| AIK banka a.d. Niš - AIKB (V DEO) | |
|
+87Sheriff Miladin Mukli BojanNS Novosadjanin007 MYSTIC021 Lilihip Bista Dragan Milica1 Zeljko ILoveRoses Drasko MIzdrak Popaj SabanNonda Ars Vivendi V029 DelBoy Jovana2009 Pekoilic MarkoJTD IgorHaki Strbac Jegulja Djede Atomski mrav Sasa965 pakodazna Mr. Price Vladulns kaktusic Kupi akcije Putnik bez motike BoS Bombica Maca Mira Sofke Josh Mozartru Friz Ris Lolita bonum.mm Aleks Teletrader Dusan Djuka Drag65 Mitar Joe_Allamo gogloee DuleT Limited011 BBrroo Momir Sahbaz Božo KRUSKA pepsiman Brmbocla FatCat JelenaS sniper74 Kobe Bryant Racunarko Steve McQueen Igor-NS Greta HUACHUMA Sneki Kurajber Ivan2211 nepet Milos86 Drag_Mlad Dnenad85 RobinHood Bond Aritmeticar Dexiv Slovenac1 iki MilanLaki Dax 91 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
Gost Gost
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (V DEO) 7/24/2010, 13:51 | |
| - Dexiv ::
- Pinto ::
5 iz Spanije? Znaci, lose se pise celoj Evropi... Pinto, zaista je neverovatno da Mod moze sebi da dozvoli ovako panican ton (na stranu cinjenica da je konstatacija potpuno besmislena). Da li uopste znas koje spanske banke su pale na testu? I sta to znaci? Stres test je bio ozbiljan, test scenario je podrazumevao dvogodisnju double-dip recesiju, 20% pada na berzama, kao i dodatni sok u double-dip recesiji u vidu eksplozije duznicke krize u pojedinim zemljama EU. Dexiv, Ja drzim do tvog misljenja. Ako sam se posluzio panicnim tonom, nije mi bila namera. Medjutim, kada govorimo o ozbiljnosti stres-testa, misljenja nam se razilaze. Nocas su na CNN-u i BBC-u satima pricali o tome. Testom nije predvidjen default suverenog duga. Nije uzeto u obzir koliko je banaka prezivelo ovu krizu zahvaljujuci nekoj vrsti drzavne pomoci. Pad GDP-a koji je uzet u obzir moze da se dogodi svakoj od clanica eurozone. Meni to vise izgleda kao da je European Central Bank resila da uveri sve da treba verovati u buducnost eurozone, pa je smisljen neki test koji svi mogu da prodju. |
|
| |
Ivan2211 VIP
Broj poruka : 419 Points : 885 Datum upisa : 31.05.2009
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (V DEO) 7/24/2010, 14:19 | |
| Ma OK, u pravu ste. Sve je ružičasto, samo ovi ludi investitori neće da pljunu pare...eto ti Slovenačke berze koja je blizu decembarsko-martovskog dna, ili NKB Maribor koja je izgubila 35% od prošlog oktobra. Sve na krilima optimizma... | |
|
| |
Dexiv Old member
Broj poruka : 1297 Points : 2387 Datum upisa : 27.11.2008
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (V DEO) 7/24/2010, 18:02 | |
| - Slovenac1 ::
- U normalnim okolnostima banku su prošle stres testove, normalno ako bi se dogodila nova recesija u smislu pada GDP za recimo 3%, onda bi bile potrebne nove evaluacije.
Ah ne, nije uopste tako, smisao stres testa nije da testira banke kad je lepo i suncano vreme, nego pod pretpostavkom da pada teska kisa mesecima, u smislu biblijskog potopa. Dakle, bira se teski adverse scenario, i banka testira u smislu rezilijentnosti. I dalje mislim da je stres test bio ozbiljan, u pogledu jacine zahteva u adverse scenariju, mada ekonofizicki modeli procenjuju verovatnocu istog na svega oko 4%. | |
|
| |
Milos86 VIP
Broj poruka : 2228 Godina : 38 Localisation : Nish Points : 1318 Datum upisa : 20.05.2007
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (V DEO) 7/24/2010, 19:11 | |
| Lopovi slagali za dividendu !!!! | |
|
| |
Dexiv Old member
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (V DEO) 7/24/2010, 19:15 | |
| - Milos86 ::
- Lopovi slagali za dividendu !!!!
Kako to mislis? Po mojim (pouzdanim) informacijama, dividenda za 2009. godinu je vise nego bedna, 23,78 dinara bruto po akciji (isplata od jeseni, Djekna jos nije, a kad ce ne znamo...) | |
|
| |
Sneki Beli Mag
Broj poruka : 5404 Localisation : Centar grada Points : 6907 Datum upisa : 21.05.2007
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (V DEO) 7/24/2010, 19:29 | |
| - Kurajber ::
- kad ce divienda u keshu za dve godine koliko duguju?
Najprofitabilnija kompanija iz sastava indeksa Belex 15, niška AIK banka (BSE:AIKB), protekle godine je podelila dividendu u akcijama (na 7 postojećih 1 nova akcija) dok manji deo dobiti koji su akcionari trebali dobiti u novcu nije odobrila Narodna banka kako se ne bi ugrozila likvidnost ove bankarske ustanove. Ove godine, od ukupne prošlogodišnje dobiti u visini od 5,6 milijardi dinara tek 341 milion dinara je namenjen akcionarima ali i ta isplata je pod znakom pitanja. https://www.aikb.net/info-f5/dividende-t941-21.htm#56728 _________________ Kupite akcije, uzmite pilule za spavanje, spavajte i kada se probudite bićete bogati...
| |
|
| |
Slovenac1 VIP
Broj poruka : 2522 Localisation : Ljubljana Points : 6094 Datum upisa : 04.01.2008
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (V DEO) 7/24/2010, 19:30 | |
| - Ivan2211 ::
- Ma OK, u pravu ste.
Sve je ružičasto, samo ovi ludi investitori neće da pljunu pare...eto ti Slovenačke berze koja je blizu decembarsko-martovskog dna, ili NKB Maribor koja je izgubila 35% od prošlog oktobra. Sve na krilima optimizma... Pogledaj ozibljne berze a ne našu ili vašu koje nemaju nikakve posebne veze sa normalnim berzama. | |
|
| |
HUACHUMA VIP
Broj poruka : 523 Localisation : valjevo Points : 1619 Datum upisa : 25.05.2009
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (V DEO) 7/24/2010, 19:42 | |
| Ne znam zasto se uopste trude i sebi prave nepotrebne administrativne troskove. Dividenda treba da bude oko 200din. i da se blago uvecava svake godine proporcionalno sa rastom profita. U suprotnom akcija ce izgledati kao lutrija a dokapitalizaciji ce biti nemoguca. Da ne pominjem da cena nikada ne bila na ovako bednim nivoima a berza na dnu dna. Ipak ima mnogo teoreticara koji kazu da dividende nisu vazne. :valjanje: _________________ Bolje je imati akcije na grani nego nekretnine u ruci!
| |
|
| |
Greta VIP
Broj poruka : 1280 Localisation : Bgd Points : 3147 Datum upisa : 28.05.2007
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (V DEO) 7/28/2010, 12:47 | |
| Izgleda mi da predstoji opasan pad AIKB... ATE banka prikuplja kapital, moguća prodaja udela u AIK-u28/07/2010 10:19:00 WSJ, GRReporter Grčka banka prikuplja kapital kako bi ojačala tržišnu poziciju Grčka ATE banka, koja predstavlja najvećeg akcionara domaće AIK banke sa vlasničkim udelom u 20,3 odsto, objavila je da namerava da prikupi između 243 i 500 miliona evra kako bi podigla nivo kapitalne adekvatnosti i mogla da izdrži krizne udare u slučaju oštrijeg pogoršanja ekonomskog stanja. Zajednička misija MMF-a, Evropske komisije i Evropske centralne banke (ECB) odobrili su grčkoj državi, koja poseduje 77 odsto akcija ATE banke, da učestvuje u dokapitalizaciji koja bi, u slučaju minimalne emisije akcija vredne 243 miliona evra, morala obezbediti sredstva u visini 185 miliona evra. Takođe, eksperti ECB-a predložili su ATE banci da proda svoje udele u bankama u Srbiji (AIK Banka 20,6%), Rumuniji (74,1%) i u grčkoj First Busines banci (49%) dok je menadžment izjavio da će uraditi sve što je potrebno kako bi ojačao tržišnu poziciju. Ranije, sredinom meseca, grčka banka u privatnom vlasništvu Piraeus dostavila je Vladi Grčke predlog da preuzme njen udeo u ATE banci dok turski mediji špekulišu da bi se u preuzimanje grčke poljoprivredne banke mogla uključiti i turska Ziraat banka koja se takođe nalazi pod kontrolom svoje države. ATE banka je ušla na domaće tržište krajem 2006. godine na nivoima od oko 5.200 dinara po akciji. kupila 20,6 odsto običnih akcija niške AIK banke. Takođe, u istom periodu, grčka banka je kupila i 24,9 odsto prioritetnih akcija AIK banke. Na trenutnim cenama, paket akcija grčke banke u Srbiji vredi oko 50-ak miliona evra. http://www.sinteza.net/vesti/ate_banka_prikuplja_kapital_moguca_prodaja_udela_u_aik-u.html _________________ Samo hrabri pobedjuju
| |
|
| |
nepet VIP
Broj poruka : 413 Points : 1029 Datum upisa : 03.06.2009
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (V DEO) 7/28/2010, 12:52 | |
| pad? | |
|
| |
Igor-NS Still learning
Broj poruka : 36 Localisation : Mala Bara Points : 200 Datum upisa : 30.05.2010
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (V DEO) 7/28/2010, 12:57 | |
| Ako budu prodavali verovatno će prodati poznatom kupcu u jednom paketu, mislim da nema smisla izlaziti sa tolikim paketom akcija i prodavati na kašičicu. Ovo bi moglo biti pozitivno za AIK pogotovo ako prodaju ozbiljnijem igraču. | |
|
| |
Steve McQueen Member
Broj poruka : 539 Points : 2079 Datum upisa : 30.11.2009
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (V DEO) 7/28/2010, 13:25 | |
| - Greta ::
- Izgleda mi da predstoji opasan pad AIKB...
Moze li neko obrazlozenje ove vase pretpostavke? Hocu reci da ako su price oko izlaska Danube foodsa iz Imleka snazno pogurale ovu hartiju za preko 30%, ako je neizvesna prodaja njihovog udela u MLSU podigla cenu ovoj akciji za 80%, ako je moguca prodaja drzavnog dela u ENHL takodje proizvela vece interesovanje i konstantan rast ove hartije, ne znam zasto bi eventualna prodaja najveceg paketa na najprofitabilnijoj domacoj banci prouzrokovala bilo kakav, a kamoli "opasan" pad!? I bez pada, prodajom na ovoj ceni, Grci bi izgubili 50% od novca koji su dali pri kupovini svog udela u AIKB. Naprotiv, ja mislim da bi ova moguca prodaja prouzrokovala upravo suprotno, jer niko ne moze racunati da bi do 20% ove banke mogao doci na ovako niskom nivou, i zato bih molio pojasnjenje vase izjave i vaseg razmisljanja. Zahvaljujem. | |
|
| |
Greta VIP
Broj poruka : 1280 Localisation : Bgd Points : 3147 Datum upisa : 28.05.2007
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (V DEO) 7/28/2010, 13:48 | |
| - Steve McQueen ::
- Greta ::
Moze li neko obrazlozenje ove vase pretpostavke? Hocu reci da ako su price oko izlaska Danube foodsa iz Imleka snazno pogurale ovu hartiju za preko 30%, ako je neizvesna prodaja njihovog udela u MLSU podigla cenu ovoj akciji za 80%, ako je moguca prodaja drzavnog dela u ENHL takodje proizvela vece interesovanje i konstantan rast ove hartije, ne znam zasto bi eventualna prodaja najveceg paketa na najprofitabilnijoj domacoj banci prouzrokovala bilo kakav, a kamoli "opasan" pad!? I bez pada, prodajom na ovoj ceni, Grci bi izgubili 50% od novca koji su dali pri kupovini svog udela u AIKB. Naprotiv, ja mislim da bi ova moguca prodaja prouzrokovala upravo suprotno, jer niko ne moze racunati da bi do 20% ove banke mogao doci na ovako niskom nivou, i zato bih molio pojasnjenje vase izjave i vaseg razmisljanja. Zahvaljujem. bez ljutnje Steve McQueen! Ja sam samo iznela svoj strah da to može da se desi. Ni meni to ne odgovara, niti to želim. Mesecima u nazad gledali smo kako naši tajkuni polako izlaze iz aika jer se vodilo računa da cena ne padne previše. Sada imamo situaciju da Grci gase požar kod svoje kuće i rasprodaju sve što imaju...20% udela je jako velika suma! Ko će to da kupi? Gde je veliki kupac i koliko je on spreman da plati? Daj bože da se pojavi. Ali i ako se i ne pojavi ...Grci moraju da prodaju 20% udela i šta ćemo onda? Eto toga se plašim. _________________ Samo hrabri pobedjuju
| |
|
| |
nepet VIP
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (V DEO) 7/28/2010, 14:49 | |
| greto, budi sigurna da grci nece prodavati po danasnjoj ceni. nije aikb jedino sto mogu (moraju) da prodaju.
mozemo malo da licitiramo ko ce biti eventualni kupac. mislim da to nece biti nikakav fond, vec banka. mozda neka koje vec posluje u srbiji? priznaces u srbiji ima previse banaka. ocekujem ukrupnjavanje ucesnika na trzistu. | |
|
| |
Racunarko VIP
Broj poruka : 612 Godina : 45 Localisation : Beograd Points : 2814 Datum upisa : 22.06.2010
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (V DEO) 7/28/2010, 15:11 | |
| Mislim da je prejaka ta rec "moraju" da prodaju. Osim toga pricalo se da je zainteresovana Pireus banka, koja inace dobro posluje u Grckoj. Pa ako vec moraju, mislim da ce naci bratski dogovor, tj kupca u njihovoj zemlji. A i nije mi jasno kako neko moze da planira da izadje iz krize ako rasprodaje imovinu koja ima perspektivu rasta? Dakle mislim da nece biti lomova i jakih pritisaka na dole. | |
|
| |
Slovenac1 VIP
Broj poruka : 2522 Localisation : Ljubljana Points : 6094 Datum upisa : 04.01.2008
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (V DEO) 7/28/2010, 15:34 | |
| - Greta ::
- Steve McQueen ::
- Greta ::
Moze li neko obrazlozenje ove vase pretpostavke? Hocu reci da ako su price oko izlaska Danube foodsa iz Imleka snazno pogurale ovu hartiju za preko 30%, ako je neizvesna prodaja njihovog udela u MLSU podigla cenu ovoj akciji za 80%, ako je moguca prodaja drzavnog dela u ENHL takodje proizvela vece interesovanje i konstantan rast ove hartije, ne znam zasto bi eventualna prodaja najveceg paketa na najprofitabilnijoj domacoj banci prouzrokovala bilo kakav, a kamoli "opasan" pad!? I bez pada, prodajom na ovoj ceni, Grci bi izgubili 50% od novca koji su dali pri kupovini svog udela u AIKB. Naprotiv, ja mislim da bi ova moguca prodaja prouzrokovala upravo suprotno, jer niko ne moze racunati da bi do 20% ove banke mogao doci na ovako niskom nivou, i zato bih molio pojasnjenje vase izjave i vaseg razmisljanja. Zahvaljujem. bez ljutnje Steve McQueen! Ja sam samo iznela svoj strah da to može da se desi. Ni meni to ne odgovara, niti to želim. Mesecima u nazad gledali smo kako naši tajkuni polako izlaze iz aika jer se vodilo računa da cena ne padne previše. Sada imamo situaciju da Grci gase požar kod svoje kuće i rasprodaju sve što imaju...20% udela je jako velika suma! Ko će to da kupi? Gde je veliki kupac i koliko je on spreman da plati? Daj bože da se pojavi. Ali i ako se i ne pojavi ...Grci moraju da prodaju 20% udela i šta ćemo onda? Eto toga se plašim. I naravno ATE če prodavati 20% na marketu po 1000 akcija dnevno je li? Ma molim vas lepo, potpuno je jasno da taj udio ide ili u paketu ili uopšte ne ide nikamo. | |
|
| |
Slovenac1 VIP
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (V DEO) 7/28/2010, 15:36 | |
| Taj udio ATE banke danas vredi oko 45 mio EUR, uopšte mi se ne da pisati kako je to malo para za takav paket akcija. To mogu prodati u trenu nekoj drugoj stranoj banci | |
|
| |
Dexiv Old member
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (V DEO) 7/28/2010, 19:47 | |
| Naravno, price o padu cene AIKB na berzi su potpuno proizvoljne. Dobro je da Grci izadju, nema ni najmanje sumnje da ce se pojaviti bar 2 (i slovima: dve) velike banke koje ce biti zainteresovane da otkupe grcki paket u AIKB.
A strah da ce Grci sa preko milion akcija hraniti pecarose na bidu je urnebesan. | |
|
| |
Dax VIP
Broj poruka : 414 Points : 1325 Datum upisa : 25.11.2009
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (V DEO) 7/28/2010, 20:31 | |
| Grci se i do sad nisu nista pitali. | |
|
| |
RobinHood VIP
Broj poruka : 185 Points : 809 Datum upisa : 20.02.2010
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (V DEO) 7/28/2010, 21:16 | |
| mozda sad dodje neko ko ce morati da se pita :) mozda se ne zaustavi na ovih 20% | |
|
| |
Dax VIP
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (V DEO) 7/28/2010, 21:38 | |
| Ivica Iliev i Saša Ilić. | |
|
| |
RobinHood VIP
Broj poruka : 185 Points : 809 Datum upisa : 20.02.2010
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (V DEO) 7/28/2010, 21:49 | |
| pored terena reklama agrobanke | |
|
| |
nepet VIP
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (V DEO) 7/29/2010, 10:50 | |
| kako tumacite danasnje jutarnje crvenilo? samo AIKB u debelom plusu! | |
|
| |
Slovenac1 VIP
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (V DEO) 7/29/2010, 11:07 | |
| - nepet ::
- kako tumacite danasnje jutarnje crvenilo? samo AIKB u debelom plusu!
Pa naravno da je u plusu, kao prvo posle deset dana euforije na zapadnim berzama banke su u Srbiji još više jeftine nego što su bile, a kao drugo eventuelna prodaja paketa AIKa bi sigurno išla po višoj ceni od tržišne. | |
|
| |
Dax VIP
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (V DEO) 7/29/2010, 11:20 | |
| Još kad se naplate od Fidelinke .... | |
|
| |
MilanLaki never learning
Broj poruka : 1047 Godina : 40 Localisation : Haifa Street, Baghdad, Iraq Points : 2437 Datum upisa : 23.06.2009
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (V DEO) 7/29/2010, 12:13 | |
| Eventualna prodaja AIKB nece ici sigurno ispod jedno 0.8-0.9 p/b. I sa tom cenom Grci su u minusu! Ne znam, ne vidim ja koja banka iz Srbije je spremna da preuzme AIKB. Ja ne bih iskljucio i neki fond da kupi neki deo od tih 20%, jer hartija ima perspektivu rasta ako se transakcija izvrsi ispod p/b. | |
|
| |
Kobe Bryant VIP
Broj poruka : 3003 Godina : 48 Localisation : N.BGD Points : 5593 Datum upisa : 22.05.2007
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (V DEO) 7/29/2010, 12:23 | |
| AIKB nema NIKAKVU perspektivu za OPSTANAK na duže staze!! Skoro NI JEDNA banka u Srbiji neće još dugo (osim možda Komercijalne) moći sama da opstane. Ili spajanje ili "strateški" partner. Imajte to u vidu!! _________________ Najviše volim zakone koji nemaju kaznene odredbe, ti su najbolji!
| |
|
| |
Aritmeticar Moderator
Broj poruka : 725 Points : 2414 Datum upisa : 01.12.2009
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (V DEO) 7/29/2010, 12:53 | |
| | |
|
| |
Kobe Bryant VIP
Broj poruka : 3003 Godina : 48 Localisation : N.BGD Points : 5593 Datum upisa : 22.05.2007
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (V DEO) 7/29/2010, 12:57 | |
| Zato što su suviše male... i slabe.
Ne sećam se tačnog podatka ali možeš negde na netu da nadješ: SVE SRPSKE BANKE ZAJEDNO ne mogu da se mere sa najvećom hrvatskom bankom po snazi!! Dakle, ne mislim na bankrot, već na sve manji udeo na tržištu. PRBN to jasno pokazuje - očekujte tu pokušaj dokama na jesen!
A Srpskoj banci da ne govorim... _________________ Najviše volim zakone koji nemaju kaznene odredbe, ti su najbolji!
| |
|
| |
sniper74 Just looking
Broj poruka : 12 Points : 52 Datum upisa : 26.07.2008
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (V DEO) 7/29/2010, 13:45 | |
| - Kobe Bryant ::
- Zato što su suviše male... i slabe.
Ne sećam se tačnog podatka ali možeš negde na netu da nadješ: SVE SRPSKE BANKE ZAJEDNO ne mogu da se mere sa najvećom hrvatskom bankom po snazi!! Dakle, ne mislim na bankrot, već na sve manji udeo na tržištu. PRBN to jasno pokazuje - očekujte tu pokušaj dokama na jesen!
A Srpskoj banci da ne govorim... Uuuu baš nisi u pravu ,sve banke u Srbiji su prekapitalizovane, a i stres testovi koje je sprovodila NBS su to jasno pokazali, a inače sa 31.03.2010. AIKB je na sedmom mesto po učešću u ukupnoj bilansnoj sumi sa učešćem od 5,17%. Što se tiče odnosa jačine bankarskog sektora Srbije i Hrvatske uporedi GDP pa onda donosi zaključke. Ukupna bilansna suma bankarskog sektora Hrv je 51 mlrd EUR, a Srbije 21 mlrd EUR. Inače najveća hrv. banka je Zagrebačka sa aktivom od 12 mlrd EUR i učešćem od 25%, a kod nas je Intesa sa 2mlrd eur i učešćem od 13,70%. U srbiji 7 banaka od 34 ima učešće preko 5%, a u Hrvatskoj 5 banaka od 32. Situacija je manje više ista u skladu sa razvijenošću privreda. Tvoje mišljenje ima smisla samo kod Banaka u kojima Srbija ima većinsko vlasništvo: Srpska, Credy i Poštanska. | |
|
| |
Kobe Bryant VIP
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (V DEO) 7/29/2010, 13:58 | |
| Lepo sam rekao: DOMAĆE banke (znam da se i Volks itd... vode kao domaće ali imaju negde vani centralu!)
Saberi sad SVE te domaće (koje nemaju centralu van zemlje) pa mi reci koliko je ZB banka jaća od svih njih zajedno....
_________________ Najviše volim zakone koji nemaju kaznene odredbe, ti su najbolji!
| |
|
| |
sniper74 Just looking
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (V DEO) 7/29/2010, 14:18 | |
- Lepo sam rekao: DOMAĆE banke (znam da se i Volks itd... vode kao domaće ali imaju negde vani centralu!)
Saberi sad SVE te domaće (koje nemaju centralu van zemlje) pa mi reci koliko je ZB banka jaća od svih njih zajedno....
Zagrebačka banka nije domaća ona je UniCredit:) | |
|
| |
Kobe Bryant VIP
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (V DEO) 7/29/2010, 14:20 | |
| Kako god, banke su nam male i bez spajanja itd... nema im na duge staze neke velike perspektive...
Možežeš da sabareš sve i "strane" i domaće pa uporedi sve sa ZG bankom! Sa samo JEDNOM Hrvatskom bankom!! Eto, ako je to lakše?
_________________ Najviše volim zakone koji nemaju kaznene odredbe, ti su najbolji!
| |
|
| |
sniper74 Just looking
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (V DEO) 7/29/2010, 15:32 | |
- Kako god, banke su nam male i bez spajanja itd... nema im na duge staze neke velike perspektive...
Možežeš da sabareš sve i "strane" i domaće pa uporedi sve sa ZG bankom! Sa samo JEDNOM Hrvatskom bankom!! Eto, ako je to lakše?
Slažem se da bez jačanja kapitalne baze i kresanja u domaćim Bankama nema puno perspektive za izbacivanje nekih rezultata, pogotovo kod Banka moje su se zg...le otvaranjem neproduktivnih ekspozitura, ali ne možeš ko iz topa da odvališ da banka koja godinama izbacuje profite od 50-60 mil EUR godišnje i konstantno povećava svoje učešće na tržištu nema perspektivu | |
|
| |
Racunarko VIP
Broj poruka : 612 Godina : 45 Localisation : Beograd Points : 2814 Datum upisa : 22.06.2010
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (V DEO) 7/29/2010, 18:27 | |
| Kod nas banke imaju perspektivu i imace je sve dok lobiraju u vlasti ( i domace i strane ), i dok se kompletna ekeonomska politika svodi na njihovu vodenicu. E sada, ako duzi rok smatras to dok Srbija ne postane normalna drzava, onda si verovatno u pravu. | |
|
| |
| AIK banka a.d. Niš - AIKB (V DEO) | |
|