| AIK banka a.d. Niš - AIKB (IV DEO) | |
|
+81Racunarko Bookmaker Limited011 Dragan Serbon Manmi Jegulja pakodazna GagaProm Josh DuleT BoS Steve McQueen Sara Ilija Jovana2009 Sofke Ris RobinHood Mozartru Tomislav Kenzo Friz Drasko Air Ars Vivendi Geco Aleks Maca Dnenad85 Mrvica Drag_Mlad Berza011 NEBOJSAe Nemesis Joe_Allamo Kupi akcije Brmbocla Non-ProfitOrganization prevarant StariHrast Milos86 raspolozen Sneki Milica1 Skrab0fix Mira Zeljko Yudejavu ILoveRoses Floyd Vega HUACHUMA MilanLaki geogsi Dusan Teletrader Mr. Price Atomski mrav Dax vatreni Dexiv MarkoJTD Aritmeticar iki pepsiman Kobe Bryant G.Soros Slovenac1 Vladulns Sasa965 Kurajber KRUSKA Ivan2211 StefanMR Greta GogaAna Lolita Mitar nepet Pekoilic Bond 85 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
Gost Gost
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (IV DEO) Sub Jun 19, 2010 8:54 pm | |
| Meni se cini da je ovo najbolja reklama za AIKB ikada. |
|
| |
nepet VIP
Broj poruka : 413 Points : 1029 Datum upisa : 03.06.2009
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (IV DEO) Sub Jun 19, 2010 9:45 pm | |
| - Slovenac1 ::
- nepet ::
- ako sam dobro razumeo clanak aik je nicovicu davao kredite, a kao zaloga davane su akcije aikb. ima li to smisla? ako je tako. banka ne bi trebala da prodaje te akcije na berzi. narocito ne po ovoj ceni. mozda bi bilo bolje da ih preknjizi na sebe i da ih ponisti. to bi svakako odgovaralo ostalim akcionarima. :)
Da, Aik je davao kredite Nicoviću i uzeo svoje akcije kao zalog. Svakako bi bilo bolje da te akcije banka sama otkupljuje iako ne znam da li za to ima podlogu u zakonu. A možda je i dogovor sa stranim fondovima da se iskrca tajkune iz vlasništva banke. mislim da banka ne mora da ih otkupljuje. moze da ih samo preknjizi u slucaju da aktivira zalogu jer nicovic ne placa rate. u svakom slucaju sto pre ode on i njemu slicni bice bolje za nas | |
|
| |
Ivan2211 VIP
Broj poruka : 419 Points : 885 Datum upisa : 31.05.2009
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (IV DEO) Sub Jun 19, 2010 10:59 pm | |
| Banka ne može te akcije jednostavno da "preknjiži i poništi", a uostalom što bi to i radila, tako bi sama banka ostala bez novca koji prodajom dobija od kupaca akcija na berzi... | |
|
| |
Teletrader Old member
Broj poruka : 994 Points : 2799 Datum upisa : 05.09.2008
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (IV DEO) Ned Jun 20, 2010 1:20 am | |
| - geogsi ::
- @Limited011
Ne znam šta si to rekao što 99% ljudi na forumu već ne zna. Nicović ne plaća rate odavno i zna se neće moći da vrati većinu kredita. Pitanje je samo šta će biti sa tim akcijama i to je po meni zanimljiva tema za diskusiju ovde Šta je tu za "diskusiju"???????? Nicović: "Od AIK banke smo uzimali kredite koje sada ne možemo da vratimo, pa se banka naplaćuje prodajući naše deonice." TAČKA!!! Šta će biti sa akcijama? Biće prodate! Onoliko koliko u tom trenutku treba da (Nicović) plati. Zašto su još na njegovo ime? Zato što je imovina neprikosnovena! Po kojoj ceni? Po (trenutnoj) tržišnoj. | |
|
| |
geogsi VIP
Broj poruka : 351 Points : 873 Datum upisa : 14.12.2007
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (IV DEO) Ned Jun 20, 2010 7:11 am | |
| @Teletrader Za diskusiju je zato što kad se nešto prinudno prodaje, ne može da postigne realnu, fer cenu. Kod ozbiljnog investitora(AIKa) ove akcije bi vredele bar 1 Book, tj. oko 5000 din. Siguran sam da bi AIK prisvojio te akcije da može, držao god-dve i prodao višestruko više od 2800. Ja ne poznajem detaljno zakonski okvir oko akcija u kolateralu i mislio sam da će neko izneti više opcija koje banka ima. Izgleda da sem prodaje trećem licu nema druge, tako da mi je sad jasnije | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (IV DEO) Ned Jun 20, 2010 11:48 am | |
| Prodaja po trzisnoj ceni je fer resenje i dobro je sto postoji velika likvidnost, pa je lako izvodljivo. Da je, kojim slucajem, rec o manje likvidnim akcijama, nisam siguran da bi se banka odlucila za dnevnu prodaju na trzistu. Na Lelexu postoji jedna banka, u kojoj jedan od akcionara ima ozbiljne probleme, a likvidnost nije bila na nivou AIKB. Trgovina je de facto zamrla poslednjih meseci. |
|
| |
Sasa965 VIP
Broj poruka : 192 Points : 407 Datum upisa : 08.05.2008
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (IV DEO) Ned Jun 20, 2010 12:04 pm | |
| | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (IV DEO) Ned Jun 20, 2010 12:11 pm | |
| - Sasa965 ::
- UNBN?
Sve sami pametnuljci danas |
|
| |
Sasa965 VIP
Broj poruka : 192 Points : 407 Datum upisa : 08.05.2008
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (IV DEO) Ned Jun 20, 2010 12:14 pm | |
| | |
|
| |
Jegulja VIP
Broj poruka : 561 Points : 1200 Datum upisa : 18.12.2007
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (IV DEO) Ned Jun 20, 2010 4:43 pm | |
| Misljenja sam da Nicovic ovim tekstom vrsi pritisak na vlast ali je sebi ovim potezom samo naneo dodatnu stetu jer je sada svima jasno da banka prodaje njegove akcije tako da ce se cena sigurno dodatno oboriti. Ali davljenik se i za slamku hvata, tako da donekle mogu da razumem njegov potez da o tome javno govori. Kako god bilo, vec sutra ocekujem pad cene. | |
|
| |
Manmi Just looking
Broj poruka : 11 Godina : 45 Localisation : maribor+BEČ Points : 65 Datum upisa : 08.06.2010
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (IV DEO) Ned Jun 20, 2010 7:45 pm | |
| Nikako.Baš kontra.Sutra blagi rast. | |
|
| |
Slovenac1 VIP
Broj poruka : 2522 Localisation : Ljubljana Points : 6094 Datum upisa : 04.01.2008
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (IV DEO) Ned Jun 20, 2010 11:48 pm | |
| - Jegulja ::
- Misljenja sam da Nicovic ovim tekstom vrsi pritisak na vlast ali je sebi ovim potezom samo naneo dodatnu stetu jer je sada svima jasno da banka prodaje njegove akcije tako da ce se cena sigurno dodatno oboriti. Ali davljenik se i za slamku hvata, tako da donekle mogu da razumem njegov potez da o tome javno govori. Kako god bilo, vec sutra ocekujem pad cene.
Ma to svi znaju več bar godinu dana da on nema para za vračanje i da se prodaju njegove akcije iz zaloge. Neče biti zbog toga nikakvog uticaja. Baš kontra zapadne berze su več tamo gde su bile kad su strani fondovi najvše kupovali pakete AIKa, ako ima neke korelacije onda bi trebalo da ide AIK opet preko 3000. | |
|
| |
Slovenac1 VIP
Broj poruka : 2522 Localisation : Ljubljana Points : 6094 Datum upisa : 04.01.2008
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (IV DEO) Pon Jun 21, 2010 10:41 am | |
| Dobro, bar nema više komentara kako belex prati svetske indekse. Nešto smo se naučili izgleda | |
|
| |
Drag_Mlad Forumska Legenda
Broj poruka : 772 Godina : 51 Points : 2536 Datum upisa : 06.01.2010
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (IV DEO) Pon Jun 21, 2010 11:22 am | |
| - Slovenac1 ::
- Dobro, bar nema više komentara kako belex prati svetske indekse. Nešto smo se naučili izgleda
Mislis, ja sam ipak pored svega pristalica da postoji uzajamna zavisnost izmadju berzi, pratim lokalne berze i dow jones i veza postoji,... | |
|
| |
Bookmaker Still learning
Broj poruka : 149 Points : 398 Datum upisa : 23.09.2009
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (IV DEO) Pon Jun 21, 2010 1:06 pm | |
| - Drag_Mlad ::
- Slovenac1 ::
- Dobro, bar nema više komentara kako belex prati svetske indekse. Nešto smo se naučili izgleda
Mislis, ja sam ipak pored svega pristalica da postoji uzajamna zavisnost izmadju berzi, pratim lokalne berze i dow jones i veza postoji,... http://www.bloomberg.com/ Amerika juče završila mršavim plusom, Jutros Azija snažno povukla, Evropa ga ¨pegla¨ pri kraju trgovanja za novi mršavi plus .Kako je krenula kriza ne zna se više koja berza pravi trend ,predikcija ne postoji.Svi gledaju uveče kako završava DOW pa prate Aziju i ispade da je ona datumska granica na istoku važnija od bilo kakve fundamentalne ili tehničke analize.Brazil se prilagođava ,Indija nekako ćuti a BB je van svih tokova i bez ikakve korelacije sa bilo čime što bi se moglo tehnički i stručno pratiti i porediti. | |
|
| |
Slovenac1 VIP
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (IV DEO) Pon Jun 21, 2010 1:48 pm | |
| - Bookmaker ::
- Drag_Mlad ::
Mislis, ja sam ipak pored svega pristalica da postoji uzajamna zavisnost izmadju berzi, pratim lokalne berze i dow jones i veza postoji,... http://www.bloomberg.com/
Amerika juče završila mršavim plusom, Jutros Azija snažno povukla, Evropa ga ¨pegla¨ pri kraju trgovanja za novi mršavi plus .Kako je krenula kriza ne zna se više koja berza pravi trend ,predikcija ne postoji.Svi gledaju uveče kako završava DOW pa prate Aziju i ispade da je ona datumska granica na istoku važnija od bilo kakve fundamentalne ili tehničke analize.Brazil se prilagođava ,Indija nekako ćuti a BB je van svih tokova i bez ikakve korelacije sa bilo čime što bi se moglo tehnički i stručno pratiti i porediti. Zaključak za BB je najbolji ali naravno istina. | |
|
| |
Slovenac1 VIP
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (IV DEO) Pon Jun 21, 2010 1:49 pm | |
| - Drag_Mlad ::
Mislis, ja sam ipak pored svega pristalica da postoji uzajamna zavisnost izmadju berzi, pratim lokalne berze i dow jones i veza postoji,... Da, vidimo kakva je, AIK čak i 2800 ne može da predje | |
|
| |
Dax VIP
Broj poruka : 414 Points : 1325 Datum upisa : 25.11.2009
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (IV DEO) Pon Jun 21, 2010 2:22 pm | |
| Preći Slovenac1, daj bar si ti uvek bio optimista. | |
|
| |
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (IV DEO) Pon Jun 21, 2010 2:24 pm | |
| - Bookmaker ::
- Drag_Mlad ::
Mislis, ja sam ipak pored svega pristalica da postoji uzajamna zavisnost izmadju berzi, pratim lokalne berze i dow jones i veza postoji,... http://www.bloomberg.com/
Amerika juče završila mršavim plusom, Jutros Azija snažno povukla, Evropa ga ¨pegla¨ pri kraju trgovanja za novi mršavi plus .Kako je krenula kriza ne zna se više koja berza pravi trend ,predikcija ne postoji.Svi gledaju uveče kako završava DOW pa prate Aziju i ispade da je ona datumska granica na istoku važnija od bilo kakve fundamentalne ili tehničke analize.Brazil se prilagođava ,Indija nekako ćuti a BB je van svih tokova i bez ikakve korelacije sa bilo čime što bi se moglo tehnički i stručno pratiti i porediti. Dow jones je imao uspon prosle nedelje, ono sto ce se desavati u ovoj nedelji je korekcija, tako da je prirodno da sledi tanak plus ili tanak minus. Sto se tice BB, posle intenzivnog minusa u predhodnom periodu, trebalo bi da sledi korekcija. Sto se tice aik-a, on je posledica trenda cele berze. Uzrok sto BB ne prati i ne oslikava trendove berzi u svetu, lezi upravo u tome sto je mali broj stranih fondovaprisutan na berzi. | |
|
| |
Dax VIP
Broj poruka : 414 Points : 1325 Datum upisa : 25.11.2009
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (IV DEO) Pon Jun 21, 2010 2:27 pm | |
| CROBEX mora da pređe 2.000. Ceo Balkan je out. | |
|
| |
Slovenac1 VIP
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (IV DEO) Pon Jun 21, 2010 2:53 pm | |
| - Dax ::
- Preći Slovenac1, daj bar si ti uvek bio optimista.
To što mislim i što je jasno videti da belex ne prati svetske berze, to ne znači da nisam optimista | |
|
| |
Bond Moderator
Broj poruka : 13963 Localisation : Novi Sad Points : 52453 Datum upisa : 03.06.2009
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (IV DEO) Pon Jun 21, 2010 4:24 pm | |
| Promene: 18.06. - 21.06.2010. (T-3) ili 15.06. - 16.06.2010. | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (IV DEO) Pon Jun 21, 2010 5:27 pm | |
| Sta je to MD NINI DOOS? Nije valjda d.o.o. u stecaju? |
|
| |
Aritmeticar Moderator
Broj poruka : 725 Points : 2414 Datum upisa : 01.12.2009
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (IV DEO) Pon Jun 21, 2010 6:09 pm | |
| Ova napomena jako dugo stoji u Centralnom registru. | |
|
| |
DuleT Just looking
Broj poruka : 13 Localisation : Beograd Points : 70 Datum upisa : 01.06.2010
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (IV DEO) Pon Jun 21, 2010 8:08 pm | |
| Jovica Stefanović Nini je vlasnik mnogih firmi, među kojima su matična „MD Nini“, „Niška pivara“, „Luksol“, „Žitopromet“, niška „Prosveta“, novosadski „Vetprom“ i „Menta“ iz Padeja. | |
|
| |
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (IV DEO) Pon Jun 21, 2010 11:24 pm | |
| - Dax ::
- CROBEX mora da pređe 2.000. Ceo Balkan je out.
Prema mom misljenju celo leto ce biti mrsavo, tek na jesen mozemo ocekivati rastuci trend | |
|
| |
Kurajber Member
Broj poruka : 414 Points : 1092 Datum upisa : 18.12.2007
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (IV DEO) Uto Jun 22, 2010 3:40 pm | |
| Kad ce kesh dividenda - 114 dinara po prioritetnoj akciji - nije malo, kursne razlike pojedose dividendu dok se smisle da isplate. | |
|
| |
Bond Moderator
Broj poruka : 13963 Localisation : Novi Sad Points : 52453 Datum upisa : 03.06.2009
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (IV DEO) Uto Jun 22, 2010 4:22 pm | |
| Promene: 21.06. - 22.06.2010. (T-3) ili 16.06. - 17.06.2010. | |
|
| |
raspolozen never learning
Broj poruka : 120 Points : 443 Datum upisa : 10.10.2009
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (IV DEO) Uto Jun 22, 2010 5:18 pm | |
| Aik ne moze da se oporavi dok se prvo ne oporave jeftine akcije sa MPC, zato sto su one jeftine na malim ponudama, dok u AIKB uvek imate tajkune koji su spremni da prodaju velike kolicine. Kada se oporavi MPC oporavice se cela berza do tada ce ova akcija biti kao bunar koji guta novac bez efekta. | |
|
| |
Slovenac1 VIP
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (IV DEO) Uto Jun 22, 2010 6:37 pm | |
| - raspolozen ::
- Aik ne moze da se oporavi dok se prvo ne oporave jeftine akcije sa MPC, zato sto su one jeftine na malim ponudama, dok u AIKB uvek imate tajkune koji su spremni da prodaju velike kolicine. Kada se oporavi MPC oporavice se cela berza do tada ce ova akcija biti kao bunar koji guta novac bez efekta.
Hm, zbog ovakvog komentara logično je da imaš naziv still learning | |
|
| |
Vladulns VIP
Broj poruka : 1750 Localisation : novi sad Points : 6154 Datum upisa : 02.09.2009
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (IV DEO) Uto Jun 22, 2010 6:40 pm | |
| Sedam banaka pomaže građevinarstvo sa 14,5 milijardi dinara "AIK" banka sa tri milijarde, http://www.blic.rs/Vesti/Ekonomija/195065/Sedam-banaka-pomaze-gradjevinarstvo-sa-145-milijardi-dinara | |
|
| |
Manmi Just looking
Broj poruka : 11 Godina : 45 Localisation : maribor+BEČ Points : 65 Datum upisa : 08.06.2010
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (IV DEO) Uto Jun 22, 2010 7:25 pm | |
| Bunar aika presušio.Još jedno desetak godina pa če da se napuni.hahaha | |
|
| |
Manmi Just looking
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (IV DEO) Uto Jun 22, 2010 7:26 pm | |
| | |
|
| |
HUACHUMA VIP
Broj poruka : 523 Localisation : valjevo Points : 1619 Datum upisa : 25.05.2009
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (IV DEO) Uto Jun 22, 2010 8:42 pm | |
| 14.5 : 7 je oko 2 milijarde. AIK je dao 3 milijarde. Znaci 50% iznad proseka. Zakljucak je ima para ali nema nista pametnije u sta bi se ulozilo.(' _________________ Bolje je imati akcije na grani nego nekretnine u ruci!
| |
|
| |
Manmi Just looking
| Naslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (IV DEO) Uto Jun 22, 2010 9:34 pm | |
| Bolje je imati oboje.Moj portfejl. | |
|
| |
| AIK banka a.d. Niš - AIKB (IV DEO) | |
|