovora. Rekao bih da je izvesno dobijanje statusa kandidta, ali ce paralelno od EU ici pritisak na datilji tok pregovora sa Kosovom i strategija primoravanja puzajuceg priznavanja sto mislim da nece naci plodno tlo za sada. Generalno sa SJPT uvek je neizvesno, a uvek bude ono sto victorijanci oce, to je ono sto kao papagaj pricam. I ako si u sinhronizmu sa njima sve je OK, a ako ne propratis, izleces sa staze, kao sto neko rece za one male akcionare. | |
|
| |
Fast VIP
| Naslov: Re: Soja protein a.d. Bečej - SJPT II deo 6/5/2011, 23:06 | |
- SabanNonda ::
- Ne znam zašto toliko forsirate priču o otkupu sopstvenih akcij kada je sama Soja stekla prilično mali broj akcija, to je više bio psihološki potez.
Tako je Cela berza je psihologija. Potez o sticanju sopstvenih akcija je služio da privremeno da podršku uzlaznom trendu, pre objave dobrih rezultata za Q1. Lično, ne verujem da će cena preko 1300 do kraja juna tj. ulaska u presek. Videćemo šta će se dešavati. @BBrroo u potpunosti se slažem sa iznetim. Jedina razlika je u tome što mislim da ni dobijanje statusa kandidata neće pomeriti Belex jer će to značiti raspisivanje izbora ili će oni doći nekako baš u to vreme. Generalno, moje mišljenje je da nas očekuje tavorenje do proleća 2012 tj. do formiranja nove Vlade ili bar do kraja izbora pod uslovom da se nakon izbora vidi nova većina za novu Vladu. Biće moguće napraviti po par procenata na dobrim hartijama na brzom ulasku i izlasku, ali očekujem i dalje korekciju cena za hartije koje budu imale loše kvartalne pokazatelje, bez obzira na to koliko sad deluju jeftino. Te korekcije će u manjoj ili većoj meri korigovati rast hartija sa dobrim performansama i bićemo na onome što sam rekao - tavorenje. Tome treba dodati i prepakivanje portfolija od strane fondova i opet dolazimo do - tavorenja. Može se desiti da indeks pređe neke psihološke granice, npr. 1000, ali će to pre svega biti posledica promene sastava indeksne korpe tj. ulaska u njen sastav "narodnih hartija" koje od polovine leta planiraju da izbace na berzu. | |
|
| |
Slovenac1 VIP
| Naslov: Re: Soja protein a.d. Bečej - SJPT II deo 6/5/2011, 23:22 | |
- Slovenac1 ::
Za prošlu godinu to ne važi ako gledamo akciju danas, mogao si kupiti po 1000, dobio si 30% novih akcija i cena je opet bila na 1000 do pre par dana kad je čak počela da raste. Cena jeste pala odmah posle dividende ali se kasnije vratila. I ja mislim da če ovaj put biti isto zbog boljeg poslovanja Soje u 2011. Pa ne znam, sta je uslovno sigurnija strategija. Prodaja i kesiranje zarade pre dana dividende, zatim cekanje pada i daljnje osmatranje situcije za ponovni ulazak, ili pasivno cekanje turbulencije i cekanje stabilizacije. Pri tom ma koliko bilo znacajno za izbore, svima je jasno da ovaj kurs na dug rok nije odrziv.
Po meni ovoga puta nece toliko uticati bolji ili losiji rezultati, vec opsta klima na belexu koja ce biti posledica pre svega dobijanja ili nedobijanja statusa kandidata i eventualnog utvrdjivanja datuma otpocinjanja pregovora. Rekao bih da je izvesno dobijanje statusa kandidta, ali ce paralelno od EU ici pritisak na datilji tok pregovora sa Kosovom i strategija primoravanja puzajuceg priznavanja sto mislim da nece naci plodno tlo za sada.
Generalno sa SJPT uvek je neizvesno, a uvek bude ono sto victorijanci oce, to je ono sto kao papagaj pricam. I ako si u sinhronizmu sa njima sve je OK, a ako ne propratis, izleces sa staze, kao sto neko rece za one male akcionare. Pa to je to šta ja pričam, mislim da je u ovom trenutku ideja Viktorije, da se pumpa Soja na gore. | |
|
| |
BBrroo VIP
| Naslov: Re: Soja protein a.d. Bečej - SJPT II deo 6/5/2011, 23:56 | |
Pa to je to šta ja pričam, mislim da je u ovom trenutku ideja Viktorije, da se pumpa Soja na gore. Prijatelju, kada se ovako "brzo" razumemo oko ociglednih stvari na marketu, sta mislis kako bi se razumeli oko politike. Veliki pozdrav ! | |
|
| |
Fmember VIP
| Naslov: Re: Soja protein a.d. Bečej - SJPT II deo 6/6/2011, 03:26 | |
| Ok, koliko vidim, viktorija pre dividende dize cenu gore, posle dividende prodaje veliki broj akcija pa cena ide dole. Ne vidim neki veliki slalom u ovome, i cini mi se prilicno predvidljivo. Ili sam nešto propustio?
Ko je ušao na vreme, pre samo par nedelja moglo je da se uđe po 1000, a pre 6 meseci po 650din već sad im dobru zaradu, koja će verovatno i da se u veća do isplate "dividende".
Ako cena i ovaj put krene dole posle tog datuma, eto još jedne prilike za ponovni ulazak po diskontnim cenama.
ono u šta nisam siguran je da li prodati pre ili posle podele dividende, jer se bojim da jutro posle, ne osvane par miliona tržišnih naloga za prodaju. | |
|
| |
Fast VIP
| Naslov: Re: Soja protein a.d. Bečej - SJPT II deo 6/6/2011, 07:35 | |
| - Fmember ::
- Ok, koliko vidim, viktorija pre dividende dize cenu gore, posle dividende prodaje veliki broj akcija pa cena ide dole.
Ne vidim neki veliki slalom u ovome, i cini mi se prilicno predvidljivo. Ili sam nešto propustio?
Ko je ušao na vreme, pre samo par nedelja moglo je da se uđe po 1000, a pre 6 meseci po 650din već sad im dobru zaradu, koja će verovatno i da se u veća do isplate "dividende".
Ako cena i ovaj put krene dole posle tog datuma, eto još jedne prilike za ponovni ulazak po diskontnim cenama.
ono u šta nisam siguran je da li prodati pre ili posle podele dividende, jer se bojim da jutro posle, ne osvane par miliona tržišnih naloga za prodaju. Fora i jeste u tome što ništa nije predvidivo | |
|
| |
Ars Vivendi VIP
Broj poruka : 2817 Points : 8028 Datum upisa : 21.01.2009
| Naslov: Re: Soja protein a.d. Bečej - SJPT II deo 6/6/2011, 09:50 | |
| Nepredvidivo jeste jer nije jasno šta Viktorija radi? 1) Oni su monopolisti u uvozu djubriva 2) Bave se preradom soje što je vrlo profitabilno (najveći proizvodjac u ovom delu evrope) 3) Svake godine izvrte silne novce otkupom žita od seljaka kada je cena povoljna i kasnije ka skupo preprodaju A i pred svega duguju oko 200 miliona evra? - Citat :
- Iza Delte je visinom dugova Victoria grupa s 204,5 milijuna eura, u čijem sastavu posluje Soja protein.
| |
|
| |
Zalad Just looking
Broj poruka : 26 Points : 116 Datum upisa : 01.06.2009
| Naslov: Re: Soja protein a.d. Bečej - SJPT II deo 6/6/2011, 09:53 | |
| Ja mislim da će Viktorija da izlazi na oko 1250 din. To će im biti lepa zarada s obzirom da su ulazili na 850 -900 din. od kada su odlučili da brane cenu, ako se dobro sećam.
| |
|
| |
Slovenac1 VIP
| Naslov: Re: Soja protein a.d. Bečej - SJPT II deo 6/6/2011, 10:57 | |
| - Zalad ::
- Ja mislim da će Viktorija da izlazi na oko 1250 din. To će im biti lepa
zarada s obzirom da su ulazili na 850 -900 din. od kada su odlučili da brane cenu, ako se dobro sećam.
Viktorija da izlazi? A kome če oni prodavati na ovako plitkom tržištu? | |
|
| |
Fast VIP
| Naslov: Re: Soja protein a.d. Bečej - SJPT II deo 6/6/2011, 10:59 | |
| - Zalad ::
zarada s obzirom da su ulazili na 850 -900 din. od kada su odlučili da brane cenu, ako se dobro sećam.
Ulazili su na nivoima od 670 do 800 din | |
|
| |
Fast VIP
| Naslov: Re: Soja protein a.d. Bečej - SJPT II deo 6/6/2011, 11:06 | |
- Zalad ::
Viktorija da izlazi? A kome če oni prodavati na ovako plitkom tržištu? Kao i prošle godine: Sintezi, a onda Sinteza na sitno uvalja uglavnom malim akcionarima. Ne mogu sada da prodaju jer Skupštna treba da donese odluku o otuđivanju, a to znači da prodaja ide posle 30 juna. Ispašće da samo kudim ovaj papir, ali mi je namera drugačija. Oprez i samo oprez. Ja sam ušao po prosečnoj ceni od 805 i izašao u proseku na 1015. Volim ovu hartiju, ali oprez uvek maksimalan. | |
|
| |
Fmember VIP
| Naslov: Re: Soja protein a.d. Bečej - SJPT II deo 6/6/2011, 11:12 | |
Viktorija da izlazi? A kome če oni prodavati na ovako plitkom tržištu? Zalad je verovatno mislio na one akcije koje je soja stekla na berzi, a cini mi se obavezala odlukom skupstine da ih otudji. _________________ Bolje je živeti na nogama nego na umreti na kolenima
| |
|
| |
Fast VIP
| Naslov: Re: Soja protein a.d. Bečej - SJPT II deo 6/6/2011, 11:24 | |
Viktorija da izlazi? A kome če oni prodavati na ovako plitkom tržištu? Zalad je verovatno mislio na one akcije koje je soja stekla na berzi, a cini mi se obavezala odlukom skupstine da ih otudji.
Ja sam mislio da sticanje sopstvenih akcija. Ne bukvalno VG već VG u prenešenom značenju | |
|
| |
Fast VIP
| Naslov: Re: Soja protein a.d. Bečej - SJPT II deo 6/6/2011, 11:32 | |
Viktorija da izlazi? A kome če oni prodavati na ovako plitkom tržištu? Zalad je verovatno mislio na one akcije koje je soja stekla na berzi, a cini mi se obavezala odlukom skupstine da ih otudji.
4. Izveštaj Upravnog odbora o sticanju sopstvenih akcija “Sojaprotein”A.D. i Predlog Odluke o otuđenju sosptvenih akcija Ne može bez odluke skupštine. Kao po običaju ide pro rata ponuda i onda prespu Sintezi. Već viđeno. Ne mora do kraja da se čita tačka dnevnog reda | |
|
| |
Slovenac1 VIP
| Naslov: Re: Soja protein a.d. Bečej - SJPT II deo 6/6/2011, 13:16 | |
| Pošto nema likvidnosti, pošto danas nije 2007 godina, oni mogu te akcije prodati samo ako zbiju cenu akcije za polovinu, tamo če se nači neki fondovi da to pokupe. Ali nije njima to u intresu (njima je u interesu da je cena akcije što viša) zato ne verujem da če biti prodavanja tih akcija malim akcionarima. | |
|
| |
Fast VIP
| Naslov: Re: Soja protein a.d. Bečej - SJPT II deo 6/6/2011, 13:21 | |
- Pošto nema likvidnosti, pošto danas nije 2007 godina, oni mogu te akcije prodati samo ako zbiju cenu akcije za polovinu, tamo če se nači neki fondovi da to pokupe. Ali nije njima to u intresu (njima je u interesu da je cena akcije što viša) zato ne verujem da če biti prodavanja tih akcija malim akcionarima.
Ne pratiš fabulu | |
|
| |
Bond Moderator
Broj poruka : 13963 Localisation : Novi Sad Points : 52453 Datum upisa : 03.06.2009
| Naslov: Re: Soja protein a.d. Bečej - SJPT II deo 6/6/2011, 17:32 | |
| Promene: 03.06. - 06.06.2011. (T-3) ili 31.05. - 01.06.2011. | |
|
| |
| Soja protein a.d. Bečej - SJPT II deo | |
|