|
| AIK banka a.d. Niš - AIKB (V DEO) | |
|
+87Sheriff Miladin Mukli BojanNS Novosadjanin007 MYSTIC021 Lilihip Bista Dragan Milica1 Zeljko ILoveRoses Drasko MIzdrak Popaj SabanNonda Ars Vivendi V029 DelBoy Jovana2009 Pekoilic MarkoJTD IgorHaki Strbac Jegulja Djede Atomski mrav Sasa965 pakodazna Mr. Price Vladulns kaktusic Kupi akcije Putnik bez motike BoS Bombica Maca Mira Sofke Josh Mozartru Friz Ris Lolita bonum.mm Aleks Teletrader Dusan Djuka Drag65 Mitar Joe_Allamo gogloee DuleT Limited011 BBrroo Momir Sahbaz Božo KRUSKA pepsiman Brmbocla FatCat JelenaS sniper74 Kobe Bryant Racunarko Steve McQueen Igor-NS Greta HUACHUMA Sneki Kurajber Ivan2211 nepet Milos86 Drag_Mlad Dnenad85 RobinHood Bond Aritmeticar Dexiv Slovenac1 iki MilanLaki Dax 91 posters | |
Autor | Poruka |
---|
iki VIP
Broj poruka : 1609 Godina : 53 Localisation : NBGD Points : 2429 Datum upisa : 15.11.2007
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (V DEO) 11/2/2010, 11:31 | |
| Ris koristi usluge najeminentnijih strucnjaka za Belex, u prvom redu je sledeca grupacija : http://www.vidovitadzemila.com/cms_new/
| |
| | | Slovenac1 VIP
Broj poruka : 2522 Localisation : Ljubljana Points : 6094 Datum upisa : 04.01.2008
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (V DEO) 11/2/2010, 13:37 | |
| - V029 ::
- @Ris
swing trading je rizičan i retko uspešan i kod berzi koje su mnogo bolje regulisane, likvidnije i samim tim manje podložne špekulacijama, tačnije podrebni su mnogo veći iznosi da bi se pomerila cena u željenom pravcu. Ti to pokušavaš sa ovom hartijom, ako sam dobro razumeo tvoje postove. Mogu da pitam na osnovu čega baziraš predpostavku da će ova hartija ići naniže? To je špekulantima na ovoj berzi lako da učine, pa možda imaš neku insider info... Po meni kretanje akcija na belex-u, pa i najlikvidnije hartije, narednih nedelja zavise od 2 stvari koje će se rešiti preko bare danas i sutra: 1. Danas - midterm elections, gde ako (i ubedljivo) pobede republikanci za posledicu bi trebalo da ima skok akcija; 2. Sutra - FED treba da saopšti da li će i u kojoj meri QE2 da se desi. Ako bude 1T$ biće dobro, ako bude 500Bn$ po 100Bn/mesečno sa mogućnošću produžetka kasnije, opet možda dobro. U suprotnom volatility!
Svi investitori u svetu, pa i ovi kod nas to čekaju, pogledaj volumene ovih dana. Možda na tome baziraš predpostavku, da će ovi mali volumeni da poteraju AIKB naniže kod nervoznih, zadovoljnih sićom? Nemojte opet o Americi molim vas, pa koliko je trgovanje u USA imalo veze sa belexom u ovoj godini? Gde je belex danas a gde su zapadna tržišta. Ako bi gledali usporedbe sa zapadom belex bi danas trebao da bude puno viši nego što jeste, ali izgleda da nema puno veze sa zapadom. A naravno može se dogoditi i kontra scenario, da zapad stoji na mestu još godinu dana, a belex krene na gore za 100% zbog prodaje Telekoma, ruskog preuzimanja NISa, novih investicija, dobrih dividendi,... | |
| | | Drag_Mlad Forumska Legenda
Broj poruka : 772 Godina : 51 Points : 2536 Datum upisa : 06.01.2010
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (V DEO) 11/2/2010, 13:48 | |
| - iki ::
- Ris koristi usluge najeminentnijih strucnjaka za Belex, u prvom redu je sledeca grupacija :
http://www.vidovitadzemila.com/cms_new/
Nisam znao za ovaj sajt,... bas je vrhunski,... godinama sam trazio da nedjem ovako nesto,... | |
| | | Mitar VIP
Broj poruka : 729 Points : 1976 Datum upisa : 14.11.2007
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (V DEO) 11/2/2010, 16:46 | |
| http://www.aikbanka.rs/izvestaji bilansi bilansi | |
| | | Slovenac1 VIP
Broj poruka : 2522 Localisation : Ljubljana Points : 6094 Datum upisa : 04.01.2008
| | | | Bond Moderator
Broj poruka : 13963 Localisation : Novi Sad Points : 52453 Datum upisa : 03.06.2009
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (V DEO) 11/2/2010, 20:55 | |
| Promene: 01.11. - 02.11.2010. (T-3) ili 27.10. - 28.10.2010. | |
| | | V029 Still learning
Broj poruka : 97 Points : 346 Datum upisa : 26.09.2009
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (V DEO) 11/2/2010, 20:58 | |
| - Slovenac1 ::
- V029 ::
- @Ris
swing trading je rizičan i retko uspešan i kod berzi koje su mnogo bolje regulisane, likvidnije i samim tim manje podložne špekulacijama, tačnije podrebni su mnogo veći iznosi da bi se pomerila cena u željenom pravcu. Ti to pokušavaš sa ovom hartijom, ako sam dobro razumeo tvoje postove. Mogu da pitam na osnovu čega baziraš predpostavku da će ova hartija ići naniže? To je špekulantima na ovoj berzi lako da učine, pa možda imaš neku insider info... Po meni kretanje akcija na belex-u, pa i najlikvidnije hartije, narednih nedelja zavise od 2 stvari koje će se rešiti preko bare danas i sutra: 1. Danas - midterm elections, gde ako (i ubedljivo) pobede republikanci za posledicu bi trebalo da ima skok akcija; 2. Sutra - FED treba da saopšti da li će i u kojoj meri QE2 da se desi. Ako bude 1T$ biće dobro, ako bude 500Bn$ po 100Bn/mesečno sa mogućnošću produžetka kasnije, opet možda dobro. U suprotnom volatility!
Svi investitori u svetu, pa i ovi kod nas to čekaju, pogledaj volumene ovih dana. Možda na tome baziraš predpostavku, da će ovi mali volumeni da poteraju AIKB naniže kod nervoznih, zadovoljnih sićom? Nemojte opet o Americi molim vas, pa koliko je trgovanje u USA imalo veze sa belexom u ovoj godini? Gde je belex danas a gde su zapadna tržišta. Ako bi gledali usporedbe sa zapadom belex bi danas trebao da bude puno viši nego što jeste, ali izgleda da nema puno veze sa zapadom. A naravno može se dogoditi i kontra scenario, da zapad stoji na mestu još godinu dana, a belex krene na gore za 100% zbog prodaje Telekoma, ruskog preuzimanja NISa, novih investicija, dobrih dividendi,... Pratim tvoje postove i znam za tvoj stav o korelaciji BB i NYSE, ali ona postoji i to dosta jaka sa betom većom od 1, ALI SAMO NANIŽE! Onda tu stoji do sledećeg pada američke... Malo karikiram, ali činjenica je da su svetske berze zadnje 2 godine izuzetno i statistički korelirane, imajući u vidu i da su investitori u sve većoj meri globalno orjentisani. Za BB i ostale "emerging market" berze to je u ovom trenutku od posebnog značaja, jer ako novac u SAD ode iz obveznica u akcije to neće biti preusmereno samo na NYSE već i na "emerging market" berze zbog veće bete. Pogledaj strukturu investitora koji u poslednje vreme kupuju AIKB... A ovi novi bilansi samo dodatno razvedravaju sliku na ovoj hartiji. Kada se špekulanti smire i štelovanje cene stiša, kad se slegne prašina, ova hartija će pokazati svoj pravi potencijal, pitanje je vremena, jer su fundamenti sjajni. Samo što to vreme može biti mnogo duže nego što mnogi očekuju... "Berze mogu mnogo duže da ostanu iracionalne nego mi solventni", jer je nestrpljivost i potreba da se reaguje u ljudskoj porirodi. Mnogi bi da budu traderi i stalno šteluju svoj portfolio, ali malo takvih je i na zapadu uspešno, sa sve krdima matematičara, fizičara i komplikovanim algoritmima na superkompjuterima... Buffet: "nisam se obogatio razmišljajući, nego čekajući". Poenta je znati na kojoj hartiji vredi čekati. AIKB mi se čini takvom. | |
| | | Slovenac1 VIP
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (V DEO) 11/2/2010, 22:01 | |
- Slovenac1 ::
- @Ris
Svi investitori u svetu, pa i ovi kod nas to čekaju, pogledaj volumene ovih dana. Možda na tome baziraš predpostavku, da će ovi mali volumeni da poteraju AIKB naniže kod nervoznih, zadovoljnih sićom? Nemojte opet o Americi molim vas, pa koliko je trgovanje u USA imalo veze sa belexom u ovoj godini? Gde je belex danas a gde su zapadna tržišta. Ako bi gledali usporedbe sa zapadom belex bi danas trebao da bude puno viši nego što jeste, ali izgleda da nema puno veze sa zapadom. A naravno može se dogoditi i kontra scenario, da zapad stoji na mestu još godinu dana, a belex krene na gore za 100% zbog prodaje Telekoma, ruskog preuzimanja NISa, novih investicija, dobrih dividendi,... Pratim tvoje postove i znam za tvoj stav o korelaciji BB i NYSE, ali ona postoji i to dosta jaka sa betom većom od 1, ALI SAMO NANIŽE! Onda tu stoji do sledećeg pada američke... Malo karikiram, ali činjenica je da su svetske berze zadnje 2 godine izuzetno i statistički korelirane, imajući u vidu i da su investitori u sve većoj meri globalno orjentisani. Za BB i ostale "emerging market" berze to je u ovom trenutku od posebnog značaja, jer ako novac u SAD ode iz obveznica u akcije to neće biti preusmereno samo na NYSE već i na "emerging market" berze zbog veće bete. Pogledaj strukturu investitora koji u poslednje vreme kupuju AIKB... A ovi novi bilansi samo dodatno razvedravaju sliku na ovoj hartiji. Kada se špekulanti smire i štelovanje cene stiša, kad se slegne prašina, ova hartija će pokazati svoj pravi potencijal, pitanje je vremena, jer su fundamenti sjajni. Samo što to vreme može biti mnogo duže nego što mnogi očekuju... "Berze mogu mnogo duže da ostanu iracionalne nego mi solventni", jer je nestrpljivost i potreba da se reaguje u ljudskoj porirodi. Mnogi bi da budu traderi i stalno šteluju svoj portfolio, ali malo takvih je i na zapadu uspešno, sa sve krdima matematičara, fizičara i komplikovanim algoritmima na superkompjuterima... Buffet: "nisam se obogatio razmišljajući, nego čekajući". Poenta je znati na kojoj hartiji vredi čekati. AIKB mi se čini takvom. Ma dobro postoji ta daljna korelacija što se tiče upsida zbog prelivanja para na emerging i frontier markete, ali ja govorim da je bez veze gledati dnevnu korelaciju jer te u biti nema pa iako neko od investitora odreagira samo zbog dnevnog rasti ili pada američkih tržišta. Recimo u Sloveniji je bio totalni bum sa akcijama u 2002 i 2003 zbog prodaje Leka Novartisu a u to isto vreme bio je bear market na zapadu. Tako da na takvim tržištima kakva su tržišta bivše Juge bez veze je gledati dnevno šta se dogadja sa zapadnim tržištima. | |
| | | Drag_Mlad Forumska Legenda
Broj poruka : 772 Godina : 51 Points : 2536 Datum upisa : 06.01.2010
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (V DEO) 11/2/2010, 22:36 | |
- @Ris
swing trading je rizičan i retko uspešan i kod berzi koje su mnogo bolje regulisane, likvidnije i samim tim manje podložne špekulacijama, tačnije podrebni su mnogo veći iznosi da bi se pomerila cena u željenom pravcu. Ti to pokušavaš sa ovom hartijom, ako sam dobro razumeo tvoje postove.
Po meni trejdovanje moze biti jako uspesno kada je berza u usponu i kada je likvidna,... takodje mogu da se prate sezonske oscilacije pojedinih hartija,...Kriza je sve poremetila, ostaje nam samo intuicija,... | |
| | | Slovenac1 VIP
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (V DEO) 11/2/2010, 22:43 | |
| Baš me zanima šta se krije u 100 milijardi RSD vanbilansnih pozicija? | |
| | | Slovenac1 VIP
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (V DEO) 11/2/2010, 22:51 | |
| Inače 86% celokupnog profita dolazi iz prihoda od promene vrednosti imovine i obaveza što i nije baš tako super. | |
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (V DEO) 11/2/2010, 22:59 | |
| @Slovenac1
Apsolutno smo na istoj liniji kada govoriš o dnevnoj korelaciji među berzama, i ja smatram da ne postoji, pa to se lako vidi uporedjivanjem chartova. Ali ove dve stvari: midterm elections i QE2, su isuviše velike da se ne bi prelile i na BB. Anticipacija najavljenog QE2 i pobede republikanaca (+ good earnings) su dovele do dvomesečnog rasta američke i posledično EU berzi, što je posle kašnjenja od mesec i po (zahvaljujući i Nicoviću na AIKB konkretno) zahvatilo i BB. Ako bi se ta iščekivanja izneverila došlo bi do velike korekcije američkih i svetskih berzi što BB (za razliku od upside-a) nepogrešivo prati.
@Drag_Mlad Swing tradeing je legitimna strategija i vrlo lukrativna za onoga ko ume da je efikasno sprovede. Ali je nivo profita proporcionalan nivou rizika koji je isto tako visok, što na nelikvidnim berzama kao BB posebno dobija na težini. Poštujem one koji zaradjuju na takav način, samo ja nisam takav tip investitora, jer nisam uočio pravilne oscilacije na hartijama BB (izuzetak je GLOS u jednom periodu). Mogli bi o tome da više diskutujemo ovde ubuduće... | |
| | | Slovenac1 VIP
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (V DEO) 11/2/2010, 23:03 | |
- @Slovenac1
Apsolutno smo na istoj liniji kada govoriš o dnevnoj korelaciji među berzama, i ja smatram da ne postoji, pa to se lako vidi uporedjivanjem chartova. Ali ove dve stvari: midterm elections i QE2, su isuviše velike da se ne bi prelile i na BB. Anticipacija najavljenog QE2 i pobede republikanaca su dovele do dvomesečnog rasta američke i posledično EU berzi, što je posle kašnjenja od mesec i po (zahvaljujući i Nicoviću na AIKB konkretno) zahvatilo i BB. Ako bi se ta iščekivanja izneverila došlo bi do velike korekcije američkih i svetskih berzi što BB (za razliku od upside-a) nepogrešivo prati.
Ja mislim, da može doči do velikog upsida na belexu u prvoj polovini 2011 zbog razloga u samoj Srbiji (privatizacija Telekoma, preuzimanje NISa,...), a u to isto vreme mogu stajati zapadni indeksi tu gde su danas, dovoljno su visoki. | |
| | | BBrroo VIP
Broj poruka : 585 Points : 1870 Datum upisa : 09.03.2010
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (V DEO) 11/2/2010, 23:33 | |
| VO29, interesovalo me oko bete pa sam ti pisao na PM, da ne davim detaljima ovde. | |
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (V DEO) 11/2/2010, 23:37 | |
- @Slovenac1
Apsolutno smo na istoj liniji kada govoriš o dnevnoj korelaciji među berzama, i ja smatram da ne postoji, pa to se lako vidi uporedjivanjem chartova. Ali ove dve stvari: midterm elections i QE2, su isuviše velike da se ne bi prelile i na BB. Anticipacija najavljenog QE2 i pobede republikanaca su dovele do dvomesečnog rasta američke i posledično EU berzi, što je posle kašnjenja od mesec i po (zahvaljujući i Nicoviću na AIKB konkretno) zahvatilo i BB. Ako bi se ta iščekivanja izneverila došlo bi do velike korekcije američkih i svetskih berzi što BB (za razliku od upside-a) nepogrešivo prati.
Ja mislim, da može doči do velikog upsida na belexu u prvoj polovini 2011 zbog razloga u samoj Srbiji (privatizacija Telekoma, preuzimanje NISa,...), a u to isto vreme mogu stajati zapadni indeksi tu gde su danas, dovoljno su visoki. I ja sam izuzetno bullish kada su 2011 i 2012 u pitanju, mislim da je najgore iza nas Pored onoga što si naveo Srbija se infrastrukturno pojačava, približava se sve više EU, raste broj stranih investicija, a stagnacija i slab oporavak BB počeće da bude sve primamljiviji stranim investitorima zbog velikog upside potencijala... Brine me jedino valutni rizik zbog kursa evra koji je teško predvidljiv u Srbiji... | |
| | | Vladulns VIP
Broj poruka : 1750 Localisation : novi sad Points : 6154 Datum upisa : 02.09.2009
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (V DEO) 11/3/2010, 07:57 | |
| Rast prihoda AIK-a 12,4%, dobit 4,3 mlrd dinara http://www.sinteza.net/vesti/rast_prihoda_aik-a_12_4_dobit_4_3_mlrd_dinara.html | |
| | | MilanLaki never learning
Broj poruka : 1047 Godina : 40 Localisation : Haifa Street, Baghdad, Iraq Points : 2437 Datum upisa : 23.06.2009
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (V DEO) 11/3/2010, 10:06 | |
| Sigurno je da je srpsko trziste najponejecnije od svih u Evropi,a mozda i sire. Patinje je samo vremena kada ce se neki deo novca preneti sa razvijenih trzista i na nas. Stoga, kome god novac nijer preko potreban, nek drzi akcije - dobrih firmi, naravno. | |
| | | Teletrader Old member
Broj poruka : 994 Points : 2799 Datum upisa : 05.09.2008
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (V DEO) 11/3/2010, 10:15 | |
| Već 3 god. traje ova apatija, i ja želim da se pomerimo s mesta bar krajem 2012. | |
| | | iki VIP
Broj poruka : 1609 Godina : 53 Localisation : NBGD Points : 2429 Datum upisa : 15.11.2007
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (V DEO) 11/3/2010, 10:35 | |
| Cuvari cene ponovo jasu! | |
| | | Bond Moderator
Broj poruka : 13963 Localisation : Novi Sad Points : 52453 Datum upisa : 03.06.2009
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (V DEO) 11/3/2010, 18:09 | |
| Promene: 02.11. - 03.11.2010. (T-3) ili 28.10. - 29.10.2010. | |
| | | Jegulja VIP
Broj poruka : 561 Points : 1200 Datum upisa : 18.12.2007
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (V DEO) 11/3/2010, 18:26 | |
| Jedan kupac! Mozda gresim, ali ovo mi deluje kao da pokusavaju da podignu cenu. Videcemo sad na koju ce stranu. Iz ovog mi se cini da su kupci vise nego uzdrzani. | |
| | | Mitar VIP
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (V DEO) 11/3/2010, 18:58 | |
| Prodavci su visoko....to se i danas videlo | |
| | | MilanLaki never learning
Broj poruka : 1047 Godina : 40 Localisation : Haifa Street, Baghdad, Iraq Points : 2437 Datum upisa : 23.06.2009
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (V DEO) 11/3/2010, 19:22 | |
| Kako god da je, siguran sam da su trenuci apatije odbrojani na beleksu. Videcete uskoro na aikb o cemu pricam. Prodavaca je sve manje i manje. Akcije iz zaloge se polako tope na svim hartijama. Ocekujem aktivnije ucesce Kuvajcana, ali i americkih fondova u regionu. Kinezi takodje mogu biti ocekivani gosti na beleksu. Videcemo sve, ali telekom ce da bude nesto sto ce usmeriti austrijske ulagace na beleks jos vise. Drzite te akcije ljudi i ne nervirajte se zbog deviznog kursa, jer sledi jak prosperitet na beleksu koji ce predvoditi niis, aikb, agbn, kmbn, vzas, telekom, unbn - ocekujem da bude spajanje uz rast cene, fito ... | |
| | | Slovenac1 VIP
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (V DEO) 11/3/2010, 19:22 | |
| - Jegulja ::
- Jedan kupac! Mozda gresim, ali ovo mi deluje kao da pokusavaju da podignu cenu. Videcemo sad na koju ce stranu. Iz ovog mi se cini da su kupci vise nego uzdrzani.
Pa normalno, zašto dizati cenu kad bi hteli tu još da kupe. Kad če videti, da tu nema više količine akcije za kupovinu krenuče na više. Ja još uvek mislim da če biti cena za novo godinu oko 4000. | |
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (V DEO) 11/3/2010, 19:30 | |
| 1. Pobedili republikanci - ubedljivo 2. FED najavio otkup obveznica za 600Bn$; 75Bn/mesečno Na Zapadu deluje dobro, da vidimo kako će berza odreagovati (ili je to već uračunato u cenu pa će sellovati news) i da li će se BB priključiti... | |
| | | Milos86 VIP
Broj poruka : 2228 Godina : 38 Localisation : Nish Points : 1318 Datum upisa : 20.05.2007
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (V DEO) 11/3/2010, 19:36 | |
- Jegulja ::
- Jedan kupac! Mozda gresim, ali ovo mi deluje kao da pokusavaju da podignu cenu. Videcemo sad na koju ce stranu. Iz ovog mi se cini da su kupci vise nego uzdrzani.
Pa normalno, zašto dizati cenu kad bi hteli tu još da kupe. Kad če videti, da tu nema više količine akcije za kupovinu krenuče na više. Ja još uvek mislim da če biti cena za novo godinu oko 4000. Au :) Nema sanse na 4000 vidis pritisak na dinar sada, a tek od 28 novembra kad stizu naplate kredita, nece ni ovaj do veka da intervenise sa po 50 miliona. | |
| | | Mitar VIP
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (V DEO) 11/3/2010, 19:42 | |
| Dogodine je predizborna godina
stizu pare i trose se od Telekoma
belgijanci preuzimaju Maxi
ENHL Kanadjani
Mlekare verovatno idu
| |
| | | Sofke Our family
Broj poruka : 330 Points : 1228 Datum upisa : 13.11.2009
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (V DEO) 11/3/2010, 19:52 | |
- 1. Pobedili republikanci - ubedljivo
2. FED najavio otkup obveznica za 600Bn$; 75Bn/mesečno Na Zapadu deluje dobro, da vidimo kako će berza odreagovati (ili je to već uračunato u cenu pa će sellovati news) i da li će se BB priključiti... veoma sam brokerski nepismen,ali godinama unazad videsmo da belex i svet ne razmisljaju isto,opet ce amere da zezne slab porast zaposlenosti i pa te nekretnine,opet imaju kolaps,pusti fed rezerve ,one su u opticaju samo kao moralna podrska da se ne surva americka privreda ili mislis da se ameri oporavil?? | |
| | | RobinHood VIP
Broj poruka : 185 Points : 809 Datum upisa : 20.02.2010
| | | | iki VIP
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (V DEO) 11/3/2010, 20:20 | |
| Previse euforije u zemlji koja je na ivici ekonmskog kolapsa, budimo realni. | |
| | | Sofke Our family
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (V DEO) 11/3/2010, 20:21 | |
| na znam da li je stiglo ali upravo to sledece godine moze da obori belex | |
| | | Sofke Our family
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (V DEO) 11/3/2010, 20:47 | |
| momci vi ste super momci ali,koliko vidim uvek zaobilazite osnovni faktor,politicki,mislio sam da odradim malko to ali moram da idem i necu biti tu nedelju dana,politika je pupcana veza u srbiji sa ekonomijom,kako mislite da radite posao bez toga ,eee to je misao svih inestitora,kako da radim bez parazita,e moj oidgovor je tesko .......ajd pa se cujemo ,i bez unutrasnjih uvreda ipak smo mi izgleda postali porodica a to je i cilj foruma, veliki -pozdrav svima i adminu | |
| | | Slovenac1 VIP
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (V DEO) 11/3/2010, 21:01 | |
| - Sofke ::
- momci vi ste super momci ali,koliko vidim uvek zaobilazite osnovni faktor,politicki,mislio sam da odradim malko to ali moram da idem i necu biti tu nedelju dana,politika je pupcana veza u srbiji sa ekonomijom,kako mislite da radite posao bez toga ,eee to je misao svih inestitora,kako da radim bez parazita,e moj oidgovor je tesko .......ajd pa se cujemo ,i bez unutrasnjih uvreda ipak smo mi izgleda postali porodica a to je i cilj foruma,
veliki -pozdrav svima i adminu Politika je svugde na svetu u braku sa ekonomijom, ko misli drugačije grdno se vara. | |
| | | Slovenac1 VIP
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (V DEO) 11/3/2010, 21:03 | |
| - Milos86 ::
- Slovenac1 ::
- Jegulja ::
Pa normalno, zašto dizati cenu kad bi hteli tu još da kupe. Kad če videti, da tu nema više količine akcije za kupovinu krenuče na više. Ja još uvek mislim da če biti cena za novo godinu oko 4000.
Au :) Nema sanse na 4000 vidis pritisak na dinar sada, a tek od 28 novembra kad stizu naplate kredita, nece ni ovaj do veka da intervenise sa po 50 miliona. Hm šta zapravo ima direktne veze tečaj akcije AIK na berzi i kurs EUR/RSD do kraja godine? | |
| | | Mitar VIP
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (V DEO) 11/3/2010, 21:11 | |
| - iki ::
- Previse euforije u zemlji koja je na ivici ekonmskog kolapsa, budimo realni.
Nije to euforija nego verovatne transakcije tokom 2011... | |
| | | | AIK banka a.d. Niš - AIKB (V DEO) | |
|
Similar topics | |
|
Similar topics | |
| |
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| |