| Telekom Srbija akcije | |
|
+162Boranija Jegulja JU500 Smile Draganvi Polos Big Brle jcapelja@gmail.com marjanovicgane Huls BorisB Dejan2106 Dr. GorZora BBrroo draguljcebg jovan.89 Zexx MHE kila(H)WATacina Toplica bonum.mm Gashi losmi Dragan555 Matthew Greenburgh Trade Now Montegorac Zwiebel mushoke Gocili philips1 gorda pepermint Tenerife Jerry Springer boban75 Stane Dolanc Ilija Dejansss Aca kurbla Poštar boxxi Zeljko321 Sasuolo Ceras JMBR MMcorp Roman Abramovich Dalaj Lama Pera Zdera Zmark Delboj Nenadnenad67 Vuksat Dragan GlasRazuma Al Kapone TomaS41 Voiceoflaw hey-ho geogsi Drag65 Zak10 Djavo sirGagy Lolita Sahbaz Rasa kolins Light Jumbo Bjekam23 ivan45 BojanNS Zrimi Fmember Fast Grom Dmitar ILoveRoses Cucla Taliban Boraa Boza Belex Toplica 1 Momir Nauzika Nikola Zoranecc Maca Steve McQueen KRUSKA C R A Z Y Dragan11 Vladimirmitr Nestrpljivi J_stojan Racunarko StariHrast Bookmaker Boby Taliano Sasa965 JA Pekoilic Popaj Big Mile AlexBGD Rogy RobinHood Serbon Dragot nemanjaRU BoS Nemesis Borodino Slovenac1 pakodazna MYSTIC021 Novosadjanin007 Lord Stem Mali akcionar Sutra Djuka MarkoJTD Bond Sofke Dnenad85 Drag_Mlad Kurajber Ars Vivendi Kenzo pepsiman FatCat Berza011 Greta Limited011 prevarant MORNAR Vladulns HUACHUMA Lilihip Milica1 gogloee Teletrader Kupi akcije StefanMR Bmarko Ris Aleks Dexiv akcionar Dusan StefanoProdi Goca Friz Sneki Mc.Intosh NIKOLAG Kobe Bryant Milos86 Admin 166 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
Sasuolo VIP
Broj poruka : 206 Points : 877 Datum upisa : 07.11.2011
| Naslov: Re: Telekom Srbija akcije 3/1/2014, 20:01 | |
| - Dragot ::
- Al Kapone ::
- Kako su nam potvrdili u Vladi Srbije, ova kompanija neće ići na berzu, ali bi novi vlasnik otkupio akcije građana.
Nezapaženo je prošao ovaj navod. Ja, lično, nisam bio u situaciji da se upoznam sa ovakvim načinom preuzimanja-kupovine neke firme. Činjenica da neće ići na berzu znači da nećemo biti u situaciji kupovati akcije "Telekoma". Opet, prema navodima forumaša, na spisku akcionara se pojavljuju fizička lica kao novi akcionari. Znači, negde se trguje! Pretpostavljam- kad se ne radi na berzi, onda se radi "na ulici"!? Akcije koje nisu jos na berzi mozes kupiti kupoprodajnim ugovorom koji overis u sudu kao i svaki ugovor.Ako imas nekog poznanika koji ima telekomove akcije a zeli vec sada da ih proda a ti zelis da ih kupis,mozete to odraditi potpuno legalno preko vec pomenutog kupoprodajnog ugovora koji se overava u sudu. | |
|
| |
Dragot VIP
Broj poruka : 655 Points : 2873 Datum upisa : 16.10.2010
| Naslov: Re: Telekom Srbija akcije 3/2/2014, 09:03 | |
| Poznat mi je taj način trgovanja, ali... ja nemam poznanika, koji ima akcije "Telekoma", a da ih želi prodati. Na kraju i ako bih imao nekoga, nemam ih 10,20,50 ili ne znam ti koliko već, da bih kupio neki procenjeni broj akcija. Drugo, ko ima toliko vremena da svako malo u sudu čeka u redu za overu kupoprodajnog ugovora? Poenta moga prethodnog posta je bila da ukažem na prisutnu devijaciju. Na netransparentnost, kako bi se to danas nazvalo. Podseća me na šverc duvanom. Kao, zvanično nije dozvoljeno trgovanje, a nezvanično trguje "kako koji `oće". | |
|
| |
Zeljko321 VIP
Broj poruka : 497 Points : 1462 Datum upisa : 19.01.2013
| Naslov: Re: Telekom Srbija akcije 3/2/2014, 09:15 | |
| Mislim da je velika steta sto Telekom nece na berzu, jer, na zalost, svi to znamo, nasem Belexu treba cudo da bi se oporavio. Inace, ovde u Srbiji se desava nesto cudno, sto mi zaista nije jasno, a to je da se vlasnistvo ukrupnjava i kao da se svi trude da sto pre pobegnu sa berze. Elem, to je za neku drugu temu, a kod Telekoma mi zaista jedna stvar nije jasna. Kako drzava moze da proda nesto sto je moje, a to je ta 31 akcija | |
|
| |
Racunarko VIP
Broj poruka : 612 Godina : 45 Localisation : Beograd Points : 2814 Datum upisa : 22.06.2010
| Naslov: Re: Telekom Srbija akcije 3/2/2014, 14:32 | |
| Kriminal, cist kriminal. Problem je sto ce cena biti unapred odredjena. Te, navodne, kupovine. To se nekada zvalo nacionalizacija kada ti drzava kaze da moras da prodas drzavi po ceni koju ti ona odredi. Sada nije drzavi, nego nekome. Jos gore. | |
|
| |
Ars Vivendi VIP
Broj poruka : 2817 Points : 8028 Datum upisa : 21.01.2009
| Naslov: Re: Telekom Srbija akcije 3/2/2014, 15:28 | |
| 1. Nova lica na spisku akcionara jesu privatna lica, ali to ništa ne znači, možda su naknadno upisali akcije (po broju akcija poklapa se sa radnicima Telekoma koji su dobili najviše akcija po osnovu minulog rada). A i broj je u odnosu na ukupan broj akcija smešan, tako neki Milojević ima oko 8000 akcija što je 0,0008% akcija... 2. Ko kaže da će privatna lica koja poseduju akcije (bez obzira kako su ih stekla) morati da prodaju kad i država? Ko vam je to rekao? Radi se o privatnoj imovini i vlasnik te imovine ima pravo da slobodno njom raspolaže. Država samo može da pozove akcionare da pridruže svoje akcije sa njom u veliki paket koji ide na prodaju. Tako je bilo i na NIS-u... _________________ Prazan listić nije stav! Izaberi da drugi ne bi birali umesto tebe!
| |
|
| |
Racunarko VIP
Broj poruka : 612 Godina : 45 Localisation : Beograd Points : 2814 Datum upisa : 22.06.2010
| Naslov: Re: Telekom Srbija akcije 3/2/2014, 16:47 | |
| Neces morati da ih prodas odmah. Ali, nece izaci na berzu, dakle neces moci da biras po kojoj ceni ces da prodas (nece se slobodno formirati cena). E, sada. Ako drzava proda svoj paket akcija, kao i telekom. Sta se desava? Samo je pitanje vremena kada ces morati da im prodas (kada dodju do potrebnog broja za istiskivanje), posto ce vecina malih akcionara prodavati (kao sto vec prodaju i na aerodromu i na nisu). A, cena se ne mrda od ponudjene jer nema drugih ponuda za otkup (posto nije na berzi). Jel tako? Na kraju 100% vlasnistva u necijim rukama. Ovo je naravno moja pretpostavka koja ne mora da bude tacna, ali mislim da nije daleko od realnosti. | |
|
| |
Nikola VIP
Broj poruka : 583 Points : 2009 Datum upisa : 06.12.2011
| Naslov: Re: Telekom Srbija akcije 3/2/2014, 19:35 | |
| Jel neko pročitao uopšte kako je formulisano u zakonu ili čime su već akcije dodeljene građanima? Što se mene tiče, kriminal je što su akcije uopšte dodeljivane. To su bačene pare. Šta, ljudi dobili po 2000 dinara tako što su mešetaru prodali ispod cene i to je pozitivno? Bolje da je država prodala i da je uradila nešto korisno s tim parama. Svima se ovde, uključujući i meni, to isplatilo, ali mislim da za društvo nije korisno.
Očekujem da država proda 51% akcije Telekoma u da će u tom paketu biti akcije građana. A ako to ne urade, nadam se da će naći drugi način da sve te akcije proda u paketu kako bi postigli bolju cenu i kako bi se izbegle situacija da ih ljudi prodaju 2-3 puta ispod cene. _________________ I don't want any of your get-rich-quick schemes but I do need to make a lot of money really fast.
| |
|
| |
Ars Vivendi VIP
Broj poruka : 2817 Points : 8028 Datum upisa : 21.01.2009
| Naslov: Re: Telekom Srbija akcije 3/2/2014, 23:43 | |
| Racunarko@ Telekom ne treba SADA da izadje na berzu jer bi cena odmah pala. Što je tačno, ne treba biti ekspert. SADA ne b valjalo (bez kupca) da se ide na berzu. Odakle ti ideja da posle prodaje recimo 51% firma neće ići na berzu? Ko ti je to rekao? Izgleda da slabo pamtiš i NIS je prvo prodat (xy%) pa je onada izašao na berzu, pa je cena i pored toga pala....
Uopšte ne shvatam šta te je toliko razjedilo. Budi malo strpljiv... _________________ Prazan listić nije stav! Izaberi da drugi ne bi birali umesto tebe!
| |
|
| |
Aleks Old member
Broj poruka : 1306 Godina : 71 Localisation : Bezanijska kosa Points : 3868 Datum upisa : 15.05.2009
| Naslov: Re: Telekom Srbija akcije 3/3/2014, 10:22 | |
| Jel podigo neko dividendu. | |
|
| |
boxxi VIP
Broj poruka : 69 Points : 329 Datum upisa : 23.11.2013
| Naslov: Re: Telekom Srbija akcije 3/3/2014, 11:13 | |
| Zavisi iz cijeg ugla gledate. Iz ugla drzave vrlo je tesko oceniti koji je najbolji momenat za prodaju Telekoma. Ne mora da znaci da ako se saceka da ce se doboti bolja cena. Mada,cene po kojima su ga nudili jesu bile niske. Iz ugla berze i akcionara najbolje je da se Telekom sto pre pojavi na berzi. S jedne strane berza ce biti neuporedivo zanimljivija stranim investitorima ako je Telekom na njoj. Sa Telekomom i sa EPS-om strancima bi stvarno nasa berza mogli biti vrlo interesantna. Imacemo mnogo kvalitetniji index belex 15. Sa druge strane,postoji drugi,za nas akcionare mnogo vazniji razlog,na sta nas jasno navodi trgovanje na akcijama NIS-a. I posle nekoliko godina trgovanja na NIS-u jos je u rukama naroda koji ima po 5 akcija i koji je spreman da ih proda i za dzabe ogromna kolicina akcija. Dok ih taj narod ne rapsroda mi necemo imati pravo trgovanje na NIS-u i cena ce biti,kao i sad,mnogo niza od realne. Isti problem imacemo i na Telekomu. Zato je najbolje da on sto pre izadje na berzu da bi sto pre narod koji prodaje za dzabe rasprodao svoje akcije i da bi oni kojima nije mesto na berzi sto pre otisli sa nje a da ostanu samo ozbiljni,pravi investitori. | |
|
| |
Nikola VIP
Broj poruka : 583 Points : 2009 Datum upisa : 06.12.2011
| Naslov: Re: Telekom Srbija akcije 3/3/2014, 11:45 | |
| @bokixxl, slažem se da bi to bilo dobro za Belex ali ne bi bilo dobro za Telekom i akcionare Telekoma. A s obirom da Telekom vredi gotovo kao kompletan Belex, mislim da je bezveze zaklati vola za kilo mesa.
Ponavljam, ja ću da iskorisim priliku da zaradim ako mi se ukaže, ali mislim da za državu ne bi bilo dobro da izbace Telekom na berzu.
Drugi problem je što nisam siguran da bih kupio akcije Telekoma ni za bagatelu ako bih znao da država neće prodati većinski deo u narednih 5 godina. Ne vidim zašto bih hteo akcije potencijalnog gubitaša. _________________ I don't want any of your get-rich-quick schemes but I do need to make a lot of money really fast.
| |
|
| |
Racunarko VIP
| Naslov: Re: Telekom Srbija akcije 3/3/2014, 18:14 | |
| Ars Vivendi@ Ok. Cekamo da vidimo sta ce biti. Mene samo plasi da se ne desi nesto sto bi bilo protiv i akcionara i telekoma. Ali, u pravu si da treba biti strpljiv. Vreme ce pokazati. Trenutno se i tako nista posebno ne desava. | |
|
| |
Vladimirmitr Still learning
Broj poruka : 39 Godina : 57 Localisation : Beograd Points : 183 Datum upisa : 01.06.2010
| Naslov: Re: Telekom Srbija akcije 3/3/2014, 18:58 | |
| guzve u filijalama Vojvodjanske banke u Beogradu,svi hoce pare (medjudividendu). | |
|
| |
Racunarko VIP
| Naslov: Re: Telekom Srbija akcije 3/5/2014, 14:21 | |
| Ja sam jutros podigao pare od medjudividende. U posti. Samo sa licnom kartom. Nije bilo nikakve guzve ni problema. | |
|
| |
Maca VIP
Broj poruka : 1869 Godina : 47 Localisation : Sombor Points : 5160 Datum upisa : 28.05.2007
| Naslov: Re: Telekom Srbija akcije 3/5/2014, 14:41 | |
| U Vojvodjanskoj je guzva jer tamo dividendu dobijaju radnici i penzioneri Telekoma... _________________ Prestani da mrziš ako do sebe držiš !
| |
|
| |
Racunarko VIP
| Naslov: Re: Telekom Srbija akcije 3/5/2014, 15:11 | |
| | |
|
| |
Zeljko321 VIP
| Naslov: Re: Telekom Srbija akcije 3/5/2014, 16:07 | |
| | |
|
| |
Smile Old member
Broj poruka : 1652 Points : 4820 Datum upisa : 04.06.2008
| Naslov: Re: Telekom Srbija akcije 3/7/2014, 10:31 | |
| Telekom akcionarima daruje svoj deo IZVOR: NOVOSTI Beograd -- Do kraja ove godine vlasnici besplatnih akcija Telekoma Srbija, kao i ostali akcionari, mogli bi da povećaju procenat svog vlasničkog udela u toj kući.
Reč je o mogućem poništavanju vlasničkih akcija koje je Telekom otkupio od grčkog OTE-a.
"Do 1. januara 2015. godine je rok do kada udeo sopstvenih akcija mora, zakonski, da padne na maksimalno 10 odsto", objašnjava Predrag Ćulibrk, generalni direktor Telekoma Srbija.
"Imajući u vidu da je nemoguće naći kupca za 20 odsto udela, koji neće imati upravljačka prava, a spreman je da plati bar 380 miliona evra koliko smo mi dali za njih, razmišljamo o tome da možda već do kraja ove godine, što je jedna od ideja, svih 20 odsto sopstvenih akcija poništimo. Time bi se uvećala vrednost udela ostalih akcionara, pa bi država imala 72 odsto vlasništva u Telekomu Srbija, a 28 odsto ostali", kaže Ćulibrk.
Trenutna struktura vlasništva u srpskom Telekomu izgleda ovako: država ima 58 odsto akcija, građani i sadašnji i bivši zaposleni ove kompanije 22 odsto, dok samom Telekomu pripada pomenutih 20 procenata. Zakon o privrednim društvima obavezuje akcionarsko društvo da mora da otuđi sve iznad 10 odsto akcija u roku od tri godine od momenta sticanja.
Ako se poništi ova petina akcija, postojećim akcionarima se povećava procenat udela, ali ne i vrednost akcija. | |
|
| |
Smile Old member
Broj poruka : 1652 Points : 4820 Datum upisa : 04.06.2008
| Naslov: Re: Telekom Srbija akcije 3/7/2014, 10:54 | |
| U slučaju kada kompanija koja je vlasnik akcija sopstvenog preduzeća odluči da ih proda, važi pravilo preče kupovine. U ovom slučaju, ako bi našao kupca za svojih 20 odsto akcija, Telekom ne bi smeo da mu ih proda, ukoliko ih prvo ne ponudi postojećim akcionarima. To bi, praktično, značilo da bi ponudu trebalo poslati osim na adresu Vlade Srbije kao većinskog vlasnika, i na još pet miliona adresa, koliko ima malih akcionara... | |
|
| |
Racunarko VIP
| Naslov: Re: Telekom Srbija akcije 3/7/2014, 11:47 | |
| Eh, kad bih samo imao para da otkupim 20% Telekoma...... Koliko bi onda imao svaki mali akcionar? 37 akcija? Mislim na nas koji nismo zaposleni ili bivsi zaposleni. | |
|
| |
Cucla VIP
Broj poruka : 424 Godina : 50 Localisation : BG Points : 1393 Datum upisa : 22.06.2007
| Naslov: Re: Telekom Srbija akcije 3/7/2014, 13:15 | |
| Verovatno ce ih ponistiti, jer tesko da ce da se pojavi kupac sada , koji bi platio tako veliku sumu za samo 20% Telekoma. | |
|
| |
Poštar Partner
Broj poruka : 29 Points : 21 Datum upisa : 10.10.2007
| Naslov: Re: Telekom Srbija akcije 3/7/2014, 14:56 | |
| Šta znači pojam "međudividenda"? Da li to ostavlja mogućnost isplate još nekog dela u novcu, ili je ovo knjigovodstvena "kategorija"? Da li je moguća isplata i drugog dela međudividende? | |
|
| |
Cucla VIP
Broj poruka : 424 Godina : 50 Localisation : BG Points : 1393 Datum upisa : 22.06.2007
| Naslov: Re: Telekom Srbija akcije 3/7/2014, 15:22 | |
| Medjudividednom su isplatili oko 50% profita 2013god koji je objavljen pre neki dan, tako da je sasvim moguce da ce isplacivati josh neki deo. | |
|
| |
Aca kurbla VIP
Broj poruka : 580 Points : 1636 Datum upisa : 17.02.2014
| Naslov: Re: Telekom Srbija akcije 3/10/2014, 16:02 | |
| - Sasuolo ::
- Dragot ::
- Al Kapone ::
- Kako su nam potvrdili u Vladi Srbije, ova kompanija neće ići na berzu, ali bi novi vlasnik otkupio akcije građana.
Nezapaženo je prošao ovaj navod. Ja, lično, nisam bio u situaciji da se upoznam sa ovakvim načinom preuzimanja-kupovine neke firme. Činjenica da neće ići na berzu znači da nećemo biti u situaciji kupovati akcije "Telekoma". Opet, prema navodima forumaša, na spisku akcionara se pojavljuju fizička lica kao novi akcionari. Znači, negde se trguje! Pretpostavljam- kad se ne radi na berzi, onda se radi "na ulici"!? Akcije koje nisu jos na berzi mozes kupiti kupoprodajnim ugovorom koji overis u sudu kao i svaki ugovor.Ako imas nekog poznanika koji ima telekomove akcije a zeli vec sada da ih proda a ti zelis da ih kupis,mozete to odraditi potpuno legalno preko vec pomenutog kupoprodajnog ugovora koji se overava u sudu. Znam coveka koji je spreman da proda svojih 2100 akcija telekoma... | |
|
| |
hey-ho VIP
Broj poruka : 26 Points : 114 Datum upisa : 19.02.2011
| Naslov: Re: Telekom Srbija akcije 3/10/2014, 17:02 | |
| centralni registar ne dozvoljava realizaciju kupoprodajnih ugovora iako je to moguce za nejavna drustva. Ostaje jedino ugovor o poklonu kojibse overi u sudu u kom naravno nece pisati da se placaju akcije. | |
|
| |
Sneki Beli Mag
Broj poruka : 5404 Localisation : Centar grada Points : 6907 Datum upisa : 21.05.2007
| Naslov: Re: Telekom Srbija akcije 3/10/2014, 17:07 | |
| - Aca kurbla ::
Znam coveka koji je spreman da proda svojih 2100 akcija telekoma... Reci nam koliko traži po akciji? _________________ Kupite akcije, uzmite pilule za spavanje, spavajte i kada se probudite bićete bogati...
| |
|
| |
Aca kurbla VIP
| Naslov: Re: Telekom Srbija akcije 3/10/2014, 18:10 | |
| Nije se interesovao do sada, jer je mislio da ne moze da ih unovci,maltene je pristao na 1.7eu po akciji,ucinilo mu se primamljivo, a onda je rekao da ce mi javiti,dok se jos malo raspita u firmi.. | |
|
| |
Broj poruka : 39 Godina : 57 Localisation : Beograd Points : 183 Datum upisa : 01.06.2010
| Naslov: Re: Telekom Srbija akcije 3/10/2014, 18:28 | |
| e,nazdravlje ! jos jedan pametnjakovic na forumu...... | |
|
| |
Aca kurbla VIP
| Naslov: Re: Telekom Srbija akcije 3/10/2014, 18:54 | |
| - Vladimirmitr ::
- e,nazdravlje ! jos jedan pametnjakovic na forumu......
U cemu je tvoj problem?Ja te akcije nemam nameru da kupujem,jer da imam, ne bih ovde ni pisao.. Pisem zbog ostalih jer vidim da ima zainteresovanih,covek ce mi reci tacnu cenu uskoro | |
|
| |
Zeljko321 VIP
| Naslov: Re: Telekom Srbija akcije 3/10/2014, 19:15 | |
| Hm... Pa mogli bi otvoriti posebnu temu: Kupujem-Prodajem | |
|
| |
Aca kurbla VIP
| Naslov: Re: Telekom Srbija akcije 3/10/2014, 19:22 | |
| | |
|
| |
Sneki Beli Mag
Broj poruka : 5404 Localisation : Centar grada Points : 6907 Datum upisa : 21.05.2007
| Naslov: Re: Telekom Srbija akcije 3/10/2014, 21:50 | |
| - Aca kurbla ::
- OK.Zaboravite.
Ne, zašto da zaboravimo, ništa tu nije nezakonito ili protiv pravila foruma. Ne obračaj pažnju da glupave opaske i pakosnu sirotinju. Zakonom je od skora dozvoljeno i da se akcije prodaju/kupuju i van berze, kao i svuda u svetu. Ugovor se posle prezentira brokeru i on obavi ostalo, ako je potrebno. Pitaj ga ti i javi šta je odlučio! Ima zainteresovanih. _________________ Kupite akcije, uzmite pilule za spavanje, spavajte i kada se probudite bićete bogati...
| |
|
| |
Zeljko321 VIP
| Naslov: Re: Telekom Srbija akcije 3/11/2014, 07:26 | |
| Sneki: Ne obračaj pažnju da glupave opaske i pakosnu sirotinju. | |
|
| |
Racunarko VIP
| Naslov: Re: Telekom Srbija akcije 3/11/2014, 10:56 | |
| U svakom slucaju i ja bih voleo da cujem koja je trazena cena. To me bas zanima. | |
|
| |
| Naslov: Re: Telekom Srbija akcije 3/11/2014, 11:28 | |
| Sneki,samo opusteno... o tvojim postovima mogao bih nekoliko eseja da napisem (sto naravno necu uciniti). Ko pazljivije prati ovaj forum,zna vrlo dobro sta sam hteo da kazem u predhodnoj poruci ,a bogami i u ovoj.I u to ime | |
|
| |
| Telekom Srbija akcije | |
|