|
| USA finan. trziste i refleksije na Evropu, Srbiju II DEO | |
|
+100Jerry Springer Gocili Voiceoflaw Ilija Boza Belex Nauzika Bond Nikola Petar Pan Mivanovic Spejs Nik oec.Lukic sonne Dragan S Sutra Firke77 LUMTDZOS Zoranecc Orisni mr Bean Taliano Rogy Dragan11 Djavo Dejansss Drasko Pera Zdera Momir MHE kila(H)WATacina E.T. Bookmaker Racunarko Dibesto Steve McQueen Yudejavu Smile zORAn Dalaj Lama Boby Ceras Fast C R A Z Y Big Mile Dosije JelenaS Tamanend real_finanza Astana BBrroo Boranija Fmember Nemesis Novosadjanin007 Prokuplje Sahbaz Ars Vivendi Zokiutd Strbac IgorHaki Limited011 MYSTIC021 Drag65 Bombica Friz Mitar Teletrader Gagins KRUSKA pakodazna Kobe Bryant Maca Zeljko MarkoJTD Mozartru GogaAna Aleks Kenzo Sasa965 Non-ProfitOrganization pepsiman Jovana2009 Greta Aritmeticar ILoveRoses Pekoilic Sneki Milica1 Slovenac1 Vladulns MilanLaki iki NEBOJSAe Ris Dexiv Kupi akcije Ivan2211 Atomski mrav Berza011 HUACHUMA 104 posters | |
Autor | Poruka |
---|
Sneki Beli Mag
Broj poruka : 5404 Localisation : Centar grada Points : 6907 Datum upisa : 21.05.2007
| Naslov: Re: USA finan. trziste i refleksije na Evropu, Srbiju II DEO Sre Mar 24, 2010 9:53 am | |
| - Milica1 ::
- Slovena1,svaka cast.Za samo sedam dana naucio si perfektno da citas i pises nas jezik! :D
Milice o čemu ti to? Pa naš drugar Slovenac1 je na ovom forumu skoro od samog početka?? _________________ Kupite akcije, uzmite pilule za spavanje, spavajte i kada se probudite bićete bogati...
| |
| | | Atomski mrav Moderator
Broj poruka : 1071 Godina : 46 Points : 1232 Datum upisa : 19.11.2007
| Naslov: Re: USA finan. trziste i refleksije na Evropu, Srbiju II DEO Sre Mar 24, 2010 10:16 am | |
- Slovena1,svaka cast.Za samo sedam dana naucio si perfektno da citas i pises nas jezik! :D
Ni meni ovo nije jasno? | |
| | | Slovenac1 VIP
Broj poruka : 2522 Localisation : Ljubljana Points : 6094 Datum upisa : 04.01.2008
| Naslov: Re: USA finan. trziste i refleksije na Evropu, Srbiju II DEO Sre Mar 24, 2010 10:17 am | |
???? | |
| | | Pekoilic VIP
Broj poruka : 232 Points : 668 Datum upisa : 25.04.2009
| Naslov: Re: USA finan. trziste i refleksije na Evropu, Srbiju II DEO Sre Mar 24, 2010 11:03 am | |
| Jelasic dao ostavku i odma evropa u minus :D | |
| | | Berza011 VIP
Broj poruka : 197 Points : 405 Datum upisa : 25.10.2009
| Naslov: Re: USA finan. trziste i refleksije na Evropu, Srbiju II DEO Sre Mar 24, 2010 12:12 pm | |
| I to kakav! Zveknuo CAC na -0,9% u jednom momentu! Zna li neko sta to talasa evropu osim Jelasiceve ostavke? :D | |
| | | ILoveRoses VIP
Broj poruka : 178 Points : 377 Datum upisa : 08.02.2010
| Naslov: Re: USA finan. trziste i refleksije na Evropu, Srbiju II DEO Sre Mar 24, 2010 12:52 pm | |
| - Berza011 ::
- I to kakav! Zveknuo CAC na -0,9% u jednom momentu! Zna li neko sta to talasa evropu osim Jelasiceve ostavke? :D
pa, izgleda da je bubble pred prskanjem. | |
| Naslov: Re: USA finan. trziste i refleksije na Evropu, Srbiju II DEO Sre Mar 24, 2010 1:03 pm | |
| - ILoveRoses ::
- Berza011 ::
- I to kakav! Zveknuo CAC na -0,9% u jednom momentu! Zna li neko sta to talasa evropu osim Jelasiceve ostavke? :D
pa, izgleda da je bubble pred prskanjem. Da, da, pred prskanjem. Tako su pricali kad je Djihan bio ispod 10k da ce dobule dip pa je prsnuo do ovih skoro 11k. :no: | |
| | | ILoveRoses VIP
| Naslov: Re: USA finan. trziste i refleksije na Evropu, Srbiju II DEO Sre Mar 24, 2010 1:12 pm | |
| - atomski mrav ::
- ILoveRoses ::
- Berza011 ::
pa, izgleda da je bubble pred prskanjem. Da, da, pred prskanjem. Tako su pricali kad je Djihan bio ispod 10k da ce dobule dip pa je prsnuo do ovih skoro 11k. :no: samo ti pumpaj. nemoj posle da se žališ kako nisi bio upozoren. | |
| Naslov: Re: USA finan. trziste i refleksije na Evropu, Srbiju II DEO Sre Mar 24, 2010 1:20 pm | |
- atomski mrav ::
pa, izgleda da je bubble pred prskanjem. Da, da, pred prskanjem. Tako su pricali kad je Djihan bio ispod 10k da ce dobule dip pa je prsnuo do ovih skoro 11k. :no: samo ti pumpaj. nemoj posle da se žališ kako nisi bio upozoren. Sta to ja pumpam, Ameriku, Evropu? Cinjenica je da svetske berze rastu iz dana u dan a to sto je bilo pre 80 godina ne znaci da ce se desiti i posle ove krize. Mozda i hoce jednog dana, javices nam ti kada, pa da rasprodamo sve. | |
| | | ILoveRoses VIP
| Naslov: Re: USA finan. trziste i refleksije na Evropu, Srbiju II DEO Sre Mar 24, 2010 1:38 pm | |
Da, da, pred prskanjem. Tako su pricali kad je Djihan bio ispod 10k da ce dobule dip pa je prsnuo do ovih skoro 11k. :no: samo ti pumpaj. nemoj posle da se žališ kako nisi bio upozoren. Sta to ja pumpam, Ameriku, Evropu? Cinjenica je da svetske berze rastu iz dana u dan a to sto je bilo pre 80 godina ne znaci da ce se desiti i posle ove krize. Mozda i hoce jednog dana, javices nam ti kada, pa da rasprodamo sve. ma, pumpaš sve od reda: Ameriku, Evropu, AIK banku. najtrgovanija krš-deonica na NYSE, C, za 10-ak trgovačkih dana porasla je više od 20%. to bi nešto trebalo da govori. u Evropi je klima nešto manje usijana, ali put do stvarnog oporavka biće dug i naporan. zato, treba biti oprezan i ne razmišljati kao krdo. a ako je nekome do lutrije i brze zarade, nek obrati pažnju na grčku i irsku berzu. | |
| Naslov: Re: USA finan. trziste i refleksije na Evropu, Srbiju II DEO Sre Mar 24, 2010 1:58 pm | |
samo ti pumpaj. nemoj posle da se žališ kako nisi bio upozoren. Sta to ja pumpam, Ameriku, Evropu? Cinjenica je da svetske berze rastu iz dana u dan a to sto je bilo pre 80 godina ne znaci da ce se desiti i posle ove krize. Mozda i hoce jednog dana, javices nam ti kada, pa da rasprodamo sve. ma, pumpaš sve od reda: Ameriku, Evropu, AIK banku. najtrgovanija krš-deonica na NYSE, C, za mesec dana porasla je više od 20%. to bi nešto trebalo da govori. u Evropi je klima nešto manje usijana, ali put do stvarnog oporavka biće dug i naporan. zato, treba biti oprezan i ne razmišljati kao krdo. Ha, ha, ha, e stvarno si kralj. Atomski mrav pumpa Ameriku, Evropu i AIk banku. Evo ponovicu, mada sam par puta vec rekao. NEMAM ni americke, ni evropske, niti akcije Aik banke. Imam Agro i UNBN, pa pogledaj malo moje komentare na njima i videces kako i da li uopste pumpam. Naravno da treba biti oprezan i ne razmisljati kao krdo ali o kakvom krdu ti pricas kad smo mi 6 meseci u kanalu?!!! Na pocetku krize 2007, postojao je jedan, cini mi se hrvatski sajt, ispravice me neko od starih ako gresim, mislim da se zvao Trend signali, ili nesto slicno, koji je u jeku najveceg balona na Belexu i kada su svi pricali da idemo u nebesa predvideo Aik banku na 2k, kmbn na 25k, agbn 8k. To su tada bile cene u domenu naucne fantastike, nazalost, obistinile su se. Treba biti jako oprezan. | |
| | | ILoveRoses VIP
| Naslov: Re: USA finan. trziste i refleksije na Evropu, Srbiju II DEO Sre Mar 24, 2010 2:18 pm | |
Naravno da treba biti oprezan i ne razmisljati kao krdo ali o kakvom krdu ti pricas kad smo mi 6 meseci u kanalu?!!! Na pocetku krize 2007, postojao je jedan, cini mi se hrvatski sajt, ispravice me neko od starih ako gresim, mislim da se zvao Trend signali, ili nesto slicno, koji je u jeku najveceg balona na Belexu i kada su svi pricali da idemo u nebesa predvideo Aik banku na 2k, kmbn na 25k, agbn 8k. To su tada bile cene u domenu naucne fantastike, nazalost, obistinile su se. Treba biti jako oprezan. Ne shvatam o kakvom kanalu govoriš. Pa BELEX15 je za godinu dana porastao 70% a DOW Jones, DAX, FTSE, oko 40%. Čak i HANG SENG ima manji 1Y rast od BELEXa. Ako je neko u kanalu, onda su to Slovaci, i Slovenci, i Bugari, itd., a ne BELEX. BELEX nije podcenjen, nego je samo sveden na pravu meru, to je sve. | |
| Naslov: Re: USA finan. trziste i refleksije na Evropu, Srbiju II DEO Sre Mar 24, 2010 2:35 pm | |
Naravno da treba biti oprezan i ne razmisljati kao krdo ali o kakvom krdu ti pricas kad smo mi 6 meseci u kanalu?!!! Na pocetku krize 2007, postojao je jedan, cini mi se hrvatski sajt, ispravice me neko od starih ako gresim, mislim da se zvao Trend signali, ili nesto slicno, koji je u jeku najveceg balona na Belexu i kada su svi pricali da idemo u nebesa predvideo Aik banku na 2k, kmbn na 25k, agbn 8k. To su tada bile cene u domenu naucne fantastike, nazalost, obistinile su se. Treba biti jako oprezan. Ne shvatam o kakvom kanalu govoriš. Pa BELEX15 je za godinu dana porastao 70% a DOW Jones, DAX, FTSE, oko 40%. Čak i HANG SENG ima manji 1Y rast od BELEXa.
Ako je neko u kanalu, onda su to Slovaci, i Slovenci, i Bugari, itd., a ne BELEX. BELEX nije podcenjen, nego je samo sveden na pravu meru, to je sve. Dow jones je bio 7k, ako je to 40%, onda ok. Mi smo trziste u razvoju, veci potencijal za rast i za pad. Pali smo sa 3300 na 330 bodova i ako ti mislis da je realno ovih 670, ok, to je tvoje misljenje. Moje misljenje je da ce belex biti na realnom nivou na koti 1250. | |
| | | Berza011 VIP
| Naslov: Re: USA finan. trziste i refleksije na Evropu, Srbiju II DEO Sre Mar 24, 2010 3:07 pm | |
| Objasnjenje za danasnje snizenje je smanjenje rejtinga za Portugaliju sa AA na AA- (cini mi se). Sad cemo videti ide li ovo u kanal ili u nebesa... 8) | |
| | | MilanLaki never learning
Broj poruka : 1047 Godina : 40 Localisation : Haifa Street, Baghdad, Iraq Points : 2437 Datum upisa : 23.06.2009
| Naslov: Re: USA finan. trziste i refleksije na Evropu, Srbiju II DEO Sre Mar 24, 2010 4:45 pm | |
| Cini mi se da je Portugal posle Grcke na redu ... :D Za ulje i secer :) | |
| | | Ris VIP
Broj poruka : 1997 Godina : 43 Localisation : Novi Sad Points : 5019 Datum upisa : 24.12.2007
| Naslov: Re: USA finan. trziste i refleksije na Evropu, Srbiju II DEO Čet Mar 25, 2010 8:00 am | |
| samo da mi nebudemo pre Portugala. meni nesto smrdi! :evil: | |
| | | Berza011 VIP
| Naslov: Re: USA finan. trziste i refleksije na Evropu, Srbiju II DEO Čet Mar 25, 2010 9:35 am | |
| Ma jok, bre... Kod nas to s(r)tanje traje vec godinama! :D | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: USA finan. trziste i refleksije na Evropu, Srbiju II DEO Čet Mar 25, 2010 3:31 pm | |
| Portugal i Grcka su zemlje u kojima je siromastvo bilo endemsko pre sticanja clanstva u EU. Njihov privredni rast, dostojan postovanja, baziran je na malom broju privrednih grana i kreditima evropskih fondova i banaka. Cim su te grane (turizam, trgovacka mornarica u slucaju Grcke i tekstilna industrija u slucaju Portugala) pocele beleziti stagnaciju i pad, citava ekonomija je pocela pucati po savovima.
Pri tom, da se razumemo, to nisu zemlje gde je dozvoljeno, kao u Srbiji, da svi svima duguju i nikom nista. Evropska pravila kazu: ne mozes da platis dospele obaveze, nemas novca za plate - probaj da podignes kredit; ako banka ne da - zatvori business. |
| | | Vladulns VIP
Broj poruka : 1750 Localisation : novi sad Points : 6154 Datum upisa : 02.09.2009
| Naslov: Re: USA finan. trziste i refleksije na Evropu, Srbiju II DEO Čet Mar 25, 2010 3:36 pm | |
| Bogami i Amerika i Evropa se opasno zelene.... Vidim niko ne komentarise, pa reko ja cu.. Neko je spominjao balon, da li je zaista tako...? | |
| Naslov: Re: USA finan. trziste i refleksije na Evropu, Srbiju II DEO Čet Mar 25, 2010 4:15 pm | |
| Novi vrhovi po Evropi i Americi, sacekacemo kraj trgovanja posto se ne malo puta desilo da se situacija okrene. Mada, ovi dobri statisticki podaci o smanjenju nezaposlenosti sugerisu lep skok danas. Sad da li je novi balon ili kriza stvarno popusta, pokazace vreme, iskusniji smo za najvecu krizu u proteklih sto godina pa se ne mozemo dvaput prevariti. | |
| | | Berza011 VIP
| Naslov: Re: USA finan. trziste i refleksije na Evropu, Srbiju II DEO Čet Mar 25, 2010 6:24 pm | |
| Ovo rula ko blesavo... Mozda i preskoci 11k. :D Uskakati za sve pare? Citam izjavu od ovih wall street eksperata da DOW moze da ide do 14k pre novog kraha! A 14k je dalekooooo... mada mogu da budu i meseci u pitanju! Ljudi, misljenja? | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: USA finan. trziste i refleksije na Evropu, Srbiju II DEO Čet Mar 25, 2010 6:59 pm | |
| Nisam spreman da licitiram, ali mislim da ovaj rast ima veze sa poverenjem u administraciju Baracka Obame. Najavio je sve sta ce uraditi i sve je uradio. |
| | | ILoveRoses VIP
| Naslov: Re: USA finan. trziste i refleksije na Evropu, Srbiju II DEO Čet Mar 25, 2010 7:12 pm | |
| - Berza011 ::
- Ovo rula ko blesavo... Mozda i preskoci 11k. :D Uskakati za sve pare?
Citam izjavu od ovih wall street eksperata da DOW moze da ide do 14k pre novog kraha! A 14k je dalekooooo... mada mogu da budu i meseci u pitanju! Ljudi, misljenja? dovoljno je pogledati ovo i sve postaje jasno: NYSE - Today most active stocks dve najtrgovanije deonice su vrle banke, C i BAC, zajedno skoro 1B prometa, i obe u plusu po 3%. toliko o ekonomskom oporavku... | |
| | | Vladulns VIP
Broj poruka : 1750 Localisation : novi sad Points : 6154 Datum upisa : 02.09.2009
| Naslov: Re: USA finan. trziste i refleksije na Evropu, Srbiju II DEO Čet Mar 25, 2010 7:59 pm | |
| Izgleda da je pao dogovor u EU da pomognu Grckoj, ovo su dobre vesti, samo da ne ureknem... NEW YORK (MarketWatch) -- A European Union contingency plan to help Greece would include 22 billion euros to be provided by eurozone members and the International Monetary Fund, according to a report in the French daily Le Figaro. No details were provided to determine the proportion to be provided by the IMF and eurozone members. The report, which cites government sources from Berlin and Paris, said the money would be used "as a last resort", in other words if Greece's ability to finance itself through financial markets becomes impossible. | |
| | | Ris VIP
Broj poruka : 1997 Godina : 43 Localisation : Novi Sad Points : 5019 Datum upisa : 24.12.2007
| Naslov: Re: USA finan. trziste i refleksije na Evropu, Srbiju II DEO Pet Mar 26, 2010 8:16 am | |
| A mi opet u crveno. :D mi smo ti kao sort berza rastemo kada drugi padju :lol: | |
| | | Berza011 VIP
| Naslov: Re: USA finan. trziste i refleksije na Evropu, Srbiju II DEO Pet Mar 26, 2010 3:16 pm | |
| Opet uzbrdoooo... Dow je krenuo samo tako! :D | |
| | | Vladulns VIP
| Naslov: Re: USA finan. trziste i refleksije na Evropu, Srbiju II DEO Pet Mar 26, 2010 3:40 pm | |
| - Ris ::
- A mi opet u crveno. :D mi smo ti kao sort berza rastemo kada drugi padju :lol:
Nemojte tako kolega, pocelo je prolece :sunny: B92 Biz Vesti Srbija Indeksi nedelju završavaju rastom 26. mart 2010. | 15:00 | Izvor: Beta http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2010&mm=03&dd=26&nav_id=420489 | |
| | | Ris VIP
| Naslov: Re: USA finan. trziste i refleksije na Evropu, Srbiju II DEO Pet Mar 26, 2010 5:16 pm | |
| E to sam ja skinuo maler isao sam na kacku petlju! Sve za drugare :lol: | |
| | | Pekoilic VIP
Broj poruka : 232 Points : 668 Datum upisa : 25.04.2009
| Naslov: Re: USA finan. trziste i refleksije na Evropu, Srbiju II DEO Pet Mar 26, 2010 5:50 pm | |
| | |
| | | Berza011 VIP
| Naslov: Re: USA finan. trziste i refleksije na Evropu, Srbiju II DEO Pon Mar 29, 2010 9:45 am | |
| Zeleno u evropi. Ameri bili nesto u minusu, nesto u plusu. Sentiment je pozitivan! Danas se reli nastavlja! :D A i kod nas! :) | |
| | | Ris VIP
| Naslov: Re: USA finan. trziste i refleksije na Evropu, Srbiju II DEO Pon Mar 29, 2010 11:28 pm | |
| Da li postoji neko na ovome forumo ko moze da objasni zasto vise nekrecemo ka gore! ispadne taman ce mo krenuti kada ameri krenu u korekciju :D | |
| | | Berza011 VIP
| Naslov: Re: USA finan. trziste i refleksije na Evropu, Srbiju II DEO Uto Mar 30, 2010 6:11 am | |
| Pa krenulo je juce. Jesi li ispratio? Ne moze odmah da zvizne 5% :P Juce malo, danas malo vise ;) Bice i danas lep dan: pa i na belex-u. | |
| | | Aritmeticar Moderator
Broj poruka : 725 Points : 2414 Datum upisa : 01.12.2009
| Naslov: Re: USA finan. trziste i refleksije na Evropu, Srbiju II DEO Uto Mar 30, 2010 12:03 pm | |
- Da li postoji neko na ovome forumo ko moze da objasni zasto vise nekrecemo ka gore! ispadne taman ce mo krenuti kada ameri krenu u korekciju :D
Ovo pitanje se svede na to zašto nema obima. Ili na pitanje, zašto kupci sve pare skrkaju na AIKB, zašto to malo ne rasporede. Kako god da se okrene velika je misterija. | |
| | | MilanLaki never learning
Broj poruka : 1047 Godina : 40 Localisation : Haifa Street, Baghdad, Iraq Points : 2437 Datum upisa : 23.06.2009
| Naslov: Re: USA finan. trziste i refleksije na Evropu, Srbiju II DEO Uto Mar 30, 2010 12:38 pm | |
- Da li postoji neko na ovome forumo ko moze da objasni zasto vise nekrecemo ka gore! ispadne taman ce mo krenuti kada ameri krenu u korekciju :D
- Aritmeticar ::
- Ovo pitanje se svede na to zašto nema obima. Ili na pitanje, zašto kupci sve pare skrkaju na AIKB, zašto to malo ne rasporede. Kako god da se okrene velika je misterija.
Pa, verovatno misle da je AIKB trenutno najbolja kupovina na beleksu. Ali, nema ni AIKB jos ne znam koliko, tako da ce kad-tad morati da vide hoce li ulagati u jos neku hartiju na beleksu ili ne. | |
| | | Berza011 VIP
| Naslov: Re: USA finan. trziste i refleksije na Evropu, Srbiju II DEO Sre Mar 31, 2010 3:01 pm | |
| Cvrc! ADP stigao: smanjenje radnih mesta za 23,000! Ekonomisti ocekivali kreiranje novih radnih mesta i to 40,000! Ne da su omasili nego STRAVA! | |
| | | | USA finan. trziste i refleksije na Evropu, Srbiju II DEO | |
|
Similar topics | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| |