| AIK banka a.d. Niš - AIKB (V DEO) | |
|
+87Sheriff Miladin Mukli BojanNS Novosadjanin007 MYSTIC021 Lilihip Bista Dragan Milica1 Zeljko ILoveRoses Drasko MIzdrak Popaj SabanNonda Ars Vivendi V029 DelBoy Jovana2009 Pekoilic MarkoJTD IgorHaki Strbac Jegulja Djede Atomski mrav Sasa965 pakodazna Mr. Price Vladulns kaktusic Kupi akcije Putnik bez motike BoS Bombica Maca Mira Sofke Josh Mozartru Friz Ris Lolita bonum.mm Aleks Teletrader Dusan Djuka Drag65 Mitar Joe_Allamo gogloee DuleT Limited011 BBrroo Momir Sahbaz Božo KRUSKA pepsiman Brmbocla FatCat JelenaS sniper74 Kobe Bryant Racunarko Steve McQueen Igor-NS Greta HUACHUMA Sneki Kurajber Ivan2211 nepet Milos86 Drag_Mlad Dnenad85 RobinHood Bond Aritmeticar Dexiv Slovenac1 iki MilanLaki Dax 91 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
Miladin Zuti karton
Broj poruka : 137 Godina : 55 Points : 530 Datum upisa : 09.12.2010
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (V DEO) 12/20/2010, 18:25 | |
| - V029 ::
- Bulls Raring to Go in 2011, as Stocks Drift Higher Into Year-End
http://www.cnbc.com/id/40725902 Deutsche Bank predviđa gornju granicu S&P na 1550; Goldman Sachs na 1450; J.P. Morgan na 1425; Barclay's is at 1420; a Bank of America Merrill Lynch i Citigroup su na 1400. Odavno nije viđen ovakav konsenzus velikih investicionih banaka oko projekcije rasta berze kao za narednu godinu.
Goldman Sachs 2011 Forecast: Stocks, Gold, Oil Higher http://www.cnbc.com/id/40530212 Projekcije GS za 2010 su bile najtačnije od svih analitičara. Predviđa rast S&P od 16% za 2011.
Pimco's Buying Preferred Stock; Should Investors Be, Too? http://www.cnbc.com/id/40719837 Pimco je najveći svetski investicioni fond koji investira u obveznice (1T$). U zadnjem kvartalu 2,5B$ je izašlo iz obveznica u akcije, pri gubitku za ovaj vid ulaganja od 3,8%, najvećem u dekadi prema Bank of America Merrill Lynch. Polako prska bond bubble, odakle novac ide ka rizičnijim vidovima ulaganja. Kad Pimco izlazi iz obveznica drugi to pomno prate.
Emerging Market Stocks are a 'Great Place to Be' http://www.cnbc.com/id/40718802 Uglavnom govori o Aziji, mi smo isuviše sitni da bi nas pomenuli. Kina međutim ima veliki problem sa inflacijom koji će morati da reši kočenjem rasta, Brazil je vezan za Kinu, a i sam je u bubble, tako da od BRIC zemalja najveći potencijal imaju Indija i Rusija (posebno zbog rasta cene nafte koji se predviđa za iduću godinu). Mi se često poredimo u investicionim krugovima kao zemlja istočne Evrope, pomalo još uvek vezane za Rusiju.
Pričam o berzi u USA jer ona uglavnom pokreće ostale berze zadnjih godina. Belex je ne prati uvek rastom, ali pad nepogrešivo prati (maj ove god. npr.). Ako tu ne dođe do premećaja mislim da će ovaj uzlazni trend belexa i aikb da se nastavi i u 2011, jer nema šta da ga vuče naniže, a akcije su vrlo podcenjene. Jedina velika briga je evropska dužnička kriza, ali mislim da će FED i njih da povadi ako zagusti zbog povezanosti tržišta. Amerikanci su i najveći svetski investitori u druge zemlje (Templeton npr.) koje prate i fondovi drugih zemalja, tako da to što se dosad nismo oporavili kao druge zemlje njima signalizira veliki profit. Na kraju Srbija geopolitički davno bolje nije stajala (Tači nam je nagrada), infrastrukturno se pojčala, investitori poput Fiata dolaze privučeni niskim platama, čeka nas sporazum o strateškom partnerstvu sa Rusijom, potencijalna kupovina BB od austrijske, prodaja Telekoma, tako da mislim da mi i naša berza čekamo lepše dane u 2011 uz božju pomoć. Iako zvuci utopisticki, i ja licno verujem da ce donekle tako biti, medjutim, iskustvo amerike, londona, frankfurta, hong konga i tokija se ne prenosi na srbiju i balkan tek tako. To su zemlje odakle potice proizvodnja, a mi smo trziste usluga, uvozno orijentisani i potrosacko drustvo. A tu ima odredjenih razlika, slozices se. Navedimo i rizike: Ekonomski najteza godina u Srbiji, zanemari najavljeni rast BDP, realni sektor je prezaduzen i tesko da ce se oporaviti; Predizorna godina (da ne kazem da je izborna godina, jer se najavljuju prevremeni izbori za novembar 2011) Nereseno pitanje Kosova i novi momenti u pregovorima sa vladom Kosova; Los diplomatski rejting; Svetski rizici: Severna i Juzna Koreja Amerika - Iran Energetska kriza | |
|
| |
MilanLaki never learning
Broj poruka : 1047 Godina : 40 Localisation : Haifa Street, Baghdad, Iraq Points : 2437 Datum upisa : 23.06.2009
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (V DEO) 12/20/2010, 18:33 | |
| Sve je to OK Miladine, ali iovako jeftina AIKB ce biti jos jeftinija sa rezultatima koje je postigla ove godine. Slicno je i sa AGBN. | |
|
| |
Slovenac1 VIP
Broj poruka : 2522 Localisation : Ljubljana Points : 6094 Datum upisa : 04.01.2008
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (V DEO) 12/20/2010, 18:57 | |
| - Miladin ::
- V029 ::
- Bulls Raring to Go in 2011, as Stocks Drift Higher Into Year-End
http://www.cnbc.com/id/40725902 Deutsche Bank predviđa gornju granicu S&P na 1550; Goldman Sachs na 1450; J.P. Morgan na 1425; Barclay's is at 1420; a Bank of America Merrill Lynch i Citigroup su na 1400. Odavno nije viđen ovakav konsenzus velikih investicionih banaka oko projekcije rasta berze kao za narednu godinu.
Goldman Sachs 2011 Forecast: Stocks, Gold, Oil Higher http://www.cnbc.com/id/40530212 Projekcije GS za 2010 su bile najtačnije od svih analitičara. Predviđa rast S&P od 16% za 2011.
Pimco's Buying Preferred Stock; Should Investors Be, Too? http://www.cnbc.com/id/40719837 Pimco je najveći svetski investicioni fond koji investira u obveznice (1T$). U zadnjem kvartalu 2,5B$ je izašlo iz obveznica u akcije, pri gubitku za ovaj vid ulaganja od 3,8%, najvećem u dekadi prema Bank of America Merrill Lynch. Polako prska bond bubble, odakle novac ide ka rizičnijim vidovima ulaganja. Kad Pimco izlazi iz obveznica drugi to pomno prate.
Emerging Market Stocks are a 'Great Place to Be' http://www.cnbc.com/id/40718802 Uglavnom govori o Aziji, mi smo isuviše sitni da bi nas pomenuli. Kina međutim ima veliki problem sa inflacijom koji će morati da reši kočenjem rasta, Brazil je vezan za Kinu, a i sam je u bubble, tako da od BRIC zemalja najveći potencijal imaju Indija i Rusija (posebno zbog rasta cene nafte koji se predviđa za iduću godinu). Mi se često poredimo u investicionim krugovima kao zemlja istočne Evrope, pomalo još uvek vezane za Rusiju.
Pričam o berzi u USA jer ona uglavnom pokreće ostale berze zadnjih godina. Belex je ne prati uvek rastom, ali pad nepogrešivo prati (maj ove god. npr.). Ako tu ne dođe do premećaja mislim da će ovaj uzlazni trend belexa i aikb da se nastavi i u 2011, jer nema šta da ga vuče naniže, a akcije su vrlo podcenjene. Jedina velika briga je evropska dužnička kriza, ali mislim da će FED i njih da povadi ako zagusti zbog povezanosti tržišta. Amerikanci su i najveći svetski investitori u druge zemlje (Templeton npr.) koje prate i fondovi drugih zemalja, tako da to što se dosad nismo oporavili kao druge zemlje njima signalizira veliki profit. Na kraju Srbija geopolitički davno bolje nije stajala (Tači nam je nagrada), infrastrukturno se pojčala, investitori poput Fiata dolaze privučeni niskim platama, čeka nas sporazum o strateškom partnerstvu sa Rusijom, potencijalna kupovina BB od austrijske, prodaja Telekoma, tako da mislim da mi i naša berza čekamo lepše dane u 2011 uz božju pomoć. Iako zvuci utopisticki, i ja licno verujem da ce donekle tako biti, medjutim, iskustvo amerike, londona, frankfurta, hong konga i tokija se ne prenosi na srbiju i balkan tek tako. To su zemlje odakle potice proizvodnja, a mi smo trziste usluga, uvozno orijentisani i potrosacko drustvo. A tu ima odredjenih razlika, slozices se. Navedimo i rizike: Ekonomski najteza godina u Srbiji, zanemari najavljeni rast BDP, realni sektor je prezaduzen i tesko da ce se oporaviti; Predizorna godina (da ne kazem da je izborna godina, jer se najavljuju prevremeni izbori za novembar 2011) Nereseno pitanje Kosova i novi momenti u pregovorima sa vladom Kosova; Los diplomatski rejting;
Svetski rizici: Severna i Juzna Koreja Amerika - Iran Energetska kriza
A kakvo je bilo stanje u Srbiji 2004-2008, pa se svejedno prelilo ogromno para u Srbiju izvana? U mnogočemu još gore. U svemu ostalom slažem se sa VO29. Živi bili pa videli | |
|
| |
Miladin Zuti karton
Broj poruka : 137 Godina : 55 Points : 530 Datum upisa : 09.12.2010
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (V DEO) 12/20/2010, 19:05 | |
| Prognoze tipa zivi bili... verovatno pale kod nekih kojima su odstranjene obe hemisfere mozga. Nezaposlenost, javni dug, zaduzenost stanovnistva, kreditni rejting, nestabilan kurs i MMF su nam omca oko vrata. A toga nije bilo 2006. godine. Te godine ste prodali Mobtel Norvezanima i imali na neki nacin suficit od 1,5 mlrd Eur, a sada kad se proda Telekom, tih 1,5 mlrd ce sluziti da se pokrpi onaj budzetski deficit od 121 milijarde dinara. Taman pred izbore. Nagazice fondovi Srbiju, kako da ne, i velike investicione banke i konzorcijumi, tu zurka tek predstoji, ali olako shvatas ekonomiju zemlje i regiona decko. Banke su prve na redu za konsolidaciju, pa onda osiguravajuca drustva, to je redosled bio i kod slovenaca, i kod hrvata i rumuna itd., pa ce osiguranja da ocerupaju, pa onda ide realni sektor, kod nekog prvi investicioni ciklus, kod nekog treci. zivi bii pa videli | |
|
| |
Novosadjanin007 Member
Broj poruka : 690 Godina : 47 Localisation : Novi Sad Points : 3232 Datum upisa : 06.12.2010
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (V DEO) 12/20/2010, 20:59 | |
| ja sutra kupujem ovu akciju, po kojoj ceni da je kupim? _________________ Tiha voda, breg roni.
| |
|
| |
Racunarko VIP
Broj poruka : 612 Godina : 45 Localisation : Beograd Points : 2814 Datum upisa : 22.06.2010
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (V DEO) 12/20/2010, 21:07 | |
| Pa po najnizoj kojoj mozes. Ali, zasto sutra? Blizu je 31.12. Da li ce ti se isplatiti | |
|
| |
Novosadjanin007 Member
Broj poruka : 690 Godina : 47 Localisation : Novi Sad Points : 3232 Datum upisa : 06.12.2010
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (V DEO) 12/20/2010, 21:23 | |
| znaci po 3700, jel tako? _________________ Tiha voda, breg roni.
| |
|
| |
Novosadjanin007 Member
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (V DEO) 12/20/2010, 21:29 | |
| - Racunarko ::
- Pa po najnizoj kojoj mozes.
Ali, zasto sutra? Blizu je 31.12. Da li ce ti se isplatiti pa vidi po mojoj nekoj racunici, mislim da hoce!!! U pitanju je kosticeva racunica da se udje sa puno para!!! _________________ Tiha voda, breg roni.
| |
|
| |
Slovenac1 VIP
Broj poruka : 2522 Localisation : Ljubljana Points : 6094 Datum upisa : 04.01.2008
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (V DEO) 12/20/2010, 22:12 | |
| - Novosadjanin007 ::
- Racunarko ::
Ali, zasto sutra? Blizu je 31.12. Da li ce ti se isplatiti pa vidi po mojoj nekoj racunici, mislim da hoce!!! U pitanju je kosticeva racunica da se udje sa puno para!!! Čekaj malo pa kakav Kole sad, ti si pre par dana govorio, da sledi golemi pad ove akcije, da ne vredi ni 3000. | |
|
| |
Novosadjanin007 Member
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (V DEO) 12/20/2010, 22:40 | |
| - Slovenac1 ::
- Novosadjanin007 ::
- Racunarko ::
Ali, zasto sutra? Blizu je 31.12. Da li ce ti se isplatiti pa vidi po mojoj nekoj racunici, mislim da hoce!!! U pitanju je kosticeva racunica da se udje sa puno para!!! Čekaj malo pa kakav Kole sad, ti si pre par dana govorio, da sledi golemi pad ove akcije, da ne vredi ni 3000. Hocu da vidim koliko ce sutra pasti cena pa cu da je kupim...to mi je tu negde blizu 3000, to mi je ok... _________________ Tiha voda, breg roni.
| |
|
| |
Slovenac1 VIP
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (V DEO) 12/20/2010, 22:44 | |
- Slovenac1 ::
pa vidi po mojoj nekoj racunici, mislim da hoce!!! U pitanju je kosticeva racunica da se udje sa puno para!!! Čekaj malo pa kakav Kole sad, ti si pre par dana govorio, da sledi golemi pad ove akcije, da ne vredi ni 3000. Hocu da vidim koliko ce sutra pasti cena pa cu da je kupim...to mi je tu negde blizu 3000, to mi je ok... A kupiti češ jer znaš da če Kole još mnogo da kupuje? | |
|
| |
Novosadjanin007 Member
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (V DEO) 12/20/2010, 23:20 | |
| Sad sam bas poredio grafikone naspram ostalih banaka, i vidim da je ovde dosta napumpano pri kraju...to mi se svidja, jel mnogo bolje stoji nego u drugim firmama i bankama (osim CCHS-gde je CCHS u mnogo boljem polozaju), za Koleta ne znam da li kupuje, to se ja salim malo, al ulazim u fun klub AIKB , za sada od 5 kupljenih u 4 sam na dobitku...ovo ce mi bude 6 akcija, a to mi je srecan broj...neka mi neko da samo jedan-dobar razlog zasto da investiram u ovu akciju, a neka mi neko da samo jedan-los razlog zasto da ne investiram u ....osim tih fora 31.12 i sl... _________________ Tiha voda, breg roni.
| |
|
| |
bez motike Still learning
Broj poruka : 60 Points : 217 Datum upisa : 26.06.2009
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (V DEO) 12/20/2010, 23:52 | |
| 1. Ne znas de ide ova cena 2. Ne znas da li kupuje Kole 3. Ne znas ko kupuje 4. Ne znas do koje cene ide sa kupovinom ako uopste postoji neko ko misli da kupuje 5. Ne znas kako da izadjes i ko ce to da ti kupi 6. Niko ko je investiro u ovo nije zaradio, samo relativno brz ulaz i izlaz 7. Ne zanas da li je trenutak za ulaz ili izlaz Eto samo sedam, budi pametan stavi pare sutra na Barselonu i uzmi 20% za jedan dan. Samo proveri u sutra u toku dana sa kojim sastavima izlaze, jer je kup utakmica......
| |
|
| |
Steve McQueen Member
Broj poruka : 539 Points : 2079 Datum upisa : 30.11.2009
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (V DEO) 12/21/2010, 00:35 | |
| Ko na AIK-u i IMLEK-u ove godine nije uzeo keš, taj zaista bolje da proba sreću u kladionici. | |
|
| |
BBrroo VIP
Broj poruka : 585 Points : 1870 Datum upisa : 09.03.2010
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (V DEO) 12/21/2010, 07:56 | |
- Sad sam bas poredio grafikone naspram ostalih banaka,
.... Koje grafikone, ako moze vise detalja. | |
|
| |
Novosadjanin007 Member
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (V DEO) 12/21/2010, 09:07 | |
| - BBrroo ::
.... Koje grafikone, ako moze vise detalja. Pa imas na belex da poredis grafikone...sve sami govore ko je bolje stojeci...u ovom slucaju aikb i cchs i jos neki idu u zeleno, dok ovi ostali u bunar... _________________ Tiha voda, breg roni.
| |
|
| |
Slovenac1 VIP
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (V DEO) 12/21/2010, 09:19 | |
- BBrroo ::
.... Koje grafikone, ako moze vise detalja. Pa imas na belex da poredis grafikone...sve sami govore ko je bolje stojeci...u ovom slucaju aikb i cchs i jos neki idu u zeleno, dok ovi ostali u bunar... Nekako ti je čudna argumentacija iako sam ja ljubitelj ove akcije. Kupovati samo na usporedbi grafikona tržišne cene akcija u ovoj godini malo je naivno. | |
|
| |
Novosadjanin007 Member
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (V DEO) 12/21/2010, 09:37 | |
| - Slovenac1 ::
- BBrroo ::
Koje grafikone, ako moze vise detalja. Pa imas na belex da poredis grafikone...sve sami govore ko je bolje stojeci...u ovom slucaju aikb i cchs i jos neki idu u zeleno, dok ovi ostali u bunar... Nekako ti je čudna argumentacija iako sam ja ljubitelj ove akcije. Kupovati samo na usporedbi grafikona tržišne cene akcija u ovoj godini malo je naivno. Slovenac ja ne idem na 10% do 20% zarade kao neki da udjem i izdajem...Ja sam usao da bi izasao za par godina...nisam samo poredio grafikone, to je samo jedan od argumenata...a ima ih 7-10 zasto kupiti aik... _________________ Tiha voda, breg roni.
| |
|
| |
Ris VIP
Broj poruka : 1997 Godina : 43 Localisation : Novi Sad Points : 5019 Datum upisa : 24.12.2007
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (V DEO) 12/21/2010, 09:41 | |
| Izgleda da cu kupovati aikb ispod cene nakojoj sam izasao, mislio sam da je to nemoguce ali mi deluje da ce biti vrlo moguce. Na ovoj akciji bice jos jedna lepa zarada do nove godine | |
|
| |
Novosadjanin007 Member
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (V DEO) 12/21/2010, 09:45 | |
| - Ris ::
- Izgleda da cu kupovati aikb ispod cene nakojoj sam izasao, mislio sam da je to nemoguce ali mi deluje da ce biti vrlo moguce. Na ovoj akciji bice jos jedna lepa zarada do nove godine
Bice u svakom slucaju...i pre i posle nove...i u martu...i nadalje... _________________ Tiha voda, breg roni.
| |
|
| |
Sofke Our family
Broj poruka : 330 Points : 1228 Datum upisa : 13.11.2009
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (V DEO) 12/21/2010, 10:04 | |
| - Ris ::
- Izgleda da cu kupovati aikb ispod cene nakojoj sam izasao, mislio sam da je to nemoguce ali mi deluje da ce biti vrlo moguce. Na ovoj akciji bice jos jedna lepa zarada do nove godine
izasao si na 3145 mislim ako odbijes 3 % to znaci da treba da udjes oopet na 3050,mislis li da ce da padne toliko ?? | |
|
| |
Drag_Mlad Forumska Legenda
Broj poruka : 772 Godina : 51 Points : 2536 Datum upisa : 06.01.2010
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (V DEO) 12/21/2010, 10:04 | |
- Slovenac1 ::
Pa imas na belex da poredis grafikone...sve sami govore ko je bolje stojeci...u ovom slucaju aikb i cchs i jos neki idu u zeleno, dok ovi ostali u bunar... Nekako ti je čudna argumentacija iako sam ja ljubitelj ove akcije. Kupovati samo na usporedbi grafikona tržišne cene akcija u ovoj godini malo je naivno. Slovenac ja ne idem na 10% do 20% zarade kao neki da udjem i izdajem...Ja sam usao da bi izasao za par godina...nisam samo poredio grafikone, to je samo jedan od argumenata...a ima ih 7-10 zasto kupiti aik... Investitori koji ulazu na duze ne gledaju grafikone, vec potencijal firme,... Investitori na krace staze gledaju grafikone,... | |
|
| |
Sofke Our family
Broj poruka : 330 Points : 1228 Datum upisa : 13.11.2009
| |
| |
Drag_Mlad Forumska Legenda
Broj poruka : 772 Godina : 51 Points : 2536 Datum upisa : 06.01.2010
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (V DEO) 12/21/2010, 10:07 | |
| - Sofke ::
- Ris ::
izasao si na 3145 mislim ako odbijes 3 % to znaci da treba da udjes oopet na 3050,mislis li da ce da padne toliko ?? Misleo sam da sam imao los izlaz 3410,... vidim ima i losijih,.. | |
|
| |
Ris VIP
Broj poruka : 1997 Godina : 43 Localisation : Novi Sad Points : 5019 Datum upisa : 24.12.2007
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (V DEO) 12/21/2010, 12:30 | |
| nisam izasao sam na 3300 ako se secam dobro izaso sam na 3145 pa se vratio na ispod 3000. ali nisam 100% siguran samo znam da sam na 3300 izaso zadnji put. Moje su zelje da se po iste bar pare dokupim ali videcemo, mozda bar prvog radnog dana posle nove godine. Ali moglo bi i pre toga ali videcemo. Imam u planu ovde da ostanem i malo duze posle sledeceg ulaska pa cak i da cuvam na duze staze vreme je za investiranje. Nema price EXTRA hartija za ivestiranje, mozda i jedina kod nas! | |
|
| |
Racunarko VIP
Broj poruka : 612 Godina : 45 Localisation : Beograd Points : 2814 Datum upisa : 22.06.2010
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (V DEO) 12/21/2010, 13:08 | |
| Ala su raspalili na dole. | |
|
| |
Ris VIP
| |
| |
Slovenac1 VIP
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (V DEO) 12/21/2010, 13:47 | |
| Ja mislim da je ovaj tajac sve navlakuša da če ponovo da na veliko kupuju fondovi. Bilo bi stvarno neverovatno da od svih koji su kupovali baš sad svi najedanput prestanu kupovati. Samo je pitanja dana kad če ponovo da udare | |
|
| |
ILoveRoses VIP
Broj poruka : 178 Points : 377 Datum upisa : 08.02.2010
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (V DEO) 12/21/2010, 14:20 | |
| Ovo je bilo za očekivati. Cena AIKB se vrlo brzo vraća na nivoe ispod 3000 RSD. Žao mi malih investitora koji su naseli pumpi, i podlegli predprazničnoj euforiji. | |
|
| |
nepet VIP
Broj poruka : 413 Points : 1029 Datum upisa : 03.06.2009
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (V DEO) 12/21/2010, 14:27 | |
| PB
aikb 0.85 agbn 0.35 kmbn 0.91 | |
|
| |
Sheriff Still learning
Broj poruka : 74 Points : 233 Datum upisa : 15.12.2010
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (V DEO) 12/21/2010, 14:50 | |
| Od oktobra 2008 pa do danas istrgovano je preko 4 mil. kom akcija aik banke u rasponu 1150 rsd-3000 rsd. Pale su jos neke dividende u akcijama u medjuvremenu i ovi kupci su u extra plusu. Neki su prodavali, neki jos imaju, oni mogu biti krivci jos koje sede u mojoj kosi. Inace papir za respekt, ja sam i pored svetske krize na Aik banci kao sto sam vec rekao skoro u plusu. Na ostalim hartijama u bunaru, treba mi skok od vise puta po 100% da bih stao na noge. | |
|
| |
V029 Still learning
Broj poruka : 97 Points : 346 Datum upisa : 26.09.2009
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (V DEO) 12/21/2010, 15:18 | |
| Na mom radaru ovo je samo noise.
Iako se vrednost opasno približila mom procentualno determinisanom stop loss-u postoje situacije kada treba modifkovati strategiju.
1. Likvidnost mi je prvi kriterijum. Današnji i jučerašnji volumeni zajedno su samo frakcija trgovanja u petak i ako bi to ponderisali ne bi značajno uticalo na cenu. Sve i da nije tako sumnjam da, ako bi neko želeo da kupi veću količinu ove akcije, to može da ostvari na ovim cenama. Iako je disciplina i dosledno pridržavanje strategije esencijalno za svakog investitora, kao faktor koji predeterminisanjem ukida emotivnost koji je glavni problem kod svih nas, slabo likvidno tržište BB nameće oprez pri implementaciji standarno upražnjavanih strategija.
2. Odsustvo značajnijeg makroekonomskog razloga ili događaja vezanog za samu firmu ukazuje na špekulativnu prirodu pada. Mogući razlozi su:
- profit taking manjih akcionara uplašenih da bi nakon naglog rasta zadnjih nedelja trend mogao da se okrene.
- štelovanje cene špekulativnih igrača srednje veličine da bi se dokupila akcija po nižim cenama. Ako bi to pokušali da rade veliki kupci ne bi mogli da je kupe u dovoljnoj količini, iz prostog razloga što su i veliki prodavci iskusni u štelovanju malih i slabo likvidnih tržišta.
Bondove tabele bi trebale da nam to makar delimično razjasne narednih dana.
Fundamentalno ovo je dobra hartija. Makroekonomska situacija u svetu i u Srbiji, lagani oporavak svetskih ekonomija me čine dugoročno optimističnim. Dnevne fluktuacije su priroda svih berzi odvajkada i treba ih razlikovati od trenda. Jedna lasta ne čini proleće i nekoliko medveda ne čini čopor. | |
|
| |
nepet VIP
Broj poruka : 413 Points : 1029 Datum upisa : 03.06.2009
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (V DEO) 12/21/2010, 15:37 | |
| Makroekonomska situacija u svetu i u Srbiji, lagani oporavak svetskih ekonomija me čine dugoročno optimističnim
mene to najvise i brine! | |
|
| |
Aca123 Our family
Broj poruka : 264 Points : 1113 Datum upisa : 13.05.2010
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (V DEO) 12/21/2010, 15:37 | |
| | |
|
| |
Limited011 Old member
Broj poruka : 2052 Points : 5499 Datum upisa : 07.05.2009
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (V DEO) 12/21/2010, 15:41 | |
| Ne zaboravite da za 2 dana stranci (a i Slovenci i Hrvati) prestaju da trguju - božićni praznici, obimi će pasti, a i cena. Nije ovo ni FA ni TA ali je bitan faktor, na ovoj i ovakvoj berzi!
Ima i puno vlasnika ove akcije koji žele da naplate dobitak, ceo Belex jedva da je živ, nema hrabrosti za ulazak ni u jednu akciju, strah je to... zato daj šta daš! | |
|
| |
| AIK banka a.d. Niš - AIKB (V DEO) | |
|